eGospodarka.pl
eGospodarka.pl poleca

eGospodarka.plPrzetargiPrzetargi Ełk › Dostawa artykułów żywnościowych przez okres od 01.08.2010 r. do 31.07.2011 r. na potrzeby Szkoły Podstawowej nr 5 w Ełku

Ten przetarg został już zakończony. Zobacz wynik tego przetargu



Ogłoszenie z dnia 2010-05-06

Ełk: Dostawa artykułów żywnościowych przez okres od 01.08.2010 r. do 31.07.2011 r. na potrzeby Szkoły Podstawowej nr 5 w Ełku
Numer ogłoszenia: 109593 - 2010; data zamieszczenia: 06.05.2010
OGŁOSZENIE O ZAMÓWIENIU - dostawy

Zamieszczanie ogłoszenia: obowiązkowe.

Ogłoszenie dotyczy: zamówienia publicznego.

SEKCJA I: ZAMAWIAJĄCY

I. 1) NAZWA I ADRES: Szkoła Podstawowa nr 5 w Ełku , ul. Św. M. M. Kolbego 11, 19-300 Ełk, woj. warmińsko-mazurskie, tel. 0-87 6203171, faks 0-87 6203171.

I. 2) RODZAJ ZAMAWIAJĄCEGO: Administracja samorządowa.

SEKCJA II: PRZEDMIOT ZAMÓWIENIA

II.1) OKREŚLENIE PRZEDMIOTU ZAMÓWIENIA

II.1.1) Nazwa nadana zamówieniu przez zamawiającego: Dostawa artykułów żywnościowych przez okres od 01.08.2010 r. do 31.07.2011 r. na potrzeby Szkoły Podstawowej nr 5 w Ełku.

II.1.2) Rodzaj zamówienia: dostawy.

