eGospodarka.pl
eGospodarka.pl poleca

eGospodarka.plPrzetargiPrzetargi Olsztyn › dostawa żywności

Ten przetarg został już zakończony. Zobacz wynik tego przetargu



Ogłoszenie z dnia 2008-06-03

Olsztyn: dostawa żywności
Numer ogłoszenia: 117920 - 2008; data zamieszczenia: 03.06.2008
OGŁOSZENIE O ZAMÓWIENIU - dostawy

Zamieszczanie ogłoszenia: obowiązkowe.

Ogłoszenie dotyczy: zamówienia publicznego.

SEKCJA I: ZAMAWIAJĄCY

I. 1) NAZWA I ADRES: Miejski Szpital Zespolony, ul. Niepodległości 44, 10-045 Olsztyn, woj. warmińsko-mazurskie, tel. (089) 532 6349, fax (089) 5326349.

    I. 2) RODZAJ ZAMAWIAJĄCEGO: Samodzielny publiczny zakład opieki zdrowotnej.

    SEKCJA II: PRZEDMIOT ZAMÓWIENIA

    II.1) OPIS

    II.1.1) Nazwa nadana zamówieniu przez zamawiającego: dostawa żywności.

    II.1.2) Rodzaj zamówienia: dostawy.

    II.1.3) Określenie przedmiotu oraz wielkości lub zakresu zamówienia: Przedmiotem zamówienia jest sukcesywna dostawa drobiu i podrobów drobiowych, pieczywa, jaj, mięsa i jadanych surowców rzeźnych oraz wędlin, zgodnie ze szczegółowym opisem przedmiotu zamówienia stanowiącym załącznik nr 1 do SIWZ. Cz. 1. Drób i podroby drobiowe Cz. 2. Pieczywo. Cz.3. Jaja świeże. Cz. 4. Mięso i jadalne surowce rzeźne Cz. 5. Wędliny Zamówienie będzie realizowane na zasadach i warunkach określonych w: 1)SIWZ, w tym załącznikach do SIWZ, a w szczególności projekcie umowy, 2)ofercie wybranego Wykonawcy.

    II.1.4) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): Oryginalny kod CPV: 15.10.00.00 - Produkty zwierzęce, mięso i produkty mięsne Kod CPV wg słownika 2008: 15.10.00.00 - Produkty zwierzęce, mięso i produkty mięsne Oryginalny kod CPV: 15.81.00.00 - Pieczywo, świeże wyroby piekarskie i ciastkarskie Kod CPV wg słownika 2008: 15.81.00.00 - Pieczywo, świeże wyroby piekarskie i ciastkarskie 01.24.00.00 - 01.24.00.00 .

    II.1.5) Czy dopuszcza się złożenie oferty częściowej: Tak, ilość części: 5.

    II.1.6) Czy dopuszcza się złożenie oferty wariantowej: Nie.


    II.2) CZAS TRWANIA ZAMÓWIENIA LUB TERMIN WYKONANIA: okres w miesiącach: 12.

