Ten przetarg został już zakończony. Zobacz wynik tego przetargu
Ogłoszenie z dnia 2010-01-08
Kalisz: Przetarg nieograniczony na dostawę dla potrzeb Zakładu Karnego w Kaliszu pieczywa świeżego, różnych produktów spożywczych, warzyw mrożonych, zup i bulionów, produktów głęboko mrożonych, dżemów i marmolad
Numer ogłoszenia: 6322 - 2010; data zamieszczenia: 08.01.2010
OGŁOSZENIE O ZAMÓWIENIU - dostawy
Zamieszczanie ogłoszenia: obowiązkowe.
Ogłoszenie dotyczy: zamówienia publicznego.
SEKCJA I: ZAMAWIAJĄCY
I. 1) NAZWA I ADRES: Zakład Karny Kalisz , ul. Łódzka 2, 62-800 Kalisz, woj. wielkopolskie, tel. 0-62 7654100, 7654104, faks 0-62 7654110.
- Adres strony internetowej zamawiającego: www.sw.gov.pl
I. 2) RODZAJ ZAMAWIAJĄCEGO: Administracja rządowa terenowa.
SEKCJA II: PRZEDMIOT ZAMÓWIENIA
II.1) OKREŚLENIE PRZEDMIOTU ZAMÓWIENIA
II.1.1) Nazwa nadana zamówieniu przez zamawiającego: Przetarg nieograniczony na dostawę dla potrzeb Zakładu Karnego w Kaliszu pieczywa świeżego, różnych produktów spożywczych, warzyw mrożonych, zup i bulionów, produktów głęboko mrożonych, dżemów i marmolad.
II.1.2) Rodzaj zamówienia: dostawy.
II.1.3) Określenie przedmiotu oraz wielkości lub zakresu zamówienia: Część 1. Pieczywo świeże Chleb świeży żytni krojony, paczkowany po 200g; kod CPV 15810000-9; szacowana ilość 52 000,00 kg. Bułka świeża pszenna krojona, pakowana po 200g; kod CPV 15810000-9; szacowana ilość 3 400,00 kg. Część 2 Różne produkty spożywcze Herbata granulowana; kod CPV 15860000-4; szacowana ilość 200,00 kg. Herbata miętowa; kod CPV 15860000-4; szacowana ilość 50,00 kg. Kawa zbożowa; kod CPV 15860000-4 ; szacowana ilość 100,00 kg. Ocet; kod CPV 15871110-8; szacowana ilość 250,00 kg. Musztarda; kod CPV15871250-1; szacowana ilość 350,00 kg. Pieprz mielony; kod CPV 15872100-2; szacowana ilość 30,00 kg. Papryka mielona słodka; kod CPV 15870000-7; szacowana ilość 30,00 kg. Majeranek; kod CPV 15870000-7 ; szacowana ilość 30,00 kg. Ziele angielskie; kod CPV 15870000-7; szacowana ilość 12,00 kg. Kwasek cytrynowy; kod CPV 15871000-4; szacowana ilość 5,00 kg. Bulion warzywny; kod CPV 15891500-5; szacowana ilość 1 100,00 kg. Ketchup; kod CPV 15871230-5; szacowana ilość 250,00 kg. Majonez; kod CPV 15871273-8; szacowana ilość 400,00 kg. Przyprawa w płynie; kod CPV 15871200-6; szacowana ilość 1 100,00 kg. Chrzan; kod CPV 15870000-7; szacowana ilość 150,00 kg. Cukier; kod CPV 15831200-4; szacowana ilość 8 000,00 kg. Sól; kod CPV 15872400-5; szacowana ilość 800,00 kg. Makaron gruby; kod CPV 15851100-9; szacowana ilość 2 000,00 kg. Makaron nitki; kod CPV 15851100-9; szacowana ilość 200,00 kg. Makaron spaghetti; kod CPV 15851100-9; szacowana ilość 600,00 kg. koncentrat pomidorowy; kod CPV 15871230-5; szacowana ilość 1 300,00 kg. herbata ekspresowa w torebkach do 2gr; kod CPV 15860000-4 ; szacowana ilość 120,00 kg. Liść laurowy; kod CPV 15872300-4; szacowana ilość 10,00 kg. Część 3 warzywa mrożone Pieczarki (mrożonka); kod CPV 15331170-9; szacowana ilość 300,00 kg Mieszanka warzywna (mrożonka); kod CPV 15331170-9; szacowana ilość 250,00 kg. Fasolka szparagowa (mrożonka); kod CPV 15331170-9; szacowana ilość 150,00 kg. Kalafior (mrożonka) ); kod CPV 15331170-9; szacowana ilość 400,00 kg. Groszek zielony (mrożonka); kod CPV 15331170-9; szacowana ilość 150,00 kg. Brokuł (mrożonka); kod CPV 15331170-9; szacowana ilość 400,00 kg. Część 4 zupy i buliony Sos ciemny; kod CPV 1589100-0; szacowana ilość 50,00 kg Żurek; kod CPV 1589100-0; szacowana ilość 50,00 kg. Rosół z kury; kod CPV 1589100-0; szacowana ilość 80,00 kg. Sos bolognese; kod CPV 1589100-0; szacowana ilość 40,00 kg. Bulion grzybowy; kod CPV 1589100-0; szacowana ilość 50,00 kg. Barszcz czerwony; kod CPV 1589100-0; szacowana ilość 80,00 kg. Część 5 Produkty głęboko mrożone Pierogi z mięsem (mrożonka); kod CPV 15896000-5; szacowana ilość 800,00 kg. Pierogi z kapustą i grzybami (mrożonka); kod CPV; 15896000-5 szacowana ilość 100,00kg. Pierogi z serem (mrożonka); kod CPV 15896000-5; szacowana ilość 200,00 kg. Część 6 Dżemy i marmolady Marmolada; kod CPV 15332230-5; szacowana ilość 900,00 kg. Dżem brzoskwiniowy; kod CPV 15332290-3; szacowana ilość 500,00 kg. Dżem truskawkowy; kod CPV 15332290-3; szacowana ilość 500,00 kg. Dżem wiśniowy; kod CPV 15332290-3; szacowana ilość 700,00 kg..
II.1.4) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 15.80.00.00 - Różne produkty spożywcze 15.33.00.00 - Przetworzone owoce i warzywa .
II.1.5) Czy dopuszcza się złożenie oferty częściowej: tak, liczba części: 6.
II.1.6) Czy dopuszcza się złożenie oferty wariantowej: nie.
II.1.7) Czy przewiduje się udzielenie zamówień uzupełniających: nie.
II.2) CZAS TRWANIA ZAMÓWIENIA LUB TERMIN WYKONANIA: Rozpoczęcie: 05.02.2010.
SEKCJA III: INFORMACJE O CHARAKTERZE PRAWNYM, EKONOMICZNYM, FINANSOWYM I TECHNICZNYM
III.1) WARUNKI DOTYCZĄCE ZAMÓWIENIA
III.2) WARUNKI UDZIAŁU
- Opis warunków udziału w postępowaniu oraz opis sposobu dokonywania oceny spełniania tych warunków: 1. Zgodnie z art. 22 ust. 1 Pzp, o udzielenie zamówienia mogą ubiegać się wykonawcy, którzy: a. posiadają uprawnienia do wykonywania określonej działalności lub czynności, jeżeli ustawy nakładają obowiązek posiadania takich uprawnień. b. posiadają niezbędną wiedzę i doświadczenie oraz dysponują potencjałem technicznym i osobami zdolnymi do wy?konania zamówienia lub przedstawią pisemne zobowiązanie innych podmiotów do udostępnienia potencjału technicznego i osób zdolnych do wykonania zamówienia. c. znajdują się w sytuacji ekonomicznej i finansowej za?pewniającej wykonanie zamówienia. d. nie podlegają wykluczeniu z postępowania o udzielenie zamówienia. 2. Zamawiający oceni spełnienie warunków udziału w postępowaniu na podstawie dokumentów załączonych do oferty. 3. Wykonawca musi wykazać spełnienie każdego z warunków. 4. Niespełnienie któregokolwiek warunku spowoduje wykluczenie wykonawcy z postępowania..
