eGospodarka.pl
eGospodarka.pl poleca

eGospodarka.plPrzetargiPrzetargi Warszawa › Przeprowadzenie warsztatów szkoleniowych oraz pokazów kulinarnych dotyczących produktów regionalnych, tradycyjnych i ekologicznych oraz zasad zdrowego żywienia

Ten przetarg został już zakończony. Zobacz wynik tego przetargu



Ogłoszenie z dnia 2012-03-30

Warszawa: Przeprowadzenie warsztatów szkoleniowych oraz pokazów kulinarnych dotyczących produktów regionalnych, tradycyjnych i ekologicznych oraz zasad zdrowego żywienia
Numer ogłoszenia: 100714 - 2012; data zamieszczenia: 30.03.2012
OGŁOSZENIE O ZAMÓWIENIU - usługi

Zamieszczanie ogłoszenia: obowiązkowe.

Ogłoszenie dotyczy: zamówienia publicznego.

SEKCJA I: ZAMAWIAJĄCY

I. 1) NAZWA I ADRES: Agencja Rynku Rolnego , ul. Nowy Świat 6/12, 00-400 Warszawa, woj. mazowieckie, tel. 22 6617272, faks 22 661 73 79.

  • Adres strony internetowej zamawiającego: www.arr.gov.pl

I. 2) RODZAJ ZAMAWIAJĄCEGO: Administracja rządowa centralna.

SEKCJA II: PRZEDMIOT ZAMÓWIENIA

II.1) OKREŚLENIE PRZEDMIOTU ZAMÓWIENIA

II.1.1) Nazwa nadana zamówieniu przez zamawiającego: Przeprowadzenie warsztatów szkoleniowych oraz pokazów kulinarnych dotyczących produktów regionalnych, tradycyjnych i ekologicznych oraz zasad zdrowego żywienia.

II.1.2) Rodzaj zamówienia: usługi.

II.1.3) Określenie przedmiotu oraz wielkości lub zakresu zamówienia: 1. Przedmiotem zamówienia jest przeprowadzenie warsztatów szkoleniowych oraz pokazów kulinarnych dotyczących produktów regionalnych, tradycyjnych i ekologicznych oraz zasad zdrowego żywienia. 2. Szczegółowy opis przedmiotu zamówienia, odpowiednio dla każdej części znajduje się w Istotnych Postanowieniach Umowy (IPU), w dokumencie Wytyczne i Harmonogram (załączniki od nr 2 do IPU). Podział na zadania częściowe wraz z przyporządkowaniem do Oddziałów Terenowych ARR: 1) zadanie częściowe nr 1: Oddział Terenowy ARR Białystok; 2) zadanie częściowe nr 2: Oddział Terenowy ARR Białystok; 3) zadanie częściowe nr 3: Oddział Terenowy ARR Warszawa; 4) zadanie częściowe nr 4: Oddział Terenowy ARR Bydgoszcz; 5) zadanie częściowe nr 5: Oddział Terenowy ARR Kraków; 6) zadanie częściowe nr 6: Oddział Terenowy ARR Opole; 7) zadanie częściowe nr 7: Oddział Terenowy ARR Poznań; 8) zadanie częściowe nr 8: Oddział Terenowy ARR Olsztyn; 9) zadanie częściowe nr 9: Oddział Terenowy ARR Wrocław; 10) zadanie częściowe nr 10: Oddział Terenowy ARR Gdynia; 11) zadanie częściowe nr 11: Oddział Terenowy ARR Gorzów Wielkopolski; 12) zadanie częściowe nr 12: Oddział Terenowy ARR Gorzów Wielkopolski; 13) zadanie częściowe nr 13: Oddział Terenowy ARR Gorzów Wielkopolski; 14) zadanie częściowe nr 14: Oddział Terenowy ARR Lublin; 15) zadanie częściowe nr 15: Oddział Terenowy ARR Lublin; 16) zadanie częściowe nr 16: Oddział Terenowy ARR Kielce..

II.1.4) Czy przewiduje się udzielenie zamówień uzupełniających: nie.

II.1.5) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 80.31.00.00-0, 80.40.00.00-8.

II.1.6) Czy dopuszcza się złożenie oferty częściowej: tak, liczba części: 16.

II.1.7) Czy dopuszcza się złożenie oferty wariantowej: nie.


II.2) CZAS TRWANIA ZAMÓWIENIA LUB TERMIN WYKONANIA: Zakończenie: 15.12.2012.

