eGospodarka.pl
eGospodarka.pl poleca

eGospodarka.plPrzetargiPrzetargi Łowicz › Dostawy wyrobów garmażeryjnych, konserw mięsnych, rybnych i pasztetów do Zakładu Karnego w Łowiczu

Ten przetarg został już zakończony. Zobacz wynik tego przetargu



Ogłoszenie z dnia 2013-06-18

Łowicz: Dostawy wyrobów garmażeryjnych, konserw mięsnych, rybnych i pasztetów do Zakładu Karnego w Łowiczu
Numer ogłoszenia: 116493 - 2013; data zamieszczenia: 18.06.2013
OGŁOSZENIE O ZAMÓWIENIU - dostawy

Zamieszczanie ogłoszenia: obowiązkowe.

Ogłoszenie dotyczy: zamówienia publicznego.

SEKCJA I: ZAMAWIAJĄCY

I. 1) NAZWA I ADRES: Zakład Karny w Łowiczu , ul. Wiejska 3, 99-400 Łowicz, woj. łódzkie, tel. 046 8309740.

  • Adres strony internetowej zamawiającego: www.zp.sw.gov.pl

I. 2) RODZAJ ZAMAWIAJĄCEGO: Inny: jednostka organizacyjna Służby Więziennej.

SEKCJA II: PRZEDMIOT ZAMÓWIENIA

II.1) OKREŚLENIE PRZEDMIOTU ZAMÓWIENIA

II.1.1) Nazwa nadana zamówieniu przez zamawiającego: Dostawy wyrobów garmażeryjnych, konserw mięsnych, rybnych i pasztetów do Zakładu Karnego w Łowiczu.

II.1.2) Rodzaj zamówienia: dostawy.

II.1.4) Określenie przedmiotu oraz wielkości lub zakresu zamówienia: Część I - wyroby garmażeryjne, świeże i mrożone według PN-A-82201, PN-A-82018, PN-A-82300, PN-88/A-77626 - krokiety z kapustą i grzybami (świeże, gramatura 1 szt. 100 - 120 g) - 2 000 kg - krokiety z mięsem (świeże, gramatura 1 szt. 100 - 120 g) - 1 800 kg - gołąbki mięsno - ryżowe (mrożone, gramatura 1 szt. ok. 150g) - 2 600 kg - pierogi z mięsem (mrożone) - 500 kg - pierogi z serem (mrożone) - 100 kg Część II - konserwy rybne w opakowaniach łatwootwieralnych, PN-91/A-86763/Az4:2001 - szprot w sosie pomidorowym (opakowanie jednostkowe 300 lub 330g) - 1 200 kg - paprykarz szczeciński (opakowanie jednostkowe 300 lub 330g) - 1 200 kg - szprot w oleju (opakowanie jednostkowe 300 lub 330g) - 70 kg Część III - konserwy mięsne i pasztety w opakowaniach łatwootwieralnych, według PN-A- 82022:1998/Az1:2000, Pn-A-86525 - konserwa turystyczna (opakowanie jednostkowe 300 lub 330 g) - 1 200 kg - pasztet mazowiecki (opakowanie jednostkowe 300 lub 330 g) - 1 200 kg - pasztet drobiowy (opakowanie jednostkowe 120 - 150 g) - 400 kg Dostarczone produkty muszą posiadać etykiety z informacją zawierającą nazwę asortymentową zgodną ze specyfikacją oraz fakturą VAT, numer partii oraz datę przydatności do spożycia. Wskazane ilości poszczególnych artykułów są ilościami przewidywanymi, które posłużą do określenia wartości przedmiotu zamówienia wg poszczególnych ofert. W trakcie realizacji zamówienia - faktyczne ilości poszczególnych artykułów mogą odbiegać od określonych powyżej, jednakże łączna wartość realizowanej umowy nie przekroczy wartości określonej ofertą wykonawcy..

