eGospodarka.pl
eGospodarka.pl poleca

eGospodarka.plPrzetargiPrzetargi Kwidzyn › artykuły żywnościowe

Ten przetarg został już zakończony. Zobacz wynik tego przetargu



Ogłoszenie z dnia 2013-06-07

Kwidzyn: artykuły żywnościowe
Numer ogłoszenia: 103449 - 2013; data zamieszczenia: 07.06.2013
OGŁOSZENIE O ZAMÓWIENIU - dostawy

Zamieszczanie ogłoszenia: obowiązkowe.

Ogłoszenie dotyczy: zamówienia publicznego.

SEKCJA I: ZAMAWIAJĄCY

I. 1) NAZWA I ADRES: Zakład Karny w Kwidzynie , ul. Lotnicza 1, 82-500 Kwidzyn, woj. pomorskie, tel. 055 27922945.

  • Adres strony internetowej zamawiającego: www.sw.gov.pl

I. 2) RODZAJ ZAMAWIAJĄCEGO: Inny: Zakład Karny.

SEKCJA II: PRZEDMIOT ZAMÓWIENIA

II.1) OKREŚLENIE PRZEDMIOTU ZAMÓWIENIA

II.1.1) Nazwa nadana zamówieniu przez zamawiającego: artykuły żywnościowe.

II.1.2) Rodzaj zamówienia: dostawy.

II.1.4) Określenie przedmiotu oraz wielkości lub zakresu zamówienia: Część I - KONSERWY I PRZETWORY Z MIĘSA 1.pasztet drobiowy puszka szybkootwieralna o gramaturze 0,160kg w ilości do 600 kg kod CPV 15131310-1 2.konserwa mięsna - Przysmak śniadaniowy puszka o gramaturze 0,300kg w ilości do 1200 kg kod CPV 15131000-5 3.konserwa mięsna - Turystyczna puszka o gramaturze 0,300kg w ilości do 1200 kg kod CPV 15131000-5 minimalny termin przydatności do spożycia dostarczonego towaru: 6 m-cy Część II - MIÓD 1.miód sztuczny płynny opak. o gramaturze 0,380 kg do 0,400 kg w ilości do 1300 kg kod CPV 15831600-8 minimalny termin przydatności do spożycia dostarczonego towaru: 3 m-ce Część III - WARZYWA PRZETWORZONE 1.leczo pieczarkowe opak. do 5 kg w ilości do 2000 kg kod CPV 15331000-7 minimalny termin przydatności do spożycia dostarczonego towaru: 6 m-cy 2.groszek konserwowy po odcieku waga po odcieku 0,220 kg - 0,240 kg w ilości do 350 kg kod CPV 15331460-9 minimalny termin przydatności do spożycia dostarczonego towaru: 6 m-cy 3.kukurydza konserwowa po odcieku waga po odcieku 0,220 kg - 0,240 kg w ilości do 350 kg kod CPV 15331460-9 minimalny termin przydatności do spożycia dostarczonego towaru: 6 m-cy 4. sałatka szwedzka, po odcieku waga po odcieku do 3 kg w ilości do 700 kg kod CPV 15331500-2 5.ogórek konserwowy po odcieku waga po odcieku do 3 kg w ilości do 400 kg kod CPV 15331500-2 minimalny termin przydatności do spożycia dostarczonego towaru: 6 m-cy 6.koncentrat pomidorowy 30% opakowanie do 5 kg w ilości do 2100 kg kod CPV 15331427-6 minimalny termin przydatności do spożycia dostarczonego towaru: 6 m-cy 7. chrzan tarty opakowanie do 1 kg w ilości do 200 kg kod CPV 15331000-7 minimalny termin przydatności do spożycia dostarczonego towaru: 3 m-ce Część IV - NAPÓJ W PROSZKU 1. napój w proszku pakowany do 2 kg szacunkowa ilość: do 200 kg kod CPV 15982000-5 napoje orzeźwiające minimalny termin przydatności do spożycia dostarczonego towaru: 6 m-cy Część V - KOMPOT 1. kompot bez cukru pakowany do 3 l szacunkowa ilość: do 350 l kod CPV 15332100-5 owoce przetworzone minimalny termin przydatności do spożycia dostarczonego towaru: 6 m-cy Część VI - MUS JABŁKOWY 1. mus jabłkowy bez cukru pakowany do 1 kg szacunkowa ilość 450 kg kod CPV 15332140-7 przetworzone jabłka minimalny termin przydatności do spożycia dostarczonego towaru: 6 m-cy Część VII - ARTYKUŁY RYBNE 1. Konserwa rybna - szprot w sosie pomidorowym puszka o gramaturze 170g/szt w ilości do 35 kg 2. Konserwa rybna - szprot w oleju puszka o gramaturze 170g/szt w ilości do 35 kg 3. Paprykarz puszka o gramaturze 300g-330g/szt w ilości do 800 kg Kod CPV: 15200000-0 ryby przetworzone i konserwowane, minimalny termin przydatności do spożycia dostarczonego towaru: 6 m-cy.

