Ten przetarg został już zakończony. Zobacz wynik tego przetargu
Ogłoszenie z dnia 2010-03-31
Koronowo: Dostawa ryb mrożonych, konserw rybnych, mięsnych, warzyw mrożonych i makaronu
Numer ogłoszenia: 71545 - 2010; data zamieszczenia: 31.03.2010
OGŁOSZENIE O ZAMÓWIENIU - dostawy
Zamieszczanie ogłoszenia: obowiązkowe.
Ogłoszenie dotyczy: zamówienia publicznego.
SEKCJA I: ZAMAWIAJĄCY
I. 1) NAZWA I ADRES: Zakład Karny w Koronowie , ul. Bydgoska 27, 86-010 Koronowo, woj. kujawsko-pomorskie, tel. 0 52 382 22 11, faks 0 52 382 09 00.
- Adres strony internetowej zamawiającego: www.sw.gov.pl
I. 2) RODZAJ ZAMAWIAJĄCEGO: Inny: Zakład Karny.
SEKCJA II: PRZEDMIOT ZAMÓWIENIA
II.1) OKREŚLENIE PRZEDMIOTU ZAMÓWIENIA
II.1.1) Nazwa nadana zamówieniu przez zamawiającego: Dostawa ryb mrożonych, konserw rybnych, mięsnych, warzyw mrożonych i makaronu.
II.1.2) Rodzaj zamówienia: dostawy.
II.1.3) Określenie przedmiotu oraz wielkości lub zakresu zamówienia: Grupa 1: Ryby mrożone: 1. Ryba mrożona: filet z mintaja - 300 kg (ilość szacunkowa) nomenklatura CPV: 15221100-0, Polska Norma: PN-A-86753:1996. 2. Ryba mrożona: filet z pangi - 300 kg (ilość szacunkowa) nomenklatura CPV: 15221100-0, Polska Norma: PN-A-86753:1996. 3. Burgery rybne - 3 500 kg (ilość szacunkowa) ( gramatura 100-160 g ) nomenklatura CPV: 15221000-3, PN- A-86753:1996 4. Płaty śledziowe mrożone - 3 200 kg, (ilość szacunkowa) nomenklatura CPV:15221000-3, PN- A-86753:1996 Grupa 2: Konserwy rybne: 1. Paprykarz - 3 200 kg (ilość szacunkowa) ( gramatura 300-330 g w puszkach samootwieralnych ) nomenklatura CPV: 15243000-3, PN- A-86732:1991/Az4:2001 2. Konserwa szprot w pomidorze - 800 kg (ilość szacunkowa) ( gramatura 300 g w puszkach samootwieralnych ) nomenklatura CPV:15241000-9, PN- A-86732:1991/Az4:2001 Grupa 3: Konserwy mięsne: 1. Konserwa mięsna - 1 300 kg (ilość szacunkowa) ( gramatura 300 g w puszkach samootwieralnych ) nomenklatura CPV: 15131000-5, PN- A-82022:1998/Az1:2000 2. Pasztet mazowiecki - 800 kg (ilość szacunkowa) ( gramatura 300 g w puszkach samootwieralnych ) nomenklatura CPV: 15131310-1, PN- A-82007:1996/A1:1998 3. Pasztet mazowiecki - 400 kg (ilość szacunkowa) ( gramatura 80-160 g w puszkach samootwieralnych ) nomenklatura CPV: 15131310-1, PN- A-82007:1996/A1:1998 4. Pasztet drobiowy- 500 kg (ilość szacunkowa) ( gramatura 80-160 g w puszkach samootwieralnych ) nomenklatura CPV: 15131310-1, PN- A-82007:1996/A1:1998 Grupa 4: 1. Marchew mrożona krojona w kostkę - 2 500 kg, (ilość szacunkowa)- (opakowanie zbiorcze 5 - 20 kg), nomenklatura CPV: 15331170-9, PN-A-78600:1992 2. Mieszanka warzywna 5-składnikowa (ilość szacunkowa) - (zawartość podstawowych rodzajów warzyw: marchew, brokuły, kalafior, por, seler) - 1 000 kg, (opakowanie zbiorcze 5 - 20 kg), nomenklatura CPV: 15331170-9, PN-A-78608:1997 3. Mieszanka warzywna 7-składnikowa (ilość szacunkowa) - 2 000 kg, (opakowanie zbiorcze 5 - 20 kg), nomenklatura CPV: 15331170-9, PN-A-78608:1997 Grupa 5: makaron 1. Makaron świderki ( jajeczny, o barwie żółtej, w opakowaniach jednostkowych nie mniejszych niż 10 kg - 3.000 kg, (ilość szacunkowa) nomenklatura CPV: - 15851100-9, Polska Norma: PN-A-74131:1999 2. Makaron wstążki ( jajeczny, o barwie żółtej, w opakowaniach jednostkowych nie mniejszych niż 10 kg ) - 1 300 kg, (ilość szacunkowa) nomenklatura CPV: - 15851100-9, Polska Norma: PN-A-74131:1999.
