eGospodarka.pl
eGospodarka.pl poleca

eGospodarka.plPrzetargiPrzetargi Chorzów › Dostawa artykułów spożywczych dla potrzeb Ośrodka Wsparcia Rodziny w Chorzowie, w części I - VI

Ten przetarg został już zakończony. Zobacz wynik tego przetargu



Ogłoszenie z dnia 2012-04-03

Chorzów: Dostawa artykułów spożywczych dla potrzeb Ośrodka Wsparcia Rodziny w Chorzowie, w części I - VI
Numer ogłoszenia: 104042 - 2012; data zamieszczenia: 03.04.2012
OGŁOSZENIE O ZAMÓWIENIU - dostawy

Zamieszczanie ogłoszenia: obowiązkowe.

Ogłoszenie dotyczy: zamówienia publicznego.

SEKCJA I: ZAMAWIAJĄCY

I. 1) NAZWA I ADRES: Ośrodek Wsparcia Rodziny , ul. Siemianowicka 58, 41-503 Chorzów, woj. śląskie, tel. 32 241 15 27, faks 32 241 15 27.

  • Adres strony internetowej zamawiającego: www.owrchorzow.pl

I. 2) RODZAJ ZAMAWIAJĄCEGO: Inny: wielofunkcyjna placówka opiekuńczo - wychowawcza.

SEKCJA II: PRZEDMIOT ZAMÓWIENIA

II.1) OKREŚLENIE PRZEDMIOTU ZAMÓWIENIA

II.1.1) Nazwa nadana zamówieniu przez zamawiającego: Dostawa artykułów spożywczych dla potrzeb Ośrodka Wsparcia Rodziny w Chorzowie, w części I - VI.

II.1.2) Rodzaj zamówienia: dostawy.

II.1.3) Określenie przedmiotu oraz wielkości lub zakresu zamówienia: Przedmiotem zamówienia są sukcesywne dostawy artykułów spożywczych do przygotowywania posiłków dla podopiecznych Ośrodka Wsparcia Rodziny w Chorzowie przy ul: Siemianowickiej 58, w okresie od 1 maja 2012 r. do 31 sierpnia 2012 r.Przedmiot zamówienia został podzielony na następujące części: - I - dostawa mięsa i produktów mięsnych, - II - dostawa pieczywa i wyrobów piekarskich, - III - dostawa ryb i przetworów rybnych, - IV - dostawa mleka, wyrobów mleczarskich i jaj, - V - dostawa warzyw i owoców - świeżych i mrożonych, - VI - dostawa różnych artykułów spożywczych..

II.1.4) Czy przewiduje się udzielenie zamówień uzupełniających: tak.

  • Określenie przedmiotu oraz wielkości lub zakresu zamówień uzupełniających
  • Zamawiający przewiduje udzielenie zamówień uzupełniających stanowiących nie więcej niż 20% zamówienia podstawowego, w przypadku konieczności zwiększenia liczby przygotowywanych posiłków.

II.1.5) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 15.10.00.00-9, 15.11.00.00-2, 15.13.14.00-9, 15.11.23.00-9, 15.13.11.30-5, 15.13.11.34-3, 15.22.00.00-6, 15.20.00.00-0, 15.81.10.00-6, 15.81.00.00-9, 15.51.10.00-3, 15.51.00.00-6, 15.55.13.00-8, 15.54.40.00-3, 15.54.21.00-0, 15.53.00.00-2, 15.43.11.00-9, 03.14.25.00-3, 15.33.11.00-8, 15.30.00.00-1, 15.85.11.00-9.

II.1.6) Czy dopuszcza się złożenie oferty częściowej: tak, liczba części: 6.

II.1.7) Czy dopuszcza się złożenie oferty wariantowej: nie.


II.2) CZAS TRWANIA ZAMÓWIENIA LUB TERMIN WYKONANIA: Okres w miesiącach: 4.

SEKCJA III: INFORMACJE O CHARAKTERZE PRAWNYM, EKONOMICZNYM, FINANSOWYM I TECHNICZNYM

III.1) WADIUM

Informacja na temat wadium: nie dotyczy

III.2) ZALICZKI

  • Czy przewiduje się udzielenie zaliczek na poczet wykonania zamówienia: nie

III.3) WARUNKI UDZIAŁU W POSTĘPOWANIU ORAZ OPIS SPOSOBU DOKONYWANIA OCENY SPEŁNIANIA TYCH WARUNKÓW

  • III. 3.1) Uprawnienia do wykonywania określonej działalności lub czynności, jeżeli przepisy prawa nakładają obowiązek ich posiadania

