eGospodarka.pl
eGospodarka.pl poleca

eGospodarka.plPrzetargiPrzetargi Warszawa › Dostawy różnych produktów spożywczych do Aresztu Śledczego w Warszawie - Służewcu oraz Oddziału Zewnętrznego w Grodzisku Mazowieckim 220/1P/15

Ten przetarg został już zakończony. Zobacz wynik tego przetargu



Ogłoszenie z dnia 2015-01-15

Warszawa: Dostawy różnych produktów spożywczych do Aresztu Śledczego w Warszawie - Służewcu oraz Oddziału Zewnętrznego w Grodzisku Mazowieckim 220/1P/15
Numer ogłoszenia: 10784 - 2015; data zamieszczenia: 15.01.2015
OGŁOSZENIE O ZAMÓWIENIU - dostawy

Zamieszczanie ogłoszenia: obowiązkowe.

Ogłoszenie dotyczy: zamówienia publicznego.

SEKCJA I: ZAMAWIAJĄCY

I. 1) NAZWA I ADRES: Areszt Śledczy Warszawa Służewiec , ul. Kłobucka 5, 02-699 Warszawa, woj. mazowieckie, tel. 022 8473341, faks 022 8437366.

  • Adres strony internetowej zamawiającego: www.zp.sw.gov.pl

I. 2) RODZAJ ZAMAWIAJĄCEGO: Inny: Jednostka organizacyjna Służby Więziennej.

SEKCJA II: PRZEDMIOT ZAMÓWIENIA

II.1) OKREŚLENIE PRZEDMIOTU ZAMÓWIENIA

II.1.1) Nazwa nadana zamówieniu przez zamawiającego: Dostawy różnych produktów spożywczych do Aresztu Śledczego w Warszawie - Służewcu oraz Oddziału Zewnętrznego w Grodzisku Mazowieckim 220/1P/15.

II.1.2) Rodzaj zamówienia: dostawy.

