eGospodarka.pl
eGospodarka.pl poleca

eGospodarka.plPrzetargiPrzetargi Tymbark › Dostawa artykułów żywnościowych dla Publicznego Przedszkola Samorządowego z Oddziałami Integracyjnymi w Tymbarku.



Ogłoszenie z dnia 2012-04-13

Tymbark: Dostawa artykułów żywnościowych dla Publicznego Przedszkola Samorządowego z Oddziałami Integracyjnymi w Tymbarku.
Numer ogłoszenia: 117548 - 2012; data zamieszczenia: 13.04.2012
OGŁOSZENIE O ZAMÓWIENIU - dostawy

Zamieszczanie ogłoszenia: obowiązkowe.

Ogłoszenie dotyczy: zamówienia publicznego.

SEKCJA I: ZAMAWIAJĄCY

I. 1) NAZWA I ADRES: Publiczne Przedszkole Samorządowe , Tymbark 495, 34-650 Tymbark, woj. małopolskie, tel. 18 3325170, faks 18 3325170.

  • Adres strony internetowej zamawiającego: www.przedszkole.tymbark.iap.pl

I. 2) RODZAJ ZAMAWIAJĄCEGO: Administracja samorządowa.

SEKCJA II: PRZEDMIOT ZAMÓWIENIA

II.1) OKREŚLENIE PRZEDMIOTU ZAMÓWIENIA

II.1.1) Nazwa nadana zamówieniu przez zamawiającego: Dostawa artykułów żywnościowych dla Publicznego Przedszkola Samorządowego z Oddziałami Integracyjnymi w Tymbarku..

II.1.2) Rodzaj zamówienia: dostawy.