- Informacja o oświadczeniach i dokumentach, jakie mają dostarczyć wykonawcy w celu potwierdzenia spełniania warunków udziału w postępowaniu: 1) aktualny odpis z właściwego rejestru albo aktualne zaświadczenie o wpisie do ewidencji działalności gospodarczej, jeżeli odrębne przepisy wymagają wpisu do rejestru lub zgłoszenia do ewidencji działalności gospodarczej, wystawionego nie wcześniej niż 6 miesięcy przed upływem terminu składania ofert; 1. oświadczenie o spełnianiu warunków udziału w postępowaniu, które stanowi załącznik nr 3; 2. oświadczenie o niewykluczeniu z postępowania na podstawie art. 24 ustawy, zawartego w załączniku nr 3; - Jeżeli wykonawca ma siedzibę lub miejsce zamieszkania poza terytorium Rzeczypospolitej Polskiej, stosuje się do przepisów § 2 rozporządzenia Prezesa Rady Ministrów z dnia 19 maja 2006 roku w sprawie rodzajów dokumentów, jakich może żądać zamawiający od wykonawcy, oraz form, w jakich te dokumenty mogą być składane. - Opis dokonywania oceny spełniania warunków udziału w postępowaniu: zamawiający oceni spełnienie warunków w zależności od złożonych dokumentów na zasadzie spełnia - nie spełnia. - Wykonawca składa wszystkie dokumenty w formie oryginału lub kopii poświadczonej za zgodność z oryginałem przez wykonawcę. - Wykonawca składa wszystkie dokumenty sporządzone w języku obcym wraz z tłumaczeniem na język polski; tłumaczenie musi być sporządzone lub poświadczone przez tłumacza przysięgłego. Tłumaczenie nie jest wymagane, jeżeli zamawiający wyrazi zgodę, o której mowa w art. 9 ust. 3 ustawy..
SEKCJA IV: PROCEDURA
IV.1) TRYB UDZIELENIA ZAMÓWIENIA
IV.1.1) Tryb udzielenia zamówienia: przetarg nieograniczony.
IV.2) KRYTERIA OCENY OFERT
IV.2.1) Kryteria oceny ofert: najniższa cena.
IV.2.2) Wykorzystana będzie aukcja elektroniczna: nie.
IV.3) INFORMACJE ADMINISTRACYJNE
IV.3.1) Adres strony internetowej, na której dostępna jest specyfikacja istotnych warunków zamówienia: www.sw.gov.pl.
Specyfikację istotnych warunków zamówienia można uzyskać pod adresem: Zakład Karny w Kaliszu
ul. Łódzka 2; 62-800 Kalisz.
IV.3.4) Termin składania wniosków o dopuszczenie do udziału w postępowaniu lub ofert: 18.01.2010 godzina 10:00, miejsce: Sekretariat Zakładu Karnego w Kaliszu ul. Łódzka 2; 62-800 Kalisz.
IV.3.5) Termin związania ofertą: okres w dniach: 30 (od ostatecznego terminu składania ofert).
ZAŁĄCZNIK I - INFORMACJE DOTYCZĄCE OFERT CZĘŚCIOWYCH
CZĘŚĆ Nr: 1 NAZWA: Pieczywo świeże.
- 1) Krótki opis ze wskazaniem wielkości lub zakresu zamówienia: Chleb świeży żytni krojony, paczkowany po 200g; kod CPV 15810000-9; szacowana ilość 52 000,00 kg. Bułka świeża pszenna krojona, pakowana po 200g; kod CPV 15810000-9; szacowana ilość 3 400,00 kg..
- 2) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 15.81.00.00-9.
- 3) Czas trwania lub termin wykonania: Rozpoczęcie: 05.02.2010.
- 4) Kryteria oceny ofert:najniższa cena.
CZĘŚĆ Nr: 2 NAZWA: Różne produkty spożywcze.
