eGospodarka.pl
eGospodarka.pl poleca

eGospodarka.plPrzetargiPrzetargi Kraków › Zaprojektowanie, zorganizowanie i przeprowadzenie pilotażu procesów walidacji i certyfikacji efektów uczenia się dla kwalifikacji prowadzenie wypieków w placówkach handlowych opisanej w ramach testowania procedur Zintegrowanego Rejestru Kwalifikacji zgodnie ze Standardem Opisu Kwalifikacji nadawanych poza systemami oświaty i szkolnictwa wyższego, której poziom szacowany jest na 1-5 w PRK, dla co najmniej 9 osób, przy czym przynajmniej 1 osoba musi otrzymać testowe poświadczenie uzyskania ww. kwalifikacji

Ten przetarg został już zakończony. Zobacz wynik tego przetargu



Ogłoszenie z dnia 2015-07-10

Kraków: Zaprojektowanie, zorganizowanie i przeprowadzenie pilotażu procesów walidacji i certyfikacji efektów uczenia się dla kwalifikacji prowadzenie wypieków w placówkach handlowych opisanej w ramach testowania procedur Zintegrowanego Rejestru Kwalifikacji zgodnie ze Standardem Opisu Kwalifikacji nadawanych poza systemami oświaty i szkolnictwa wyższego, której poziom szacowany jest na 1-5 w PRK, dla co najmniej 9 osób, przy czym przynajmniej 1 osoba musi otrzymać testowe poświadczenie uzyskania ww. kwalifikacji
Numer ogłoszenia: 102597 - 2015; data zamieszczenia: 10.07.2015
OGŁOSZENIE O ZAMÓWIENIU - usługi

Zamieszczanie ogłoszenia: obowiązkowe.

Ogłoszenie dotyczy:

V zamówienia publicznego
zawarcia umowy ramowej
ustanowienia dynamicznego systemu zakupów (DSZ)

SEKCJA I: ZAMAWIAJĄCY

I. 1) NAZWA I ADRES: Wojewódzki Urząd Pracy w Krakowie , pl. Na Stawach 1, 30-107 Kraków, woj. małopolskie, tel. 12 4227110, faks 12 4229785.

  • Adres strony internetowej zamawiającego: www.wup-krakow.pl

I. 2) RODZAJ ZAMAWIAJĄCEGO: Administracja samorządowa.

SEKCJA II: PRZEDMIOT ZAMÓWIENIA

II.1) OKREŚLENIE PRZEDMIOTU ZAMÓWIENIA

II.1.1) Nazwa nadana zamówieniu przez zamawiającego: Zaprojektowanie, zorganizowanie i przeprowadzenie pilotażu procesów walidacji i certyfikacji efektów uczenia się dla kwalifikacji prowadzenie wypieków w placówkach handlowych opisanej w ramach testowania procedur Zintegrowanego Rejestru Kwalifikacji zgodnie ze Standardem Opisu Kwalifikacji nadawanych poza systemami oświaty i szkolnictwa wyższego, której poziom szacowany jest na 1-5 w PRK, dla co najmniej 9 osób, przy czym przynajmniej 1 osoba musi otrzymać testowe poświadczenie uzyskania ww. kwalifikacji.

II.1.2) Rodzaj zamówienia: usługi.