II.1.3) Określenie przedmiotu oraz wielkości lub zakresu zamówienia: Przedmiotem zamówienia jest dostawa artykułów żywnościowych dla Publicznego Przedszkola Samorządowego z Oddziałami Integracyjnymi w Tymbarku, Tymbark 495 34-650 Tymbark. Zamawiający dopuszcza składanie ofert częściowych. Dostawa oznaczona jako Część I świeże warzywa i owoce będzie obejmować: L.p. Nazwa artykułu Jednostka miary Ilość 1. Marchew kg 500 2. Pietruszka kg 250 3. Cebula kg 185 4. Buraki kg 300 5. Kapusta biała kg 410 6. Kapusta czerwona kg 100 7. Kapusta pekińska szt. 100 8. Pomidory kg 70 9. Ogórki świeże kg 80 10. Sałata zielona szt. 50 11. Rzodkiewka pęczki 40 12. Truskawki świeże kg 20 13. Seler kg 23 14. Kalafior świeży kg 50 15. Por szt. 20 16. Pieczarki świeże kg 40 17. Banan kg 275 18. Mandarynka kg 160 19. Jabłko kg 550 20. Śliwka świeża kg 10 21. Kiwi świeże szt. 800 22. Pomarańcza kg 150 23. Brzoskwinia świeża szt. 1 000 24. Nektarynka szt. 150 25. Gruszka kg 50 26. Klementynka kg 50 27. Czosnek szt. 45 28. Cytryna kg 35 29. Fasolka szparagowa żółta świeża kg 20 30. Groch mielony kg 23 31. Fasola jasiek kg 25 32. Kapusta kiszona kg 100 33. Koper świeży pęczek 220 34. Natka świeżej pietruszki pęczek 150 35. Szczypiorek świeży pęczek 30 36. Brokuły świeże szt. 20 37. Arbuz kg 185 38. Ziemniaki kg 2 000 Dostawa oznaczona jako Część II wyroby piekarskie będzie obejmować: L.p. Nazwa artykułu Jednostka miary Ilość 1. Chleb kielecki 600 g 1 sztuka szt.1 600 2. Pączki 70 g 1 sztuka szt.370 3. Drożdżówka z formy 250 g 1sztuka szt.400 4. Bułka tarta kg 50 5. Biszkopt z blachy kg 50 6. Jabłecznik kg 40 7. Babka piaskowa 300 g 1 sztuka kg 5 8. Strucla makowa kg 10 9. Ciastka oczka kg 5 10. Bułki drożdżowe z serem 80g sztuka szt.800 11. Rogal z marmoladą 80g sztuka szt.800 Dostawa oznaczona jako Część III mrożone artykuły spożywcze będzie obejmować: L.p. Nazwa artykułu Jednostka miary Ilość 1.Mrożonka warzywna 500 g waga 1 sztuki szt. 180 2.Brokuły mrożone kg 20 3.Mieszanka kompotowa mrożona 0,50 kg waga 1 sztuki szt. 650 4.Truskawki mrożone 500g szt. 300 5.Fasolka szparagowa mrożona kg 42 6.Kalafior mrożony 500 g waga 1 sztuki szt. 150 7.Filet rybny kg 120 8.Pierogi z truskawkami kg 100 9.Pierogi z jabłkami kg 100 10.Pierogi z serem kg 100 11.Uszka z pieczarkami kg 18 Dostawa oznaczona jako Część IV artykuły spożywcze sypkie, koncentraty, przyprawy i desery : L.p. Nazwa artykułu Jednostka miary Ilość 1.Angielskie ziele 15g 1 opk. opk. 11 2.Budyń śmietankowy 30g 1 sztuka szt. 134 3.Cukier kg 1 000 4.Cukier waniliowy 30g 1 sztuka szt. 100 5.Cukier puder kg 10 6.Chrzan 180g 1 sztuka szt. 28 7.Cynamon mielony 20g 1 sztuka szt. 18 8.Dżem truskawkowy 28g 1 sztuka szt. 250 9.Vegeta 200g sztuka szt. 254 10.Herbatniki szkolne 50g 1 sztuka szt. 334 11.Herbata granulowana 90g 1 sztuka szt. 150 12.Kisiel 77g 1 sztuka szt. 257 13.Kakao 80g 1 sztuka szt. 30 14.Kawa zbożowa 200g 1 sztuka szt. 46 15.Kasza mazurska kg 65 16.Kwasek cytrynowy 20g 1 sztuka szt. 46 17.Kasza manna kg 30 18.Liść laurowy 7g 1 sztuka szt. 9 19.Miód 370g 1 sztuka szt. 32 20.Masło czekoladowe 350g 1 sztuka szt. 126 21.Mąka kg 633 22.Makaron wstążka 500g 1 sztuka szt. 25 23.Makaron świder 500g 1 sztuka szt. 200 24.Makaron łazanka 500g 1 sztuka szt. 170 25.Makaron spagetti 500g 1 sztuka szt. 170 26.Makaron nitka 250g 1 sztuka szt. 150 27.Musztarda 175g 1 sztuka szt. 21 28.Keczup 450g 1 sztuka szt. 47 29.Maga 1kg 1 sztuka szt. 30 30.Olej roślinny 1litr 1 sztuka szt. 300 31.Koncentrat pomidorowy 850g 1 sztuka szt. 55 32.Pieprz mielony 50g 1 sztuka szt. 61 33.Proszek do pieczenia 36g 1 sztuka szt. 42 34.Drożdże świeże kg 8 35.Płatki miodowe 225g sztuka szt. 300 36.Płatki kukurydziane 250g sztuka szt. 300 37.Przecier ogórkowy 290g 1 sztuka szt. 200 38.Papryka mielona 20g 1 sztuka szt. 54 39.Ogórki konserwowe 880g 1 sztuka szt. 51 40.Makrela w sosie pomidorowym 170g 1 sztuka szt. 170 41.Ryz kg 125 42.Ryż w saszetkach 400g 1 sztuka szt. 175 43.Rosołki drobiowe 180g 1 sztuka szt. 130 44.Sól kg 180 45.Sos do spaghetti 520g 1 sztuka szt. 115 46.Wafle kakaowe kg 40 47.