Ten przetarg został już zakończony. Zobacz wynik tego przetargu
Ogłoszenie z dnia 2011-04-13
Racibórz: przetarg o wartości poniżej progów określonych w przepisach wydanych na podstawie art. 11 ust. 8 ustawy pzp na dostawę elementów wyposażenia kuchni Zakładu Karnego w Raciborzu
Numer ogłoszenia: 77014 - 2011; data zamieszczenia: 13.04.2011
OGŁOSZENIE O ZAMÓWIENIU - dostawy
Zamieszczanie ogłoszenia: obowiązkowe.
Ogłoszenie dotyczy: zamówienia publicznego.
SEKCJA I: ZAMAWIAJĄCY
I. 1) NAZWA I ADRES: Zakład Karny , ul. Eichendorffa 14, 47-400 Racibórz, woj. śląskie, tel. 032 4539600.
- Adres strony internetowej zamawiającego: www.sw.gov.pl
I. 2) RODZAJ ZAMAWIAJĄCEGO: Inny: państwowa jednostka organizacyjna nie posiadająca osobowości prawnej.
SEKCJA II: PRZEDMIOT ZAMÓWIENIA
II.1) OKREŚLENIE PRZEDMIOTU ZAMÓWIENIA
II.1.1) Nazwa nadana zamówieniu przez zamawiającego: przetarg o wartości poniżej progów określonych w przepisach wydanych na podstawie art. 11 ust. 8 ustawy pzp na dostawę elementów wyposażenia kuchni Zakładu Karnego w Raciborzu.
II.1.2) Rodzaj zamówienia: dostawy.
II.1.3) Określenie przedmiotu oraz wielkości lub zakresu zamówienia: grupa I Szafa chłodnicza 1300/1200l Szafa chłodnicza dwudrzwiowa biała, malowana proszkowo z regulowanymi nóżkami ze stali nierdzewnej. Zamawiający wymaga, aby szafa była wyposażona w: - elektroniczny termostat - funkcję automatycznego odszaniania - samodomykajace się drzwi z zamkiem - min. 4 półki z tworzywa sztucznego typu GN2/1 Zakres temperatur od -2 do +8 C- 1 szt grupa II Obieraczka do ziemniaków Urządzenie wykonane ze stali nierdzewnej służące do obierania ziemniaków, buraków itp. Jednorazowy wsad 8-10 kg , wydajność 350-300 kg/h , moc 550 W, zasilanie 400V Obieraczka typu OZ-8N lub model równoważny- 1 szt grupa III Wyparzacz gastronomiczny Elektryczny wyparzacz gastronomiczny do naczyń i sztućców wykonany ze stali nierdzewnej przeznaczony do stosowania w zakładach zbiorowego żywienia. Zamawiający wymaga aby wyparzacz był wyposażony w uchwyty pomocnicze i kosze o pojemności: 18 talerzy, 4 kg sztućców moc: 7,5 kW, zasilanie: 400 V. wyparzacz typu EWE-1 lub równoważny - 1 szt grupa IV Kocioł warzelny parowy 500l Kocioł warzelny parowy o pojemności 500l z podwójnym płaszczem ze stali nierdzewnej, zabezpieczeniem przed wzrostem ciśnienia, wykonany ze stali kwasoodpornej; medium grzewcze: para wodna max ciśnienie pary 0,05 MPa-2 szt grupa V Kocioł warzelny parowy 200l Kocioł warzelny parowy o pojemności 200l z podwójnym płaszczem ze stali nierdzewnej, zabezpieczeniem przed wzrostem ciśnienia, wykonany ze stali kwasoodpornej; medium grzewcze: para wodna max ciśnienie pary 0,05 MPa, 1 szt grupa VI Garnek wysoki z pokrywą o pojemności 50 l Profi line lub równoważny, o następujących parametrach: powierzchnia zewnętrzna satynowana z polerowanym rantem ; masywne, wielopunktowo przytwierdzone do powierzchni garnka uchwyty, które nie nagrzewają się ; odporność na działanie kwasów; konstrukcja dna typu sandwich (stal-aluminium-stal) przyspiesza czas gotowania ;możliwość użytkowania we wszystkich typach kuchni, średnica 400 mm wysokość 400 mm pojemność 50 l; 6 szt grupa VII Termos z polietylenu do płynów o pojemności 40l typu UC 1000 lub równoważny Termos przeznaczony do transportu i przechowywania gorących lub zimnych płynów .; obudowa termosu wykonana z polietylenu odpornego na temperaturę od -300C do 1000C, pokrywa i komora termosu są szczelne, po myciu i płukaniu nie wchłaniają wilgoci, termos wyposażony w dwie wymienne klamry z tworzywa ,dwa uchwyty do przenoszenia, uformowane jako integralne części korpusu - uchwyty wystają poza obrys termosu co ułatwia przenoszenie, podwójne ścianki wypełnione w środku pianką poliuretanową, co zapewnia wydanie gorącego płynu po 6 godzinach od napełnienia, zawór spustowy z funkcją dystrybucji chwilowej i stałej wykonany z tworzywa, łatwy do demontażu podczas mycia, umieszczony we wnęce u dołu termosu, uniemożliwiający jego wyłamanie podczas transportu, pokrywa termosu wyposażona w uszczelkę silikonową oraz odpowietrznik wyrównujący ciśnienie wewnątrz termosu, konstrukcja termosu umożliwiająca ustawianie jeden na drugim, nóżki zabezpieczające termos podczas przesuwania; 2 szt.