    Opis sposobu dokonywania oceny spełniania tego warunku

    • spełnia / nie spełnia na podstawie złożonego oświadczenia

  • III.3.2) Wiedza i doświadczenie

    Opis sposobu dokonywania oceny spełniania tego warunku

    • spełnia / nie spełnia na podstawie złożonego oświadczenia

  • III.3.3) Potencjał techniczny

    Opis sposobu dokonywania oceny spełniania tego warunku

    • spełnia / nie spełnia na podstawie złożonego oświadczenia

  • III.3.4) Osoby zdolne do wykonania zamówienia

    Opis sposobu dokonywania oceny spełniania tego warunku

    • spełnia / nie spełnia na podstawie złożonego oświadczenia

  • III.3.5) Sytuacja ekonomiczna i finansowa

    Opis sposobu dokonywania oceny spełniania tego warunku

    • spełnia / nie spełnia na podstawie złożonego oświadczenia

III.4) INFORMACJA O OŚWIADCZENIACH LUB DOKUMENTACH, JAKIE MAJĄ DOSTARCZYĆ WYKONAWCY W CELU POTWIERDZENIA SPEŁNIANIA WARUNKÓW UDZIAŁU W POSTĘPOWANIU ORAZ NIEPODLEGANIA WYKLUCZENIU NA PODSTAWIE ART. 24 UST. 1 USTAWY

  • III.4.1) W zakresie wykazania spełniania przez wykonawcę warunków, o których mowa w art. 22 ust. 1 ustawy, oprócz oświadczenia o spełnieniu warunków udziału w postępowaniu, należy przedłożyć:

  • III.4.2) W zakresie potwierdzenia niepodlegania wykluczeniu na podstawie art. 24 ust. 1 ustawy, należy przedłożyć:

    • oświadczenie o braku podstaw do wykluczenia
    • aktualny odpis z właściwego rejestru, jeżeli odrębne przepisy wymagają wpisu do rejestru, w celu wykazania braku podstaw do wykluczenia w oparciu o art. 24 ust. 1 pkt 2 ustawy, wystawiony nie wcześniej niż 6 miesięcy przed upływem terminu składania wniosków o dopuszczenie do udziału w postępowaniu o udzielenie zamówienia albo składania ofert, a w stosunku do osób fizycznych oświadczenie w zakresie art. 24 ust. 1 pkt 2 ustawy
    • wykonawca powołujący się przy wykazywaniu spełniania warunków udziału w postępowaniu na potencjał innych podmiotów, które będą brały udział w realizacji części zamówienia, przedkłada także dokumenty dotyczące tego podmiotu w zakresie wymaganym dla wykonawcy, określonym w pkt III.4.2.

III.7) Czy ogranicza się możliwość ubiegania się o zamówienie publiczne tylko dla wykonawców, u których ponad 50 % pracowników stanowią osoby niepełnosprawne: nie

SEKCJA IV: PROCEDURA

IV.1) TRYB UDZIELENIA ZAMÓWIENIA

IV.1.1) Tryb udzielenia zamówienia: przetarg nieograniczony.

IV.2) KRYTERIA OCENY OFERT

IV.2.1) Kryteria oceny ofert: najniższa cena.

IV.2.2) Czy przeprowadzona będzie aukcja elektroniczna: nie.

IV.3) ZMIANA UMOWY

Czy przewiduje się istotne zmiany postanowień zawartej umowy w stosunku do treści oferty, na podstawie której dokonano wyboru wykonawcy: nie

IV.4) INFORMACJE ADMINISTRACYJNE

IV.4.1) Adres strony internetowej, na której jest dostępna specyfikacja istotnych warunków zamówienia: www.owrchorzow.pl
Specyfikację istotnych warunków zamówienia można uzyskać pod adresem: Ośrodek Wsparcia Rodziny w Chorzowie 41 - 503, ul: Siemianowicka 58, w sekretariacie..

IV.4.4) Termin składania wniosków o dopuszczenie do udziału w postępowaniu lub ofert: 15.04.2012 godzina 10:00, miejsce: Ośrodek Wsparcia Rodziny w Chorzowie 41 - 503, ul: Siemianowicka 58, w sekretariacie.

IV.4.5) Termin związania ofertą: okres w dniach: 30 (od ostatecznego terminu składania ofert).

IV.4.16) Informacje dodatkowe, w tym dotyczące finansowania projektu/programu ze środków Unii Europejskiej: nie dotyczy.

