eGospodarka.pl
eGospodarka.pl poleca

eGospodarka.plPrzetargiPrzetargi Głogów › Przygotowanie i dostarczenie posiłków w ramach projektu pn. Kompleksowe wspomaganie rozwoju szkół i przedszkoli Powiatu Głogowskiego

To jest wynik przetargu. Zobacz także treść przetargu, którego dotyczy to ogłoszenie



Ogłoszenie z dnia 2014-04-01

Głogów: Przygotowanie i dostarczenie posiłków w ramach projektu pn. Kompleksowe wspomaganie rozwoju szkół i przedszkoli Powiatu Głogowskiego
Numer ogłoszenia: 108368 - 2014; data zamieszczenia: 01.04.2014
OGŁOSZENIE O UDZIELENIU ZAMÓWIENIA - Usługi

Zamieszczanie ogłoszenia: obowiązkowe.

Ogłoszenie dotyczy: zamówienia publicznego.

Czy zamówienie było przedmiotem ogłoszenia w Biuletynie Zamówień Publicznych: tak, numer ogłoszenia w BZP: 205121 - 2013r.

Czy w Biuletynie Zamówień Publicznych zostało zamieszczone ogłoszenie o zmianie ogłoszenia: nie.

SEKCJA I: ZAMAWIAJĄCY

I. 1) NAZWA I ADRES: Powiatowe Centrum Poradnictwa Psychologiczno-Pedagogicznego i Doskonalenia Nauczycieli w Głogowie, ul. Folwarczna 52, 67-200 Głogów, woj. dolnośląskie, tel. 76 833 32 11; 833 32 93, faks 76 833 32 93.

I. 2) RODZAJ ZAMAWIAJĄCEGO: Inny: samorządowa jednostka organizacyjna nieposiadająca osobowości prawnej.

SEKCJA II: PRZEDMIOT ZAMÓWIENIA

II.1) Nazwa nadana zamówieniu przez zamawiającego: Przygotowanie i dostarczenie posiłków w ramach projektu pn. Kompleksowe wspomaganie rozwoju szkół i przedszkoli Powiatu Głogowskiego.

II.2) Rodzaj zamówienia: Usługi.