Żurek śląski 49g 1 sztuka szt. 155 48.Zupa pieczarkowa 45g 1 sztuka szt. 170 49.Smalec 200g 1 sztuka szt. 20 50.Majeranek 10g 1 sztuka szt. 46 51.Mąka ziemniaczana kg 15 52.Dżem wiśniowy 280g 1 sztuka szt. 50 53.Kucharek 1kg 1 sztuka szt. 25 54.Pierniki w czekoladzie serduszka kg 40 55.Pierniki lukrowane serduszka kg 40 56.Sos chrzanowy 170g 1 sztuka szt. 10 57.Czekolada mleczna szt. 150 58.Czekolada ciemna szt. 150 59.Zajączek wielkanocny szt. 150 60.Jajko czekoladowe szt. 150 61.Baranek wielkanocny szt. 150 62.Baton czekoladowy szt. 200 63. Chipsy Opk. 150 64.Cukierki w czekoladzie kg 3 65.Guma do żucia szt. 150 66.Wafle w czekoladzie szt. 200 67.Soczki w kartonie szt. 600 68.Dżem leśny 280g 1 sztuka szt. 50 69.Brzoskwinie w puszce 820 g waga 1 sztuki szt. 125 70.Groszek konserwowy w puszce 400 gramowej szt. 63 71.Pasztet drobiowy w puszce 160 g szt. 270 72.Koktajl owocowy w puszcze szt. 100 73.Sok zagęszczony malina 430 ml butelka szt. 50 Dostawa oznaczona jako Część V mięso świeże, wędliny i drób: Lp. Nazwa artykułu Jedn.miary Ilość I Mięso świeże 1.Kotlet wieprzowy bez kości kg 150 2.Mięso wołowe pieczeniowe kg 200 3.Rozbrat kg 50 4.Łopatka wieprzowa bez kości kg 250 5.Mięso wieprzowe gulaszowe kg 80 6Mięso wołowe gulaszowe kg 80 II Wędliny świeże 1.Szynka wieprzowa kg 45 2.Wędlina drobiowa kg 30 3.Kiełbasa szynkowa ( wieprzowa ) kg 60 4.Kiełbasa toruńska kg 70 5.Boczek gotowany kg 15 6.Mielonka wieprzowa kg 30 7.Parówki drobiowe kg 130 8.Pasztet drobiowy pieczony kg 25 III Mięso drobiowe świeże 1.Wątróbka drobiowa kg 50 2.Skrzydełka z kurczaka kg 80 3.Ćwiartka z kurczaka kg 50 4.Udko z kurczaka kg 80 5.Filet z kurczaka kg 230 6.Porcje rosołowe kg 350 7.Kurczak kg 90 8.Filet z indyka kg 50 Dostawa oznaczona jako Część VI mleko i produkty mleczarskie: L.p. Nazwa artykułu Jednostka miary Ilość 1.Mleko 2 % 0,9 litra szt. 2 500 2.Śmietana 30% 400 g opakowanie szt. 1000 3.Ser twaróg tłusty kg 350 4.Ser edamski tłusty 40% kg 70 5.Serek topiony 60% szt. 200 6.Jajka szt. 7 000 7.Masło extra 200 g 1 sztuka szt. 250 8.Margaryna palma kg 30 9Jogurt gratka szt. 1 200 10.Margaryna śniadaniowa 500 g 1 sztuka szt. 400 11.Majonez kielecki 510 ml 1 sztuka szt. 50 Dostawa będzie realizowana cyklicznie transportem Wykonawcy i na jego koszt do siedziby Zamawiającego znajdującej się w Tymbarku 495. Każdy z produktów powinien być dostarczony w wymaganych opakowaniach. Cykliczne dostawy będą realizowane jak następuje: - Część I świeże warzywa i owoce - w drugim dniu od złożenia zamówienia od poniedziałku do piątku w godzinach od 8.00 do 14.00. - Część II wyroby piekarskie - codziennie w drugim dniu od złożenia zamówienia od poniedziałku do piątku w godz. od 8.00 do 14.00. - Część III mrożone artykuły spożywcze - w drugim dniu od złożenia zamówienia od poniedziałku do piątku w godz. od 8.00 do 14.00. - Część IV artykuły spożywcze sypkie, koncentraty, przyprawy i desery - w drugim dniu od złożenia zamówienia od poniedziałku do piątku w godz. od 8.00 do 14.00. - Część V mięso świeże, wędliny i drób - w drugim dniu od złożenia zamówienia od poniedziałku do piątku w godz. od 8.00 do 14.00. - Część VI mleko i produkty mleczarskie - codziennie w drugim dniu od złożenia zamówienia od poniedziałku do piątku w godz. od 8.00 do 14.00. Zamawiający powiadomi telefonicznie Wykonawcę, o każdej dostawie oraz wskaże zamawiane produkty z podaniem ilości. Produkty muszą spełniać normy jakościowe oraz muszą być dostarczone w ich początkowym okresie gwarancji. W przypadkach, w których Zamawiający użył nazw własnych dla określenia walorów smakowych produktów, Zamawiający dopuszcza produkty o walorach smakowych takich samych lub wyższych- produkty równoważne. Wykonawca powinien zachować odpowiednie warunki transportu i przechowywania dostarczanego towaru. Każda dostawa towaru wymagającego załączenia handlowego dokumentu identyfikacyjnego musi posiadać taki dokument. Wykonawca użyczy nieodpłatnie ewentualnie potrzebnych pojemników przy każdorazowej dostawie towaru do siedziby Zamawiającego na okres do następnej dostawy. Zamawiający zastrzega sobie prawo zamawiania mniejszej ilości towaru niż określona w ofercie..

