eGospodarka.pl
eGospodarka.pl poleca

eGospodarka.plPrzetargiPrzetargi Bratkowice › Dostawa artykułów spożywczych do Przedszkola Publicznego w Bratkowicach.



Ogłoszenie z dnia 2008-05-26

Bratkowice: Dostawa artykułów spożywczych do Przedszkola Publicznego w Bratkowicach.
Numer ogłoszenia: 109625 - 2008; data zamieszczenia: 26.05.2008
OGŁOSZENIE O ZAMÓWIENIU - dostawy

Zamieszczanie ogłoszenia: obowiązkowe.

Ogłoszenie dotyczy: zamówienia publicznego.

SEKCJA I: ZAMAWIAJĄCY

I. 1) NAZWA I ADRES: Dyrektor Przedszkola Publicznego w Bartkowicach, Bratkowice 407a, 36-055 Bratkowice, woj. podkarpackie, tel. 017 8551434, fax 017 8551434.

    I. 2) RODZAJ ZAMAWIAJĄCEGO: Administracja samorządowa.

    SEKCJA II: PRZEDMIOT ZAMÓWIENIA

    II.1) OPIS

    II.1.1) Nazwa nadana zamówieniu przez zamawiającego: Dostawa artykułów spożywczych do Przedszkola Publicznego w Bratkowicach..

    II.1.2) Rodzaj zamówienia: dostawy.

    II.1.3) Określenie przedmiotu oraz wielkości lub zakresu zamówienia: Dostawa artykułów spożywczych do Przedszkola Publicznego w Bratkowicach.

    II.1.4) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): Oryginalny kod CPV: 15.10.00.00 - Produkty zwierzęce, mięso i produkty mięsne Kod CPV wg słownika 2008: 15.10.00.00 - Produkty zwierzęce, mięso i produkty mięsne Oryginalny kod CPV: 15.12.10.00 - Wełna Kod CPV wg słownika 2008: 19.28.10.00 - Wełna Oryginalny kod CPV: 15.81.00.00 - Pieczywo, świeże wyroby piekarskie i ciastkarskie Kod CPV wg słownika 2008: 15.81.00.00 - Pieczywo, świeże wyroby piekarskie i ciastkarskie Oryginalny kod CPV: 15.20.00.00 - Ryby przetworzone i konserwowane Kod CPV wg słownika 2008: 15.20.00.00 - Ryby przetworzone i konserwowane Oryginalny kod CPV: 15.50.00.00 - Produkty mleczarskie Kod CPV wg słownika 2008: 15.50.00.00 - Produkty mleczarskie Oryginalny kod CPV: 15.55.10.00 - Jogurt i pozostałe przefermentowane przetwory mleczne Kod CPV wg słownika 2008: 15.55.10.00 - Jogurt i pozostałe przefermentowane przetwory mleczne 01.12.10.00 - 01.12.10.00 01.13.10.00 - 01.13.10.00 01.13.11.10 - 01.13.11.10 Oryginalny kod CPV: 15.32.00.00 - Soki owocowe i warzywne Kod CPV wg słownika 2008: 15.32.00.00 - Soki owocowe i warzywne Oryginalny kod CPV: 15.40.00.00 - Oleje i tłuszcze zwierzęce lub roślinne Kod CPV wg słownika 2008: 15.40.00.00 - Oleje i tłuszcze zwierzęce lub roślinne Oryginalny kod CPV: 15.33.22.00 - Dżemy i marmolady, galaretki owocowe, przeciery z owoców i orzechów oraz pasty do smarowania Kod CPV wg słownika 2008: 15.33.22.00 - Dżemy i marmolady, galaretki owocowe, przeciery z owoców i orzechów oraz pasty do smarowania Oryginalny kod CPV: 15.60.00.00 - Produkty przemiału ziarna, skrobi i produktów skrobiowych Kod CPV wg słownika 2008: 15.60.00.00 - Produkty przemiału ziarna, skrobi i produktów skrobiowych Oryginalny kod CPV: 15.61.33.00 - Produkty zbożowe Kod CPV wg słownika 2008: 15.61.33.00 - Produkty zbożowe Oryginalny kod CPV: 15.61.33.10 - Gotowe zboża śniadaniowe Kod CPV wg słownika 2008: 15.61.33.10 - Gotowe zboża śniadaniowe Oryginalny kod CPV: 15.87.00.00 - Napary ziołowe Kod CPV wg słownika 2008: 15.87.00.00 - Przyprawy i przyprawy korzenne Oryginalny kod CPV: 15.82.10.00 - Pieczywo tostowe i wyroby piekarskie Kod CPV wg słownika 2008: 15.82.10.00 - Pieczywo tostowe i wyroby piekarskie Oryginalny kod CPV: 15.84.20.00 - Czekolada i wyroby cukiernicze Kod CPV wg słownika 2008: 15.84.20.00 - Czekolada i wyroby cukiernicze Oryginalny kod CPV: 15.85.10.00 - Produkty mączne Kod CPV wg słownika 2008: 15.85.10.00 - Produkty mączne Oryginalny kod CPV: 15.89.42.00 - Posiłki gotowe Kod CPV wg słownika 2008: 15.89.42.00 - Posiłki gotowe .