II.1.6) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 15.89.43.00-4, 15.13.10.00-5, 15.24.00.00-2.

II.1.7) Czy dopuszcza się złożenie oferty częściowej: tak, liczba części: 3.

II.1.8) Czy dopuszcza się złożenie oferty wariantowej: nie.


II.2) CZAS TRWANIA ZAMÓWIENIA LUB TERMIN WYKONANIA: Okres w miesiącach: 12.

SEKCJA III: INFORMACJE O CHARAKTERZE PRAWNYM, EKONOMICZNYM, FINANSOWYM I TECHNICZNYM

III.1) WADIUM

Informacja na temat wadium: Zamawiający nie wymaga wniesienia wadium

III.2) ZALICZKI

III.3) WARUNKI UDZIAŁU W POSTĘPOWANIU ORAZ OPIS SPOSOBU DOKONYWANIA OCENY SPEŁNIANIA TYCH WARUNKÓW

  • III. 3.1) Uprawnienia do wykonywania określonej działalności lub czynności, jeżeli przepisy prawa nakładają obowiązek ich posiadania

    Opis sposobu dokonywania oceny spełniania tego warunku

    • Zamawiający uzna warunek za spełniony, na podstawie oświadczenia o spełnieniu warunków, o których mowa w art. 22 ust. 1 ustawy Prawo zamówień publicznych (załącznik nr 3 do SIWZ). Ocena spełnienia ww warunku zostanie dokonana zgodnie z formułą spełnia - nie spełnia.

  • III.3.2) Wiedza i doświadczenie

    Opis sposobu dokonywania oceny spełniania tego warunku

    • Zamawiający uzna warunek za spełniony, na podstawie oświadczenia o spełnieniu warunków, o których mowa w art. 22 ust. 1 ustawy Prawo zamówień publicznych (załącznik nr 3 do SIWZ). Ocena spełnienia ww warunku zostanie dokonana zgodnie z formułą spełnia - nie spełnia.

  • III.3.3) Potencjał techniczny

    Opis sposobu dokonywania oceny spełniania tego warunku

    • Zamawiający uzna warunek za spełniony, na podstawie oświadczenia o spełnieniu warunków, o których mowa w art. 22 ust. 1 ustawy Prawo zamówień publicznych (załącznik nr 3 do SIWZ). Ocena spełnienia ww warunku zostanie dokonana zgodnie z formułą spełnia - nie spełnia.

  • III.3.4) Osoby zdolne do wykonania zamówienia

    Opis sposobu dokonywania oceny spełniania tego warunku

    • Zamawiający uzna warunek za spełniony, na podstawie oświadczenia o spełnieniu warunków, o których mowa w art. 22 ust. 1 ustawy Prawo zamówień publicznych (załącznik nr 3 do SIWZ). Ocena spełnienia ww warunku zostanie dokonana zgodnie z formułą spełnia - nie spełnia.

  • III.3.5) Sytuacja ekonomiczna i finansowa

    Opis sposobu dokonywania oceny spełniania tego warunku

    • Zamawiający uzna warunek za spełniony, na podstawie oświadczenia o spełnieniu warunków, o których mowa w art. 22 ust. 1 ustawy Prawo zamówień publicznych (załącznik nr 3 do SIWZ). Ocena spełnienia ww warunku zostanie dokonana zgodnie z formułą spełnia - nie spełnia.

III.4) INFORMACJA O OŚWIADCZENIACH LUB DOKUMENTACH, JAKIE MAJĄ DOSTARCZYĆ WYKONAWCY W CELU POTWIERDZENIA SPEŁNIANIA WARUNKÓW UDZIAŁU W POSTĘPOWANIU ORAZ NIEPODLEGANIA WYKLUCZENIU NA PODSTAWIE ART. 24 UST. 1 USTAWY

III.4.1) W zakresie wykazania spełniania przez wykonawcę warunków, o których mowa w art. 22 ust. 1 ustawy, oprócz oświadczenia o spełnianiu warunków udziału w postępowaniu należy przedłożyć:

III.4.2) W zakresie potwierdzenia niepodlegania wykluczeniu na podstawie art. 24 ust. 1 ustawy, należy przedłożyć:

  • oświadczenie o braku podstaw do wykluczenia;

III.4.4) Dokumenty dotyczące przynależności do tej samej grupy kapitałowej

  • lista podmiotów należących do tej samej grupy kapitałowej w rozumieniu ustawy z dnia 16 lutego 2007 r. o ochronie konkurencji i konsumentów albo informacji o tym, że nie należy do grupy kapitałowej;

SEKCJA IV: PROCEDURA

IV.1) TRYB UDZIELENIA ZAMÓWIENIA

IV.1.1) Tryb udzielenia zamówienia: przetarg nieograniczony.

IV.2) KRYTERIA OCENY OFERT

IV.2.1) Kryteria oceny ofert: najniższa cena.

IV.3) ZMIANA UMOWY

przewiduje się istotne zmiany postanowień zawartej umowy w stosunku do treści oferty, na podstawie której dokonano wyboru wykonawcy:

Dopuszczalne zmiany postanowień umowy oraz określenie warunków zmian

Zasady i warunki realizacji zamówienia publicznego, warunki płatności oraz warunki odbioru zawarte są we wzorze umowy - zał. nr 5 do SIWZ. W trakcie trwania umowy mogą ulec zmianie następujące postanowienia umowne: W przypadku zmiany stawki podatku VAT na artykuły będące przedmiotem niniejszego zamówienia, ceny poszczególnych artykułów ulegną zmianie zgodnie ze zmianą stawki podatku Dotyczy tylko części I: W czasie realizacji niniejszej umowy strony dopuszczają możliwość zmiany cen jednostkowych, jednak nie wcześniej niż po miesiącu styczniu 2014r. Zmiana cen artykułów może nastąpić o wskaźnik cen towarów i usług konsumpcyjnych ogółem w danym kwartale w stosunku do kwartału poprzedniego (komunikat Prezesa Głównego Urzędu Statystycznego publikowany w Monitorze Polskim). Zmiana ceny może nastąpić na pisemny wniosek wykonawcy lub zamawiającego. Każdorazowa zmiana ceny przez Wykonawcę wymaga uprzedniej akceptacji ze strony Zamawiającego. W przypadku spadku cen na rynku artykułów spożywczych, Zamawiający zastrzega sobie prawo do obniżenia cen wynikających z umowy, stosownie do cen obowiązujących na rynku. Wykonawca podpisując umowę w sprawie zamówienia publicznego, godzi się na jej warunki. Ponosi jednocześnie ryzyko zmiany cen na rynku czy dekoniunktury.

IV.4) INFORMACJE ADMINISTRACYJNE

IV.4.1) Adres strony internetowej, na której jest dostępna specyfikacja istotnych warunków zamówienia: www.zp.sw.gov.pl
Specyfikację istotnych warunków zamówienia można uzyskać pod adresem: Zakład Karny w Łowiczu ul. Wiejska 3 99-400 Łowicz.

IV.4.4) Termin składania wniosków o dopuszczenie do udziału w postępowaniu lub ofert: 01.07.2013 godzina 11:00, miejsce: Zakład Karny w Łowiczu ul. Wiejska 3 99-400 Łowicz pokój nr 120 sekretariat.

IV.4.5) Termin związania ofertą: okres w dniach: 30 (od ostatecznego terminu składania ofert).

IV.4.17) Czy przewiduje się unieważnienie postępowania o udzielenie zamówienia, w przypadku nieprzyznania środków pochodzących z budżetu Unii Europejskiej oraz niepodlegających zwrotowi środków z pomocy udzielonej przez państwa członkowskie Europejskiego Porozumienia o Wolnym Handlu (EFTA), które miały być przeznaczone na sfinansowanie całości lub części zamówienia: nie

ZAŁĄCZNIK I - INFORMACJE DOTYCZĄCE OFERT CZĘŚCIOWYCH

CZĘŚĆ Nr: 1 NAZWA: Dostawy wyrobów garmażeryjnych.