II.1.4) Czy przewiduje się udzielenie zamówień uzupełniających: nie.

II.1.5) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 03.22.10.00 - Warzywa 03.22.23.00 - Owoce inne niż tropikalne 15.81.10.00 - Pieczywo 15.33.11.70 - Warzywa mrożone 15.80.00.00 - Różne produkty spożywcze 15.10.00.00 - Produkty zwierzęce, mięso i produkty mięsne 15.50.00.00 - Produkty mleczarskie .

II.1.6) Czy dopuszcza się złożenie oferty częściowej: tak, liczba części: 6.

II.1.7) Czy dopuszcza się złożenie oferty wariantowej: nie.


II.2) CZAS TRWANIA ZAMÓWIENIA LUB TERMIN WYKONANIA: Zakończenie: 31.12.2012.

SEKCJA III: INFORMACJE O CHARAKTERZE PRAWNYM, EKONOMICZNYM, FINANSOWYM I TECHNICZNYM

III.1) WADIUM

Informacja na temat wadium: Zamawiający nie wymaga wniesienia wadium.

III.2) ZALICZKI

  • Czy przewiduje się udzielenie zaliczek na poczet wykonania zamówienia: nie

III.3) WARUNKI UDZIAŁU W POSTĘPOWANIU ORAZ OPIS SPOSOBU DOKONYWANIA OCENY SPEŁNIANIA TYCH WARUNKÓW

  • III. 3.1) Uprawnienia do wykonywania określonej działalności lub czynności, jeżeli przepisy prawa nakładają obowiązek ich posiadania

    Opis sposobu dokonywania oceny spełniania tego warunku

    • O udzielenie zamówienia może ubiegać się Wykonawca, który: 1)wykonał w okresie ostatnich trzech lat przed upływem terminu składania ofert, co najmniej dwie dostawy artykułów żywnościowych, 2)nie podlega wykluczeniu z postępowania o udzielenie zamówienia na podstawie art. 24 ust. 1 ustawy. Ocena spełniania przez Wykonawcę warunków udziału w postępowaniu będzie dokonana na podstawie złożonych przez Wykonawcę oświadczeń, o których mowa w części IV pkt 1 i 2 SIWZ.

III.4) INFORMACJA O OŚWIADCZENIACH LUB DOKUMENTACH, JAKIE MAJĄ DOSTARCZYĆ WYKONAWCY W CELU POTWIERDZENIA SPEŁNIANIA WARUNKÓW UDZIAŁU W POSTĘPOWANIU ORAZ NIEPODLEGANIA WYKLUCZENIU NA PODSTAWIE ART. 24 UST. 1 USTAWY

  • III.4.1) W zakresie wykazania spełniania przez wykonawcę warunków, o których mowa w art. 22 ust. 1 ustawy, oprócz oświadczenia o spełnieniu warunków udziału w postępowaniu, należy przedłożyć:

  • III.4.2) W zakresie potwierdzenia niepodlegania wykluczeniu na podstawie art. 24 ust. 1 ustawy, należy przedłożyć:

    • oświadczenie o braku podstaw do wykluczenia
  • III.4.3) Dokumenty podmiotów zagranicznych

    Jeżeli wykonawca ma siedzibę lub miejsce zamieszkania poza terytorium Rzeczypospolitej Polskiej, przedkłada:

    III.4.3.1) dokument wystawiony w kraju, w którym ma siedzibę lub miejsce zamieszkania potwierdzający, że:

    • nie otwarto jego likwidacji ani nie ogłoszono upadłości - wystawiony nie wcześniej niż 6 miesięcy przed upływem terminu składania wniosków o dopuszczenie do udziału w postępowaniu o udzielenie zamówienia albo składania ofert
    • nie zalega z uiszczaniem podatków, opłat, składek na ubezpieczenie społeczne i zdrowotne albo że uzyskał przewidziane prawem zwolnienie, odroczenie lub rozłożenie na raty zaległych płatności lub wstrzymanie w całości wykonania decyzji właściwego organu - wystawiony nie wcześniej niż 3 miesiące przed upływem terminu składania wniosków o dopuszczenie do udziału w postępowaniu o udzielenie zamówienia albo składania ofert
    • nie orzeczono wobec niego zakazu ubiegania się o zamówienie - wystawiony nie wcześniej niż 6 miesięcy przed upływem terminu składania wniosków o dopuszczenie do udziału w postępowaniu o udzielenie zamówienia albo składania ofert

III.7) Czy ogranicza się możliwość ubiegania się o zamówienie publiczne tylko dla wykonawców, u których ponad 50 % pracowników stanowią osoby niepełnosprawne: nie

SEKCJA IV: PROCEDURA

IV.1) TRYB UDZIELENIA ZAMÓWIENIA

IV.1.1) Tryb udzielenia zamówienia: przetarg nieograniczony.

IV.2) KRYTERIA OCENY OFERT

IV.2.1) Kryteria oceny ofert: najniższa cena.

IV.2.2) Czy przeprowadzona będzie aukcja elektroniczna: nie.

IV.3) ZMIANA UMOWY

Czy przewiduje się istotne zmiany postanowień zawartej umowy w stosunku do treści oferty, na podstawie której dokonano wyboru wykonawcy: nie

IV.4) INFORMACJE ADMINISTRACYJNE

IV.4.1) Adres strony internetowej, na której jest dostępna specyfikacja istotnych warunków zamówienia: http://www.tymbark.pl/
Specyfikację istotnych warunków zamówienia można uzyskać pod adresem: Publiczne Przedszkole Samorządowe z Oddziałami Integracyjnymi w Tymbarku 34-650 Tymbark 495 - sekretariat..

IV.4.4) Termin składania wniosków o dopuszczenie do udziału w postępowaniu lub ofert: 23.04.2012 godzina 10:00, miejsce: Publiczne Przedszkole Samorządowe z Oddziałami Integracyjnymi w Tymbarku 34-650 Tymbark 495 - sekretariat..

IV.4.5) Termin związania ofertą: okres w dniach: 30 (od ostatecznego terminu składania ofert).

IV.4.17) Czy przewiduje się unieważnienie postępowania o udzielenie zamówienia, w przypadku nieprzyznania środków pochodzących z budżetu Unii Europejskiej oraz niepodlegających zwrotowi środków z pomocy udzielonej przez państwa członkowskie Europejskiego Porozumienia o Wolnym Handlu (EFTA), które miały być przeznaczone na sfinansowanie całości lub części zamówienia: nie

Podziel się

Poleć ten przetarg znajomemu poleć

Wydrukuj przetarg drukuj

Dodaj ten przetarg do obserwowanych obserwuj








Uwaga: podstawą prezentowanych tutaj informacji są dane publikowane przez Urząd Zamówień Publicznych w Biuletynie Zamówień Publicznych. Treść ogłoszenia widoczna na eGospodarka.pl jest zgodna z treścią tegoż ogłoszenia dostępną w BZP w dniu publikacji. Redakcja serwisu eGospodarka.pl dokłada wszelkich starań, aby zamieszczone tutaj informacje były kompletne i zgodne z prawdą. Nie może jednak zagwarantować ich poprawności i nie ponosi żadnej odpowiedzialności za jakiekolwiek szkody powstałe w wyniku korzystania z nich.


Jeśli chcesz dodać ogłoszenie do serwisu, zapoznaj się z naszą ofertą:

chcę zamieszczać ogłoszenia

Dodaj swoje pytanie

Najnowsze orzeczenia

Wpisz nazwę miasta, dla którego chcesz znaleźć jednostkę ZUS.