eGospodarka.pl
eGospodarka.pl poleca

eGospodarka.plPrzetargiPrzetargi Bogatynia › CYKLICZNE DOSTAWY ŻYWNOŚCI, nr sprawyZP/DŻ/2/09.

Ten przetarg został już zakończony. Zobacz wynik tego przetargu



Ogłoszenie z dnia 2009-01-12

Bogatynia: CYKLICZNE DOSTAWY ŻYWNOŚCI, nr sprawy: ZP/DŻ/2/09.
Numer ogłoszenia: 12291 - 2009; data zamieszczenia: 12.01.2009
OGŁOSZENIE O ZAMÓWIENIU - dostawy

Zamieszczanie ogłoszenia: obowiązkowe.

Ogłoszenie dotyczy: zamówienia publicznego.

SEKCJA I: ZAMAWIAJĄCY

I. 1) NAZWA I ADRES: Dom Pomocy Społecznej "Jędrek" w Opolnie Zdrój , ul. Parkowa 2, 59-920 Bogatynia, woj. dolnośląskie, tel. 0-75 7738306, faks 0-75 7738306.

I. 2) RODZAJ ZAMAWIAJĄCEGO: Inny: jednostka organizacyjna samorządu powiatowego.

SEKCJA II: PRZEDMIOT ZAMÓWIENIA

II.1) OKREŚLENIE PRZEDMIOTU ZAMÓWIENIA

II.1.1) Nazwa nadana zamówieniu przez zamawiającego: CYKLICZNE DOSTAWY ŻYWNOŚCI, nr sprawy: ZP/DŻ/2/09..

II.1.2) Rodzaj zamówienia: dostawy.