II.1.4) Określenie przedmiotu oraz wielkości lub zakresu zamówienia: Dostawy różnych produktów spożywczych do Aresztu Śledczego w Warszawie - Służewcu oraz Oddziału Zewnętrznego w Grodzisku Mazowieckim: - część nr 1: 1. Chleb pszenno - żytni typu baltonowskiego, krojony, paczkowany, kształt bochenka - symetryczny, kod CPV: 15811100-7, Polska Norma: PN - 93/A - 74103 Zmiana 2 zawartość mąki pszennej min. 50%, Wymagana gramatura jednego opakowania netto: 0,40 kg, Wymagany minimalny termin przydatności do spożycia od dnia dostawy: 5 dni, Orietacyjna ilość zamówienia: 195 700 kg. 2. Bułka tarta, kod CPV: 15821000-9, Polska Norma: PN-A/74113:1997/Az1:1999, Wymagana gramatura jednego opakowania netto: do 25 kg, Wymagany minimalny termin przydatności do spożycia od dnia dostawy: 30 dni, Orietacyjna ilość zamówienia: 1 900 kg. 3. Chleb razowy żytni krojony, paczkowany, kształt bochenka - podłużny baton, kod CPV: 15811100-7, Polska Norma: PN - 92/A - 74101 Zmiana 2;1996 zawartość mąki żytniej min. 60%, Wymagana gramatura jednego opakowania netto: 0,40 kg, Wymagany minimalny termin przydatności do spożycia od dnia dostawy: 5 dni, Orientacyjna ilość zamówienia: 4 020 kg. - część nr 2: 1. Makaron (świderki), kod CPV: 15851100-9, Polska Norma: PN - A-74131:1999, Wymagana gramatura jednego opakowania netto: do 25 kg, Wymagany minimalny termin przydatności do spożycia od dnia dostawy: 60 dni, Orientacyjna ilość zamówienia: 8 500 kg. - część nr 3: 1. Kostka sojowa, Kod CPV 15890000-3, Wymagana gramatura jednego opakowania netto w kg: do 25 kg, Wymagany minimalny termin przydatności do spożycia od dnia dostawy: 60 dni, Orientacyjne ilości zamówienia: 1 250 kg. 2. Granulat sojowy, Kod CPV 15890000-3, Wymagana gramatura jednego opakowania netto w kg: do 25 kg, Wymagany minimalny termin przydatności do spożycia od dnia dostawy:60 dni, Orientacyjne ilości zamówienia: 1 150 kg. 3. Kotlety sojowe ala schabowe (waga 1 sztuki 15-20 gram), Kod CPV 15890000-3, Wymagana gramatura jednego opakowania netto w kg: do 25 kg, Wymagany minimalny termin przydatności do spożycia od dnia dostawy: 60 dni, Orientacyjne ilości zamówienia: 360 kg. 4. Pasztet sojowy, Kod CPV 15890000-3, Wymagana gramatura jednego opakowania netto 100-120 gram, Wymagany minimalny termin przydatności do spożycia od dnia dostawy: 90 dni, Orientacyjne ilości zamówienia: 600 kg. 5. Mielonka sojowa, Kod CPV 15890000-3, Wymagana gramatura jednego opakowania netto 100-120 gram, Wymagany minimalny termin przydatności do spożycia od dnia dostawy: 90 dni, Orientacyjne ilości zamówienia: 600 kg. - część nr 4: 1. Przyprawa do zup w płynie, Kod CPV 15871270-7, Polska Norma:PN-A-94052, Wymagana gramatura jednego opakowania netto w kg: do 2 litrów, Wymagany minimalny termin przydatności do spożycia od dnia dostawy: 90 dni, Orientacyjna ilość zamówienia: 1 700 litrów. 2. Przyprawa do bigosu sypka, Kod CPV 15871270-7, Polska Norma:PN-A-86967:1998/Az1:2002, Wymagana gramatura jednego opakowania netto w kg: do 5 kg, Wymagany minimalny termin przydatności do spożycia od dnia dostawy: 90 dni, Orientacyjna ilość zamówienia: 135 kg. 3. Przyprawa do gulaszu sypka, Kod CPV 15871270-7, Polska Norma:PN-A-86967:1998/Az1:2002, Wymagana gramatura jednego opakowania netto w kg: do 5 kg, Wymagany minimalny termin przydatności do spożycia od dnia dostawy: 90 dni, Orientacyjna ilość zamówienia: 260 kg. 4. Przyprawa do mięsa mielonego sypka, Kod CPV 15871270-7, Polska Norma:PN-A-86967:1998/Az1:2002, Wymagana gramatura jednego opakowania netto w kg: do 5 kg, Wymagany minimalny termin przydatności do spożycia od dnia dostawy: 90 dni, Orientacyjna ilość zamówienia: 450 kg. 5. Przyprawa uniwersalna do zup i potraw sypka, Kod CPV 15871270-7, Polska Norma:PN-A-86967:1998/Az1:2002, Wymagana gramatura jednego opakowania netto w kg: do 5 kg, Wymagany minimalny termin przydatności do spożycia od dnia dostawy: 90 dni, Orientacyjna ilość w kilogramach: 750 kg. 6. Bulion drobiowy, Kod CPV 15891500-5, Polska Norma:PN-A-94052:1996, Wymagana gramatura jednego opakowania netto w kg: do 5 kg, Wymagany minimalny termin przydatności do spożycia od dnia dostawy: 90 dni, Orientacyjna ilość zamówienia: 750 kg. 7. Sos pieczarkowy sypki, Kod CPV 15871260-4, Polska Norma:PN-A-86951:1997, Wymagana gramatura jednego opakowania netto w kg: do 5 kg, Wymagany minimalny termin przydatności do spożycia od dnia dostawy: 90 dni, Orientacyjna ilość zamówienia: 240 kg. 8. Sos pieczeniowy sypki, Kod CPV 15871260-4, Polska Norma:PN-A-86951:1997, Wymagana gramatura jednego opakowania netto w kg: do 5 kg, Wymagany minimalny termin przydatności do spożycia od dnia dostawy: 90 dni, Orientacyjna ilość zamówienia: 150 kg. 9. Sos myśliwski sypki, Kod CPV 15871260-4, Polska Norma:PN-A-86951:1997, Wymagana gramatura jednego opakowania netto w kg: do 5 kg, Wymagany minimalny termin przydatności do spożycia od