SEKCJA III: INFORMACJE O CHARAKTERZE PRAWNYM, EKONOMICZNYM, FINANSOWYM I TECHNICZNYM

III.1) WADIUM

Informacja na temat wadium: Zamawiający nie wymaga wniesienia wadium

III.2) ZALICZKI

  • Czy przewiduje się udzielenie zaliczek na poczet wykonania zamówienia: nie

III.3) WARUNKI UDZIAŁU W POSTĘPOWANIU ORAZ OPIS SPOSOBU DOKONYWANIA OCENY SPEŁNIANIA TYCH WARUNKÓW

  • III.3.2) Wiedza i doświadczenie

    Opis sposobu dokonywania oceny spełniania tego warunku

    • 1. W zadaniu częściowym nr 1 (Oddział Terenowy ARR Białystok), Wykonawca w okresie ostatnich trzech lat przed upływem terminu składania ofert, a jeżeli okres prowadzenia działalności jest krótszy - w tym okresie, wykonał lub wykonuje minimum 1 usługę tożsamą z przedmiotem zamówienia (tj. polegającą na prowadzeniu podobnego typu warsztatów kulinarnych) o wartości 3.000,00 (słownie: trzy tysiące) PLN brutto; 2. W zadaniu częściowym nr 2 (Oddział Terenowy ARR Białystok), Wykonawca w okresie ostatnich trzech lat przed upływem terminu składania ofert, a jeżeli okres prowadzenia działalności jest krótszy - w tym okresie, wykonał lub wykonuje minimum 1 usługę tożsamą z przedmiotem zamówienia (tj. polegającą na prowadzeniu podobnego typu warsztatów kulinarnych) o wartości 500,00 (słownie: pięćset) PLN brutto; 3. W zadaniu częściowym nr 3 (Oddział Terenowy ARR Warszawa), Wykonawca w okresie ostatnich trzech lat przed upływem terminu składania ofert, a jeżeli okres prowadzenia działalności jest krótszy - w tym okresie, wykonał lub wykonuje minimum 1 usługę tożsamą z przedmiotem zamówienia (tj. polegającą na prowadzeniu podobnego typu warsztatów kulinarnych) o wartości 1.000,00 (słownie: jeden tysiąc) PLN brutto; 4. W zadaniu częściowym nr 4 (Oddział Terenowy ARR Bydgoszcz), Wykonawca w okresie ostatnich trzech lat przed upływem terminu składania ofert, a jeżeli okres prowadzenia działalności jest krótszy - w tym okresie, wykonał lub wykonuje minimum 1 usługę tożsamą z przedmiotem zamówienia (tj. polegającą na prowadzeniu podobnego typu warsztatów kulinarnych) o wartości 3.000,00 (słownie: trzy tysiące) PLN brutto; 5. W zadaniu częściowym nr 5 (Oddział Terenowy ARR Kraków), Wykonawca w okresie ostatnich trzech lat przed upływem terminu składania ofert, a jeżeli okres prowadzenia działalności jest krótszy - w tym okresie, wykonał lub wykonuje minimum 1 usługę tożsamą z przedmiotem zamówienia (tj. polegającą na prowadzeniu podobnego typu warsztatów kulinarnych) o wartości 1.000,00 (słownie: jeden tysiąc) PLN brutto; 6. W zadaniu częściowym nr 6 (Oddział Terenowy ARR Opole), Wykonawca w okresie ostatnich trzech lat przed upływem terminu składania ofert, a jeżeli okres prowadzenia działalności jest krótszy - w tym okresie, wykonał lub wykonuje minimum 1 usługę tożsamą z przedmiotem zamówienia (tj. polegającą na prowadzeniu podobnego typu warsztatów kulinarnych) o wartości 1.000,00 (słownie: jeden tysiąc) PLN brutto; 7. W zadaniu częściowym nr 7 (Oddział Terenowy ARR Poznań), Wykonawca w okresie ostatnich trzech lat przed upływem terminu składania ofert, a jeżeli okres prowadzenia działalności jest krótszy - w tym okresie, wykonał lub wykonuje minimum 1 usługę tożsamą z przedmiotem zamówienia (tj. polegającą na prowadzeniu podobnego typu warsztatów kulinarnych) o wartości 500,00 (słownie: pięćset) PLN brutto; 8. W zadaniu częściowym nr 8 (Oddział Terenowy ARR Olsztyn), Wykonawca w okresie ostatnich trzech lat przed upływem terminu składania ofert, a jeżeli okres prowadzenia działalności jest krótszy - w tym okresie, wykonał lub wykonuje minimum 1 usługę tożsamą z przedmiotem zamówienia (tj. polegającą na prowadzeniu podobnego typu pokazów kulinarnych) o wartości 2.000,00 (słownie: dwa tysiące) PLN brutto; 9. W zadaniu częściowym nr 9 (Oddział Terenowy ARR Wrocław), Wykonawca w okresie ostatnich trzech lat przed upływem terminu składania ofert, a jeżeli okres prowadzenia działalności jest krótszy - w tym okresie, wykonał lub wykonuje minimum 1 usługę tożsamą z przedmiotem zamówienia (tj. polegającą na prowadzeniu podobnego typu warsztatów kulinarnych) o wartości 3.000,00 (słownie: trzy tysiące) PLN brutto; 10. W zadaniu częściowym nr 10 (Oddział Terenowy ARR Gdynia), Wykonawca w okresie ostatnich trzech lat przed upływem terminu składania ofert, a jeżeli okres prowadzenia działalności jest krótszy - w tym okresie, wykonał lub wykonuje minimum 1 usługę tożsamą z przedmiotem zamówienia (tj. polegającą na prowadzeniu podobnego typu warsztatów kulinarnych) o wartości 3.000,00 (słownie: trzy tysiące) PLN brutto; 11. W zadaniu częściowym nr 11 (Oddział Terenowy ARR Gorzów Wielkopolski), Wykonawca w okresie ostatnich trzech lat przed upływem terminu składania ofert, a jeżeli okres prowadzenia działalności jest krótszy - w tym okresie, wykonał lub wykonuje minimum 1 usługę tożsamą z przedmiotem zamówienia (tj. polegającą na prowadzeniu podobnego typu warsztatów kulinarnych) o wartości 1.000,00 (słownie: jeden tysiąc) PLN brutto; 12. W zadaniu częściowym nr 12 (Oddział Terenowy ARR Gorzów Wielkopolski), Wykonawca w okresie ostatnich trzech lat przed upływem terminu składania ofert, a jeżeli okres prowadzenia działalności jest krótszy - w tym okresie, wykonał lub wykonuje minimum 1 usługę tożsamą z przedmiotem zamówienia (tj. polegającą na prowadzeniu podobnego typu warsztatów kulinarnych) o wartości 500,00 (słownie: pięćset) PLN brutto; 13. W zadaniu częściowym nr 13 (Oddział Terenowy ARR Gorzów Wielkopolski), Wykonawca w okresie ostatnich trzech lat przed upływem terminu składania ofert, a jeżeli okres prowadzenia działalności jest krótszy - w tym okresie, wykonał lub wykonuje minimum 1 usługę tożsamą z przedmiotem zamówienia (tj. polegającą na prowadzeniu podobnego typu warsztatów kulinarnych) o wartości 1.000,00 (słownie: jeden tysiąc) PLN brutto; 14. W zadaniu częściowym nr 14 (Oddział Terenowy ARR Lublin), Wykonawca w okresie ostatnich trzech lat przed upływem terminu składania ofert, a jeżeli okres prowadzenia działalności jest krótszy - w tym okresie, wykonał lub wykonuje minimum 1 usługę tożsamą z przedmiotem zamówienia (tj. polegającą na prowadzeniu podobnego typu warsztatów kulinarnych) o wartości 2.000,00 (słownie: dwa tysiące) PLN brutto; 15. W zadaniu częściowym nr 15 (Oddział Terenowy ARR Lublin), Wykonawca w okresie ostatnich trzech lat przed upływem terminu składania ofert, a jeżeli okres prowadzenia działalności jest krótszy - w tym okresie, wykonał lub wykonuje minimum 1 usługę tożsamą z przedmiotem zamówienia (tj. polegającą na prowadzeniu podobnego typu warsztatów kulinarnych) o wartości 500,00 (słownie: pięćset) PLN brutto; 16. W zadaniu częściowym nr 16 (Oddział Terenowy ARR Kielce), Wykonawca w okresie ostatnich trzech lat przed upływem terminu składania ofert, a jeżeli okres prowadzenia działalności jest krótszy - w tym okresie, wykonał lub wykonuje minimum 1 usługę tożsamą z przedmiotem zamówienia (tj. polegającą na prowadzeniu podobnego typu warsztatów kulinarnych) o wartości 3.000,00 (słownie: trzy tysiące) PLN brutto;