IV.4.17) Czy przewiduje się unieważnienie postępowania o udzielenie zamówienia, w przypadku nieprzyznania środków pochodzących z budżetu Unii Europejskiej oraz niepodlegających zwrotowi środków z pomocy udzielonej przez państwa członkowskie Europejskiego Porozumienia o Wolnym Handlu (EFTA), które miały być przeznaczone na sfinansowanie całości lub części zamówienia: nie

ZAŁĄCZNIK I - INFORMACJE DOTYCZĄCE OFERT CZĘŚCIOWYCH

CZĘŚĆ Nr: 1 NAZWA: Dostawa mięsa i produktow mięsnych.

  • 1) Krótki opis ze wskazaniem wielkości lub zakresu zamówienia: mięso mielone 40 kg, mięso gulaszowe 20 kg, karczek wieprzowy 40 kg, wołowina extra 20 kg, udka z kurczaka 20 kg, porcje rosołowe drobiowe 180 kg, wątróbka drobiowa 20 kg, parówki cienkie 40 kg, kiełbasa śląska 28 kg, kiełbasa toruńska 28 kg, krupniok 20 kg, mortadela 28 kg, metka łososiowa 12 kg, polędwica sopocka 24 kg, szynka gotowana 24 kg, wędlina mielonka w bloku 40 kg, wędlina szynkowa 40 kg, frankfuterki12 kg, pasztetowa kremowa 12 kg, boczek wędzony 20 kg, kości ze schabu lub karczku 40 kg..

  • 2) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 15.11.00.00-2, 15.11.10.00-9, 15.13.16.40-3, 15.13.14.00-9, 15.13.15.00-0, 15.11.23.00-9, 15.13.11.30-5, 15.13.11.34-3, 15.13.13.10-1, 15.10.00.00-9.

  • 3) Czas trwania lub termin wykonania: Okres w miesiącach: 4.

  • 4) Kryteria oceny ofert: najniższa cena.


CZĘŚĆ Nr: 2 NAZWA: Pieczywo i wyroby piekarskie.

  • 1) Krótki opis ze wskazaniem wielkości lub zakresu zamówienia: Bułka zwykła 90 g. 6000 szt, bułka maślana 100 g. 320 szt, bułka z ziarnami 100g. 160 szt, bułka cebulowa 100 g. 160 szt, bułka serowa 100 g. 160 szt, bułka grahamka 100 g. 160 szt, chleb zwykły 1100 g. 400 szt, chleb z ziarnem 500 g. 52 szt, chleb orkiszowy 500 g. 52 szt, drożdżówka z nadzieniem 150 g. 240 szt, pączek z marmoladą 100 g. 240 szt, bułka tarta 40 kg..

  • 2) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 15.81.00.00-9, 15.81.10.00-6.

  • 3) Czas trwania lub termin wykonania: Okres w miesiącach: 4.

  • 4) Kryteria oceny ofert: najniższa cena.


CZĘŚĆ Nr: 3 NAZWA: Mleko, produkty mleczaeskie i jaja.

  • 1) Krótki opis ze wskazaniem wielkości lub zakresu zamówienia: Mleko 3,2% w kartonie 1000 l, śmietana 12% UHT 500ml. 60 szt, śmietana gęsta homogenizowana 200 g. 40 szt, jogurt naturalny 150 g. 160 szt, jogurt owocowy 150 g. 400 szt, masło 82% tłuszczu 200g. 500 szt, margaryna typu Rama 500 g. 60 szt, margaryna mleczna 250 g. 40 szt, smalec 60 kg, twaróg biały półtłusty 30 kg, serek homogenizowany 150 g. 480 szt, ser topiony 100 g. 160 szt, ser twardy typu Gouda 36 kg, jaja L 1000 szt..

  • 2) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 15.51.10.00-3, 15.51.00.00-6, 15.55.13.00-8, 15.54.40.00-3, 15.54.21.00-0, 15.53.00.00-2, 15.43.11.00-9, 03.14.25.00-3.

  • 3) Czas trwania lub termin wykonania: Okres w miesiącach: 4.

  • 4) Kryteria oceny ofert: najniższa cena.


CZĘŚĆ Nr: 4 NAZWA: Dostawa ryb i przetworów rybnych.

  • 1) Krótki opis ze wskazaniem wielkości lub zakresu zamówienia: Filet śledziowy solony typu matijas 20 kg, makrela wędzona 24 kg, filet z mintaja do 25% glazury 40 kg, paprykarz szczeciński 300g. 60 szt, makrela w pomidorach w konserwie 170 g. 30 szt, makrela w oleju konserwa 170 g. 30 szt, koreczki po kaszubsku 16 kg..

