eGospodarka.pl
eGospodarka.pl poleca

eGospodarka.plPrzetargiPrzetargi Kętrzyn › Dostawy artykułów ogólnospożywczych i przetworów owocowych i warzywnych do Warmińsko-Mazurskiego Oddziału Straży Granicznej

Ten przetarg został już zakończony. Zobacz wynik tego przetargu



Ogłoszenie z dnia 2011-02-22

Kętrzyn: Dostawy artykułów ogólnospożywczych i przetworów owocowych i warzywnych do Warmińsko-Mazurskiego Oddziału Straży Granicznej
Numer ogłoszenia: 61597 - 2011; data zamieszczenia: 22.02.2011
OGŁOSZENIE O ZAMÓWIENIU - dostawy

Zamieszczanie ogłoszenia: obowiązkowe.

Ogłoszenie dotyczy: zamówienia publicznego.

SEKCJA I: ZAMAWIAJĄCY

I. 1) NAZWA I ADRES: Warmińsko-Mazurski Oddział Straży Granicznej w Kętrzynie , ul. Sikorskiego 78, 11-401 Kętrzyn, woj. warmińsko-mazurskie, tel. 89 750 31 88, faks 89 750 37 54.

  • Adres strony internetowej zamawiającego: www.wm.strazgraniczna.pl
  • Adres strony internetowej, pod którym dostępne są informacje dotyczące dynamicznego systemu zakupów: Nie dotyczy

I. 2) RODZAJ ZAMAWIAJĄCEGO: Administracja rządowa terenowa.

SEKCJA II: PRZEDMIOT ZAMÓWIENIA

II.1) OKREŚLENIE PRZEDMIOTU ZAMÓWIENIA

II.1.1) Nazwa nadana zamówieniu przez zamawiającego: Dostawy artykułów ogólnospożywczych i przetworów owocowych i warzywnych do Warmińsko-Mazurskiego Oddziału Straży Granicznej.

II.1.2) Rodzaj zamówienia: dostawy.

II.1.3) Określenie przedmiotu oraz wielkości lub zakresu zamówienia: 1. Przedmiotem zamówienia są dostawy artykułów ogólnospożywczych i przetworów owocowych i warzywnych do Warmińsko-Mazurskiego Oddziału Straży Granicznej. 2. Opis przedmiotu zamówienia stanowi załącznik nr 1a, 1b do SIWZ. 3. Zamawiający dopuszcza możliwości składania ofert częściowych na jedną lub więcej części: Część nr 1 -Artykułu ogólnospożywcze - 19 312 kg, 4 100 l (załącznik nr 1a) Część nr 2 -Przetwory owocowe i warzywne -7 250 kg, 12 200 l (załącznik nr 1b).

II.1.4) Czy przewiduje się udzielenie zamówień uzupełniających: nie.

II.1.5) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 15.41.22.00-1, 15.41.12.00-4, 15.83.12.00-4, 15.86.32.00-7, 15.86.41.00-3, 15.87.11.10-8, 15.61.21.00-2, 15.61.41.00-6, 15.51.17.00-0, 15.33.22.90-3, 15.33.14.27-6, 15.33.14.00-1, 15.33.24.00-8, 15.32.00.00-7, 15.32.11.00-5.

II.1.6) Czy dopuszcza się złożenie oferty częściowej: tak, liczba części: 2.

II.1.7) Czy dopuszcza się złożenie oferty wariantowej: nie.


II.2) CZAS TRWANIA ZAMÓWIENIA LUB TERMIN WYKONANIA: Zakończenie: 31.03.2012.

SEKCJA III: INFORMACJE O CHARAKTERZE PRAWNYM, EKONOMICZNYM, FINANSOWYM I TECHNICZNYM

III.1) WADIUM

Informacja na temat wadium: Zamawiający nie wymaga wniesienia wadium.

