eGospodarka.pl
eGospodarka.pl poleca

eGospodarka.plPrzetargiPrzetargi Warszawa › Dostawa żywności

Ten przetarg został już zakończony. Zobacz wynik tego przetargu



Ogłoszenie z dnia 2012-01-12

Warszawa: Dostawa żywności
Numer ogłoszenia: 10332 - 2012; data zamieszczenia: 12.01.2012
OGŁOSZENIE O ZAMÓWIENIU - dostawy

Zamieszczanie ogłoszenia: obowiązkowe.

Ogłoszenie dotyczy: zamówienia publicznego.

SEKCJA I: ZAMAWIAJĄCY

I. 1) NAZWA I ADRES: Szkoła Podstawowa Nr 273 , ul. Balcerzaka 1, 01-944 Warszawa, woj. mazowieckie, tel. 22 834 64 74, faks 22 834 64 74.

I. 2) RODZAJ ZAMAWIAJĄCEGO: Administracja samorządowa.

SEKCJA II: PRZEDMIOT ZAMÓWIENIA

II.1) OKREŚLENIE PRZEDMIOTU ZAMÓWIENIA

II.1.1) Nazwa nadana zamówieniu przez zamawiającego: Dostawa żywności.

II.1.2) Rodzaj zamówienia: dostawy.

II.1.3) Określenie przedmiotu oraz wielkości lub zakresu zamówienia: Przedmiotem zamówienia jest dostawa żywności do kuchni Szkoły Podstawowej Nr 273. Zamówienie podzielono na osiem części. Część I - Artykuły spożywcze różne batony, wafelki, herbatniki, galaretki owocowe, serki, desery, kaszki, napoje, czekolada, sezamki, soki, makarony, zupy w proszku, olej, majonez, mąka, sosy, kasza, przyprawy, cukier, sól, ryż, delicje, śmiej żelki, opisane w załączniku nr 3 do SIWZ. Zamawiane produkty mają być dostarczane od poniedziałku do piątku w godzinach 7.00 - 10.00; Produkty muszą być zgodne z ogólnie obowiązującymi normami; Na każdym produkcie musi być zaznaczony termin przydatności do spożycia, którego czas nie może być krótszy niż 6 miesięcy. Część II - Jaja kurze opisane w załączniku nr 3A do SIWZ. Zamawiany towar ma być dostarczany od poniedziałku do piątku w godzinach 7.00 - 12.00; Do każdej dostawy musi być dostarczony Handlowy dokument identyfikacji dla produktów jajczarskich wprowadzonych na rynek Wymaga się dostawy jaj konsumpcyjnych w klasie A, o masie w przedziale 53-63g; Termin przydatności do spożycia, nie może być krótszy niż 60 dni. Część III - Mięso, wędliny, produkty mięsne (boczek wędzony, filety z piersi kurczaka, korpus z kurczaka, karkówka wieprzowa, kiełbasa, łopatka wieprzowa, wątróbka drobiowa, mięso wołowe, parówki berlinki, słonina, szponder, schab wieprzowy, udziec z kurczaka, udziec wołowy, żeberka wieprzowe, pręga wołowa, udziec z indyka, serdelki) opisane w załączniku nr 3B do SIWZ. Zamawiane produkty mają być dostarczane od poniedziałku do piątku w godzinach 8.00 - 12.00; Towar będzie zamawiany telefonicznie na jeden dzień przed jego dostarczeniem; Produkty muszą być zgodne z ogólnie obowiązującymi normami; Do każdej dostawy musi być dołączony certyfikat terminu przydatności do spożycia. Część IV - Mrożonki i ryby (paluszki rybne, ryba panga, mrożone warzywa, mrożone owoce) opisane w załączniku nr 3C do SIWZ. Zamawiane produkty mają być dostarczane od poniedziałku do piątku w godzinach 8.00 - 14.00; Towar będzie zamawiany telefonicznie na jeden dzień przed jego dostarczeniem; Produkty muszą być zgodne z ogólnie obowiązującymi normami; Opakowanie: ryby - opakowanie zbiorcze - karton, blok filetów - ułożone warstwowo; Opakowania zbiorcze muszą być wykonane z materiałów spełniających wymogi kontaktu z żywnością, termozgrzewalne, zawierające nazwę produktu, ilość, datę przydatności do spożycia; Na opakowaniu musi być musi być podany termin przydatności do spożycia, którego czas nie może być krótszy niż 6 miesięcy. Część V - Nabiał i artykuły mleczne (twaróg, śmietana, masło, mleko, ser, serki, jogurty, napoje mleczne) opisane w załączniku nr 3D do SIWZ. Zamawiane produkty mają być dostarczane od poniedziałku do piątku w godzinach 7.00 - 8.00; Produkty muszą być zgodne z ogólnie obowiązującymi normami; Na opakowaniu musi być musi być podany termin przydatności do spożycia, którego czas nie może być krótszy niż: Masło - 30 dni Twaróg kostka (pergamin) - 14 dni Twaróg sernikowy wiaderko - 21 dni Ser żółty - 30 dni Jogurt naturalny - 30 dni Śmietana 30 dni Mleko w kartonie - 6 miesięcy Jogurty, budynie, puddingi - 21 dni. Część VI - Owoce i warzywa (botwina, buraki, cebula, kapusta, koper, marchew, ogórek, papryka, por, pomidor, pietruszka, rzodkiewka sałata, seler, szczypiorek, szczaw, szpinak, surówka wielowarzywna, ziemianki, brzoskwinie, banany, gruszki, jabłka, mandarynki, śliwki) opisane w załączniku nr 3E do SIWZ. Zamawiane produkty mają być dostarczane od poniedziałku do piątku w godzinach 7.00 - 8.00; Towar będzie zamawiany telefonicznie na jeden dzień przed jego dostarczeniem; Wszystkie warzywa i owoce muszą być bez oznak nadpsucia, jędrne i świeże klasy I; Opakowania muszą spełniać wymogi HACCP; Opakowania: kartony papierowe, skrzynki drewniane, plastikowe, worki wykonane z tworzyw dopuszczonych do kontaktu z żywnością; Warzywa obierane muszą mieć podany termin przydatności do spożycia - minimum 5 dni. Część VII - Pieczywo i produkty ciastkarskie (drożdżówki, bułka tarta, pączki, bułka wrocławska, chleb) opisane w załączniku nr 3F do SIWZ. Zamawiane produkty mają być dostarczane od poniedziałku do piątku w godzinach 7.00 - 8.00; Towar będzie zamawiany telefonicznie na jeden dzień przed jego dostarczeniem; Odpowiedzialność za jakość towaru spoczywa na Wykonawcy. Część VIII - Wyroby garmażeryjne (kluski śląskie, kopytka, knedle, krokiety, naleśniki, pierogi leniwe, pierogi z mięsem, z serem, z kapustą i grzybami, ruskie, pyzy, krokiety, uszka) opisane w załączniku nr 3G do SIWZ. Zamawiane produkty mają być dostarczane od poniedziałku do piątku w godzinach 7.00 - 8.30; Opakowania muszą spełniać wymogi HACCP i być dopuszczone do kontaktu z żywnością. Towar klasy I, bez oznak nadpsucia, świeży z podanym terminem przydatności do spożycia; Ciasto ma zachowywać odpowiedni wygląd, smak i konsystencję podczas obróbki termicznej - nie rozpadać się, nie kleić..

