eGospodarka.pl
eGospodarka.pl poleca

eGospodarka.plPrzetargiPrzetargi Miko³ów › Zakup i sukcesywna dostawa s³odyczy na potrzeby Miejskiego O¶rodka Pomocy Spo³ecznej w Miko³owie.

Porêczenia kontraktowe dla firm startuj±cych w przetargach publicznych




Og³oszenie z dnia 2016-04-26

Miko³ów: Zakup i sukcesywna dostawa s³odyczy na potrzeby Miejskiego O¶rodka Pomocy Spo³ecznej w Miko³owie.
Numer og³oszenia: 103748 - 2016; data zamieszczenia: 26.04.2016
OG£OSZENIE O ZAMÓWIENIU - dostawy

Zamieszczanie og³oszenia: obowi±zkowe.

Og³oszenie dotyczy:

V zamówienia publicznego
zawarcia umowy ramowej
ustanowienia dynamicznego systemu zakupów (DSZ)

SEKCJA I: ZAMAWIAJ¡CY

I. 1) NAZWA I ADRES: Miejski O¶rodek Pomocy Spo³ecznej , ul. Kolejowa 2, 43-190 Miko³ów, woj. ¶l±skie, tel. 32 3242666, faks 32 3242694.

  • Adres strony internetowej zamawiaj±cego: http://www.mops.mikolow.pl/

I. 2) RODZAJ ZAMAWIAJ¡CEGO: Administracja samorz±dowa.

SEKCJA II: PRZEDMIOT ZAMÓWIENIA

II.1) OKRE¦LENIE PRZEDMIOTU ZAMÓWIENIA

II.1.1) Nazwa nadana zamówieniu przez zamawiaj±cego: Zakup i sukcesywna dostawa s³odyczy na potrzeby Miejskiego O¶rodka Pomocy Spo³ecznej w Miko³owie..

II.1.2) Rodzaj zamówienia: dostawy.

