Ten przetarg został już zakończony. Zobacz wynik tego przetargu
Ogłoszenie z dnia 2016-05-04
Kluczbork: Sukcesywne dostawy artykułów spożywczych do Zakładu Karnego w Kluczborku
Numer ogłoszenia: 110500 - 2016; data zamieszczenia: 04.05.2016
OGŁOSZENIE O ZAMÓWIENIU - dostawy
Zamieszczanie ogłoszenia: obowiązkowe.
Ogłoszenie dotyczy:
V | zamówienia publicznego |
zawarcia umowy ramowej | |
ustanowienia dynamicznego systemu zakupów (DSZ) |
SEKCJA I: ZAMAWIAJĄCY
I. 1) NAZWA I ADRES: Zakład Karny , ul. Katowicka 4, 46-200 Kluczbork, woj. opolskie, tel. 77 447 20 70, faks 77 417 21 70.
- Adres strony internetowej zamawiającego: www.zp.sw.gov.pl
I. 2) RODZAJ ZAMAWIAJĄCEGO: Inny: Państwowa jednostka organizacyjna nieposiadająca osobowości prawnej.
SEKCJA II: PRZEDMIOT ZAMÓWIENIA
II.1) OKREŚLENIE PRZEDMIOTU ZAMÓWIENIA
II.1.1) Nazwa nadana zamówieniu przez zamawiającego: Sukcesywne dostawy artykułów spożywczych do Zakładu Karnego w Kluczborku.
II.1.2) Rodzaj zamówienia: dostawy.
II.1.4) Określenie przedmiotu oraz wielkości lub zakresu zamówienia: Sukcesywne dostawy artykułów spożywczych do Zakładu Karnego w Kluczborku. 1. Bulion warzywny w opak. do 5 kg - CPV 15891500-5, w ilości 1200 kg, 2. Cukier biały kryształ w opak. do 25 kg - CPV 15831000-2, w ilości 5300 kg, 3. Cynamon w opak. do 3 kg - CPV 15870000-7, w ilości 10 kg, 4. Czosnek mielony w opak. do 1 kg - CPV 15870000-7, w ilości 80 kg, 5. Dżem truskawkowy niskosłodzony w wiaderkach do 10 kg - CPV 15332296-5, w ilości 800 kg, 6. Fasola typu Jaś w opak. do 25 kg - CPV 15331130-7, w ilości 1900 kg, 7. Groszek zielony konserwowy w puszce do 1 kg - CPV 15331462-3, w ilości 500 kg, 8. Groch łuskany w opak. do 25 kg - CPV 03212200-2, w ilości 1100 kg, 9. Herbata w opak. od 0,10 do 2 kg - CPV 15863000-5, w ilości 370 kg, 10. Kasza jęczmienna w opak. do 25 kg - CPV 15613100-9, w ilości 1800 kg, 11. Kasza manna w opak. do 5 kg - CPV 15613100-9, w ilości 1300 kg, 12. Kawa zbożowa w opak. do 25 kg - CPV 15861000-1, w ilości 700 kg, 13. Koncentrat pomidorowy 30 % w opak. od 0,9 do 5 kg - CPV 15331134-5, w ilości 3400 kg, 14. Konserwa szprot w pomidorach w opak. od 0,30 do 0,33 kg - CPV 15240000-2, w ilości 800 kg, 15. Konserwa sałatka z makreli w opak. od 0,30 do 0,33 kg - CPV 15240000-2, w ilości 1100 kg, 16. Konserwa turystyczna w opak. od 0,10 do 0,33 kg - CPV 15131000-5, w ilości 1300 kg, 17. Konserwa tyrolska w opak. od 0,10 do 0,33 kg - CPV 15131000-5, w ilości 1000 kg, 18. Liść laurowy w opak. do 3 kg - CPV 15870000-7, w ilości 30 kg, 19. Majeranek suszony w opak. do 3 kg - CPV 15870000-7, w ilości 60 kg, 20. Makaron czterojajeczny kolanka w opak. do 20 kg - CPV 15851100-9, w ilości 2800 kg, 21. Makaron czterojajeczny nitki w opak. do 20 kg - CPV 15851100-9, w ilości 1000 kg, 22. Makaron czterojajeczny świderki w opak. do 20 kg - CPV 15851100-9, w ilości 2800 kg, 23. Marmolada w opak. do 15 kg - CPV 15332230-5, w ilości 1700 kg, 24. Mąka pszenna w opak. do 25 kg - CPV 15612100-2, w ilości 4000 kg, 25. Mąka ziemniaczana w opak. do 10 kg - CPV 15312000-8, w ilości 450 kg, 26. Mleko w proszku w