II.1.6) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 15.13.13.10-1, 15.13.10.00-5, 15.83.16.00-8, 15.33.10.00-7, 15.33.14.60-9, 15.33.15.00-2, 15.33.14.27-6, 15.98.20.00-5, 15.33.21.00-5, 15.33.21.40-7, 15.20.00.00-0.

II.1.7) Czy dopuszcza się złożenie oferty częściowej: tak, liczba części: 7.

II.1.8) Czy dopuszcza się złożenie oferty wariantowej: nie.


II.2) CZAS TRWANIA ZAMÓWIENIA LUB TERMIN WYKONANIA: Zakończenie: 31.05.2014.

SEKCJA III: INFORMACJE O CHARAKTERZE PRAWNYM, EKONOMICZNYM, FINANSOWYM I TECHNICZNYM

III.1) WADIUM

Informacja na temat wadium: Zamawiający nie wymaga wniesienia wadium

III.2) ZALICZKI

III.3) WARUNKI UDZIAŁU W POSTĘPOWANIU ORAZ OPIS SPOSOBU DOKONYWANIA OCENY SPEŁNIANIA TYCH WARUNKÓW

  • III. 3.1) Uprawnienia do wykonywania określonej działalności lub czynności, jeżeli przepisy prawa nakładają obowiązek ich posiadania

    Opis sposobu dokonywania oceny spełniania tego warunku

    • Ocena spełnienia warunków udziału w postępowaniu zostanie przeprowadzona na podstawie złożonych wraz z ofertą przez Wykonawcę dokumentów określonych w pkt. VI, zgodnie z formułą spełnia/nie spełnia. Z treści załączonych dokumentów w sposób jednoznaczny musi wynikać, iż Wykonawca spełnia wymagane warunki udziału w postępowaniu. W przypadku wątpliwości, co do treści dokumentów złożonych przez Wykonawcę na potwierdzenie spełnienia warunków udziału w postępowaniu, zamawiający może wezwać wykonawców do złożenia wyjaśnień lub uzupełnienia dokumentów. Wykonawcy niespełniający warunków zostaną wykluczeni z postępowania.

  • III.3.2) Wiedza i doświadczenie

    Opis sposobu dokonywania oceny spełniania tego warunku

    • Ocena spełnienia warunków udziału w postępowaniu zostanie przeprowadzona na podstawie złożonych wraz z ofertą przez Wykonawcę dokumentów określonych w pkt. VI, zgodnie z formułą spełnia/nie spełnia. Z treści załączonych dokumentów w sposób jednoznaczny musi wynikać, iż Wykonawca spełnia wymagane warunki udziału w postępowaniu. W przypadku wątpliwości, co do treści dokumentów złożonych przez Wykonawcę na potwierdzenie spełnienia warunków udziału w postępowaniu, zamawiający może wezwać wykonawców do złożenia wyjaśnień lub uzupełnienia dokumentów. Wykonawcy niespełniający warunków zostaną wykluczeni z postępowania.

