Ten przetarg został już zakończony. Zobacz wynik tego przetargu
Ogłoszenie z dnia 2011-02-22
Kętrzyn: Dostawy artykułów ogólnospożywczych i przetworów owocowych i warzywnych do Warmińsko-Mazurskiego Oddziału Straży Granicznej
Numer ogłoszenia: 61597 - 2011; data zamieszczenia: 22.02.2011
OGŁOSZENIE O ZAMÓWIENIU - dostawy
Zamieszczanie ogłoszenia: obowiązkowe.
Ogłoszenie dotyczy: zamówienia publicznego.
SEKCJA I: ZAMAWIAJĄCY
I. 1) NAZWA I ADRES: Warmińsko-Mazurski Oddział Straży Granicznej w Kętrzynie , ul. Sikorskiego 78, 11-401 Kętrzyn, woj. warmińsko-mazurskie, tel. 89 750 31 88, faks 89 750 37 54.
- Adres strony internetowej zamawiającego: www.wm.strazgraniczna.pl
- Adres strony internetowej, pod którym dostępne są informacje dotyczące dynamicznego systemu zakupów: Nie dotyczy
I. 2) RODZAJ ZAMAWIAJĄCEGO: Administracja rządowa terenowa.
SEKCJA II: PRZEDMIOT ZAMÓWIENIA
II.1) OKREŚLENIE PRZEDMIOTU ZAMÓWIENIA
II.1.1) Nazwa nadana zamówieniu przez zamawiającego: Dostawy artykułów ogólnospożywczych i przetworów owocowych i warzywnych do Warmińsko-Mazurskiego Oddziału Straży Granicznej.
II.1.2) Rodzaj zamówienia: dostawy.
II.1.3) Określenie przedmiotu oraz wielkości lub zakresu zamówienia: 1. Przedmiotem zamówienia są dostawy artykułów ogólnospożywczych i przetworów owocowych i warzywnych do Warmińsko-Mazurskiego Oddziału Straży Granicznej. 2. Opis przedmiotu zamówienia stanowi załącznik nr 1a, 1b do SIWZ. 3. Zamawiający dopuszcza możliwości składania ofert częściowych na jedną lub więcej części: Część nr 1 -Artykułu ogólnospożywcze - 19 312 kg, 4 100 l (załącznik nr 1a) Część nr 2 -Przetwory owocowe i warzywne -7 250 kg, 12 200 l (załącznik nr 1b).
II.1.4) Czy przewiduje się udzielenie zamówień uzupełniających: nie.
II.1.5) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 15.41.22.00-1, 15.41.12.00-4, 15.83.12.00-4, 15.86.32.00-7, 15.86.41.00-3, 15.87.11.10-8, 15.61.21.00-2, 15.61.41.00-6, 15.51.17.00-0, 15.33.22.90-3, 15.33.14.27-6, 15.33.14.00-1, 15.33.24.00-8, 15.32.00.00-7, 15.32.11.00-5.
II.1.6) Czy dopuszcza się złożenie oferty częściowej: tak, liczba części: 2.
II.1.7) Czy dopuszcza się złożenie oferty wariantowej: nie.
II.2) CZAS TRWANIA ZAMÓWIENIA LUB TERMIN WYKONANIA: Zakończenie: 31.03.2012.
SEKCJA III: INFORMACJE O CHARAKTERZE PRAWNYM, EKONOMICZNYM, FINANSOWYM I TECHNICZNYM
III.1) WADIUM
Informacja na temat wadium: Zamawiający nie wymaga wniesienia wadium.
III.2) ZALICZKI
- Czy przewiduje się udzielenie zaliczek na poczet wykonania zamówienia: nie
III.3) WARUNKI UDZIAŁU W POSTĘPOWANIU ORAZ OPIS SPOSOBU DOKONYWANIA OCENY SPEŁNIANIA TYCH WARUNKÓW
III. 3.1) Uprawnienia do wykonywania określonej działalności lub czynności, jeżeli przepisy prawa nakładają obowiązek ich posiadania
Opis sposobu dokonywania oceny spełniania tego warunku
Zamawiający nie konkretyzuje warunku.
