eGospodarka.pl
eGospodarka.pl poleca

eGospodarka.plPrzetargiPrzetargi W³oc³awek › Dostawy warzyw i owoców dla Miejskiej Jad³odajni "U ¦wiêtego Antoniego"we W³oc³awku

To jest wynik przetargu. Zobacz tak¿e tre¶æ przetargu, którego dotyczy to og³oszenie



Og³oszenie z dnia 2017-05-26

Og³oszenie nr 88697 - 2017 z dnia 2017-05-26 r.

W³oc³awek: Dostawy warzyw i owoców dla Miejskiej Jad³odajni "U ¦wiêtego Antoniego"we W³oc³awku
OG£OSZENIE O UDZIELENIU ZAMÓWIENIA -

Zamieszczanie og³oszenia: obowi±zkowe.

Og³oszenie dotyczy: zamówienia publicznego

Zamówienie dotyczy projektu lub programu wspó³finansowanego ze ¶rodków Unii Europejskiej

nie

Nazwa projektu lub programu

Zamówienie by³o przedmiotem og³oszenia w Biuletynie Zamówieñ Publicznych: tak
Numer og³oszenia: 66858-2017


Og³oszenie o zmianie og³oszenia zosta³o zamieszczone w Biuletynie Zamówieñ Publicznych: nie


SEKCJA I: ZAMAWIAJ¡CY

Postêpowanie zosta³o przeprowadzone przez centralnego zamawiaj±cego

nie

Postêpowanie zosta³o przeprowadzone przez podmiot, któremu zamawiaj±cy powierzy³/powierzyli przeprowadzenie postêpowania

nie

Postêpowanie zosta³o przeprowadzone wspólnie przez zamawiaj±cych

nie

Postêpowanie zosta³o przeprowadzone wspólnie z zamawiaj±cymi z innych pañstw cz³onkowskich Unii Europejskiej

nie

W przypadku przeprowadzania postêpowania wspólnie z zamawiaj±cymi z innych pañstw cz³onkowskich Unii Europejskiej - maj±ce zastosowanie krajowe prawo zamówieñ publicznych::
Informacje dodatkowe:

I. 1) NAZWA I ADRES: Gmina Miasto W³oc³awek - Miejska Jad³odajnia "U ¦wiêtego Antoniego", krajowy numer identyfikacyjny 34083363300000, ul. ul. ¦w. Antoniego 11, 87800 W³oc³awek, pañstwo Polska, woj. kujawsko-pomorskie, tel. 544 110 380, faks 544 110 380, e-mail jadlodajnia@op.pl
Adres strony internetowej (URL): http://bip.jadlodajniawloclawek.pl/

I. 2) RODZAJ ZAMAWIAJ¡CEGO:

Administracja samorz±dowa

I.3) WSPÓLNE UDZIELANIE ZAMÓWIENIA (je¿eli dotyczy):

Podzia³ obowi±zków miêdzy zamawiaj±cymi w przypadku wspólnego udzielania zamówienia, w tym w przypadku wspólnego przeprowadzania postêpowania z zamawiaj±cymi z innych pañstw cz³onkowskich Unii Europejskiej (je¿eli zamówienie zosta³o udzielone przez ka¿dego z zamawiaj±cych indywidualnie informacja w sekcji I jest podawana przez ka¿dego z zamawiaj±cych, je¿eli zamówienie zosta³o udzielone w imieniu i na rzecz pozosta³ych zamawiaj±cych w sekcji I nale¿y wskazaæ który z zamawiaj±cych zawar³ umowê):

SEKCJA II: PRZEDMIOT ZAMÓWIENIA

II.1) Nazwa nadana zamówieniu przez zamawiaj±cego:

Dostawy warzyw i owoców dla Miejskiej Jad³odajni "U ¦wiêtego Antoniego"we W³oc³awku

Numer referencyjny (je¿eli dotyczy):

MJ.AZ.2420-03/2017

II.2) Rodzaj zamówienia:

Dostawy

II.3) Krótki opis przedmiotu zamówienia (wielko¶æ, zakres, rodzaj i ilo¶æ dostaw, us³ug lub robót budowlanych lub okre¶lenie zapotrzebowania i wymagañ ) a w przypadku partnerstwa innowacyjnego - okre¶lenie zapotrzebowania na innowacyjny produkt, us³ugê lub roboty budowlane:

1. Przedmiotem zamówienia s± dostawy WARZYW I OWOCÓW dla Miejskiej Jad³odajni "U ¦wiêtego Antoniego": Czê¶æ I zamówienia (ziemniaki): a) Ziemniaki - ¶wie¿e, m³ode, jadalne z 2017 r., ¶redniej wielko¶ci, tzn. o przeciêtnej ¶rednicy od 4 cm i przeciêtnej d³ugo¶ci od 6 cm, jednego gatunku, niemieszane, dopuszczalne odmiany: Irga, Sante, Irys, Bryza, Satina, Lord, Bitnia. Realizacja dostaw od dnia 20.06.2017r.; jednostka miary: kilogram, ilo¶æ: 14000 kilogramów, b) Ziemniaki - ¶wie¿e, jadalne z 2016 r., ¶redniej wielko¶ci, tzn. o przeciêtnej ¶rednicy od 4 cm i przeciêtnej d³ugo¶ci od 6 cm, jednego gatunku, niemieszane, dopuszczalne odmiany: Irga, Sante, Irys, Bryza, Satina, Lord, Bitnia.; jednostka miary: kilogram, ilo¶æ: 5500 kilogramów. Czê¶æ II zamówienia (warzywa i owoce): a) Marchew - bez naci, ¶wie¿a, oczyszczona, nieobrana, ¶redniej d³ugo¶ci i grubo¶ci, tzn. o ¶rednicy od 3 cm do 4 cm i d³ugo¶ci od 12 cm do 15 cm; jednostka miary: kilogram, ilo¶æ: 650 kilogramów, b) Kapusta czerwona - ¶wie¿a, w g³ówkach, o wadze g³ówki od 1 kg; jednostka miary: kilogram, ilo¶æ: 500 kilogramów, c) Groch ³uskany - po³ówki; jednostka miary: kilogram, ilo¶æ: 160 kilogramów, d) Fasola drobna - bia³a; jednostka miary: kilogram, ilo¶æ: 180 kilogramów, e) Fasola typu Ja¶ - du¿a; jednostka miary: kilogram, ilo¶æ: 150 kilogramów, f) Cebula - ¶wie¿a, twarda, ¶redniej wielko¶ci, tzn. o ¶rednicy od 6 cm do 8 cm; jednostka miary: kilogram, ilo¶æ: 900 kilogramów, g) Burak æwik³owy - ¶redniej wielko¶ci, tzn. o ¶rednicy od 6 cm do 10 cm lub pod³u¿ny o d³ugo¶ci od 8 cm do 16 cm i ¶rednicy od 6 cm do 8 cm; jednostka miary: kilogram, ilo¶æ: 900 kilogramów, h) Naæ pietruszki - ¶wie¿a, o przeciêtnej wadze pêczka ok. 100 g i maksymalnej d³ugo¶ci 15 cm; jednostka miary: kilogram, ilo¶æ: 90 kilogramów, i) Koper - ¶wie¿y, o przeciêtnej wadze pêczka ok. 100 g i maksymalnej d³ugo¶ci 25 cm; jednostka miary: kilogram, ilo¶æ: 90 kilogramów, j) Ogórek zielony - twardy, ¶redniej wielko¶ci, tzn. o d³ugo¶ci od 15 cm do 19 cm i ¶rednicy od 3 cm do 5 cm, w ca³o¶ci, szklarniowy; jednostka miary: kilogram, ilo¶æ: 50 kilogramów, k)Ogórek zielony - twardy, ¶redniej wielko¶ci, tzn. o d³ugo¶ci od 10 cm do 16 cm i ¶rednicy od 3 cm do 5 cm, w ca³o¶ci, polny. Realizacja dostaw od dnia 10.07.2017 r.; jednostka miary: kilogram, ilo¶æ: 500 kilogramów, l) Papryka surowa - czerwona, ¶wie¿a, ca³a; jednostka miary: kilogram, ilo¶æ: 150 kilogramów, m) Pieczarka - ¶wie¿a, ¶redniej wielko¶ci, tzn. zamkniête kapelusze o ¶rednicy od 3 cm do 5 cm; jednostka miary: kilogram, ilo¶æ: 100 kilogramów, n) Pietruszka korzeñ - ¶wie¿a, bez naci, oczyszczona, nieobrana, ¶redniej d³ugo¶ci i grubo¶ci, tzn. o ¶rednicy od 3 cm do 4 cm i d³ugo¶ci od 12 cm do 15 cm; jednostka miary: kilogram, ilo¶æ: 30 kilogramów, o) Pomidor - ¶wie¿y, twardy, niepoobijany, czerwony, ca³y, ¶redniej wielko¶ci, tzn. o ¶rednicy od 5 cm do 8 cm, polny. Realizacja dostaw od dnia 01.08.2017 r.; jednostka miary: kilogram, ilo¶æ: 300 kilogramów, p) Pomidor - ¶wie¿y, twardy, niepoobijany, czerwony, ca³y, ¶redniej wielko¶ci, tzn. o ¶rednicy od 5 cm do 8 cm, szklarniowy; jednostka miary: kilogram, ilo¶æ: 70 kilogramów, q) Por - ¶wie¿y, oczyszczony, gruby, tzn. o ¶rednicy od 2 cm do 4 cm, w ca³o¶ci; jednostka miary: kilogram, ilo¶æ: 50 kilogramów, r) Sa³ata - ¶wie¿a, ca³a, o ¶rednicy g³ówki od 18 cm do 22 cm, nieprzero¶niêta, polna ;jednostka miary: kilogram, ilo¶æ: 160 kilogramów s) Sa³ata - ¶wie¿a, ca³a, o ¶rednicy g³ówki od 18 cm do 22 cm, nieprzero¶niêta, szklarniowa; jednostka miary: kilogram, ilo¶æ: 10 kilogramów, t) Cukinia - twarda, nieprzero¶niêta, ¶redniej wielko¶ci, tzn. o d³ugo¶ci od 18 cm do 22 cm i ¶rednicy od 7 cm do 9 cm. Realizacja dostaw od dnia 10.07.2017 r.; jednostka miary: kilogram, ilo¶æ: 450 kilogramów, u) Seler - ¶wie¿y, du¿y, tzn. o przeciêtnej ¶rednicy od 10 cm do 12 cm, oczyszczony, bez li¶ci; jednostka miary: kilogram, ilo¶æ: 400 kilogramów, v) Kapusta w³oska - ¶wie¿a w g³ówkach, o wadze g³ówki od 1,0 kg do 4,0 kg; jednostka miary: kilogram, ilo¶æ: 350 kilogramów, w) Jab³ka - ¶wie¿e, ca³e, ¶redniej wielko¶ci, tzn. o ¶rednicy od 6 cm do 8 cm; jednostka miary: kilogram, ilo¶æ: 50 kilogramów, x) Kapusta bia³a - ¶wie¿a, w g³ówkach, o wadze g³ówki od 1,0 kg do 4,0 kg bez li¶ci bocznych; jednostka miary: kilogram, ilo¶æ: 3100 kilogramów, y) Kapusta pekiñska - ¶wie¿a, w g³ówkach, o minimalnej ¶rednicy 9 cm i minimalnej d³ugo¶ci 20 cm; jednostka miary: kilogram, ilo¶æ: 700 kilogramów, z) Szczypior - ¶wie¿y, o przeciêtnej wadze pêczka ok. 100 g i maksymalnej d³ugo¶ci 25 cm; jednostka miary: kilogram, ilo¶æ: 10 kilogramów, aa) Rzodkiewka - ¶wie¿a, ca³a, bez li¶ci, ¶redniej wielko¶ci, tzn. o przeciêtnej ¶rednicy od 1 cm do 3 cm, nieprzero¶niêta, twarda; jednostka miary: kilogram, ilo¶æ: 40 kilogramów, bb) Czosnek - w g³ówkach ¶redniej wielko¶ci, tzn. o przeciêtnej ¶rednicy od 3 cm do 5 cm,o przeciêtnej wadze g³ówki od 35 g do 50 g; jednostka miary: kilogram, ilo¶æ: 5 kilogramów, cc) Truskawka - ¶wie¿a, ca³a, bez szypu³ki, ¶redniej wielko¶ci, tzn. o przeciêtnej ¶rednicy od 2 cm do 4 cm, jednego gatunku, niemieszana. Realizacja dostaw od dnia 01.06.2017 r.; jednostka miary: kilogram, ilo¶æ: 250 kilogramów. Czê¶æ III zamówienia (warzywa kiszone): a) Kapusta kiszona - z marchewk±, bez konserwantów, niezakwaszana octem; jednostka miary: kilogram, ilo¶æ: 1100 kilogramów, b) Ogórek kiszony - twardy, o d³ugo¶ci od 8 cm do 10 cm i ¶rednicy od 3 cm do 4 cm, w ca³o¶ci, kwaszony, odsolony; jednostka miary: kilogram, ilo¶æ: 1000 kilogramów. 2.Jako¶æ wymienionego wy¿ej asortymentu nie mo¿e odbiegaæ od jako¶ci towaru dostêpnego w ogólnej sieci handlowej. 3. Wykonawca zapewnia transport WARZYW I OWOCÓW do magazynu w siedzibie zamawiaj±cego na w³asny koszt, dlatego cena oferty musi zawieraæ koszty transportu i roz³adunku. 4. Transport przedmiotowych artyku³ów, o których mowa w pkt. III/1 musi odbywaæ siê w warunkach spe³niaj±cych wymogi sanitarno - epidemiologiczne. 5. Miejscem dostaw jest magazyn Miejskiej Jad³odajni "U ¦wiêtego Antoniego" przy ul. ¦w. Antoniego 11 we W³oc³awku. 6. Ilo¶æ przedmiotowych artyku³ów, o których mowa w pkt. III/1 mo¿e ulec zmianie warto¶ciowo maksymalnie o minus 15 % ogó³em od warto¶ci umowy na dostawy w/w przedmiotu zamówienia. 7. Zamawiaj±cy bêdzie zamawia³ okre¶lon± partiê towaru telefonicznie lub faksem z jednodniowym wyprzedzeniem, najpó¼niej do godziny 13:00. 8. Dostawy bêd± odbywaæ siê sukcesywnie przez okres obowi±zywania umowy, ilo¶ciowo wed³ug zapotrzebowania zamawiaj±cego: - dla czê¶ci I i II zamówienia - nie czê¶ciej ni¿ piêæ razy w tygodniu ka¿dorazowo od godziny 7:00 do godziny 8:00, - dla czê¶ci III zamówienia - nie czê¶ciej ni¿ dwa razy w tygodniu ka¿dorazowo od godziny 7:00 do godziny 9:00. W przypadku stwierdzenia w trakcie odbioru dostawy braków ilo¶ciowych i jako¶ciowych Wykonawca dostarcza towar wolny od wad jako¶ciowych i uzupe³nienia braki ilo¶ciowe: w terminie do dwóch godzin od momentu zg³oszenia reklamacji. 9. Przedmiot zamówienia musi odpowiadaæ parametrom ilo¶ciowym i jako¶ciowym okre¶lonym przez zamawiaj±cego.