  • III.3.3) Potencjał techniczny

    Opis sposobu dokonywania oceny spełniania tego warunku

    • Ocena spełnienia warunków udziału w postępowaniu zostanie przeprowadzona na podstawie złożonych wraz z ofertą przez Wykonawcę dokumentów określonych w pkt. VI, zgodnie z formułą spełnia/nie spełnia. Z treści załączonych dokumentów w sposób jednoznaczny musi wynikać, iż Wykonawca spełnia wymagane warunki udziału w postępowaniu. W przypadku wątpliwości, co do treści dokumentów złożonych przez Wykonawcę na potwierdzenie spełnienia warunków udziału w postępowaniu, zamawiający może wezwać wykonawców do złożenia wyjaśnień lub uzupełnienia dokumentów. Wykonawcy niespełniający warunków zostaną wykluczeni z postępowania.

  • III.3.4) Osoby zdolne do wykonania zamówienia

    Opis sposobu dokonywania oceny spełniania tego warunku

    • Ocena spełnienia warunków udziału w postępowaniu zostanie przeprowadzona na podstawie złożonych wraz z ofertą przez Wykonawcę dokumentów określonych w pkt. VI, zgodnie z formułą spełnia/nie spełnia. Z treści załączonych dokumentów w sposób jednoznaczny musi wynikać, iż Wykonawca spełnia wymagane warunki udziału w postępowaniu. W przypadku wątpliwości, co do treści dokumentów złożonych przez Wykonawcę na potwierdzenie spełnienia warunków udziału w postępowaniu, zamawiający może wezwać wykonawców do złożenia wyjaśnień lub uzupełnienia dokumentów. Wykonawcy niespełniający warunków zostaną wykluczeni z postępowania.

  • III.3.5) Sytuacja ekonomiczna i finansowa

    Opis sposobu dokonywania oceny spełniania tego warunku

    • Ocena spełnienia warunków udziału w postępowaniu zostanie przeprowadzona na podstawie złożonych wraz z ofertą przez Wykonawcę dokumentów określonych w pkt. VI, zgodnie z formułą spełnia/nie spełnia. Z treści załączonych dokumentów w sposób jednoznaczny musi wynikać, iż Wykonawca spełnia wymagane warunki udziału w postępowaniu. W przypadku wątpliwości, co do treści dokumentów złożonych przez Wykonawcę na potwierdzenie spełnienia warunków udziału w postępowaniu, zamawiający może wezwać wykonawców do złożenia wyjaśnień lub uzupełnienia dokumentów. Wykonawcy niespełniający warunków zostaną wykluczeni z postępowania.

III.4) INFORMACJA O OŚWIADCZENIACH LUB DOKUMENTACH, JAKIE MAJĄ DOSTARCZYĆ WYKONAWCY W CELU POTWIERDZENIA SPEŁNIANIA WARUNKÓW UDZIAŁU W POSTĘPOWANIU ORAZ NIEPODLEGANIA WYKLUCZENIU NA PODSTAWIE ART. 24 UST. 1 USTAWY

III.4.1) W zakresie wykazania spełniania przez wykonawcę warunków, o których mowa w art. 22 ust. 1 ustawy, oprócz oświadczenia o spełnianiu warunków udziału w postępowaniu należy przedłożyć:

III.4.2) W zakresie potwierdzenia niepodlegania wykluczeniu na podstawie art. 24 ust. 1 ustawy, należy przedłożyć:

  • oświadczenie o braku podstaw do wykluczenia;

III.4.4) Dokumenty dotyczące przynależności do tej samej grupy kapitałowej

  • lista podmiotów należących do tej samej grupy kapitałowej w rozumieniu ustawy z dnia 16 lutego 2007 r. o ochronie konkurencji i konsumentów albo informacji o tym, że nie należy do grupy kapitałowej;

SEKCJA IV: PROCEDURA

IV.1) TRYB UDZIELENIA ZAMÓWIENIA

IV.1.1) Tryb udzielenia zamówienia: przetarg nieograniczony.

IV.2) KRYTERIA OCENY OFERT

IV.2.1) Kryteria oceny ofert: najniższa cena.