opak. 0,50 do 2 kg - CPV 15511700-0, w ilości 700 kg, 27. Musztarda w opak. do 5 kg - CPV 15871250-1, w ilości 300 kg, 28. Ocet w butelkach od 0,5 do 1 l - CPV 15871110-8, w ilości 300 l, 29. Ogórki konserwowe w opak. od 0,9 do 2 kg - CPV 15331500-2, w ilości 700 kg, 30. Oregano suszone w opak. od 1 do 3 kg - CPV 15872000-1, w ilości 30 kg, 31. Papryka mielona w opak. do 3 kg - CPV 15870000-7, w ilości 80 kg, 32. Paprykarz w opak. od 0,30 do 0,33 kg - CPV 15240000-2, w ilości 1500 kg, 33. Pasztet drobiowy w opak. aluminium od 0,10 do 0,13 kg - CPV 15131310-1, w ilości 1400 kg, 34. Pasztet mazowiecki w opak. od 0,10 do 0,33 kg - CPV 15131310-1, w ilości 1200 kg, 35. Pieprz czarny mielony w opak. do 5 kg - CPV 15872100-2, w ilości 200 kg, 36. Przyprawa do zup w płynie w opak. do 1 l - CPV 15871000-4, w ilości 2000 l, 37. Ryż biały w opak. do 25 kg - CPV 15614100-6, w ilości 2800 kg, 38. Soja granulat w opak. do 25 kg - CPV 15800000-6, w ilości 650 kg, 39. Sos biały w opak. do 5 kg - CPV 15871260-4, w ilości 30 kg, 40. Sos grzybowy w opak. do 5 kg - CPV 15871260-4, w ilości 40 kg, 41. Sos pieczeniowy w opak. do 5 kg - CPV 15871260-4, w ilości 80 kg, 42. Sos pomidorowy w opak. do 5 kg - CPV 15871260-4 , w ilości 50 kg, 43. Sól spożywcza drobnoziarnista w opak. do 25 kg - CPV 15872400-5, w ilości 2000 kg, 44. Woda mineralna gazowana w butelkach 1,5 l - CPV 15981000-8, w ilości 700 l, 45. Woda mineralna niegazowana w butelkach 1,5 l - CPV 15981000-8, w ilości 700 l, 46. Ziele angielskie w opak. do 3 kg - CPV 15870000-7, w ilości 20 kg, 47. Zupa barszcz czerwony w opak. do 5 kg - CPV 15891400-4, w ilości 200 kg, 48. Zupa grzybowa w opak. do 5 kg - CPV 15891400-4, w ilości 140 kg, 49. Zupa pomidorowa w opak. do 5 kg - CPV 15891400-4, w ilości 100 kg, 50. Zupa selerowa w opak. do 5 kg - CPV 15891400-4, w ilości 130 kg, 51. Zupa żurek w opak. do 5 kg - CPV 15891400-4, w ilości 130 kg. Termin przydatności do spożycia wszystkich artykułów spożywczych, nie krótszy niż 60 dni od daty dostawy. Artykuły żywnościowe takie jak konserwy rybne i mięsne powinny być dostarczane w łatwo otwieranych puszkach (samootwieracz, bez konieczności użycia otwieracza mechanicznego). 1. Wykonawca winien dostarczać przedmiot zamówienia zgodnie z wymogami i procedurami niezbędnymi dla zapewnienia bezpieczeństwa i żywienia zawartymi w ustawie z dnia 25 sierpnia 2006 r. o bezpieczeństwie żywności i żywienia (Dz. U. z 2015 r. poz. 594 z póź. zm.). 2. Wykonawca realizuje dostawy własnym transportem spełniającym warunki sanitarne w zakresie przestrzegania zasad i higieny przewozu żywności oraz na własne ryzyko (m.in. kwestia zabezpieczenia i ubezpieczenia przewożonej partii towaru). Ustala się iż, każdorazowo przed wydaniem przedmiotu umowy ilość dostarczonego towaru oraz jego zgodność z zamówieniem, sprawdzona zostanie w siedzibie zamawiającego przez strony umowy. 