Ten przetarg zosta³ ju¿ zakoñczony. Zobacz wynik tego przetargu
Og³oszenie z dnia 2010-04-12
Augustów: ¦wiadczenie us³ug hotelarskich, gastronomicznych i konferencyjnych dla uczestników szkolenia w ramach Projektu Ma³y Archimedes
Numer og³oszenia: 101462 - 2010; data zamieszczenia: 12.04.2010
OG£OSZENIE O ZAMÓWIENIU - us³ugi
Zamieszczanie og³oszenia: obowi±zkowe.
Og³oszenie dotyczy: zamówienia publicznego.
SEKCJA I: ZAMAWIAJ¡CY
I. 1) NAZWA I ADRES: Augustowskie Centrum Edukacyjne , Al. Kard. Wyszyñskiego 3, 16-300 Augustów, woj. podlaskie, tel. 087 6432861, faks 087 6432861.
- Adres strony internetowej zamawiaj±cego: www.ace.pol.pl
I. 2) RODZAJ ZAMAWIAJ¡CEGO: Administracja samorz±dowa.
SEKCJA II: PRZEDMIOT ZAMÓWIENIA
II.1) OKRE¦LENIE PRZEDMIOTU ZAMÓWIENIA
II.1.1) Nazwa nadana zamówieniu przez zamawiaj±cego: ¦wiadczenie us³ug hotelarskich, gastronomicznych i konferencyjnych dla uczestników szkolenia w ramach Projektu Ma³y Archimedes.
II.1.2) Rodzaj zamówienia: us³ugi.
II.1.3) Okre¶lenie przedmiotu oraz wielko¶ci lub zakresu zamówienia: 1. Przedmiotem zamówienia jest ¶wiadczenie us³ug hotelarskich, gastronomicznych i konferencyjnych dla uczestników szkolenia w ramach Projektu Ma³y Archimedes: 1.1. czê¶æ I zamówienia: pobyt uczestników szkolenia dla 70 osób w terminie 14.05.2010r. - 15.05.2010r. w miejscowo¶ci zlokalizowanej maksymalnie 50 km od siedziby Zamawiaj±cego (Al. Kard. Wyszyñskiego 3, 16-300 Augustów) 1.1.1 hotel o standardzie: pokoje 2 lub 3-osobowe z ³azienk± (pe³ny wêze³ sanitarny), wyposa¿one w TV satelitarn± , telefon, mo¿liwo¶æ pod³±czenia do internetu, ³ó¿ka jednoosobowe, szafa lub komoda na ubrania. 1.1.2 2 sale konferencyjne na 35 osób ka¿da wyposa¿one w media audiowizualne (nag³o¶nienie, rzutnik multimedialny), ekran, dostêp do internetu, flipchart, papier, pisaki w dniu 14.05. i 15.05.2010r. Proszê przedstawiæ opis, zdjêcia lub foldery obiektu, wnêtrze obiektu i sal konferencyjnych 1.1.3 us³uga gastronomiczna dla 70 osób polegaj±ca na: . I dzieñ - jedna przerwa kawowa typu: kawa, herbata, woda mineralna, soki, galanteria cukiernicza . II dzieñ - jedna przerwa kawowa typu: kawa, herbata, woda mineralna, soki, galanteria cukiernicza . I i II dzieñ obiad trzydaniowy: zupa, do wyboru miêso gotowane lub sma¿one, warzywa, deser, napoje, . I dzieñ - uroczysta kolacja serwowana na ciep³o, . II dzieñ -¶niadanie w formie