IV.4) INFORMACJE ADMINISTRACYJNE

IV.4.1) Adres strony internetowej, na której jest dostępna specyfikacja istotnych warunków zamówienia: www.zp.sw.gov.pl
Specyfikację istotnych warunków zamówienia można uzyskać pod adresem: Zakład Karny ul. Lotnicza 1 82-500 Kwidzyn.

IV.4.4) Termin składania wniosków o dopuszczenie do udziału w postępowaniu lub ofert: 17.06.2013 godzina 12:00, miejsce: Zakład Karny ul. Lotnicza 1 82-500 Kwidzyn sekretariat.

IV.4.5) Termin związania ofertą: okres w dniach: 30 (od ostatecznego terminu składania ofert).

IV.4.17) Czy przewiduje się unieważnienie postępowania o udzielenie zamówienia, w przypadku nieprzyznania środków pochodzących z budżetu Unii Europejskiej oraz niepodlegających zwrotowi środków z pomocy udzielonej przez państwa członkowskie Europejskiego Porozumienia o Wolnym Handlu (EFTA), które miały być przeznaczone na sfinansowanie całości lub części zamówienia: nie

ZAŁĄCZNIK I - INFORMACJE DOTYCZĄCE OFERT CZĘŚCIOWYCH

CZĘŚĆ Nr: 1 NAZWA: konserwy i przetwory z mięsa.

  • 1) Krótki opis ze wskazaniem wielkości lub zakresu zamówienia: 1.pasztet drobiowy puszka szybkootwieralna o gramaturze 0,160kg w ilości do 600 kg kod CPV 15131310-1 2.konserwa mięsna - Przysmak śniadaniowy puszka o gramaturze 0,300kg w ilości do 1200 kg kod CPV 15131000-5 3.konserwa mięsna - Turystyczna puszka o gramaturze 0,300kg w ilości do 1200 kg kod CPV 15131000-5 minimalny termin przydatności do spożycia dostarczonego towaru: 6 m-cy.

  • 2) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 15.13.13.10-1, 15.13.10.00-5.

  • 3) Czas trwania lub termin wykonania: Zakończenie: 31.05.2014.
  • 4) Kryteria oceny ofert: najniższa cena.


CZĘŚĆ Nr: 2 NAZWA: miód.

  • 1) Krótki opis ze wskazaniem wielkości lub zakresu zamówienia: 1.miód sztuczny płynny opak. o gramaturze 0,380 kg do 0,400 kg w ilości do 1300 kg kod CPV 15831600-8 minimalny termin przydatności do spożycia dostarczonego towaru: 3 m-ce.

  • 2) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 15.83.16.00-8.

  • 3) Czas trwania lub termin wykonania: Zakończenie: 31.05.2014.
  • 4) Kryteria oceny ofert: najniższa cena.


CZĘŚĆ Nr: 3 NAZWA: warzywa przetworzone.

  • 1) Krótki opis ze wskazaniem wielkości lub zakresu zamówienia: 1.leczo pieczarkowe opak. do 5 kg w ilości do 2000 kg kod CPV 15331000-7 minimalny termin przydatności do spożycia dostarczonego towaru: 6 m-cy 2.groszek konserwowy po odcieku waga po odcieku 0,220 kg - 0,240 kg w ilości do 350 kg kod CPV 15331460-9 minimalny termin przydatności do spożycia dostarczonego towaru: 6 m-cy 3.kukurydza konserwowa po odcieku waga po odcieku 0,220 kg - 0,240 kg w ilości do 350 kg kod CPV 15331460-9 minimalny termin przydatności do spożycia dostarczonego towaru: 6 m-cy 4. sałatka szwedzka, po odcieku waga po odcieku do 3 kg w ilości do 700 kg kod CPV 15331500-2 5.ogórek konserwowy po odcieku waga po odcieku do 3 kg w ilości do 400 kg kod CPV 15331500-2 minimalny termin przydatności do spożycia dostarczonego towaru: 6 m-cy 6.koncentrat pomidorowy 30% opakowanie do 5 kg w ilości do 2100 kg kod CPV 15331427-6 minimalny termin przydatności do spożycia dostarczonego towaru: 6 m-cy 7. chrzan tarty opakowanie do 1 kg w ilości do 200 kg kod CPV 15331000-7 minimalny termin przydatności do spożycia dostarczonego towaru: 3 m-ce.

