eGospodarka.pl
eGospodarka.pl poleca

eGospodarka.plPrzetargiPrzetargi Trzebinia › Dostawa warzyw i owoców dla potrzeb Zakładu Karnego w Trzebini - nr procedury DKw 220/03/2011

To jest wynik przetargu. Zobacz także treść przetargu, którego dotyczy to ogłoszenie



Ogłoszenie z dnia 2011-05-04

Trzebinia: Dostawa warzyw i owoców dla potrzeb Zakładu Karnego w Trzebini - nr procedury DKw 220/03/2011
Numer ogłoszenia: 98698 - 2011; data zamieszczenia: 04.05.2011
OGŁOSZENIE O UDZIELENIU ZAMÓWIENIA - Dostawy

Zamieszczanie ogłoszenia: obowiązkowe.

Ogłoszenie dotyczy: zamówienia publicznego.

Czy zamówienie było przedmiotem ogłoszenia w Biuletynie Zamówień Publicznych: tak, numer ogłoszenia w BZP: 63120 - 2011r.

Czy w Biuletynie Zamówień Publicznych zostało zamieszczone ogłoszenie o zmianie ogłoszenia: nie.

SEKCJA I: ZAMAWIAJĄCY

I. 1) NAZWA I ADRES: Zakład Karny, ul. Słowackiego 70, 32-540 Trzebinia, woj. małopolskie, tel. 032 6121374 w. 45, faks 032 6121551.

I. 2) RODZAJ ZAMAWIAJĄCEGO: Organ kontroli państwowej lub ochrony prawa, sąd lub trybunał.

SEKCJA II: PRZEDMIOT ZAMÓWIENIA

II.1) Nazwa nadana zamówieniu przez zamawiającego: Dostawa warzyw i owoców dla potrzeb Zakładu Karnego w Trzebini - nr procedury DKw 220/03/2011.

II.2) Rodzaj zamówienia: Dostawy.