II.1.3) Określenie przedmiotu oraz wielkości lub zakresu zamówienia: Ziemniaki kg 22000 Marchew kg 2500 Pietruszka kg 420 Seler kg 420 Cebula kg 1100 nać pietruszki szt. 2000 Koper szt. 2000 Por kg 350 Ogórek kwaszony kg 900 Ogórek świeży kg 1500 Pomidory kg 1500 Papryka, żółta, zielona czerwona kg 170 Kapusta biała kg 3500 Kapusta pekińska kg 500 Kapusta czerwona kg 1000 Kapusta kwaszona kg 1200 Rzepa Agata kg 600 Sałata szt. 2000 Ogórek korniszon 0,9l szt. 1000 Fasola średni Jaś kg 400 Fasola drobna kg 200 Groch połówki kg 300 Groszek konserwowy 400g szt. 600 Kukurydza konserwowa 400g szt. 400 Buraki czerwone kg 2500 Cytryna kg 250 Jaja kg 1600 Pieczarki kg 600 Fasolka czerwona konserwowa 400g szt. 200 Papryka konserwowa 0,9l szt. 200 Czosnek szt. 70 Szczaw konserwowy 300g szt. 50 Rzodkiewka pęcz. 1550 Szczypior Pęcz 1550 Owoce Pomarańcze kg 2500 Mandarynki kg 2500 Banany kg 3000 Brzoskwinie w syropie 820g szt. 300 Jabłka kg 5200 Nektarynka kg 1800 Brzoskwinia kg 1800 Kiwi kg 800 Sos myśliwski 33g szt 800 Sos pieczarkowo grzybowy 33g szt 800 Sos grzybowy 33g szt 800 Sos sałatkowy ogrodowy 9g szt 1200 budyń 60g szt. 600 Kawa zbożowa typu inka150g szt. 50 Cukier opakowania 1kg. kg 2200 Ciastka herbatniki100g szt. 1500 Dżem 400g różne smaki szt. 300 Herbata granulowana100g typu Lipton szt. 100 Kisiel różne smaki 60g szt. 1500 Kompot czarna porzeczka 0,9l szt. 600 Ketchup bez konserwantów 0,5l szt. 350 Kakao rozpuszczalne typu Puchatek 300 g szt. 170 Koncentrat pomidorowy o,9l szt. 400 Kasza jęczmienna opakowanie 0,5 kg szt. 600 Kasza gryczana opakowania 0,5 kg szt. 50 Kasza manna opakowania 1 kg kg 90 Kwasek cytrynowy 20g szt. 600 Liść laurowy 15g szt. 250 Mąka ziemniaczana opakowanie1kg kg 100 Miód pszczeli naturalny 400g szt. 380 Makaron świderki opakowanie 0,5 kg szt. 1000 Kostki rosołowe typu kura120g szt. 2000 Kompot truskawkowy 0,9l szt. 550 Kompot wiśniowy 0,9l szt. 550 Kompot śliwkowy 0,9l szt. 550 Syrop różne smaki z witaminą C bez konserwantów typu herbapol 420ml szt. 3020 Musztarda 180g szt. 500 szt. 400 Mąka zwykła opakowania 1 kg kg 1050 Olej roślinny 1l l 1900 Płatki owsiane opakowania 0,5 kg szt. 150 Płatki jęczmienne Opakowania 0,5kg szt. 150 Płatki kukurydzane typu Cornflakes opakowanie 250g 600 Pieprz mielony 20g szt. 300 Pieprz ziołowy 20g szt. 1000 Pieprz ziarnisty 20g szt. 100 Papryka mielona 20g szt. 200 Ryż opakowania 1kg kg 300 Sól kg 280 Przyprawa typu wegeta 200 g szt. 1000 Przyprawa do zup typu Magi 0,2 l szt. 390 Płatki ryżowe błyskawiczne, opakowania 0,5kg szt. 450 Ziele angielskie 15g szt. 230 Makaron zacierka typu Babuni 250g szt. 360 Kompot z aronii 0,9l szt. 500 Galaretka owocowa różne smaki 79g szt. 800 Majonez typu napoleoński 320 ml szt. 400 Wafelek typu princeska 36g różne smaki szt. 3000 Napoje niegazowane różne smaki 200mi szt. 6000 Płatki kukurydzane z miodem i orzechami typu gold fakes opakowania 250g szt. 550 Soczek marchwiowy typu Kubuś 1l szt. 800 Chrupki kukurydziane zwykłe typu Mazurki opakowania 55g szt. 1500 Cukier waniliowy 16g szt. 100 Ciastka pierniczki w polewie lukrowej kg 80 Ciastka pierniczki w polewie czekoladowej kg 70 Zioła prowansalskie szt. 100 Krem czekoladowy typu nutella 320g szt. 200 Cynamon szt 50 Mleko 2% l 8000 Masło naturalne 0,2kg kg 600 Śmietana 18% typu łaciata 500g 1000 Śmietana 18% typu mazurska 400g szt. 1200 Twaróg sernikowy półtłusty 250g kg 300 Jogurty typu milko 200g szt. 3000 Maślanka owocowa 1l różne smaki szt. 400 Serki waniliowe 140g szt. 2500 Ser żółty salami kg 400 Serki topione 100g kostki szt. 570 Mleko smakowe typu łaciate 1.5% różne smaki 200ml szt. 3500 Deser mleczny typu Monte 0,065g szt. 3000 Jogurt pyszny typu Danon różne smaki 125g szt. 3000 Galaretka owocowa różne smaki 175g szt. 3000 Jogurt typu jogobella 125g szt. 3000 Chleb krojony mieszany kg 3000 Chleb wieloziarnisty kg 500 Bułeczki zwykłe typu szlak 90g szt. 3580 Bułeczki słodkie w tym: pączki, serniczki, rogaliki i inne 40g szt. 8090 Chałka kg 500 Baton pszenny typu wrocławski kg 400 Ciasto drożdżowe z kruszonką kg 380 Bułka tarta 1kg kg 450 Rogal maślany kg 580 Chleb razowy kg Mięso wieprzowe drobne kg 4200 Mięso drobiowe drobne kg 700 Polędwica surowa bez kości kg 700 Serca wieprzowe kg 400 Ozorki wieprzowe kg 450 Wątroba wieprzowa kg 600 Końcówki kości schabowych kg 1300 Podudzia z kurczaka kg 600 Udka z kurczaka kg 400 Filet kurczęcy kg 1180 Pachwina surowa kg 150 Słonina kg 50 Łopatka wieprzowa bk karczek kg kg 850 850 Mięso wołowe drobne kg 1500 Wędliny Polędwica wędzona wieprzowa kg 90 Szynka wędzona wieprzowa kg 90 Pasztet drobiowy typu białostocki 280g szt. 500 Pachwina wędzona kg 80 Kiełbasa cienka typu śląska kg 300 Polędwica drobiowa kg 90 Szynka konserwowa kg 80 Mielonka wieprzowa typu Lancheon 300g szt. 250 Kiełbaski typu berlinetki kg 100 Boczek wędzony kg 190 200Filet z miruny ze skórą kg 1900 Kalafior mrożony kg 600 Mieszanka kompotowa kg 2000 Marchewka z groszkiem kg 550 Mieszanka warzywna kg 600 Truskawki mrożone kg 500 Brokuły kg 500.