  • 2) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 15.22.00.00-6, 15.20.00.00-0.

  • 3) Czas trwania lub termin wykonania: Okres w miesiącach: 4.

  • 4) Kryteria oceny ofert: najniższa cena.


CZĘŚĆ Nr: 5 NAZWA: Warzywa i owoce świeże i mrozone.

  • 1) Krótki opis ze wskazaniem wielkości lub zakresu zamówienia: ziemniaki 1600 kg, buraki 80 kg, czosnek 80 szt, cebula 160 kg, cebula ziel. 400 p, cytryny 40 kg, jabłka 240 kg, kapusta biała 48 kg. kapusta czerwona 48 kg, kapusta kiszona 60 kg, kapusta pekińska 48 kg, koperek ziel. 160 p, kalafior 52 szt, marchew 260 kg, ogórek ziel. szklarniowy 40 kg, ogórek ziel. grunt. 40 kg, papryka czerwona 40 kg, pomidor 120 kg, pietruszka ziel. 160 p, rzodkiewka 160 p, sałata ziel. 160 szt, żurek 20 l, pieczarki 24 kg, fasolka szparagowa żółta 40 kg, fasola Jaś 28 kg, ogórek kiszony 40 kg, pietruszka korzeń 100 kg, seler 50 kg, pora 50 kg, arbuz 40 kg, brzoskwinie 10 kg, nektaryny10 kg, banan 18 kg, czereśnie 40 kg, śliwki 40 kg, jagody 10 kg, maliny 10 kg, truskawki 60 kg, szpinak mrożony mielony 20 kg..

  • 2) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 03.22.10.00-6, 15.33.11.00-8, 03.21.20.00-0, 15.30.00.00-1.

  • 3) Czas trwania lub termin wykonania: Okres w miesiącach: 4.

  • 4) Kryteria oceny ofert: najniższa cena.


CZĘŚĆ Nr: 6 NAZWA: Dostawa różnych artykułów spożywczych.

  • 1) Krótki opis ze wskazaniem wielkości lub zakresu zamówienia: herbata miętowa 25t. 20 op, herbata czarna 50t. 60 op, kawa zbożowa rozpuszczalna 150g. 40 op, kakao ciemne1kg, kasza jęczmienna średnia 30 kg, kasza manna 10 kg, ryż długoziarnisty biały 20 kg, mąka pszenna typ 450 40 kg, cukier kryształ 200 kg, maga w płynie 40 l, makaron świdry 30 kg, makaron nitki 20 kg, makaron łazanki15 kg, makaron muszla 20 kg, makaron spagetti 15 kg, syrop zagęszczony 80 l, koncentrat pomidorowy 30% 400g. 45 szt, pieprz czarny mielony 2 kg, przyprawa do mięs typu Delikat 2kg, dżem niskosłodzony 280g. 100 szt, olej rzepakowy 10 l, majonez dekoracyjny 400ml. 40 szt, Ketchup 500 ml. 40 szt, musztarda sarepska 275g. 40 szt..

  • 2) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 15.61.21.00-2, 15.85.11.00-9, 15.33.22.90-3, 15.41.12.00-4, 15.87.12.73-8, 15.87.12.30-5, 15.87.12.50-1, 14.32.18.00-2, 15.86.00.00-4, 15.87.00.00-7.

  • 3) Czas trwania lub termin wykonania: Okres w miesiącach: 4.

  • 4) Kryteria oceny ofert: najniższa cena.


Podziel się

Poleć ten przetarg znajomemu poleć

Wydrukuj przetarg drukuj

Dodaj ten przetarg do obserwowanych obserwuj








Uwaga: podstawą prezentowanych tutaj informacji są dane publikowane przez Urząd Zamówień Publicznych w Biuletynie Zamówień Publicznych. Treść ogłoszenia widoczna na eGospodarka.pl jest zgodna z treścią tegoż ogłoszenia dostępną w BZP w dniu publikacji. Redakcja serwisu eGospodarka.pl dokłada wszelkich starań, aby zamieszczone tutaj informacje były kompletne i zgodne z prawdą. Nie może jednak zagwarantować ich poprawności i nie ponosi żadnej odpowiedzialności za jakiekolwiek szkody powstałe w wyniku korzystania z nich.


Jeśli chcesz dodać ogłoszenie do serwisu, zapoznaj się z naszą ofertą:

chcę zamieszczać ogłoszenia

Dodaj swoje pytanie

Najnowsze orzeczenia

Wpisz nazwę miasta, dla którego chcesz znaleźć jednostkę ZUS.