II.1.4) Okre¶lenie przedmiotu oraz wielko¶ci lub zakresu zamówienia: Przedmiotem zamówienia jest zakup i sukcesywna dostawa s³odyczy na potrzeby Miejskiego O¶rodka Pomocy Spo³ecznej w Miko³owie. 1. Czekolada mleczna - 100g, masa kakaowa minimum 30%, masa mleczna minimum 15%; s³odzona naturalnym cukrem - przewidywana ilo¶æ 50 sztuk 2. Czekolada mleczna nadziewana -100g, masa kakaowa min 29%,masa mleczna min 14% ró¿ne nadzienia - 5 rodzajów (toffi; nadzienie owocowe np. truskawka, malina), s³odzona naturalnym cukrem, przewidywana ilo¶æ 100 sztuk 3. Czekolada mleczna np. z ciasteczkami, bakaliami,- 100g, masa kakaowa min 29%,masa mleczna min 14%; przewidywana ilo¶æ 110 sztuk (po 55 z ka¿dego rodzaju) 4. Miko³aj z czekolady mlecznej, min 60 g, masa kakaowa min 25g, przewidywana ilo¶æ- 75 sztuk 5. Kalendarz adwentowy - bombonierka zawieraj±ca 24 okienka z czekoladkami mlecznymi, min 75 g, na opakowaniu wzór ¶wi±teczny, przewidywana ilo¶æ 75 sztuk 6. Wafelek przek³adany kremem czekoladowym bez polewy, czekolada min 0,5%; s³odzony naturalnym cukrem; min. 50g; - przewidywana ilo¶æ 40 sztuk 7. Wafelek przek³adany kremem mlecznym lub ¶mietankowym bez polewy, s³odzony naturalnym cukrem; min. 50g - przewidywana ilo¶æ 40 sztuk 8. Cukierki typu dra¿e o smaku czekoladowym w opakowaniach po min. 90 g, przewidywana ilo¶æ 70 opakowañ, 9. Cukierki typu landrynki- z nadzieniem z zagêszczonych soków owocowych min 1,3 % (np. z pomarañczy, limetek, cytryn, pomarañczy malinowych, aronii, czarnego bzu); z witaminami, opakowanie minimum 90g, przewidywana ilo¶æ 70 opakowañ 10. Baton w polewie czekoladowej, z nadzieniem np. orzeszki, karmel, masa nugatowa, minimum 40 g, przewidywana ilo¶æ 70 sztuk 11. Galaretka w czekoladzie na wagê; typ mieszanka krakowska, dowolne smaki, przewidywana ilo¶æ 4 kg 12. Biszkopty z galaretk± owocow± w czekoladzie, opakowanie min 175 g, , przewidywana ilo¶æ- 10 opakowañ 13. Ciastka kruche z kawa³kami czekolady, opakowanie min 135g, przewidywana ilo¶æ- 10 opakowañ 14. Bakalie w opakowaniu typu mieszanka studencka, min 240 g, sk³ad min: orzechy ziemne, orzechy laskowe, orzechy nerkowca, rodzynki, przewidywana ilo¶æ 55 opakowañ 15. Miód wielokwiatowy, naturalny, z europejskich pasiek, s³oik min 250 g, przewidywana ilo¶æ 55 sztuk 16. Czekoladki typu ptasie mleczko: opakowanie min 380 g, w sk³adzie: czekolada deserowa min 28%, opakowanie zawiera min 36 osobnych kostek, smak waniliowy, przewidywana ilo¶æ 75 opakowañ 17. Pierniki w czekoladzie, w kszta³cie serca, oblane mleczn± czekolad±, z nadzieniem ¶liwkowym, w opakowaniu min 160 g, przewidywana ilo¶æ 75 opakowañ 18. S³odycze bêd±ce przedmiotem dostawy musz± byæ ¶wie¿e i pochodziæ z bie¿±cej produkcji, musz± odpowiadaæ wszelkim normom i standardom dopuszczaj±cym je do sprzeda¿y i spo¿ycia zgodnie z obowi±zuj±cymi w Polsce przepisami prawa. 19. Termin przydatno¶ci do spo¿ycia - minimum do koñca stycznia 2017 roku. 20. Dostawy bêd± realizowane sukcesywnie w asortymencie i ilo¶ciach wynikaj±cych z zapotrzebowania sk³adanego bezpo¶rednio przez Zamawiaj±cego. Zamawiaj±cy przeka¿e Wykonawcy wykaz produktów wraz z informacj± o miejscu dostawy, t.j. siedziba MOPS przy ul. Kolejowej 2 w Miko³owie lub do Placówki Wsparcia Dziennego ¦wietlicy Opiekuñczo - Specjalistycznej dzia³aj±cej przy Miejskim O¶rodku Pomocy Spo³ecznej w Miko³owie przy ul. Konstytucji 3 Maja 40 w Miko³owie faksem, telefonicznie lub mailem. 21. Czterokrotnie w czasie okresu obowi±zywania umowy Zamawiaj±cy bêdzie wymaga³ (co wska¿e w z³o¿onym zapotrzebowaniu) aby dostarczone s³odycze by³y zapakowane w paczkê, zawieraj±c± 2 produkty. Paczki bêd± przygotowywane w czterech seriach (4 rodzaje paczek) S³odycze w kolejnych partiach nie mogê siê powtarzaæ. Paczki w ka¿dej serii musz± byæ zapakowane w jednakowe, estetyczne, kolorowe i mocne opakowania (w przypadku dostaw w okresie listopad-grudzieñ opakowanie z okoliczno¶ciowym motywem miko³ajkowym lub ¶wi±tecznym - Bo¿onarodzeniowym. Przewidywana ilo¶æ- 260 paczek. 22. Je¿eli dostarczone produkty nie bêd± spe³nia³y parametrów okre¶lonych w opisie przedmiotu zamówienia lub bêd± niezgodne z zamówieniem, Zamawiaj±cy bêdzie mia³ prawo odmówiæ przyjêcia dostarczonej partii lub jej czê¶ci. Je¿eli wady produktów (w tym up³yw terminów przydatno¶ci do spo¿ycia), zostan± stwierdzone w terminie do 2 dni po dokonaniu odbioru, Zamawiaj±cy zawiadomi o tym fakcie Wykonawcê, przekazuj±c mu za po¶rednictwem faksu lub poczty elektronicznej protokó³ reklamacyjny. W tym przypadku Wykonawca jest zobowi±zany odebraæ artyku³y na w³asny koszt w dniu zg³oszenia przez Zamawiaj±cego reklamacji i w terminie wskazanym przez Zamawiaj±cego dostarczyæ produkty wolne od wad i spe³niaj±ce wymogi okre¶lone w opisie przedmiotu zamówienia bez prawa ¿±dania dodatkowych op³at z tego tytu³u. W przypadku niedostarczenia jakiegokolwiek artyku³u w terminie wskazanym w sk³adanym zamówieniu cz±stkowym lub dostarczenia artyku³u niezgodnie ze z³o¿onym zapotrzebowaniem, Zamawiaj±cy zastrzega sobie prawo do zakupu niedostarczonego artyku³u u innego podmiotu, a kosztami zakupu obci±¿y Wykonawcê. Zamawiaj±cy powiadomi o tym fakcie Wykonawcê..

II.1.5)

  przewiduje siê udzielenie zamówieñ uzupe³niaj±cych

  • Okre¶lenie przedmiotu oraz wielko¶ci lub zakresu zamówieñ uzupe³niaj±cych

II.1.6) Wspólny S³ownik Zamówieñ (CPV): 15.84.20.00 - Czekolada i wyroby cukiernicze .

II.1.7) Czy dopuszcza siê z³o¿enie oferty czê¶ciowej: nie.

II.1.8) Czy dopuszcza siê z³o¿enie oferty wariantowej: nie.