II.1.4) Czy przewiduje się udzielenie zamówień uzupełniających: nie.
II.1.5) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 29.71.11.30 - 29.71.11.30 29.84.20.00 - 29.84.20.00 29.24.21.10 - 29.24.21.10 39.22.00.00 - Sprzęt kuchenny, artykuły gospodarstwa domowego i artykuły domowe oraz artykuły cateringowe 39.31.40.00 - Przemysłowy sprzęt kuchenny .
II.1.6) Czy dopuszcza się złożenie oferty częściowej: tak, liczba części: 6.
II.1.7) Czy dopuszcza się złożenie oferty wariantowej: nie.
II.2) CZAS TRWANIA ZAMÓWIENIA LUB TERMIN WYKONANIA: Zakończenie: 01.06.2011.
SEKCJA III: INFORMACJE O CHARAKTERZE PRAWNYM, EKONOMICZNYM, FINANSOWYM I TECHNICZNYM
III.1) WADIUM
Informacja na temat wadium: zamawiający nie wymaga złożenia wadium
III.2) ZALICZKI
- Czy przewiduje się udzielenie zaliczek na poczet wykonania zamówienia: nie
III.3) WARUNKI UDZIAŁU W POSTĘPOWANIU ORAZ OPIS SPOSOBU DOKONYWANIA OCENY SPEŁNIANIA TYCH WARUNKÓW
III. 3.1) Uprawnienia do wykonywania określonej działalności lub czynności, jeżeli przepisy prawa nakładają obowiązek ich posiadania
Opis sposobu dokonywania oceny spełniania tego warunku
na podstawie złozonych oświadczeń, zgodnie z kryterium : spełnia/nie spełnia
III.3.2) Wiedza i doświadczenie
Opis sposobu dokonywania oceny spełniania tego warunku
na podstawie złozonych dokumentów i oświadczeń, zgodnie z kryterium : spełnia/nie spełnia
III.3.3) Potencjał techniczny
Opis sposobu dokonywania oceny spełniania tego warunku
na podstawie złozonych oświadczeń, zgodnie z kryterium : spełnia/nie spełnia
III.3.4) Osoby zdolne do wykonania zamówienia
Opis sposobu dokonywania oceny spełniania tego warunku
na podstawie złozonych oświadczeń, zgodnie z kryterium : spełnia/nie spełnia
III.3.5) Sytuacja ekonomiczna i finansowa
Opis sposobu dokonywania oceny spełniania tego warunku
na podstawie złożonych oświadczeń, zgodnie z kryterium : spełnia/nie spełnia
III.4) INFORMACJA O OŚWIADCZENIACH LUB DOKUMENTACH, JAKIE MAJĄ DOSTARCZYĆ WYKONAWCY W CELU POTWIERDZENIA SPEŁNIANIA WARUNKÓW UDZIAŁU W POSTĘPOWANIU ORAZ NIEPODLEGANIA WYKLUCZENIU NA PODSTAWIE ART. 24 UST. 1 USTAWY
-
III.4.1) W zakresie wykazania spełniania przez wykonawcę warunków, o których mowa w art. 22 ust. 1 ustawy, oprócz oświadczenia o spełnieniu warunków udziału w postępowaniu, należy przedłożyć:
- wykaz wykonanych, a w przypadku świadczeń okresowych lub ciągłych również wykonywanych, dostaw lub usług w zakresie niezbędnym do wykazania spełniania warunku wiedzy i doświadczenia w okresie ostatnich trzech lat przed upływem terminu składania ofert albo wniosków o dopuszczenie do udziału w postępowaniu, a jeżeli okres prowadzenia działalności jest krótszy - w tym okresie, z podaniem ich wartości, przedmiotu, dat wykonania i odbiorców, oraz załączeniem dokumentu potwierdzającego, że te dostawy lub usługi zostały wykonane lub są wykonywane należycie
III.4.2) W zakresie potwierdzenia niepodlegania wykluczeniu na podstawie art. 24 ust. 1 ustawy, należy przedłożyć:
- oświadczenie o braku podstaw do wykluczenia
-
III.4.3) Dokumenty podmiotów zagranicznych
Jeżeli wykonawca ma siedzibę lub miejsce zamieszkania poza terytorium Rzeczypospolitej Polskiej, przedkłada:
III.4.3.1) dokument wystawiony w kraju, w którym ma siedzibę lub miejsce zamieszkania potwierdzający, że:
- nie orzeczono wobec niego zakazu ubiegania się o zamówienie - wystawiony nie wcześniej niż 6 miesięcy przed upływem terminu składania wniosków o dopuszczenie do udziału w postępowaniu o udzielenie zamówienia albo składania ofert
III.7) Czy ogranicza się możliwość ubiegania się o zamówienie publiczne tylko dla wykonawców, u których ponad 50 % pracowników stanowią osoby niepełnosprawne: nie
SEKCJA IV: PROCEDURA
IV.1) TRYB UDZIELENIA ZAMÓWIENIA
IV.1.1) Tryb udzielenia zamówienia: przetarg nieograniczony.