III.2) ZALICZKI

  • Czy przewiduje się udzielenie zaliczek na poczet wykonania zamówienia: nie

III.3) WARUNKI UDZIAŁU W POSTĘPOWANIU ORAZ OPIS SPOSOBU DOKONYWANIA OCENY SPEŁNIANIA TYCH WARUNKÓW

  • III. 3.1) Uprawnienia do wykonywania określonej działalności lub czynności, jeżeli przepisy prawa nakładają obowiązek ich posiadania

    Opis sposobu dokonywania oceny spełniania tego warunku

    • Zamawiający nie konkretyzuje warunku.

  • III.3.2) Wiedza i doświadczenie

    Opis sposobu dokonywania oceny spełniania tego warunku

    • Zamawiający nie konkretyzuje warunku.

  • III.3.3) Potencjał techniczny

    Opis sposobu dokonywania oceny spełniania tego warunku

    • Zamawiający nie konkretyzuje warunku.

  • III.3.4) Osoby zdolne do wykonania zamówienia

    Opis sposobu dokonywania oceny spełniania tego warunku

    • Zamawiający nie konkretyzuje warunku.

  • III.3.5) Sytuacja ekonomiczna i finansowa

    Opis sposobu dokonywania oceny spełniania tego warunku

    • Zamawiający nie konkretyzuje warunku.

III.4) INFORMACJA O OŚWIADCZENIACH LUB DOKUMENTACH, JAKIE MAJĄ DOSTARCZYĆ WYKONAWCY W CELU POTWIERDZENIA SPEŁNIANIA WARUNKÓW UDZIAŁU W POSTĘPOWANIU ORAZ NIEPODLEGANIA WYKLUCZENIU NA PODSTAWIE ART. 24 UST. 1 USTAWY

  • III.4.1) W zakresie wykazania spełniania przez wykonawcę warunków, o których mowa w art. 22 ust. 1 ustawy, oprócz oświadczenia o spełnieniu warunków udziału w postępowaniu, należy przedłożyć:

  • III.4.2) W zakresie potwierdzenia niepodlegania wykluczeniu na podstawie art. 24 ust. 1 ustawy, należy przedłożyć:

    • oświadczenie o braku podstaw do wykluczenia
    • aktualny odpis z właściwego rejestru, jeżeli odrębne przepisy wymagają wpisu do rejestru, w celu wykazania braku podstaw do wykluczenia w oparciu o art. 24 ust. 1 pkt 2 ustawy, wystawiony nie wcześniej niż 6 miesięcy przed upływem terminu składania wniosków o dopuszczenie do udziału w postępowaniu o udzielenie zamówienia albo składania ofert, a w stosunku do osób fizycznych oświadczenie w zakresie art. 24 ust. 1 pkt 2 ustawy
  • III.4.3) Dokumenty podmiotów zagranicznych

    Jeżeli wykonawca ma siedzibę lub miejsce zamieszkania poza terytorium Rzeczypospolitej Polskiej, przedkłada:

    III.4.3.1) dokument wystawiony w kraju, w którym ma siedzibę lub miejsce zamieszkania potwierdzający, że:

    • nie otwarto jego likwidacji ani nie ogłoszono upadłości - wystawiony nie wcześniej niż 6 miesięcy przed upływem terminu składania wniosków o dopuszczenie do udziału w postępowaniu o udzielenie zamówienia albo składania ofert

III.6) INNE DOKUMENTY

Inne dokumenty niewymienione w pkt III.4) albo w pkt III.5)

Nie dotyczy

III.7) Czy ogranicza się możliwość ubiegania się o zamówienie publiczne tylko dla wykonawców, u których ponad 50 % pracowników stanowią osoby niepełnosprawne: nie

SEKCJA IV: PROCEDURA

IV.1) TRYB UDZIELENIA ZAMÓWIENIA

IV.1.1) Tryb udzielenia zamówienia: przetarg nieograniczony.

IV.2) KRYTERIA OCENY OFERT

IV.2.1) Kryteria oceny ofert: najniższa cena.

IV.2.2) Czy przeprowadzona będzie aukcja elektroniczna: nie.

