eGospodarka.pl
eGospodarka.pl poleca

eGospodarka.plPrzetargiPrzetargi Bydgoszcz › Dostawy artykułów spożywczych

Ten przetarg został już zakończony. Zobacz wynik tego przetargu



Ogłoszenie z dnia 2014-04-01

Bydgoszcz: Dostawy artykułów spożywczych
Numer ogłoszenia: 108794 - 2014; data zamieszczenia: 01.04.2014
OGŁOSZENIE O ZAMÓWIENIU - dostawy

Zamieszczanie ogłoszenia: obowiązkowe.

Ogłoszenie dotyczy: zamówienia publicznego.

SEKCJA I: ZAMAWIAJĄCY

I. 1) NAZWA I ADRES: Zakład Karny w Bydgoszczy - Fordonie , Rynek 8, 85-790 Bydgoszcz, woj. kujawsko-pomorskie, tel. 052 3467090, faks 052 3472098.

  • Adres strony internetowej zamawiającego: www.sw.gov.pl
  • Adres strony internetowej, pod którym dostępne są informacje dotyczące dynamicznego systemu zakupów: nie dotyczy

I. 2) RODZAJ ZAMAWIAJĄCEGO: Inny: Zakład Karny.

SEKCJA II: PRZEDMIOT ZAMÓWIENIA

II.1) OKREŚLENIE PRZEDMIOTU ZAMÓWIENIA

II.1.1) Nazwa nadana zamówieniu przez zamawiającego: Dostawy artykułów spożywczych.

II.1.2) Rodzaj zamówienia: dostawy.

II.1.4) Określenie przedmiotu oraz wielkości lub zakresu zamówienia: 1. Przedmiotem zamówienia są dostawy n/w artykułów spożywczych: Część nr 1: Mrożonki pierogi z serem - 300 kg pierogi z truskawkami - 300 kg pyzy ziemniaczane - 200 kg Część nr 2: Cukier cukier biały - 7 000 kg Część nr 3: Artykuły spożywcze różne barszcz czerwony sypki - 200 kg bulion drobiowy sypki - 300 kg chrzan tarty - 400 kg cynamon mielony - 10 kg czosnek suszony granulowany -50 kg herbata granulowana - 400 kg herbata ekspresowa [1op.=100szt.] - 200 op. ketchup łagodny - 300 kg kisiel bez cukru - 60 kg kwasek cytrynowy spożywczy - 20 kg liść laurowy - 20 kg majeranek - 60 kg marmolada wieloowocowa - 800 kg musztarda - 500 kg papryka suszona słodka mielona - 20 kg papryka suszona ostra mielona - 20 kg pieprz czarny mielony - 70 kg przyprawa do zup w płynie - 2 000 l przyprawa warzywna - 2 000 kg sos biały sypki - 200 kg sos pieczeniowy sypki - 500 kg sos grzybowy sypki - 300 kg sos koperkowy sypki - 200 kg sos pieczarkowy sypki - 200 kg sól kuchenna jodowana - 2 000 kg woda mineralna niegazowana - 3 000 l woda mineralna gazowana - 1 000 l ziele angielskie ziarno - 20 kg zupa pieczarkowa sypka - 400 kg żurek - 400 kg 2. Ilości szacunkowe dostarczanych artykułów mogą ulec zmianie w trakcie trwania umowy. Ostateczne ilości zamawianych artykułów będą wynikały z faktycznych potrzeb Zamawiającego w okresie obowiązywania umowy. 3. Warunki szczegółowe dostaw: 1) Dostawy artykułów określonych w powyższej tabeli będą realizowane do magazynu Zamawiającego, zlokalizowanego w Zakładzie Karnym w Bydgoszczy - Fordonie. 2) Wykonawca dostarczać będzie artykuły określone w tabeli własnym transportem, na swój koszt. 3) Zamawiający przewiduje realizację zamówień cyklicznie, z częstotliwością 1 raz w miesiącu. 4) Transport do siedziby Zamawiającego powinien być realizowany środkami transportowymi dostosowanymi do przewozu żywności, zgodnie z wymogami sanitarnymi i systemem HACCP, w warunkach zapewniających utrzymanie właściwej jakości. 5) Artykuły nie mogą wykazywać oznak nieświeżości, zepsucia lub zawilgocenia. Towar musi być o dobrym smaku, z odpowiednio długim okresem przydatności do spożycia, dostarczany bez zanieczyszczeń, w zamkniętych i nieuszkodzonych opakowaniach. Każda partia doręczonego towaru musi posiadać etykiety z informacjami o nazwie produktu spożywczego, nazwie i adresie producenta, gramaturze oraz dacie przydatności do spożycia. 6) Realizacja dostaw odbywać się będzie w uzgodnionych terminach, w godz. 7:00-11:00. 7) Termin płatności: 30 dni, forma płatności: przelew. 4. Dopuszczalne opakowania transportowe/jednostkowe to: pierogi / pyzy (produkt głęboko mrożony): worek do 5kg cukier biały: worek do 50kg marmolada wieloowocowa: wiadro do 15kg ketchup łagodny: pojemnik z tworzywa sztucznego do 10kg chrzan tarty: słoik do 1kg czosnek suszony granulowany: torebka do 0,5kg herbata ekspresowa: 1 saszetka 1,5 - 2g / opakowanie 100 szt. herbata granulowana: worek do 50kg liść laurowy: torebka do 2 kg kwasek cytrynowy spożywczy: torebka 0,5kg majeranek / pieprz mielony czarny / sól spożywcza / cynamon / papryka / ziele angielskie: torebka do 1kg przyprawa warzywna / bulion drobiowy sypki: worek do 5kg przyprawa do zup w płynie: butelka do 1litra sosy / zupy / kisiel bez cukru: worek do 10kg musztarda: wiaderko do 5 kg woda mineralna niegazowana / gazowana: butelka z tworzywa sztucznego1,5 l 1) Określone powyżej opakowania jednostkowe są zalecane przez Zamawiającego. Dopuszcza się możliwość zmiany, wyłącznie po uzyskaniu zgody Zamawiającego. 2) Opakowania muszą posiadać atest PZH odnośnie dopuszczenia do kontaktu z żywnością. 3) Dopuszcza się transport powyższych opakowań jednostkowych luzem w pojemnikach z tworzywa sztucznego albo w zgrzewkach, w sposób uniemożliwiający ich zniszczenie oraz zanieczyszczenie podczas przewozu..

