eGospodarka.pl
eGospodarka.pl poleca

eGospodarka.plPrzetargiPrzetargi Kraków › Usługi restauracyjne i hotelarskie wraz z zapewnieniem sali konferencyjnej - na potrzeby realizacji seminarium w ramach projektu Szkolenie i doskonalenie zawodowe kadr pomocy społecznej- przetarg nr 1

To jest wynik przetargu. Zobacz także treść przetargu, którego dotyczy to ogłoszenie



Ogłoszenie z dnia 2014-04-07

Kraków: Usługi restauracyjne i hotelarskie wraz z zapewnieniem sali konferencyjnej - na potrzeby realizacji seminarium w ramach projektu Szkolenie i doskonalenie zawodowe kadr pomocy społecznej- przetarg nr 1
Numer ogłoszenia: 118014 - 2014; data zamieszczenia: 07.04.2014
OGŁOSZENIE O UDZIELENIU ZAMÓWIENIA - Usługi

Zamieszczanie ogłoszenia: obowiązkowe.

Ogłoszenie dotyczy: zamówienia publicznego.

Czy zamówienie było przedmiotem ogłoszenia w Biuletynie Zamówień Publicznych: tak, numer ogłoszenia w BZP: 57176 - 2014r.

Czy w Biuletynie Zamówień Publicznych zostało zamieszczone ogłoszenie o zmianie ogłoszenia: nie.

SEKCJA I: ZAMAWIAJĄCY

I. 1) NAZWA I ADRES: Regionalny Ośrodek Polityki Społecznej w Krakowie, ul. Piastowska 32, 30-070 Kraków, woj. małopolskie, tel. 12 422 06 36, faks 12 422 06 36 w. 44.

I. 2) RODZAJ ZAMAWIAJĄCEGO: Administracja samorządowa.

SEKCJA II: PRZEDMIOT ZAMÓWIENIA

II.1) Nazwa nadana zamówieniu przez zamawiającego: Usługi restauracyjne i hotelarskie wraz z zapewnieniem sali konferencyjnej - na potrzeby realizacji seminarium w ramach projektu Szkolenie i doskonalenie zawodowe kadr pomocy społecznej- przetarg nr 1.

II.2) Rodzaj zamówienia: Usługi.