II.3) Określenie przedmiotu zamówienia: 1.Przedmiot zamówienia stanowi dostawa warzyw i owoców dla potrzeb Zakładu Karnego w Trzebini. Produkty zaoferowane winy być w pierwszym gatunku, kategorii lub klasie jakości, spełniające normy stosowane przy produkcji żywności. Przedmiot zamówienia obejmuje dostawę transportem wykonawcy, na jego koszt i ryzyko. 2.Przedmiot zamówienia podzielony został odpowiednio na pakiety: PAKIET I - owoce 1)jabłko konsumpcyjne - kod CPV 03221200-8 - ilość 1500 kg Produkt: odmiana jednorodna i jadalna do bezpośredniego spożycia. Minimalna średnica owoców 7 cm. Cechy dyskwalifikujące: zgnicie, zanieczyszczenia obce, szkodniki, uszkodzenia od szkodników, obcy zapach i smak, zamarznięte, z rozpadem miąższu, porażone miękką oparzeliną chłodniową, zwiędnięte, uszkodzona skórka miąższu, zagrzybienie. Opakowanie: skrzynka drewniana/ z tworzywa sztucznego od 10 kg do 25 kg. PAKIET II - warzywa strączkowe suszone 1)groch suszony łuskany - kod CPV 03212210-5 - ilość 400 kg Produkt jednoodmianowy, o świeżym wyglądzie, właściwym kształcie, zapachu, bez zanieczyszczeń. Pakowane w worki raszlowe od 5 kg do 10 kg. 2)fasola jaś suszona średnia - kod CPV 03212210-5 - ilość 400 kg Produkt jednoodmianowy, o świeżym wyglądzie, właściwym kształcie, zapachu, bez zanieczyszczeń. Pakowane w worki raszlowe od od 5 kg do 10 kg. PAKIET III - warzywa korzeniowe, warzywa kapustne, warzywa bulwiaste 1)marchew korzeń - kod CPV 03221110-0 - ilość 7000 kg Produkt: odmiana jednorodna i jadalna do bezpośredniego spożycia. Średnica korzenia mierzona w najszerszym przekroju od 2,5 cm do 5 cm. Cechy dyskwalifikujące: zwiędnięte, zaparzone, zamarznięte, zapleśnione, nadgniłe, obcy smak i zapach, pozostałości środków ochrony roślin, uszkodzenia przez choroby lub szkodniki, silne uszkodzenia mechaniczne, puste przestrzenie w przekroju podłużnym. Pakowane w worki raszlowe od 10 kg do 25 kg. 2)pietruszka korzeń - kod CPV 03221110-0 - ilość 7000 kg Produkt: odmiana jednorodna i jadalna do bezpośredniego spożycia. Średnica korzenia mierzona w najszerszym przekroju od 2,5 cm do 5 cm. Cechy dyskwalifikujące: zwiędnięte, zaparzone, zamarznięte, zapleśnione, nadgniłe, obcy smak i zapach, pozostałości środków ochrony roślin, uszkodzenia przez choroby lub szkodniki, silne uszkodzenia mechaniczne, puste przestrzenie w przekroju podłużnym. Pakowane w worki raszlowe od 10 kg do 25 kg. 3)seler korzeń - kod CPV 03221110-0 - ilość 7000 kg Produkt: odmiana jednorodna i jadalna do bezpośredniego spożycia. Średnica korzenia mierzona w najszerszym przekroju od 7 cm do 10 cm. Cechy dyskwalifikujące: zwiędnięte, zaparzone, zamarznięte, zapleśnione, nadgniłe, obcy smak i zapach, pozostałości środków ochrony roślin, uszkodzenia przez choroby lub szkodniki, silne uszkodzenia mechaniczne, puste przestrzenie w przekroju podłużnym. Pakowane w worki raszlowe od 10 kg do 25 kg. 4)burak ćwikłowy - kod CPV 03221110-0 - ilość 7000 kg Produkt: odmiana jednorodna i jadalna do bezpośredniego spożycia. Minimalna średnica korzenia 6 cm. Cechy dyskwalifikujące: zwiędnięte, zaparzone, zamarznięte, zapleśnione, nadgniłe, obcy smak i zapach, pozostałości środków ochrony roślin, uszkodzenia przez choroby lub szkodniki, silne uszkodzenia mechaniczne, puste przestrzenie w przekroju podłużnym. Pakowane w worki raszlowe od 10 kg do 25 kg. 5)cebula - kod CPV 03221110-0 - ilość 7000 kg Produkt: odmiana jednorodna i jadalna do bezpośredniego spożycia. Minimalna średnica korzenia 4 cm. Cechy dyskwalifikujące: zwiędnięte, zaparzone, zamarznięte, zapleśnione, nadgniłe, obcy smak i zapach, pozostałości środków ochrony roślin, uszkodzenia przez choroby lub szkodniki, silne uszkodzenia mechaniczne, puste przestrzenie w przekroju podłużnym. Pakowane w worki raszlowe od 10 kg do 25 kg. 6)kapusta biała świeża - kod CPV 03221400-0 - ilość 7000 kg Produkt: odmiana jednorodna i jadalna do bezpośredniego spożycia. Cechy dyskwalifikujące: zwiędnięte, zaparzone, zamarznięte, zapleśnione, nadgniłe, obcy smak i zapach, pozostałości środków ochrony roślin, uszkodzenia przez choroby lub szkodniki, silne uszkodzenia mechaniczne, puste przestrzenie w przekroju podłużnym. Pakowane w worki raszlowe od 10 kg do 25 kg. 7)kapusta czerwona świeża - kod CPV 03221400-0 - ilość 7000 kg Produkt: odmiana jednorodna i jadalna do bezpośredniego spożycia. Cechy dyskwalifikujące: zwiędnięte, zaparzone, zamarznięte, zapleśnione, nadgniłe, obcy smak i zapach, pozostałości środków ochrony roślin, uszkodzenia przez choroby lub szkodniki, silne uszkodzenia mechaniczne, puste przestrzenie w przekroju podłużnym. Pakowane w worki raszlowe od 10 kg do 25 kg. 8)ziemniak jadalny - kod CPV 03221120-3 - ilość 40000 kg Produkt: odmiana jednorodna i jadalna do bezpośredniego spożycia. Cechy dyskwalifikujące: zanieczyszczenia środkami ochrony roślinnych, zaparzenie i zapleśnienie, porośnięcie kiełkami powyżej 1 cm, obce zapachy. Pakowane w worki raszlowe od 25 kg do 50 kg. PAKIET IV - warzywa przetworzone 1)kapusta kiszona - kod CPV 15331000-7 - ilość 3500 kg Produkt otrzymany z kapusty głowiastej, pokrojonej na skrawki dł. 100 mm, średnicy 2-3 cm, poddanej naturalnemu procesowi fermentacji mlekowej, smak słono kwaśny, wygląd soku jasno szary, opalizujący. Opakowanie jednostkowe - beczki z tworzywa sztucznego od 60 kg do 120 kg. 2)ogórek kiszony - kod CPV 15331000-7 - ilość 3500 kg Produkt otrzymany ze świeżych ogórków, przypraw aromatyczno-smakowych, zalanych zalewą z dodatkiem soli i poddanych procesowi fermentacji mlekowej. Smak i zapach charakterystyczny dla ogórków prawidłowo ukwaszonych, aromatycznych, słono kwaśny, ogórki powinny być proste, o barwie oliwkowozielonej o różnych odcieniach, bez uszkodzeń mechanicznych i plam chorobowych, wielkość od 6 cm do 10cm i śr. 2,5 cm. Opakowanie jednostkowe - beczki z tworzywa sztucznego od 60 kg do 120kg. PAKIET V - warzywa tymczasowo zakonserwowane 1)kapusta kwaszona biała z ziołami - kod CPV 15331480-5 - ilość 900 kg Produkt otrzymany z kapusty głowiastej białej, pokrojonej na dł. 20-50 mm, szer. 5-10 mm, grubość 4-5 mm, z dodatkiem nasion kminku poddany naturalnemu procesowi fermentacji mlekowej. Smak i zapach charakterystyczny dla kapusty