II.1.6) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 15.89.60.00-5, 15.83.12.00-4, 15.89.10.00-0, 15.87.00.00-7, 15.98.10.00-8.

II.1.7) Czy dopuszcza się złożenie oferty częściowej: tak, liczba części: 3.

II.1.8) Czy dopuszcza się złożenie oferty wariantowej: nie.


II.2) CZAS TRWANIA ZAMÓWIENIA LUB TERMIN WYKONANIA: Okres w miesiącach: 12.

SEKCJA III: INFORMACJE O CHARAKTERZE PRAWNYM, EKONOMICZNYM, FINANSOWYM I TECHNICZNYM

III.1) WADIUM

Informacja na temat wadium: nie dotyczy

III.2) ZALICZKI

III.3) WARUNKI UDZIAŁU W POSTĘPOWANIU ORAZ OPIS SPOSOBU DOKONYWANIA OCENY SPEŁNIANIA TYCH WARUNKÓW

  • III. 3.1) Uprawnienia do wykonywania określonej działalności lub czynności, jeżeli przepisy prawa nakładają obowiązek ich posiadania

    Opis sposobu dokonywania oceny spełniania tego warunku

    • Ocena spełnienia warunków udziału w postępowaniu zostanie dokonana na zasadzie: spełnia lub nie spełnia poszczególne warunki. Zamawiający dokona oceny spełnienia poszczególnych warunków udziału w postępowaniu, na podstawie złożonego do oferty oświadczenia, o którym mowa w SIWZ rozdział VIII tj.: podpisane oświadczenie o spełnianiu warunków udziału w postępowaniu (załącznik nr 2 do SIWZ).