II.1.4) Określenie przedmiotu oraz wielkości lub zakresu zamówienia: Przedmiotem zamówienia jest zaprojektowanie, zorganizowanie i przeprowadzenie pilotażu procesów walidacji i certyfikacji efektów uczenia się dla kwalifikacji prowadzenie wypieków w placówkach handlowych opisanej w ramach testowania procedur Zintegrowanego Rejestru Kwalifikacji zgodnie ze Standardem Opisu Kwalifikacji nadawanych poza systemami oświaty i szkolnictwa wyższego, której poziom szacowany jest na 1-5 w PRK, dla co najmniej 9 osób, przy czym przynajmniej 1 osoba musi otrzymać testowe poświadczenie uzyskania ww. kwalifikacji, w ramach projektu pn. Budowa krajowego systemu kwalifikacji - pilotażowe wdrożenie krajowego systemu kwalifikacji oraz kampania informacyjna dotycząca jego funkcjonowania realizowanego w ramach Poddziałania 3.4.1 Programu Operacyjnego Kapitał Ludzki. Proces walidacji jest oparty o efekty uczenia się określone dla nowej kwalifikacji prowadzenie wypieków w placówkach handlowych opisanej w ramach testowania procedur Zintegrowanego Rejestru Kwalifikacji zgodnie ze Zmodyfikowanym Standardem Opisu Kwalifikacji nadawanych poza systemami oświaty i szkolnictwa wyższego. Pilotaż walidacji uwzględnia: zaprojektowanie procesu walidacji efektów uczenia się i przygotowanie organizacji do pełnienia funkcji instytucji walidujacej i certyfikującej dla kwalifikacji prowadzenie wypieków w placówkach handlowych, poddanie się pilotażowemu procesowi weryfikacji wiarygodności IC, w tym m.in. opracowanie raportu instytucji certyfikującej (szczegóły zawiera pkt. 3 Opisu Przedmiotu Zamówienia stanowiącego załącznik nr 1a do SIWZ), przeprowadzenie procesu walidacji, w tym: rekrutację uczestników pilotażu, identyfikację efektów uczenia się, dokumentację efektów uczenia się, weryfikację/ocenę (assessment) efektów uczenia się określonych dla prowadzenie wypieków w placówkach handlowych , testową certyfikację, opracowanie raportu zawierającego wnioski z przeprowadzonego procesu oraz uwagi i rekomendacje do otrzymanych wstępnych wytycznych. Szczegółowe wymagania Zamawiającego dot. realizacji przedmiotu zamówienia i zakres rzeczowy zamówienia określa wzór umowy stanowiący załącznik nr 1 do SIWZ.

II.1.5)

  przewiduje się udzielenie zamówień uzupełniających

  • Określenie przedmiotu oraz wielkości lub zakresu zamówień uzupełniających

II.1.6) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 80.40.00.00 - Usługi edukacji osób dorosłych oraz inne 79.63.40.00 - Usługi kierowania karierą 79.63.00.00 - Usługi dotyczące personelu, z wyjątkiem rekrutacji i pozyskiwania personelu .

II.1.7) Czy dopuszcza się złożenie oferty częściowej: nie.

II.1.8) Czy dopuszcza się złożenie oferty wariantowej: nie.


II.2) CZAS TRWANIA ZAMÓWIENIA LUB TERMIN WYKONANIA: Zakończenie: 22.10.2015.

SEKCJA III: INFORMACJE O CHARAKTERZE PRAWNYM, EKONOMICZNYM, FINANSOWYM I TECHNICZNYM

III.1) WADIUM

Informacja na temat wadium: wadium nie jest wymagane

III.2) ZALICZKI

III.3) WARUNKI UDZIAŁU W POSTĘPOWANIU ORAZ OPIS SPOSOBU DOKONYWANIA OCENY SPEŁNIANIA TYCH WARUNKÓW

  • III.3.2) Wiedza i doświadczenie

    Opis sposobu dokonywania oceny spełniania tego warunku

    • W postępowaniu mogą brać udział Wykonawcy, którzy w okresie ostatnich 3 lat przed upływem terminu składania ofert (a jeżeli okres prowadzenia działalności jest krótszy - w tym okresie) prowadzili przez co najmniej rok działalność związaną z wytwarzaniem wyrobów piekarniczych lub szkoleniem lub praktykami/stażami w tym zakresie

  • III.3.3) Potencjał techniczny

    Opis sposobu dokonywania oceny spełniania tego warunku

    • W postępowaniu mogą brać udział Wykonawcy, którzy dysponują następującym wyposażeniem niezbędnym do należytego wykonania zamówienia tj. pracownią lub pomieszczeniem wyposażonym w stanowisko lub stanowiska pozwalające na wypiek półproduktów i wyrobów gotowych, prowadzenia rozrostu i wypieku kęsów ciasta oraz wykańczania i przygotowania pieczywa do dystrybucji wyposażone co najmniej w piec piekarski, komorę rozrostową, dzielarki, dzielarko-formierki, miesiarki, ubijarki, patelnie smażalnicze

