eGospodarka.pl
eGospodarka.pl poleca

eGospodarka.plPrzetargiPrzetargi Cedynia › Dożywianie dzieci z terenu gminy Cedynia

Zobacz treść przetargu, którego dotyczy to sprostowanie



Ogłoszenie z dnia 2015-07-08

Numer ogłoszenia: 101417 - 2015; data zamieszczenia: 08.07.2015

OGŁOSZENIE O ZMIANIE OGŁOSZENIA

Ogłoszenie dotyczy: Ogłoszenia o zamówieniu.

Informacje o zmienianym ogłoszeniu: 99543 - 2015 data 03.07.2015 r.

SEKCJA I: ZAMAWIAJĄCY

Ośrodek Pomocy Społecznej, Plac Wolności 8, 74-520 Cedynia, woj. zachodniopomorskie, tel. 0-91 4647956, fax. 0-91 4647956.

SEKCJA II: ZMIANY W OGŁOSZENIU

II.1) Tekst, który należy zmienić:

  • Miejsce, w którym znajduje się zmieniany tekst: II.1.4).
  • W ogłoszeniu jest: W ogłoszeniu jest: Określenie przedmiotu oraz wielkości lub zakresu zamówienia: Przedmiotem zamówienia dożywianie dzieci z terenu gminy Cedynia w szkołach i przedszkolu z terenu gminy Cedynia: Szkoła Podstawowa w Piasku Zespół Szkolno Przedszkolny w Cedyni Gimnazjum w Cedyni 3.2 Ogólna charakterystyka przedmiotu zamówienia: Żywienie dzieci odbywać się będzie od poniedziałku do piątku w okresie od 01 września 2013 r. do przedostatniego dnia roku szkolnego 2015. (około 200 dni roku szkolnego 2013/14 i 200 dni roku szkolnego 2014/15) Dzienna ilość posiłków ok. 120. W Szkole Podstawowej w Piasku ok. 40 Zespół Szkolno Przedszkolny w Cedyni, ok. 50 w Gimnazjum w Cedyni ok. 30 Zamawiający zastrzega sobie możliwość zmniejszenia wielkości zamówienia posiłków, w zależności od bieżących potrzeb zamawiającego. Przedmiot zamówienia finansowany będzie z budżetów na rok 2013 oraz na rok 2014 i 2015 W związku z brakiem informacji odnośnie ilości środków finansowych jakie zamawiający zabezpieczy na realizację zamówienia w poszczególnych latach. liczba posiłków może ulec zmianie w zależności od posiadanych środków finansowych. Alternatywnie zamawiający zastrzega sobie możliwość wydawania posiłków w zależności od posiadanych środków bądź pełen posiłek, bądź sama zupa, bądź samo drugie danie, tak aby nie przekroczyć zabezpieczonych środków finansowych w 2013, 2014, 2015 r. a wykorzystać zabezpieczoną sumę. Zamawiający zastrzega sobie możliwość zmniejszenia wielkości zamówienia, w przypadku nieotrzymania dofinansowania z Zachodniopomorskiego Urzędu Wojewódzkiego Zamawiający nie ponosi konsekwencji za zmniejszenie ilości posiłków. Wykonawca zobowiązuje się przygotować, dostarczyć i wydać posiłki do przedszkoli i szkół codziennie tj. od poniedziałku do piątku z wyjątkiem przypadających w tych dniach świąt, ferii, wakacji letnich i innych wolnych dni w przedszkolu i szkole: Posiłek powinien dostarczać w odpowiedniej ilości wszystkie podstawowe składniki odżywcze (białko o wysokiej wartości biologicznej, węglowodany, a także składniki mineralne i witaminy), być sporządzony w sposób zapewniający bezpieczeństwo żywności zgodnie z zasadami Hazard Analysis and Critical Control Points, zwanym systemem HACCP oraz zgodnie z wymogami sztuki kulinarnej i sanitarnej dla żywienia zbiorowego i posiadać wartość energetyczną zgodną z normami żywienia dla poszczególnych kategorii wiekowych tj.: dla dzieci przedszkolnych i uczniów klas I do III szkół podstawowych ok. 560 kcal; dla pozostałych uczniów ok. 1000 kcal. Posiłek powinien składać się z dwóch dań i napoju: a) pierwszego dania zupy przygotowanej z pełni dostępnych sezonowych warzyw nie mniej niż 250 ml dla dzieci przedszkolnych i uczniów klas I do III i nie mniej niż 350 ml pozostali uczniowie; b) drugiego dania, którego podstawą powinna być potrawa