II.1.4) Czy przewiduje się udzielenie zamówień uzupełniających: nie.

II.1.5) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 15.30.00.00 - Owoce, warzywa i podobne produkty 15.80.00.00 - Różne produkty spożywcze 15.50.00.00 - Produkty mleczarskie 15.81.00.00 - Pieczywo, świeże wyroby piekarskie i ciastkarskie 15.13.00.00 - Produkty mięsne 03.31.10.00 - Ryby 15.89.60.00 - Produkty głęboko mrożone .

II.1.6) Czy dopuszcza się złożenie oferty częściowej: tak, liczba części: 7.

II.1.7) Czy dopuszcza się złożenie oferty wariantowej: nie.


II.2) CZAS TRWANIA ZAMÓWIENIA LUB TERMIN WYKONANIA: Okres w miesiącach: 11.

SEKCJA III: INFORMACJE O CHARAKTERZE PRAWNYM, EKONOMICZNYM, FINANSOWYM I TECHNICZNYM

III.2) ZALICZKI

  • Czy przewiduje się udzielenie zaliczek na poczet wykonania zamówienia: nie

III.3) WARUNKI UDZIAŁU W POSTĘPOWANIU ORAZ OPIS SPOSOBU DOKONYWANIA OCENY SPEŁNIANIA TYCH WARUNKÓW

  • III. 3.1) Uprawnienia do wykonywania określonej działalności lub czynności, jeżeli przepisy prawa nakładają obowiązek ich posiadania

    Opis sposobu dokonywania oceny spełniania tego warunku

    • Ocena spełnienia warunków udziału w postępowaniu zostanie dokonana według formuły: spełnia/nie spełnia, na podstawie: 1) Oświadczenia Wykonawcy o spełnieniu warunków udziału w Postępowaniu z art. 22 Prawa zamówień publicznych;

  • III.3.2) Wiedza i doświadczenie

    Opis sposobu dokonywania oceny spełniania tego warunku

    • Ocena spełnienia warunków udziału w postępowaniu zostanie dokonana według formuły: spełnia/nie spełnia, na podstawie: 1) Oświadczenia Wykonawcy o spełnieniu warunków udziału w Postępowaniu z art. 22 Prawa zamówień publicznych;

  • III.3.4) Osoby zdolne do wykonania zamówienia

    Opis sposobu dokonywania oceny spełniania tego warunku

    • Ocena spełnienia warunków udziału w postępowaniu zostanie dokonana według formuły: spełnia/nie spełnia, na podstawie: 1) Oświadczenia Wykonawcy o spełnieniu warunków udziału w Postępowaniu z art. 22 Prawa zamówień publicznych;

  • III.3.5) Sytuacja ekonomiczna i finansowa

    Opis sposobu dokonywania oceny spełniania tego warunku

    • Ocena spełnienia warunków udziału w postępowaniu zostanie dokonana według formuły: spełnia/nie spełnia, na podstawie: 1) Oświadczenia Wykonawcy o spełnieniu warunków udziału w Postępowaniu z art. 22 Prawa zamówień publicznych;