II.1.3) Określenie przedmiotu oraz wielkości lub zakresu zamówienia: PAKIET NR 1 03100000-2 produkty rolnictwa Jaja, szt 20500 PAKIET NR 2 03200000-3 ziemniaki warzywa, owoce ziemniaki kg12600 PAKIET NR 3 03200000-3 ziemniaki warzywa i owoce ziemniaki młode 2400kg, szczypior140p., rzodkiewka160p., buraki czerwone650kg, por320szt, por90kg, pomidory 400kg, jabłka 450kg, kapusta pekińska 165kg, natka pietruszki 670p., pietruszka 625kg, koper 660szt, brokuły 50kg, cebula 1000kg, czosnek 7kg, kiwi 6kg,kalafior 570szt, ogórki zielone 380kg, seler 130kg, cytryny 137kg, pieczarki 320kg, kapusta biała 720 kg, kapusta czerwona 120kg, papryka czerwona 164kg, banany 157kg, sałata głowiasta 185szt, sałata lodowa 60szt,kapusta młoda 269szt, truskawki 100kg, brokuły 216szt, kapusta czerwona 55 szt., kabaczek 90kg, fasolka szparagowa 100kg, brukselka 135kg, koper do kiszenia 6szt, śliwki 30kg, papryka zielona 85kg, czosnek 90szt, marchew myta 1412kg, mandarynka 37kg, winogron 3 kg, ogórek kiszony 363kg, kapusta kiszona z przyprawami 269 kg pomarańcze 12kg, PAKIET NR 4 15100000-9 produkty zwierzęce, mięso i produkty mięsne karkówka b/k 185kg,łopatka b/k 150kg, schab z kością 135kg, schab b/k 20kg, wołowina antrykot z kością 30kg, kurczaki 760kg, kości wieprzowe(od schabu) 720kg, ćwiartki z kurcząt 200kg, wątroba wieprzowa 110kg, słonina bez skóry 240kg, filet z kurcząt 50kg, żołądki z kurcząt 110kg, porcje rosołowe 50kg, kości wędzone wieprzowe (od schabu) 130kg, mięso gulaszowe wieprzowe 130kg,flaki wołowe blanszowane 60kg, nerki wieprzowe 75kg, skrzydełka drobiowe 40kg, płuca wieprzowe 15kg, kiełbasa typu zwyczajna 430kg, kiełbasa typu domowa 80kg, kiełbasa typu popularna 40kg, kiełbasa parówkowa 330kg, pasztet drobiowy 160g 75szt, pasztet drobiowy500g 520szt, salceson włoski 185kg, podgardle wędzone 140kg, baleron 15kg,polędwica sopocka parzona 30kg, polędwica drobiowa120kg, ogonówka wędzona 30kg, kiełbasa kminkowa 5kg, kiełbasa szynkowa 160kg, kiełbasa biała parzona 160kg, kiełbasa mielonka 35kg, kiełbasa typu lunszmit 150kg, kiełbasa biała surowa 80kg, kiełbasa mortadela 140kg, kiełbasa jałowcowa 3kg, kiełbasa krakowska parzona 70kg,kiełbasa łopatkowa 8kg, kaszanka 460kg, polędwica drob.typu kalifornijska 50kg, polędwica drob.typu sławska 30kg, pasztet wiejski 35kg, pasztet zapiekany160kg, wątroba drobiowa 100kg, konserwa mięsna wieprzowa 415g-400 szt, pieczen drobiowa110kg, pasztetowa120kg, szynka wieprzowa gotowana 30kg, blok szynkowy 25kg, szynka drobiowa typu alpejska 40kg, polędwica drobiowa wędzona 20kg, pieczeń rzymska130kg, konserwa mięsna wieprz 300g-200szt, pieczeń typu wiedeńska 45kg, szynkowa drob.typu królewicka 90kg, mięso mielone wieprz-woł. 350kg, ozory wieprzowe 15kg PAKIET NR 5 15200000-0 ryby przetworzone i konserwowe paprykarz szczeciński 300g -320szt, ryba mrożona panga 150kg, masełko rybne 36kg, konserwa rybna w oleju (300g) 155szt, konserwa rybna w pomid.(300g) 155szt, makrela wędzona 70kg, śledzie typu matjas180kg PAKIET NR 6 15300000-1 Owoce, warzywa i podobne produkty (mrożonki) szpinak 48kg, truskawki mrożone 35kg, włoszczyzna mrożona 75kg, brukselka mrożona 27kg, marchew kostka100kg, marchew z groszkiem 100kg, fasolka szparagowa 30kg, groszek zielony 100kg, zupa zimowa 90kg, brokuły mrożone 3kg PAKIET NR 7 15300000-1 owoce, warzywa i podobne produkty Ogórek konserwowy (1650g) 390szt, papryka konserwowa (1650g) 130szt, przecier szczawiowy (280g)140szt, groszek konserwowy (400g) 160szt, kukurydza konserwowa (340g) 290szt, dżem (500g)1450szt, mus jabłkowy (700g) 5szt, przecier pomidorowy (1000g) 100szt, Ćwikła z chrzanem (280g) 