eGospodarka.pl
eGospodarka.pl poleca

eGospodarka.plPrzetargiPrzetargi Kluczbork › Sukcesywne dostawy artykułów spożywczych do Zakładu Karnego w Kluczborku

Ten przetarg został już zakończony. Zobacz wynik tego przetargu



Ogłoszenie z dnia 2016-05-04

Kluczbork: Sukcesywne dostawy artykułów spożywczych do Zakładu Karnego w Kluczborku
Numer ogłoszenia: 110500 - 2016; data zamieszczenia: 04.05.2016
OGŁOSZENIE O ZAMÓWIENIU - dostawy

Zamieszczanie ogłoszenia: obowiązkowe.

Ogłoszenie dotyczy:

V zamówienia publicznego
zawarcia umowy ramowej
ustanowienia dynamicznego systemu zakupów (DSZ)

SEKCJA I: ZAMAWIAJĄCY

I. 1) NAZWA I ADRES: Zakład Karny , ul. Katowicka 4, 46-200 Kluczbork, woj. opolskie, tel. 77 447 20 70, faks 77 417 21 70.

  • Adres strony internetowej zamawiającego: www.zp.sw.gov.pl

I. 2) RODZAJ ZAMAWIAJĄCEGO: Inny: Państwowa jednostka organizacyjna nieposiadająca osobowości prawnej.

SEKCJA II: PRZEDMIOT ZAMÓWIENIA

II.1) OKREŚLENIE PRZEDMIOTU ZAMÓWIENIA

II.1.1) Nazwa nadana zamówieniu przez zamawiającego: Sukcesywne dostawy artykułów spożywczych do Zakładu Karnego w Kluczborku.

II.1.2) Rodzaj zamówienia: dostawy.