  • III.3.4) Osoby zdolne do wykonania zamówienia

    Opis sposobu dokonywania oceny spełniania tego warunku

    • 1. W zadaniu częściowym nr 1 (Oddział Terenowy ARR Białystok), Wykonawca dysponuje przynajmniej jedną osobą, która posiada uprawnienia pedagogiczne np. kurs pedagogiczny; 2. W zadaniu częściowym nr 4 (Oddział Terenowy ARR Bydgoszcz), Wykonawca dysponuje przynajmniej jedną osobą, która posiada: - dyplom mistrzowski w zawodzie kucharz wydany przez Cech Rzemieślniczy; - uprawnienia pedagogiczne np. kurs pedagogiczny; 3. W zadaniu częściowym nr 5 (Oddział Terenowy ARR Kraków), Wykonawca dysponuje przynajmniej jedną osobą, która posiada: - dyplom mistrzowski w zawodzie kucharz wydany przez Cech Rzemieślniczy; - uprawnienia pedagogiczne np. kurs pedagogiczny; 4. W zadaniu częściowym nr 6 (Oddział Terenowy ARR Opole), Wykonawca dysponuje przynajmniej jedną osobą, która posiada uprawnienia pedagogiczne np. kurs pedagogiczny; 5. W zadaniu częściowym nr 7 (Oddział Terenowy ARR Poznań), Wykonawca dysponuje przynajmniej jedną osobą, która posiada: - dyplom mistrzowski w zawodzie kucharz wydany przez Cech Rzemieślniczy; - uprawnienia pedagogiczne np. kurs pedagogiczny; 6. W zadaniu częściowym nr 8 (Oddział Terenowy ARR Olsztyn), Wykonawca dysponuje przynajmniej jedną osobą, która posiada dyplom mistrzowski w zawodzie kucharz wydany przez Cech Rzemieślniczy; 7. W zadaniu częściowym nr 9 (Oddział Terenowy ARR Wrocław), Wykonawca dysponuje przynajmniej jedną osobą, która posiada: - dyplom mistrzowski w zawodzie kucharz wydany przez Cech Rzemieślniczy; - uprawnienia pedagogiczne np. kurs pedagogiczny; 8. W zadaniu częściowym nr 10 (Oddział Terenowy ARR Gdynia), Wykonawca dysponuje przynajmniej jedną osobą, która posiada dyplom mistrzowski w zawodzie kucharz wydany przez Cech Rzemieślniczy; 9. W zadaniu częściowym nr 11 (Oddział Terenowy ARR Gorzów Wielkopolski), Wykonawca dysponuje przynajmniej jedną osobą, która posiada wykształcenie wyższe o kierunku gastronomicznym; 10. W zadaniu częściowym nr 12 (Oddział Terenowy ARR Gorzów Wielkopolski), Wykonawca dysponuje przynajmniej jedną osobą, która posiada dyplom mistrzowski w zawodzie kucharz wydany przez Cech Rzemieślniczy; 11. W zadaniu częściowym nr 13 (Oddział Terenowy ARR Gorzów Wielkopolski), Wykonawca dysponuje przynajmniej jedną osobą, która posiada wykształcenie wyższe o kierunku gastronomicznym; 12. W zadaniu częściowym nr 14 (Oddział Terenowy ARR Lublin), Wykonawca dysponuje przynajmniej jedną osobą, która posiada uprawnienia pedagogiczne np. kurs pedagogiczny; 13. W zadaniu częściowym nr 15 (Oddział Terenowy ARR Lublin), Wykonawca dysponuje przynajmniej jedną osobą, która posiada uprawnienia pedagogiczne np. kurs pedagogiczny; 14. W zadaniu częściowym nr 16 (Oddział Terenowy ARR Kielce), Wykonawca dysponuje przynajmniej jedną osobą, która posiada dyplom mistrzowski w zawodzie kucharz wydany przez Cech Rzemieślniczy.