kwaszonej z wyraźnym posmakiem, wygląd soku jasnoszary, opalizujący. Opakowanie jednostkowe - wiadra z tworzywa sztucznego od 10 kg do 15 kg. 2)kapusta kwaszona biała czosnkowa - kod CPV 15331480-5 - ilość 900 kg Produkt otrzymany z kapusty głowiastej białej, pokrojonej na dł. 20-50mm, szer. 5-10mm, grubość 4-5mm, z dodatkiem czosnku pokrojonego w postaci płatków grubości ok. 2mm poddany naturalnemu procesowi fermentacji mlekowej. Smak i zapach charakterystyczny dla kapusty kwaszonej z wyraźnym posmakiem czosnkowym, wygląd soku jasnoszary, opalizujący. Opakowanie jednostkowe - wiadra z tworzywa sztucznego od 10 kg do 15 kg. PAKIET VI - warzywa zakonserwowane 1)sałatka szwedzka - kod CPV 15331000-7- ilość 900 kg Sałatka szwedzka o smaku łagodnym w słoiku 900g. 2)sałatka obiadowa - kod CPV 15331000-7- ilość 900 kg Sałatka obiadowa o smaku łagodnym w słoiku 900g. PAKIET VII - warzywa nowalijkowe 1)pomidor świeży - kod CPV 03221240-0- ilość 900 kg Pomidor świeży o wadze 1 sztuki od 130g do 200g, Pakowane w skrzynki od 10 kg do 30 kg. 2)ogórek zielony - kod CPV 03221270-9- ilość 900 kg Ogórek świeży o wadze 1 sztuki od 150 do 250 gram. Pakowane w worki raszlowe od 10 kg do 25 kg. 3.Podane ilości są szacunkowe i w czasie obowiązywania umowy mogą ulec zmianie, co oznacza, że nie stanowią ostatecznego wymiaru zamówienia w wyniku, czego nie mogą być podstawą do zgłaszania roszczeń z tytułu nie zrealizowanych dostaw lub podstawą do odmowy realizacji dostaw. Zamawiający zastrzega sobie prawo zmniejszenia lub zwiększenia wielkości dostaw w zależności od ilości osadzonych oraz wysokości stawki żywieniowej przypadającej na jednego skazanego. Dostawcy będzie przysługiwało prawo do wynagrodzenia wyłącznie za faktycznie dostarczone ilości towaru. 4.Oferty można składać na całość przedmiotu zamówienia lub na wybrany przez wykonawcę pakiet, przy czym w każdym pakiecie wymagany jest pełen wyszczególniony w nim asortyment. Zamawiający nie dopuszcza możliwości składania ofert częściowych w poszczególnych pakietach. 5.Przedmiot zamówienia winien spełniać wymagania wymienione w obowiązujących przepisach prawa dotyczącego żywności, a w szczególności: a)Ustawa z dnia 21 grudnia 2000 r. o jakości handlowej artykułów rolno-spożywczych (Dz.U.05.187.1577 j.t. ze zm.), b)Ustawa z dnia 16 grudnia 2005 r. o produktach pochodzenia zwierzęcego (Dz.U.06.17.127 j.t. ze zm.), c)Ustawa z dnia 25 sierpnia 2006 r. o bezpieczeństwie żywności i żywienia (Dz.U.10.136.914 j.t. ze zm.), d)Rozporządzenie Ministra Zdrowia z dnia 6 czerwca 2007 r. w sprawie dostaw bezpośrednich środków spożywczych (Dz.U.07.112.774 j.t. ze zm.), e)Rozporządzenie Ministra Rolnictwa i Rozwoju Wsi z dnia 10 lipca 2007 r. w sprawie znakowania środków spożywczych (Dz.U.07.137.966 j.t. ze zm.). 6.Produkt oznakowany będzie zgodnie z obowiązującym prawem sanitarnym, każde opakowanie transportowe musi zawierać etykietę zawierającą co najmniej następujące dane: a)nazwę produktu i rodzaj, b)wykaz składników, c)termin przydatności do spożycia, d)masę netto, e)warunki przechowywania, f)nazwę i adres producenta..

