Ten przetarg został już zakończony. Zobacz wynik tego przetargu
Ogłoszenie z dnia 2013-06-07
Kwidzyn: artykuły żywnościowe
Numer ogłoszenia: 103449 - 2013; data zamieszczenia: 07.06.2013
OGŁOSZENIE O ZAMÓWIENIU - dostawy
Zamieszczanie ogłoszenia: obowiązkowe.
Ogłoszenie dotyczy: zamówienia publicznego.
SEKCJA I: ZAMAWIAJĄCY
I. 1) NAZWA I ADRES: Zakład Karny w Kwidzynie , ul. Lotnicza 1, 82-500 Kwidzyn, woj. pomorskie, tel. 055 27922945.
- Adres strony internetowej zamawiającego: www.sw.gov.pl
I. 2) RODZAJ ZAMAWIAJĄCEGO: Inny: Zakład Karny.
SEKCJA II: PRZEDMIOT ZAMÓWIENIA
II.1) OKREŚLENIE PRZEDMIOTU ZAMÓWIENIA
II.1.1) Nazwa nadana zamówieniu przez zamawiającego: artykuły żywnościowe.
II.1.2) Rodzaj zamówienia: dostawy.
II.1.4) Określenie przedmiotu oraz wielkości lub zakresu zamówienia: Część I - KONSERWY I PRZETWORY Z MIĘSA 1.pasztet drobiowy puszka szybkootwieralna o gramaturze 0,160kg w ilości do 600 kg kod CPV 15131310-1 2.konserwa mięsna - Przysmak śniadaniowy puszka o gramaturze 0,300kg w ilości do 1200 kg kod CPV 15131000-5 3.konserwa mięsna - Turystyczna puszka o gramaturze 0,300kg w ilości do 1200 kg kod CPV 15131000-5 minimalny termin przydatności do spożycia dostarczonego towaru: 6 m-cy Część II - MIÓD 1.miód sztuczny płynny opak. o gramaturze 0,380 kg do 0,400 kg w ilości do 1300 kg kod CPV 15831600-8 minimalny termin przydatności do spożycia dostarczonego towaru: 3 m-ce Część III - WARZYWA PRZETWORZONE 1.leczo pieczarkowe opak. do 5 kg w ilości do 2000 kg kod CPV 15331000-7 minimalny termin przydatności do spożycia dostarczonego towaru: 6 m-cy 2.groszek konserwowy po odcieku waga po odcieku 0,220 kg - 0,240 kg w ilości do 350 kg kod CPV 15331460-9 minimalny termin przydatności do spożycia dostarczonego towaru: 6 m-cy 3.kukurydza konserwowa po odcieku waga po odcieku 0,220 kg - 0,240 kg w ilości do 350 kg kod CPV 15331460-9 minimalny termin przydatności do spożycia dostarczonego towaru: 6 m-cy 4. sałatka szwedzka, po odcieku waga po odcieku do 3 kg w ilości do 700 kg kod CPV 15331500-2 5.ogórek konserwowy po odcieku waga po odcieku do 3 kg w ilości do 400 kg kod CPV 15331500-2 minimalny termin przydatności do spożycia dostarczonego towaru: 6 m-cy 6.koncentrat pomidorowy 30% opakowanie do 5 kg w ilości do 2100 kg kod CPV 15331427-6 minimalny termin przydatności do spożycia dostarczonego towaru: 6 m-cy 7. chrzan tarty opakowanie do 1 kg w ilości do 200 kg kod CPV 15331000-7 minimalny termin przydatności do spożycia dostarczonego towaru: 3 m-ce Część IV - NAPÓJ W PROSZKU 1. napój w proszku pakowany do 2 kg szacunkowa ilość: do 200 kg kod CPV 15982000-5 napoje orzeźwiające minimalny termin przydatności do spożycia dostarczonego towaru: 6 m-cy Część V - KOMPOT 1. kompot bez cukru pakowany do 3 l szacunkowa ilość: do 350 l kod CPV 15332100-5 owoce przetworzone minimalny termin przydatności do spożycia dostarczonego towaru: 6 m-cy Część VI - MUS JABŁKOWY 1. mus jabłkowy bez cukru pakowany do 1 kg szacunkowa ilość 450 kg kod CPV 15332140-7 przetworzone jabłka minimalny termin przydatności do spożycia dostarczonego towaru: 6 m-cy Część VII - ARTYKUŁY RYBNE 1. Konserwa rybna - szprot w sosie pomidorowym puszka o gramaturze 170g/szt w ilości do 35 kg 2. Konserwa rybna - szprot w oleju puszka o gramaturze 170g/szt w ilości do 35 kg 3. Paprykarz puszka o gramaturze 300g-330g/szt w ilości do 800 kg Kod CPV: 15200000-0 ryby przetworzone i konserwowane, minimalny termin przydatności do spożycia dostarczonego towaru: 6 m-cy.