70szt, powidła (610g) 180szt, fasola konserwowa 130szt, fasola kons. czerwona 20szt, syrop (1l) 1070litr, pieczarki konserwowe(265g) 20szt, chrzan 48 szt, fasola jaś 175kg,groch 60kg, morela suszona 150g- 8szt, śliwki suszone 100g-12szt PAKIET NR 8 15400000-2 oleje i tłuszcze zwierzęce i roślinne margaryna mleczna (250g) 280kg,masło roślinne (250g) 500kg,Olej 460 litrów, PAKIET NR 9 15500000-3 produkty mleczarskie jogurt (125g)3370szt, jogurt 330G- 1260Sszt, mleko (2%) folia 8900 ltr, twaróg półtłusty 520kg, ser twardy typu gouda8kg, ser twardy typu salami 70kg, ser topiony (100g)125kg, serek wiejski1750szt, ser twardy typu edamski130kg, serek homogenizowany typu jana(125g) 90szt, serek homogeniz. Typu danon 140g - 220szt, śmietana (18%) 390g 900szt, śmietana 12% (400g)350szt, śmietana 18% 330g- 700szt,masło ekstra 250g-340kg maślanka 55litr., mleko UHT2% 108litrów. PAKIET NR 10 15600000-4 produkty przemiału ziarna i skrobi kasza gryczana (400g) 100kg, kasza jęczmienna150kg, kasza kukurydziana 60kg, kasza manna 100kg, mąka ziemniaczana 40kg, płatki jęczmienne 55kg, płatki kukurydziane 80kg, płatki owsiane 60kg, ryż 480kg, ryż (400g)9kg, mąka 1130kg, mąka tortowa 25kg PAKIET NR 11 15800000-6 rożne produkty zpożywcze(pieczywo) chleb zwykły krojony (600g)16250szt, bułka zwykła16100szt, bułka słodka 2100Szt, bułka tarta 90kg, pączki 850szt, chleb razowy 1550szt, bułka bagietka10szt, ciasto drożdżowe z owocami160kg, rogal maślany 280szt. PAKIET NR 12 15800000-6 rózne produkty spożywcze(sosy,przyprawy) chili (20g)19szt, przyprawa warzywna typu degusta 90kg, przyprawa do mięsa 20G-160szt, liść laurowy (5g)50szt, przyprawa do potraw chińskich 20g-25szt,papryka mielona 20g-40szt, pieprz mielony 15g-650szt, przyprawa do flaków 20g-25szt, sos neaplit. 38g-30szt, sos myśliwski 35g-240szt, sos pieczeniowy 38g-240szt,sos boloński 20g-140szt, sos serowo-brokułowy 38g-30szt, ziele angielskie 15g-25szt, przyprawa do kurczaka 20g-130szt, sos cygański38g-35szt, imbir mielony (20g)12szt, przyprawa do gulaszu 20g-55szt, papryka ostra (20g)12szt, sos ziołowy 35g-30szt, pieprz ziołowy (20g)12szt, majeranek (6g)240szt, zupa barszcz czerwony 20g-150szt, zupa barszcz biały20g-150szt, przyprawa do gulaszu 20g-65szt, zupa ogonowa57g-135szt, zupa żurek sl.46g-220szt, tymianek (10g)70szt,kminek (20g)60szt, bazylia (10g)80szt,oregano 10g-24szt. PAKIET NR 13 15800000-6 różne produkty spożywcze makaron wstążki 240kg, makaron swiderki240kg, makaron nitki 96kg, makaron zacierka 20kg, makaron muszelka600kg, makaron gwiazdki15kg, makaron rurki 60kg, makaron kolanka 120kg, majonez (900g)300szt, sos tatarski 200g-12szt, musztarda (1000g)80szt, keczup (1000g)100szt, cukier2100kg, cukier puder 10g, miód (1000g)100szt, aromat do ciasta rumowy5szt, aromat do ciasta migdał5szt, aromat do ciasta pomarancz5szt, aromat do ciasta cytrynowy5szt, aromat do ciasta waniliowy5szt, cukier waniliowy 25szt, cynamon 25szt, drożdże suche 2000szt, herbata granulowana (100g)290szt, herbata ekspresowa ( 100szt)16szt,kakao (200g)60szt, kawa inka (150g)280szt, przyprawa do zup,sosów (1l)210szt, ocet (o,5l)55szt, sól380kg, herbatniki 90szt, kawa rozpuszczalna (200g)15szt, ciastka z bakaliami3kg, ciastka typu markizy3kg, suchary50op, kisiel 300szt, galaretka 240szt, czekolada (100g) 90szt, paluszki 90op, budyń 90szt. PAKIET NR 14 15900000-7 napoje sok z czarnej porzeczki 1l-5szt, napój owocowy2l (niegazowany) 260szt, woda 2l (gazowana)10szt, woda mineralna 0,5l (niegazow.)15szt, woda mineralna 1,5l (niegaz.)160szt, sok pomaranczowy10szt. PAKIET NR 15 15900000-7 napoje(woda źródlana) woda źródlana (18,9 l)140szt,.

