eGospodarka.pl
eGospodarka.pl poleca

eGospodarka.plPrzetargiPrzetargi Katowice › Dostawy artykułów mięsnych, wędliniarskich i drobiowych dla OSW Dąb w Ustroniu oraz dla Zajazdu Dyliżans Pocztowy w Katowicach.

Ten przetarg został już zakończony. Zobacz wynik tego przetargu



Ogłoszenie z dnia 2008-05-08

Katowice: Dostawy artykułów mięsnych, wędliniarskich i drobiowych dla OSW Dąb w Ustroniu oraz dla Zajazdu Dyliżans Pocztowy w Katowicach.
Numer ogłoszenia: 95652 - 2008; data zamieszczenia: 08.05.2008
OGŁOSZENIE O ZAMÓWIENIU - dostawy

Zamieszczanie ogłoszenia: obowiązkowe.

Ogłoszenie dotyczy: zamówienia publicznego.

SEKCJA I: ZAMAWIAJĄCY

I. 1) NAZWA I ADRES: PPUP Poczta Polska Centrum Infrastruktury Oddział Regionalny, pl. Oddziałów Młodzieży Powstańczej 7, 40-940 Katowice, woj. śląskie, tel. (032) 2538862, fax (032) 2513346.

  • Adres strony internetowej zamawiającego: www.poczta-polska.pl

I. 2) RODZAJ ZAMAWIAJĄCEGO: Podmiot prawa publicznego.

SEKCJA II: PRZEDMIOT ZAMÓWIENIA

II.1) OPIS

II.1.1) Nazwa nadana zamówieniu przez zamawiającego: Dostawy artykułów mięsnych, wędliniarskich i drobiowych dla OSW Dąb w Ustroniu oraz dla Zajazdu Dyliżans Pocztowy w Katowicach..

II.1.2) Rodzaj zamówienia: dostawy.