  • 1) Krótki opis ze wskazaniem wielkości lub zakresu zamówienia: Część I - wyroby garmażeryjne, świeże i mrożone według PN-A-82201, PN-A-82018, PN-A-82300, PN-88/A-77626 - krokiety z kapustą i grzybami (świeże, gramatura 1 szt. 100 - 120 g) - 2 000 kg - krokiety z mięsem (świeże, gramatura 1 szt. 100 - 120 g) - 1 800 kg - gołąbki mięsno - ryżowe (mrożone, gramatura 1 szt. ok. 150g) - 2 600 kg - pierogi z mięsem (mrożone) - 500 kg - pierogi z serem (mrożone).

  • 2) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 15.89.43.00-4.

  • 3) Czas trwania lub termin wykonania: Okres w miesiącach: 12.
  • 4) Kryteria oceny ofert: najniższa cena.


CZĘŚĆ Nr: 2 NAZWA: Dostawy konserw rybnych w opakowaniach łatwo otwieralnych.

  • 1) Krótki opis ze wskazaniem wielkości lub zakresu zamówienia: Część II - konserwy rybne w opakowaniach łatwootwieralnych, PN-91/A-86763/Az4:2001 - szprot w sosie pomidorowym (opakowanie jednostkowe 300 lub 330g) - 1 200 kg - paprykarz szczeciński (opakowanie jednostkowe 300 lub 330g) - 1 200 kg - szprot w oleju (opakowanie jednostkowe 300 lub 330g) - 70 kg.

  • 2) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 15.13.10.00-5.

  • 3) Czas trwania lub termin wykonania: Okres w miesiącach: 7.
  • 4) Kryteria oceny ofert: najniższa cena.


CZĘŚĆ Nr: 3 NAZWA: Dostawy konserw mięsnych w opakowaniach łatwo otwieralnych.

  • 1) Krótki opis ze wskazaniem wielkości lub zakresu zamówienia: Część III - konserwy mięsne i pasztety w opakowaniach łatwootwieralnych, według PN-A- 82022:1998/Az1:2000, Pn-A-86525 - konserwa turystyczna (opakowanie jednostkowe 300 lub 330 g) - 1 200 kg - pasztet mazowiecki (opakowanie jednostkowe 300 lub 330 g) - 1 200 kg - pasztet drobiowy (opakowanie jednostkowe 120 - 150 g) - 400 kg.

  • 2) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 15.24.00.00-2.

  • 3) Czas trwania lub termin wykonania: Okres w miesiącach: 7.
  • 4) Kryteria oceny ofert: najniższa cena.


Podziel się

Poleć ten przetarg znajomemu poleć

Wydrukuj przetarg drukuj

Dodaj ten przetarg do obserwowanych obserwuj








Uwaga: podstawą prezentowanych tutaj informacji są dane publikowane przez Urząd Zamówień Publicznych w Biuletynie Zamówień Publicznych. Treść ogłoszenia widoczna na eGospodarka.pl jest zgodna z treścią tegoż ogłoszenia dostępną w BZP w dniu publikacji. Redakcja serwisu eGospodarka.pl dokłada wszelkich starań, aby zamieszczone tutaj informacje były kompletne i zgodne z prawdą. Nie może jednak zagwarantować ich poprawności i nie ponosi żadnej odpowiedzialności za jakiekolwiek szkody powstałe w wyniku korzystania z nich.


Jeśli chcesz dodać ogłoszenie do serwisu, zapoznaj się z naszą ofertą:

chcę zamieszczać ogłoszenia

Dodaj swoje pytanie

Najnowsze orzeczenia

Wpisz nazwę miasta, dla którego chcesz znaleźć jednostkę ZUS.