3. Dostarczone towary muszą spełniać obowiązujące wymagania i normy jakościowe zgodnie z wymaganiami zawartymi w Polskich Normach, muszą być świeże i posiadać ważne terminy przydatności do spożycia. W przypadku stwierdzenia przez zamawiającego złej jakości dostarczonego towaru, strony sporządzają protokół wskazując w nim rodzaj stwierdzonych wad. Protokół ten stanowić będzie wezwanie zamawiającego skierowane do wykonawcy o wymianę dostarczonej partii towaru lub jej poszczególnego elementu na nowa partię na własny koszt i ryzyko wykonawcy. 4. Zamawiający zastrzega sobie prawo zmiany ilości dostaw poszczególnych produktów (zmniejszenia do 20%), ze względu na wystąpienie okoliczności, których nie można było przewidzieć w dacie zawierania umowy, w tym zwłaszcza powodowanych zmniejszeniem liczby osadzonych, bądź innymi nadzwyczajnymi zdarzeniami lub sytuacjami. Z tytułu zmniejszenia ilości dostaw, wykonawcy nie przysługuje odszkodowanie. 5. Odbiór jakościowy, gwarancja i reklamacja: Zamawiający zbada dostarczoną partię towaru w trakcie przyjęcia do magazynu. W przypadku stwierdzenia wad, zamawiający niezwłocznie poinformuje o tym fakcie Wykonawcę. Wykonawca jest zobowiązany wymienić w tym samym dniu wadliwą partię towaru. Przedmiot zamówienia winien być odpowiednio oznakowany (zgodnie z Rozporządzeniem Ministra Rolnictwa i rozwoju wsi z dnia 10 lipca 2007 r.) oraz posiadać Handlowy Dokument Identyfikacyjny. 6. Zamówienia będą składane i przyjmowane telefonicznie, faksem, drogą elektroniczną (e-mail) lub w czasie dostawy (na następną dostawę). Zamówienia będą składane przez zamawiającego z co najmniej jednodniowym wyprzedzeniem. Dostawy będą przyjmowane raz na dwa tygodnie od poniedziałku do piątku w godzinach od 8.00 do 12.00 na podstawie zapotrzebowania zamawiającego. W wyjątkowych sytuacjach dopuszczalna jest zmiana godziny dostawy po uprzednim uzgodnieniu telefonicznym pomiędzy dostawcą i odbiorcą (w godzinach pracy magazynu). 7. Standard jakościowy zamówionych dostaw musi odpowiadać standardom określonych w Polskich Normach. 8. Termin wykonania zamówienia Zamawiający wymaga realizacji zamówienia od dnia 03.07.2016 do 2.07.2017 r..
II.1.5)
przewiduje się udzielenie zamówień uzupełniających
- Określenie przedmiotu oraz wielkości lub zakresu zamówień uzupełniających
II.1.6) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 15.83.00.00 - Cukier i produkty pokrewne 15.87.00.00 - Przyprawy i przyprawy korzenne 15.33.11.30 - Fasola, groch, papryki, pomidory i pozostałe warzywa 15.61.31.00 - Produkty przemiału owsa 15.86.10.00 - Kawa 15.33.11.34 - Pomidory przetworzone 15.24.00.00 - Ryby puszkowane i pozostałe ryby konserwowane lub przetworzone 15.13.10.00 - Konserwy i przetwory z mięsa 15.85.11.00 - Makaron niegotowany 15.33.22.30 - Marmolady 15.61.21.00 - Mąka pszenna 15.31.20.00 - Produkty ziemniaczane 15.51.17.00 - Mleko w proszku 15.33.15.00 - Warzywa konserwowane w occie 15.13.13.10 - Pasztety 15.61.41.00 - Ryż długoziarnisty 15.80.00.00 - Różne produkty spożywcze 15.87.12.60 - Sosy 15.98.10.00 - Wody mineralne 15.89.14.00 - Zupy .
II.1.7) Czy dopuszcza się złożenie oferty częściowej: tak, liczba części: 51.
II.1.8) Czy dopuszcza się złożenie oferty wariantowej: nie.
II.2) CZAS TRWANIA ZAMÓWIENIA LUB TERMIN WYKONANIA: Zakończenie: 02.07.2017.