sto³u szwedzkiego: przek±ski zimne i gor±ce, napoje zimne i gor±ce 1.1.4 Dok³adny czas przerw do uzgodnienia z Zamawiaj±cym. 1.1.5 Ostateczna liczba uczestników szkolenia zostanie podana przez Zamawiaj±cego do 5 maja 2010r. 1.1.6 Ostateczne rozliczenie z Wykonawc± za¶wiadczone us³ugi gastronomiczne odbêdzie siê na podstawie faktycznej liczby uczestników szkolenia. Wymagane do³±czenie do oferty proponowanego menu 1.1.7 Mo¿liwo¶æ parkowania samochodów przez uczestników szkolenia przy hotelu lub w pobli¿u. Uwaga: Parking p³atny przez uczestników szkolenia (wymagane jest podanie cen doby dla celów informacyjnych, adresowane do uczestników szkolenia ) 1.2. czê¶æ II zamówienia: pobyt uczestników szkolenia dla 180 osób w terminie 21.05.2010 r. - 22.05.2010r. w miejscu zlokalizowanym maksymalnie 5 km od siedziby Zamawiaj±cego (Al. Kard. Wyszyñskiego 3, 16-300 Augustów). Dopuszcza siê organizacjê pobytu w miejscowo¶ci oddalonej maksymalnie 20km od siedziby Zamawiaj±cego pod warunkiem zapewnienia transportu uczestników szkolenia do siedziby Zamawiaj±cego w czasie ca³ego pobytu. 1.2.1 hotel o standardzie: pokoje 2 lub 3-osobowe z ³azienk± (pe³ny wêze³ sanitarny), wyposa¿one w TV satelitarn± , telefon, mo¿liwo¶æ pod³±czenia do internetu, ³ó¿ka jednoosobowe, szafa lub komoda na ubrania. Proszê przedstawiæ opis, zdjêcia lub foldery obiektu, wnêtrze obiektu 1.2.2 us³uga gastronomiczna dla 180 osób polegaj±ca na: . I i II dzieñ - obiad trzydaniowy: zupa, do wyboru miêso gotowane lub sma¿one, warzywa, deser, napoje, . I dzieñ - kolacja serwowana na ciep³o w formie sto³u szwedzkiego, . II dzieñ -¶niadanie w formie sto³u szwedzkiego: przek±ski zimne i gor±ce, napoje zimne i gor±ce 1.2.3 Ostateczna liczba uczestników szkolenia zostanie podana przez Zamawiaj±cego do 11 maja 2010r. 1.2.4 Ostateczne rozliczenie z Wykonawc± za¶wiadczone us³ugi gastronomiczne odbêdzie siê na podstawie faktycznej liczby uczestników szkolenia..
II.1.4) Czy przewiduje siê udzielenie zamówieñ uzupe³niaj±cych: nie.
II.1.5) Wspólny S³ownik Zamówieñ (CPV): 55.12.00.00 - Us³ugi hotelarskie w zakresie spotkañ i konferencji 55.30.00.00 - Us³ugi restauracyjne i dotycz±ce podawania posi³ków .
II.1.6) Czy dopuszcza siê z³o¿enie oferty czê¶ciowej: tak, liczba czê¶ci: 2.
II.1.7) Czy dopuszcza siê z³o¿enie oferty wariantowej: nie.
II.2) CZAS TRWANIA ZAMÓWIENIA LUB TERMIN WYKONANIA: .