z produktów białkowych pochodzenia zwierzęcego np. z mięsa, podrobów, ryb, jaj, sera oraz posiadać odpowiednią gramaturę i wynosić nie mniej niż: - ziemniaki (kasza, ryż, makaron) 120 g dzieci przedszkolne i uczniowie klas I do III, 180 g pozostali uczniowie; porcja mięsa lub ryby 50 g dzieci przedszkolne i uczniowie klas I do III, 80 g pozostali uczniowie; surówka z pełni dostępnych warzyw i owoców 100 g dzieci przedszkolne i uczniowie klas I do III, 150 g pozostali uczniowie (1 raz w tygodniu dopuszcza się warzywa gotowane); jeden raz w tygodniu dopuszcza się drugie danie w postaci np. naleśników, placków ziemniaczanych, pierogów itp. lub potrawy półmięsnej 230 g dzieci przedszkolne i uczniowie klas I do III, 300 g pozostali uczniowie; c) napoju (np. kompot z owoców) 200 ml; UWAGA: w przypadku stosowania przez niektórych uczniów diety wegetariańskiej Wykonawca zobowiązany jest zapewnić dla nich dania wegetariańskie liczba uczniów (jeżeli będą takie osoby) zostanie podana Wykonawcy. Miejsce i godziny wydawania posiłków wykonawca uzgodni bezpośrednio z dyrektorami poszczególnych szkół. Budynek szkolny 74 - 520 Cedynia; ul. Żymierskiego 21 Budynek szkolny Piasek; 74 - 520 Cedynia; Piasek 63 Wykonawca zobowiązany jest każdorazowo, z tygodniowym wyprzedzeniem przedłożyć Zamawiającemu jadłospis na kolejne dwa tygodnie, celem akceptacji. Przygotowywane i dostarczane posiłki muszą być wysokiej jakości, muszą spełniać wymagania jakościowe, dotyczące przechowywania, pakowania i transportu zawarte w polskich normach, posiadać ważne terminy przydatności do spożycia oraz powinny być urozmaicone i w ciągu 10 dni nie powinny się powtarzać. Posiłki Wykonawca dostarczać będzie własnym transportem, na własny koszt, w naczyniach jednorazowego użytku dla każdego uprawnionego oddzielnie, z utrzymaniem odpowiedniej temperatury posiłków (zupa powyżej 85 oC, drugie danie powyżej 65oC), a także zapewni sztućce jednorazowego użytku dla każdego uprawnionego. Wykonawca ponosi koszty załadunku i rozładunku wszystkich dostaw posiłków. Jednocześnie Wykonawca zobowiązany jest do odbioru zużytych naczyń jednorazowych i odpadów pokonsumpcyjnych. Posiłek oraz sposób jego przygotowania, transport powinien spełniać warunki określone w powszechnie obowiązujących przepisach prawa, a w szczególności w ustawie z dnia 25.08.2006r. o bezpieczeństwie żywności i żywienia (j. t. z 2010 r., Dz. U. Nr 171 poz. 1225 z późn. zm.) oraz w przepisach wykonawczych..
  • W ogłoszeniu powinno być: Przedmiotem zamówienia dożywianie dzieci z terenu gminy Cedynia w szkołach i przedszkolu z terenu gminy Cedynia: Szkoła Podstawowa w Piasku Zespół Szkolno Przedszkolny w Cedyni Gimnazjum w Cedyni 3.2 Ogólna charakterystyka przedmiotu zamówienia: Żywienie dzieci odbywać się będzie od poniedziałku do piątku w okresie od 01 września 2015 r. do przedostatniego dnia roku szkolnego 2018. ((około 200 dni roku szkolnego 2015/16, około 200 dni roku szkolnego 2016/17, około 200 dni roku szkolnego 2017/18) Dzienna ilość posiłków ok. 120. W Szkole Podstawowej w Piasku ok. 40 Zespół Szkolno Przedszkolny w Cedyni, ok. 50 w Gimnazjum w Cedyni ok. 30 Zamawiający zastrzega sobie możliwość zmniejszenia wielkości zamówienia posiłków, w zależności od bieżących potrzeb zamawiającego. Przedmiot zamówienia finansowany będzie z budżetów na rok 2013 oraz na rok 2014 i 2015 W związku z brakiem informacji odnośnie ilości środków finansowych jakie zamawiający zabezpieczy na realizację zamówienia w poszczególnych latach. liczba posiłków może ulec zmianie w