dnia dostawy: 90 dni, Orientacyjna ilość zamówienia: 200 kg. 10. Żurek sypki, Kod CPV 15891400-4, Wymagana gramatura jednego opakowania netto w kg: do 15 kg, Wymagany minimalny termin przydatności do spożycia od dnia dostawy:90 dni, Orientacyjna ilość zamówienia: 750 kg. 11. Barszcz biały sypki, Kod CPV 15891400-4, Polska Norma:PN-A-75980:1997, Wymagana gramatura jednego opakowania netto w kg: do 15 kg, Wymagany minimalny termin przydatności do spożycia od dnia dostawy: 90 dni, Orientacyjna ilość zamówienia: 750 kg. 12. Zupa pieczarkowa sypka, Kod CPV 15891400-4, Wymagana gramatura jednego opakowania netto w kg: do 15 kg, Wymagany minimalny termin przydatności do spożycia od dnia dostawy: 90 dni, Orientacyjna ilość zamówienia : 750 kg. 13. Zupa grzybowa sypka, Kod CPV 15891400-4, Wymagana gramatura jednego opakowania netto w kg: do 15 kg, Wymagany minimalny termin przydatności do spożycia od dnia dostawy: 90 dni, Orientacyjna ilość zamówienia: 750 kg. 14. Kawa czarna zbożowa, Kod CPV 15862000-8, Polska Norma:PN-A-94013:1998/Az1:2001, Wymagana gramatura jednego opakowania netto w kg: do 25 kg, Wymagany minimalny termin przydatności do spożycia od dnia dostawy: 90 dni, Orientacyjna ilość zamówienia: 650 kg. 15. Herbata czarna granulowana, Kod CPV 15863200-7, Polska Norma:PN-ISO-3720:1997/Ap1:2004, Wymagana gramatura jednego opakowania netto w kg: do 25 kg, Wymagany minimalny termin przydatności do spożycia od dnia dostawy: 90 dni, Orientacyjna ilość w kilogramach: 1 150 kg. 16. Ocet, Kod CPV 15871110-8, Polska Norma:PN-EN-13188:2002, Wymagana gramatura jednego opakowania netto w litrach: do 2 litrów, Wymagany minimalny termin przydatności do spożycia od dnia dostawy: 90 dni, Orientacyjna ilość zamówienia: 350 litrów. 17. Ketchup, Kod CPV 15871230-5, Wymagana gramatura jednego opakowania netto w kg: do 1 kg, Wymagany minimalny termin przydatności do spożycia od dnia dostawy: 90 dni, Orientacyjna ilość zamówienia: 2 600 kg. 18. Musztarda, Kod CPV 15871250-1, Polska Norma:PN-A-86964:2002/Az1:2004, Wymagana gramatura jednego opakowania netto w kg: do 1 kg, Wymagany minimalny termin przydatności do spożycia od dnia dostawy: 90 dni, Orientacyjna ilość zamówienia: 2 600 kg. 19. Czosnek mielony, Wymagana gramatura jednego opakowania netto w kg: do 5 kg, Wymagany minimalny termin przydatności do spożycia od dnia dostawy: 90 dni, Orientacyjna ilość zamówienia: 200 kg. 20. Liść laurowy, Kod CPV 15870000, Polska Norma:Bn-67/3132-10, Wymagana gramatura jednego opakowania netto w kg: do 5 kg, Wymagany minimalny termin przydatności do spożycia od dnia dostawy: 90 dni, Orientacyjna ilość zamówienia: 72 kg. 21. Majeranek, Kod CPV 15872300-4, Polska Norma:PN-A-86958:1997/Az1:2002, Wymagana gramatura jednego opakowania netto w kg: do 5 kg, Wymagany minimalny termin przydatności do spożycia od dnia dostawy: 90 dni, Orientacyjna ilość w kilogramach: 50 kg. 22. Papryka suszona ostra mielona, Kod CPV 15870000-7, Polska Norma:PN-A-86955:1997/Az1:2002, Wymagana gramatura jednego opakowania netto w kg: do 5 kg, Wymagany minimalny termin przydatności do spożycia od dnia dostawy: 90 dni, Orientacyjna ilość zamówienia: 82 kg. 23. Pieprz czarny mielony, Kod CPV 15872100-2, Polska Norma:PN-A-86965:1997/Az1:2002, Wymagana gramatura jednego opakowania netto w kg: do 5 kg, Wymagany minimalny termin przydatności do spożycia od dnia dostawy: 90 dni, Orientacyjna ilość w kilogramach: 82 kg. 24. Ziele angielskie, Kod CPV 15870000-7, Polska Norma:BN-64/8132-14, Wymagana gramatura jednego opakowania netto w kg: do 5 kg, Wymagany minimalny termin przydatności do spożycia od dnia dostawy: 90 dni, Orientacyjna ilość zamówienia: 72 kg. 25. Sól spożywcza, Kod CPV 15872400-5, Polska Norma:PN-C-84081-2:1998, Wymagana gramatura jednego opakowania netto w kg: do 25 kg, Wymagany minimalny termin przydatności do spożycia od dnia dostawy: 90 dni, Orientacyjna ilość zamówienia: 3 400 kg. 26. Włoszczyzna suszona (mieszanka wieloskładnikowa), Kod CPV 15893100-5, Polska Norma:PN-IV-74010:1999, Wymagana gramatura jednego opakowania netto w kg: do 5 kg, Wymagany minimalny termin przydatności do spożycia od dnia dostawy: 90 dni, Orientacyjna ilość w kilogramach: 600 kg. 27. Syrop owocowy 1:10, Wymagana gramatura jednego opakowania netto w litrach: do 5 litrów, Wymagany minimalny termin przydatności do spożycia od dnia dostawy: 90 dni, Orientacyjna ilość zamówienia: 1 700 litrów. 28. Cukier biały, Kod CPV 15831200-4, Polska Norma:PN-A-74850:1996, Wymagana gramatura jednego opakowania netto w kg: do 25 kg, Wymagany minimalny termin przydatności do spożycia od dnia dostawy: 90 dni, Orientacyjna ilość zamówienia: 6 600 kg. 29. Cukier kostka, Kod CPV 15830000-5, Wymagana gramatura jednego opakowania netto w kg: do 5 kg, Wymagany minimalny termin przydatności do spożycia od dnia dostawy: 90 dni, Orientacyjna ilość zamówienia: 23 kg..

