eGospodarka.pl
eGospodarka.pl poleca

eGospodarka.plPrzetargiPrzetargi Suszec › Zakup środków żywieniowych wraz z dostawą na potrzeby kuchni szkolnej w Zespole Szkolno-Przedszkolnym w Rudziczce na 2013 rok tj. Mięsa, wędlin, konserw i wyrobów mięsnych.

Poręczenia kontraktowe dla firm startujących w przetargach publicznych




Ogłoszenie z dnia 2013-01-14

Suszec: Zakup środków żywieniowych wraz z dostawą na potrzeby kuchni szkolnej w Zespole Szkolno-Przedszkolnym w Rudziczce na 2013 rok tj. Mięsa, wędlin, konserw i wyrobów mięsnych.
Numer ogłoszenia: 8327 - 2013; data zamieszczenia: 14.01.2013
OGŁOSZENIE O UDZIELENIU ZAMÓWIENIA - Dostawy

Zamieszczanie ogłoszenia: obowiązkowe.

Ogłoszenie dotyczy: zamówienia publicznego.

Czy zamówienie było przedmiotem ogłoszenia w Biuletynie Zamówień Publicznych: nie.

Czy w Biuletynie Zamówień Publicznych zostało zamieszczone ogłoszenie o zmianie ogłoszenia: nie.

SEKCJA I: ZAMAWIAJĄCY

I. 1) NAZWA I ADRES: Zespół Szkolno-Przedszkolny w Rudziczce, Rudziczka, ul. Woszczycka 20, 43-267 Suszec, woj. śląskie, tel. 32 212 40 13, faks 32 212 40 13.

I. 2) RODZAJ ZAMAWIAJĄCEGO: Inny: samorządowa jednostka budżetowa.

SEKCJA II: PRZEDMIOT ZAMÓWIENIA

II.1) Nazwa nadana zamówieniu przez zamawiającego: Zakup środków żywieniowych wraz z dostawą na potrzeby kuchni szkolnej w Zespole Szkolno-Przedszkolnym w Rudziczce na 2013 rok tj. Mięsa, wędlin, konserw i wyrobów mięsnych..

II.2) Rodzaj zamówienia: Dostawy.

II.3) Określenie przedmiotu zamówienia: Przedmiotem zamówienia jest zakup środków żywieniowych wraz z dostawą na potrzeby kuchni szkolnej w Zespole Szkolno-Przedszkolnym w Rudziczce na 2013 rok tj. Mięsa, wędlin, konserw i wyrobów mięsnych. Wołowina ekstra kg120, Szponder wołowy Kg.5, Karczek wieprzowy bez skóry i kości Kg.273, Łopatka wieprzowa bez skóry i kości Kg.332, Udziec z indyka.Kg58, Podudzie z kurczaka (pałeczka) Kg.62, Udka z kurczaka kg171, Kurczak świeży cały, patroszony Kg. 40, Korpusy kurczaka / porcje drobiowe na rosół/Kg. 190, Filet z kurczaka bez skóry i bez kości kg223, Wątróbka z indyka Kg22 , Schab wieprzowy bez skóry i bez kości Kg.21 , Rolada wieprzowa-kg55, Cielęcina bez kości -udziec kg27, Boczek wędzony bez kości. Kg70, Parówki drobiowe cienkie-zawartość mięsa powyżej 80% Kg.118, Polędwica drobiowa- zawartość mięsa powyżej 50% Kg 43, Szynka konserwowa wieprzowa Kg.47, Szynka wieprzowa gotowana kg20, Kurczak gotowany gruborozdrobniony, parzony-zawartość mięsa z kurczaka powyżej 80% Kg19, Kiełbasa śląska Kg.69..

II.4) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 15.00.00.00 - Żywność, napoje, tytoń i produkty pokrewne 15.10.00.00 - Produkty zwierzęce, mięso i produkty mięsne .

SEKCJA III: PROCEDURA

III.1) TRYB UDZIELENIA ZAMÓWIENIA: Zamówienie z wolnej ręki

III.2) INFORMACJE ADMINISTRACYJNE

  • Zamówienie dotyczy projektu/programu finansowanego ze środków Unii Europejskiej: nie

SEKCJA IV: UDZIELENIE ZAMÓWIENIA

Część NR: 1   

Nazwa: Mięso, wędliny, konserwy i wyroby mięsne..