II.4) Informacja o czê¶ciach zamówienia:
Zamówienie podzielone jest na czê¶ci:

Tak


II.5) G³ówny Kod CPV: 03212000-0
Dodatkowe kody CPV: 03212100-1, 03220000-9, 03221100-7, 03221300-9, 03221400-0, 03221112-4, 03221410-3, 03221220-4, 03221210-1, 03221111-7, 03221270-9, 03221230-7, 03221240-0, 03221250-3, 03221310-2, 03222313-0, 03222321-9, 15331000-7, 15331140-0, 15331142-4

SEKCJA III: PROCEDURA

III.1) TRYB UDZIELENIA ZAMÓWIENIA

Przetarg nieograniczony

III.2) Og³oszenie dotyczy zakoñczenia dynamicznego systemu zakupów

III.3) Informacje dodatkowe:

SEKCJA IV: UDZIELENIE ZAMÓWIENIA

CZÊ¦Æ NR: 1 NAZWA: Ziemniaki
Postêpowanie/czê¶æ zosta³o uniewa¿nione nie
Nale¿y podaæ podstawê i przyczynê uniewa¿nienia postêpowania:
IV.1) DATA UDZIELENIA ZAMÓWIENIA: 26/05/2017
IV.2 Ca³kowita warto¶æ zamówienia

Warto¶æ bez VAT109360.00
Waluta


IV.3) INFORMACJE O OFERTACH

Liczba otrzymanych ofert2
w tym
Liczba otrzymanych ofert od ma³ych i ¶rednich przedsiêbiorstw: 2
Liczba otrzymanych ofert od wykonawców z innych pañstw cz³onkowskich Unii Europejskiej: 0
Liczba otrzymanych ofert od wykonawców z pañstw niebêd±cych cz³onkami Unii Europejskiej: 0
liczba ofert otrzymanych drog± elektroniczn±: 0