II.3) Określenie przedmiotu zamówienia: 1. Przedmiotem zamówienia jest świadczenie usług hotelarskich i restauracyjnych, wraz z zapewnieniem sali konferencyjnej - w granicach administracyjnych miasta Krakowa lub powiatu krakowskiego lub powiatu wielickiego lub powiatu miechowskiego lub powiatu proszowickiego lub powiatu olkuskiego lub powiatu chrzanowskiego lub powiatu wadowickiego lub powiatu myślenickiego lub powiatu bocheńskiego - na potrzeby realizacji seminarium dla grupy maksymalnie 22 osób, zwanych dalej uczestnikami. 2. Usługi hotelarskie obejmują: zapewnienie uczestnikom (maks. 22 osoby - ostateczną liczbę uczestników Zamawiający poda z jednodniowym wyprzedzeniem) noclegu ze śniadaniem (w formie bufetu: bufet gorący - 2 dania gorące oraz bufet zimny - wędliny, sery, jajka, dżemy, jogurty naturalne, owocowe, mleko, musli, masło, pieczywo, napoje: kawa (i mleczko do kawy), herbata (i cytryna do herbaty), cukier w saszetkach, woda mineralna, soki owocowe), w pokojach jedno- lub dwuosobowych (przy czym min. 6 pokoi musi być jednoosobowych); każdy z pokoi musi być wyposażony w łazienkę z pełnym węzłem sanitarnym; pobyt uczestników rozpocznie się pierwszego dnia o godz. 9.30, a zakończy drugiego dnia o godz. 15.45. 3. Usługi restauracyjne (dla grupy maks. 22 osób - ostateczną liczbę uczestników, korzystających z usługi restauracyjnej w danym dniu, Zamawiający będzie podawał z jednodniowym wyprzedzeniem) obejmują: 3.1. w pierwszym i drugim dniu seminarium: dwudaniowy obiad z deserem - zgodnie z opisem: zupa, ciepłe danie główne: mięso lub ryba (łosoś, dorsz lub pstrąg) - 150 g, dodatki: ziemniaki lub ryż lub kasza lub frytki - 150 g, surówki - 100 g, kompot - 200 ml i woda mineralna - 200 ml (podana w dzbankach), deser, kawa (i mleko do kawy), herbata (i cytryna do herbaty), cukier w saszetkach; 3.2. w pierwszym dniu seminarium: kolację zasiadaną: min. 5 gatunków wędlin, min. 5 gatunków sera (żółtego i pleśniowego), masło, miód, dżemy, min. 3 rodzaje sałatek, dodatki do kanapek (takie jak: warzywa, jaja, majonez), pieczywo mieszane, ciasto, owoce (min. 3 rodzaje) oraz min. 3 dania ciepłe do wyboru, w tym jedno wegetariańskie, kawa (i mleko do kawy), herbata (i cytryna do herbaty), cukier w saszetkach, woda mineralna, soki owocowe 100% naturalne; 3.3. serwis kawowy ciągły w trakcie każdego dnia trwania seminarium, obejmujący minimum: kawę (i mleko do kawy), herbatę (i cytrynę do herbaty), cukier w saszetkach, wodę gazowaną i niegazowaną, soki owocowe 100% naturalne (3 rodzaje podawane w szklanych dzbankach) min. 0,5 l na osobę, ciasteczka kruche, ciasto domowe (2 rodzaje), owoce (min. 3 rodzaje). Serwis kawowy pierwszego dnia (minimum na 30 minut przed rozpoczęciem zajęć) ma zawierać dodatkowo: kanapki koktajlowe min. 3 rodzaje (2 rodzaje pieczywa, 3 rodzaje wędlin, 3 rodzaje serów, 3 rodzaje past, łosoś, dodatki do kanapek: warzywa, majonez) min. 6 szt./os. 4. Szczegółowe menu na każdy dzień realizacji zamówienia wymaga akceptacji przedstawiciela Zamawiającego. 5. Realizacja usług restauracyjnych powinna odbywać się zgodnie z harmonogramem stanowiącym załącznik nr 1 do wzoru umowy, stanowiącej Część II SIWZ, zwany dalej harmonogramem. 6. Zamawiający wymaga, aby przy realizacji usług restauracyjnych przestrzegane były następujące zasady: 1) obiad oraz serwis kawowy muszą być zorganizowane w innym pomieszczeniu, niż to, w którym organizowane będzie seminarium, przy czym serwis kawowy będzie zorganizowany w bezpośrednim sąsiedztwie pomieszczenia, w którym organizowane będzie seminarium; 2) brakujące/wyczerpane składniki serwisu kawowego powinny być na bieżąco uzupełniane (nie dotyczy kanapek koktajlowych, zgodnie z treścią pkt 3.3), 3) w ramach serwisu kawowego należy zapewnić, aby ilość czystych naczyń stale odpowiadała co najmniej liczbie uczestników seminarium. 7. Usługa zapewnienia sali konferencyjnej obejmuje zapewnienie sali konferencyjnej w każdym dniu trwania seminarium (w pierwszym dniu 8 godz., w drugim dniu 5 godz.- zgodnie z harmonogramem) spełniającej co najmniej następujące wymogi: 1) powierzchnia co najmniej 50 m2, 2) ilość miejsc siedzących odpowiadających liczbie uczestników, z ustawieniem miejsc w układzie kinowym, 3) utrzymanie w czystości, brak przedmiotów niezwiązanych z seminarium, 4) dostęp do zaplecza sanitarnego, 5) dostęp do światła dziennego oraz możliwość zasłonięcia okien, 6) wyposażenie w sprawną klimatyzację oraz sprawne ogrzewanie, 7) wyposażenie w sprzęt do przeprowadzenia seminarium: laptop, nagłośnienie, rzutnik multimedialny oraz ekran do wyświetlania multimediów, 2 flipcharty z kartkami papieru oraz kompletem markerów, bezprzewodowy dostęp do internetu. 8. Realizacja przedmiotu zamówienia powinna przebiegać zgodnie z obowiązującymi w tym zakresie przepisami prawa, w szczególności dotyczącymi wymogów sanitarnych stawianych osobom biorącym udział w realizacji usługi oraz miejscom przygotowania i podawania posiłków. 9. Zamawiający wymaga, aby obiekt, w którym zamówienie będzie realizowane: a) spełniał standard obiektu nie mniejszy niż dla hoteli zaszeregowanych do kategorii 3 gwiazdki (***), zgodnie z rozporządzeniem Ministra Gospodarki i Pracy z dnia 19 sierpnia 2004 r. w sprawie obiektów hotelarskich i innych obiektów, w których są świadczone usługi hotelarskie (tekst jednolity Dz. U. z 2006 r., Nr 22, poz. 169 ze zm.), zwanym dalej rozporządzeniem, b) bezpośrednio przy obiekcie znajdował się parking strzeżony lub monitorowany z zapewnionymi bezpłatnymi miejscami parkingowymi dla pojazdów wszystkich uczestników seminarium; c) każdy z pokoi był wyposażony w łazienkę z pełnym węzłem sanitarnym, TV, bezprzewodowy internet, telefon; d) w obiekcie znajdowała się restauracja (korzystanie przez uczestników z restauracji nie wchodzi w skład ceny ofertowej, uczestnicy pokryją koszty ewentualnego korzystania z restauracji ze środków własnych); e) wszystkie usługi objęte zamówieniem były realizowane w jednym obiekcie, a dostęp do wszystkich pomieszczeń z których korzystać będą uczestnicy seminarium, musi być zapewniony ciągami komunikacyjnymi znajdującymi się wewnątrz tego obiektu..