IV.1) DATA UDZIELENIA ZAMÓWIENIA: 14.01.2013.

IV.2) LICZBA OTRZYMANYCH OFERT: 1.

IV.3) LICZBA ODRZUCONYCH OFERT: 0.

IV.4) NAZWA I ADRES WYKONAWCY, KTÓREMU UDZIELONO ZAMÓWIENIA:

  • A.G. ŁAKOTA Spółka Jawna P.H. BISAM, ul. Pszczyńska 95, 43-267 Suszec, kraj/woj. śląskie.

IV.5) Szacunkowa wartość zamówienia (bez VAT): 26544,97 PLN.

IV.6) INFORMACJA O CENIE WYBRANEJ OFERTY ORAZ O OFERTACH Z NAJNIŻSZĄ I NAJWYŻSZĄ CENĄ

  • Cena wybranej oferty: 26544,95

  • Oferta z najniższą ceną: 26544,95 / Oferta z najwyższą ceną: 26544,95

  • Waluta: PLN.

ZAŁĄCZNIK I

Uzasadnienie udzielenia zamówienia w trybie negocjacji bez ogłoszenia, zamówienia z wolnej ręki albo zapytania o cenę

  • 1. Podstawa prawna

    Postępowanie prowadzone jest w trybie zamówienie z wolnej ręki na podstawie art. 67 ust. 1 pkt 4 ustawy z dnia 29 stycznia 2004r. - Prawo zamówień publicznych.

  • 2. Uzasadnienia wyboru trybu

    Należy podać uzasadnienie faktyczne i prawne wyboru trybu oraz wyjaśnić, dlaczego udzielenie zamówienia jest zgodne z przepisami.

    Uzasadnienie faktyczne: Zamówienia dokonuje się w celu zapewnienia odpowiednich produktów spożywczych do przygotowywania posiłków dla dzieci i uczniów Zespołu Szkolno-Przedszkolnego w Rudziczce. Przedmiotem zamówienia są dostawy artykułów spożywczych na potrzeby kuchnii szkolnej produktów powszechnie dostępnych tj. Mięsa, wędlin, konserw i wyrobów mięsnych. Wartość zamówienia jest mniejsza od kwot określonych w przepisach wydanych na podstawie art. 11 ust. 8 pzp. Uzasadnienie prawne: art. 67 ust. 1 pkt 4 Zamawiający może udzielić zamówienia w trybie zamówienia z wolnej reki jeżeli w prowadzonych kolejno postępowaniach o udzielenie zamówienia, z których co najmniej jedno prowadzone było w trybie przetargu nieograniczonego albo przetargu ograniczonego, nie wpłynął żaden wniosek o dopuszczenie do udziału w postępowaniu, nie zostały złożone żadne oferty lub wszystkie oferty zostały odrzucone na podstawie art. 89 ust. 1 pkt 2 ze względu na ich niezgodność z opisem przedmiotu zamówienia, a pierwotne warunki zamówienia nie zostały w istotny sposób zmienione.

Podziel się

Poleć ten przetarg znajomemu poleć

Wydrukuj przetarg drukuj

Dodaj ten przetarg do obserwowanych obserwuj








Uwaga: podstawą prezentowanych tutaj informacji są dane publikowane przez Urząd Zamówień Publicznych w Biuletynie Zamówień Publicznych. Treść ogłoszenia widoczna na eGospodarka.pl jest zgodna z treścią tegoż ogłoszenia dostępną w BZP w dniu publikacji. Redakcja serwisu eGospodarka.pl dokłada wszelkich starań, aby zamieszczone tutaj informacje były kompletne i zgodne z prawdą. Nie może jednak zagwarantować ich poprawności i nie ponosi żadnej odpowiedzialności za jakiekolwiek szkody powstałe w wyniku korzystania z nich.


Jeśli chcesz dodać ogłoszenie do serwisu, zapoznaj się z naszą ofertą:

chcę zamieszczać ogłoszenia

Dodaj swoje pytanie

Najnowsze orzeczenia

Wpisz nazwę miasta, dla którego chcesz znaleźć jednostkę ZUS.