SEKCJA III: INFORMACJE O CHARAKTERZE PRAWNYM, EKONOMICZNYM, FINANSOWYM I TECHNICZNYM
III.1) WADIUM
Informacja na temat wadium: Zamawiaj±cy nie wymaga wniesienia wadium
III.2) ZALICZKI
- Czy przewiduje siê udzielenie zaliczek na poczet wykonania zamówienia: nie
III.3) WARUNKI UDZIA£U W POSTÊPOWANIU ORAZ OPIS SPOSOBU DOKONYWANIA OCENY SPE£NIANIA TYCH WARUNKÓW
III. 3.1) Uprawnienia do wykonywania okre¶lonej dzia³alno¶ci lub czynno¶ci, je¿eli przepisy prawa nak³adaj± obowi±zek ich posiadania
Opis sposobu dokonywania oceny spe³niania tego warunku
spe³nia/nie spe³nia. Wymagane jest z³o¿enie o¶wiadczenia o spe³nieniu warunku
III.3.2) Wiedza i do¶wiadczenie
Opis sposobu dokonywania oceny spe³niania tego warunku
spe³nia/nie spe³nia. Wymagane jest z³o¿enie o¶wiadczenia o spe³nieniu warunku
III.3.4) Osoby zdolne do wykonania zamówienia
Opis sposobu dokonywania oceny spe³niania tego warunku
spe³nia/nie spe³nia. Wymagane jest z³o¿enie o¶wiadczenia o spe³nieniu warunku
III.3.5) Sytuacja ekonomiczna i finansowa
Opis sposobu dokonywania oceny spe³niania tego warunku
spe³nia/nie spe³nia. Wymagane jest z³o¿enie o¶wiadczenia o spe³nieniu warunku
III.4) INFORMACJA O O¦WIADCZENIACH LUB DOKUMENTACH, JAKIE MAJ¡ DOSTARCZYÆ WYKONAWCY W CELU POTWIERDZENIA SPE£NIANIA WARUNKÓW UDZIA£U W POSTÊPOWANIU ORAZ NIEPODLEGANIA WYKLUCZENIU NA PODSTAWIE ART. 24 UST. 1 USTAWY
-
III.4.1) W zakresie wykazania spe³niania przez wykonawcê warunków, o których mowa w art. 22 ust. 1 ustawy, oprócz o¶wiadczenia o spe³nieniu warunków udzia³u w postêpowaniu, nale¿y przed³o¿yæ:
III.4.2) W zakresie potwierdzenia niepodlegania wykluczeniu na podstawie art. 24 ust. 1 ustawy, nale¿y przed³o¿yæ:
- o¶wiadczenie o braku podstaw do wykluczenia
- aktualny odpis z w³a¶ciwego rejestru, je¿eli odrêbne przepisy wymagaj± wpisu do rejestru, w celu wykazania braku podstaw do wykluczenia w oparciu o art. 24 ust. 1 pkt 2 ustawy, wystawiony nie wcze¶niej ni¿ 6 miesiêcy przed up³ywem terminu sk³adania wniosków o dopuszczenie do udzia³u w postêpowaniu o udzielenie zamówienia albo sk³adania ofert, a w stosunku do osób fizycznych o¶wiadczenie w zakresie art. 24 ust. 1 pkt 2 ustawy
III.5) INFORMACJA O DOKUMENTACH POTWIERDZAJ¡CYCH, ¯E OFEROWANE DOSTAWY , US£UGI LUB ROBOTY BUDOWLANE ODPOWIADAJ¡ OKRE¦LONYM WYMAGANIOM
W zakresie potwierdzenia, ¿e oferowane dostawy, us³ugi lub roboty budowlane odpowiadaj± okre¶lonym wymaganiom nale¿y przed³o¿yæ:
- próbki, opisy lub fotografie
III.7) Czy ogranicza siê mo¿liwo¶æ ubiegania siê o zamówienie publiczne tylko dla wykonawców, u których ponad 50 % pracowników stanowi± osoby niepe³nosprawne: nie
SEKCJA IV: PROCEDURA
IV.1) TRYB UDZIELENIA ZAMÓWIENIA
IV.1.1) Tryb udzielenia zamówienia: przetarg nieograniczony.
IV.2) KRYTERIA OCENY OFERT
IV.2.1) Kryteria oceny ofert: najni¿sza cena.
IV.2.2) Czy przeprowadzona bêdzie aukcja elektroniczna: nie.
IV.3) ZMIANA UMOWY
Czy przewiduje siê istotne zmiany postanowieñ zawartej umowy w stosunku do tre¶ci oferty, na podstawie której dokonano wyboru wykonawcy: nie
IV.4) INFORMACJE ADMINISTRACYJNE
IV.4.1) Adres strony internetowej, na której jest dostêpna specyfikacja istotnych warunków zamówienia: www.ace.pol.pl
Specyfikacjê istotnych warunków zamówienia mo¿na uzyskaæ pod adresem: Augustowskie centrum Edukacyjne, Al. Kadr. Wyszyñskiego 3, 16 - 300 Augustów.