  • III.3.2) Wiedza i doświadczenie

    Opis sposobu dokonywania oceny spełniania tego warunku

    • Ocena spełnienia warunków udziału w postępowaniu zostanie dokonana na zasadzie: spełnia lub nie spełnia poszczególne warunki. Zamawiający dokona oceny spełnienia poszczególnych warunków udziału w postępowaniu, na podstawie złożonego do oferty oświadczenia, o którym mowa w SIWZ rozdział VIII tj.: podpisane oświadczenie o spełnianiu warunków udziału w postępowaniu (załącznik nr 2 do SIWZ).

  • III.3.3) Potencjał techniczny

    Opis sposobu dokonywania oceny spełniania tego warunku

    • Ocena spełnienia warunków udziału w postępowaniu zostanie dokonana na zasadzie: spełnia lub nie spełnia poszczególne warunki. Zamawiający dokona oceny spełnienia poszczególnych warunków udziału w postępowaniu, na podstawie złożonego do oferty oświadczenia, o którym mowa w SIWZ rozdział VIII tj.: podpisane oświadczenie o spełnianiu warunków udziału w postępowaniu (załącznik nr 2 do SIWZ).

  • III.3.4) Osoby zdolne do wykonania zamówienia

    Opis sposobu dokonywania oceny spełniania tego warunku

    • Ocena spełnienia warunków udziału w postępowaniu zostanie dokonana na zasadzie: spełnia lub nie spełnia poszczególne warunki. Zamawiający dokona oceny spełnienia poszczególnych warunków udziału w postępowaniu, na podstawie złożonego do oferty oświadczenia, o którym mowa w SIWZ rozdział VIII tj.: podpisane oświadczenie o spełnianiu warunków udziału w postępowaniu (załącznik nr 2 do SIWZ).

  • III.3.5) Sytuacja ekonomiczna i finansowa

    Opis sposobu dokonywania oceny spełniania tego warunku

    • Ocena spełnienia warunków udziału w postępowaniu zostanie dokonana na zasadzie: spełnia lub nie spełnia poszczególne warunki. Zamawiający dokona oceny spełnienia poszczególnych warunków udziału w postępowaniu, na podstawie złożonego do oferty oświadczenia, o którym mowa w SIWZ rozdział VIII tj.: podpisane oświadczenie o spełnianiu warunków udziału w postępowaniu (załącznik nr 2 do SIWZ).

III.4) INFORMACJA O OŚWIADCZENIACH LUB DOKUMENTACH, JAKIE MAJĄ DOSTARCZYĆ WYKONAWCY W CELU POTWIERDZENIA SPEŁNIANIA WARUNKÓW UDZIAŁU W POSTĘPOWANIU ORAZ NIEPODLEGANIA WYKLUCZENIU NA PODSTAWIE ART. 24 UST. 1 USTAWY

III.4.1) W zakresie wykazania spełniania przez wykonawcę warunków, o których mowa w art. 22 ust. 1 ustawy, oprócz oświadczenia o spełnianiu warunków udziału w postępowaniu należy przedłożyć:

III.4.2) W zakresie potwierdzenia niepodlegania wykluczeniu na podstawie art. 24 ust. 1 ustawy, należy przedłożyć:

  • oświadczenie o braku podstaw do wykluczenia;
  • aktualny odpis z właściwego rejestru lub z centralnej ewidencji i informacji o działalności gospodarczej, jeżeli odrębne przepisy wymagają wpisu do rejestru lub ewidencji, w celu wykazania braku podstaw do wykluczenia w oparciu o art. 24 ust. 1 pkt 2 ustawy, wystawiony nie wcześniej niż 6 miesięcy przed upływem terminu składania wniosków o dopuszczenie do udziału w postępowaniu o udzielenie zamówienia albo składania ofert;

III.4.3) Dokumenty podmiotów zagranicznych

Jeżeli wykonawca ma siedzibę lub miejsce zamieszkania poza terytorium Rzeczypospolitej Polskiej, przedkłada:

III.4.3.1) dokument wystawiony w kraju, w którym ma siedzibę lub miejsce zamieszkania potwierdzający, że:

  • nie otwarto jego likwidacji ani nie ogłoszono upadłości - wystawiony nie wcześniej niż 6 miesięcy przed upływem terminu składania wniosków o dopuszczenie do udziału w postępowaniu o udzielenie zamówienia albo składania ofert;

III.4.4) Dokumenty dotyczące przynależności do tej samej grupy kapitałowej

  • lista podmiotów należących do tej samej grupy kapitałowej w rozumieniu ustawy z dnia 16 lutego 2007 r. o ochronie konkurencji i konsumentów albo informacji o tym, że nie należy do grupy kapitałowej;

III.6) INNE DOKUMENTY

Inne dokumenty niewymienione w pkt III.4) albo w pkt III.5)

1. Formularz cenowy (załącznik nr 1 do specyfikacji); 2. Pełnomocnictwo (jeżeli dotyczy).

SEKCJA IV: PROCEDURA

IV.1) TRYB UDZIELENIA ZAMÓWIENIA

IV.1.1) Tryb udzielenia zamówienia: przetarg nieograniczony.

IV.2) KRYTERIA OCENY OFERT

IV.2.1) Kryteria oceny ofert: najniższa cena.

IV.3) ZMIANA UMOWY

przewiduje się istotne zmiany postanowień zawartej umowy w stosunku do treści oferty, na podstawie której dokonano wyboru wykonawcy:

Dopuszczalne zmiany postanowień umowy oraz określenie warunków zmian

1. Zmiany postanowień niniejszej umowy mogą dotyczyć w szczególności: 1) nazwy, adresu oraz osób reprezentujących strony, a także osób odpowiedzialnych za realizację zamówienia; 2) Zmiana ceny przedmiotu zamówienia może nastąpić na wniosek Wykonawcy lub Zamawiającego nie częściej jednak niż jeden raz w kwartale, o kwotę nie większą niż wskaźnik wzrostu cen towarów i usług konsumpcyjnych ogółem za kwartał w stosunku do kwartału poprzedniego, opublikowany przez Prezesa Głównego Urzędu Statystycznego; 3) urzędowej stawki podatku VAT; 4) terminu zakończenia (przedłużenia) obowiązywania umowy. 2. Zmiany postanowień niniejszej umowy wymagają potwierdzenia pisemnego w postaci aneksu. 3. Strona wnioskująca o zmianę postanowień niniejszej umowy niezwłocznie i pisemnie powiadamia o tym fakcie drugą stronę, uzasadniając zmianę okolicznościami faktycznymi i prawnymi oraz przedkłada propozycję aneksu do umowy. 4. Strony dopuszczają możliwość okresowych dostaw artykułów po cenie niższej niż określonej (tzw. promocja). Zmiany te nie wymagają potwierdzenia pisemnego w postaci aneksu do umowy. 5. Wykonawca nie wystąpi do Zamawiającego o podwyższenie cen w okresie 3 miesięcy od dnia zawiązania umowy. 6. Zmiana postanowień umowy nie może następować częściej niż raz na kwartał.

IV.4) INFORMACJE ADMINISTRACYJNE

IV.4.1) Adres strony internetowej, na której jest dostępna specyfikacja istotnych warunków zamówienia: www.sw.gov.pl
Specyfikację istotnych warunków zamówienia można uzyskać pod adresem: Zakład Karny w Bydgoszczy - Fordonie, ul. Rynek 8, 85 - 790 Bydgoszcz.

IV.4.4) Termin składania wniosków o dopuszczenie do udziału w postępowaniu lub ofert: 09.04.2014 godzina 11:00, miejsce: w siedzibie Zamawiającego, w sekretariacie.

IV.4.5) Termin związania ofertą: okres w dniach: 30 (od ostatecznego terminu składania ofert).

IV.4.16) Informacje dodatkowe, w tym dotyczące finansowania projektu/programu ze środków Unii Europejskiej: nie dotyczy.