SEKCJA III: INFORMACJE O CHARAKTERZE PRAWNYM, EKONOMICZNYM, FINANSOWYM I TECHNICZNYM
III.1) WADIUM
Informacja na temat wadium: nie dotyczy
III.2) ZALICZKI
III.3) WARUNKI UDZIAŁU W POSTĘPOWANIU ORAZ OPIS SPOSOBU DOKONYWANIA OCENY SPEŁNIANIA TYCH WARUNKÓW
III. 3.1) Uprawnienia do wykonywania określonej działalności lub czynności, jeżeli przepisy prawa nakładają obowiązek ich posiadania
Opis sposobu dokonywania oceny spełniania tego warunku
Zamawiający oceni, czy wykonawca spełnia ten warunek udziału w postępowaniu na podstawie złożonych oświadczeń i dokumentów. Oświadczenia i dokumenty, jakie winni złożyć wykonawcy w swojej ofercie, zostały wyszczególnione w rozdziale IX specyfikacji istotnych warunków zamówienia
III.3.2) Wiedza i doświadczenie
Opis sposobu dokonywania oceny spełniania tego warunku
Zamawiający oceni, czy wykonawca spełnia ten warunek udziału w postępowaniu na podstawie złożonych oświadczeń i dokumentów. Oświadczenia i dokumenty, jakie winni złożyć wykonawcy w swojej ofercie, zostały wyszczególnione w rozdziale IX specyfikacji istotnych warunków zamówienia
III.3.3) Potencjał techniczny
Opis sposobu dokonywania oceny spełniania tego warunku
Zamawiający oceni, czy wykonawca spełnia ten warunek udziału w postępowaniu na podstawie złożonych oświadczeń i dokumentów. Oświadczenia i dokumenty, jakie winni złożyć wykonawcy w swojej ofercie, zostały wyszczególnione w rozdziale IX specyfikacji istotnych warunków zamówienia
III.3.4) Osoby zdolne do wykonania zamówienia
Opis sposobu dokonywania oceny spełniania tego warunku
Zamawiający oceni, czy wykonawca spełnia ten warunek udziału w postępowaniu na podstawie złożonych oświadczeń i dokumentów. Oświadczenia i dokumenty, jakie winni złożyć wykonawcy w swojej ofercie, zostały wyszczególnione w rozdziale IX specyfikacji istotnych warunków zamówienia
III.3.5) Sytuacja ekonomiczna i finansowa
Opis sposobu dokonywania oceny spełniania tego warunku
Zamawiający oceni, czy wykonawca spełnia ten warunek udziału w postępowaniu na podstawie złożonych oświadczeń i dokumentów. Oświadczenia i dokumenty, jakie winni złożyć wykonawcy w swojej ofercie, zostały wyszczególnione w rozdziale IX specyfikacji istotnych warunków zamówienia
III.4) INFORMACJA O OŚWIADCZENIACH LUB DOKUMENTACH, JAKIE MAJĄ DOSTARCZYĆ WYKONAWCY W CELU POTWIERDZENIA SPEŁNIANIA WARUNKÓW UDZIAŁU W POSTĘPOWANIU ORAZ NIEPODLEGANIA WYKLUCZENIU NA PODSTAWIE ART. 24 UST. 1 USTAWY
III.4.1) W zakresie wykazania spełniania przez wykonawcę warunków, o których mowa w art. 22 ust. 1 ustawy, oprócz oświadczenia o spełnianiu warunków udziału w postępowaniu należy przedłożyć:
III.4.2) W zakresie potwierdzenia niepodlegania wykluczeniu na podstawie art. 24 ust. 1 ustawy, należy przedłożyć:
- oświadczenie o braku podstaw do wykluczenia;
- aktualny odpis z właściwego rejestru lub z centralnej ewidencji i informacji o działalności gospodarczej, jeżeli odrębne przepisy wymagają wpisu do rejestru lub ewidencji, w celu wykazania braku podstaw do wykluczenia w oparciu o art. 24 ust. 1 pkt 2 ustawy, wystawiony nie wcześniej niż 6 miesięcy przed upływem terminu składania wniosków o dopuszczenie do udziału w postępowaniu o udzielenie zamówienia albo składania ofert;
III.4.4) Dokumenty dotyczące przynależności do tej samej grupy kapitałowej
- lista podmiotów należących do tej samej grupy kapitałowej w rozumieniu ustawy z dnia 16 lutego 2007 r. o ochronie konkurencji i konsumentów albo informacji o tym, że nie należy do grupy kapitałowej;
III.6) INNE DOKUMENTY
Inne dokumenty niewymienione w pkt III.4) albo w pkt III.5)
1) wypełniony formularz ofertowy. Formularz ofertowy musi mieć formę pisemną i należy go złożyć na druku, którego wzór stanowi załącznik nr 1 do specyfikacji (oryginał), 2) pełnomocnictwo, (jeżeli dotyczy)
SEKCJA IV: PROCEDURA
IV.1) TRYB UDZIELENIA ZAMÓWIENIA
IV.1.1) Tryb udzielenia zamówienia: przetarg nieograniczony.
IV.2) KRYTERIA OCENY OFERT
IV.2.1) Kryteria oceny ofert: najniższa cena.