    II.1.5) Czy dopuszcza się złożenie oferty częściowej: Tak, ilość części: 9.

    II.1.6) Czy dopuszcza się złożenie oferty wariantowej: Nie.


    II.2) CZAS TRWANIA ZAMÓWIENIA LUB TERMIN WYKONANIA: data zakończenia: 30.09.2009.

    SEKCJA III: INFORMACJE O CHARAKTERZE PRAWNYM, EKONOMICZNYM, FINANSOWYM I TECHNICZNYM

    III.1) WARUNKI DOTYCZĄCE ZAMÓWIENIA


    III.2) WARUNKI UDZIAŁU

    • Opis warunków udziału w postępowaniu oraz opis sposobu dokonywania oceny spełniania tych warunków: O udzielenie zamówienia mogą ubiegać się wykonawcy, którzy: 1) Spełniają warunki określone w art. 22 ust. 1 ustawy z dnia 29 stycznia 2004 r. Prawo zamówień publicznych tj: - posiadają uprawnienia do wykonywania określonej działalności lub czynności, jeżeli ustawy nakładają obowiązek posiadania takich uprawnień, - posiadają niezbędną wiedzę i doświadczenie oraz dysponują potencjałem technicznym i osobami zdolnymi do wykonania zamówienia, - znajdują się w sytuacji ekonomicznej i finansowej zapewniającej wykonanie zamówienia, - nie podlegają wykluczeniu z postępowania o udzieleniu zamówienia. 2) Nie podlegają wykluczeniu na podstawie art. 24 ust. 1 i ust. 2 ustawy z dnia 29 stycznia 2004 r. Prawo zamówień publicznych. Zamawiający ocenia spełnienie przez wykonawców wymaganych warunków na podstawie złożonych oświadczeń i dokumentów.
    • Informacja o oświadczeniach i dokumentach, jakie mają dostarczyć wykonawcy w celu potwierdzenia spełniania warunków udziału w postępowaniu: 1) Oświadczenie wykonawcy o spełnieniu warunków określonych w art. 22 ust. 1 ustawy z dnia 29 stycznia 2004 r. Prawo zamówień publicznych. 2) Oświadczenie wykonawcy o nie podleganiu wykluczeniu z postępowania o udzielenie zamówienia w trybie art. 24 ust. 1 i ust. 2 ustawy z dnia 29 stycznia 2004 r. Prawo zamówień publicznych. 3) Aktualny odpis z właściwego rejestru albo aktualne zaświadczenie o wpisie do ewidencji działalności gospodarczej, jeżeli odrębne przepisy wymagają wpisu do rejestru lub zgłoszenia do ewidencji działalności gospodarczej, wystawionego nie wcześniej niż 6 miesięcy przed upływem terminu składania ofert.

    SEKCJA IV: PROCEDURA

    IV.1) TRYB UDZIELENIA ZAMÓWIENIA

    IV.1.1) Tryb udzielenia zamówienia: przetarg nieograniczony.

    IV.2) KRYTERIA OCENY OFERT

    IV.2.1) Kryteria oceny ofert: najniższa cena.

    IV.2.2) Wykorzystana będzie aukcja elektroniczna: Nie.


    IV.3) INFORMACJE ADMINISTRACYJNE

    IV.3.1) Adres strony internetowej, na której dostępna jest specyfikacja istotnych warunków zamówienia: www.swilcza.i-gmina.pl

    Specyfikację istotnych warunków zamówienia można uzyskać pod adresem: Przedszkole Publiczne w Bratkowicach - sekretariat 36-055 Bratkowice 407A.

    IV.3.4) Termin składania wniosków o dopuszczenie do udziału w postępowaniu lub ofert: 06.06.2008 godzina 10:00, miejsce: Przedszkole Publiczne w Bratkowicach - sekretariat 36-055 Bratkowice 407A.

    IV.3.5) Termin związania ofertą: okres w dniach: 30 (od ostatecznego terminu składania ofert).

    ZAŁĄCZNIK I - INFORMACJE DOTYCZĄCE OFERT CZĘŚCIOWYCH

    CZĘŚĆ Nr: 1 NAZWA: Częśc nr 1 - mięso, drób i przetwory.

    • 1) Krótki opis ze wskazaniem wielkości lub zakresu zamówienia: Częśc nr 1 - mięso, drób i przetwory.
    • 2) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 15.10.00.00-9, 15.13.10.00-5.
    • 3) Czas trwania lub termin wykonania: Zakończenie: 30.09.2009.
    • 4) Kryteria oceny ofert: najniższa cena.

