To jest wynik przetargu. Zobacz także treść przetargu, którego dotyczy to ogłoszenie
Ogłoszenie z dnia 2017-07-05
Ogłoszenie nr 104329 - 2017 z dnia 2017-07-05 r.
Garbatka Letnisko: Dostawy mięsa, wędlin i drobiu z wolnej ręki
OGŁOSZENIE O UDZIELENIU ZAMÓWIENIA -
Zamieszczanie ogłoszenia: obowiązkowe.
Ogłoszenie dotyczy: zamówienia publicznego
Zamówienie dotyczy projektu lub programu współfinansowanego ze środków Unii Europejskiej
nie
Nazwa projektu lub programuZamówienie było przedmiotem ogłoszenia w Biuletynie Zamówień Publicznych:
tak
Numer ogłoszenia: 100761-2017
Ogłoszenie o zmianie ogłoszenia zostało zamieszczone w Biuletynie Zamówień Publicznych: nie
SEKCJA I: ZAMAWIAJĄCY
Postępowanie zostało przeprowadzone przez centralnego zamawiającego
nie
Postępowanie zostało przeprowadzone przez podmiot, któremu zamawiający powierzył/powierzyli przeprowadzenie postępowanianie
Postępowanie zostało przeprowadzone wspólnie przez zamawiającychnie
Postępowanie zostało przeprowadzone wspólnie z zamawiającymi z innych państw członkowskich Unii Europejskiejnie
W przypadku przeprowadzania postępowania wspólnie z zamawiającymi z innych państw członkowskich Unii Europejskiej - mające zastosowanie krajowe prawo zamówień publicznych::Informacje dodatkowe:
I. 1) NAZWA I ADRES: Zakład Karny w Żytkowicach, krajowy numer identyfikacyjny
103820000000, ul.
Żytkowice
,
26930
Garbatka Letnisko, państwo
Polska, woj.
mazowieckie, tel.
486 211 250, faks
486 146 030, e-mail
zk_zytkowice@sw.gov.pl
I. 2) RODZAJ ZAMAWIAJĄCEGO:
Inny: Zakład Karny
I.3) WSPÓLNE UDZIELANIE ZAMÓWIENIA (jeżeli dotyczy):
Podział obowiązków między zamawiającymi w przypadku wspólnego udzielania zamówienia, w tym w przypadku wspólnego przeprowadzania postępowania z zamawiającymi z innych państw członkowskich Unii Europejskiej (jeżeli zamówienie zostało udzielone przez każdego z zamawiających indywidualnie informacja w sekcji I jest podawana przez każdego z zamawiających, jeżeli zamówienie zostało udzielone w imieniu i na rzecz pozostałych zamawiających w sekcji I należy wskazać który z zamawiających zawarł umowę):
SEKCJA II: PRZEDMIOT ZAMÓWIENIA
II.1) Nazwa nadana zamówieniu przez zamawiającego:
Dostawy mięsa, wędlin i drobiu z wolnej ręki
Numer referencyjny (jeżeli dotyczy):2232.4.2017.HB
II.2) Rodzaj zamówienia:Dostawy
II.3) Krótki opis przedmiotu zamówienia (wielkość, zakres, rodzaj i ilość dostaw, usług lub robót budowlanych lub określenie zapotrzebowania i wymagań ) a w przypadku partnerstwa innowacyjnego - określenie zapotrzebowania na innowacyjny produkt, usługę lub roboty budowlane:Przedmiotem zamówienia jest dostarczanie mięsa, wędlin i drobiu wyszczególnionego w tabeli poniżej do Zakładu Karnego w Żytkowicach w okresie od 27.06.2017 do 31.07.2017 r. (okres niezbędny do wyłonienia dostawcy w/w asortymentu w drodze przetargu nieograniczonego). Dostawy realizowane będą dwa razy na tydzień, od poniedziałku do piątku, za wyjątkiem dni ustawowo wolnych od pracy, w godzinach 08.00-11.00 na podstawie pisemnych lub telefonicznych zamówień jednostkowych składanych przez pracownika służby żywnościowej. Wykonawca zobowiązuje się zrealizować zamówienia jednostkowe w terminie 24 godzin od otrzymania zamówienia od Zamawiającego. 