II.1.6) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 15.80.00.00-6.

II.1.7) Czy dopuszcza się złożenie oferty częściowej: tak, liczba części: 4.

II.1.8) Czy dopuszcza się złożenie oferty wariantowej: nie.


II.2) CZAS TRWANIA ZAMÓWIENIA LUB TERMIN WYKONANIA: Okres w miesiącach: 12.

SEKCJA III: INFORMACJE O CHARAKTERZE PRAWNYM, EKONOMICZNYM, FINANSOWYM I TECHNICZNYM

III.1) WADIUM

Informacja na temat wadium: Zamawiający nie wymaga zabezpieczenia oferty wadium.

III.2) ZALICZKI

III.3) WARUNKI UDZIAŁU W POSTĘPOWANIU ORAZ OPIS SPOSOBU DOKONYWANIA OCENY SPEŁNIANIA TYCH WARUNKÓW

  • III. 3.1) Uprawnienia do wykonywania określonej działalności lub czynności, jeżeli przepisy prawa nakładają obowiązek ich posiadania

    Opis sposobu dokonywania oceny spełniania tego warunku

    • Za spełniających powyższy warunek zamawiający uzna wykonawców, którzy złożą oświadczenie o spełnianiu wymagań określonych w art. 22 ust. 1 ustawy - wg wzoru stanowiącego załącznik nr 1 do specyfikacji istotnych warunków zamówienia.