IV.2) KRYTERIA OCENY OFERT
IV.2.1) Kryteria oceny ofert: najniższa cena.
IV.2.2) Czy przeprowadzona będzie aukcja elektroniczna: nie.
IV.3) ZMIANA UMOWY
Czy przewiduje się istotne zmiany postanowień zawartej umowy w stosunku do treści oferty, na podstawie której dokonano wyboru wykonawcy: nie
IV.4) INFORMACJE ADMINISTRACYJNE
IV.4.1) Adres strony internetowej, na której jest dostępna specyfikacja istotnych warunków zamówienia: www.sw.gov.pl
Specyfikację istotnych warunków zamówienia można uzyskać pod adresem: Zakład Karny, ul. Eichendorffa 14 47-400 Racibórz.
IV.4.4) Termin składania wniosków o dopuszczenie do udziału w postępowaniu lub ofert: 04.05.2011 godzina 09:30, miejsce: sekretariat Zakładu Karnego w Raciborzu.
IV.4.5) Termin związania ofertą: okres w dniach: 30 (od ostatecznego terminu składania ofert).
IV.4.16) Informacje dodatkowe, w tym dotyczące finansowania projektu/programu ze środków Unii Europejskiej: nie dotyczy.
IV.4.17) Czy przewiduje się unieważnienie postępowania o udzielenie zamówienia, w przypadku nieprzyznania środków pochodzących z budżetu Unii Europejskiej oraz niepodlegających zwrotowi środków z pomocy udzielonej przez państwa członkowskie Europejskiego Porozumienia o Wolnym Handlu (EFTA), które miały być przeznaczone na sfinansowanie całości lub części zamówienia: nie
INNE PRZETARGI Z RACIBORZA
- ŚWIADCZENIE USŁUGI INŻYNIERA KONTRAKTU DLA ZADANIA POD NAZWĄ "ROZBUDOWA RACIBORSKIEGO CENTRUM AKTYWNEJ INTEGRACJI SPOŁECZNEJ"
- 12/2024 Dostawa wyrobu medycznego - Endoproteza odwrócona stawu barkowego dla Szpitala Rejonowego w Raciborzu przy ul. Gamowskiej 3.
- 10/2024 Wymiana pokrycia dachowego na bloku B w Szpitalu Rejonowym im. dr. J. Rostka w Raciborzu
- Dostawa mleka i produktów mleczarskich z podziałem na części: Część I - Dostawa mleka i produktów mleczarskich, Część II- Dostawa past serowych i tłuszczy na II półrocze 2024 r.
- Dostawa produktów mrożonych z podziałem na części: Część I - Dostawa mrożonych warzyw, owców; Część II- Dostawa ryb mrożonych, wędzonych i przetworów rybnych na II półrocze 2024 rok
- Dostawa świeżych warzyw i owoców na II półrocze 2024 r.
więcej: przetargi w Raciborzu »
PRZETARGI Z PODOBNEJ KATEGORII
- Sukcesywna dostawa naczyń jednorazowych oraz naczyń z poliwęglanu do obiektu spółki Fabryka Wody sp. z o.o. przy ul. 1 Maja 41 w Szczecinie
- Świadczenie usługi cateringowej, zakwaterowania, kompleksowego wyposażenia i instalacji sprzętu na stanowiskach konkursowych konkursu SkillsPoland 2024 w konkurencji Piekarstwo 19-20.06.24 r., Poznań.
- Dostawy artykułów gospodarczych RZGW Gliwice
- Doposażenie obiektów pełniących funkcje kulturalne w miejscowościach Brzezie oraz Kałków w gminie Pawłów
- SUKCESYWNE DOSTAWY PAPIERU, SKOROSZYTÓW PAPIEROWYCH, MATERIAŁÓW DO RISO ORAZ RÓŻNYCH ARTYKUŁÓW GOSPODARCZYCH DLA SZPITALI POMORSKICH SP. Z O.O.
- Dostawa artykułów chemicznych i dezynfekcyjnych
więcej: »
Uwaga: podstawą prezentowanych tutaj informacji są dane publikowane przez Urząd Zamówień Publicznych w Biuletynie Zamówień Publicznych. Treść ogłoszenia widoczna na eGospodarka.pl jest zgodna z treścią tegoż ogłoszenia dostępną w BZP w dniu publikacji. Redakcja serwisu eGospodarka.pl dokłada wszelkich starań, aby zamieszczone tutaj informacje były kompletne i zgodne z prawdą. Nie może jednak zagwarantować ich poprawności i nie ponosi żadnej odpowiedzialności za jakiekolwiek szkody powstałe w wyniku korzystania z nich.