III.4) INFORMACJA O OŚWIADCZENIACH LUB DOKUMENTACH, JAKIE MAJĄ DOSTARCZYĆ WYKONAWCY W CELU POTWIERDZENIA SPEŁNIANIA WARUNKÓW UDZIAŁU W POSTĘPOWANIU ORAZ NIEPODLEGANIA WYKLUCZENIU NA PODSTAWIE ART. 24 UST. 1 USTAWY

  • III.4.1) W zakresie wykazania spełniania przez wykonawcę warunków, o których mowa w art. 22 ust. 1 ustawy, oprócz oświadczenia o spełnieniu warunków udziału w postępowaniu, należy przedłożyć:

  • III.4.2) W zakresie potwierdzenia niepodlegania wykluczeniu na podstawie art. 24 ust. 1 ustawy, należy przedłożyć:

    • oświadczenie o braku podstaw do wykluczenia
    • aktualny odpis z właściwego rejestru, jeżeli odrębne przepisy wymagają wpisu do rejestru, w celu wykazania braku podstaw do wykluczenia w oparciu o art. 24 ust. 1 pkt 2 ustawy, wystawiony nie wcześniej niż 6 miesięcy przed upływem terminu składania wniosków o dopuszczenie do udziału w postępowaniu o udzielenie zamówienia albo składania ofert, a w stosunku do osób fizycznych oświadczenie w zakresie art. 24 ust. 1 pkt 2 ustawy
    • aktualne zaświadczenie właściwego naczelnika urzędu skarbowego potwierdzające, że wykonawca nie zalega z opłacaniem podatków lub zaświadczenie, że uzyskał przewidziane prawem zwolnienie, odroczenie lub rozłożenie na raty zaległych płatności lub wstrzymanie w całości wykonania decyzji właściwego organu - wystawione nie wcześniej niż 3 miesiące przed upływem terminu składania wniosków o dopuszczenie do udziału w postępowaniu o udzielenie zamówienia albo składania ofert
    • aktualne zaświadczenie właściwego oddziału Zakładu Ubezpieczeń Społecznych lub Kasy Rolniczego Ubezpieczenia Społecznego potwierdzające, że wykonawca nie zalega z opłacaniem składek na ubezpieczenie zdrowotne i społeczne, lub potwierdzenie, że uzyskał przewidziane prawem zwolnienie, odroczenie lub rozłożenie na raty zaległych płatności lub wstrzymanie w całości wykonania decyzji właściwego organu - wystawione nie wcześniej niż 3 miesiące przed upływem terminu składania wniosków o dopuszczenie do udziału w postępowaniu o udzielenie zamówienia albo składania ofert
  • III.4.3) Dokumenty podmiotów zagranicznych

    Jeżeli wykonawca ma siedzibę lub miejsce zamieszkania poza terytorium Rzeczypospolitej Polskiej, przedkłada:

    III.4.3.1) dokument wystawiony w kraju, w którym ma siedzibę lub miejsce zamieszkania potwierdzający, że:

    • nie otwarto jego likwidacji ani nie ogłoszono upadłości - wystawiony nie wcześniej niż 6 miesięcy przed upływem terminu składania wniosków o dopuszczenie do udziału w postępowaniu o udzielenie zamówienia albo składania ofert
    • nie zalega z uiszczaniem podatków, opłat, składek na ubezpieczenie społeczne i zdrowotne albo że uzyskał przewidziane prawem zwolnienie, odroczenie lub rozłożenie na raty zaległych płatności lub wstrzymanie w całości wykonania decyzji właściwego organu - wystawiony nie wcześniej niż 3 miesiące przed upływem terminu składania wniosków o dopuszczenie do udziału w postępowaniu o udzielenie zamówienia albo składania ofert
    • nie orzeczono wobec niego zakazu ubiegania się o zamówienie - wystawiony nie wcześniej niż 6 miesięcy przed upływem terminu składania wniosków o dopuszczenie do udziału w postępowaniu o udzielenie zamówienia albo składania ofert
  • III.4.3.2) zaświadczenie właściwego organu sądowego lub administracyjnego miejsca zamieszkania albo zamieszkania osoby, której dokumenty dotyczą, w zakresie określonym w art. 24 ust. 1 pkt 4-8 ustawy - wystawione nie wcześniej niż 6 miesięcy przed upływem terminu składania wniosków o dopuszczenie do udziału w postępowaniu o udzielenie zamówienia albo składania ofert - albo oświadczenie złożone przed notariuszem, właściwym organem sądowym, administracyjnym albo organem samorządu zawodowego lub gospodarczego odpowiednio miejsca zamieszkania osoby lub kraju, w którym wykonawca ma siedzibę lub miejsce zamieszkania, jeżeli w miejscu zamieszkania osoby lub w kraju, w którym wykonawca ma siedzibę lub miejsce zamieszkania, nie wydaje się takiego zaświadczenia