- 1) Krótki opis ze wskazaniem wielkości lub zakresu zamówienia: Herbata granulowana; kod CPV 15860000-4; szacowana ilość 200,00 kg. Herbata miętowa; kod CPV 15860000-4; szacowana ilość 50,00 kg. Kawa zbożowa; kod CPV 15860000-4 ; szacowana ilość 100,00 kg. Ocet; kod CPV 15871110-8; szacowana ilość 250,00 kg. Musztarda; kod CPV15871250-1; szacowana ilość 350,00 kg. Pieprz mielony; kod CPV 15872100-2; szacowana ilość 30,00 kg. Papryka mielona słodka; kod CPV 15870000-7; szacowana ilość 30,00 kg. Majeranek; kod CPV 15870000-7 ; szacowana ilość 30,00 kg. Ziele angielskie; kod CPV 15870000-7; szacowana ilość 12,00 kg. Kwasek cytrynowy; kod CPV 15871000-4; szacowana ilość 5,00 kg. Bulion warzywny; kod CPV 15891500-5; szacowana ilość 1 100,00 kg. Ketchup; kod CPV 15871230-5; szacowana ilość 250,00 kg. Majonez; kod CPV 15871273-8; szacowana ilość 400,00 kg. Przyprawa w płynie; kod CPV 15871200-6; szacowana ilość 1 100,00 kg. Chrzan; kod CPV 15870000-7; szacowana ilość 150,00 kg. Cukier; kod CPV 15831200-4; szacowana ilość 8 000,00 kg. Sól; kod CPV 15872400-5; szacowana ilość 800,00 kg. Makaron gruby; kod CPV 15851100-9; szacowana ilość 2 000,00 kg. Makaron nitki; kod CPV 15851100-9; szacowana ilość 200,00 kg. Makaron spaghetti; kod CPV 15851100-9; szacowana ilość 600,00 kg. koncentrat pomidorowy; kod CPV 15871230-5; szacowana ilość 1 300,00 kg. herbata ekspresowa w torebkach do 2gr; kod CPV 15860000-4 ; szacowana ilość 120,00 kg. Liść laurowy; kod CPV 15872300-4; szacowana ilość 10,00 kg..
- 2) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 15.80.00.00-6.
- 3) Czas trwania lub termin wykonania: Rozpoczęcie: 05.02.2010.
- 4) Kryteria oceny ofert:najniższa cena.
CZĘŚĆ Nr: 3 NAZWA: Warzywa mrożone.
- 1) Krótki opis ze wskazaniem wielkości lub zakresu zamówienia: Pieczarki (mrożonka); kod CPV 15331170-9; szacowana ilość 300,00 kg Mieszanka warzywna (mrożonka) ); kod CPV 15331170-9; szacowana ilość 250,00 kg. Fasolka szparagowa (mrożonka) ); kod CPV 15331170-9; szacowana ilość 150,00 kg. Kalafior (mrożonka) ); kod CPV 15331170-9; szacowana ilość 400,00 kg. Groszek zielony (mrożonka) ); kod CPV 15331170-9; szacowana ilość 150,00 kg. Brokuł (mrożonka) ); kod CPV 15331170-9; szacowana ilość 400,00 kg..
- 2) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 15.33.11.70-9.
- 3) Czas trwania lub termin wykonania: Rozpoczęcie: 05.02.2010.
- 4) Kryteria oceny ofert:najniższa cena.
CZĘŚĆ Nr: 4 NAZWA: Zupy i buliony.
- 1) Krótki opis ze wskazaniem wielkości lub zakresu zamówienia: Sos ciemny; kod CPV 1589100-0; szacowana ilość 50,00 kg Żurek; kod CPV 1589100-0; szacowana ilość 50,00 kg. Rosół z kury; kod CPV 1589100-0; szacowana ilość 80,00 kg. Sos bolognese; kod CPV 1589100-0; szacowana ilość 40,00 kg. Bulion grzybowy; kod CPV 1589100-0; szacowana ilość 50,00 kg. Barszcz czerwony; kod CPV 1589100-0; szacowana ilość 80,00 kg..
- 2) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 15.89.10.00-0.
- 3) Czas trwania lub termin wykonania: Rozpoczęcie: 05.02.2010.
- 4) Kryteria oceny ofert:najniższa cena.