II.1.6) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 15.13.13.10-1, 15.13.10.00-5, 15.83.16.00-8, 15.33.10.00-7, 15.33.14.60-9, 15.33.15.00-2, 15.33.14.27-6, 15.98.20.00-5, 15.33.21.00-5, 15.33.21.40-7, 15.20.00.00-0.
II.1.7) Czy dopuszcza się złożenie oferty częściowej: tak, liczba części: 7.
II.1.8) Czy dopuszcza się złożenie oferty wariantowej: nie.
II.2) CZAS TRWANIA ZAMÓWIENIA LUB TERMIN WYKONANIA: Zakończenie: 31.05.2014.
SEKCJA III: INFORMACJE O CHARAKTERZE PRAWNYM, EKONOMICZNYM, FINANSOWYM I TECHNICZNYM
III.1) WADIUM
Informacja na temat wadium: Zamawiający nie wymaga wniesienia wadium
III.2) ZALICZKI
III.3) WARUNKI UDZIAŁU W POSTĘPOWANIU ORAZ OPIS SPOSOBU DOKONYWANIA OCENY SPEŁNIANIA TYCH WARUNKÓW
III. 3.1) Uprawnienia do wykonywania określonej działalności lub czynności, jeżeli przepisy prawa nakładają obowiązek ich posiadania
Opis sposobu dokonywania oceny spełniania tego warunku
Ocena spełnienia warunków udziału w postępowaniu zostanie przeprowadzona na podstawie złożonych wraz z ofertą przez Wykonawcę dokumentów określonych w pkt. VI, zgodnie z formułą spełnia/nie spełnia. Z treści załączonych dokumentów w sposób jednoznaczny musi wynikać, iż Wykonawca spełnia wymagane warunki udziału w postępowaniu. W przypadku wątpliwości, co do treści dokumentów złożonych przez Wykonawcę na potwierdzenie spełnienia warunków udziału w postępowaniu, zamawiający może wezwać wykonawców do złożenia wyjaśnień lub uzupełnienia dokumentów. Wykonawcy niespełniający warunków zostaną wykluczeni z postępowania.
III.3.2) Wiedza i doświadczenie
Opis sposobu dokonywania oceny spełniania tego warunku
Ocena spełnienia warunków udziału w postępowaniu zostanie przeprowadzona na podstawie złożonych wraz z ofertą przez Wykonawcę dokumentów określonych w pkt. VI, zgodnie z formułą spełnia/nie spełnia. Z treści załączonych dokumentów w sposób jednoznaczny musi wynikać, iż Wykonawca spełnia wymagane warunki udziału w postępowaniu. W przypadku wątpliwości, co do treści dokumentów złożonych przez Wykonawcę na potwierdzenie spełnienia warunków udziału w postępowaniu, zamawiający może wezwać wykonawców do złożenia wyjaśnień lub uzupełnienia dokumentów. Wykonawcy niespełniający warunków zostaną wykluczeni z postępowania.
III.3.3) Potencjał techniczny
Opis sposobu dokonywania oceny spełniania tego warunku
Ocena spełnienia warunków udziału w postępowaniu zostanie przeprowadzona na podstawie złożonych wraz z ofertą przez Wykonawcę dokumentów określonych w pkt. VI, zgodnie z formułą spełnia/nie spełnia. Z treści załączonych dokumentów w sposób jednoznaczny musi wynikać, iż Wykonawca spełnia wymagane warunki udziału w postępowaniu. W przypadku wątpliwości, co do treści dokumentów złożonych przez Wykonawcę na potwierdzenie spełnienia warunków udziału w postępowaniu, zamawiający może wezwać wykonawców do złożenia wyjaśnień lub uzupełnienia dokumentów. Wykonawcy niespełniający warunków zostaną wykluczeni z postępowania.