III.7) Czy ogranicza się możliwość ubiegania się o zamówienie publiczne tylko dla wykonawców, u których ponad 50 % pracowników stanowią osoby niepełnosprawne: nie

SEKCJA IV: PROCEDURA

IV.1) TRYB UDZIELENIA ZAMÓWIENIA

IV.1.1) Tryb udzielenia zamówienia: przetarg nieograniczony.

IV.2) KRYTERIA OCENY OFERT

IV.2.1) Kryteria oceny ofert: najniższa cena.

IV.2.2) Czy przeprowadzona będzie aukcja elektroniczna: nie.

IV.3) ZMIANA UMOWY

Czy przewiduje się istotne zmiany postanowień zawartej umowy w stosunku do treści oferty, na podstawie której dokonano wyboru wykonawcy: nie

IV.4) INFORMACJE ADMINISTRACYJNE

IV.4.1) Adres strony internetowej, na której jest dostępna specyfikacja istotnych warunków zamówienia: sp5.elk.edu.pl
Specyfikację istotnych warunków zamówienia można uzyskać pod adresem: Szkoła Podstawowa nr 5 w Ełku, 19-300 Ełk, ul. św. M. M. Kolbego nr 11.

IV.4.4) Termin składania wniosków o dopuszczenie do udziału w postępowaniu lub ofert: 14.05.2010 godzina 12:30, miejsce: Szkoła Podstawowa nr 5 w Ełku, 19-300 Ełk, ul. św. M. M. Kolbego nr 11 ( sekretariat ).

IV.4.5) Termin związania ofertą: okres w dniach: 30 (od ostatecznego terminu składania ofert).

IV.4.17) Czy przewiduje się unieważnienie postępowania o udzielenie zamówienia, w przypadku nieprzyznania środków pochodzących z budżetu Unii Europejskiej oraz niepodlegających zwrotowi środków z pomocy udzielonej przez państwa członkowskie Europejskiego Porozumienia o Wolnym Handlu (EFTA), które miały być przeznaczone na sfinansowanie całości lub części zamówienia: nie

Podziel się

Poleć ten przetarg znajomemu poleć

Wydrukuj przetarg drukuj

Dodaj ten przetarg do obserwowanych obserwuj








Uwaga: podstawą prezentowanych tutaj informacji są dane publikowane przez Urząd Zamówień Publicznych w Biuletynie Zamówień Publicznych. Treść ogłoszenia widoczna na eGospodarka.pl jest zgodna z treścią tegoż ogłoszenia dostępną w BZP w dniu publikacji. Redakcja serwisu eGospodarka.pl dokłada wszelkich starań, aby zamieszczone tutaj informacje były kompletne i zgodne z prawdą. Nie może jednak zagwarantować ich poprawności i nie ponosi żadnej odpowiedzialności za jakiekolwiek szkody powstałe w wyniku korzystania z nich.


Jeśli chcesz dodać ogłoszenie do serwisu, zapoznaj się z naszą ofertą:

chcę zamieszczać ogłoszenia

Dodaj swoje pytanie

Najnowsze orzeczenia

Wpisz nazwę miasta, dla którego chcesz znaleźć jednostkę ZUS.