II.1.4) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 15.10.00.00 - Produkty zwierzęce, mięso i produkty mięsne 31.00.00.0 - Produkty rolnictwa i ogrodnictwa .

II.1.5) Czy dopuszcza się złożenie oferty częściowej: tak, liczba części: 15.

II.1.6) Czy dopuszcza się złożenie oferty wariantowej: nie.


II.1.7) Czy przewiduje się udzielenie zamówień uzupełniających: tak.

II.2) CZAS TRWANIA ZAMÓWIENIA LUB TERMIN WYKONANIA: Zakończenie: 31.12.2009.

SEKCJA III: INFORMACJE O CHARAKTERZE PRAWNYM, EKONOMICZNYM, FINANSOWYM I TECHNICZNYM

III.1) WARUNKI DOTYCZĄCE ZAMÓWIENIA

Informacja na temat wadium: Zamawiający nie wymaga wniesienia wadium

III.2) WARUNKI UDZIAŁU

  • Opis warunków udziału w postępowaniu oraz opis sposobu dokonywania oceny spełniania tych warunków: 1. O udzielenie zamówienie mogą ubiegać się wykonawcy potwierdzający spełnienie warunków: 1.1 Posiadający uprawnienia do wykonywania określonej działalności lub czynności, jeżeli ustawy nakładają obowiązek posiadania takich uprawnień; 1.2 Posiadający niezbędna wiedzę i doświadczenie oraz dysponujący potencjałem technicznym i osobami zdolnymi do wykonania zamówienia; lub którzy przedstawią pisemne zobowiązanie innych podmiotów do udostępnienia potencjału technicznego i osób zdolnych do wykonania zamówienia. 1.3 Znajdujący się w sytuacji ekonomicznej i finansowej zapewniającej wykonanie zamówienia; 1.4 Nie podlegający wykluczeniu z postępowania o udzielenie zamówienia. 1.5 Złożyli oświadczenie, że oferowany przedmiot zamówienia spełnia wymogi ustawy o bezpieczeństwie żywności i żywienia oraz ustawy o jakości handlowej artykułów rolno-spożywczych. 2. Z ubiegania się o zamówienia publicznego wyklucza się wykonawców, którzy: 2.1 nie spełniają warunków udziału w postępowaniu o zamówienie publiczne z art. 22 Prawa zamówień publicznych opisanych w ppkt. 1.1 do 1.5. 2.2 podlegają wykluczeniu z postępowania na podstawie art. 24 ust. 1 Prawa zamówień publicznych. 2.3 wykonywali bezpośrednio czynności związane z przygotowaniem prowadzonego postępowania, lub posługiwali się w celu sporządzenia oferty osobami uczestniczącymi w dokonywaniu tych czynności chyba, że udział tych wykonawców w postępowaniu nie utrudnia uczciwej konkurencji. 2.4 złożyli nieprawdziwe informacje mające wpływ na wynik prowadzonego postępowania. 2.5 nie złożyli oświadczenia o spełnianiu warunków udziału w postępowaniu lub dokumentów potwierdzających spełnianie tych warunków lub złożone dokumenty zawierają błędy z zastrzeżeniem art. 26 ust. 3 Prawa zamówień publicznych. 3. Zamawiający odrzuca ofertę jeżeli: 3.1 jest niezgodną z ustawą 3.2 jej treść nie odpowiada treści specyfikacji istotnych warunków zamówienia, z zastrzeżeniem art. 87 ust. 2 pkt. 3 Prawa zamówień publicznych. 3.3 jej złożenie stanowi czyn nieuczciwej konkurencji w rozumieniu przepisów o zwalczaniu nieuczciwej konkurencji 3.4 zawiera rażąco niską cenę w stosunku do przedmiotu zamówienia, 3.5 została złożona przez wykonawcę wykluczonego z udziału w postępowaniu o udzielenie zamówienia. 3.6 zawiera błędy w obliczeniu ceny 3.7 wykonawca w terminie 3 dni od dnia doręczenia zawiadomienia nie zgodził się na poprawienie omyłki, o której mowa w art. 87 ust. 2 pkt. 3 Prawa zamówień publicznych 3.8 jest nieważna na podstawie odrębnych przepisów, 4. Ofertę wykonawcy wykluczonego uznaje się za odrzuconą 5. Ocena spełnienia warunków udziału w postępowaniu dokonywana będzie w oparciu o dokumenty złożone przez wykonawcę w niniejszym postępowaniu metodą warunku granicznego - spełnia/niespełna..
  • Informacja o oświadczeniach i dokumentach, jakie mają dostarczyć wykonawcy w celu potwierdzenia spełniania warunków udziału w postępowaniu: 1) Formularz ofertowy - wypełniony i podpisany przez wykonawcę 2) Formularz cenowy - wypełniony i podpisany przez wykonawcę 3) Odpis z właściwego rejestru lub aktualne zaświadczenie o wpisie do ewidencji 4) Wykaz dostaw 5) Oświadczenie o spełnianiu warunków udziału w postępowaniu 6) Oświadczenie o spełnianiu wymogów o bezpieczeństwie żywności i żywienia oraz o jakości handlowej.

SEKCJA IV: PROCEDURA

IV.1) TRYB UDZIELENIA ZAMÓWIENIA

IV.1.1) Tryb udzielenia zamówienia: przetarg nieograniczony.


IV.2) KRYTERIA OCENY OFERT

IV.2.1) Kryteria oceny ofert: najniższa cena.

IV.2.2) Wykorzystana będzie aukcja elektroniczna: nie.


IV.3) INFORMACJE ADMINISTRACYJNE

IV.3.1) Adres strony internetowej, na której dostępna jest specyfikacja istotnych warunków zamówienia: www.powiat.zgorzelec.pl.
Specyfikację istotnych warunków zamówienia można uzyskać pod adresem: DOM POMOCY SPOŁECZNEJ JĘDREK Ul. PARKOWA 2 59-920 OPOLNO ZDRÓJ Cena formularza 30,00zł PLN.

IV.3.4) Termin składania wniosków o dopuszczenie do udziału w postępowaniu lub ofert: 20.01.2009 godzina 09:00, miejsce: DOM POMOCY SPOŁECZNEJ JĘDREK Ul. PARKOWA 2 59-920 OPOLNO ZDRÓJ (sekretariat).