III.3.2) Wiedza i doświadczenie
Opis sposobu dokonywania oceny spełniania tego warunku
Zamawiający nie konkretyzuje warunku.
III.3.3) Potencjał techniczny
Opis sposobu dokonywania oceny spełniania tego warunku
Zamawiający nie konkretyzuje warunku.
III.3.4) Osoby zdolne do wykonania zamówienia
Opis sposobu dokonywania oceny spełniania tego warunku
Zamawiający nie konkretyzuje warunku.
III.3.5) Sytuacja ekonomiczna i finansowa
Opis sposobu dokonywania oceny spełniania tego warunku
Zamawiający nie konkretyzuje warunku.
III.4) INFORMACJA O OŚWIADCZENIACH LUB DOKUMENTACH, JAKIE MAJĄ DOSTARCZYĆ WYKONAWCY W CELU POTWIERDZENIA SPEŁNIANIA WARUNKÓW UDZIAŁU W POSTĘPOWANIU ORAZ NIEPODLEGANIA WYKLUCZENIU NA PODSTAWIE ART. 24 UST. 1 USTAWY
-
III.4.1) W zakresie wykazania spełniania przez wykonawcę warunków, o których mowa w art. 22 ust. 1 ustawy, oprócz oświadczenia o spełnieniu warunków udziału w postępowaniu, należy przedłożyć:
III.4.2) W zakresie potwierdzenia niepodlegania wykluczeniu na podstawie art. 24 ust. 1 ustawy, należy przedłożyć:
- oświadczenie o braku podstaw do wykluczenia
- aktualny odpis z właściwego rejestru, jeżeli odrębne przepisy wymagają wpisu do rejestru, w celu wykazania braku podstaw do wykluczenia w oparciu o art. 24 ust. 1 pkt 2 ustawy, wystawiony nie wcześniej niż 6 miesięcy przed upływem terminu składania wniosków o dopuszczenie do udziału w postępowaniu o udzielenie zamówienia albo składania ofert, a w stosunku do osób fizycznych oświadczenie w zakresie art. 24 ust. 1 pkt 2 ustawy
-
III.4.3) Dokumenty podmiotów zagranicznych
Jeżeli wykonawca ma siedzibę lub miejsce zamieszkania poza terytorium Rzeczypospolitej Polskiej, przedkłada:
III.4.3.1) dokument wystawiony w kraju, w którym ma siedzibę lub miejsce zamieszkania potwierdzający, że:
- nie otwarto jego likwidacji ani nie ogłoszono upadłości - wystawiony nie wcześniej niż 6 miesięcy przed upływem terminu składania wniosków o dopuszczenie do udziału w postępowaniu o udzielenie zamówienia albo składania ofert
III.6) INNE DOKUMENTY
Inne dokumenty niewymienione w pkt III.4) albo w pkt III.5)
Nie dotyczy
III.7) Czy ogranicza się możliwość ubiegania się o zamówienie publiczne tylko dla wykonawców, u których ponad 50 % pracowników stanowią osoby niepełnosprawne: nie
SEKCJA IV: PROCEDURA
IV.1) TRYB UDZIELENIA ZAMÓWIENIA
IV.1.1) Tryb udzielenia zamówienia: przetarg nieograniczony.
IV.2) KRYTERIA OCENY OFERT
IV.2.1) Kryteria oceny ofert: najniższa cena.
IV.2.2) Czy przeprowadzona będzie aukcja elektroniczna: nie.
IV.3) ZMIANA UMOWY
Czy przewiduje się istotne zmiany postanowień zawartej umowy w stosunku do treści oferty, na podstawie której dokonano wyboru wykonawcy: tak
Dopuszczalne zmiany postanowień umowy oraz określenie warunków zmian
1. Zamawiający dopuszcza możliwość zmiany postanowień umowy w następujących przypadkach: 1) zmiana nazwy firmy Wykonawcy i Zamawiającego, 2) zmiana adresu siedziby Wykonawcy i Zamawiającego, 3) zmiana osób reprezentujących Wykonawcę i Zamawiającego, 4) zmiana konta bankowego Wykonawcy i Zamawiającego, 5) urzędowej zmiany stawek podatku VAT w okresie realizacji umowy. 2. Zmiany do umowy w przypadkach, o których mowa powyżej, mogą nastąpić na pisemny wniosek Wykonawcy lub Zamawiającego i będą mogły być wprowadzone za zgodą Stron w drodze pisemnego aneksu.