IV.4) LICZBA ODRZUCONYCH OFERT: 0
IV.5) NAZWA I ADRES WYKONAWCY, KTÓREMU UDZIELONO ZAMÓWIENIA

Zamówienie zosta³o udzielone wykonawcom wspólnie ubiegaj±cym siê o udzielenie:
nie
Firma Produkcyjno - Us³ugowa "WYSOCKI" Jerzy Wysocki, , Lenie Wielkie 28, 87-610, Dobrzyñ nad Wis³±, kraj/woj. kujawsko-pomorskie
Wykonawca jest ma³ym/¶rednim przedsiêbiorc±: tak
Wykonawca pochodzi z innego pañstwa cz³onkowskiego Unii Europejskiej: nie
Skrót literowy nazwy pañstwa:
Wykonawca pochodzi z innego pañstwa nie bêd±cego cz³onkiem Unii Europejskiej: nie
Skrót literowy nazwy pañstwa:

IV.6) INFORMACJA O CENIE WYBRANEJ OFERTY/ WARTO¦CI ZAWARTEJ UMOWY ORAZ O OFERTACH Z NAJNI¯SZ¡ I NAJWY¯SZ¡ CEN¡/KOSZTEM

Cena wybranej oferty/warto¶æ umowy 14091,00
Oferta z najni¿sz± cen±/kosztem 14091,00
> Oferta z najwy¿sz± cen±/kosztem 15515,00
Waluta:


IV.7) Informacje na temat podwykonawstwa
Wykonawca przewiduje powierzenie wykonania czê¶ci zamówienia podwykonawcy/podwykonawcom
Warto¶æ lub procentowa czê¶æ zamówienia, jaka zostanie powierzona podwykonawcy lub podwykonawcom:
IV.8) Informacje dodatkowe:

CZÊ¦Æ NR: 2 NAZWA: Warzywa i owoce
Postêpowanie/czê¶æ zosta³o uniewa¿nione nie
Nale¿y podaæ podstawê i przyczynê uniewa¿nienia postêpowania:
IV.1) DATA UDZIELENIA ZAMÓWIENIA: 26/05/2017
IV.2 Ca³kowita warto¶æ zamówienia

Warto¶æ bez VAT109206.40
Waluta


IV.3) INFORMACJE O OFERTACH

Liczba otrzymanych ofert1
w tym
Liczba otrzymanych ofert od ma³ych i ¶rednich przedsiêbiorstw: 1
Liczba otrzymanych ofert od wykonawców z innych pañstw cz³onkowskich Unii Europejskiej: 0
Liczba otrzymanych ofert od wykonawców z pañstw niebêd±cych cz³onkami Unii Europejskiej: 0
liczba ofert otrzymanych drog± elektroniczn±: 0


IV.4) LICZBA ODRZUCONYCH OFERT: 0
IV.5) NAZWA I ADRES WYKONAWCY, KTÓREMU UDZIELONO ZAMÓWIENIA

Zamówienie zosta³o udzielone wykonawcom wspólnie ubiegaj±cym siê o udzielenie:
nie
Gospodarstwo Ogrodnicze Zbigiew Krosnowski, , ¦mi³owice 35, 87-850, Choceñ, kraj/woj. kujawsko-pomorskie
Wykonawca jest ma³ym/¶rednim przedsiêbiorc±: tak
Wykonawca pochodzi z innego pañstwa cz³onkowskiego Unii Europejskiej: nie
Skrót literowy nazwy pañstwa:
Wykonawca pochodzi z innego pañstwa nie bêd±cego cz³onkiem Unii Europejskiej: nie
Skrót literowy nazwy pañstwa:

IV.6) INFORMACJA O CENIE WYBRANEJ OFERTY/ WARTO¦CI ZAWARTEJ UMOWY ORAZ O OFERTACH Z NAJNI¯SZ¡ I NAJWY¯SZ¡ CEN¡/KOSZTEM

Cena wybranej oferty/warto¶æ umowy 19789,65
Oferta z najni¿sz± cen±/kosztem 19789,65
> Oferta z najwy¿sz± cen±/kosztem 19789,65
Waluta:


IV.7) Informacje na temat podwykonawstwa
Wykonawca przewiduje powierzenie wykonania czê¶ci zamówienia podwykonawcy/podwykonawcom
Warto¶æ lub procentowa czê¶æ zamówienia, jaka zostanie powierzona podwykonawcy lub podwykonawcom:
IV.8) Informacje dodatkowe:

CZÊ¦Æ NR: 3 NAZWA: Warzywa kiszone
Postêpowanie/czê¶æ zosta³o uniewa¿nione nie
Nale¿y podaæ podstawê i przyczynê uniewa¿nienia postêpowania:
IV.1) DATA UDZIELENIA ZAMÓWIENIA: 26/05/2017
IV.2 Ca³kowita warto¶æ zamówienia

Warto¶æ bez VAT37300.00
Waluta


IV.3) INFORMACJE O OFERTACH

Liczba otrzymanych ofert2
w tym
Liczba otrzymanych ofert od ma³ych i ¶rednich przedsiêbiorstw: 2
Liczba otrzymanych ofert od wykonawców z innych pañstw cz³onkowskich Unii Europejskiej: 0
Liczba otrzymanych ofert od wykonawców z pañstw niebêd±cych cz³onkami Unii Europejskiej: 0
liczba ofert otrzymanych drog± elektroniczn±: 0


IV.4) LICZBA ODRZUCONYCH OFERT: 0
IV.5) NAZWA I ADRES WYKONAWCY, KTÓREMU UDZIELONO ZAMÓWIENIA

Zamówienie zosta³o udzielone wykonawcom wspólnie ubiegaj±cym siê o udzielenie:
nie
PP.H.U. "SAUERKRAUT" W³adys³awa Kotschmarów, , ul. £ódzka 141, 62-800, Kalisz, kraj/woj. wielkopolskie
Wykonawca jest ma³ym/¶rednim przedsiêbiorc±: tak
Wykonawca pochodzi z innego pañstwa cz³onkowskiego Unii Europejskiej: nie
Skrót literowy nazwy pañstwa:
Wykonawca pochodzi z innego pañstwa nie bêd±cego cz³onkiem Unii Europejskiej: nie
Skrót literowy nazwy pañstwa:

IV.6) INFORMACJA O CENIE WYBRANEJ OFERTY/ WARTO¦CI ZAWARTEJ UMOWY ORAZ O OFERTACH Z NAJNI¯SZ¡ I NAJWY¯SZ¡ CEN¡/KOSZTEM

Cena wybranej oferty/warto¶æ umowy 3650,40
Oferta z najni¿sz± cen±/kosztem 3650,40
> Oferta z najwy¿sz± cen±/kosztem 4368,60
Waluta:


IV.7) Informacje na temat podwykonawstwa
Wykonawca przewiduje powierzenie wykonania czê¶ci zamówienia podwykonawcy/podwykonawcom
Warto¶æ lub procentowa czê¶æ zamówienia, jaka zostanie powierzona podwykonawcy lub podwykonawcom:
IV.8) Informacje dodatkowe:


IV.9) UZASADNIENIE UDZIELENIA ZAMÓWIENIA W TRYBIE NEGOCJACJI BEZ OG£OSZENIA, ZAMÓWIENIA Z WOLNEJ RÊKI ALBO ZAPYTANIA O CENÊ

IV.9.1) Podstawa prawna
Postêpowanie prowadzone jest w trybie na podstawie art. ustawy Pzp.

IV.9.2) Uzasadnienia wyboru trybu
Nale¿y podaæ uzasadnienie faktyczne i prawne wyboru trybu oraz wyja¶niæ, dlaczego udzielenie zamówienia jest zgodne z przepisami.

Podziel siê

Poleæ ten przetarg znajomemu poleæ

Wydrukuj przetarg drukuj

Dodaj ten przetarg do obserwowanych obserwuj








Uwaga: podstaw± prezentowanych tutaj informacji s± dane publikowane przez Urz±d Zamówieñ Publicznych w Biuletynie Zamówieñ Publicznych. Tre¶æ og³oszenia widoczna na eGospodarka.pl jest zgodna z tre¶ci± tego¿ og³oszenia dostêpn± w BZP w dniu publikacji. Redakcja serwisu eGospodarka.pl dok³ada wszelkich starañ, aby zamieszczone tutaj informacje by³y kompletne i zgodne z prawd±. Nie mo¿e jednak zagwarantowaæ ich poprawno¶ci i nie ponosi ¿adnej odpowiedzialno¶ci za jakiekolwiek szkody powsta³e w wyniku korzystania z nich.


Je¶li chcesz dodaæ og³oszenie do serwisu, zapoznaj siê z nasz± ofert±:

chcê zamieszczaæ og³oszenia

Dodaj swoje pytanie

Najnowsze orzeczenia

Wpisz nazwê miasta, dla którego chcesz znale¼æ jednostkê ZUS.