    CZĘŚĆ Nr: 2 NAZWA: Część nr 2 - pieczywo, świeze wyroby piekarskie i ciastkarskie.

    • 1) Krótki opis ze wskazaniem wielkości lub zakresu zamówienia: Część nr 2 - pieczywo, świeze wyroby piekarskie i ciastkarskie.
    • 2) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 15.81.00.00-9.
    • 3) Czas trwania lub termin wykonania: Zakończenie: 30.09.2009.
    • 4) Kryteria oceny ofert: najniższa cena.

    CZĘŚĆ Nr: 3 NAZWA: Część nr 3 - mrożonki.

    • 1) Krótki opis ze wskazaniem wielkości lub zakresu zamówienia: Część nr 3 - mrożonki.
    • 2) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 15.20.00.00-0, 15.21.10.00-0, 15.22.10.00-3.
    • 3) Czas trwania lub termin wykonania: Zakończenie: 30.09.2009.
    • 4) Kryteria oceny ofert: najniższa cena.

    CZĘŚĆ Nr: 4 NAZWA: Część nr 4 - nabiał, jaja, mleko.

    • 1) Krótki opis ze wskazaniem wielkości lub zakresu zamówienia: Część nr 4 - nabiał, jaja, mleko.
    • 2) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 15.50.00.00-3, 15.55.10.00-5.
    • 3) Czas trwania lub termin wykonania: Zakończenie: 30.09.2009.
    • 4) Kryteria oceny ofert: najniższa cena.

    CZĘŚĆ Nr: 5 NAZWA: Część nr 5 - warzywa i owoce.

    • 1) Krótki opis ze wskazaniem wielkości lub zakresu zamówienia: Część nr 5 - warzywa i owoce.
    • 2) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 01.12.10.00-1, 01.13.10.00-4, 01.13.11.10-8.
    • 3) Czas trwania lub termin wykonania: Zakończenie: 30.09.2009.
    • 4) Kryteria oceny ofert: najniższa cena.

    CZĘŚĆ Nr: 6 NAZWA: Część nr 6 - soki.

    • 1) Krótki opis ze wskazaniem wielkości lub zakresu zamówienia: Część nr 6 - soki.
    • 2) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 15.32.00.00-7.
    • 3) Czas trwania lub termin wykonania: Zakończenie: 30.09.2009.
    • 4) Kryteria oceny ofert: najniższa cena.

    CZĘŚĆ Nr: 7 NAZWA: Część nr 7 - różne.

    • 1) Krótki opis ze wskazaniem wielkości lub zakresu zamówienia: Część nr 7 - różne.
    • 2) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 15.40.00.00-2, 15.33.22.00-6, 15.60.00.00-4, 15.61.33.10-4, 15.87.00.00-7, 15.82.10.00-8.
    • 3) Czas trwania lub termin wykonania: Zakończenie: 30.09.2009.
    • 4) Kryteria oceny ofert: najniższa cena.

    CZĘŚĆ Nr: 8 NAZWA: Część nr 8 - słodycze.

    • 1) Krótki opis ze wskazaniem wielkości lub zakresu zamówienia: Część nr 8 - słodycze.
    • 2) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 15.84.20.00-2.
    • 3) Czas trwania lub termin wykonania: Zakończenie: 30.09.2009.
    • 4) Kryteria oceny ofert: najniższa cena.

    CZĘŚĆ Nr: 9 NAZWA: Częśc nr 9 - obiadowe.

    • 1) Krótki opis ze wskazaniem wielkości lub zakresu zamówienia: Częśc nr 9 - obiadowe.
    • 2) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 15.85.10.00-8, 15.89.42.00-3.
    • 3) Czas trwania lub termin wykonania: Zakończenie: 30.09.2009.
    • 4) Kryteria oceny ofert: najniższa cena.

    Podziel się

    Poleć ten przetarg znajomemu poleć

    Wydrukuj przetarg drukuj

    Dodaj ten przetarg do obserwowanych obserwuj








    Uwaga: podstawą prezentowanych tutaj informacji są dane publikowane przez Urząd Zamówień Publicznych w Biuletynie Zamówień Publicznych. Treść ogłoszenia widoczna na eGospodarka.pl jest zgodna z treścią tegoż ogłoszenia dostępną w BZP w dniu publikacji. Redakcja serwisu eGospodarka.pl dokłada wszelkich starań, aby zamieszczone tutaj informacje były kompletne i zgodne z prawdą. Nie może jednak zagwarantować ich poprawności i nie ponosi żadnej odpowiedzialności za jakiekolwiek szkody powstałe w wyniku korzystania z nich.


    Jeśli chcesz dodać ogłoszenie do serwisu, zapoznaj się z naszą ofertą:

    chcę zamieszczać ogłoszenia

    Dodaj swoje pytanie

    Najnowsze orzeczenia

    Wpisz nazwę miasta, dla którego chcesz znaleźć jednostkę ZUS.