II.4) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 15.81.11.00 - Chleb 15.81.14.00 - Bułeczki 15.81.00.00 - Pieczywo, świeże wyroby piekarskie i ciastkarskie .

SEKCJA III: PROCEDURA

III.1) TRYB UDZIELENIA ZAMÓWIENIA: Przetarg nieograniczony

III.2) INFORMACJE ADMINISTRACYJNE

  • Zamówienie dotyczy projektu/programu finansowanego ze środków Unii Europejskiej: nie

SEKCJA IV: UDZIELENIE ZAMÓWIENIA

Część NR: 1   

Nazwa: PAKIET I - owoce

IV.1) DATA UDZIELENIA ZAMÓWIENIA: 29.04.2011.

IV.2) LICZBA OTRZYMANYCH OFERT: 4.

IV.3) LICZBA ODRZUCONYCH OFERT: 0.

IV.4) NAZWA I ADRES WYKONAWCY, KTÓREMU UDZIELONO ZAMÓWIENIA:

  • P.H.U. AREX Małgorzata Bogacz, Witowice 142, 32-250 Charsznica, kraj/woj. małopolskie.

IV.5) Szacunkowa wartość zamówienia (bez VAT): 5790,00 PLN.

IV.6) INFORMACJA O CENIE WYBRANEJ OFERTY ORAZ O OFERTACH Z NAJNIŻSZĄ I NAJWYŻSZĄ CENĄ

  • Cena wybranej oferty: 2970,00

  • Oferta z najniższą ceną: 2400,00 / Oferta z najwyższą ceną: 5250,00

  • Waluta: PLN.

Część NR: 2   

Nazwa: PAKIET II - warzywa strączkowe suszone

IV.1) DATA UDZIELENIA ZAMÓWIENIA: 29.04.2011.

IV.2) LICZBA OTRZYMANYCH OFERT: 4.

IV.3) LICZBA ODRZUCONYCH OFERT: 0.

IV.4) NAZWA I ADRES WYKONAWCY, KTÓREMU UDZIELONO ZAMÓWIENIA:

  • P.H.U. AREX Małgorzata Bogacz, Witowice 142, 32-250 Charsznica, kraj/woj. małopolskie.

IV.5) Szacunkowa wartość zamówienia (bez VAT): 4000,00 PLN.

IV.6) INFORMACJA O CENIE WYBRANEJ OFERTY ORAZ O OFERTACH Z NAJNIŻSZĄ I NAJWYŻSZĄ CENĄ

  • Cena wybranej oferty: 2704,00

  • Oferta z najniższą ceną: 2704,00 / Oferta z najwyższą ceną: 3840,00

  • Waluta: PLN.

Część NR: 3   

Nazwa: PAKIET III - warzywa korzeniowe, warzywa kapustne, warzywa bulwiaste

IV.1) DATA UDZIELENIA ZAMÓWIENIA: 28.04.2011.

IV.2) LICZBA OTRZYMANYCH OFERT: 7.

IV.3) LICZBA ODRZUCONYCH OFERT: 0.

IV.4) NAZWA I ADRES WYKONAWCY, KTÓREMU UDZIELONO ZAMÓWIENIA:

  • GOSPODARSTWO ROLNE Małgorzata Koziara, Młodzawy Duże 67, 28-400 Pińczów, kraj/woj. świętokrzyskie.

IV.5) Szacunkowa wartość zamówienia (bez VAT): 176200,00 PLN.

IV.6) INFORMACJA O CENIE WYBRANEJ OFERTY ORAZ O OFERTACH Z NAJNIŻSZĄ I NAJWYŻSZĄ CENĄ

  • Cena wybranej oferty: 94000,00

  • Oferta z najniższą ceną: 94000,00 / Oferta z najwyższą ceną: 233300,00

  • Waluta: PLN.

Część NR: 4   

Nazwa: PAKIET IV - warzywa przetworzone

IV.1) DATA UDZIELENIA ZAMÓWIENIA: 29.04.2011.

IV.2) LICZBA OTRZYMANYCH OFERT: 7.

IV.3) LICZBA ODRZUCONYCH OFERT: 0.

IV.4) NAZWA I ADRES WYKONAWCY, KTÓREMU UDZIELONO ZAMÓWIENIA:

  • P.H.U. AREX Małgorzata Bogacz, Witowice 142, 32-250 Charsznica, kraj/woj. małopolskie.

IV.5) Szacunkowa wartość zamówienia (bez VAT): 29400,00 PLN.

IV.6) INFORMACJA O CENIE WYBRANEJ OFERTY ORAZ O OFERTACH Z NAJNIŻSZĄ I NAJWYŻSZĄ CENĄ

  • Cena wybranej oferty: 11060,00

  • Oferta z najniższą ceną: 11060,00 / Oferta z najwyższą ceną: 31500,00

  • Waluta: PLN.

Część NR: 5   

Nazwa: PAKIET V - warzywa tymczasowo zakonserwowane

IV.1) DATA UDZIELENIA ZAMÓWIENIA: 28.04.2011.

IV.2) LICZBA OTRZYMANYCH OFERT: 3.

IV.3) LICZBA ODRZUCONYCH OFERT: 0.