zależności od posiadanych środków finansowych. Alternatywnie zamawiający zastrzega sobie możliwość wydawania posiłków w zależności od posiadanych środków bądź pełen posiłek, bądź sama zupa, bądź samo drugie danie, tak aby nie przekroczyć zabezpieczonych środków finansowych w 2015 r., 2016 r., 2017 r., 2018 r. a wykorzystać zabezpieczoną sumę. Zamawiający zastrzega sobie możliwość zmniejszenia wielkości zamówienia, w przypadku nieotrzymania dofinansowania z Zachodniopomorskiego Urzędu Wojewódzkiego Zamawiający nie ponosi konsekwencji za zmniejszenie ilości posiłków. Wykonawca zobowiązuje się przygotować, dostarczyć i wydać posiłki do przedszkoli i szkół codziennie tj. od poniedziałku do piątku z wyjątkiem przypadających w tych dniach świąt, ferii, wakacji letnich i innych wolnych dni w przedszkolu i szkole: Posiłek powinien dostarczać w odpowiedniej ilości wszystkie podstawowe składniki odżywcze (białko o wysokiej wartości biologicznej, węglowodany, a także składniki mineralne i witaminy), być sporządzony w sposób zapewniający bezpieczeństwo żywności zgodnie z zasadami Hazard Analysis and Critical Control Points, zwanym systemem HACCP oraz zgodnie z wymogami sztuki kulinarnej i sanitarnej dla żywienia zbiorowego i posiadać wartość energetyczną zgodną z normami żywienia dla poszczególnych kategorii wiekowych tj.: dla dzieci przedszkolnych i uczniów klas I do III szkół podstawowych ok. 560 kcal; dla pozostałych uczniów ok. 1000 kcal. Posiłek powinien składać się z dwóch dań i napoju: a) pierwszego dania zupy przygotowanej z pełni dostępnych sezonowych warzyw nie mniej niż 250 ml dla dzieci przedszkolnych i uczniów klas I do III i nie mniej niż 350 ml pozostali uczniowie; b) drugiego dania, którego podstawą powinna być potrawa z produktów białkowych pochodzenia zwierzęcego np. z mięsa, podrobów, ryb, jaj, sera oraz posiadać odpowiednią gramaturę i wynosić nie mniej niż: - ziemniaki (kasza, ryż, makaron) 120 g dzieci przedszkolne i uczniowie klas I do III, 180 g pozostali uczniowie; porcja mięsa lub ryby 50 g dzieci przedszkolne i uczniowie klas I do III, 80 g pozostali uczniowie; surówka z pełni dostępnych warzyw i owoców 100 g dzieci przedszkolne i uczniowie klas I do III, 150 g pozostali uczniowie (1 raz w tygodniu dopuszcza się warzywa gotowane); jeden raz w tygodniu dopuszcza się drugie danie w postaci np. naleśników, placków ziemniaczanych, pierogów itp. lub potrawy półmięsnej 230 g dzieci przedszkolne i uczniowie klas I do III, 300 g pozostali uczniowie; c) napoju (np. kompot z owoców) 200 ml; UWAGA: w przypadku stosowania przez niektórych uczniów diety wegetariańskiej Wykonawca zobowiązany jest zapewnić dla nich dania wegetariańskie liczba uczniów (jeżeli będą takie osoby) zostanie podana Wykonawcy. Miejsce i godziny wydawania posiłków wykonawca uzgodni bezpośrednio z dyrektorami poszczególnych szkół. Budynek szkolny 74 - 520 Cedynia; ul. Żymierskiego 21 Budynek szkolny Piasek; 74 - 520 Cedynia; Piasek 63 Wykonawca zobowiązany jest każdorazowo, z tygodniowym wyprzedzeniem przedłożyć Zamawiającemu jadłospis na kolejne dwa tygodnie, celem akceptacji. Przygotowywane i dostarczane posiłki muszą być wysokiej jakości, muszą spełniać wymagania jakościowe, dotyczące przechowywania, pakowania i transportu zawarte w polskich normach, posiadać ważne terminy przydatności do spożycia oraz powinny być urozmaicone i w ciągu 10 dni nie powinny się powtarzać. Posiłki Wykonawca dostarczać będzie własnym transportem, na własny koszt, w naczyniach jednorazowego użytku dla każdego uprawnionego