1.mięso wieprzowe kl. 2A, 150 kg; 2.mięso wołowe kl. 2, 100 kg; 3.schab wieprzowy bez kości, 50 kg; 4.słonina, 60 kg; 5.wieprzowina mrożona kl. 2A, 400 kg; 6.wołowina mrożona kl. 2, 150 kg; 7.baleron, 40 kg; 8.boczek wędzony, 80 kg; 9.pachwina wędzona, 120 kg; 10.podgardle wędzone, 120 kg; 11.szynka z łopatki, 40 kg; 12.pasztet drobiowy, 40 kg; 13.pasztet mięsny, 150 kg; 14.smalec, 80 kg; 15.smalec domowy, 150 kg; 16.kiełbasa mortadela, 300 kg; 17.mortadela z indyka, 300 kg; 18.parówki cienkie, 200 kg; 19.parówki drobiowe, 100 kg; 20.boczek śniadaniowy, 150 kg; 21.kiełbasa biała parzona, 200 kg; 22.kiełbasa debreczyńska, 400 kg; 23.kiełbasa drobiowa, 50 kg; 24.kiełbasa jarmarczna, 250 kg; 25.kiełbasa krakowska, 40 kg; 26.kiełbasa staropolska, 40 kg; 27.kiełbasa szynkowa, 30 kg; 28.kiełbasa targowa, 400 kg; 29.kiełbasa zwyczajna, 200 kg; 30.kiełbaski debreczyńskie, 50 kg; 31.Luncheon, 350 kg; 32.mielonka drobiowa, 250 kg; 33.mielonka konserwowa, 350 kg; 34.mielonka tłuszczowa, 200 kg; 35.mielonka tyrolska, 150 kg; 36.pieczeń rzymska, 200 kg; 37.przysmak kozacki, 200 kg; 38.przysmak śniadaniowy, 200 kg; 39.szynka mielona, 40 kg; 40.szynka miodowa, 40 kg; 41.szynkówka picolo, 50 kg; 42.polędwica drobiowa, 50 kg; 43.rolada drobiowa, 40 kg; 44.szynka biała, 30 kg; 45.korpusy z kurczaka, 100 kg; 46.kurczaki, 80 kg; 47.piersi z kurczaka, 40 kg; 48.skrzydła z kurczaka, 150 kg; 49.uda z kurczaka, 400 kg;
II.4) Informacja o częściach zamówienia:Zamówienie podzielone jest na części:
Nie
II.5) Główny Kod CPV:
15131130-5
Dodatkowe kody CPV:
15112000-6,
15131400-9
SEKCJA III: PROCEDURA
III.1) TRYB UDZIELENIA ZAMÓWIENIA
Zamówienie z wolnej ręki
III.2) Ogłoszenie dotyczy zakończenia dynamicznego systemu zakupów
III.3) Informacje dodatkowe:
SEKCJA IV: UDZIELENIE ZAMÓWIENIA
Postępowanie/część zostało unieważnione
nie
Należy podać podstawę i przyczynę unieważnienia postępowania: | |
IV.1) DATA UDZIELENIA ZAMÓWIENIA: 27/06/2017 IV.2 Całkowita wartość zamówienia Wartość bez VAT58465.00 IV.3) INFORMACJE O OFERTACH Liczba otrzymanych ofert IV.4) LICZBA ODRZUCONYCH OFERT: IV.5) NAZWA I ADRES WYKONAWCY, KTÓREMU UDZIELONO ZAMÓWIENIA
Zamówienie zostało udzielone wykonawcom wspólnie ubiegającym się o udzielenie:
Sprawdź tą firmę: IV.6) INFORMACJA O CENIE WYBRANEJ OFERTY/ WARTOŚCI ZAWARTEJ UMOWY ORAZ O OFERTACH Z NAJNIŻSZĄ I NAJWYŻSZĄ CENĄ/KOSZTEM dane rejestrowe jakie przetargi wygrała firma Cena wybranej oferty/wartość umowy 63635.40 IV.7) Informacje na temat podwykonawstwa |
IV.9) UZASADNIENIE UDZIELENIA ZAMÓWIENIA W TRYBIE NEGOCJACJI BEZ OGŁOSZENIA, ZAMÓWIENIA Z WOLNEJ RĘKI ALBO ZAPYTANIA O CENĘ
IV.9.1) Podstawa prawna
Postępowanie prowadzone jest w trybie z wolnej ręki
na podstawie art. 67 ust. 1 pkt. 3 pzp
ustawy Pzp.
IV.9.2) Uzasadnienia wyboru trybu
Należy podać uzasadnienie faktyczne i prawne wyboru trybu oraz wyjaśnić, dlaczego udzielenie zamówienia jest zgodne z przepisami.
Zamawiający odstąpił od umów na dostawy mięsa, wędlin i drobiu podpisanych z poprzednim Wykonawcą. Dostawy do Zakładu Karnego w Żytkowicach muszą odbywać się w sposób systematyczny, conajmniej 2 razy na tydzień. Nie ma możliwości abyu przerwać dostawy w/w asortymentu na okres wyłonienia nowego dostawy w trybie przetargu nieograniczonego. W związku z powyższym dana sytuacja wypełania przesłankę zapisaną w art. 67 ust. 1 pkt. 3: Zamawiający z przyczyn nie leżących po własnej stronie, których nie można było przewidzieć (tj . odstąpienia od umów z poprzednim wykonawcą), a zamówienie trzeba wykonywać natychmiastowo (nie ma możliwości przerwania dostaw danego asortymentu).
PRZETARGI Z PODOBNEJ KATEGORII
więcej: »
Uwaga: podstawą prezentowanych tutaj informacji są dane publikowane przez Urząd Zamówień Publicznych w Biuletynie Zamówień Publicznych. Treść ogłoszenia widoczna na eGospodarka.pl jest zgodna z treścią tegoż ogłoszenia dostępną w BZP w dniu publikacji. Redakcja serwisu eGospodarka.pl dokłada wszelkich starań, aby zamieszczone tutaj informacje były kompletne i zgodne z prawdą. Nie może jednak zagwarantować ich poprawności i nie ponosi żadnej odpowiedzialności za jakiekolwiek szkody powstałe w wyniku korzystania z nich.