II.2) CZAS TRWANIA ZAMÓWIENIA LUB TERMIN WYKONANIA: Zakoñczenie: 31.12.2016.

SEKCJA III: INFORMACJE O CHARAKTERZE PRAWNYM, EKONOMICZNYM, FINANSOWYM I TECHNICZNYM

III.1) WADIUM

Informacja na temat wadium: Zamawiaj±cy nie wymaga wniesienia wadium

III.2) ZALICZKI

III.4) INFORMACJA O O¦WIADCZENIACH LUB DOKUMENTACH, JAKIE MAJ¡ DOSTARCZYÆ WYKONAWCY W CELU POTWIERDZENIA SPE£NIANIA WARUNKÓW UDZIA£U W POSTÊPOWANIU ORAZ NIEPODLEGANIA WYKLUCZENIU NA PODSTAWIE ART. 24 UST. 1 USTAWY

III.4.1) W zakresie wykazania spe³niania przez wykonawcê warunków, o których mowa w art. 22 ust. 1 ustawy, oprócz o¶wiadczenia o spe³nianiu warunków udzia³u w postêpowaniu nale¿y przed³o¿yæ:

III.4.2) W zakresie potwierdzenia niepodlegania wykluczeniu na podstawie art. 24 ust. 1 ustawy, nale¿y przed³o¿yæ:

  • o¶wiadczenie o braku podstaw do wykluczenia;

III.4.4) Dokumenty dotycz±ce przynale¿no¶ci do tej samej grupy kapita³owej

  • lista podmiotów nale¿±cych do tej samej grupy kapita³owej w rozumieniu ustawy z dnia 16 lutego 2007 r. o ochronie konkurencji i konsumentów albo informacji o tym, ¿e nie nale¿y do grupy kapita³owej;

SEKCJA IV: PROCEDURA

IV.1) TRYB UDZIELENIA ZAMÓWIENIA

IV.1.1) Tryb udzielenia zamówienia: przetarg nieograniczony.

IV.2) KRYTERIA OCENY OFERT

IV.2.1) Kryteria oceny ofert: cena oraz inne kryteria zwi±zane z przedmiotem zamówienia:

  • 1 - Cena - 80
  • 2 - Termin realizacji dostawy cz±stkowej - 20

IV.2.2)

  przeprowadzona bêdzie aukcja elektroniczna, adres strony, na której bêdzie prowadzona:

IV.4) INFORMACJE ADMINISTRACYJNE

IV.4.1) Adres strony internetowej, na której jest dostêpna specyfikacja istotnych warunków zamówienia: http://www.mops.mikolow.pl/
Specyfikacjê istotnych warunków zamówienia mo¿na uzyskaæ pod adresem: Miejski O¶rodek Pomocy Spo³ecznej w Miko³owie ul. Kolejowa 2 43-190 Miko³ów.

IV.4.4) Termin sk³adania wniosków o dopuszczenie do udzia³u w postêpowaniu lub ofert: 05.05.2016 godzina 10:00, miejsce: Miejski O¶rodek Pomocy Spo³ecznej w Miko³owie ul. Kolejowa 2 43-190 Miko³ów.

IV.4.5) Termin zwi±zania ofert±: okres w dniach: 30 (od ostatecznego terminu sk³adania ofert).

IV.4.17) Czy przewiduje siê uniewa¿nienie postêpowania o udzielenie zamówienia, w przypadku nieprzyznania ¶rodków pochodz±cych z bud¿etu Unii Europejskiej oraz niepodlegaj±cych zwrotowi ¶rodków z pomocy udzielonej przez pañstwa cz³onkowskie Europejskiego Porozumienia o Wolnym Handlu (EFTA), które mia³y byæ przeznaczone na sfinansowanie ca³o¶ci lub czê¶ci zamówienia: nie

Podziel siê

Poleæ ten przetarg znajomemu poleæ

Wydrukuj przetarg drukuj

Dodaj ten przetarg do obserwowanych obserwuj








Uwaga: podstaw± prezentowanych tutaj informacji s± dane publikowane przez Urz±d Zamówieñ Publicznych w Biuletynie Zamówieñ Publicznych. Tre¶æ og³oszenia widoczna na eGospodarka.pl jest zgodna z tre¶ci± tego¿ og³oszenia dostêpn± w BZP w dniu publikacji. Redakcja serwisu eGospodarka.pl dok³ada wszelkich starañ, aby zamieszczone tutaj informacje by³y kompletne i zgodne z prawd±. Nie mo¿e jednak zagwarantowaæ ich poprawno¶ci i nie ponosi ¿adnej odpowiedzialno¶ci za jakiekolwiek szkody powsta³e w wyniku korzystania z nich.


Je¶li chcesz dodaæ og³oszenie do serwisu, zapoznaj siê z nasz± ofert±:

chcê zamieszczaæ og³oszenia

Dodaj swoje pytanie

Najnowsze orzeczenia

Wpisz nazwê miasta, dla którego chcesz znale¼æ jednostkê ZUS.