III.4) INFORMACJA O OŚWIADCZENIACH LUB DOKUMENTACH, JAKIE MAJĄ DOSTARCZYĆ WYKONAWCY W CELU POTWIERDZENIA SPEŁNIANIA WARUNKÓW UDZIAŁU W POSTĘPOWANIU ORAZ NIEPODLEGANIA WYKLUCZENIU NA PODSTAWIE ART. 24 UST. 1 USTAWY

  • III.4.1) W zakresie wykazania spełniania przez wykonawcę warunków, o których mowa w art. 22 ust. 1 ustawy, oprócz oświadczenia o spełnieniu warunków udziału w postępowaniu, należy przedłożyć:

    • wykaz wykonanych, a w przypadku świadczeń okresowych lub ciągłych również wykonywanych, dostaw lub usług w zakresie niezbędnym do wykazania spełniania warunku wiedzy i doświadczenia w okresie ostatnich trzech lat przed upływem terminu składania ofert albo wniosków o dopuszczenie do udziału w postępowaniu, a jeżeli okres prowadzenia działalności jest krótszy - w tym okresie, z podaniem ich wartości, przedmiotu, dat wykonania i odbiorców, oraz załączeniem dokumentu potwierdzającego, że te dostawy lub usługi zostały wykonane lub są wykonywane należycie
    • wykaz osób, które będą uczestniczyć w wykonywaniu zamówienia, w szczególności odpowiedzialnych za świadczenie usług, kontrolę jakości lub kierowanie robotami budowlanymi, wraz z informacjami na temat ich kwalifikacji zawodowych, doświadczenia i wykształcenia niezbędnych dla wykonania zamówienia, a także zakresu wykonywanych przez nie czynności, oraz informacją o podstawie do dysponowania tymi osobami
  • III.4.2) W zakresie potwierdzenia niepodlegania wykluczeniu na podstawie art. 24 ust. 1 ustawy, należy przedłożyć:

    • oświadczenie o braku podstaw do wykluczenia
    • aktualny odpis z właściwego rejestru, jeżeli odrębne przepisy wymagają wpisu do rejestru, w celu wykazania braku podstaw do wykluczenia w oparciu o art. 24 ust. 1 pkt 2 ustawy, wystawiony nie wcześniej niż 6 miesięcy przed upływem terminu składania wniosków o dopuszczenie do udziału w postępowaniu o udzielenie zamówienia albo składania ofert, a w stosunku do osób fizycznych oświadczenie w zakresie art. 24 ust. 1 pkt 2 ustawy
  • III.4.3) Dokumenty podmiotów zagranicznych

    Jeżeli wykonawca ma siedzibę lub miejsce zamieszkania poza terytorium Rzeczypospolitej Polskiej, przedkłada:

    III.4.3.1) dokument wystawiony w kraju, w którym ma siedzibę lub miejsce zamieszkania potwierdzający, że:

    • nie otwarto jego likwidacji ani nie ogłoszono upadłości - wystawiony nie wcześniej niż 6 miesięcy przed upływem terminu składania wniosków o dopuszczenie do udziału w postępowaniu o udzielenie zamówienia albo składania ofert

III.7) Czy ogranicza się możliwość ubiegania się o zamówienie publiczne tylko dla wykonawców, u których ponad 50 % pracowników stanowią osoby niepełnosprawne: nie

SEKCJA IV: PROCEDURA

IV.1) TRYB UDZIELENIA ZAMÓWIENIA

IV.1.1) Tryb udzielenia zamówienia: przetarg nieograniczony.

IV.2) KRYTERIA OCENY OFERT

IV.2.1) Kryteria oceny ofert: najniższa cena.

IV.2.2) Czy przeprowadzona będzie aukcja elektroniczna: nie.

IV.3) ZMIANA UMOWY

Czy przewiduje się istotne zmiany postanowień zawartej umowy w stosunku do treści oferty, na podstawie której dokonano wyboru wykonawcy: tak

Dopuszczalne zmiany postanowień umowy oraz określenie warunków zmian

Dopuszcza się możliwość dokonania zmian istotnych postanowień umowy (IPU) w stosunku do treści oferty, na warunkach wskazanych w treści § 4 pkt 4. tj: Zakres przedmiotu zamówienia, o którym mowa w § 2 pkt 1 IPU może ulec zmianie poprzez wydłużenie bądź skrócenie czasu świadczenia usługi itp. Co nie powoduje zmiany wynagrodzenia, określonego w § 4 pkt 1 IPU.

