eGospodarka.pl
eGospodarka.pl poleca

eGospodarka.plPrzetargiPrzetargi Gdynia › Usługa przygotowania i dostarczenia posiłków dla pacjentów Szpitala Morskiego im. PCK Sp. z o. o. z siedzibą w Gdyni - II

To jest wynik przetargu. Zobacz także treść przetargu, którego dotyczy to ogłoszenie



Ogłoszenie z dnia 2014-03-03

Gdynia: Usługa przygotowania i dostarczenia posiłków dla pacjentów Szpitala Morskiego im. PCK Sp. z o. o. z siedzibą w Gdyni - II
Numer ogłoszenia: 69376 - 2014; data zamieszczenia: 03.03.2014
OGŁOSZENIE O UDZIELENIU ZAMÓWIENIA - Usługi

Zamieszczanie ogłoszenia: obowiązkowe.

Ogłoszenie dotyczy: zamówienia publicznego.

Czy zamówienie było przedmiotem ogłoszenia w Biuletynie Zamówień Publicznych: tak, numer ogłoszenia w BZP: 27146 - 2014r.

Czy w Biuletynie Zamówień Publicznych zostało zamieszczone ogłoszenie o zmianie ogłoszenia: tak.

SEKCJA I: ZAMAWIAJĄCY

I. 1) NAZWA I ADRES: Szpital Morski im. PCK Sp. z o.o., ul. Powstania Styczniowego 1, 81-519 Gdynia, woj. pomorskie, tel. 58 72 60 124, faks 58 72 60 338.

I. 2) RODZAJ ZAMAWIAJĄCEGO: Samodzielny publiczny zakład opieki zdrowotnej.

SEKCJA II: PRZEDMIOT ZAMÓWIENIA

II.1) Nazwa nadana zamówieniu przez zamawiającego: Usługa przygotowania i dostarczenia posiłków dla pacjentów Szpitala Morskiego im. PCK Sp. z o. o. z siedzibą w Gdyni - II.

II.2) Rodzaj zamówienia: Usługi.

II.3) Określenie przedmiotu zamówienia: 1. Przedmiotem zamówienia jest realizacja kompleksowej usługi żywienia pacjentów na bazie kuchni Wykonawcy zlokalizowanej poza obiektami Zamawiającego, w szczególności : 1) przygotowanie z własnych produktów i dostarczanie całodziennego wyżywienia, 2) dystrybucja posiłków do łóżka pacjenta, 3) odbiór od pacjentów naczyń, 4) odbiór i utylizacja resztek pokonsumpcyjnych. 2. Całodzienne wyżywienie należy przygotować dla około 260 pacjentów dziennie. Zamawiający zastrzega sobie prawo do zgłaszania; mniejszej, ewentualnie większej liczby dziennych racji pokarmowych; wynikających z liczby aktualnie hospitalizowanych pacjentów, bez prawa dochodzenia odszkodowania za niepełną realizację zamówienia. 3. Usługa realizowana będzie zgodnie z Ustawą z dnia 25 sierpnia 2006 r o bezpieczeństwie żywności i żywienia (t. j. Dz. U. z 2010 r. Nr 136, poz. 914 z późn. zm.) oraz aktów wykonawczych wydanych na jej podstawie, Rozporządzeniem (WE) nr 852/2004 parlamentu Europejskiego i Rady z dnia 29 kwietnia 2004 W sprawie higieny środków spożywczych a także przy przestrzeganiu zasad Dobrej Praktyki Higienicznej, Cateringowej i zasad systemu HACCP. 4. Organizację żywienia i zaopatrzenia w wodę w sytuacjach zagrożeń, stanów wyjątkowych, wojny oraz ewakuacji, dla ewakuowanych i biorących udział w akcji ratowniczej. 5. W związku ze świadczeniem usług żywienia i dystrybucji posiłków Wykonawca przejmie na podstawie art.23 Kodeksu pracy 9 pracowników wprost od podmiotu realizującego dotychczas umowę, w trybie i na zasadach określonych w art. 23 Kodeksu pracy. Imienny wykaz osób zostanie przekazany Wykonawcy przez Zamawiającego w dniu zawarcia umowy. Wykonawca zobowiązany będzie do niepogorszenia dotychczasowych warunków wynagrodzenia oraz zapewnienie im ciągłości zatrudnienia przez okres 1 roku od chwili przejęcia pracowników. W razie rozwiązania lub upływu terminu obowiązywania umowy Zamawiający nie będzie zobowiązany do ponownego zatrudnienia przejętych pracowników. 6. Wszelkie surowce, materiały i urządzenia niezbędne do realizacji przedmiotu zamówienia muszą odpowiadać wszelkim normom ustalonym polskim prawem oraz posiadać certyfikaty dopuszczające je do stosowania jeśli takowe są wymagane. 7. Szczegółowy zakres obowiązków oraz wymagania stawiane wykonawcy zostały określone w załączniku nr 10 do SIWZ. 8. Wykonawca, który będzie wykonywał przedmiot zamówienia, może wynająć odpłatnie (w cenie netto 20 zł m2) od Zamawiającego na podstawie oddzielnej umowy pomieszczenia, niezbędne do realizacji przedmiotu zamówienia. Zasady wynajmu pomieszczeń zawarte są w załączniku nr 14 do SIWZ, natomiast wzór obligatoryjnej umowy najmu pomieszczeń zawarty jest w załączniku nr 13 do SIWZ. 9. Wykonawca zobowiązany będzie do posiadania ubezpieczenia od odpowiedzialności cywilnej w wysokości 1 mln złotych i utrzymania jego ważności przez cały okres realizacji zamówienia..

