eGospodarka.pl
eGospodarka.pl poleca

eGospodarka.plPrzetargiPrzetargi Chorzów › Dostawy w roku 2011 warzyw zielonych i dyni jako pożywienia dla zwierząt w Śląskim Ogrodzie Zoologicznym

Ten przetarg został już zakończony. Zobacz wynik tego przetargu



Ogłoszenie z dnia 2011-01-20

Chorzów: Dostawy w roku 2011 warzyw zielonych i dyni jako pożywienia dla zwierząt w Śląskim Ogrodzie Zoologicznym
Numer ogłoszenia: 9772 - 2011; data zamieszczenia: 20.01.2011
OGŁOSZENIE O ZAMÓWIENIU - dostawy

Zamieszczanie ogłoszenia: obowiązkowe.

Ogłoszenie dotyczy: zamówienia publicznego.

SEKCJA I: ZAMAWIAJĄCY

I. 1) NAZWA I ADRES: Śląski Ogród Zoologiczny , ul. Promenada Gen. Jerzego Ziętka 7, 41-501 Chorzów, woj. śląskie, tel. 666 031 496, faks 0-32 3498251.

  • Adres strony internetowej zamawiającego: www.zoo.silesia.pl

I. 2) RODZAJ ZAMAWIAJĄCEGO: Inny: jednostka budżetowa samorządu wojewódzkiego.

SEKCJA II: PRZEDMIOT ZAMÓWIENIA

II.1) OKREŚLENIE PRZEDMIOTU ZAMÓWIENIA

II.1.1) Nazwa nadana zamówieniu przez zamawiającego: Dostawy w roku 2011 warzyw zielonych i dyni jako pożywienia dla zwierząt w Śląskim Ogrodzie Zoologicznym.

II.1.2) Rodzaj zamówienia: dostawy.