II.1.3) Określenie przedmiotu oraz wielkości lub zakresu zamówienia: Specyfikacja rodzajowo-ilościowa artykułów spożywczych objętych przedmiotem zamówienia zawarta jest w załączniku nr 1 do SIWZ. Zamawiający wymaga, aby dostawy były realizowane do: 1)część I, II zamówienia - ul. Wczasowa 47, 43-450 Ustroń, 2)część III, IV zamówienia - ul. Rolna 7, 40-555 Katowice. Termin realizacji zamówienia: 6 m-cy od daty podpisania umowy. Dostarczane artykuły spożywcze każdorazowo winny pochodzić z udokumentowanego źródła (uboju) i powinny spełniać wszelkie normy nałożone obowiązującymi w tym zakresie przepisami sanitarnymi i weterynaryjnymi [m.in. ustawą z dnia 16 grudnia 2005 r. o produktach pochodzenia zwierzęcego (Dz.U. z 2006 r. Nr 17 poz. 127, ze zmianami); ustawą z dnia 11 marca 2004 r. o ochronie zdrowia zwierząt oraz zwalczaniu chorób zakaźnych zwierząt (Dz.U. Nr 69, poz. 625, ze zmianami)]. Termin przydatności do spożycia dostarczanych artykułów spożywczych winien być każdorazowo nie krótszy niż czasookres ich przechowywania. Dostawa odbywać się będzie wyłącznie na koszt wykonawcy, w zgodzie z obowiązującymi w tym zakresie przepisami sanitarnymi i weterynaryjnymi [m.in. ustawa z dnia 25 sierpnia 2006 r. o bezpieczeństwie żywności i żywienia (Dz.U. Nr 171, poz. 1225)]. Zamawiający wymaga, aby produkty spożywcze zamrożone po ich wytworzeniu, były dostarczane z zachowaniem łańcucha chłodniczego (tzn. poprzez dopilnowanie, aby produkt transportowany z zakładu, w którym został wytworzony do zamawiającego, nie był narażony na wahania temperatury). Temperatura produktów spożywczych zamrożonych nie może się wahać więcej niż o 3 ºC. Dostawa konkretnego asortymentu i ilości produktów spożywczych następować będzie poprzez każdorazowe zamówienie żądanej ilości i asortymentu, pisemnie (przesyłką pocztową), poprzez faks lub pocztą elektroniczną, w terminie 24 godzin (z wyłączeniem niedziel i świąt), od dnia dostarczenia zamówienia wykonawcy. W przypadku nie zgłoszenia się faksowego lub elektronicznego wykonawcy (np. z powodu wyłączenia lub awarii ww. urządzenia), za czas zgłoszenia przyjmować się będzie czas wskazany przez zamawiającego. Zamawiający nie jest zobowiązany do realizacji zamówienia w pełnym zakresie ilościowym i asortymentowym wykazanym w załączniku nr 1 do SIWZ. Zamawiający zastrzega sobie prawo zmiany ilości w poszczególnych rodzajach artykułów stanowiących przedmiot zamówienia w ramach wartości umowy. Do każdej dostarczonej partii produktów spożywczych wykonawca winien każdorazowo dołączyć (przedstawić) odpowiednie dokumenty potwierdzające ich pochodzenie, asortyment, rodzaj opakowania, sposób i okres przechowywania, termin przydatności do spożycia, a także dokumenty wydania WZ. Dodatkowo w przypadku dostawy produktów pochodzenia zwierzęcego, każdy z nich winien być zaopatrzony w handlowy dokument identyfikacyjny, wystawiany zgodnie z przepisami ustawy z dnia 16 grudnia 2005 r. o produktach pochodzenia zwierzęcego (Dz.U. z 2006 r. Nr 17 poz. 127, ze zmianami). UWAGA: -Przez zwrot świeża/y zamawiający rozumie produkty spożywcze wcześniej nie mrożone. -Przez zwrot mrożona/y zamawiający rozumie produkty spożywcze zamrożone po ich wytworzeniu, z zachowaniem łańcucha chłodniczego. W przypadku nie zrealizowania przez Wykonawcę dostawy w wyznaczonym terminie, Zamawiający uprawniony jest do zakupu towaru u innego dostawcy (wykonanie zastępcze) i obciążenia Wykonawcy kosztami wynikającymi z różnicy pomiędzy ceną wynikającą z niniejszej umowy, a ceną towaru zakupionego u innego dostawcy (łącznie z kosztami dostawy). Zamawiający wymaga, aby ceny jednostkowe poszczególnych produktów, na podstawie których określona zostanie cena oferty, były niezmienne przez okres minimum 2 (dwóch) miesięcy od daty zawarcia umowy (okres stałości ceny). Przez okres stałości ceny należy rozumieć niezmienność ceny (niezmienność cen jednostkowych artykułów spożywczych objętych przedmiotem zamówienia) w określonym czasie, niezależnie od zmiany warunków, które mają na nią wpływ. Wykonawca winien określić w ofercie okres stałości ceny, w miesiącach. Brak wpisu określającego okres stałości ceny w miejscu do tego przeznaczonym (Formularz oferty) zamawiający potraktuje jako podanie przez wykonawcę okresu minimalnego, tj. dwa miesiące. Zamawiający dopuszcza możliwość podwyższenia cen jednostkowych po upływie okresu stałości ceny. Podwyższenie ceny może nastąpić wyłącznie o wskaźnik wzrostu cen towarów i usług konsumpcyjnych ogłaszany co miesiąc obwieszczeniem Prezesa Głównego Urzędu Statystycznego w sprawie wskaźnika wzrostu cen towarów i usług konsumpcyjnych (informacje o wysokości wskaźnika są zamieszczane np. na oficjalnej stronie internetowej GUS: www.stat.gov.pl). Do przeliczenia cen jednostkowych należy stosować wskaźnik sprzed dwóch miesięcy (przykład: umowa zawarta w dniu 15.05.2008 r.; okres stałości zaoferowanej ceny wynosi minimum dwa miesiące; po tym okresie - najwcześniej 15.07.2008 r. - wykonawca może podwyższyć ceny jednostkowe artykułów spożywczych o wskaźnik wzrostu cen towarów i usług konsumpcyjnych ogłoszony przez GUS za miesiąc maj 2008 r.). Wykonawca będzie mógł podwyższać ceny jednostkowe w okresach (odstępach) nie krótszych niż jeden miesiąc. Zamawiający żąda zgodnie z art. 36 ust. 4 ustawy, wskazania przez wykonawcę w ofercie części zamówienia, której wykonanie powierzy podwykonawcom.