    SEKCJA III: INFORMACJE O CHARAKTERZE PRAWNYM, EKONOMICZNYM, FINANSOWYM I TECHNICZNYM

    III.1) WARUNKI DOTYCZĄCE ZAMÓWIENIA


    III.2) WARUNKI UDZIAŁU

    • Opis warunków udziału w postępowaniu oraz opis sposobu dokonywania oceny spełniania tych warunków: O udzielenie zamówienia publicznego mogą ubiegać się Wykonawcy, którzy: 1) Nie podlegają wykluczeniu z postępowania na podstawie zaistnienia przesłanek wykluczenia z postępowania, określonych w art. 24 Ustawy. 2) spełniają warunki określone art. 22 ust. 1 pkt. 1-3 Ustawy, tzn.: a) posiadają uprawnienia do wykonywania określonej działalności lub czynności, jeżeli ustawa nakłada obowiązek posiadania takich uprawnień, b) posiadają niezbędną wiedzę i doświadczenie oraz dysponują potencjałem technicznym i osobami zdolnymi do wykonania zamówienia, c) znajdują się w sytuacji ekonomicznej i finansowej zapewniającej wykonanie zamówienia. Sposób oceny spełniania warunków: Ocena spełniania warunków dokonana zostanie w oparciu o informacje zawarte w dokumentach i oświadczeniach dołączonych do oferty. Z treści załączonych dokumentów i oświadczeń w sposób jednoznaczny musi wynikać, iż Wykonawca spełnia wymienione warunki. Uzupełnienie wymaganych dokumentów będzie możliwe po upływie terminu składania ofert, chyba że mimo ich uzupełnienia konieczne byłoby unieważnienie postępowania.
    • Informacja o oświadczeniach i dokumentach, jakie mają dostarczyć wykonawcy w celu potwierdzenia spełniania warunków udziału w postępowaniu: 1)Aktualny odpis z właściwego rejestru albo zaświadczenie o wpisie do ewidencji działalności gospodarczej, jeżeli odrębne przepisy wymagają wpisu do rejestru lub zgłoszenia do ewidencji działalności gospodarczej, (wystawiony nie wcześniej niż 6 miesięcy przed upływem terminu składania ofert) Wykonawcy zagraniczni zamiast w/w dokumentu składają odpowiedni dokument wystawiony w kraju, w którym ma siedzibę lub miejsce zamieszkania potwierdzający, że nie otwarto jego likwidacji ani nie ogłoszono upadłości, (wystawiony nie wcześniej niż 6 miesięcy przed upływem terminu składania ofert) W przypadku składania oferty przez podmioty występujące wspólnie, właściwe dokumenty muszą być złożone przez każdy podmiot. 2) Oświadczenie o spełnianiu warunków określonych w art. 22 oraz oświadczenie o niepodleganiu wykluczeniu z postępowania na podstawie zaistnienia przesłanek wykluczenia z postępowania określonych w art. 24 ustawy - wzory oświadczeń stanowią załączniki do SIWZ. W przypadku składania oferty przez podmioty występujące wspólnie, dokumenty muszą być złożone przez każdy podmiot. 1)Dokument dopuszczający do transportu żywności samochody transportowe wykonawcy.

    SEKCJA IV: PROCEDURA

    IV.1) TRYB UDZIELENIA ZAMÓWIENIA

    IV.1.1) Tryb udzielenia zamówienia: przetarg nieograniczony.

    IV.2) KRYTERIA OCENY OFERT

    IV.2.1) Kryteria oceny ofert: najniższa cena.

    IV.2.2) Wykorzystana będzie aukcja elektroniczna: Nie.


    IV.3) INFORMACJE ADMINISTRACYJNE

    IV.3.1) Adres strony internetowej, na której dostępna jest specyfikacja istotnych warunków zamówienia: www.szpital.olsztyn.pl

    Specyfikację istotnych warunków zamówienia można uzyskać pod adresem: SIWZ można uzyskać nieodpłatnie na wniosek wykonawcy przesłany drogą elektroniczną na adres e-mail: zamowienia@szpital.olsztyn.pl lub faksem na nr (89) 53-26-349..

    IV.3.4) Termin składania wniosków o dopuszczenie do udziału w postępowaniu lub ofert: 11.06.2008 godzina 10:00, miejsce: Ofertę należy złożyć w siedzibie Zamawiającego (sekretariat) bud. Administracji..

    IV.3.5) Termin związania ofertą: okres w dniach: 30 (od ostatecznego terminu składania ofert).

    ZAŁĄCZNIK I - INFORMACJE DOTYCZĄCE OFERT CZĘŚCIOWYCH

    CZĘŚĆ Nr: 1 NAZWA: Drób i podroby drobiowe.

    • 1) Krótki opis ze wskazaniem wielkości lub zakresu zamówienia: 1. kurczak - tuszka bez podrobów, masa min. 1,5 kg 5000 kg 2. ćwiartka tylna z kurczaka, masa min. 450g 2500 kg 3. pierś z kurczaka b/s, 200 kg 4. pierś z indyka b/s, 1500 kg 5. mięso gulaszowe z indyka, udziec 1500 kg 5. podroby drobiowe: - wątróbka z kurczaka 500 kg - żołądki drobiowe 100 kg.
    • 2) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 15.10.00.00-0.
    • 3) Czas trwania lub termin wykonania: Okres w miesiącach: 12.
    • 4) Kryteria oceny ofert: najniższa cena.

    CZĘŚĆ Nr: 2 NAZWA: Pieczywo.

    • 1) Krótki opis ze wskazaniem wielkości lub zakresu zamówienia: PIECZYWO 1. chleb zwykły krojony 11 000 kg 2. chleb razowy krojony 7000 kg 3. chleb żytni razowy krojony 200 kg 3. chleb pszenny krojony 2300 kg 4. bułki pszenne ( masa: 60 g ) 7000 szt 5. bułka tarta 120 kg 7. pieczywo cukiernicze - makowiec 14 kg - babka drożdżowa 60 kg - babka piaskowa 30 kg - pączki 100 szt - bułki drożdżowe 260 szt - chałka 150g 3000 szt.
    • 2) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 15.81.00.00-0.
    • 3) Czas trwania lub termin wykonania: Okres w miesiącach: 12.
    • 4) Kryteria oceny ofert: najniższa cena.