IV.4) INFORMACJE ADMINISTRACYJNE
IV.4.1) Adres strony internetowej, na której jest dostępna specyfikacja istotnych warunków zamówienia: www.wm.strazgraniczna.pl
Specyfikację istotnych warunków zamówienia można uzyskać pod adresem: Warmińsko-Mazurski Oddział Straży Granicznej, ul. Sikorskiego 78, 11-400 Kętrzyn.
IV.4.4) Termin składania wniosków o dopuszczenie do udziału w postępowaniu lub ofert: 04.03.2011 godzina 11:00, miejsce: Ofertę należy złożyć w siedzibie Zamawiającego - Kancelaria Jawna - pokój 120 Warmińsko - Mazurskiego Oddziału Straży Granicznej lub przesłać na adres: W-M OSG, ul. Sikorskiego 78, 11-400 Kętrzyn..
IV.4.5) Termin związania ofertą: okres w dniach: 30 (od ostatecznego terminu składania ofert).
IV.4.16) Informacje dodatkowe, w tym dotyczące finansowania projektu/programu ze środków Unii Europejskiej: Nie dotyczy.
IV.4.17) Czy przewiduje się unieważnienie postępowania o udzielenie zamówienia, w przypadku nieprzyznania środków pochodzących z budżetu Unii Europejskiej oraz niepodlegających zwrotowi środków z pomocy udzielonej przez państwa członkowskie Europejskiego Porozumienia o Wolnym Handlu (EFTA), które miały być przeznaczone na sfinansowanie całości lub części zamówienia: nie
ZAŁĄCZNIK I - INFORMACJE DOTYCZĄCE OFERT CZĘŚCIOWYCH
CZĘŚĆ Nr: 1 NAZWA: Artykuły ogólnospożywcze.
1) Krótki opis ze wskazaniem wielkości lub zakresu zamówienia: 1. Tłuszcz roślinny do smażenia - 600kg 2. Olej słonecznikowy - 400l 3. Olej uniwersalny - 2000l 4. Sól jodowana - 1200kg 5. Cukier biały - 4000kg 6. Cukier w saszetkach - 500kg 7. Cukier puder - 60kg 8. Masło roślinne - 500kg 9. Herbata granulowana czarna - 250kg 10. Herbata czarna ekspresowa (torebka okrągła) - 80kg 11. Herbata czarna ekspresowa (torebka prostokątna) - 5kg 12. Kawa zbożowa - 80kg 13. Kawa zbożowa ekspresowa - 90kg 14. Ocet spirytusowy 10% - 1300l 15. Kisiel - 50kg 16. Żelatyna wieprzowa - 5kg 17. Kakao naturalne - 60kg 18. Kawa naturalna (rozpuszczalna, granulowana w saszetkach) - 15kg 19. Kawa naturalna (Liofilizowana, rozpuszczalna)- 60kg 20. Zupa w proszku żurek -150kg 21. Zupa w proszku barszcz biały - 150kg 22. Rosół z kury - 500kg 23. Ketchup pikantny - 150kg 24. Ketchup łagodny - 200kg 25. Musztarda sarepska - 300kg 26. Musztarda chrzanowa - 100kg 27. Majonez (opakowanie słoiki od 500 do 1000g) - 200kg 28. Majonez (opakowanie słoiki od 200 do 300g) - 200kg 29. Miód naturalny - 200kg 30. Mąka pszenna luksusowa - 1500kg 31. Mąka tortowa - 500kg 32. Kasza jęczmienna wiejska - 200kg 