eGospodarka.pl
eGospodarka.pl poleca

eGospodarka.plPrzetargiPrzetargi Warszawa › Przygotowywanie i sukcesywne dostawy posiłków dla pacjentów Oddziału Kardiologicznego

To jest wynik przetargu. Zobacz także treść przetargu, którego dotyczy to ogłoszenie



Ogłoszenie z dnia 2015-05-19

Warszawa: Przygotowywanie i sukcesywne dostawy posiłków dla pacjentów Oddziału Kardiologicznego
Numer ogłoszenia: 71497 - 2015; data zamieszczenia: 19.05.2015
OGŁOSZENIE O UDZIELENIU ZAMÓWIENIA - Usługi

Zamieszczanie ogłoszenia: obowiązkowe.

Ogłoszenie dotyczy: zamówienia publicznego.

Czy zamówienie było przedmiotem ogłoszenia w Biuletynie Zamówień Publicznych: tak, numer ogłoszenia w BZP: 42233 - 2015r.

Czy w Biuletynie Zamówień Publicznych zostało zamieszczone ogłoszenie o zmianie ogłoszenia: tak.

SEKCJA I: ZAMAWIAJĄCY

I. 1) NAZWA I ADRES: Wojewódzka Stacja Pogotowia Ratunkowego i Transportu Sanitarnego "Meditrans" SPZOZ w Warszawie, ul. Poznańska 22, 00-685 Warszawa, woj. mazowieckie, tel. 022 5251243, faks 022 5251279.

I. 2) RODZAJ ZAMAWIAJĄCEGO: Samodzielny publiczny zakład opieki zdrowotnej.

SEKCJA II: PRZEDMIOT ZAMÓWIENIA

II.1) Nazwa nadana zamówieniu przez zamawiającego: Przygotowywanie i sukcesywne dostawy posiłków dla pacjentów Oddziału Kardiologicznego.

II.2) Rodzaj zamówienia: Usługi.

II.3) Określenie przedmiotu zamówienia: Przedmiotem zamówienia jest przygotowywanie i sukcesywne dostawy posiłków dla pacjentów Oddziału Kardiologicznego, szczegółowo opisanych w opisie przedmiotu zamówienia zawartym w załączniku nr 2 do SIWZ. 1. Minimalna liczba posiłków wynosi 450 zestawów miesięcznie. 2. W przypadkach zwiększonej liczby pacjentów przebywających w Oddziale Kardiologicznym Zamawiający zastrzega sobie prawo do zwiększenia tej liczby. 3. Średnie obłożenie w Oddziale 22- 25 pacjentów. 4. Maksymalna liczba zestawów posiłków dziennie: 30. 5. Godziny wydawania posiłków dla pacjentów Oddziału Kardiologicznego: a. śniadanie godz. 8.00 b. obiad godz. 14.00 c. kolacja godz. 18.00 6. Wymagana dieta lekkostrawna (przeciętna wartość energetyczna: 2400 kcal): a. Śniadanie - podstawowy zestaw, w skład którego mają wchodzić w zmiennej co do dni postaci: wędliny, produkty mleczne i drobiowe oraz zupa mleczna; [Zupy mleczne z dodatkiem dozwolonego produktu mącznego, kawa zbożowa, herbata, słabe kakao. Pieczywo, masło. Produkt białkowy jako dodatek do pieczywa: biały ser, twarożek homogenizowany, jajko gotowane na miękko, dobre gatunkowo wędliny drobiowe, dżem] b. Obiad - podstawowy zestaw, w skład którego mają wchodzić: zupa, drugie danie, kompot; [Zupy: odtłuszczone rosoły z kaszą manną, makaronem; krupniki; delikatne zupy jarzynowe. Drugie danie: mięsne, rybne, półmięsne. Jako dodatek: ziemniaki z wody, puree, ryż lub kasza gotowana na sypko, drobny delikatny makaron, warzywa gotowane, pomidor bez skórki, delikatne liście sałaty zielonej z oliwą z oliwek] c. Kolacja - podstawowy zestaw, w skład którego wchodzić mają w zamiennej co do dni postaci wędliny, produkty mleczne i drobiowe; [Możliwie często potrawa gotowana, kurczak lub ryba w galarecie, ryba lub mięso drobiu duszone w warzywach. Pieczywo z masłem. Dodatki do pieczywa: sery białe, ryby, dobre gatunkowo wędliny, pasty z sera, wędlin lub mięs gotowanych. Herbata lub sok owocowy] 7. Produkty i potrawy dozwolone: a. Produkty zbożowe: pieczywo jasne, lub typu graham (w ograniczonej ilości), drobne kasze, kasza manna, drobne makarony, ryż. b. Mleko i produkty mleczne: mleko słodkie lub zsiadłe, biały ser, twarogi zwykłe lub homogenizowane. c. Jaja: gotowane na miękko, w koszulkach, ścięte na parze w formie jajecznicy. d. Mięsa chude: młoda wołowina, cielęcina, piersi z kurczaka lub indyka, filety z drobiu. e. Ryby: dorsz, leszcz, szczupak, sandacz, sola. f. Wędliny: chuda szynka wieprzowa, szynka drobiowa. g. Tłuszcze: masło, słodka śmietanka, oleje roślinne (sojowy, słonecznikowy, rzepakowy), oliwa z oliwek, wysokogatunkowe margaryny (w ograniczonych ilościach). h. Warzywa: ziemniaki z wody, ziemniaki puree, marchew, buraki, szpinak, zielona sałata, pomidory bez skórki, brokuły. Najczęściej podawane w formie gotowanej, z dodatkiem świeżego masła. i. Cukier: cukier, miód, dżemy bez pestek, przetwory owocowe z dodatkiem cukru, kompoty. j. Przyprawy: tylko łagodne w ograniczonych ilościach, sól, cukier, sok z cytryny, koper zielony, kminek mielony, wanilia, niewielka ilość cynamonu. k. Zupy: kleiki, zupy mleczne, warzywne czyste, ziemniaczane, na odtłuszczonych wywarach mięsnych, słabe rosoły, zupy zagęszczone zawiesinami z mąki i wody, mąki i mleka, mąki z dodatkiem słodkiej śmietanki lub z dodatkiem masła. l. Potrawy mięsne i rybne: gotowane, duszone bez uprzedniego obsmażania, pieczone w folii aluminiowej lub w pergaminie, potrawki, pulpety, pierogi. ł. Sosy: o łagodnym smaku, zaprawiane słodką śmietanką, masłem, warzywne, koperkowe. m. Napoje: herbata, kawa zbożowa, mleko, soki owocowe, kompoty. n. Desery: kisiele, galaretki, musy, biszkopty, owoce dobrze dojrzałe bez skórki: jabłka, morele, brzoskwinie, banany, maliny, porzeczki w formie przecieru lub soku. 8. W szczególnych przypadkach Zamawiający zastrzega sobie prawo zamawiania posiłków specjalnych dla wymogów dietetycznych: a. dieta cukrzycowa - 5 posiłków dziennie b. dieta ziemniaczana c. diety półpłynne lub płynne Liczba i rodzaj posiłków tego typu podana będzie z odpowiednim wyprzedzeniem. 9. Zamawiający wymaga dostarczania zróżnicowanych posiłków, zarówno co do użytych składników, jak i formy przygotowania i podania (tj. w ciągu jednego tygodnia codziennie inna zupa, min. raz w tygodniu danie z młodej wołowiny lub cielęciny, min. raz w tygodniu - w piątek - danie rybne). Nr postępowania: WSPRiTS/ZP/11/15..