IV.4) INFORMACJE ADMINISTRACYJNE

IV.4.1) Adres strony internetowej, na której jest dostępna specyfikacja istotnych warunków zamówienia: www.arr.gov.pl
Specyfikację istotnych warunków zamówienia można uzyskać pod adresem: Agencja Rynku Rolnego, ul. Nowy Świat 6/12, 00-400 Warszawa.

IV.4.4) Termin składania wniosków o dopuszczenie do udziału w postępowaniu lub ofert: 13.04.2012 godzina 12:00, miejsce: Agencja Rynku Rolnego w Warszawie, ul. Nowy Świat 6/12, Kancelaria Ogólna, hol główny, parter, wejście D/A.

IV.4.5) Termin związania ofertą: okres w dniach: 30 (od ostatecznego terminu składania ofert).

IV.4.17) Czy przewiduje się unieważnienie postępowania o udzielenie zamówienia, w przypadku nieprzyznania środków pochodzących z budżetu Unii Europejskiej oraz niepodlegających zwrotowi środków z pomocy udzielonej przez państwa członkowskie Europejskiego Porozumienia o Wolnym Handlu (EFTA), które miały być przeznaczone na sfinansowanie całości lub części zamówienia: nie

ZAŁĄCZNIK I - INFORMACJE DOTYCZĄCE OFERT CZĘŚCIOWYCH

CZĘŚĆ Nr: 1 NAZWA: Przeprowadzenie warsztatów szkoleniowych oraz pokazów kulinarnych dotyczących produktów regionalnych, tradycyjnych i ekologicznych oraz zasad zdrowego żywienia.

  • 1) Krótki opis ze wskazaniem wielkości lub zakresu zamówienia: Zadanie częściowe nr 1: Oddział Terenowy ARR Białystok. Przedmiotem zamówienia jest przeprowadzenie warsztatów i pokazów kulinarnych dotyczących produktów regionalnych, tradycyjnych i ekologicznych oraz zasad zdrowego żywienia. Celem warsztatów i pokazów kulinarnych jest zapoznanie z tajnikami kulinarnymi kuchni regionu podlaskiego oraz prezentacje i konsultacje nt. zasad zdrowego odżywiania.

  • 2) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 80.31.00.00-0, 80.40.00.00-8.

  • 3) Czas trwania lub termin wykonania: Zakończenie: 30.11.2012.

  • 4) Kryteria oceny ofert: najniższa cena.


CZĘŚĆ Nr: 2 NAZWA: Przeprowadzenie warsztatów szkoleniowych oraz pokazów kulinarnych dotyczących produktów regionalnych, tradycyjnych i ekologicznych oraz zasad zdrowego żywienia.

  • 1) Krótki opis ze wskazaniem wielkości lub zakresu zamówienia: Zadanie częściowe nr 2: Oddział Terenowy ARR Białystok. Przedmiotem zamówienia jest przeprowadzenie warsztatów kulinarnych dotyczących kuchni supraskiej zawierającej elementy kuchni narodowościowych: żydowska, niemiecka, białoruska, tatarska, polska. Celem będzie pokazanie jak dawniej wyglądała i funkcjonowała kuchnia supraska, a w szczególności dostrzegalne w niej inspiracje kuchnią wielonarodowościową.

  • 2) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 80.31.00.00-0, 80.40.00.00-8.

  • 3) Czas trwania lub termin wykonania: Zakończenie: 02.06.2012.

  • 4) Kryteria oceny ofert: najniższa cena.


CZĘŚĆ Nr: 3 NAZWA: Przeprowadzenie warsztatów szkoleniowych oraz pokazów kulinarnych dotyczących produktów regionalnych, tradycyjnych i ekologicznych oraz zasad zdrowego żywienia.

  • 1) Krótki opis ze wskazaniem wielkości lub zakresu zamówienia: Zadanie częściowe nr 3: Oddział Terenowy ARR Warszawa. Przedmiotem zamówienia jest przeprowadzenie warsztatów kulinarnych wraz z pokazami kulinarnymi dotyczącymi produktów ekologicznych oraz zasad zdrowego żywienia. Zajęcia odbędą się w wybranym gospodarstwie ekologicznym. Zajęcia praktyczne połączone będą z prelekcjami dotyczącymi rolnictwa ekologicznego w Polsce i na świecie oraz jego znaczenia dla środowiska.

  • 2) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 80.31.00.00-0, 80.40.00.00-8.

  • 3) Czas trwania lub termin wykonania: Zakończenie: 30.11.2012.

  • 4) Kryteria oceny ofert: najniższa cena.


CZĘŚĆ Nr: 4 NAZWA: Przeprowadzenie warsztatów szkoleniowych oraz pokazów kulinarnych dotyczących produktów regionalnych, tradycyjnych i ekologicznych oraz zasad zdrowego żywienia.

  • 1) Krótki opis ze wskazaniem wielkości lub zakresu zamówienia: Zadanie częściowe nr 4: Oddział Terenowy ARR Bydgoszcz. Przedmiotem zamówienia jest przeprowadzenie warsztatów kulinarnych dotyczących produktów regionalnych, tradycyjnych i ekologicznych oraz zasad zdrowego żywienia. Celem warsztatów jest zapoznanie uczniów szkół gastronomicznych i rolniczych o profilu gastronomicznym ze sposobami oraz recepturami sporządzania potraw regionalnych i tradycyjnych z produktów ekologicznych oraz propagowanie zdrowych nawyków żywieniowych.

  • 2) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 80.31.00.00-0, 80.40.00.00-8.