  • III.3.4) Osoby zdolne do wykonania zamówienia

    Opis sposobu dokonywania oceny spełniania tego warunku

    • W postępowaniu mogą brać udział Wykonawcy, którzy dysponują osobami, które będą uczestniczyć w realizacji zamówienia: 1) co najmniej 1 osobą przeprowadzającą w pilotażu proces identyfikacji i dokumentowania, która udokumentuje w ostatnich 6 latach przed upływem terminu składania ofert co najmniej 3-letnie doświadczenie zawodowe w obszarze związanym z wytwarzaniem wyrobów piekarniczych lub 2-letnie doświadczenie w prowadzeniu kształcenia lub praktyk/staży przygotowujących do zawodu piekarz lub cukiernik lub 160 godzin szkolenia w obszarze związanym z wytwarzaniem wyrobów piekarniczych, 2) co najmniej 3 osobami, które będą tworzyć komisję oceniającą. Osoby wchodzące w skład komisji powinny posiadać minimum średnie wykształcenie i udokumentowany minimum 5-letni (w ostatnich 10 latach przed upływem terminu składania ofert) staż pracy: w zawodzie piekarz lub cukiernik lub na stanowisku technologa w firmach zajmujących się wytwarzaniem pieczywa lub na stanowisku sprzedawcy w jednostkach handlowych zajmujących się wytwarzaniem pieczywa lub związany ze szkoleniem w zakresie wytwarzania wyrobów piekarniczych. Dodatkowo spośród ww. osób wchodzących w skład komisji: - przynajmniej jedna powinna udokumentować co najmniej 2-letnie doświadczenie (w ostatnich 6 latach przed upływem terminu składania ofert) związane z pracą w dziale HR lub opisywaniem kwalifikacji/stanowisk pracy/standardów kompetencyjnych lub oceną kompetencji np. metodą assessment center oraz - przynajmniej jedna powinna udokumentować minimum 6-letni staż (w okresie ostatnich 10 lat przed upływem terminu składania ofert) w zawodzie piekarz lub cukiernik oraz tytuł mistrza w zawodzie piekarz lub cukiernik lub minimum 6-letni staż (w okresie ostatnich 10 lat przed upływem terminu składania ofert) w zawodzie piekarz lub cukiernik oraz doświadczenie jako kierownik piekarni lub cukierni (min. 1 rok). Oba warunki dodatkowe muszą być spełnione, przy czym może je spełnić ta sama osoba., 3) co najmniej 1 osobą przeprowadzającą w pilotażu proces testowej certyfikacji, która udokumentuje w ostatnich 3 latach przed upływem terminu składania ofert - doświadczenie w przeprowadzaniu egzaminów lub oceny prac semestralnych lub dyplomowych lub ocen pracowniczych dla min. 10 prac/osób, 4) 1 osobą koordynującą proces pilotażu, która udokumentuje w ostatnich 5 latach przed upływem terminu składania ofert co najmniej 2-letnie doświadczenie w zakresie zarządzania zespołem oraz zarządzania/koordynowania/nadzorowania realizacji projektów. Każdy z warunków wymienionych w punkcie III.3.4 powinien być spełniony przez inną osobę, z wyłączeniem warunków dodatkowych wskazanych w pkt. 2)

III.4) INFORMACJA O OŚWIADCZENIACH LUB DOKUMENTACH, JAKIE MAJĄ DOSTARCZYĆ WYKONAWCY W CELU POTWIERDZENIA SPEŁNIANIA WARUNKÓW UDZIAŁU W POSTĘPOWANIU ORAZ NIEPODLEGANIA WYKLUCZENIU NA PODSTAWIE ART. 24 UST. 1 USTAWY

III.4.1) W zakresie wykazania spełniania przez wykonawcę warunków, o których mowa w art. 22 ust. 1 ustawy, oprócz oświadczenia o spełnianiu warunków udziału w postępowaniu należy przedłożyć:

  • wykaz wykonanych, a w przypadku świadczeń okresowych lub ciągłych również wykonywanych, głównych dostaw lub usług, w okresie ostatnich trzech lat przed upływem terminu składania ofert albo wniosków o dopuszczenie do udziału w postępowaniu, a jeżeli okres prowadzenia działalności jest krótszy - w tym okresie, wraz z podaniem ich wartości, przedmiotu, dat wykonania i podmiotów, na rzecz których dostawy lub usługi zostały wykonane, oraz załączeniem dowodów, czy zostały wykonane lub są wykonywane należycie;
  • określenie dostaw lub usług, których dotyczy obowiązek wskazania przez wykonawcę w wykazie lub złożenia poświadczeń, w tym informacja o dostawach lub usługach niewykonanych lub wykonanych nienależycie
    Usługi potwierdzające spełnienie warunków udziału w postępowaniu w zakresie doświadczenia;
  • wykaz narzędzi, wyposażenia zakładu i urządzeń technicznych dostępnych wykonawcy usług lub robót budowlanych w celu wykonania zamówienia wraz z informacją o podstawie do dysponowania tymi zasobami;
  • wykaz osób, które będą uczestniczyć w wykonywaniu zamówienia, w szczególności odpowiedzialnych za świadczenie usług, kontrolę jakości lub kierowanie robotami budowlanymi, wraz z informacjami na temat ich kwalifikacji zawodowych, doświadczenia i wykształcenia niezbędnych do wykonania zamówienia, a także zakresu wykonywanych przez nie czynności, oraz informacją o podstawie do dysponowania tymi osobami;

III.4.2) W zakresie potwierdzenia niepodlegania wykluczeniu na podstawie art. 24 ust. 1 ustawy, należy przedłożyć:

  • oświadczenie o braku podstaw do wykluczenia;
  • aktualny odpis z właściwego rejestru lub z centralnej ewidencji i informacji o działalności gospodarczej, jeżeli odrębne przepisy wymagają wpisu do rejestru lub ewidencji, w celu wykazania braku podstaw do wykluczenia w oparciu o art. 24 ust. 1 pkt 2 ustawy, wystawiony nie wcześniej niż 6 miesięcy przed upływem terminu składania wniosków o dopuszczenie do udziału w postępowaniu o udzielenie zamówienia albo składania ofert;

III.4.3) Dokumenty podmiotów zagranicznych

Jeżeli wykonawca ma siedzibę lub miejsce zamieszkania poza terytorium Rzeczypospolitej Polskiej, przedkłada:

III.4.3.1) dokument wystawiony w kraju, w którym ma siedzibę lub miejsce zamieszkania potwierdzający, że:

  • nie otwarto jego likwidacji ani nie ogłoszono upadłości - wystawiony nie wcześniej niż 6 miesięcy przed upływem terminu składania wniosków o dopuszczenie do udziału w postępowaniu o udzielenie zamówienia albo składania ofert;

III.4.4) Dokumenty dotyczące przynależności do tej samej grupy kapitałowej

  • lista podmiotów należących do tej samej grupy kapitałowej w rozumieniu ustawy z dnia 16 lutego 2007 r. o ochronie konkurencji i konsumentów albo informacji o tym, że nie należy do grupy kapitałowej;

SEKCJA IV: PROCEDURA

IV.1) TRYB UDZIELENIA ZAMÓWIENIA

IV.1.1) Tryb udzielenia zamówienia: przetarg nieograniczony.