II.1.4) Określenie przedmiotu oraz wielkości lub zakresu zamówienia: Sukcesywne dostawy artykułów spożywczych do Zakładu Karnego w Kluczborku. 1. Bulion warzywny w opak. do 5 kg - CPV 15891500-5, w ilości 1200 kg, 2. Cukier biały kryształ w opak. do 25 kg - CPV 15831000-2, w ilości 5300 kg, 3. Cynamon w opak. do 3 kg - CPV 15870000-7, w ilości 10 kg, 4. Czosnek mielony w opak. do 1 kg - CPV 15870000-7, w ilości 80 kg, 5. Dżem truskawkowy niskosłodzony w wiaderkach do 10 kg - CPV 15332296-5, w ilości 800 kg, 6. Fasola typu Jaś w opak. do 25 kg - CPV 15331130-7, w ilości 1900 kg, 7. Groszek zielony konserwowy w puszce do 1 kg - CPV 15331462-3, w ilości 500 kg, 8. Groch łuskany w opak. do 25 kg - CPV 03212200-2, w ilości 1100 kg, 9. Herbata w opak. od 0,10 do 2 kg - CPV 15863000-5, w ilości 370 kg, 10. Kasza jęczmienna w opak. do 25 kg - CPV 15613100-9, w ilości 1800 kg, 11. Kasza manna w opak. do 5 kg - CPV 15613100-9, w ilości 1300 kg, 12. Kawa zbożowa w opak. do 25 kg - CPV 15861000-1, w ilości 700 kg, 13. Koncentrat pomidorowy 30 % w opak. od 0,9 do 5 kg - CPV 15331134-5, w ilości 3400 kg, 14. Konserwa szprot w pomidorach w opak. od 0,30 do 0,33 kg - CPV 15240000-2, w ilości 800 kg, 15. Konserwa sałatka z makreli w opak. od 0,30 do 0,33 kg - CPV 15240000-2, w ilości 1100 kg, 16. Konserwa turystyczna w opak. od 0,10 do 0,33 kg - CPV 15131000-5, w ilości 1300 kg, 17. Konserwa tyrolska w opak. od 0,10 do 0,33 kg - CPV 15131000-5, w ilości 1000 kg, 18. Liść laurowy w opak. do 3 kg - CPV 15870000-7, w ilości 30 kg, 19. Majeranek suszony w opak. do 3 kg - CPV 15870000-7, w ilości 60 kg, 20. Makaron czterojajeczny kolanka w opak. do 20 kg - CPV 15851100-9, w ilości 2800 kg, 21. Makaron czterojajeczny nitki w opak. do 20 kg - CPV 15851100-9, w ilości 1000 kg, 22. Makaron czterojajeczny świderki w opak. do 20 kg - CPV 15851100-9, w ilości 2800 kg, 23. Marmolada w opak. do 15 kg - CPV 15332230-5, w ilości 1700 kg, 24. Mąka pszenna w opak. do 25 kg - CPV 15612100-2, w ilości 4000 kg, 25. Mąka ziemniaczana w opak. do 10 kg - CPV 15312000-8, w ilości 450 kg, 26. Mleko w proszku w opak. 0,50 do 2 kg - CPV 15511700-0, w ilości 700 kg, 27. Musztarda w opak. do 5 kg - CPV 15871250-1, w ilości 300 kg, 28. Ocet w butelkach od 0,5 do 1 l - CPV 15871110-8, w ilości 300 l, 29. Ogórki konserwowe w opak. od 0,9 do 2 kg - CPV 15331500-2, w ilości 700 kg, 30. Oregano suszone w opak. od 1 do 3 kg - CPV 15872000-1, w ilości 30 kg, 31. Papryka mielona w opak. do 3 kg - CPV 15870000-7, w ilości 80 kg, 32. Paprykarz w opak. od 0,30 do 0,33 kg - CPV 15240000-2, w ilości 1500 kg, 33. Pasztet drobiowy w opak. aluminium od 0,10 do 0,13 kg - CPV 15131310-1, w ilości 1400 kg, 34. Pasztet mazowiecki w opak. od 0,10 do 0,33 kg - CPV 15131310-1, w ilości 1200 kg, 35. Pieprz czarny mielony w opak. do 5 kg - CPV 15872100-2, w ilości 200 kg, 36. Przyprawa do zup w płynie w opak. do 1 l - CPV 15871000-4, w ilości 2000 l, 37. Ryż biały w opak. do 25 kg - CPV 15614100-6, w ilości 2800 kg, 38. Soja granulat w opak. do 25 kg - CPV 15800000-6, w ilości 650 kg, 39. Sos biały w opak. do 5 kg - CPV 15871260-4, w ilości 30 kg, 40. Sos grzybowy w opak. do 5 kg - CPV 15871260-4, w ilości 40 kg, 41. Sos pieczeniowy w opak. do 5 kg - CPV 15871260-4, w ilości 80 kg, 42. Sos pomidorowy w opak. do 5 kg - CPV 15871260-4 , w ilości 50 kg, 43. Sól spożywcza drobnoziarnista w opak. do 25 kg - CPV 15872400-5, w ilości 2000 kg, 44. Woda mineralna gazowana w butelkach 1,5 l - CPV 15981000-8, w ilości 700 l, 45. Woda mineralna niegazowana w butelkach 1,5 l - CPV 15981000-8, w ilości 700 l, 46. Ziele angielskie w opak. do 3 kg - CPV 15870000-7, w ilości 20 kg, 47. Zupa barszcz czerwony w opak. do 5 kg - CPV 15891400-4, w ilości 200 kg, 48. Zupa grzybowa w opak. do 5 kg - CPV 15891400-4, w ilości 140 kg, 49. Zupa pomidorowa w opak. do 5 kg - CPV 15891400-4, w ilości 100 kg, 50. Zupa selerowa w opak. do 5 kg - CPV 15891400-4, w ilości 130 kg, 51. Zupa żurek w opak. do 5 kg - CPV 15891400-4, w ilości 130 kg. Termin przydatności do spożycia wszystkich artykułów spożywczych, nie krótszy niż 60 dni od daty dostawy. Artykuły żywnościowe takie jak konserwy rybne i mięsne powinny być dostarczane w łatwo otwieranych puszkach (samootwieracz, bez konieczności użycia otwieracza mechanicznego). 1. Wykonawca winien dostarczać przedmiot zamówienia zgodnie z wymogami i procedurami niezbędnymi dla zapewnienia bezpieczeństwa i żywienia zawartymi w ustawie z dnia 25 sierpnia 2006 r. o bezpieczeństwie żywności i żywienia (Dz. U. z 2015 r. poz. 594 z póź. zm.). 2. Wykonawca realizuje dostawy własnym transportem spełniającym warunki sanitarne w zakresie przestrzegania zasad i higieny przewozu żywności oraz na własne ryzyko (m.in. kwestia zabezpieczenia i ubezpieczenia przewożonej partii towaru). Ustala się iż, każdorazowo przed wydaniem przedmiotu umowy ilość dostarczonego towaru oraz jego zgodność z zamówieniem, sprawdzona zostanie w siedzibie zamawiającego przez strony umowy. 3. Dostarczone towary muszą spełniać obowiązujące wymagania i normy jakościowe zgodnie z wymaganiami zawartymi w Polskich Normach, muszą być świeże i posiadać ważne terminy przydatności do spożycia. W przypadku stwierdzenia przez zamawiającego złej jakości dostarczonego towaru, strony sporządzają protokół wskazując w nim rodzaj stwierdzonych wad. Protokół ten stanowić będzie wezwanie zamawiającego skierowane do wykonawcy o wymianę dostarczonej partii towaru lub jej poszczególnego elementu na nowa partię na własny koszt i ryzyko wykonawcy. 4. Zamawiający zastrzega sobie prawo zmiany ilości dostaw poszczególnych produktów (zmniejszenia do 20%), ze względu na wystąpienie okoliczności, których nie można było przewidzieć w dacie zawierania umowy, w tym zwłaszcza powodowanych zmniejszeniem liczby osadzonych, bądź innymi nadzwyczajnymi zdarzeniami lub sytuacjami. Z tytułu zmniejszenia ilości dostaw, wykonawcy nie przysługuje odszkodowanie. 5. Odbiór jakościowy, gwarancja i reklamacja: Zamawiający zbada dostarczoną partię towaru w trakcie przyjęcia do magazynu. W przypadku stwierdzenia wad, zamawiający niezwłocznie poinformuje o tym fakcie Wykonawcę. Wykonawca jest zobowiązany wymienić w tym samym dniu wadliwą partię towaru. Przedmiot zamówienia winien być odpowiednio oznakowany (zgodnie z Rozporządzeniem Ministra Rolnictwa i rozwoju wsi z dnia 10 lipca 2007 r.) oraz posiadać Handlowy Dokument Identyfikacyjny. 6. Zamówienia będą składane i przyjmowane telefonicznie, faksem, drogą elektroniczną (e-mail) lub w czasie dostawy (na następną dostawę). Zamówienia będą składane przez zamawiającego z co najmniej jednodniowym wyprzedzeniem. Dostawy będą przyjmowane raz na dwa tygodnie od poniedziałku do piątku w godzinach od 8.00 do 12.00 na podstawie zapotrzebowania zamawiającego. W wyjątkowych sytuacjach dopuszczalna jest zmiana godziny dostawy po uprzednim uzgodnieniu telefonicznym pomiędzy dostawcą i odbiorcą (w godzinach pracy magazynu). 7. Standard jakościowy zamówionych dostaw musi odpowiadać standardom określonych w Polskich Normach. 8. Termin wykonania zamówienia Zamawiający wymaga realizacji zamówienia od dnia 03.07.2016 do 2.07.2017 r..