IV.3) ZMIANA UMOWY

Czy przewiduje się istotne zmiany postanowień zawartej umowy w stosunku do treści oferty, na podstawie której dokonano wyboru wykonawcy: tak

Dopuszczalne zmiany postanowień umowy oraz określenie warunków zmian

1. Zamawiający dopuszcza możliwość zmiany postanowień umowy w następujących przypadkach: 1) zmiana nazwy firmy Wykonawcy i Zamawiającego, 2) zmiana adresu siedziby Wykonawcy i Zamawiającego, 3) zmiana osób reprezentujących Wykonawcę i Zamawiającego, 4) zmiana konta bankowego Wykonawcy i Zamawiającego, 5) urzędowej zmiany stawek podatku VAT w okresie realizacji umowy. 2. Zmiany do umowy w przypadkach, o których mowa powyżej, mogą nastąpić na pisemny wniosek Wykonawcy lub Zamawiającego i będą mogły być wprowadzone za zgodą Stron w drodze pisemnego aneksu.

IV.4) INFORMACJE ADMINISTRACYJNE

IV.4.1) Adres strony internetowej, na której jest dostępna specyfikacja istotnych warunków zamówienia: www.wm.strazgraniczna.pl
Specyfikację istotnych warunków zamówienia można uzyskać pod adresem: Warmińsko-Mazurski Oddział Straży Granicznej, ul. Sikorskiego 78, 11-400 Kętrzyn.

IV.4.4) Termin składania wniosków o dopuszczenie do udziału w postępowaniu lub ofert: 04.03.2011 godzina 11:00, miejsce: Ofertę należy złożyć w siedzibie Zamawiającego - Kancelaria Jawna - pokój 120 Warmińsko - Mazurskiego Oddziału Straży Granicznej lub przesłać na adres: W-M OSG, ul. Sikorskiego 78, 11-400 Kętrzyn..

IV.4.5) Termin związania ofertą: okres w dniach: 30 (od ostatecznego terminu składania ofert).

IV.4.16) Informacje dodatkowe, w tym dotyczące finansowania projektu/programu ze środków Unii Europejskiej: Nie dotyczy.

IV.4.17) Czy przewiduje się unieważnienie postępowania o udzielenie zamówienia, w przypadku nieprzyznania środków pochodzących z budżetu Unii Europejskiej oraz niepodlegających zwrotowi środków z pomocy udzielonej przez państwa członkowskie Europejskiego Porozumienia o Wolnym Handlu (EFTA), które miały być przeznaczone na sfinansowanie całości lub części zamówienia: nie

ZAŁĄCZNIK I - INFORMACJE DOTYCZĄCE OFERT CZĘŚCIOWYCH

CZĘŚĆ Nr: 1 NAZWA: Artykuły ogólnospożywcze.