  • 3) Czas trwania lub termin wykonania: Zakończenie: 30.11.2012.

  • 4) Kryteria oceny ofert: najniższa cena.


CZĘŚĆ Nr: 5 NAZWA: Przeprowadzenie warsztatów szkoleniowych oraz pokazów kulinarnych dotyczących produktów regionalnych, tradycyjnych i ekologicznych oraz zasad zdrowego żywienia.

  • 1) Krótki opis ze wskazaniem wielkości lub zakresu zamówienia: Zadanie częściowe nr 5: Oddział Terenowy ARR Kraków. Przedmiotem zamówienia jest przeprowadzenie warsztatów kulinarnych dotyczących produktów regionalnych, tradycyjnych i ekologicznych oraz zasad zdrowego żywienia. Celem warsztatów jest nauka praktycznego przygotowania, w oparciu o tradycyjne receptury i metody wytwarzania, dań kuchni lokalnej i tradycyjnej na bazie produktów wysokiej jakości. Podczas warsztatów uczniowie pod okiem ekspertów, pracować będą w 8 grupach 3 osobowych. W trakcie zajęć omawiać będą poszczególne etapy procesu przygotowania potraw, dowiadując się o bogactwie tradycji kulinarnych regionu, specyficznym smaku produktów, tradycyjnych metodach upraw o także o poszanowaniu środowiska.

  • 2) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 80.31.00.00-0, 80.40.00.00-8.

  • 3) Czas trwania lub termin wykonania: Zakończenie: 31.10.2012.

  • 4) Kryteria oceny ofert: najniższa cena.


CZĘŚĆ Nr: 6 NAZWA: Przeprowadzenie warsztatów szkoleniowych oraz pokazów kulinarnych dotyczących produktów regionalnych, tradycyjnych i ekologicznych oraz zasad zdrowego żywienia.

  • 1) Krótki opis ze wskazaniem wielkości lub zakresu zamówienia: Zadanie częściowe nr 6: Oddział Terenowy ARR Opole. Przedmiotem zamówienia jest przeprowadzenie warsztatów kulinarnych dotyczących produktów regionalnych, tradycyjnych i ekologicznych oraz zasad zdrowego żywienia.

  • 2) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 80.31.00.00-0, 80.40.00.00-8.

  • 3) Czas trwania lub termin wykonania: Zakończenie: 31.10.2012.

  • 4) Kryteria oceny ofert: najniższa cena.


CZĘŚĆ Nr: 7 NAZWA: Przeprowadzenie warsztatów szkoleniowych oraz pokazów kulinarnych dotyczących produktów regionalnych, tradycyjnych i ekologicznych oraz zasad zdrowego żywienia.

  • 1) Krótki opis ze wskazaniem wielkości lub zakresu zamówienia: Zadanie częściowe nr 7: Oddział Terenowy ARR Poznań. Przedmiotem zamówienia jest przeprowadzenie warsztatów kulinarnych dotyczących produktów regionalnych, tradycyjnych, oraz zasad zdrowego żywienia. Region Ostrzeszowa to zagłębie producentów Młodej Gęsi Owsianej - produktu regionalnego, z którego okoliczni mieszkańcy wytwarzają pasztety, oraz potrawy z mięsa gęsi Owsianej. W festiwalu uczestniczy ponad 20 tysięcy mieszkańców Polski oraz państw Europejskich.

  • 2) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 80.31.00.00-0, 80.40.00.00-8.

  • 3) Czas trwania lub termin wykonania: Zakończenie: 30.09.2012.

  • 4) Kryteria oceny ofert: najniższa cena.


CZĘŚĆ Nr: 8 NAZWA: Przeprowadzenie warsztatów szkoleniowych oraz pokazów kulinarnych dotyczących produktów regionalnych, tradycyjnych i ekologicznych oraz zasad zdrowego żywienia.

  • 1) Krótki opis ze wskazaniem wielkości lub zakresu zamówienia: Zadanie częściowe nr 8: Oddział Terenowy ARR Olsztyn. Przedmiotem zamówienia jest przeprowadzenie pokazów kulinarnych dotyczących produktów regionalnych, tradycyjnych i ekologicznych oraz zasad zdrowego żywienia. Celem pokazów jest przekazanie wiedzy o walorach wołowiny wysokiej jakości oraz praktycznym wykorzystaniu wołowiny w gastronomii i gospodarstwie domowym.

  • 2) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 80.31.00.00-0, 80.40.00.00-8.

  • 3) Czas trwania lub termin wykonania: Zakończenie: 10.12.2012.

  • 4) Kryteria oceny ofert: najniższa cena.


CZĘŚĆ Nr: 9 NAZWA: Przeprowadzenie warsztatów szkoleniowych oraz pokazów kulinarnych dotyczących produktów regionalnych, tradycyjnych i ekologicznych oraz zasad zdrowego żywienia.

  • 1) Krótki opis ze wskazaniem wielkości lub zakresu zamówienia: Zadanie częściowe nr 9: Oddział Terenowy ARR Wrocław. Przedmiotem zamówienia jest przeprowadzenie warsztatów kulinarnych i pokazów kulinarnych dotyczących produktów regionalnych, tradycyjnych i ekologicznych. Zadaniem warsztatów jest zwrócenie uwagi uczniów szkół o profilu rolniczym i gastronomicznym na metody produkcji produktów żywnościowych oraz wpływ tych metod na jakość tych produktów oraz wykorzystanie ich w przyrządzaniu potraw regionalnych i tradycyjnych. Uzupełnieniem warsztatów będzie przekazanie wiedzy o systemach jakości żywności. Realizacja powyższych zadań ma na celu promocję produktów żywnościowych regionalnych, tradycyjnych oraz produktów produkowanych w oparciu o systemy jakości żywności w tym wyprodukowane metodami ekologicznymi i upowszechnianie wiedzy o wpływie metod produkcji na jakość produktów.