II.1.4) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): Oryginalny kod CPV: 15.10.00.00 - Produkty zwierzęce, mięso i produkty mięsne Kod CPV wg słownika 2008: 15.10.00.00 - Produkty zwierzęce, mięso i produkty mięsne .

II.1.5) Czy dopuszcza się złożenie oferty częściowej: Tak, ilość części: 4.

II.1.6) Czy dopuszcza się złożenie oferty wariantowej: Nie.


II.2) CZAS TRWANIA ZAMÓWIENIA LUB TERMIN WYKONANIA: okres w miesiącach: 6.

SEKCJA III: INFORMACJE O CHARAKTERZE PRAWNYM, EKONOMICZNYM, FINANSOWYM I TECHNICZNYM

III.1) WARUNKI DOTYCZĄCE ZAMÓWIENIA

  • Informacja na temat wadium: Zamawiający nie wymaga, aby oferta była zabezpieczona wadium..

III.2) WARUNKI UDZIAŁU

  • Opis warunków udziału w postępowaniu oraz opis sposobu dokonywania oceny spełniania tych warunków: 1)Posiadanie przez wykonawcę uprawnień do prowadzania działalności gospodarczej w zakresie objętym przedmiotem zamówienia. 2)Posiadanie przez wykonawcę niezbędnej wiedzy i doświadczenia oraz potencjału technicznego, a także dysponowanie osobami zdolnymi do wykonania zamówienia. 3)Znajdowanie się wykonawcy w sytuacji ekonomicznej i finansowej, zapewniającej wykonanie zamówienia. 4)Nie podleganie wykonawcy wykluczeniu z postępowania o udzielenie zmówienia.
  • Informacja o oświadczeniach i dokumentach, jakie mają dostarczyć wykonawcy w celu potwierdzenia spełniania warunków udziału w postępowaniu: 1)oświadczenie o spełnieniu warunków udziału w postępowaniu - zgodnie z załącznikiem nr 3 do SIWZ, 2)aktualny odpis z właściwego rejestru albo aktualne zaświadczenie o wpisie do ewidencji działalności gospodarczej - wystawione nie wcześniej niż 6 miesięcy przed upływem terminu składania ofert, 3)kalkulacja ceny - zgodnie z załącznikiem nr 4 do SIWZ.

SEKCJA IV: PROCEDURA

IV.1) TRYB UDZIELENIA ZAMÓWIENIA

IV.1.1) Tryb udzielenia zamówienia: przetarg nieograniczony.

IV.2) KRYTERIA OCENY OFERT

IV.2.1) Kryteria oceny ofert: cena oraz dodatkowe kryteria i ich znaczenie:

  • 1. Cena - 90
  • 2. okres stałości ceny - 10

IV.2.2) Wykorzystana będzie aukcja elektroniczna: Nie.


IV.3) INFORMACJE ADMINISTRACYJNE

IV.3.1) Adres strony internetowej, na której dostępna jest specyfikacja istotnych warunków zamówienia: www.poczta-polska.pl

Specyfikację istotnych warunków zamówienia można uzyskać pod adresem: ppup Poczta Polska Centrum Infrastruktury Oddział Regionalny w Katowicach Pl. Oddziałów Młodzieży Powstańczej 7, 40-940 Katowice.

IV.3.4) Termin składania wniosków o dopuszczenie do udziału w postępowaniu lub ofert: 21.05.2008 godzina 09:00, miejsce: ppup Poczta Polska Centrum Infrastruktury Oddział Regionalny w Katowicach Pl. Oddziałów Młodzieży Powstańczej 7, 40-940 Katowice, pokój 407, IV piętro.

IV.3.5) Termin związania ofertą: okres w dniach: 30 (od ostatecznego terminu składania ofert).