II.1.5)

  przewiduje się udzielenie zamówień uzupełniających

  • Określenie przedmiotu oraz wielkości lub zakresu zamówień uzupełniających

II.1.6) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 15.83.00.00 - Cukier i produkty pokrewne 15.87.00.00 - Przyprawy i przyprawy korzenne 15.33.11.30 - Fasola, groch, papryki, pomidory i pozostałe warzywa 15.61.31.00 - Produkty przemiału owsa 15.86.10.00 - Kawa 15.33.11.34 - Pomidory przetworzone 15.24.00.00 - Ryby puszkowane i pozostałe ryby konserwowane lub przetworzone 15.13.10.00 - Konserwy i przetwory z mięsa 15.85.11.00 - Makaron niegotowany 15.33.22.30 - Marmolady 15.61.21.00 - Mąka pszenna 15.31.20.00 - Produkty ziemniaczane 15.51.17.00 - Mleko w proszku 15.33.15.00 - Warzywa konserwowane w occie 15.13.13.10 - Pasztety 15.61.41.00 - Ryż długoziarnisty 15.80.00.00 - Różne produkty spożywcze 15.87.12.60 - Sosy 15.98.10.00 - Wody mineralne 15.89.14.00 - Zupy .

II.1.7) Czy dopuszcza się złożenie oferty częściowej: tak, liczba części: 51.

II.1.8) Czy dopuszcza się złożenie oferty wariantowej: nie.


II.2) CZAS TRWANIA ZAMÓWIENIA LUB TERMIN WYKONANIA: Zakończenie: 02.07.2017.