II.1.4) Czy przewiduje się udzielenie zamówień uzupełniających: nie.

II.1.5) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 03.14.25.00 - Jaja 03.21.21.00 - Ziemniaki 03.22.10.00 - Warzywa 03.22.12.60 - Grzyby 03.22.13.00 - Warzywa liściaste 03.22.21.11 - Banany 03.22.22.40 - Mandarynki 03.22.23.21 - Jabłka 03.22.23.22 - Gruszki 03.22.23.32 - Brzoskwinie 03.22.23.34 - Śliwki 03.31.10.00 - Ryby 15.00.00.00 - Żywność, napoje, tytoń i produkty pokrewne 15.24.17.00 - Paluszki rybne 15.30.00.00 - Owoce, warzywa i podobne produkty 15.41.11.00 - Olej roślinny 15.50.00.00 - Produkty mleczarskie 15.61.21.00 - Mąka pszenna 15.81.10.00 - Pieczywo 15.81.21.00 - Wyroby ciastkarskie 15.83.10.00 - Cukier .

II.1.6) Czy dopuszcza się złożenie oferty częściowej: tak, liczba części: 8.

II.1.7) Czy dopuszcza się złożenie oferty wariantowej: nie.


II.2) CZAS TRWANIA ZAMÓWIENIA LUB TERMIN WYKONANIA: Zakończenie: 31.12.2012.