ZAŁĄCZNIK I - INFORMACJE DOTYCZĄCE OFERT CZĘŚCIOWYCH

CZĘŚĆ Nr: 1 NAZWA: Dostawy artykułów mięsnych i wędliniarskich dla Zajazdu Dyliżans Pocztowy w Katowicach.

  • 1) Krótki opis ze wskazaniem wielkości lub zakresu zamówienia: Specyfikacja rodzajowo-ilościowa artykułów spożywczych objętych przedmiotem zamówienia zawarta jest w załączniku nr 1 do SIWZ..
  • 2) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 15.10.00.00-9.
  • 3) Czas trwania lub termin wykonania: Okres w miesiącach: 6.
  • 4) Kryteria oceny ofert: cena oraz dodatkowe kryteria i ich znaczenie:
    • 1. Cena - 90
    • 2. okres stałości ceny - 10

CZĘŚĆ Nr: 2 NAZWA: Dostawy artykułów drobiowych dla Zajazdu Dyliżans Pocztowy w Katowicach.

  • 1) Krótki opis ze wskazaniem wielkości lub zakresu zamówienia: Specyfikacja rodzajowo-ilościowa artykułów spożywczych objętych przedmiotem zamówienia zawarta jest w załączniku nr 1 do SIWZ.
  • 2) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 15.10.00.00-9.
  • 3) Czas trwania lub termin wykonania: Okres w miesiącach: 6.
  • 4) Kryteria oceny ofert: cena oraz dodatkowe kryteria i ich znaczenie:
    • 1. Cena - 90
    • 2. okres stałości ceny - 10

CZĘŚĆ Nr: 3 NAZWA: Dostawy artykułów drobiowych dla OSW DĄB w Ustroniu.

  • 1) Krótki opis ze wskazaniem wielkości lub zakresu zamówienia: Specyfikacja rodzajowo-ilościowa artykułów spożywczych objętych przedmiotem zamówienia zawarta jest w załączniku nr 1 do SIWZ..
  • 2) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 15.10.00.00-9.
  • 3) Czas trwania lub termin wykonania: Okres w miesiącach: 6.
  • 4) Kryteria oceny ofert: cena oraz dodatkowe kryteria i ich znaczenie:
    • 1. Cena - 90
    • 2. okres stałości ceny - 10

CZĘŚĆ Nr: 4 NAZWA: Dostawy artykułów mięsnych i wędliniarskich dla OSW DĄB w Ustroniu.

  • 1) Krótki opis ze wskazaniem wielkości lub zakresu zamówienia: Specyfikacja rodzajowo-ilościowa artykułów spożywczych objętych przedmiotem zamówienia zawarta jest w załączniku nr 1 do SIWZ..
  • 2) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 15.10.00.00-9.
  • 3) Czas trwania lub termin wykonania: Okres w miesiącach: 6.
  • 4) Kryteria oceny ofert: cena oraz dodatkowe kryteria i ich znaczenie:
    • 1. Cena - 90
    • 2. okres stałości ceny - 10

Podziel się

Poleć ten przetarg znajomemu poleć

Wydrukuj przetarg drukuj

Dodaj ten przetarg do obserwowanych obserwuj








Uwaga: podstawą prezentowanych tutaj informacji są dane publikowane przez Urząd Zamówień Publicznych w Biuletynie Zamówień Publicznych. Treść ogłoszenia widoczna na eGospodarka.pl jest zgodna z treścią tegoż ogłoszenia dostępną w BZP w dniu publikacji. Redakcja serwisu eGospodarka.pl dokłada wszelkich starań, aby zamieszczone tutaj informacje były kompletne i zgodne z prawdą. Nie może jednak zagwarantować ich poprawności i nie ponosi żadnej odpowiedzialności za jakiekolwiek szkody powstałe w wyniku korzystania z nich.


Jeśli chcesz dodać ogłoszenie do serwisu, zapoznaj się z naszą ofertą:

chcę zamieszczać ogłoszenia

Dodaj swoje pytanie

Najnowsze orzeczenia

Wpisz nazwę miasta, dla którego chcesz znaleźć jednostkę ZUS.