eGospodarka.pl
eGospodarka.pl poleca

eGospodarka.plPrzetargiPrzetargi Morąg › Dostawę artykułów spożywczych do Szpitala Miejskiego w Morągu Sp. z o.o. nr sprawy 1/2016

Ten przetarg został już zakończony. Zobacz wynik tego przetargu



Ogłoszenie z dnia 2016-01-08

Morąg: Dostawę artykułów spożywczych do Szpitala Miejskiego w Morągu Sp. z o.o. nr sprawy 1/2016
Numer ogłoszenia: 5914 - 2016; data zamieszczenia: 08.01.2016
OGŁOSZENIE O ZAMÓWIENIU - dostawy

Zamieszczanie ogłoszenia: obowiązkowe.

Ogłoszenie dotyczy:

V zamówienia publicznego
zawarcia umowy ramowej
ustanowienia dynamicznego systemu zakupów (DSZ)

SEKCJA I: ZAMAWIAJĄCY

I. 1) NAZWA I ADRES: Szpital Miejski w Morągu Spółka z ograniczoną odpowiedzialnością , ul. Dąbrowskiego 16, 14-300 Morąg, woj. warmińsko-mazurskie, tel. 89 7574231, faks 89 7574593.

  • Adres strony internetowej zamawiającego: www.szpitalmorag.pl

I. 2) RODZAJ ZAMAWIAJĄCEGO: Inny: Sp.zo.o..

SEKCJA II: PRZEDMIOT ZAMÓWIENIA

II.1) OKREŚLENIE PRZEDMIOTU ZAMÓWIENIA

II.1.1) Nazwa nadana zamówieniu przez zamawiającego: Dostawę artykułów spożywczych do Szpitala Miejskiego w Morągu Sp. z o.o. nr sprawy 1/2016.

II.1.2) Rodzaj zamówienia: dostawy.

II.1.4) Określenie przedmiotu oraz wielkości lub zakresu zamówienia: Pakiet 1 . Pieczywo 1 Chleb zwykły krojony kg 7300 2Chleb razowy kg 900 3 Bułka tarta kg 90 Pakiet 2 . Mleko i jego przetwory 1Mleko UHT 2 % tłuszczu karton l 12 500 2Śmietana ukwaszona 18 procent tł.(400 ml) l300 3Masło śmietankowe 82 procent tł. kg 450 4Twaróg półtłusty kg 800 5Ser żółty pełnotłust kg 500 6Ser topiony śmietankowy (trójkąt)8szt w opakowaniu po 25 gram op 1200 7.Ser topiony śmietankowy (plastry) 8 szt w opakowaniu 150gram op 1200 8Ser topiony kostka 100 gram szt 1200 9Masło roślinne 0,25 kg kg 450 Pakiet 3 . Produkty zbożowe i ich przetwory 1Mąka pszenna typ 550 kg 600 2Mąka ziemniaczana kg 120 3Mąka kukurydziana kg 30 4Płatki owsiane zwykłe kg 360 5Płatki jęczmienne zwykłe kg 360 6Ryż biały kg 600 7Makaron świderki kg 360 8Makaron krajanka kg 480 9Kasza kukurydziana kg 20 10Kasza manna kg 480 11Kasza jęczmienna kg 480 12Kasza jęczmienna pęczak kg 60 13Kasza gryczana kg 60 14Kleik ryżowy ( 170 g) szt 360 Pakiet 4 Tłuszcze 1 Olej rzepakowy 1 l szt 480 2 Olej słonecznikowy 1 l szt 300 2 Majonez 280 g szt 150 Pakiet 5. Cukier 1 Cukier paczkowany kg 1200 2 Cukier puder (0,4 kg) kg 20 Pakiet 6. Wędlina 1Polędwica z warzywami kg 400 2Szynka drobiowa z fileta kg 400 3Szynka drobiowa mielona kg 400 4Szynka wieprzowa mielona kg 400 5Szynka wieprzowa kg 400 6Luncheonkg 400 7Parówki cienkie -powyżej 50 procent mięsa kg 400 8Kiełbasa zwyczajna kg 100 9Pasztetowa drobiowa kg 600 10Pasztet pieczony z indyka kg 600 11Szynka konserwowa kg 400 12Kiełbasa krakowska parzona kg 400 13Boczek wędzony kg 120 14Kiełbasa szynkowa kg 400 Pakiet 7 Przyprawy i inne produkty spożywcze 1Sól warzona miałka kg 360 2Kwasek cytrynowy 20 g szt 360 3Przyprawa jarzynka 200 g szt 400 4Majeranek 20 g szt 120 5Pieprz ziołowy 20 g szt 200 6Pieprz naturalny mielony 20 g szt 200 7Przyprawa maggi 1 l szt 180 8Cukier waniliowy 16 g szt 120 9Musztarda serepska 180 g szt 300 10Kisiel 40 g szt 1000 11Kawa zbożowa 0,5 kg kg 150 12Fasola Jaś kg 200 13Fasola biała drobna kg 90 14Groch połówki kg 90 15Herbata granulowana 100 g kg 140 16Herbata ekspresowa 100 szt op 12 17Liść laurowy 18 g op 100 18Ziele angielskie 20 g op 240 19Miód (jednorazowe opakowanie 25 g) szt 2400 20Ocet 0,5 l szt 500 21Kakao naturalne ciemne 100 g kg 20 22Koper suszony ( 200 g) kg 5 23Pietruszka nać suszona ( 200 g) kg 5 24Woda mineralna gazowana 1,5 l szt 2500 25Woda mineralna niegazowana 1,5 l szt 2500 26Cynamon mielony (20 g) szt 50 27Papryka słodka ( 20 g) szt 100 28Żelatyna (50 g) szt 100 29Budyń (40 g) szt 500 30Syrop -sok owocowy (1 l) szt 100 31Chrupki kukurydziane ( 250 g) szt 300 32Herbatniki paczkowane( 100 g) szt 300 33Płatki kukurydziane (1 kg ) szt 200 34Sałatka szwedzka - (słoik 400 -500 g) szt 200 35Biszkopty okrągłe kg 300 36Zioła prowansalskie (10g) szt 60 37Przyprawa do kurczaka szt 60 38Czosnek granulowany (20 g) szt 60 39Pieprz czarny ziarnisty (20 g ) szt 200 Pakiet 8 . Ryby 1Panga biała kg 300 2Sola kg 300 Pakiet 9 Mrożonki 1Kalafior mrożony kg 360 2Fasolka szparagowa zielona cięta mrożona kg 360 3Mieszanka warzywna 7 składnikowa kg 360 4Mieszanka kompotowa kg 120 5Brokuł mrożony kg 360 6Szpinak kg 300 7Marchew z groszkiem kg 360 Pakiet 10. Mięso 1Łopatka wieprzowa b k kg 1200 2Schab z k kg 400 3Karkówka wieprzowa z kością kg 400 4Boczek surowy kg 120 5Żeberka paski kg 400 6Smalec wieprzowy kostka 0,25 kg kg 50 Pakiet : 11 . Drób 1Kurczak świeży kg 1000 2Ćwiartka - kurczaka kg 2000 3Porcja rosołowa kg 500 4Wątróbka drobiowa z indyka kg 300 5Wątróbka drobiowa z kurczaka kg 300 6Filet z piersi kurczaka kg 400 7Udo kurczaka kg 2000 Pakiet 12 Warzywa 1Ziemniaki kg 14500 2.Marchew kg 5800 3Seler kg 480 4Pietruszka kg 480 5Buraki ćwikłowe kg 2500 6Por kg 240 7 Kapusta biała kg 600 8Jabłka kg 1500 9Cebula kg 120 10Kapusta pekińska kg 200 11Pieczarka kg 100 12Kapusta czerwona kg 50 Pakiet 13. Warzywa kiszone 1Ogórek kiszony kg 150 2Kapusta kiszona kg 200 Pakiet 14 Przetwory owocowe i warzywne 1Dżem poj. 260 g szt. 300 2Dżem(jednorazowe opakowanie 25 g) szt 2400 3Groszek konserwowy 400 g szt 600 4Kukurydza konserwowa 400 g szt 600 5Koncentrat pomidorowy 0,9 l - 30% szt 300 6Koncentrat pomidorowy 180 g - 30 % szt 300 7Szczaw słoik 260-280 g szt 200 Pakiet 15 Jajka 1Jajka kat Lszt20000.