II.4) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 55.32.22.00 - 55.32.22.00 55.52.11.00 - Usługi rozwożenia posiłków .

SEKCJA III: PROCEDURA

III.1) TRYB UDZIELENIA ZAMÓWIENIA: Przetarg nieograniczony

III.2) INFORMACJE ADMINISTRACYJNE

  • Zamówienie dotyczy projektu/programu finansowanego ze środków Unii Europejskiej: nie

SEKCJA IV: UDZIELENIE ZAMÓWIENIA

IV.1) DATA UDZIELENIA ZAMÓWIENIA: 18.02.2014.

IV.2) LICZBA OTRZYMANYCH OFERT: 2.

IV.3) LICZBA ODRZUCONYCH OFERT: 0.

IV.4) NAZWA I ADRES WYKONAWCY, KTÓREMU UDZIELONO ZAMÓWIENIA:

  • Food Inestment S. A., ul. Do studzienki 34B, 80-227 Gdańsk, kraj/woj. pomorskie.

IV.5) Szacunkowa wartość zamówienia (bez VAT): 261610,04 PLN.

IV.6) INFORMACJA O CENIE WYBRANEJ OFERTY ORAZ O OFERTACH Z NAJNIŻSZĄ I NAJWYŻSZĄ CENĄ

  • Cena wybranej oferty: 220447,65

  • Oferta z najniższą ceną: 220447,65 / Oferta z najwyższą ceną: 276972,70

  • Waluta: PLN.

Podziel się

Poleć ten przetarg znajomemu poleć

Wydrukuj przetarg drukuj

Dodaj ten przetarg do obserwowanych obserwuj








Uwaga: podstawą prezentowanych tutaj informacji są dane publikowane przez Urząd Zamówień Publicznych w Biuletynie Zamówień Publicznych. Treść ogłoszenia widoczna na eGospodarka.pl jest zgodna z treścią tegoż ogłoszenia dostępną w BZP w dniu publikacji. Redakcja serwisu eGospodarka.pl dokłada wszelkich starań, aby zamieszczone tutaj informacje były kompletne i zgodne z prawdą. Nie może jednak zagwarantować ich poprawności i nie ponosi żadnej odpowiedzialności za jakiekolwiek szkody powstałe w wyniku korzystania z nich.


Jeśli chcesz dodać ogłoszenie do serwisu, zapoznaj się z naszą ofertą:

chcę zamieszczać ogłoszenia

Dodaj swoje pytanie

Najnowsze orzeczenia

Wpisz nazwę miasta, dla którego chcesz znaleźć jednostkę ZUS.