33. Kasza jęczmienna perłowa - 400kg 34. Groch łuskany - 400kg 35. Fasola drobna - 400kg 36. Fasola średnia - 200kg 37. Mąka ziemniaczana - 100kg 38. Kasza gryczana - 500kg 39. Ryż długoziarnisty - 1000kg 40. Makaron spaghetti - 100kg 41. Makaron świderki - 700kg 42. Makaron łazanki - 300kg 43. Makaron nitki - 200kg 44. Płatki kukurydziane - 300kg 45. Płatki kukurydziane z miodem i orzechami - 200kg 46. Płatki owsiane błyskawiczne - 150kg 47. Płatki ryżowe błyskawiczne - 200kg 48. Musli tradycyjne - 300kg 49. Czekolada pełnomleczna - 150kg 50. Batonik z nugatowym nadzieniem (oblany karmelem i mleczną czekoladą) - 150kg 51. Batonik z nugatowym nadzieniem (ze świeżo prażonymi orzechami ziemnymi, oblany karmelem i mleczna czekoladą) - 100kg 52. Nadziewany wafel z karmelem - 100kg 53. Przyprawa w płynie do zup - 400l 54. Pieprz czarny, naturalny - 60kg 55. Papryka mielona słodka - 15kg 56. Papryka mielona ostra - 15kg 57. Liść laurowy - 8kg 58. Ziele angielskie - 15kg 59. Majeranek - 8kg 60. Czosnek suszony granulowany - 25kg 61. Kwasek cytrynowy - 35kg 62. Cukier wanilinowy - 8kg 63. Pieprz ziołowy - 10kg 64. Cynamon - 8kg 65. Uniwersalna przyprawa do potraw - 150kg 66. Przyprawa do mięs - 20kg 67. Przyprawa do kurczaka- 60kg 68. Przyprawa do potraw z ziemniaków - 10kg 69. Oregano - 2kg 70. Zioła prowansalskie - 2kg 71. Budyń - 25kg 72. Herbatniki - 100kg 73. Biszkopty - 100kg 74. Chrupki kukurydziane - 200kg 75. Kasza manna - 100kg 76. Sos ziołowy do sałatek - 6kg 77. Sos ziołowy do sałatek - włoski - 6kg 78. Sos ziołowy do sałatek - koperkowy - 6kg 79. Proszek do pieczenia - 3kg 80. Koperek włoski - 5kg 81. Rumianek - 5kg 82. Mleko początkowe dla niemowląt od urodzenia - 70kg 83. Mleko następne dla niemowląt powyżej 6 miesiąca życia - 70kg 84. Mleko modyfikowane dla dzieci powyżej 1 roku życia - 30kg 85. Kaszka mleczno-ryżowa z owocami - 100kg 86. Kaszka mleczno-ryżowa z owocami - 100kg 87. Mleko początkowe dla niemowląt od urodzenia - 30kg 88. Mleko następne dla niemowląt powyżej 6 miesiąca - 30kg 89. Mleko następne dla niemowląt powyżej 9 miesiąca - 20kg Opis przedmiotu zamówienia zawarty jest w załączniku nr 1a do SIWZ..
2) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 15.41.22.00-1, 15.41.12.00-4, 15.83.12.00-4, 15.86.32.00-7, 15.86.41.00-3, 15.87.11.10-8, 15.61.21.00-2, 15.61.41.00-6, 15.51.17.00-0.
3) Czas trwania lub termin wykonania: Zakończenie: 31.03.2012.
4) Kryteria oceny ofert: najniższa cena.
CZĘŚĆ Nr: 2 NAZWA: Przetwory owocowe i warzywne.