III.3.4) Osoby zdolne do wykonania zamówienia
Opis sposobu dokonywania oceny spełniania tego warunku
Ocena spełnienia warunków udziału w postępowaniu zostanie przeprowadzona na podstawie złożonych wraz z ofertą przez Wykonawcę dokumentów określonych w pkt. VI, zgodnie z formułą spełnia/nie spełnia. Z treści załączonych dokumentów w sposób jednoznaczny musi wynikać, iż Wykonawca spełnia wymagane warunki udziału w postępowaniu. W przypadku wątpliwości, co do treści dokumentów złożonych przez Wykonawcę na potwierdzenie spełnienia warunków udziału w postępowaniu, zamawiający może wezwać wykonawców do złożenia wyjaśnień lub uzupełnienia dokumentów. Wykonawcy niespełniający warunków zostaną wykluczeni z postępowania.
III.3.5) Sytuacja ekonomiczna i finansowa
Opis sposobu dokonywania oceny spełniania tego warunku
Ocena spełnienia warunków udziału w postępowaniu zostanie przeprowadzona na podstawie złożonych wraz z ofertą przez Wykonawcę dokumentów określonych w pkt. VI, zgodnie z formułą spełnia/nie spełnia. Z treści załączonych dokumentów w sposób jednoznaczny musi wynikać, iż Wykonawca spełnia wymagane warunki udziału w postępowaniu. W przypadku wątpliwości, co do treści dokumentów złożonych przez Wykonawcę na potwierdzenie spełnienia warunków udziału w postępowaniu, zamawiający może wezwać wykonawców do złożenia wyjaśnień lub uzupełnienia dokumentów. Wykonawcy niespełniający warunków zostaną wykluczeni z postępowania.
III.4) INFORMACJA O OŚWIADCZENIACH LUB DOKUMENTACH, JAKIE MAJĄ DOSTARCZYĆ WYKONAWCY W CELU POTWIERDZENIA SPEŁNIANIA WARUNKÓW UDZIAŁU W POSTĘPOWANIU ORAZ NIEPODLEGANIA WYKLUCZENIU NA PODSTAWIE ART. 24 UST. 1 USTAWY
III.4.1) W zakresie wykazania spełniania przez wykonawcę warunków, o których mowa w art. 22 ust. 1 ustawy, oprócz oświadczenia o spełnianiu warunków udziału w postępowaniu należy przedłożyć:
III.4.2) W zakresie potwierdzenia niepodlegania wykluczeniu na podstawie art. 24 ust. 1 ustawy, należy przedłożyć:
- oświadczenie o braku podstaw do wykluczenia;
III.4.4) Dokumenty dotyczące przynależności do tej samej grupy kapitałowej
- lista podmiotów należących do tej samej grupy kapitałowej w rozumieniu ustawy z dnia 16 lutego 2007 r. o ochronie konkurencji i konsumentów albo informacji o tym, że nie należy do grupy kapitałowej;
SEKCJA IV: PROCEDURA
IV.1) TRYB UDZIELENIA ZAMÓWIENIA
IV.1.1) Tryb udzielenia zamówienia: przetarg nieograniczony.
IV.2) KRYTERIA OCENY OFERT
IV.2.1) Kryteria oceny ofert: najniższa cena.
IV.4) INFORMACJE ADMINISTRACYJNE
IV.4.1) Adres strony internetowej, na której jest dostępna specyfikacja istotnych warunków zamówienia: www.zp.sw.gov.pl
Specyfikację istotnych warunków zamówienia można uzyskać pod adresem: Zakład Karny
ul. Lotnicza 1
82-500 Kwidzyn.
IV.4.4) Termin składania wniosków o dopuszczenie do udziału w postępowaniu lub ofert: 17.06.2013 godzina 12:00, miejsce: Zakład Karny ul. Lotnicza 1 82-500 Kwidzyn sekretariat.