SEKCJA III: INFORMACJE O CHARAKTERZE PRAWNYM, EKONOMICZNYM, FINANSOWYM I TECHNICZNYM

III.2) ZALICZKI

  • Czy przewiduje się udzielenie zaliczek na poczet wykonania zamówienia: nie

III.4) INFORMACJA O OŚWIADCZENIACH LUB DOKUMENTACH, JAKIE MAJĄ DOSTARCZYĆ WYKONAWCY W CELU POTWIERDZENIA SPEŁNIANIA WARUNKÓW UDZIAŁU W POSTĘPOWANIU ORAZ NIEPODLEGANIA WYKLUCZENIU NA PODSTAWIE ART. 24 UST. 1 USTAWY

  • III.4.1) W zakresie wykazania spełniania przez wykonawcę warunków, o których mowa w art. 22 ust. 1 ustawy, oprócz oświadczenia o spełnieniu warunków udziału w postępowaniu, należy przedłożyć:

  • III.4.2) W zakresie potwierdzenia niepodlegania wykluczeniu na podstawie art. 24 ust. 1 ustawy, należy przedłożyć:

    • oświadczenie o braku podstaw do wykluczenia
    • aktualny odpis z właściwego rejestru, jeżeli odrębne przepisy wymagają wpisu do rejestru, w celu wykazania braku podstaw do wykluczenia w oparciu o art. 24 ust. 1 pkt 2 ustawy, wystawiony nie wcześniej niż 6 miesięcy przed upływem terminu składania wniosków o dopuszczenie do udziału w postępowaniu o udzielenie zamówienia albo składania ofert, a w stosunku do osób fizycznych oświadczenie w zakresie art. 24 ust. 1 pkt 2 ustawy
    • wykonawca powołujący się przy wykazywaniu spełniania warunków udziału w postępowaniu na potencjał innych podmiotów, które będą brały udział w realizacji części zamówienia, przedkłada także dokumenty dotyczące tego podmiotu w zakresie wymaganym dla wykonawcy, określonym w pkt III.4.2.
  • III.4.3) Dokumenty podmiotów zagranicznych

    Jeżeli wykonawca ma siedzibę lub miejsce zamieszkania poza terytorium Rzeczypospolitej Polskiej, przedkłada:

    III.4.3.1) dokument wystawiony w kraju, w którym ma siedzibę lub miejsce zamieszkania potwierdzający, że:

    • nie otwarto jego likwidacji ani nie ogłoszono upadłości - wystawiony nie wcześniej niż 6 miesięcy przed upływem terminu składania wniosków o dopuszczenie do udziału w postępowaniu o udzielenie zamówienia albo składania ofert
    • nie zalega z uiszczaniem podatków, opłat, składek na ubezpieczenie społeczne i zdrowotne albo że uzyskał przewidziane prawem zwolnienie, odroczenie lub rozłożenie na raty zaległych płatności lub wstrzymanie w całości wykonania decyzji właściwego organu - wystawiony nie wcześniej niż 3 miesiące przed upływem terminu składania wniosków o dopuszczenie do udziału w postępowaniu o udzielenie zamówienia albo składania ofert
    • nie orzeczono wobec niego zakazu ubiegania się o zamówienie - wystawiony nie wcześniej niż 6 miesięcy przed upływem terminu składania wniosków o dopuszczenie do udziału w postępowaniu o udzielenie zamówienia albo składania ofert
  • III.4.3.2) zaświadczenie właściwego organu sądowego lub administracyjnego miejsca zamieszkania albo zamieszkania osoby, której dokumenty dotyczą, w zakresie określonym w art. 24 ust. 1 pkt 4-8 ustawy - wystawione nie wcześniej niż 6 miesięcy przed upływem terminu składania wniosków o dopuszczenie do udziału w postępowaniu o udzielenie zamówienia albo składania ofert - albo oświadczenie złożone przed notariuszem, właściwym organem sądowym, administracyjnym albo organem samorządu zawodowego lub gospodarczego odpowiednio miejsca zamieszkania osoby lub kraju, w którym wykonawca ma siedzibę lub miejsce zamieszkania, jeżeli w miejscu zamieszkania osoby lub w kraju, w którym wykonawca ma siedzibę lub miejsce zamieszkania, nie wydaje się takiego zaświadczenia

III.6) INNE DOKUMENTY

Inne dokumenty niewymienione w pkt III.4) albo w pkt III.5)