    CZĘŚĆ Nr: 3 NAZWA: Jaja świeże.

    • 1) Krótki opis ze wskazaniem wielkości lub zakresu zamówienia: JAJA ŚWIEŻE, klasa jakości A 1.ilość : 33 000 szt..
    • 2) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 01.24.00.00-0.
    • 3) Czas trwania lub termin wykonania: Okres w miesiącach: 12.
    • 4) Kryteria oceny ofert: najniższa cena.

    CZĘŚĆ Nr: 4 NAZWA: Mięso i jadalne surowce rzeźne.

    • 1) Krótki opis ze wskazaniem wielkości lub zakresu zamówienia: 1. mięso wieprzowe - karkówka b/k 600 kg - żeberka paski 200 kg - szynka bez golonki, tłuszczu i skóry 50 kg - schab b/k 200 kg - schab z kością 50 kg - pachwina ze skórą 50 kg - mięso drobne wieprzowe b/kości kl. II A 1200 kg - mięso drobne wieprzowe b/kości kl. III 1600 kg - tłuszcze wieprzowe: słonina II 50 kg 2. jadalne surowce rzeźne - serca wieprzowe 100 kg - ozory wieprzowe 100 kg - wątroba wieprzowa 150 kg - nogi wieprzowe 50 kg 3. mięso wołowe - wołowina b/kości, udziec 100 kg - roztbef b/kości 100 kg - mięso drobne wołowe b/kości kl. II 100 kg.
    • 2) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 15.10.00.00-0.
    • 3) Czas trwania lub termin wykonania: Okres w miesiącach: 12.
    • 4) Kryteria oceny ofert: najniższa cena.

    CZĘŚĆ Nr: 5 NAZWA: Wędliny.

    • 1) Krótki opis ze wskazaniem wielkości lub zakresu zamówienia: I. Kiełbasy nietrwałe drobno rozdrobnione 1. Parówki drobiowe krótkie ok. 40 g kg 1000 2. Parówki drobiowe ok. 70g kg 1000 3. Mortadela bez dodatków kg 700 4. Mielonka ( lunchmeat) kg 200 II Kiełbasy nietrwałe średnio lub grubo rozdrobnione 5. Szynkowa, kg 500 6. Szynkówka drobiowa kg 200 7. Polędwica drobiowa kg 200 8. Zwyczajna kg 200 III. Kiełbasy trwałe i półtrwałe 9. jałowcowa kg 50 IV.Wędzonki 10. Szynka kg 700 11. Polędwica sopocka kg 20 V. Produkty blokowe 12. pieczenie kg 150 VI. Wędliny podrobowe 13. salceson mozaikowy kg 300 14. pasztet drobiowy kg 200 15. kaszanka jęczmienna kg 150 VII. Jadalne surowce rzeźne - półprodukt 16. flaki wołowe podgotowane vac kg 50.
    • 2) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 15.10.00.00-0.
    • 3) Czas trwania lub termin wykonania: Okres w miesiącach: 12.
    • 4) Kryteria oceny ofert: najniższa cena.

    Podziel się

    Poleć ten przetarg znajomemu poleć

    Wydrukuj przetarg drukuj

    Dodaj ten przetarg do obserwowanych obserwuj








    Uwaga: podstawą prezentowanych tutaj informacji są dane publikowane przez Urząd Zamówień Publicznych w Biuletynie Zamówień Publicznych. Treść ogłoszenia widoczna na eGospodarka.pl jest zgodna z treścią tegoż ogłoszenia dostępną w BZP w dniu publikacji. Redakcja serwisu eGospodarka.pl dokłada wszelkich starań, aby zamieszczone tutaj informacje były kompletne i zgodne z prawdą. Nie może jednak zagwarantować ich poprawności i nie ponosi żadnej odpowiedzialności za jakiekolwiek szkody powstałe w wyniku korzystania z nich.


    Jeśli chcesz dodać ogłoszenie do serwisu, zapoznaj się z naszą ofertą:

    chcę zamieszczać ogłoszenia

    Dodaj swoje pytanie

    Najnowsze orzeczenia

    Wpisz nazwę miasta, dla którego chcesz znaleźć jednostkę ZUS.