IV.4.5) Termin związania ofertą: okres w dniach: 30 (od ostatecznego terminu składania ofert).
IV.4.17) Czy przewiduje się unieważnienie postępowania o udzielenie zamówienia, w przypadku nieprzyznania środków pochodzących z budżetu Unii Europejskiej oraz niepodlegających zwrotowi środków z pomocy udzielonej przez państwa członkowskie Europejskiego Porozumienia o Wolnym Handlu (EFTA), które miały być przeznaczone na sfinansowanie całości lub części zamówienia: nie
ZAŁĄCZNIK I - INFORMACJE DOTYCZĄCE OFERT CZĘŚCIOWYCH
CZĘŚĆ Nr: 1 NAZWA: konserwy i przetwory z mięsa.
1) Krótki opis ze wskazaniem wielkości lub zakresu zamówienia: 1.pasztet drobiowy puszka szybkootwieralna o gramaturze 0,160kg w ilości do 600 kg kod CPV 15131310-1 2.konserwa mięsna - Przysmak śniadaniowy puszka o gramaturze 0,300kg w ilości do 1200 kg kod CPV 15131000-5 3.konserwa mięsna - Turystyczna puszka o gramaturze 0,300kg w ilości do 1200 kg kod CPV 15131000-5 minimalny termin przydatności do spożycia dostarczonego towaru: 6 m-cy.
2) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 15.13.13.10-1, 15.13.10.00-5.
- 3) Czas trwania lub termin wykonania: Zakończenie: 31.05.2014.
4) Kryteria oceny ofert: najniższa cena.
CZĘŚĆ Nr: 2 NAZWA: miód.
1) Krótki opis ze wskazaniem wielkości lub zakresu zamówienia: 1.miód sztuczny płynny opak. o gramaturze 0,380 kg do 0,400 kg w ilości do 1300 kg kod CPV 15831600-8 minimalny termin przydatności do spożycia dostarczonego towaru: 3 m-ce.
2) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 15.83.16.00-8.
- 3) Czas trwania lub termin wykonania: Zakończenie: 31.05.2014.
4) Kryteria oceny ofert: najniższa cena.
CZĘŚĆ Nr: 3 NAZWA: warzywa przetworzone.
1) Krótki opis ze wskazaniem wielkości lub zakresu zamówienia: 1.leczo pieczarkowe opak. do 5 kg w ilości do 2000 kg kod CPV 15331000-7 minimalny termin przydatności do spożycia dostarczonego towaru: 6 m-cy 2.groszek konserwowy po odcieku waga po odcieku 0,220 kg - 0,240 kg w ilości do 350 kg kod CPV 15331460-9 minimalny termin przydatności do spożycia dostarczonego towaru: 6 m-cy 3.kukurydza konserwowa po odcieku waga po odcieku 0,220 kg - 0,240 kg w ilości do 350 kg kod CPV 15331460-9 minimalny termin przydatności do spożycia dostarczonego towaru: 6 m-cy 4. sałatka szwedzka, po odcieku waga po odcieku do 3 kg w ilości do 700 kg kod CPV 15331500-2 5.ogórek konserwowy po odcieku waga po odcieku do 3 kg w ilości do 400 kg kod CPV 15331500-2 minimalny termin przydatności do spożycia dostarczonego towaru: 6 m-cy 6.koncentrat pomidorowy 30% opakowanie do 5 kg w ilości do 2100 kg kod CPV 15331427-6 minimalny termin przydatności do spożycia dostarczonego towaru: 6 m-cy 7. chrzan tarty opakowanie do 1 kg w ilości do 200 kg kod CPV 15331000-7 minimalny termin przydatności do spożycia dostarczonego towaru: 3 m-ce.
2) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 15.33.10.00-7, 15.33.14.60-9, 15.33.15.00-2, 15.33.14.27-6.
- 3) Czas trwania lub termin wykonania: Zakończenie: 31.05.2014.
4) Kryteria oceny ofert: najniższa cena.
CZĘŚĆ Nr: 4 NAZWA: napój w proszku.