CZĘŚĆ Nr: 5 NAZWA: Produkty głęboko mrożone.
- 1) Krótki opis ze wskazaniem wielkości lub zakresu zamówienia: Pierogi z mięsem (mrożonka); kod CPV 15896000-5; szacowana ilość 800,00 kg. Pierogi z kapustą i grzybami (mrożonka); kod CPV; 15896000-5 szacowana ilość 100,00kg. Pierogi z serem (mrożonka); kod CPV 15896000-5; szacowana ilość 200,00 kg..
- 2) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 15.89.60.00-5.
- 3) Czas trwania lub termin wykonania: Rozpoczęcie: 05.02.2010.
- 4) Kryteria oceny ofert:najniższa cena.
CZĘŚĆ Nr: 6 NAZWA: Dżemy i marmolady.
- 1) Krótki opis ze wskazaniem wielkości lub zakresu zamówienia: Marmolada; kod CPV 15332230-5; szacowana ilość 900,00 kg. Dżem brzoskwiniowy; kod CPV 15332290-3; szacowana ilość 500,00 kg. Dżem truskawkowy; kod CPV 15332290-3; szacowana ilość 500,00 kg. Dżem wiśniowy; kod CPV 15332290-3; szacowana ilość 700,00 kg..
- 2) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 15.33.22.90-3.
- 3) Czas trwania lub termin wykonania: Rozpoczęcie: 05.02.2010.
- 4) Kryteria oceny ofert:najniższa cena.
INNE PRZETARGI Z KALISZA
- Opracowanie dokumentacji projektowo-kosztorysowej dla budowy poczty pneumatycznej w Wojewódzkim Szpitalu Zespolonym w Kaliszu przy ul. Poznańskiej 79
- Wykonywanie drobnych remontów, konserwacji, napraw i usuwanie awarii w zakresie instalacji elektrycznych w zasobie zarządzanym przez MZBM w Kaliszu, w podziale na dwie części.
- Remont odcinka chodnika w ciągu ul. 3 Maja w Kaliszu - etap I
- Dostawa gadżetów na potrzeby Uniwersytetu Kaliskiego
- Wykonanie usług cateringowych na potrzeby Uniwersytetu Kaliskiego
- Rozbudowa ul. Łaziennej w Kaliszu na odcinku od ulicy Kolegialnej do Parku Miejskiego
więcej: przetargi w Kaliszu »
PRZETARGI Z PODOBNEJ KATEGORII
- Sukcesywne dostawy artykułów żywnościowych do Integracyjnego Przedszkola nr 12 im. Marii Montessori w Chorzowie, ul. Lipińska 9 - I/2024
- WYBÓR DOSTAWCÓW ARTYKUŁÓW SPOŻYWCZYCH, NA RZECZ PRZEDSZKOLA NR 124 WE WROCŁAWIU
- Sukcesywna dostawa artykułów ogólnospożywczych do Strzeżonego Ośrodka dla Cudzoziemców w Białej Podlaskiej
- Sukcesywne dostawy artykułów żywnościowych do Szkoły Podstawowej nr 21 w Chorzowie, ul. Wolności 133 - I/2024
- Sukcesywna dostawa artykułów żywnościowych dla Domu Pomocy Społecznej Republika w Chorzowie
- Dostawa artykułów żywnościowych do stołówki Zespołu - Szkolno - Przedszkolnego w Tyszowcach w roku 2024
więcej: Przetworzone owoce i warzywa »
Uwaga: podstawą prezentowanych tutaj informacji są dane publikowane przez Urząd Zamówień Publicznych w Biuletynie Zamówień Publicznych. Treść ogłoszenia widoczna na eGospodarka.pl jest zgodna z treścią tegoż ogłoszenia dostępną w BZP w dniu publikacji. Redakcja serwisu eGospodarka.pl dokłada wszelkich starań, aby zamieszczone tutaj informacje były kompletne i zgodne z prawdą. Nie może jednak zagwarantować ich poprawności i nie ponosi żadnej odpowiedzialności za jakiekolwiek szkody powstałe w wyniku korzystania z nich.