  • 1) Krótki opis ze wskazaniem wielkości lub zakresu zamówienia: 1. Tłuszcz roślinny do smażenia - 600kg 2. Olej słonecznikowy - 400l 3. Olej uniwersalny - 2000l 4. Sól jodowana - 1200kg 5. Cukier biały - 4000kg 6. Cukier w saszetkach - 500kg 7. Cukier puder - 60kg 8. Masło roślinne - 500kg 9. Herbata granulowana czarna - 250kg 10. Herbata czarna ekspresowa (torebka okrągła) - 80kg 11. Herbata czarna ekspresowa (torebka prostokątna) - 5kg 12. Kawa zbożowa - 80kg 13. Kawa zbożowa ekspresowa - 90kg 14. Ocet spirytusowy 10% - 1300l 15. Kisiel - 50kg 16. Żelatyna wieprzowa - 5kg 17. Kakao naturalne - 60kg 18. Kawa naturalna (rozpuszczalna, granulowana w saszetkach) - 15kg 19. Kawa naturalna (Liofilizowana, rozpuszczalna)- 60kg 20. Zupa w proszku żurek -150kg 21. Zupa w proszku barszcz biały - 150kg 22. Rosół z kury - 500kg 23. Ketchup pikantny - 150kg 24. Ketchup łagodny - 200kg 25. Musztarda sarepska - 300kg 26. Musztarda chrzanowa - 100kg 27. Majonez (opakowanie słoiki od 500 do 1000g) - 200kg 28. Majonez (opakowanie słoiki od 200 do 300g) - 200kg 29. Miód naturalny - 200kg 30. Mąka pszenna luksusowa - 1500kg 31. Mąka tortowa - 500kg 32. Kasza jęczmienna wiejska - 200kg 33. Kasza jęczmienna perłowa - 400kg 34. Groch łuskany - 400kg 35. Fasola drobna - 400kg 36. Fasola średnia - 200kg 37. Mąka ziemniaczana - 100kg 38. Kasza gryczana - 500kg 39. Ryż długoziarnisty - 1000kg 40. Makaron spaghetti - 100kg 41. Makaron świderki - 700kg 42. Makaron łazanki - 300kg 43. Makaron nitki - 200kg 44. Płatki kukurydziane - 300kg 45. Płatki kukurydziane z miodem i orzechami - 200kg 46. Płatki owsiane błyskawiczne - 150kg 47. Płatki ryżowe błyskawiczne - 200kg 48. Musli tradycyjne - 300kg 49. Czekolada pełnomleczna - 150kg 50. Batonik z nugatowym nadzieniem (oblany karmelem i mleczną czekoladą) - 150kg 51. Batonik z nugatowym nadzieniem (ze świeżo prażonymi orzechami ziemnymi, oblany karmelem i mleczna czekoladą) - 100kg 52. Nadziewany wafel z karmelem - 100kg 53. Przyprawa w płynie do zup - 400l 54. Pieprz czarny, naturalny - 60kg 55. Papryka mielona słodka - 15kg 56. Papryka mielona ostra - 15kg 57. Liść laurowy - 8kg 58. Ziele angielskie - 15kg 59. Majeranek - 8kg 60. Czosnek suszony granulowany - 25kg 61. Kwasek cytrynowy - 35kg 62. Cukier wanilinowy - 8kg 63. Pieprz ziołowy - 10kg 64. Cynamon - 8kg 65. Uniwersalna przyprawa do potraw - 150kg 66. Przyprawa do mięs - 20kg 67. Przyprawa do kurczaka- 60kg 68. Przyprawa do potraw z ziemniaków - 10kg 69. Oregano - 2kg 70. Zioła prowansalskie - 2kg 71. Budyń - 25kg 72. Herbatniki - 100kg 73. Biszkopty - 100kg 74. Chrupki kukurydziane - 200kg 75. Kasza manna - 100kg 76. Sos ziołowy do sałatek - 6kg 77. Sos ziołowy do sałatek - włoski - 6kg 78. Sos ziołowy do sałatek - koperkowy - 6kg 79. Proszek do pieczenia - 3kg 80. Koperek włoski - 5kg 81. Rumianek - 5kg 82. Mleko początkowe dla niemowląt od urodzenia - 70kg 83. Mleko następne dla niemowląt powyżej 6 miesiąca życia - 70kg 84. Mleko modyfikowane dla dzieci powyżej 1 roku życia - 30kg 85. Kaszka mleczno-ryżowa z owocami - 100kg 86. Kaszka mleczno-ryżowa z owocami - 100kg 87. Mleko początkowe dla niemowląt od urodzenia - 30kg 88. Mleko następne dla niemowląt powyżej 6 miesiąca - 30kg 89. Mleko następne dla niemowląt powyżej 9 miesiąca - 20kg Opis przedmiotu zamówienia zawarty jest w załączniku nr 1a do SIWZ..

  • 2) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 15.41.22.00-1, 15.41.12.00-4, 15.83.12.00-4, 15.86.32.00-7, 15.86.41.00-3, 15.87.11.10-8, 15.61.21.00-2, 15.61.41.00-6, 15.51.17.00-0.

  • 3) Czas trwania lub termin wykonania: Zakończenie: 31.03.2012.