IV.2) KRYTERIA OCENY OFERT

IV.2.1) Kryteria oceny ofert: cena oraz inne kryteria związane z przedmiotem zamówienia:

  • 1 - Cena - 50
  • 2 - Potencjał kadrowy - 50

IV.2.2)

  przeprowadzona będzie aukcja elektroniczna, adres strony, na której będzie prowadzona:

IV.3) ZMIANA UMOWY

przewiduje się istotne zmiany postanowień zawartej umowy w stosunku do treści oferty, na podstawie której dokonano wyboru wykonawcy:

Dopuszczalne zmiany postanowień umowy oraz określenie warunków zmian

Zamawiający przewiduje możliwość następujących zmian postanowień umowy: 1) zmiany terminu wykonania Zamówienia w przypadku zaistnienia wydarzeń uniemożliwiających realizację umowy tj. wojna, klęski żywiołowe, strajki itp. (tzw. siła wyższa), o liczbę dni, podczas których wystąpiły te wydarzenia, 2) zmiany terminu wykonania Zamówienia w przypadku wystąpienia okoliczności uniemożliwiających lub w znacznym stopniu opóźniających realizację umowy z przyczyn niezależnych od Wykonawcy a leżących po stronie Zamawiającego, o liczbę dni wystąpienia tych okoliczności, 3) zmiany, których uwzględnienie wymaga zmiana obowiązujących przepisów prawa w zakresie mającym wpływ na realizację przedmiotu umowy

IV.4) INFORMACJE ADMINISTRACYJNE

IV.4.1) Adres strony internetowej, na której jest dostępna specyfikacja istotnych warunków zamówienia: http://wup-krakow.pl/o-wup/zamowienia-publiczne/ogloszenia-o-postepowaniach
Specyfikację istotnych warunków zamówienia można uzyskać pod adresem: Wojewódzki Urząd Pracy w Krakowie, pl. Na Stawach 1, 30-107 Kraków, pok. 309.

IV.4.4) Termin składania wniosków o dopuszczenie do udziału w postępowaniu lub ofert: 21.07.2015 godzina 09:30, miejsce: Wojewódzki Urząd Pracy w Krakowie, pl. Na Stawach 1, 30-107 Kraków, pok. 309.

IV.4.5) Termin związania ofertą: okres w dniach: 30 (od ostatecznego terminu składania ofert).

IV.4.16) Informacje dodatkowe, w tym dotyczące finansowania projektu/programu ze środków Unii Europejskiej: 1) Zamówienie realizowane w ramach projektu Budowa krajowego systemu kwalifikacji - pilotażowe wdrożenie krajowego systemu kwalifikacji oraz kampania informacyjna dotycząca jego funkcjonowania realizowanego w ramach Poddziałania 3.4.1 Programu Operacyjnego Kapitał Ludzki. 2) Szczegółowe informacje na temat dokumentów wymaganych do złożenia na potwierdzenie spełniania warunków udziału w postępowaniu zawiera SIWZ - zamawiający nie wymaga załączania dowodów, czy usługi wykazane w wykazie usług zostały wykonane lub są wykonywane należycie.

IV.4.17) Czy przewiduje się unieważnienie postępowania o udzielenie zamówienia, w przypadku nieprzyznania środków pochodzących z budżetu Unii Europejskiej oraz niepodlegających zwrotowi środków z pomocy udzielonej przez państwa członkowskie Europejskiego Porozumienia o Wolnym Handlu (EFTA), które miały być przeznaczone na sfinansowanie całości lub części zamówienia: nie

Podziel się

Poleć ten przetarg znajomemu poleć

Wydrukuj przetarg drukuj

Dodaj ten przetarg do obserwowanych obserwuj








Uwaga: podstawą prezentowanych tutaj informacji są dane publikowane przez Urząd Zamówień Publicznych w Biuletynie Zamówień Publicznych. Treść ogłoszenia widoczna na eGospodarka.pl jest zgodna z treścią tegoż ogłoszenia dostępną w BZP w dniu publikacji. Redakcja serwisu eGospodarka.pl dokłada wszelkich starań, aby zamieszczone tutaj informacje były kompletne i zgodne z prawdą. Nie może jednak zagwarantować ich poprawności i nie ponosi żadnej odpowiedzialności za jakiekolwiek szkody powstałe w wyniku korzystania z nich.


Jeśli chcesz dodać ogłoszenie do serwisu, zapoznaj się z naszą ofertą:

chcę zamieszczać ogłoszenia

Dodaj swoje pytanie

Najnowsze orzeczenia

Wpisz nazwę miasta, dla którego chcesz znaleźć jednostkę ZUS.