Oświadczenie Wykonawcy, iż: 1)posiada Certyfikat potwierdzający stosowanie systemu HACCP zgodnie z rozporządzeniem (WE) Nr 853/2004 Parlamentu Europejskiego i Rady z dnia 29 kwietnia 2004 roku ustanawiającym szczególne przepisy dotyczące higieny w odniesieniu do żywności pochodzenia zwierzęcego (Dz. Urz. UE L139 z dnia 30.04.2004r.) lub Zaświadczenie wydane przez Państwowego Inspektora Sanitarnego o sprawowaniu nadzoru nad prawidłowością stosowania systemu HACCP; 2)Decyzję właściwego organu Państwowej Inspekcji Sanitarnej/ Weterynaryjnej o wpisie do rejestru zakładów podlegających urzędowej kontroli sanitarnej i zatwierdzeniu zakładu do produkcji i obrotu żywnością zgodnie z art. 62 ust.1 ustawy z dnia 25 sierpnia 2006 r. o bezpieczeństwie żywności i żywienia (Dz. U. z 2006r. Nr 171 poz. 1225 ze zm.); 3)Decyzję właściwego organu Państwowej Inspekcji Sanitarnej/ Weterynaryjnej o zatwierdzeniu środków transportu do przewozu żywności wydany na podstawie art. 4 ust.1 ustawy z dnia 4 marca 1985 r. o Państwowej Inspekcji Sanitarnej (t.j. Dz. U. z 2006 r. Nr 122 poz. 851 ze zm.).

III.7) Czy ogranicza się możliwość ubiegania się o zamówienie publiczne tylko dla wykonawców, u których ponad 50 % pracowników stanowią osoby niepełnosprawne: nie

SEKCJA IV: PROCEDURA

IV.1) TRYB UDZIELENIA ZAMÓWIENIA

IV.1.1) Tryb udzielenia zamówienia: przetarg nieograniczony.

IV.2) KRYTERIA OCENY OFERT

IV.2.1) Kryteria oceny ofert: najniższa cena.

IV.2.2) Czy przeprowadzona będzie aukcja elektroniczna: nie.

IV.3) ZMIANA UMOWY

Czy przewiduje się istotne zmiany postanowień zawartej umowy w stosunku do treści oferty, na podstawie której dokonano wyboru wykonawcy: nie

IV.4) INFORMACJE ADMINISTRACYJNE

IV.4.1) Adres strony internetowej, na której jest dostępna specyfikacja istotnych warunków zamówienia: www.Sp273.edu.pl
Specyfikację istotnych warunków zamówienia można uzyskać pod adresem: w siedzibie Szkoły Podstawowej nr 273 im. dra Aleksandra Landy, ul. Balcerzaka 1, 01-944 Warszawa, pokój Nr 7.

IV.4.4) Termin składania wniosków o dopuszczenie do udziału w postępowaniu lub ofert: 20.01.2012 godzina 10:00, miejsce: Szkoła Podstawowa nr 273 im. dra Aleksandra Landy, ul. Balcerzaka 1, 01-944 Warszawa, pokój Nr 7.

IV.4.5) Termin związania ofertą: okres w dniach: 30 (od ostatecznego terminu składania ofert).

IV.4.17) Czy przewiduje się unieważnienie postępowania o udzielenie zamówienia, w przypadku nieprzyznania środków pochodzących z budżetu Unii Europejskiej oraz niepodlegających zwrotowi środków z pomocy udzielonej przez państwa członkowskie Europejskiego Porozumienia o Wolnym Handlu (EFTA), które miały być przeznaczone na sfinansowanie całości lub części zamówienia: nie

Podziel się

Poleć ten przetarg znajomemu poleć

Wydrukuj przetarg drukuj

Dodaj ten przetarg do obserwowanych obserwuj








Uwaga: podstawą prezentowanych tutaj informacji są dane publikowane przez Urząd Zamówień Publicznych w Biuletynie Zamówień Publicznych. Treść ogłoszenia widoczna na eGospodarka.pl jest zgodna z treścią tegoż ogłoszenia dostępną w BZP w dniu publikacji. Redakcja serwisu eGospodarka.pl dokłada wszelkich starań, aby zamieszczone tutaj informacje były kompletne i zgodne z prawdą. Nie może jednak zagwarantować ich poprawności i nie ponosi żadnej odpowiedzialności za jakiekolwiek szkody powstałe w wyniku korzystania z nich.


Jeśli chcesz dodać ogłoszenie do serwisu, zapoznaj się z naszą ofertą:

chcę zamieszczać ogłoszenia

Dodaj swoje pytanie

Najnowsze orzeczenia

Wpisz nazwę miasta, dla którego chcesz znaleźć jednostkę ZUS.