IV.4.4) Termin sk³adania wniosków o dopuszczenie do udzia³u w postêpowaniu lub ofert: 20.04.2010 godzina 10:00, miejsce: Sekretariat Augustowskiego Centrum Edukacyjnego w Augustowie, Al. Kard. Wyszyñskiego 3.
IV.4.5) Termin zwi±zania ofert±: okres w dniach: 30 (od ostatecznego terminu sk³adania ofert).
IV.4.16) Informacje dodatkowe, w tym dotycz±ce finansowania projektu/programu ze ¶rodków Unii Europejskiej: Projekt wspó³finansowany z Unii Europejskiej w ramach Europejskiego Funduszu Spo³ecznego.
IV.4.17) Czy przewiduje siê uniewa¿nienie postêpowania o udzielenie zamówienia, w przypadku nieprzyznania ¶rodków pochodz±cych z bud¿etu Unii Europejskiej oraz niepodlegaj±cych zwrotowi ¶rodków z pomocy udzielonej przez pañstwa cz³onkowskie Europejskiego Porozumienia o Wolnym Handlu (EFTA), które mia³y byæ przeznaczone na sfinansowanie ca³o¶ci lub czê¶ci zamówienia: nie
INNE PRZETARGI Z AUGUSTOWA
- Budowa ³±cznika Szpitalnego Oddzia³u Ratunkowego
- Zakup i dostawa mebli biurowych oraz mebli na potrzeby pomieszczeñ pielêgniarskich i sal pacjentów dla SPZZOD w Augustowie.
wiêcej: przetargi w Augustowie »
PRZETARGI Z PODOBNEJ KATEGORII
- Obs³uga wizyt miêdzynarodowych oraz innych wydarzeñ w zakresie us³ug gastronomicznych
- Us³ugi cateringowe, gastronomiczne i noclegowe na potrzeby organizacji 58. Ogólnopolskiego Festiwalu Kapel i ¦piewaków Ludowych w Kazimierzu Dolnym ( zadania nierozstrzygniête)
- Us³uga hotelowo-gastronomiczna na potrzeby organizacji obozu sportowego dla zawodników Akademii Pi³karskiej Klubu Sportowego Sokó³ Serock
- 106.2024 wy³onienie Wykonawcy w zakresie ¶wiadczenia us³ugi cateringowej podczas miêdzynarodowej konferencji European Conference on Molecular Magnetic (ECMM 2024).
- ¦wiadczenie us³ug cateringowych na potrzeby spotkañ ze ¶rodowiskiem biznesowym organizowanych przez Miasto Gorzów.
- ¦wiadczenie us³ugi cateringowej polegaj±cej na przygotowaniu i dostarczeniu wy¿ywienia do siedziby Zamawiaj±cego lub do innego miejsca wskazanego przez Zamawiaj±cego, w granicach m. st. Warszawy
wiêcej: Us³ugi hotelarskie w zakresie spotkañ i konferencji »
Uwaga: podstaw± prezentowanych tutaj informacji s± dane publikowane przez Urz±d Zamówieñ Publicznych w Biuletynie Zamówieñ Publicznych. Tre¶æ og³oszenia widoczna na eGospodarka.pl jest zgodna z tre¶ci± tego¿ og³oszenia dostêpn± w BZP w dniu publikacji. Redakcja serwisu eGospodarka.pl dok³ada wszelkich starañ, aby zamieszczone tutaj informacje by³y kompletne i zgodne z prawd±. Nie mo¿e jednak zagwarantowaæ ich poprawno¶ci i nie ponosi ¿adnej odpowiedzialno¶ci za jakiekolwiek szkody powsta³e w wyniku korzystania z nich.