II.3) Określenie przedmiotu zamówienia: Przedmiotem zamówienia jest przygotowanie i dostarczenie posiłków podczas realizacji projektu pn. Kompleksowe wspomaganie rozwoju szkół i przedszkoli Powiatu Głogowskiego współfinansowanego przez Unię Europejską w ramach Europejskiego Funduszu Społecznego. W ramach usługi Wykonawca zobowiązany będzie do przygotowania posiłków i dostarczenia ich własnym transportem oraz na własne ryzyko do miejsca wskazanego przez Zamawiającego, w którym będą odbywały się zajęcia / konferencje (teren powiatu głogowskiego w województwie dolnośląskim). Miejsce i termin dostarczenia posiłków (zestawów) Zamawiający wskaże na co najmniej 7 dni przed realizacją usługi, a w przypadku konferencji 14 dni przed realizacją usługi. Przygotowywane posiłki muszą być wyłącznie na bazie pełnowartościowych produktów wysokiej jakości oraz półproduktów posiadających stosowne atesty, świadectwa protokoły badań itp. oraz zgodnie z określonymi normami żywienia. Dostarczone posiłki powinny być w odpowiednich naczyniach (pojemnikach) umożliwiających jego estetyczne spożycie, a także w odpowiednich urządzeniach zapewniających utrzymanie właściwej jakości i temperatury. Posiłek ma być dostarczony jakowyporcjowany. Otrzymywanie posiłków będzie potwierdzane pisemnie przez upoważnione osoby. Rozliczenia będą dokonywane w cyklu miesięcznym na podstawie ceny jednostkowej za zestaw, pomnożonej przez liczbę dostarczonych w danym miesiącu zestawów. Do realizacji zamówienia Wykonawca powinien dysponować kuchnią (miejscem) do produkcji posiłków oraz odpowiednimi środkami transportu zatwierdzonymi decyzją właściwego państwowego powiatowego inspektora sanitarnego na podstawie przepisów ustawy z dnia 25.08.2006r. o bezpieczeństwie żywności i żywienia z późniejszymi zmianami (Dz. U. nr 171 z 2006r. poz. 1225z późn. zm). Wykonawca powinien również posiadać ubezpieczenie odpowiedzialności cywilnej obejmujące wszystkie ryzyka związane z wykonywaniem działalności stanowiącej przedmiot niniejszego zamówienia publicznego. Wykonawca będzie dostarczał posiłki dobrej jakości, zgodne z niżej wskazanymi normami żywieniowymi, jak i z powszechnie obowiązującymi przepisami i normami dotyczącymi żywności, w szczególności zgodnie z postanowieniami ustawy z dnia 25 sierpnia 2006r. o bezpieczeństwie żywności i żywienia (Dz. U. 2006, Nr 171, poz. 1225). Wykonawca zapewni pojemniki na odpady pokonsumpcyjne i zużyte naczynia w ilości wymaganej do prawidłowej realizacji przedmiotu zamówienia. Wykonawca będzie odbierał od Zamawiającego odpady pokonsumpcyjne i zużyte naczynia. Wykonawca jest wytwórcą odpadów powstałych przy realizacji przedmiotowego zamówienia publicznego i ponosi tym samym pełną odpowiedzialność za gospodarowanie tymi odpadami oraz koszty z tym związane zgodnie z ustawą o odpadach (t. j. Dz. U. z 2007r., Nr 39, poz. 251 z późn. zm.). Wykonawca będzie zobowiązany do pobierania i przechowywania próbek wszystkich potraw wchodzących w skład każdego posiłku zgodnie z Rozporządzeniem Ministra Zdrowia z dnia 17.04.2007r. w sprawie pobierania i przechowywania próbek żywności przez zakłady żywienia zbiorowego typu zamkniętego (Dz. U. z 2007, Nr 80, poz. 545). Za uchybienia ujawnione w trakcie kontroli np. Sanepidu wynikające ze świadczonej przez wykonawcę usługi, której następstwem będą m. in. mandaty, kary odpowiada wykonawca. Wszelkie posiłki powinny być przygotowane zgodnie z obowiązującymi normami żywieniowymi wg Instytutu Żywienia i Żywności, jak również przepisami prawa w zakresie higieny żywienia norm i systemu HCCAP oraz szczególnymi przepisami obowiązującymi w zakresie żywienia zamawiającego. Przedmiot zamówienia obejmuje następujące elementy:1) Dostarczenie zestawów na zajęcia w ramach zadania 5 ww. projektu: Zestaw obejmuje: Napoje ciepłe: 1 opakowanie kawy kofeinowej rozpuszczalnej, 1 opakowanie kawy kofeinowej mielonej, obie typu arabica, każde opakowanie po 