II.1.4) Czy przewiduje się udzielenie zamówień uzupełniających: nie.
II.1.5) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 15.22.11.00-0, 15.22.11.00-0, 15.22.10.00-3, 15.22.10.00-3, 15.24.30.00-3, 15.24.10.00-9, 15.13.10.00-5, 15.13.13.10-1, 15.13.13.10-1, 15.13.13.10-1, 15.33.11.70-9, 15.33.11.70-9, 15.33.11.70-9, 15.85.11.00-9, 15.85.11.00-9.
II.1.6) Czy dopuszcza się złożenie oferty częściowej: tak, liczba części: 5.
II.1.7) Czy dopuszcza się złożenie oferty wariantowej: nie.
II.2) CZAS TRWANIA ZAMÓWIENIA LUB TERMIN WYKONANIA: .
SEKCJA III: INFORMACJE O CHARAKTERZE PRAWNYM, EKONOMICZNYM, FINANSOWYM I TECHNICZNYM
III.1) WADIUM
Informacja na temat wadium: nie dotyczy
III.2) ZALICZKI
- Czy przewiduje się udzielenie zaliczek na poczet wykonania zamówienia: nie
III.3) WARUNKI UDZIAŁU W POSTĘPOWANIU ORAZ OPIS SPOSOBU DOKONYWANIA OCENY SPEŁNIANIA TYCH WARUNKÓW
III. 3.1) Uprawnienia do wykonywania określonej działalności lub czynności, jeżeli przepisy prawa nakładają obowiązek ich posiadania
Opis sposobu dokonywania oceny spełniania tego warunku
1. Ocena spełnienia warunków udziału w postępowaniu zostanie dokonana na zasadzie: spełnia lub nie spełnia poszczególne warunki. 2. Zamawiający dokona oceny spełnienia poszczególnych warunków udziału w postępowaniu, na podstawie złożonego do oferty podpisanego oświadczenia, o którym mowa w siwz rozdział IX tj. 1)podpisane oświadczenie, o spełnianiu warunków udziału w postępowaniu (załącznik nr 2 do siwz)
III.3.2) Wiedza i doświadczenie
Opis sposobu dokonywania oceny spełniania tego warunku
1. Ocena spełnienia warunków udziału w postępowaniu zostanie dokonana na zasadzie: spełnia lub nie spełnia poszczególne warunki. 2. Zamawiający dokona oceny spełnienia poszczególnych warunków udziału w postępowaniu, na podstawie złożonego do oferty podpisanego oświadczenia, o którym mowa w siwz rozdział IX tj. 1)podpisane oświadczenie, o spełnianiu warunków udziału w postępowaniu (załącznik nr 2 do siwz)
III.3.3) Potencjał techniczny
Opis sposobu dokonywania oceny spełniania tego warunku
1. Ocena spełnienia warunków udziału w postępowaniu zostanie dokonana na zasadzie: spełnia lub nie spełnia poszczególne warunki. 2. Zamawiający dokona oceny spełnienia poszczególnych warunków udziału w postępowaniu, na podstawie złożonego do oferty podpisanego oświadczenia, o którym mowa w siwz rozdział IX tj. 1)podpisane oświadczenie, o spełnianiu warunków udziału w postępowaniu (załącznik nr 2 do siwz)
III.3.4) Osoby zdolne do wykonania zamówienia
Opis sposobu dokonywania oceny spełniania tego warunku
1. Ocena spełnienia warunków udziału w postępowaniu zostanie dokonana na zasadzie: spełnia lub nie spełnia poszczególne warunki. 2. Zamawiający dokona oceny spełnienia poszczególnych warunków udziału w postępowaniu, na podstawie złożonego do oferty podpisanego oświadczenia, o którym mowa w siwz rozdział IX tj. 1)podpisane oświadczenie, o spełnianiu warunków udziału w postępowaniu (załącznik nr 2 do siwz)
III.3.5) Sytuacja ekonomiczna i finansowa
Opis sposobu dokonywania oceny spełniania tego warunku
1. Ocena spełnienia warunków udziału w postępowaniu zostanie dokonana na zasadzie: spełnia lub nie spełnia poszczególne warunki. 2. Zamawiający dokona oceny spełnienia poszczególnych warunków udziału w postępowaniu, na podstawie złożonego do oferty podpisanego oświadczenia, o którym mowa w siwz rozdział IX tj. 1)podpisane oświadczenie, o spełnianiu warunków udziału w postępowaniu (załącznik nr 2 do siwz)