  • 4) Kryteria oceny ofert: najniższa cena.


CZĘŚĆ Nr: 2 NAZWA: Przetwory owocowe i warzywne.

  • 1) Krótki opis ze wskazaniem wielkości lub zakresu zamówienia: 1. Dżem - 800kg 2. Koncentrat pomidorowy 30% (opakowania słoiki o pojemności od 150 do 300 ml ) - 100kg 3. Koncentrat pomidorowy 30% (opakowania słoiki o pojemności od 0,500 do 0,900 ml) - 300kg 4. Marchew konserwowa - 600kg 5. Sałatka wielowarzywna - 500kg 6. Chrzan tarty - 200kg 7. Ćwikła z chrzanem - 100kg 8. Ogórek konserwowy - 1200kg 9. Kompot wiśniowy - 2000l 10. Kompot z czarnej porzeczki - 1200l 11. Kompot truskawkowy - 1500l 12. Przecier ogórkowy - 150kg 13. Groszek z marchewką - 400kg 14. Groszek konserwowy - 400kg 15. Fasolka szparagowa konserwowa - 600kg 16. Kukurydza konserwowa - 300kg 17. Papryka konserwowa - 1200kg 18. Zaprawa kompotowa malinowa - 700l 19. Zaprawa kompotowa wiśniowa - 500l 20. Zaprawa kompotowa wieloowocowa - 700l 21. Fasola czerwona konserwowa - 200kg 22. Marmolada - 200kg 23. Sok pomarańczowy 100% (opakowanie karton 1 l) - 300l 24. Sok grejpfrutowy 100% (opakowanie karton 1 l) - 200l 25. Sok jabłkowy 100% (opakowanie karton 1 l) - 300l 26. Nektar z czarnych porzeczek (opakowanie karton 1 l) - 300l 27. Sok pomarańczowy 100% (opakowanie karton 2 l) - 300l 28. Sok grejpfrutowy 100% (opakowanie karton 2 l) - 200l 29. Sok jabłkowy 100% (opakowanie karton 2 l) - 200l 30. Nektar z czarnych porzeczek (opakowanie karton 2 l) - 200l 31. Sok z marchwi, jabłek i dowolny smak owocu - 1500l 32. Sok z bananów, jabłek i dowolny smak owocu - 1500l 33. Napój dla niemowląt po 4 miesiącu - 300l 34. Nektar dla niemowląt po 6 miesiącu - 150l 35. Nektar dla niemowląt po 9 miesiącu - 150l Opis przedmiotu zamówienia zawarty jest w załączniku nr 1b do SIWZ..

  • 2) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 15.33.22.90-3, 15.33.14.27-6, 15.33.14.00-1, 15.33.24.00-8, 15.32.00.00-7, 15.32.11.00-5.

  • 3) Czas trwania lub termin wykonania: Zakończenie: 31.03.2012.

  • 4) Kryteria oceny ofert: najniższa cena.


Podziel się

Poleć ten przetarg znajomemu poleć

Wydrukuj przetarg drukuj

Dodaj ten przetarg do obserwowanych obserwuj








Uwaga: podstawą prezentowanych tutaj informacji są dane publikowane przez Urząd Zamówień Publicznych w Biuletynie Zamówień Publicznych. Treść ogłoszenia widoczna na eGospodarka.pl jest zgodna z treścią tegoż ogłoszenia dostępną w BZP w dniu publikacji. Redakcja serwisu eGospodarka.pl dokłada wszelkich starań, aby zamieszczone tutaj informacje były kompletne i zgodne z prawdą. Nie może jednak zagwarantować ich poprawności i nie ponosi żadnej odpowiedzialności za jakiekolwiek szkody powstałe w wyniku korzystania z nich.


Jeśli chcesz dodać ogłoszenie do serwisu, zapoznaj się z naszą ofertą:

chcę zamieszczać ogłoszenia

Dodaj swoje pytanie

Najnowsze orzeczenia

Wpisz nazwę miasta, dla którego chcesz znaleźć jednostkę ZUS.