100g. Herbata czarna 25 saszetek. Co najmniej 3 pojemniki 10 litrowe z gorącą wodą, mleczko do kawy w pojemnikach 10 ml, co najmniej 400ml, sok cytrynowy do herbaty co najmniej 200 ml, cukier w saszetkach, po 5 gram, co najmniej 80 saszetek. Napoje zimne: woda mineralna niegazowana 40 butelek o pojemności 0,5 litra każda, 20 butelek wody mineralnej gazowanej o pojemności 0,5 litra każda. Zimne przekąski: tartinki lub kanapki na pieczywie jasnym i wieloziarnistym z łososiem, świeżym koperkiem i ogórkiem świeżym zielonym - 20 sztuk; tartinki lub kanapki na pieczywie jasnym i wieloziarnistym z wędliną z szynki i warzywami sezonowymi - 20 sztuk, tartinki lub kanapki na pieczywie jasnym i wieloziarnistym z pastą rybną lub jajeczną i warzywami - 20sztuk, tartinki lub kanapki na pieczywie jasnym i wieloziarnistym z serem żółtym i warzywami - 20 sztuk. Owoce: owoce sezonowe, w tym co najmniej jeden rodzaj owoców południowych typu ananas, banan, grejpfrut, nektarynka itp. - łącznie 3 kg. Ciastka: ciasteczka kruche lub maślane min. dwa rodzaje łącznie - 3 kg, ciasto domowe w koszulkach 40 sztuk. Wykonawca jest zobowiązany do dostarczenia 4 ww. zestawów, w tym w 2013r. - 1 zestaw, w 2014r. - 2 zestawy i w 2015r. - 1 zestawu. Wykonawca zapewnia obsługę osób dla których przeznaczony jest każdy zestaw, w tym naczynia jednorazowe dla każdego z 40 osób (każda, pojedyncza osoba otrzyma co najmniej: 1 talerzyk deserowy, 2 kubeczki plastikowe z uszkiem, 1 łyżeczka, 3 serwetki papierowe). Wykonawca jest zobowiązany do rozłożenia dostarczonych posiłków i naczyń jednorazowych na wskazany przez Zamawiającego stolik. Wykonawca zapewnia nakrycie (obrus) na stolik. Wykonawca jest zobowiązany do posprzątania po dokonanej konsumpcji i zakończeniu zajęć. 2) Dostarczenie posiłków na dwie konferencję w ramach projektu: Pierwszy zestaw na 200 osób: Napoje ciepłe: 2 opakowania kawy kofeinowej rozpuszczalnej typu arabica, każde opakowanie po 200g. Kawa na stolikach wyłożona w ozdobnych pojemnikach. Herbata czarna 100 saszetek. Herbata wyłożona w ozdobnym pudełeczku lub pojemniku. 2 warnik na wodę z funkcją gotowania, każdy o pojemności co najmniej 15 litrów. Mleczko do kawy w dzbanuszkach, co najmniej 1400ml łącznie we wszystkich dzbanuszkach, sok cytrynowy do herbaty w pojemnikach po 10 ml, co najmniej 400 ml, cukier w pojemnikach ozdobnych (cukiernicach) , łącznie 1,5 kg. Napoje zimne: woda mineralna niegazowana w dzbankach przeźroczystych o pojemności 1,5 litra, z cytryną i miętą, co najmniej 30 litrów łącznie; sok/ napój wieloowocowy o zawartości soku minimum 50%, w dzbankach przeźroczystych o pojemności 1,5 litra, co najmniej 30 litrów łącznie. Zimne przekąski: tartinki lub kanapki na pieczywie jasnym i wieloziarnistym z łososiem, świeżym koperkiem i ogórkiem świeżym zielonym - 25 sztuk; tartinki lub kanapki na pieczywie jasnym i wieloziarnistym z wędliną z szynki i warzywami sezonowymi - 25 sztuk, tartinki lub kanapki na pieczywie jasnym i wieloziarnistym z pastą rybną lub jajeczną i warzywami - 25 sztuk, tartinki lub kanapki na pieczywie jasnym i wieloziarnistym z serem żółtym i warzywami - 25 sztuk. Szparagi z szynką w galarecie - 100 sztuk. Sałatka jarzynowa polska w szynce 100 sztuk. Owoce: owoce sezonowe, w tym co najmniej jeden rodzaj owoców południowych typu ananas, banan, grejpfrut, nektarynka itp. - łącznie 6 kg Ciasto: ciasto domowe w koszulkach, dwa rodzaje, łącznie 150 porcji. Drugi zestaw na 400 osób: Napoje ciepłe: 3 opakowania kawy kofeinowej rozpuszczalnej typu arabica, każde opakowanie po 200g. Kawa na stolikach wyłożona w ozdobnych pojemnikach. Herbata czarna 150 saszetek. Herbata wyłożona w ozdobnym pudełeczku lub pojemniku. 