IV.4) NAZWA I ADRES WYKONAWCY, KTÓREMU UDZIELONO ZAMÓWIENIA:

  • P.P.H.U. SAUERKRAUT Władysława Kotschmarów, ul. Łódzka 141, 62-800 Kalisz, kraj/woj. wielkopolskie.

IV.5) Szacunkowa wartość zamówienia (bez VAT): 7560,00 PLN.

IV.6) INFORMACJA O CENIE WYBRANEJ OFERTY ORAZ O OFERTACH Z NAJNIŻSZĄ I NAJWYŻSZĄ CENĄ

  • Cena wybranej oferty: 3582,00

  • Oferta z najniższą ceną: 3882,00 / Oferta z najwyższą ceną: 7560,00

  • Waluta: PLN.

Część NR: 6   

Nazwa: PAKIET VI - warzywa zakonserwowane

IV.1) DATA UDZIELENIA ZAMÓWIENIA: 28.04.2011.

IV.2) LICZBA OTRZYMANYCH OFERT: 4.

IV.3) LICZBA ODRZUCONYCH OFERT: 0.

IV.4) NAZWA I ADRES WYKONAWCY, KTÓREMU UDZIELONO ZAMÓWIENIA:

  • ANDERSEN POLAND SP. Z O.O., ul. Kolbego 13, 32-600 Oświęcim, kraj/woj. małopolskie.

IV.5) Szacunkowa wartość zamówienia (bez VAT): 5400,00 PLN.

IV.6) INFORMACJA O CENIE WYBRANEJ OFERTY ORAZ O OFERTACH Z NAJNIŻSZĄ I NAJWYŻSZĄ CENĄ

  • Cena wybranej oferty: 4680,00

  • Oferta z najniższą ceną: 4680,00 / Oferta z najwyższą ceną: 7002,00

  • Waluta: PLN.

Część NR: 7   

Nazwa: PAKIET VII - warzywa nowalijkowe

IV.1) DATA UDZIELENIA ZAMÓWIENIA: 29.04.2011.

IV.2) LICZBA OTRZYMANYCH OFERT: 4.

IV.3) LICZBA ODRZUCONYCH OFERT: 0.

IV.4) NAZWA I ADRES WYKONAWCY, KTÓREMU UDZIELONO ZAMÓWIENIA:

  • P.H.U. AREX Małgorzata Bogacz, Witowice 142, 32-250 Charsznica, kraj/woj. małopolskie.

IV.5) Szacunkowa wartość zamówienia (bez VAT): 10800,00 PLN.

IV.6) INFORMACJA O CENIE WYBRANEJ OFERTY ORAZ O OFERTACH Z NAJNIŻSZĄ I NAJWYŻSZĄ CENĄ

  • Cena wybranej oferty: 5400,00

  • Oferta z najniższą ceną: 4680,00 / Oferta z najwyższą ceną: 97720,00

  • Waluta: PLN.

Podziel się

Poleć ten przetarg znajomemu poleć

Wydrukuj przetarg drukuj

Dodaj ten przetarg do obserwowanych obserwuj








Uwaga: podstawą prezentowanych tutaj informacji są dane publikowane przez Urząd Zamówień Publicznych w Biuletynie Zamówień Publicznych. Treść ogłoszenia widoczna na eGospodarka.pl jest zgodna z treścią tegoż ogłoszenia dostępną w BZP w dniu publikacji. Redakcja serwisu eGospodarka.pl dokłada wszelkich starań, aby zamieszczone tutaj informacje były kompletne i zgodne z prawdą. Nie może jednak zagwarantować ich poprawności i nie ponosi żadnej odpowiedzialności za jakiekolwiek szkody powstałe w wyniku korzystania z nich.


Jeśli chcesz dodać ogłoszenie do serwisu, zapoznaj się z naszą ofertą:

chcę zamieszczać ogłoszenia

Dodaj swoje pytanie

Najnowsze orzeczenia

Wpisz nazwę miasta, dla którego chcesz znaleźć jednostkę ZUS.