1) Krótki opis ze wskazaniem wielkości lub zakresu zamówienia: 1. Dżem - 800kg 2. Koncentrat pomidorowy 30% (opakowania słoiki o pojemności od 150 do 300 ml ) - 100kg 3. Koncentrat pomidorowy 30% (opakowania słoiki o pojemności od 0,500 do 0,900 ml) - 300kg 4. Marchew konserwowa - 600kg 5. Sałatka wielowarzywna - 500kg 6. Chrzan tarty - 200kg 7. Ćwikła z chrzanem - 100kg 8. Ogórek konserwowy - 1200kg 9. Kompot wiśniowy - 2000l 10. Kompot z czarnej porzeczki - 1200l 11. Kompot truskawkowy - 1500l 12. Przecier ogórkowy - 150kg 13. Groszek z marchewką - 400kg 14. Groszek konserwowy - 400kg 15. Fasolka szparagowa konserwowa - 600kg 16. Kukurydza konserwowa - 300kg 17. Papryka konserwowa - 1200kg 18. Zaprawa kompotowa malinowa - 700l 19. Zaprawa kompotowa wiśniowa - 500l 20. Zaprawa kompotowa wieloowocowa - 700l 21. Fasola czerwona konserwowa - 200kg 22. Marmolada - 200kg 23. Sok pomarańczowy 100% (opakowanie karton 1 l) - 300l 24. Sok grejpfrutowy 100% (opakowanie karton 1 l) - 200l 25. Sok jabłkowy 100% (opakowanie karton 1 l) - 300l 26. Nektar z czarnych porzeczek (opakowanie karton 1 l) - 300l 27. Sok pomarańczowy 100% (opakowanie karton 2 l) - 300l 28. Sok grejpfrutowy 100% (opakowanie karton 2 l) - 200l 29. Sok jabłkowy 100% (opakowanie karton 2 l) - 200l 30. Nektar z czarnych porzeczek (opakowanie karton 2 l) - 200l 31. Sok z marchwi, jabłek i dowolny smak owocu - 1500l 32. Sok z bananów, jabłek i dowolny smak owocu - 1500l 33. Napój dla niemowląt po 4 miesiącu - 300l 34. Nektar dla niemowląt po 6 miesiącu - 150l 35. Nektar dla niemowląt po 9 miesiącu - 150l Opis przedmiotu zamówienia zawarty jest w załączniku nr 1b do SIWZ..
2) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 15.33.22.90-3, 15.33.14.27-6, 15.33.14.00-1, 15.33.24.00-8, 15.32.00.00-7, 15.32.11.00-5.
3) Czas trwania lub termin wykonania: Zakończenie: 31.03.2012.
4) Kryteria oceny ofert: najniższa cena.
INNE PRZETARGI Z KĘTRZYNA
- Modernizacja placu zabaw w parku przy ul. Parkowej
- Remont i modernizacja budynków placówek oświatowych powiatu kętrzyńskiego
więcej: przetargi w Kętrzynie »
PRZETARGI Z PODOBNEJ KATEGORII
- Sukcesywna dostawa artykułów żywnościowych do Szkoły Podstawowej nr 1 im. Olofa Palmego w Józefowie w roku szkolnym 2024/2025
- DOSTAWA PRZETWORÓW, PRZYPRAW I RÓŻNYCH PRODUKTÓW SPOŻYWCZYCH
- Dostawy różnych artykułów spożywczych na II półrocze 2024 r.
- Dostawy artykułów spożywczych tj.: mąki ziemniaczanej, mąki pszennej i makaronów" do zakładów karnych i aresztów śledczych w Okręgu Lubelskim.
- Sukcesywne dostawy artykułów ogólnospożywczych dla Krajowej Szkoły Sądownictwa i Prokuratury.
- Dostawa artykułów spożywczych do stołówki szkolnej w Zespole Szkół Ogólnokształcących w Brwinowie przy ul. Żwirowej 16 05-840 Brwinów
więcej: Soki owocowe i warzywne »
Uwaga: podstawą prezentowanych tutaj informacji są dane publikowane przez Urząd Zamówień Publicznych w Biuletynie Zamówień Publicznych. Treść ogłoszenia widoczna na eGospodarka.pl jest zgodna z treścią tegoż ogłoszenia dostępną w BZP w dniu publikacji. Redakcja serwisu eGospodarka.pl dokłada wszelkich starań, aby zamieszczone tutaj informacje były kompletne i zgodne z prawdą. Nie może jednak zagwarantować ich poprawności i nie ponosi żadnej odpowiedzialności za jakiekolwiek szkody powstałe w wyniku korzystania z nich.