II.4) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 15.89.42.20 - Posiłki szpitalne .

SEKCJA III: PROCEDURA

III.1) TRYB UDZIELENIA ZAMÓWIENIA: Przetarg nieograniczony

III.2) INFORMACJE ADMINISTRACYJNE

  • Zamówienie dotyczy projektu/programu finansowanego ze środków Unii Europejskiej: nie

SEKCJA IV: UDZIELENIE ZAMÓWIENIA

IV.1) DATA UDZIELENIA ZAMÓWIENIA: 30.04.2015.

IV.2) LICZBA OTRZYMANYCH OFERT: 2.

IV.3) LICZBA ODRZUCONYCH OFERT: 0.

IV.4) NAZWA I ADRES WYKONAWCY, KTÓREMU UDZIELONO ZAMÓWIENIA:

  • ISS FACILITY SERVICES Sp. z o.o., ul. Flisa 2, 02-247 Warszawa, kraj/woj. mazowieckie.

IV.5) Szacunkowa wartość zamówienia (bez VAT): 160000,00 PLN.

IV.6) INFORMACJA O CENIE WYBRANEJ OFERTY ORAZ O OFERTACH Z NAJNIŻSZĄ I NAJWYŻSZĄ CENĄ

  • Cena wybranej oferty: 181077,12

  • Oferta z najniższą ceną: 181077,12 / Oferta z najwyższą ceną: 271434,24

  • Waluta: PLN.

Podziel się

Poleć ten przetarg znajomemu poleć

Wydrukuj przetarg drukuj

Dodaj ten przetarg do obserwowanych obserwuj








Uwaga: podstawą prezentowanych tutaj informacji są dane publikowane przez Urząd Zamówień Publicznych w Biuletynie Zamówień Publicznych. Treść ogłoszenia widoczna na eGospodarka.pl jest zgodna z treścią tegoż ogłoszenia dostępną w BZP w dniu publikacji. Redakcja serwisu eGospodarka.pl dokłada wszelkich starań, aby zamieszczone tutaj informacje były kompletne i zgodne z prawdą. Nie może jednak zagwarantować ich poprawności i nie ponosi żadnej odpowiedzialności za jakiekolwiek szkody powstałe w wyniku korzystania z nich.


Jeśli chcesz dodać ogłoszenie do serwisu, zapoznaj się z naszą ofertą:

chcę zamieszczać ogłoszenia

Dodaj swoje pytanie

Najnowsze orzeczenia

Wpisz nazwę miasta, dla którego chcesz znaleźć jednostkę ZUS.