III.4) INFORMACJA O OŚWIADCZENIACH LUB DOKUMENTACH, JAKIE MAJĄ DOSTARCZYĆ WYKONAWCY W CELU POTWIERDZENIA SPEŁNIANIA WARUNKÓW UDZIAŁU W POSTĘPOWANIU ORAZ NIEPODLEGANIA WYKLUCZENIU NA PODSTAWIE ART. 24 UST. 1 USTAWY
-
III.4.1) W zakresie wykazania spełniania przez wykonawcę warunków, o których mowa w art. 22 ust. 1 ustawy, oprócz oświadczenia o spełnieniu warunków udziału w postępowaniu, należy przedłożyć:
III.4.2) W zakresie potwierdzenia niepodlegania wykluczeniu na podstawie art. 24 ust. 1 ustawy, należy przedłożyć:
- oświadczenie o braku podstaw do wykluczenia
- aktualny odpis z właściwego rejestru, jeżeli odrębne przepisy wymagają wpisu do rejestru, w celu wykazania braku podstaw do wykluczenia w oparciu o art. 24 ust. 1 pkt 2 ustawy, wystawiony nie wcześniej niż 6 miesięcy przed upływem terminu składania wniosków o dopuszczenie do udziału w postępowaniu o udzielenie zamówienia albo składania ofert, a w stosunku do osób fizycznych oświadczenie w zakresie art. 24 ust. 1 pkt 2 ustawy
-
III.4.3) Dokumenty podmiotów zagranicznych
Jeżeli wykonawca ma siedzibę lub miejsce zamieszkania poza terytorium Rzeczypospolitej Polskiej, przedkłada:
III.4.3.1) dokument wystawiony w kraju, w którym ma siedzibę lub miejsce zamieszkania potwierdzający, że:
- nie otwarto jego likwidacji ani nie ogłoszono upadłości - wystawiony nie wcześniej niż 6 miesięcy przed upływem terminu składania wniosków o dopuszczenie do udziału w postępowaniu o udzielenie zamówienia albo składania ofert
- nie zalega z uiszczaniem podatków, opłat, składek na ubezpieczenie społeczne i zdrowotne albo że uzyskał przewidziane prawem zwolnienie, odroczenie lub rozłożenie na raty zaległych płatności lub wstrzymanie w całości wykonania decyzji właściwego organu - wystawiony nie wcześniej niż 3 miesiące przed upływem terminu składania wniosków o dopuszczenie do udziału w postępowaniu o udzielenie zamówienia albo składania ofert
- nie orzeczono wobec niego zakazu ubiegania się o zamówienie - wystawiony nie wcześniej niż 6 miesięcy przed upływem terminu składania wniosków o dopuszczenie do udziału w postępowaniu o udzielenie zamówienia albo składania ofert
III.4.3.2) zaświadczenie właściwego organu sądowego lub administracyjnego miejsca zamieszkania albo zamieszkania osoby, której dokumenty dotyczą, w zakresie określonym w art. 24 ust. 1 pkt 4-8 ustawy - wystawione nie wcześniej niż 6 miesięcy przed upływem terminu składania wniosków o dopuszczenie do udziału w postępowaniu o udzielenie zamówienia albo składania ofert - albo oświadczenie złożone przed notariuszem, właściwym organem sądowym, administracyjnym albo organem samorządu zawodowego lub gospodarczego odpowiednio miejsca zamieszkania osoby lub kraju, w którym wykonawca ma siedzibę lub miejsce zamieszkania, jeżeli w miejscu zamieszkania osoby lub w kraju, w którym wykonawca ma siedzibę lub miejsce zamieszkania, nie wydaje się takiego zaświadczenia
III.7) Czy ogranicza się możliwość ubiegania się o zamówienie publiczne tylko dla wykonawców, u których ponad 50 % pracowników stanowią osoby niepełnosprawne: nie
SEKCJA IV: PROCEDURA
IV.1) TRYB UDZIELENIA ZAMÓWIENIA
IV.1.1) Tryb udzielenia zamówienia: przetarg nieograniczony.
IV.2) KRYTERIA OCENY OFERT
IV.2.1) Kryteria oceny ofert: najniższa cena.