II.4) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 55.00.00.00 - Usługi hotelarskie, restauracyjne i handlu detalicznego .

SEKCJA III: PROCEDURA

III.1) TRYB UDZIELENIA ZAMÓWIENIA: Przetarg nieograniczony

III.2) INFORMACJE ADMINISTRACYJNE

  • Zamówienie dotyczy projektu/programu finansowanego ze środków Unii Europejskiej: tak, projekt/program: Szkolenie i doskonalenie zawodowe kadr pomocy społecznej realizowanego przez Zamawiającego w ramach Programu Operacyjnego Kapitał Ludzki Priorytet VII - Promocja integracji społecznej, Działanie 7.1 - Rozwój i upowszechnienie aktywnej integracji, Poddziałanie 7.1.3. - Podnoszenie kwalifikacji kadr pomocy i integracji społecznej. Współfinansowanie: Środki Europejskiego Funduszu Społecznego stanowią 85% środków przeznaczonych na realizację projektu.

SEKCJA IV: UDZIELENIE ZAMÓWIENIA

IV.1) DATA UDZIELENIA ZAMÓWIENIA: 28.03.2014.

IV.2) LICZBA OTRZYMANYCH OFERT: 13.

IV.3) LICZBA ODRZUCONYCH OFERT: 8.

IV.4) NAZWA I ADRES WYKONAWCY, KTÓREMU UDZIELONO ZAMÓWIENIA:

  • Hotel Lech Przedsiębiorstwo Usługowo Handlowe Renata Lech, Jan Lech Spółka Jawna, Siedlec 151, 32-744 Łapczyca, kraj/woj. małopolskie.

IV.5) Szacunkowa wartość zamówienia (bez VAT): 6314,87 PLN.

IV.6) INFORMACJA O CENIE WYBRANEJ OFERTY ORAZ O OFERTACH Z NAJNIŻSZĄ I NAJWYŻSZĄ CENĄ

  • Cena wybranej oferty: 4852,00

  • Oferta z najniższą ceną: 4852,00 / Oferta z najwyższą ceną: 9945,90

  • Waluta: PLN.

Podziel się

Poleć ten przetarg znajomemu poleć

Wydrukuj przetarg drukuj

Dodaj ten przetarg do obserwowanych obserwuj








Uwaga: podstawą prezentowanych tutaj informacji są dane publikowane przez Urząd Zamówień Publicznych w Biuletynie Zamówień Publicznych. Treść ogłoszenia widoczna na eGospodarka.pl jest zgodna z treścią tegoż ogłoszenia dostępną w BZP w dniu publikacji. Redakcja serwisu eGospodarka.pl dokłada wszelkich starań, aby zamieszczone tutaj informacje były kompletne i zgodne z prawdą. Nie może jednak zagwarantować ich poprawności i nie ponosi żadnej odpowiedzialności za jakiekolwiek szkody powstałe w wyniku korzystania z nich.


Jeśli chcesz dodać ogłoszenie do serwisu, zapoznaj się z naszą ofertą:

chcę zamieszczać ogłoszenia

Dodaj swoje pytanie

Najnowsze orzeczenia

Wpisz nazwę miasta, dla którego chcesz znaleźć jednostkę ZUS.