oddzielnie, z utrzymaniem odpowiedniej temperatury posiłków (zupa powyżej 85 oC, drugie danie powyżej 65oC), a także zapewni sztućce jednorazowego użytku dla każdego uprawnionego. Wykonawca ponosi koszty załadunku i rozładunku wszystkich dostaw posiłków. Jednocześnie Wykonawca zobowiązany jest do odbioru zużytych naczyń jednorazowych i odpadów pokonsumpcyjnych. Posiłek oraz sposób jego przygotowania, transport powinien spełniać warunki określone w powszechnie obowiązujących przepisach prawa, a w szczególności w ustawie z dnia 25.08.2006r. o bezpieczeństwie żywności i żywienia (j. t. z 2010 r., Dz. U. Nr 171 poz. 1225 z późn. zm.) oraz w przepisach wykonawczych..
  • Miejsce, w którym znajduje się zmieniany tekst: II.1.5).
  • W ogłoszeniu jest: przewiduje się udzielenie zamówień uzupełniających Określenie przedmiotu oraz wielkości lub zakresu zamówień uzupełniających..
  • W ogłoszeniu powinno być: przewiduje się udzielenie zamówień uzupełniających Określenie przedmiotu oraz wielkości lub zakresu zamówień uzupełniających Zamawiający przewiduje udzielenia zamówień uzupełniających do 20 % wartości zamówienia...
  • Miejsce, w którym znajduje się zmieniany tekst: III.6).
  • W ogłoszeniu jest: : Inne dokumenty niewymienione w pkt III.4) albo w pkt III.5) Oświadczenie o spełnianiu warunków, Wzór oferty na usługi, Opinie właściwego terenowo Państwowego Powiatowego Inspektora Sanitarnego, dotyczącą spełniania warunków do przygotowywania ciepłych posiłków, Zaświadczenia właściwego terenowo Państwowego Powiatowego Inspektora Sanitarnego o dopuszczeniu środka transportu do przewozu środków spożywczych w termosach z zachowaniem właściwej temperatury..
  • W ogłoszeniu powinno być: : Inne dokumenty niewymienione w pkt III.4) albo w pkt III.5) Oświadczenie o spełnianiu warunków, Wzór oferty na usługi, Opinie właściwego terenowo Państwowego Powiatowego Inspektora Sanitarnego, dotyczącą spełniania warunków do przygotowywania ciepłych posiłków, Zaświadczenia właściwego terenowo Państwowego Powiatowego Inspektora Sanitarnego o dopuszczeniu środka transportu do przewozu środków spożywczych w termosach z zachowaniem właściwej temperatury, Informacja wykonawcy o obowiązku podatkowym..
  • Miejsce, w którym znajduje się zmieniany tekst: IV.4.4).
  • W ogłoszeniu jest: Termin składania wniosków o dopuszczenie do udziału w postępowaniu lub ofert: 14.07.2015 godzina 09:00, miejsce: Ośrodek Pomocy Społecznej Plac Wolności 8 74-520 Cedynia pokój nr 3..
  • W ogłoszeniu powinno być: Termin składania wniosków o dopuszczenie do udziału w postępowaniu lub ofert: 17.07.2015 godzina 09:00, miejsce: Ośrodek Pomocy Społecznej Plac Wolności 8 74-520 Cedynia pokój nr 3..

Podziel się

Poleć ten przetarg znajomemu poleć

Wydrukuj przetarg drukuj

Dodaj ten przetarg do obserwowanych obserwuj








Uwaga: podstawą prezentowanych tutaj informacji są dane publikowane przez Urząd Zamówień Publicznych w Biuletynie Zamówień Publicznych. Treść ogłoszenia widoczna na eGospodarka.pl jest zgodna z treścią tegoż ogłoszenia dostępną w BZP w dniu publikacji. Redakcja serwisu eGospodarka.pl dokłada wszelkich starań, aby zamieszczone tutaj informacje były kompletne i zgodne z prawdą. Nie może jednak zagwarantować ich poprawności i nie ponosi żadnej odpowiedzialności za jakiekolwiek szkody powstałe w wyniku korzystania z nich.


Jeśli chcesz dodać ogłoszenie do serwisu, zapoznaj się z naszą ofertą:

chcę zamieszczać ogłoszenia

Dodaj swoje pytanie

Najnowsze orzeczenia

Wpisz nazwę miasta, dla którego chcesz znaleźć jednostkę ZUS.