IV.3.5) Termin związania ofertą: okres w dniach: 30 (od ostatecznego terminu składania ofert).

ZAŁĄCZNIK I - INFORMACJE DOTYCZĄCE OFERT CZĘŚCIOWYCH

CZĘŚĆ Nr: 1 NAZWA: produkty zwierzęce, mięso i produkty mięsne.

  • 1) Krótki opis ze wskazaniem wielkości lub zakresu zamówienia: karkówka b/k 185kg,łopatka b/k 150kg, schab z kością 135kg, schab b/k 20kg, wołowina antrykot z kością 30kg, kurczaki 760kg, kości wieprzowe(od schabu) 720kg, ćwiartki z kurcząt 200kg, wątroba wieprzowa 110kg, słonina bez skóry 240kg, filet z kurcząt 50kg, żołądki z kurcząt 110kg, porcje rosołowe 50kg, kości wędzone wieprzowe (od schabu) 130kg, mięso gulaszowe wieprzowe 130kg,flaki wołowe blanszowane 60kg, nerki wieprzowe 75kg, skrzydełka drobiowe 40kg, płuca wieprzowe 15kg, kiełbasa typu zwyczajna 430kg, kiełbasa typu domowa 80kg, kiełbasa typu popularna 40kg, kiełbasa parówkowa 330kg, pasztet drobiowy 160g 75szt, pasztet drobiowy500g 520szt, salceson włoski 185kg, podgardle wędzone 140kg, baleron 15kg,polędwica sopocka parzona 30kg, polędwica drobiowa120kg, ogonówka wędzona 30kg, kiełbasa kminkowa 5kg, kiełbasa szynkowa 160kg, kiełbasa biała parzona 160kg, kiełbasa mielonka 35kg, kiełbasa typu lunszmit 150kg, kiełbasa biała surowa 80kg, kiełbasa mortadela 140kg, kiełbasa jałowcowa 3kg, kiełbasa krakowska parzona 70kg,kiełbasa łopatkowa 8kg, kaszanka 460kg, polędwica drob.typu kalifornijska 50kg, polędwica drob.typu sławska 30kg, pasztet wiejski 35kg, pasztet zapiekany160kg, wątroba drobiowa 100kg, konserwa mięsna wieprzowa 415g-400 szt, pieczen drobiowa110kg, pasztetowa120kg, szynka wieprzowa gotowana 30kg, blok szynkowy 25kg, szynka drobiowa typu alpejska 40kg, polędwica drobiowa wędzona 20kg, pieczeń rzymska130kg, konserwa mięsna wieprz 300g-200szt, pieczeń typu wiedeńska 45kg, szynkowa drob.typu królewicka 90kg, mięso mielone wieprz-woł. 350kg, ozory wieprzowe 15kg.
  • 2) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 15.10.00.00-9.
  • 3) Czas trwania lub termin wykonania: Zakończenie: 31.12.2009.
  • 4) Kryteria oceny ofert:najniższa cena.


CZĘŚĆ Nr: 2 NAZWA: produkty rolnictwa.

  • 1) Krótki opis ze wskazaniem wielkości lub zakresu zamówienia: Jaja, szt 20500.
  • 2) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 03.10.00.00-2.
  • 3) Czas trwania lub termin wykonania: Zakończenie: 31.12.2009.
  • 4) Kryteria oceny ofert:najniższa cena.


Podziel się

Poleć ten przetarg znajomemu poleć

Wydrukuj przetarg drukuj

Dodaj ten przetarg do obserwowanych obserwuj








Uwaga: podstawą prezentowanych tutaj informacji są dane publikowane przez Urząd Zamówień Publicznych w Biuletynie Zamówień Publicznych. Treść ogłoszenia widoczna na eGospodarka.pl jest zgodna z treścią tegoż ogłoszenia dostępną w BZP w dniu publikacji. Redakcja serwisu eGospodarka.pl dokłada wszelkich starań, aby zamieszczone tutaj informacje były kompletne i zgodne z prawdą. Nie może jednak zagwarantować ich poprawności i nie ponosi żadnej odpowiedzialności za jakiekolwiek szkody powstałe w wyniku korzystania z nich.


Jeśli chcesz dodać ogłoszenie do serwisu, zapoznaj się z naszą ofertą:

chcę zamieszczać ogłoszenia

Dodaj swoje pytanie

Najnowsze orzeczenia

Wpisz nazwę miasta, dla którego chcesz znaleźć jednostkę ZUS.