  • III.3.2) Wiedza i doświadczenie

    Opis sposobu dokonywania oceny spełniania tego warunku

    • Za spełniających powyższy warunek zamawiający uzna wykonawców, którzy złożą oświadczenie o spełnianiu wymagań określonych w art. 22 ust. 1 ustawy - wg wzoru stanowiącego załącznik nr 1 do specyfikacji istotnych warunków zamówienia.

  • III.3.3) Potencjał techniczny

    Opis sposobu dokonywania oceny spełniania tego warunku

    • Za spełniających powyższy warunek zamawiający uzna wykonawców, którzy złożą oświadczenie o spełnianiu wymagań określonych w art. 22 ust. 1 ustawy - wg wzoru stanowiącego załącznik nr 1 do specyfikacji istotnych warunków zamówienia.

  • III.3.4) Osoby zdolne do wykonania zamówienia

    Opis sposobu dokonywania oceny spełniania tego warunku

    • Za spełniających powyższy warunek zamawiający uzna wykonawców, którzy złożą oświadczenie o spełnianiu wymagań określonych w art. 22 ust. 1 ustawy - wg wzoru stanowiącego załącznik nr 1 do specyfikacji istotnych warunków zamówienia.

  • III.3.5) Sytuacja ekonomiczna i finansowa

    Opis sposobu dokonywania oceny spełniania tego warunku

    • Za spełniających powyższy warunek zamawiający uzna wykonawców, którzy złożą oświadczenie o spełnianiu wymagań określonych w art. 22 ust. 1 ustawy - wg wzoru stanowiącego załącznik nr 1 do specyfikacji istotnych warunków zamówienia.

III.4) INFORMACJA O OŚWIADCZENIACH LUB DOKUMENTACH, JAKIE MAJĄ DOSTARCZYĆ WYKONAWCY W CELU POTWIERDZENIA SPEŁNIANIA WARUNKÓW UDZIAŁU W POSTĘPOWANIU ORAZ NIEPODLEGANIA WYKLUCZENIU NA PODSTAWIE ART. 24 UST. 1 USTAWY

III.4.1) W zakresie wykazania spełniania przez wykonawcę warunków, o których mowa w art. 22 ust. 1 ustawy, oprócz oświadczenia o spełnianiu warunków udziału w postępowaniu należy przedłożyć:

III.4.2) W zakresie potwierdzenia niepodlegania wykluczeniu na podstawie art. 24 ust. 1 ustawy, należy przedłożyć:

  • oświadczenie o braku podstaw do wykluczenia;
  • aktualny odpis z właściwego rejestru lub z centralnej ewidencji i informacji o działalności gospodarczej, jeżeli odrębne przepisy wymagają wpisu do rejestru lub ewidencji, w celu wykazania braku podstaw do wykluczenia w oparciu o art. 24 ust. 1 pkt 2 ustawy, wystawiony nie wcześniej niż 6 miesięcy przed upływem terminu składania wniosków o dopuszczenie do udziału w postępowaniu o udzielenie zamówienia albo składania ofert;

III.4.3) Dokumenty podmiotów zagranicznych

Jeżeli wykonawca ma siedzibę lub miejsce zamieszkania poza terytorium Rzeczypospolitej Polskiej, przedkłada:

III.4.3.1) dokument wystawiony w kraju, w którym ma siedzibę lub miejsce zamieszkania potwierdzający, że:

  • nie otwarto jego likwidacji ani nie ogłoszono upadłości - wystawiony nie wcześniej niż 6 miesięcy przed upływem terminu składania wniosków o dopuszczenie do udziału w postępowaniu o udzielenie zamówienia albo składania ofert;

III.4.4) Dokumenty dotyczące przynależności do tej samej grupy kapitałowej

  • lista podmiotów należących do tej samej grupy kapitałowej w rozumieniu ustawy z dnia 16 lutego 2007 r. o ochronie konkurencji i konsumentów albo informacji o tym, że nie należy do grupy kapitałowej;

III.6) INNE DOKUMENTY

Inne dokumenty niewymienione w pkt III.4) albo w pkt III.5)

1. Wypełniony formularz cenowy wg wzoru stanowiącego załącznik nr 3 do specyfikacji istotnych warunków zamówienia.

SEKCJA IV: PROCEDURA

IV.1) TRYB UDZIELENIA ZAMÓWIENIA

IV.1.1) Tryb udzielenia zamówienia: przetarg nieograniczony.