2 warnik na wodę z funkcją gotowania, każdy o pojemności co najmniej 15 litrów. Mleczko do kawy w dzbanuszkach, co najmniej 2000ml łącznie we wszystkich dzbanuszkach, sok cytrynowy do herbaty w pojemnikach po 10 ml, co najmniej 600 ml, cukier w saszetkach, cukier w pojemnikach ozdobnych (cukiernicach), łącznie 2 kg. Napoje zimne: woda mineralna niegazowana w dzbankach przeźroczystych o pojemności 1,5 litra, z cytryną i miętą, co najmniej 40 litrów łącznie; sok/ napój wieloowocowy o zawartości soku minimum 50%, w dzbankach przeźroczystych o pojemności 1,5 litra, co najmniej 40 litrów łącznie. Zimne przekąski: tartinki lub kanapki na pieczywie jasnym i wieloziarnistym z łososiem, świeżym koperkiem i ogórkiem świeżym zielonym - 30 sztuk; tartinki lub kanapki na pieczywie jasnym i wieloziarnistym z wędliną z szynki i warzywami sezonowymi - 30 sztuk, tartinki lub kanapki na pieczywie jasnym i wieloziarnistym z pastą mięsną - 30 sztuk, tartinki lub kanapki na pieczywie jasnym i wieloziarnistym z serem żółtym i warzywami - 30 sztuk. Szparagi z szynką w galarecie - 100 sztuk. Sałatka jarzynowa polska w szynce 100 sztuk. Owoce: owoce sezonowe, w tym co najmniej jeden rodzaj owoców południowych typu ananas, banan, grejpfrut, nektarynka itp. - łącznie 10 kg. Ciasto: ciasto domowe w koszulkach, dwa rodzaje, łącznie 200 porcji. Wykonawca zapewnia obsługę uczestników, w tym naczynia jednorazowe dla każdego z 600 uczestników 2 konferencji, w tym dla 1 uczestnika co najmniej: 2 talerzyki deserowe, 1 kubeczek plastikowy z uszkiem, 1 kubeczek plastikowy bez uszka, 1 łyżeczka, 3 serwetki papierowe, 1 nóż, 1 widelec. Wykonawca jest zobowiązany do rozłożenia dostarczonychposiłków i naczyń jednorazowych na wskazane stoliki przez Zamawiającego. Wykonawca zapewnia nakrycia (obrusy) na stoliki oraz ich przystrojenie. Wykonawca przygotowuje na konferencję stoły typu szwedzkiego. Nakryte i przygotowane stoliki powinny być schludne i estetyczne. Wykonawca zobowiązany będzie do posprzątania po dokonanej konsumpcji przez uczestników konferencji. Wykonawca zobowiązany będzie do dostarczenia poniższych zestawów na konferencję, w tym w 2013 roku - Pierwszy zestaw, w 2015roku - Drugi zestaw 3) Dostarczenie zestawów na zajęcia w ramach zadania 3 projektu: Zestaw obejmuje: Napoje ciepłe: 1 opakowanie kawy kofeinowej rozpuszczalnej, 1 opakowanie kawy kofeinowej mielonej, obie typu arabica, każde opakowanie po 100g, Herbata czarna 25 saszetek. Mleczko do kawy w pojemnikach 10 ml, co najmniej 250ml, sok cytrynowy do herbaty, w pojemnikach 10ml, co najmniej 150 ml, cukier w saszetkach, po 5 gram, co najmniej 50 saszetek. Napoje zimne: woda mineralna niegazowana 25 butelek o pojemności 0,5 litra każda. Zimne przekąski: tartinki lub kanapki na pieczywie jasnym i wieloziarnistym z wędliną z szynki i warzywami sezonowymi - 25 sztuk, tartinki lub kanapki na pieczywie jasnym i wieloziarnistym z pastą rybną lub jajeczną i warzywami - 25 sztuk. Ciastka: ciasteczka kruche lub maślane lub min. cztery rodzaje łącznie - 2 kg Wykonawca zobowiązany będzie do dostarczenia 32 powyższych zestawów, w tym w 2013roku - 4 zestawy, w 2014 roku - 16 zestawów i w 2015 roku - 12 zestawów. 4) Dostarczenie zestawów na zajęcia w ramach zadania 4 projektu: Zestaw obejmuje: Napoje ciepłe: 1 opakowanie kawy kofeinowej rozpuszczalnej, 1 opakowanie kawy kofeinowej mielonej, obie typu arabica, każde opakowanie po 100g, Herbata czarna 20 saszetek. Mleczko do kawy w pojemnikach 10 ml, co najmniej 200ml, sok cytrynowy do herbaty, w pojemnikach 10ml, co najmniej 100 ml, cukier w saszetkach, po 5 gram, co najmniej 40 saszetek. Napoje zimne: woda mineralna niegazowana 20 butelek o pojemności 0,5 litra każda. Zimne przekąski: tartinki lub kanapki na pieczywie jasnym i wieloziarnistym z wędliną z szynki i warzywami sezonowymi - 20 sztuk, tartinki lub kanapki na pieczywie jasnym i wieloziarnistym z pastą mięsną - 20 sztuk. Ciastka: ciasteczka kruche lub maślane lub min. cztery rodzaje łącznie - 2 kg. Wykonawca zobowiązany będzie do dostarczenia 498 powyższych zestawów, w tym w 2013roku - 83 zestawów, w 2014 roku - 249 zestawów i w 2015 roku - 166 zestawów.