IV.2.2) Czy przeprowadzona będzie aukcja elektroniczna: nie.
IV.3) ZMIANA UMOWY
Czy przewiduje się istotne zmiany postanowień zawartej umowy w stosunku do treści oferty, na podstawie której dokonano wyboru wykonawcy: nie
IV.4) INFORMACJE ADMINISTRACYJNE
IV.4.1) Adres strony internetowej, na której jest dostępna specyfikacja istotnych warunków zamówienia: www.sw.gov.pl
Specyfikację istotnych warunków zamówienia można uzyskać pod adresem: Zakład Karny Koronowo
ul. Bydgoska 27
86-010 Koronowo.
IV.4.4) Termin składania wniosków o dopuszczenie do udziału w postępowaniu lub ofert: 07.04.2010 godzina 11:00, miejsce: Zakład Karny Koronowo ul. Bydgoska 27 86-010 Koronowo sekretariat.
IV.4.5) Termin związania ofertą: okres w dniach: 30 (od ostatecznego terminu składania ofert).
IV.4.16) Informacje dodatkowe, w tym dotyczące finansowania projektu/programu ze środków Unii Europejskiej: nie dotyczy.
IV.4.17) Czy przewiduje się unieważnienie postępowania o udzielenie zamówienia, w przypadku nieprzyznania środków pochodzących z budżetu Unii Europejskiej oraz niepodlegających zwrotowi środków z pomocy udzielonej przez państwa członkowskie Europejskiego Porozumienia o Wolnym Handlu (EFTA), które miały być przeznaczone na sfinansowanie całości lub części zamówienia: nie
ZAŁĄCZNIK I - INFORMACJE DOTYCZĄCE OFERT CZĘŚCIOWYCH
CZĘŚĆ Nr: 1 NAZWA: ryby mrożone.
1) Krótki opis ze wskazaniem wielkości lub zakresu zamówienia: 1. Ryba mrożona: filet z mintaja - 300 kg (ilość szacunkowa) nomenklatura CPV: 15221100-0, Polska Norma: PN-A-86753:1996. 2. Ryba mrożona: filet z pangi - 300 kg (ilość szacunkowa) nomenklatura CPV: 15221100-0, Polska Norma: PN-A-86753:1996. 3. Burgery rybne - 3 500 kg (ilość szacunkowa) ( gramatura 100-160 g ) nomenklatura CPV: 15221000-3, PN- A-86753:1996 4. Płaty śledziowe mrożone - 3 200 kg, (ilość szacunkowa) nomenklatura CPV:15221000-3, PN- A-86753:1996.
2) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 15.22.11.00-0, 15.22.11.00-0, 15.22.10.00-3, 15.22.10.00-3.
3) Czas trwania lub termin wykonania: Zakończenie: 31.03.2012.
4) Kryteria oceny ofert: najniższa cena.
CZĘŚĆ Nr: 2 NAZWA: konserwy rybne.
1) Krótki opis ze wskazaniem wielkości lub zakresu zamówienia: 1. Paprykarz - 3 200 kg (ilość szacunkowa) ( gramatura 300-330 g w puszkach samootwieralnych ) nomenklatura CPV: 15243000-3, PN- A-86732:1991/Az4:2001 2. Konserwa szprot w pomidorze - 800 kg (ilość szacunkowa) ( gramatura 300 g w puszkach samootwieralnych ) nomenklatura CPV:15241000-9, PN- A-86732:1991/Az4:2001.
2) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 15.24.30.00-3, 15.24.10.00-9.
3) Czas trwania lub termin wykonania: Zakończenie: 31.03.2012.
4) Kryteria oceny ofert: najniższa cena.
CZĘŚĆ Nr: 3 NAZWA: konserwy mięsne.
1) Krótki opis ze wskazaniem wielkości lub zakresu zamówienia: 1. Konserwa mięsna - 1 300 kg (ilość szacunkowa) ( gramatura 300 g w puszkach samootwieralnych ) nomenklatura CPV: 15131000-5, PN- A-82022:1998/Az1:2000 2. Pasztet mazowiecki - 800 kg (ilość szacunkowa) ( gramatura 300 g w puszkach samootwieralnych ) nomenklatura CPV: 15131310-1, PN- A-82007:1996/A1:1998 3. Pasztet mazowiecki - 400 kg (ilość szacunkowa) ( gramatura 80-160 g w puszkach samootwieralnych ) nomenklatura CPV: 15131310-1, PN- A-82007:1996/A1:1998 4. Pasztet drobiowy- 500 kg (ilość szacunkowa) ( gramatura 80-160 g w puszkach samootwieralnych ) nomenklatura CPV: 15131310-1, PN- A-82007:1996/A1:1998.
2) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 15.13.10.00-5, 15.13.13.10-1, 15.13.13.10-1, 15.13.13.10-1.
3) Czas trwania lub termin wykonania: Zakończenie: 30.04.2011.
4) Kryteria oceny ofert: najniższa cena.
CZĘŚĆ Nr: 4 NAZWA: warzywa mrożone.
1) Krótki opis ze wskazaniem wielkości lub zakresu zamówienia: 1. Marchew mrożona krojona w kostkę - 2 500 kg, (ilość szacunkowa)- (opakowanie zbiorcze 5 - 20 kg), nomenklatura CPV: 15331170-9, PN-A-78600:1992 2. Mieszanka warzywna 5-składnikowa (ilość szacunkowa) - (zawartość podstawowych rodzajów warzyw: marchew, brokuły, kalafior, por, seler) - 1 000 kg, (opakowanie zbiorcze 5 - 20 kg), nomenklatura CPV: 15331170-9, PN-A-78608:1997 3. Mieszanka warzywna 7-składnikowa (ilość szacunkowa) - 2 000 kg, (opakowanie zbiorcze 5 - 20 kg), nomenklatura CPV: 15331170-9, PN-A-78608:1997.
2) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 15.33.11.70-9, 15.33.11.70-9, 15.33.11.70-9.
3) Czas trwania lub termin wykonania: Zakończenie: 30.11.2010.
4) Kryteria oceny ofert: najniższa cena.
CZĘŚĆ Nr: 5 NAZWA: makaron.
1) Krótki opis ze wskazaniem wielkości lub zakresu zamówienia: 1. Makaron świderki ( jajeczny, o barwie żółtej, w opakowaniach jednostkowych nie mniejszych niż 10 kg - 3.000 kg, (ilość szacunkowa) nomenklatura CPV: - 15851100-9, Polska Norma: PN-A-74131:1999 2. Makaron wstążki ( jajeczny, o barwie żółtej, w opakowaniach jednostkowych nie mniejszych niż 10 kg ) - 1 300 kg, (ilość szacunkowa) nomenklatura CPV: - 15851100-9, Polska Norma: PN-A-74131:1999.
2) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 15.85.11.00-9, 15.85.11.00-9.
3) Czas trwania lub termin wykonania: Zakończenie: 30.04.2011.
4) Kryteria oceny ofert: najniższa cena.
INNE PRZETARGI Z KORONOWA
- Modernizacja kompleksu sportowego "Moje Boisko-Orlik 2012" w Mąkowarsku
- Dostawa artykułów różnych
- BUDOWA OŚWIETLENIA NA TERENIE GMINY KORONOWO - 1 część (2 zadania)
więcej: przetargi w Koronowie »
PRZETARGI Z PODOBNEJ KATEGORII
- Dostawa produktów żywnościowych do stołówki w Zespole Szkolno - Przedszkolnym (Przedszkole) w Żółwinie.
- Sukcesywna dostawa artykułów żywnościowych do kuchni Zespołu Szkół w Lubominie w okresie od 1 września do 31 grudnia 2024 roku
- "Dostawa artykułów spożywczych dla Domu Pomocy Społecznej w Prószkowie"
- +Sprzedaż i dostawa artykułów żywnościowych do stołówki szkolnej przy Zespole Szkolno-Przedszkolnym w Wadowicach Górnych+
- DOSTAWA ARTYKUŁÓW SPOŻYWCZYCH DLA ZAKŁADU AKTYWNOŚCI ZAWODOWEJ W SZTUMIE W II PÓŁROCZU 2024 ROKU
- Dostawa artykułów żywnościowych dla Domu Pomocy Społecznej w Krakowie w drugim półroczu 2024
więcej: Konserwy i przetwory z mięsa »
Uwaga: podstawą prezentowanych tutaj informacji są dane publikowane przez Urząd Zamówień Publicznych w Biuletynie Zamówień Publicznych. Treść ogłoszenia widoczna na eGospodarka.pl jest zgodna z treścią tegoż ogłoszenia dostępną w BZP w dniu publikacji. Redakcja serwisu eGospodarka.pl dokłada wszelkich starań, aby zamieszczone tutaj informacje były kompletne i zgodne z prawdą. Nie może jednak zagwarantować ich poprawności i nie ponosi żadnej odpowiedzialności za jakiekolwiek szkody powstałe w wyniku korzystania z nich.