IV.2) KRYTERIA OCENY OFERT

IV.2.1) Kryteria oceny ofert: najniższa cena.

IV.3) ZMIANA UMOWY

przewiduje się istotne zmiany postanowień zawartej umowy w stosunku do treści oferty, na podstawie której dokonano wyboru wykonawcy:

Dopuszczalne zmiany postanowień umowy oraz określenie warunków zmian

1. Zmiana ceny może nastąpić na wniosek zamawiającego lub wykonawcy, potwierdzona podpisanym przez strony aneksem do umowy, nie częściej niż raz w miesiącu po ukazaniu się Obwieszczenia Prezesa Głównego Urzędu Statystycznego w sprawie wskaźnika cen towarów i usług konsumpcyjnych w stosunku do poprzedniego miesiąca. 2. Wykonawca zobowiązuje się powiadomić zamawiającego o zmianie ceny z wyprzedzeniem co najmniej 10 dni. 3. Zmiana ceny nie może być procentowo wyższa od wskaźnika, o którym mowa w punkcie 1. 4. W przypadku zmiany wskaźnika, o którym mowa w punkcie 1 w sposób malejący, wykonawca również zobowiązuje się do zmiany ceny w dół według tego wskaźnika.

IV.4) INFORMACJE ADMINISTRACYJNE

IV.4.1) Adres strony internetowej, na której jest dostępna specyfikacja istotnych warunków zamówienia: www.zp.sw.gov.pl
Specyfikację istotnych warunków zamówienia można uzyskać pod adresem: Areszt Śledczy w Warszawie-Służewcu ul. Kłobucka 5, 02-699 Warszawa Telefon: 22-847-33-41, Fax: 22-843-73-66 Godziny urzędowania: 8-16.

IV.4.4) Termin składania wniosków o dopuszczenie do udziału w postępowaniu lub ofert: 27.01.2015 godzina 10:00, miejsce: Areszt Śledczy w Warszawie-Służewcu ul. Kłobucka 5, 02-699 Warszawa pokój nr 20.

IV.4.5) Termin związania ofertą: okres w dniach: 30 (od ostatecznego terminu składania ofert).

IV.4.17) Czy przewiduje się unieważnienie postępowania o udzielenie zamówienia, w przypadku nieprzyznania środków pochodzących z budżetu Unii Europejskiej oraz niepodlegających zwrotowi środków z pomocy udzielonej przez państwa członkowskie Europejskiego Porozumienia o Wolnym Handlu (EFTA), które miały być przeznaczone na sfinansowanie całości lub części zamówienia: nie

Podziel się

Poleć ten przetarg znajomemu poleć

Wydrukuj przetarg drukuj

Dodaj ten przetarg do obserwowanych obserwuj








Uwaga: podstawą prezentowanych tutaj informacji są dane publikowane przez Urząd Zamówień Publicznych w Biuletynie Zamówień Publicznych. Treść ogłoszenia widoczna na eGospodarka.pl jest zgodna z treścią tegoż ogłoszenia dostępną w BZP w dniu publikacji. Redakcja serwisu eGospodarka.pl dokłada wszelkich starań, aby zamieszczone tutaj informacje były kompletne i zgodne z prawdą. Nie może jednak zagwarantować ich poprawności i nie ponosi żadnej odpowiedzialności za jakiekolwiek szkody powstałe w wyniku korzystania z nich.


Jeśli chcesz dodać ogłoszenie do serwisu, zapoznaj się z naszą ofertą:

chcę zamieszczać ogłoszenia

Dodaj swoje pytanie

Najnowsze orzeczenia

Wpisz nazwę miasta, dla którego chcesz znaleźć jednostkę ZUS.