II.1.3) Określenie przedmiotu oraz wielkości lub zakresu zamówienia: Asortyment: ilość czasokres dostaw brokuł szt. 4341 VII-XI botwina pęczek 8472 V-X cukinia kg 3806 VII-X cykoria zielona liściasta szt. 4245 VII-X dynia dojrzała kg 6860 IX-XII jarmuż szt. 11372 II-III i VII-XII kalafior szt. 1586 VI-IX kalarepa szt. 6402 V-X kapusta pekińska szt. 3375 II-III i X-XII kapusta włoska szt. 854 VI-IX fasola szparagowa kg 671 VI-IX pietruszka zielona nać świeża pęczek 33945 II-XII sałata szt. 23980 IV-XII szpinak kg 7576 V-VI i IX-XI wymagania jakościowe dla warzyw: Brokuł: cały, zdrowy, czysty, wolny od jakichkolwiek widocznych zanieczyszczeń obcych, o świeżym wyglądzie, wolny od szkodników, wolny od obcych zapachów. Przycięcie łodygi powinno być czyste. Puste łodygi nie są uważane za wadę pod warunkiem, że pusta część jest zdrowa, świeża i nie ma zmienionej barwy. Minimalna średnica główki powinna wynosić 8-10 cm długość brokułów nie może przekraczać 20 cm. Cykoria: produkt świeży, czysty, wolny od widocznych substancji obcych, wolny od szkodników, bez wyrośniętych pędów kwiatostanowych, wolny od obcych zapachów, wolny od uszkodzeń spowodowanych przez mróz, szkodniki i choroby wpływające ujemnie na wygląd lub zdatność do spożycia, liście z łodygą: minimum 25 cm długości o zabarwieniu i wyglądzie charakterystycznym dla danej odmiany, wyklucza się produkt z objawami gnicia. Kalafior: jędrny, o zwięzłej budowie, o barwie białej, wolny od wad takich jak: odgniecenia, ślady zmarznięcia. Dopuszcza się niewielkie wady kształtu lub rozwoju. Minimalna średnica: 11 cm. Szpinak: w postaci liści lub rozet, zdrowy, o zabarwieniu i wyglądzie charakterystycznym dla danej odmiany, wolny od uszkodzeń spowodowanych przez mróz i choroby wpływające ujemnie na wygląd lub zdatność do spożycia, wyklucza się produkt z objawami gnicia, czysty, wolny od widocznych substancji obcych, wolny od szkodników, bez pędów kwiatostanowych, wolny od obcych zapachów. Sałata: sałaty całe, zdrowe; nie dopuszcza się sałat z objawami gnicia lub takiego zepsucia, które czynią je niezdatnymi do spożycia, czyste i oczyszczone z zewnętrznych liści tj. praktycznie wolne od pozostałości ziemi lub innego podłoża oraz jakichkolwiek widocznych zanieczyszczeń obcych, o świeżym wyglądzie, niezwiędnięte, wolne od szkodników, wolne od uszkodzeń spowodowanych przez szkodniki, bez oznak wyrastania w pęd nasienny, bez nadmiernego zawilgocenia powierzchniowego, bez obcych zapachów.Sałaty głowiaste, waga główki min.200 gr. Cukinia: cukinie muszą być nieuszkodzone, czyste, twarde, bez wgłębień, wolne od wszelkich widocznych ciał obcych, o świeżym wyglądzie, wolne od szkodników i wolne od uszkodzeń spowodowanych przez szkodniki, bez obcego zapachu . Nie dopuszcza się produktu, który zaczyna gnić lub psuć się w taki sposób, że nie nadaje się do spożycia, Minimalna długość 20 cm , maksymalna 35 cm. Kapusta włoska: cała, zdrowa, czysta, wolna od jakichkolwiek widocznych zanieczyszczeń obcych, o świeżym wyglądzie, wolna od szkodników i uszkodzeń spowodowanych przez szkodniki, nie pęknięta, bez oznak wyrastania kwiatostanu, bez odgnieceń i skaleczeń, bez uszkodzeń spowodowanych przez mróz, wolna od nadmiernego zawilgocenia powierzchniowego, wolna od obcych zapachów. Kapusta powinna być przycięta nieco poniżej miejsca wyrastania liści; liście powinny pozostać ściśle przylegające do siebie, a miejsce przycięcia powinno być czyste. Minimalna masa główki kapusty nie może być mniejsza niż 350 g dla kapusty wczesnej i 500 g dla pozostałych kapust. Kapusta pekińska: prawidłowo wykształcona, zwarta; liście zewnętrzne: kolor od białego do zielonego, bez uszkodzeń mechanicznych; zdrowa - bez śladów gnicia i chorób grzybowych, bez szkodników i śladów po szkodnikach; o świeżym wyglądzie; czysta; bez uszkodzeń mrozowych; bez wyrośniętych pędów kwiatostanowych; bez nadmiernego zawilgocenia; bez obcych zapachów, główka przycięta poniżej najniższego liścia; wielkość główki min. 0,8 kg Pietruszka zielona nać świeża: zdrowa, bez objawów gnicia, pleśni, zaparzenia, o świeżym wyglądzie; czysta tj. wolna od pozostałości ziemi lub innego podłoża oraz jakichkolwiek widocznych zanieczyszczeń obcych (części traw, chwastów); bez plam, pożółkłych i zeschniętych części; bez obcych zapachów, niezwiędnięta, bez oznak wyrastania w pęd nasienny; pakowana w pęczki 100 - 200 g. Fasola szparagowa: cała, zdrowa; nie dopuszcza się fasoli z objawami gnicia lub zepsucia, czysta, wolna od jakichkolwiek widocznych zanieczyszczeń obcych, o świeżym wyglądzie, bez wyściółki pergaminowej, wolna od szkodników, wolna od uszkodzeń spowodowanych przez szkodniki, bez obcych zapachów i/lub smaków, jędrna, krucha. Minimalna szerokość strąka 6 mm. Kalarepa: cała, zdrowa; nie dopuszcza się kalarepy z objawami zepsucia, czysta, wolna od jakichkolwiek widocznych zanieczyszczeń obcych, o świeżym wyglądzie, wolna od szkodników, wolna od uszkodzeń spowodowanych przez szkodniki, bez oznak wyrastania kwiatostanu, bez odgnieceń i skaleczeń, (zagojone lekkie pęknięcia dopuszczalne), nie zdrewniała, jednolita w partii pod względem zabarwienia, gładka, (Kalarepa tzw. na wagę powinna mieć liście obcięte, korzeń przycięty na długość 0,5 cm. Średnica poprzeczna - nie mniejsza niż 4 cm ). Dynia olbrzymia: cała, zdrowa; nie dopuszcza się produktów gnijących lub z objawami zepsucia, które czynią je niezdatnymi do spożycia, czysta, wolna od jakichkolwiek widocznych substancji obcych, wolna od szkodników, wolna od uszkodzeń miąższu spowodowanych przez szkodniki, wolna od jakichkolwiek obcych zapachów, bez odgnieceń i skaleczeń. Waga minimalna sztuki 3 kg. Botwina: cała; zdrowa; czysta, o świeżym wyglądzie; wolna od szkodników oraz uszkodzeń spowodowanych przez szkodniki; wolna od nadmiernego zawilgocenia powierzchniowego; wolna od jakichkolwiek obcych zapachów, dojrzała; bez żółtych, czy zdrewniałych liści; nie może być zwiędnięta nadpleśniała, nadgnita; pakowana w pęczki 200 - 350 g; o średnicy korzenia od 2 do 4 cm, jednolita pod względem pochodzenia i odmiany. Jarmuż: liście z łodygą min. 25 cm długości o normalnym zabarwieniu i wyglądzie charakterystycznym dla danej odmiany, wolny od uszkodzeń spowodowanych przez mróz, pasożyty zwierzęce i choroby wpływające ujemnie na wygląd lub zdatność do spożycia, zdrowy, wyklucza się produkt z objawami gnicia, które powoduje jego nieprzydatność do spożycia, bez pędów kwiatostanowych, Jakość dostarczonego towaru objęta będzie stałym nadzorem ze strony zamawiającego. Nie spełnienie wymogów jakościowych lub ilościowych może spowodować nie przyjęcie części lub całości danej dostawy. W przypadku zakwestionowania dostawy z uwagi na nieodpowiednią ilość lub jakość towaru, Wykonawca zobowiązany jest wymienić zakwestionowaną partię towaru na wolną od wad jakościowych lub uzupełnić braki ilościowe w terminie do 24 godzin, na własny koszt. Dostawy odbywać się będą transportem wykonawcy, w godzinach pracy Magazynu zamawiającego tj. od poniedziałku do piątku od godz. 7.00 do godz. 13.00, nie częściej niż 1 x w tygodniu. Poszczególne dostawy będą następować w terminie do 3 dni roboczych od chwili zgłoszenia zapotrzebowania w oparciu o zamówienia z Magazynu zamawiającego składane telefonicznie, wysłane fax-em lub e-mailem lub zgłaszane w inny nie budzący wątpliwości sposób lub wg. ustalonego harmonogramu dostaw, podpisanego przez Wykonawcę i Kierownika Magazynu Zamawiającego,.