  • 2) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 15.33.10.00-7, 15.33.14.60-9, 15.33.15.00-2, 15.33.14.27-6.

  • 3) Czas trwania lub termin wykonania: Zakończenie: 31.05.2014.
  • 4) Kryteria oceny ofert: najniższa cena.


CZĘŚĆ Nr: 4 NAZWA: napój w proszku.

  • 1) Krótki opis ze wskazaniem wielkości lub zakresu zamówienia: 1. napój w proszku pakowany do 2 kg szacunkowa ilość: do 200 kg kod CPV 15982000-5 napoje orzeźwiające minimalny termin przydatności do spożycia dostarczonego towaru: 6 m-cy.

  • 2) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 15.98.20.00-5.

  • 3) Czas trwania lub termin wykonania: Zakończenie: 31.05.2014.
  • 4) Kryteria oceny ofert: najniższa cena.


CZĘŚĆ Nr: 5 NAZWA: Kompot.

  • 1) Krótki opis ze wskazaniem wielkości lub zakresu zamówienia: 1. kompot bez cukru pakowany do 3 l szacunkowa ilość: do 350 l kod CPV 15332100-5 owoce przetworzone minimalny termin przydatności do spożycia dostarczonego towaru: 6 m-cy.

  • 2) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 15.33.21.00-5.

  • 3) Czas trwania lub termin wykonania: Zakończenie: 31.05.2014.
  • 4) Kryteria oceny ofert: najniższa cena.


CZĘŚĆ Nr: 6 NAZWA: mus jabłkowy.

  • 1) Krótki opis ze wskazaniem wielkości lub zakresu zamówienia: 1. mus jabłkowy bez cukru pakowany do 1 kg szacunkowa ilość 450 kg kod CPV 15332140-7 przetworzone jabłka minimalny termin przydatności do spożycia dostarczonego towaru: 6 m-cy.

  • 2) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 15.33.21.40-7.

  • 3) Czas trwania lub termin wykonania: Zakończenie: 31.05.2014.
  • 4) Kryteria oceny ofert: najniższa cena.


CZĘŚĆ Nr: 7 NAZWA: artykuły rybne.

  • 1) Krótki opis ze wskazaniem wielkości lub zakresu zamówienia: 1. Konserwa rybna - szprot w sosie pomidorowym puszka o gramaturze 170g/szt w ilości do 35 kg 2. Konserwa rybna - szprot w oleju puszka o gramaturze 170g/szt w ilości do 35 kg 3. Paprykarz puszka o gramaturze 300g-330g/szt w ilości do 800 kg Kod CPV: 15200000-0 ryby przetworzone i konserwowane, minimalny termin przydatności do spożycia dostarczonego towaru: 6 m-cy.

  • 2) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 15.20.00.00-0.

  • 3) Czas trwania lub termin wykonania: Zakończenie: 31.05.2014.
  • 4) Kryteria oceny ofert: najniższa cena.


Podziel się

Poleć ten przetarg znajomemu poleć

Wydrukuj przetarg drukuj

Dodaj ten przetarg do obserwowanych obserwuj








Uwaga: podstawą prezentowanych tutaj informacji są dane publikowane przez Urząd Zamówień Publicznych w Biuletynie Zamówień Publicznych. Treść ogłoszenia widoczna na eGospodarka.pl jest zgodna z treścią tegoż ogłoszenia dostępną w BZP w dniu publikacji. Redakcja serwisu eGospodarka.pl dokłada wszelkich starań, aby zamieszczone tutaj informacje były kompletne i zgodne z prawdą. Nie może jednak zagwarantować ich poprawności i nie ponosi żadnej odpowiedzialności za jakiekolwiek szkody powstałe w wyniku korzystania z nich.


Jeśli chcesz dodać ogłoszenie do serwisu, zapoznaj się z naszą ofertą:

chcę zamieszczać ogłoszenia

Dodaj swoje pytanie

Najnowsze orzeczenia

Wpisz nazwę miasta, dla którego chcesz znaleźć jednostkę ZUS.