IV.2.2)
przeprowadzona będzie aukcja elektroniczna, adres strony, na której będzie prowadzona: |
IV.3) ZMIANA UMOWY
przewiduje się istotne zmiany postanowień zawartej umowy w stosunku do treści oferty, na podstawie której dokonano wyboru wykonawcy:
Dopuszczalne zmiany postanowień umowy oraz określenie warunków zmian
Zamawiający przewiduje możliwość wprowadzenia zmian w umowie w stosunku do treści oferty na podstawie, której dokonano wyboru wykonawcy w następujących przypadkach: 1) ustawowej zmiany stawki podatku od towarów i usług (VAT) w okresie obowiązywania umowy. Zmiana nie dotyczy ceny jednostkowej netto; 2) nastąpiła zmiana danych podmiotów zawierających umowę (np. w wyniku przekształceń, przejęć, itp.); 3) nastąpiła zmiana nazwy handlowej oferowanego przedmiotu zamówienia; 4) zamawiający zastrzega sobie prawo do korzystania z okresowych promocji i upustów wprowadzonych przez producenta (ceny niższe niż zawarte w umowie). Wszystkie zmiany umowy wymagają formy pisemnej (aneks do umowy) pod rygorem nieważności
IV.4) INFORMACJE ADMINISTRACYJNE
IV.4.1) Adres strony internetowej, na której jest dostępna specyfikacja istotnych warunków zamówienia: www.zp.sw.gov.pl
Specyfikację istotnych warunków zamówienia można uzyskać pod adresem: Zakład Karny Kluczbork, 46-200 Kluczbork, ul. Katowicka 4.
IV.4.4) Termin składania wniosków o dopuszczenie do udziału w postępowaniu lub ofert: 12.05.2016 godzina 10:00, miejsce: Sekretariat Zakładu Karnego w Kluczborku, 46-200 Kluczbork, ul. Katowicka 4.
IV.4.5) Termin związania ofertą: okres w dniach: 30 (od ostatecznego terminu składania ofert).
IV.4.17) Czy przewiduje się unieważnienie postępowania o udzielenie zamówienia, w przypadku nieprzyznania środków pochodzących z budżetu Unii Europejskiej oraz niepodlegających zwrotowi środków z pomocy udzielonej przez państwa członkowskie Europejskiego Porozumienia o Wolnym Handlu (EFTA), które miały być przeznaczone na sfinansowanie całości lub części zamówienia: nie
INNE PRZETARGI Z KLUCZBORKA
- Sukcesywna dostawa leków dla Powiatowego Centrum Zdrowia S.A. w Kluczborku
- Prace konserwatorskie, roboty budowlane przy zabytku wpisanym do rejestru zabytków - Zespół Szkół nr 1 w Kluczborku.
więcej: przetargi w Kluczborku »
PRZETARGI Z PODOBNEJ KATEGORII
- Sukcesywne dostawy artykułów żywnościowych do Szkoły Podstawowej nr 37 w Chorzowie, ul. Ratuszowa 20 - I/2024
- "ZAKUP WRAZ ZDOSTAWĄ ARTYKUŁÓW ŻYWNOŚCIOWYCH DO MIEJSKIEGO OŚRODKA POMOCY SPOŁECZNEJ W ZAWIERCIU W PODZIALE NA 7 PAKIETÓW".
- Dostawa artykułów spożywczych do stołówki szkolnej w Szkole Podstawowej nr 3 w Rydułtowach w roku szkolnym 2024/2025
- Sukcesywna dostawa napojów bezalkoholowych na potrzeby Wrocławskiego Przedsiębiorstwa Hala Ludowa Sp. z o.o. we Wrocławiu
- Dostawa artykułów żywnościowych dla Domu Pomocy Społecznej "Senior" w Rudzie Śląskiej w drugim półroczu 2024r.
- Dostawa produktów suchych spożywczych do Domu Pomocy Społecznej w Nowej Wsi Ełckiej
więcej: Konserwy i przetwory z mięsa »
Uwaga: podstawą prezentowanych tutaj informacji są dane publikowane przez Urząd Zamówień Publicznych w Biuletynie Zamówień Publicznych. Treść ogłoszenia widoczna na eGospodarka.pl jest zgodna z treścią tegoż ogłoszenia dostępną w BZP w dniu publikacji. Redakcja serwisu eGospodarka.pl dokłada wszelkich starań, aby zamieszczone tutaj informacje były kompletne i zgodne z prawdą. Nie może jednak zagwarantować ich poprawności i nie ponosi żadnej odpowiedzialności za jakiekolwiek szkody powstałe w wyniku korzystania z nich.