1) Krótki opis ze wskazaniem wielkości lub zakresu zamówienia: 1. napój w proszku pakowany do 2 kg szacunkowa ilość: do 200 kg kod CPV 15982000-5 napoje orzeźwiające minimalny termin przydatności do spożycia dostarczonego towaru: 6 m-cy.
2) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 15.98.20.00-5.
- 3) Czas trwania lub termin wykonania: Zakończenie: 31.05.2014.
4) Kryteria oceny ofert: najniższa cena.
CZĘŚĆ Nr: 5 NAZWA: Kompot.
1) Krótki opis ze wskazaniem wielkości lub zakresu zamówienia: 1. kompot bez cukru pakowany do 3 l szacunkowa ilość: do 350 l kod CPV 15332100-5 owoce przetworzone minimalny termin przydatności do spożycia dostarczonego towaru: 6 m-cy.
2) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 15.33.21.00-5.
- 3) Czas trwania lub termin wykonania: Zakończenie: 31.05.2014.
4) Kryteria oceny ofert: najniższa cena.
CZĘŚĆ Nr: 6 NAZWA: mus jabłkowy.
1) Krótki opis ze wskazaniem wielkości lub zakresu zamówienia: 1. mus jabłkowy bez cukru pakowany do 1 kg szacunkowa ilość 450 kg kod CPV 15332140-7 przetworzone jabłka minimalny termin przydatności do spożycia dostarczonego towaru: 6 m-cy.
2) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 15.33.21.40-7.
- 3) Czas trwania lub termin wykonania: Zakończenie: 31.05.2014.
4) Kryteria oceny ofert: najniższa cena.
CZĘŚĆ Nr: 7 NAZWA: artykuły rybne.
1) Krótki opis ze wskazaniem wielkości lub zakresu zamówienia: 1. Konserwa rybna - szprot w sosie pomidorowym puszka o gramaturze 170g/szt w ilości do 35 kg 2. Konserwa rybna - szprot w oleju puszka o gramaturze 170g/szt w ilości do 35 kg 3. Paprykarz puszka o gramaturze 300g-330g/szt w ilości do 800 kg Kod CPV: 15200000-0 ryby przetworzone i konserwowane, minimalny termin przydatności do spożycia dostarczonego towaru: 6 m-cy.
2) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 15.20.00.00-0.
- 3) Czas trwania lub termin wykonania: Zakończenie: 31.05.2014.
4) Kryteria oceny ofert: najniższa cena.
INNE PRZETARGI Z KWIDZYNA
więcej: przetargi w Kwidzynie »
PRZETARGI Z PODOBNEJ KATEGORII
- Dostawy cukru, miodu, dżemu, marmolady do jednostek organizacyjnych Okręgowego Inspektoratu Służby Więziennej w Warszawie.
- Dostawy żywności dla Przedszkola Akademia Wyobraźni w Marklowicach w okresie lipiec - grudzień 2024, z podziałem na cztery zadania.
- Sukcesywne dostawy różnych artykułów spożywczych na potrzeby ZAZ w Czarnem
- Sukcesywna dostawa artykułów spożywczych dla potrzeb Domu Pomocy Społecznej w Gorlicach, przy ul. Sienkiewicza 30 w okresie od 01.07.2024 do 31.12.2024r.
- Dostawy artykułów spożywczych dla Domu Pomocy Społecznej w Biskupicach od 01 lipca 2024 r. do 31 grudnia 2024 r.
- Zakup i sukcesywna dostawa artykułów żywnościowych od lipca do grudnia 2024 roku dla Gminnego Przedszkola Publicznego w Zebrzydowicach
więcej: Konserwy i przetwory z mięsa »
Uwaga: podstawą prezentowanych tutaj informacji są dane publikowane przez Urząd Zamówień Publicznych w Biuletynie Zamówień Publicznych. Treść ogłoszenia widoczna na eGospodarka.pl jest zgodna z treścią tegoż ogłoszenia dostępną w BZP w dniu publikacji. Redakcja serwisu eGospodarka.pl dokłada wszelkich starań, aby zamieszczone tutaj informacje były kompletne i zgodne z prawdą. Nie może jednak zagwarantować ich poprawności i nie ponosi żadnej odpowiedzialności za jakiekolwiek szkody powstałe w wyniku korzystania z nich.