IV.4.17) Czy przewiduje się unieważnienie postępowania o udzielenie zamówienia, w przypadku nieprzyznania środków pochodzących z budżetu Unii Europejskiej oraz niepodlegających zwrotowi środków z pomocy udzielonej przez państwa członkowskie Europejskiego Porozumienia o Wolnym Handlu (EFTA), które miały być przeznaczone na sfinansowanie całości lub części zamówienia: nie

ZAŁĄCZNIK I - INFORMACJE DOTYCZĄCE OFERT CZĘŚCIOWYCH

CZĘŚĆ Nr: 1 NAZWA: Mrożonki.

  • 1) Krótki opis ze wskazaniem wielkości lub zakresu zamówienia: pierogi z serem - 300 kg pierogi z truskawkami - 300 kg pyzy ziemniaczane - 200 kg.

  • 2) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 15.89.60.00-5.

  • 3) Czas trwania lub termin wykonania: Okres w miesiącach: 12.
  • 4) Kryteria oceny ofert: najniższa cena.


CZĘŚĆ Nr: 2 NAZWA: Cukier.

  • 1) Krótki opis ze wskazaniem wielkości lub zakresu zamówienia: cukier biały - 7 000 kg.

  • 2) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 15.83.12.00-4.

  • 3) Czas trwania lub termin wykonania: Okres w miesiącach: 12.
  • 4) Kryteria oceny ofert: najniższa cena.


CZĘŚĆ Nr: 3 NAZWA: Artykuły spożywcze różne.

  • 1) Krótki opis ze wskazaniem wielkości lub zakresu zamówienia: barszcz czerwony sypki - 200 kg bulion drobiowy sypki - 300 kg chrzan tarty - 400 kg cynamon mielony - 10 kg czosnek suszony granulowany -50 kg herbata granulowana - 400 kg herbata ekspresowa [1op.=100szt.] - 200 op. ketchup łagodny - 300 kg kisiel bez cukru - 60 kg kwasek cytrynowy spożywczy - 20 kg liść laurowy - 20 kg majeranek - 60 kg marmolada wieloowocowa - 800 kg musztarda - 500 kg papryka suszona słodka mielona - 20 kg papryka suszona ostra mielona - 20 kg pieprz czarny mielony - 70 kg przyprawa do zup w płynie - 2 000 l przyprawa warzywna - 2 000 kg sos biały sypki - 200 kg sos pieczeniowy sypki - 500 kg sos grzybowy sypki - 300 kg sos koperkowy sypki - 200 kg sos pieczarkowy sypki - 200 kg sól kuchenna jodowana - 2 000 kg woda mineralna niegazowana - 3 000 l woda mineralna gazowana - 1 000 l ziele angielskie ziarno - 20 kg zupa pieczarkowa sypka - 400 kg żurek - 400 kg.

  • 2) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 15.89.10.00-0, 15.87.00.00-7, 15.98.10.00-8.

  • 3) Czas trwania lub termin wykonania: Okres w miesiącach: 12.
  • 4) Kryteria oceny ofert: najniższa cena.


Podziel się

Poleć ten przetarg znajomemu poleć

Wydrukuj przetarg drukuj

Dodaj ten przetarg do obserwowanych obserwuj








Uwaga: podstawą prezentowanych tutaj informacji są dane publikowane przez Urząd Zamówień Publicznych w Biuletynie Zamówień Publicznych. Treść ogłoszenia widoczna na eGospodarka.pl jest zgodna z treścią tegoż ogłoszenia dostępną w BZP w dniu publikacji. Redakcja serwisu eGospodarka.pl dokłada wszelkich starań, aby zamieszczone tutaj informacje były kompletne i zgodne z prawdą. Nie może jednak zagwarantować ich poprawności i nie ponosi żadnej odpowiedzialności za jakiekolwiek szkody powstałe w wyniku korzystania z nich.


Jeśli chcesz dodać ogłoszenie do serwisu, zapoznaj się z naszą ofertą:

chcę zamieszczać ogłoszenia

Dodaj swoje pytanie

Najnowsze orzeczenia

Wpisz nazwę miasta, dla którego chcesz znaleźć jednostkę ZUS.