II.4) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 55.52.00.00 - Usługi dostarczania posiłków 55.32.10.00 - Usługi przygotowywania posiłków .

SEKCJA III: PROCEDURA

III.1) TRYB UDZIELENIA ZAMÓWIENIA: Przetarg nieograniczony

III.2) INFORMACJE ADMINISTRACYJNE

  • Zamówienie dotyczy projektu/programu finansowanego ze środków Unii Europejskiej: tak, projekt/program: Projekt pn. Kompleksowe wspomaganie rozwoju szkół i przedszkoli Powiatu Głogowskiego współfinansowany ze środków Unii Europejskiej w ramach Europejskiego Funduszu Społecznego realizowanego z Programu Operacyjnego Kapitał Ludzki, Priorytet III Wysoka jakość systemu oświaty, Działanie 3.5 Kompleksowe wspomaganie rozwoju szkół.

SEKCJA IV: UDZIELENIE ZAMÓWIENIA

IV.1) DATA UDZIELENIA ZAMÓWIENIA: 24.10.2013.

IV.2) LICZBA OTRZYMANYCH OFERT: 3.

IV.3) LICZBA ODRZUCONYCH OFERT: 0.

IV.4) NAZWA I ADRES WYKONAWCY, KTÓREMU UDZIELONO ZAMÓWIENIA:

  • Nowital Spółka Jawna Michał Kępa, Krzysztof Nowak, ul. Rynek 32, 67-200 Głogów, kraj/woj. dolnośląskie.

IV.5) Szacunkowa wartość zamówienia (bez VAT): 129666,67 PLN.

IV.6) INFORMACJA O CENIE WYBRANEJ OFERTY ORAZ O OFERTACH Z NAJNIŻSZĄ I NAJWYŻSZĄ CENĄ

  • Cena wybranej oferty: 139960,00

  • Oferta z najniższą ceną: 139960,00 / Oferta z najwyższą ceną: 470490,50

  • Waluta: PLN.

Podziel się

Poleć ten przetarg znajomemu poleć

Wydrukuj przetarg drukuj

Dodaj ten przetarg do obserwowanych obserwuj








Uwaga: podstawą prezentowanych tutaj informacji są dane publikowane przez Urząd Zamówień Publicznych w Biuletynie Zamówień Publicznych. Treść ogłoszenia widoczna na eGospodarka.pl jest zgodna z treścią tegoż ogłoszenia dostępną w BZP w dniu publikacji. Redakcja serwisu eGospodarka.pl dokłada wszelkich starań, aby zamieszczone tutaj informacje były kompletne i zgodne z prawdą. Nie może jednak zagwarantować ich poprawności i nie ponosi żadnej odpowiedzialności za jakiekolwiek szkody powstałe w wyniku korzystania z nich.


Jeśli chcesz dodać ogłoszenie do serwisu, zapoznaj się z naszą ofertą:

chcę zamieszczać ogłoszenia

Dodaj swoje pytanie

Najnowsze orzeczenia

Wpisz nazwę miasta, dla którego chcesz znaleźć jednostkę ZUS.