  • 2) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 80.31.00.00-0, 80.40.00.00-8.

  • 3) Czas trwania lub termin wykonania: Zakończenie: 14.12.2012.

  • 4) Kryteria oceny ofert: najniższa cena.


CZĘŚĆ Nr: 10 NAZWA: Przeprowadzenie warsztatów szkoleniowych oraz pokazów kulinarnych dotyczących produktów regionalnych, tradycyjnych i ekologicznych oraz zasad zdrowego żywienia.

  • 1) Krótki opis ze wskazaniem wielkości lub zakresu zamówienia: Zadanie częściowe nr 10: Oddział Terenowy ARR Gdynia. Przedmiotem zamówienia jest przeprowadzenie warsztatów kulinarnych dotyczących produktów regionalnych, tradycyjnych oraz zasad zdrowego żywienia.

  • 2) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 80.31.00.00-0, 80.40.00.00-8.

  • 3) Czas trwania lub termin wykonania: Zakończenie: 15.12.2012.

  • 4) Kryteria oceny ofert: najniższa cena.


CZĘŚĆ Nr: 11 NAZWA: Przeprowadzenie warsztatów szkoleniowych oraz pokazów kulinarnych dotyczących produktów regionalnych, tradycyjnych i ekologicznych oraz zasad zdrowego żywienia.

  • 1) Krótki opis ze wskazaniem wielkości lub zakresu zamówienia: Zadanie częściowe nr 11: Oddział Terenowy ARR Gorzów Wielkopolski. Przedmiotem zamówienia jest przeprowadzenie jednodniowych warsztatów kulinarnych dotyczących produktów regionalnych, tradycyjnych i ekologicznych oraz zasad zdrowego żywienia. Warsztaty będą organizowane podczas XX Lubuskich Prezentacji Wokalnych Dzieci i Młodzieży Specjalnej Troski, które są elementem Międzynarodowego Festiwalu Artystycznego pn. Dzieci Europy - Europakinder. Warsztaty kulinarne organizowane po raz drugi przez OT ARR w Gorzowie Wlkp. mają na celu promocję produktów rolno-spożywczych, ze szczególnym uwzględnieniem produktów ekologicznych i kształtowanie dobrych nawyków żywieniowych wśród dzieci i młodzieży niepełnosprawnej, a tym samym wpływają na rehabilitację młodzieży specjalnej troski poprzez sztukę kulinarną.

  • 2) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 80.31.00.00-0, 80.40.00.00-8.

  • 3) Czas trwania lub termin wykonania: Zakończenie: 07.07.2012.

  • 4) Kryteria oceny ofert: najniższa cena.


CZĘŚĆ Nr: 12 NAZWA: Przeprowadzenie warsztatów szkoleniowych oraz pokazów kulinarnych dotyczących produktów regionalnych, tradycyjnych i ekologicznych oraz zasad zdrowego żywienia.

  • 1) Krótki opis ze wskazaniem wielkości lub zakresu zamówienia: Zadanie częściowe nr 12: Oddział Terenowy ARR Gorzów Wielkopolski. Przedmiotem zamówienia jest przeprowadzenie warsztatów kulinarnych dotyczących produktów regionalnych, tradycyjnych i ekologicznych oraz zasad zdrowego żywienia. Warsztaty będą organizowane w ramach cyklu edukacyjnego pod hasłem Okopowe w tradycji kuchni polskiej - Sprawni inaczej. Warsztaty kulinarne zorganizowane przez OT ARR w Gorzowie Wlkp. mają na celu promocję produktów rolno-spożywczych, ze szczególnym uwzględnieniem produktów regionalnych, tradycyjnych i ekologicznych oraz kształtowanie dobrych nawyków żywieniowych wśród dzieci i młodzieży niepełnosprawnej, a tym samym wpływają na rehabilitację młodzieży specjalnej troski poprzez sztukę kulinarną.

  • 2) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 80.31.00.00-0, 80.40.00.00-8.

  • 3) Czas trwania lub termin wykonania: Zakończenie: 31.10.2012.

  • 4) Kryteria oceny ofert: najniższa cena.


CZĘŚĆ Nr: 13 NAZWA: Przeprowadzenie warsztatów szkoleniowych oraz pokazów kulinarnych dotyczących produktów regionalnych, tradycyjnych i ekologicznych oraz zasad zdrowego żywienia.

  • 1) Krótki opis ze wskazaniem wielkości lub zakresu zamówienia: Zadanie częściowe nr 13: Oddział Terenowy ARR Gorzów Wielkopolski. Przedmiotem zamówienia jest przeprowadzenie warsztatów kulinarnych dotyczących produktów regionalnych, tradycyjnych i ekologicznych oraz zasad prawidłowego żywienia. Warsztaty będą organizowane w ramach cyklu edukacyjnego dla dzieci pod hasłem: Szlakiem owoców i warzyw. Zajęcia edukacyjno-kulinarne zorganizowane po raz pierwszy przez OT ARR w Gorzowie Wlkp. na terenie województwa lubuskiego mają na celu promocję produktów rolno-spożywczych, ze szczególnym uwzględnieniem produktów regionalnych i ekologicznych oraz kształtowania dobrych nawyków żywieniowych wśród najmłodszych.