II.1.4) Czy przewiduje się udzielenie zamówień uzupełniających: nie.

II.1.5) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 03.11.00.00 - Rośliny uprawne, produkty warzywnictwa i ogrodnictwa 03.22.14.00 - Warzywa kapustne 03.22.14.30 - Brokuły 03.22.12.50 - Cukinia 03.22.12.12 - Fasola szparagowa 03.22.14.20 - Kalafior 03.22.13.20 - Sałata liściasta 03.22.13.00 - Warzywa liściaste 03.22.13.40 - Szpinak .

II.1.6) Czy dopuszcza się złożenie oferty częściowej: nie.

II.1.7) Czy dopuszcza się złożenie oferty wariantowej: nie.


II.2) CZAS TRWANIA ZAMÓWIENIA LUB TERMIN WYKONANIA: Zakończenie: 31.12.2011.

SEKCJA III: INFORMACJE O CHARAKTERZE PRAWNYM, EKONOMICZNYM, FINANSOWYM I TECHNICZNYM

III.1) WADIUM

Informacja na temat wadium: nie jest wymagane

III.2) ZALICZKI

  • Czy przewiduje się udzielenie zaliczek na poczet wykonania zamówienia: nie

III.3) WARUNKI UDZIAŁU W POSTĘPOWANIU ORAZ OPIS SPOSOBU DOKONYWANIA OCENY SPEŁNIANIA TYCH WARUNKÓW

  • III. 3.1) Uprawnienia do wykonywania określonej działalności lub czynności, jeżeli przepisy prawa nakładają obowiązek ich posiadania

    Opis sposobu dokonywania oceny spełniania tego warunku

    • oświadczenie

  • III.3.2) Wiedza i doświadczenie

    Opis sposobu dokonywania oceny spełniania tego warunku

    • oświadczenie

  • III.3.3) Potencjał techniczny

    Opis sposobu dokonywania oceny spełniania tego warunku

    • oświadczenie

  • III.3.4) Osoby zdolne do wykonania zamówienia

    Opis sposobu dokonywania oceny spełniania tego warunku

    • oświadczenie

  • III.3.5) Sytuacja ekonomiczna i finansowa

    Opis sposobu dokonywania oceny spełniania tego warunku

    • oświadczenie

III.4) INFORMACJA O OŚWIADCZENIACH LUB DOKUMENTACH, JAKIE MAJĄ DOSTARCZYĆ WYKONAWCY W CELU POTWIERDZENIA SPEŁNIANIA WARUNKÓW UDZIAŁU W POSTĘPOWANIU ORAZ NIEPODLEGANIA WYKLUCZENIU NA PODSTAWIE ART. 24 UST. 1 USTAWY