SEKCJA III: INFORMACJE O CHARAKTERZE PRAWNYM, EKONOMICZNYM, FINANSOWYM I TECHNICZNYM

III.1) WADIUM

Informacja na temat wadium: nie dotyczy

III.2) ZALICZKI

III.3) WARUNKI UDZIAŁU W POSTĘPOWANIU ORAZ OPIS SPOSOBU DOKONYWANIA OCENY SPEŁNIANIA TYCH WARUNKÓW

  • III. 3.1) Uprawnienia do wykonywania określonej działalności lub czynności, jeżeli przepisy prawa nakładają obowiązek ich posiadania

    Opis sposobu dokonywania oceny spełniania tego warunku

    • Zamawiający oceni, czy wykonawca spełnia ten warunek udziału w postępowaniu na podstawie złożonych oświadczeń i dokumentów. Oświadczenia i dokumenty, jakie winni złożyć wykonawcy w swojej ofercie, zostały wyszczególnione w rozdziale IX specyfikacji istotnych warunków zamówienia

  • III.3.2) Wiedza i doświadczenie

    Opis sposobu dokonywania oceny spełniania tego warunku

    • Zamawiający oceni, czy wykonawca spełnia ten warunek udziału w postępowaniu na podstawie złożonych oświadczeń i dokumentów. Oświadczenia i dokumenty, jakie winni złożyć wykonawcy w swojej ofercie, zostały wyszczególnione w rozdziale IX specyfikacji istotnych warunków zamówienia

  • III.3.3) Potencjał techniczny

    Opis sposobu dokonywania oceny spełniania tego warunku

    • Zamawiający oceni, czy wykonawca spełnia ten warunek udziału w postępowaniu na podstawie złożonych oświadczeń i dokumentów. Oświadczenia i dokumenty, jakie winni złożyć wykonawcy w swojej ofercie, zostały wyszczególnione w rozdziale IX specyfikacji istotnych warunków zamówienia

  • III.3.4) Osoby zdolne do wykonania zamówienia

    Opis sposobu dokonywania oceny spełniania tego warunku

    • Zamawiający oceni, czy wykonawca spełnia ten warunek udziału w postępowaniu na podstawie złożonych oświadczeń i dokumentów. Oświadczenia i dokumenty, jakie winni złożyć wykonawcy w swojej ofercie, zostały wyszczególnione w rozdziale IX specyfikacji istotnych warunków zamówienia

  • III.3.5) Sytuacja ekonomiczna i finansowa

    Opis sposobu dokonywania oceny spełniania tego warunku

    • Zamawiający oceni, czy wykonawca spełnia ten warunek udziału w postępowaniu na podstawie złożonych oświadczeń i dokumentów. Oświadczenia i dokumenty, jakie winni złożyć wykonawcy w swojej ofercie, zostały wyszczególnione w rozdziale IX specyfikacji istotnych warunków zamówienia

III.4) INFORMACJA O OŚWIADCZENIACH LUB DOKUMENTACH, JAKIE MAJĄ DOSTARCZYĆ WYKONAWCY W CELU POTWIERDZENIA SPEŁNIANIA WARUNKÓW UDZIAŁU W POSTĘPOWANIU ORAZ NIEPODLEGANIA WYKLUCZENIU NA PODSTAWIE ART. 24 UST. 1 USTAWY

III.4.1) W zakresie wykazania spełniania przez wykonawcę warunków, o których mowa w art. 22 ust. 1 ustawy, oprócz oświadczenia o spełnianiu warunków udziału w postępowaniu należy przedłożyć:

III.4.2) W zakresie potwierdzenia niepodlegania wykluczeniu na podstawie art. 24 ust. 1 ustawy, należy przedłożyć:

  • oświadczenie o braku podstaw do wykluczenia;
  • aktualny odpis z właściwego rejestru lub z centralnej ewidencji i informacji o działalności gospodarczej, jeżeli odrębne przepisy wymagają wpisu do rejestru lub ewidencji, w celu wykazania braku podstaw do wykluczenia w oparciu o art. 24 ust. 1 pkt 2 ustawy, wystawiony nie wcześniej niż 6 miesięcy przed upływem terminu składania wniosków o dopuszczenie do udziału w postępowaniu o udzielenie zamówienia albo składania ofert;