  • 2) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 80.31.00.00-0, 80.40.00.00-8.

  • 3) Czas trwania lub termin wykonania: Zakończenie: 15.12.2012.

  • 4) Kryteria oceny ofert: najniższa cena.


CZĘŚĆ Nr: 14 NAZWA: Przeprowadzenie warsztatów szkoleniowych oraz pokazów kulinarnych dotyczących produktów regionalnych, tradycyjnych i ekologicznych oraz zasad zdrowego żywienia.

  • 1) Krótki opis ze wskazaniem wielkości lub zakresu zamówienia: Zadanie częściowe nr 14: Oddział Terenowy ARR Lublin. Przedmiotem zamówienia jest przeprowadzenie warsztatów kulinarnych dotyczących produktów regionalnych i tradycyjnych oraz zasad zdrowego żywienia. Warsztaty mają na celu zwrócenie uwagi młodzieży na walory odżywcze i smakowe produktów ekologicznych i możliwości ich wykorzystania. Ponadto powinny przypominać o dorobku kulinarnym regionu lubelskiego, jego tradycjach kulinarnych oraz informować o możliwości wykorzystania powyższej wiedzy w przyszłej pracy.

  • 2) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 80.31.00.00-0, 80.40.00.00-8.

  • 3) Czas trwania lub termin wykonania: Zakończenie: 28.06.2012.

  • 4) Kryteria oceny ofert: najniższa cena.


CZĘŚĆ Nr: 15 NAZWA: Przeprowadzenie warsztatów szkoleniowych oraz pokazów kulinarnych dotyczących produktów regionalnych, tradycyjnych i ekologicznych oraz zasad zdrowego żywienia.

  • 1) Krótki opis ze wskazaniem wielkości lub zakresu zamówienia: Zadanie częściowe nr 15: Oddział Terenowy ARR Lublin. Przedmiotem zamówienia jest przeprowadzenie warsztatów kulinarnych dotyczących produktów regionalnych i tradycyjnych oraz zasad zdrowego żywienia. Warsztaty mają na celu zwrócenie uwagi na walory odżywcze i smakowe produktów ekologicznych i możliwości ich wykorzystania. Ponadto powinny przypominać o dorobku kulinarnym regionu lubelskiego, jego tradycjach kulinarnych oraz informować o sposobach propagowania powyższej wiedzy w pracy zawodowej.

  • 2) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 80.31.00.00-0, 80.40.00.00-8.

  • 3) Czas trwania lub termin wykonania: Zakończenie: 15.12.2012.

  • 4) Kryteria oceny ofert: najniższa cena.


CZĘŚĆ Nr: 16 NAZWA: Przeprowadzenie warsztatów szkoleniowych oraz pokazów kulinarnych dotyczących produktów regionalnych, tradycyjnych i ekologicznych oraz zasad zdrowego żywienia.

  • 1) Krótki opis ze wskazaniem wielkości lub zakresu zamówienia: Zadanie częściowe nr 16: Oddział Terenowy ARR Kielce. Przedmiotem zamówienia jest przeprowadzenie warsztatów kulinarnych dotyczących produktów regionalnych, tradycyjnych i ekologicznych oraz zasad zdrowego żywienia. Warsztaty będą organizowane w ramach cyklu edukacyjnego dla dzieci pod hasłem: I dziewczyny i chłopaki pragną poznać zdrowia smaki. Niniejsze zajęcia edukacyjno-kulinarne stanowią element III części kampanii zatytułowanej. Wiemy, co jemy i zdrowo żyjemy, prowadzonej przez OT Kielce na terenie województwa świętokrzyskiego w celu promocji produktów rolno-spożywczych, ze szczególnym uwzględnieniem produktów tradycyjnych, regionalnych i ekologicznych oraz kształtowania dobrych nawyków żywieniowych wśród najmłodszych (jako przeciwdziałanie wczesnej nadwagi i otyłości wśród dzieci).

  • 2) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 80.31.00.00-0, 80.40.00.00-8.

  • 3) Czas trwania lub termin wykonania: Zakończenie: 01.06.2012.

  • 4) Kryteria oceny ofert: najniższa cena.


Podziel się

Poleć ten przetarg znajomemu poleć

Wydrukuj przetarg drukuj

Dodaj ten przetarg do obserwowanych obserwuj








Uwaga: podstawą prezentowanych tutaj informacji są dane publikowane przez Urząd Zamówień Publicznych w Biuletynie Zamówień Publicznych. Treść ogłoszenia widoczna na eGospodarka.pl jest zgodna z treścią tegoż ogłoszenia dostępną w BZP w dniu publikacji. Redakcja serwisu eGospodarka.pl dokłada wszelkich starań, aby zamieszczone tutaj informacje były kompletne i zgodne z prawdą. Nie może jednak zagwarantować ich poprawności i nie ponosi żadnej odpowiedzialności za jakiekolwiek szkody powstałe w wyniku korzystania z nich.


Jeśli chcesz dodać ogłoszenie do serwisu, zapoznaj się z naszą ofertą:

chcę zamieszczać ogłoszenia

Dodaj swoje pytanie

Najnowsze orzeczenia

Wpisz nazwę miasta, dla którego chcesz znaleźć jednostkę ZUS.