  • III.4.1) W zakresie wykazania spełniania przez wykonawcę warunków, o których mowa w art. 22 ust. 1 ustawy, oprócz oświadczenia o spełnieniu warunków udziału w postępowaniu, należy przedłożyć:

  • III.4.2) W zakresie potwierdzenia niepodlegania wykluczeniu na podstawie art. 24 ust. 1 ustawy, należy przedłożyć:

    • oświadczenie o braku podstaw do wykluczenia
    • wykonawca powołujący się przy wykazywaniu spełniania warunków udziału w postępowaniu na potencjał innych podmiotów, które będą brały udział w realizacji części zamówienia, przedkłada także dokumenty dotyczące tego podmiotu w zakresie wymaganym dla wykonawcy, określonym w pkt III.4.2.

III.7) Czy ogranicza się możliwość ubiegania się o zamówienie publiczne tylko dla wykonawców, u których ponad 50 % pracowników stanowią osoby niepełnosprawne: nie

SEKCJA IV: PROCEDURA

IV.1) TRYB UDZIELENIA ZAMÓWIENIA

IV.1.1) Tryb udzielenia zamówienia: przetarg nieograniczony.

IV.2) KRYTERIA OCENY OFERT

IV.2.1) Kryteria oceny ofert: najniższa cena.

IV.2.2) Czy przeprowadzona będzie aukcja elektroniczna: nie.

IV.3) ZMIANA UMOWY

Czy przewiduje się istotne zmiany postanowień zawartej umowy w stosunku do treści oferty, na podstawie której dokonano wyboru wykonawcy: tak

Dopuszczalne zmiany postanowień umowy oraz określenie warunków zmian

Zamawiający dopuszcza zmianę umowy w następującym zakresie: Zmiany wynagrodzenia w przypadku: 1)Zmiany stawki podatku VAT w odniesieniu do tej części wynagrodzenia, której zmiana dotyczy; 2)Ograniczenia zakresu dostaw objętych umową w przypadku stwierdzenia braku konieczności zakupu części asortymentu;

IV.4) INFORMACJE ADMINISTRACYJNE

IV.4.1) Adres strony internetowej, na której jest dostępna specyfikacja istotnych warunków zamówienia: www.zoo.silesia.pl
Specyfikację istotnych warunków zamówienia można uzyskać pod adresem: Śląski Ogród Zoologiczny 41-501 Chorzów, Promenada Gen. J. Ziętka 7 - Dział Zamówień Publicznych.

IV.4.4) Termin składania wniosków o dopuszczenie do udziału w postępowaniu lub ofert: 28.01.2011 godzina 11:00, miejsce: Sekretariat Śląskiego Ogrodu Zoologicznego 41-501 Chorzów, Promenada Gen. J. Ziętka 7.

IV.4.5) Termin związania ofertą: okres w dniach: 30 (od ostatecznego terminu składania ofert).

IV.4.17) Czy przewiduje się unieważnienie postępowania o udzielenie zamówienia, w przypadku nieprzyznania środków pochodzących z budżetu Unii Europejskiej oraz niepodlegających zwrotowi środków z pomocy udzielonej przez państwa członkowskie Europejskiego Porozumienia o Wolnym Handlu (EFTA), które miały być przeznaczone na sfinansowanie całości lub części zamówienia: nie

Podziel się

Poleć ten przetarg znajomemu poleć

Wydrukuj przetarg drukuj

Dodaj ten przetarg do obserwowanych obserwuj








Uwaga: podstawą prezentowanych tutaj informacji są dane publikowane przez Urząd Zamówień Publicznych w Biuletynie Zamówień Publicznych. Treść ogłoszenia widoczna na eGospodarka.pl jest zgodna z treścią tegoż ogłoszenia dostępną w BZP w dniu publikacji. Redakcja serwisu eGospodarka.pl dokłada wszelkich starań, aby zamieszczone tutaj informacje były kompletne i zgodne z prawdą. Nie może jednak zagwarantować ich poprawności i nie ponosi żadnej odpowiedzialności za jakiekolwiek szkody powstałe w wyniku korzystania z nich.


Jeśli chcesz dodać ogłoszenie do serwisu, zapoznaj się z naszą ofertą:

chcę zamieszczać ogłoszenia

Dodaj swoje pytanie

Najnowsze orzeczenia

Wpisz nazwę miasta, dla którego chcesz znaleźć jednostkę ZUS.