III.4.4) Dokumenty dotyczące przynależności do tej samej grupy kapitałowej

  • lista podmiotów należących do tej samej grupy kapitałowej w rozumieniu ustawy z dnia 16 lutego 2007 r. o ochronie konkurencji i konsumentów albo informacji o tym, że nie należy do grupy kapitałowej;

III.6) INNE DOKUMENTY

Inne dokumenty niewymienione w pkt III.4) albo w pkt III.5)

1) wypełniony formularz ofertowy. Formularz ofertowy musi mieć formę pisemną i należy go złożyć na druku, którego wzór stanowi załącznik nr 1 do specyfikacji (oryginał), 2) pełnomocnictwo, (jeżeli dotyczy)

SEKCJA IV: PROCEDURA

IV.1) TRYB UDZIELENIA ZAMÓWIENIA

IV.1.1) Tryb udzielenia zamówienia: przetarg nieograniczony.

IV.2) KRYTERIA OCENY OFERT

IV.2.1) Kryteria oceny ofert: najniższa cena.

IV.2.2)

  przeprowadzona będzie aukcja elektroniczna, adres strony, na której będzie prowadzona:

IV.3) ZMIANA UMOWY

przewiduje się istotne zmiany postanowień zawartej umowy w stosunku do treści oferty, na podstawie której dokonano wyboru wykonawcy:

Dopuszczalne zmiany postanowień umowy oraz określenie warunków zmian

Zamawiający przewiduje możliwość wprowadzenia zmian w umowie w stosunku do treści oferty na podstawie, której dokonano wyboru wykonawcy w następujących przypadkach: 1) ustawowej zmiany stawki podatku od towarów i usług (VAT) w okresie obowiązywania umowy. Zmiana nie dotyczy ceny jednostkowej netto; 2) nastąpiła zmiana danych podmiotów zawierających umowę (np. w wyniku przekształceń, przejęć, itp.); 3) nastąpiła zmiana nazwy handlowej oferowanego przedmiotu zamówienia; 4) zamawiający zastrzega sobie prawo do korzystania z okresowych promocji i upustów wprowadzonych przez producenta (ceny niższe niż zawarte w umowie). Wszystkie zmiany umowy wymagają formy pisemnej (aneks do umowy) pod rygorem nieważności

IV.4) INFORMACJE ADMINISTRACYJNE

IV.4.1) Adres strony internetowej, na której jest dostępna specyfikacja istotnych warunków zamówienia: www.zp.sw.gov.pl
Specyfikację istotnych warunków zamówienia można uzyskać pod adresem: Zakład Karny Kluczbork, 46-200 Kluczbork, ul. Katowicka 4.

IV.4.4) Termin składania wniosków o dopuszczenie do udziału w postępowaniu lub ofert: 12.05.2016 godzina 10:00, miejsce: Sekretariat Zakładu Karnego w Kluczborku, 46-200 Kluczbork, ul. Katowicka 4.

IV.4.5) Termin związania ofertą: okres w dniach: 30 (od ostatecznego terminu składania ofert).

IV.4.17) Czy przewiduje się unieważnienie postępowania o udzielenie zamówienia, w przypadku nieprzyznania środków pochodzących z budżetu Unii Europejskiej oraz niepodlegających zwrotowi środków z pomocy udzielonej przez państwa członkowskie Europejskiego Porozumienia o Wolnym Handlu (EFTA), które miały być przeznaczone na sfinansowanie całości lub części zamówienia: nie

Podziel się

Poleć ten przetarg znajomemu poleć

Wydrukuj przetarg drukuj

Dodaj ten przetarg do obserwowanych obserwuj








Uwaga: podstawą prezentowanych tutaj informacji są dane publikowane przez Urząd Zamówień Publicznych w Biuletynie Zamówień Publicznych. Treść ogłoszenia widoczna na eGospodarka.pl jest zgodna z treścią tegoż ogłoszenia dostępną w BZP w dniu publikacji. Redakcja serwisu eGospodarka.pl dokłada wszelkich starań, aby zamieszczone tutaj informacje były kompletne i zgodne z prawdą. Nie może jednak zagwarantować ich poprawności i nie ponosi żadnej odpowiedzialności za jakiekolwiek szkody powstałe w wyniku korzystania z nich.


Jeśli chcesz dodać ogłoszenie do serwisu, zapoznaj się z naszą ofertą:

chcę zamieszczać ogłoszenia

Dodaj swoje pytanie

Najnowsze orzeczenia

Wpisz nazwę miasta, dla którego chcesz znaleźć jednostkę ZUS.