II.1.5)

V przewiduje się udzielenie zamówień uzupełniających:

  • Określenie przedmiotu oraz wielkości lub zakresu zamówień uzupełniających
  • Zamawiający przewiduje udzielenie zamówień uzupełniających stanowiących przedmiot zamówienia nie przekraczających 20% wartości zamówienia.

II.1.6) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 15.81.10.00 - Pieczywo 15.51.10.00 - Mleko 15.61.33.00 - Produkty zbożowe 15.40.00.00 - Oleje i tłuszcze zwierzęce lub roślinne 15.83.00.00 - Cukier i produkty pokrewne 15.13.11.30 - Wędliny 15.87.00.00 - Przyprawy i przyprawy korzenne 15.22.10.00 - Ryby mrożone 15.33.11.00 - Warzywa świeże lub mrożone 15.11.00.00 - Mięso 15.11.20.00 - Drób 15.33.21.00 - Przetworzone owoce 15.33.10.00 - Warzywa przetworzone 03.14.25.00 - Jaja 15.30.00.00 - Owoce, warzywa i podobne produkty .

II.1.7) Czy dopuszcza się złożenie oferty częściowej: tak, liczba części: 15.

II.1.8) Czy dopuszcza się złożenie oferty wariantowej: nie.


II.2) CZAS TRWANIA ZAMÓWIENIA LUB TERMIN WYKONANIA: Okres w miesiącach: 12.

SEKCJA III: INFORMACJE O CHARAKTERZE PRAWNYM, EKONOMICZNYM, FINANSOWYM I TECHNICZNYM

III.1) WADIUM

Informacja na temat wadium: W postępowaniu nie jest przewidziane składanie wadium

III.2) ZALICZKI

III.3) WARUNKI UDZIAŁU W POSTĘPOWANIU ORAZ OPIS SPOSOBU DOKONYWANIA OCENY SPEŁNIANIA TYCH WARUNKÓW

  • III. 3.1) Uprawnienia do wykonywania określonej działalności lub czynności, jeżeli przepisy prawa nakładają obowiązek ich posiadania

    Opis sposobu dokonywania oceny spełniania tego warunku

    • zamawiający nie stawia szczegółowych wymagań dotyczących tego warunku

  • III.3.2) Wiedza i doświadczenie

    Opis sposobu dokonywania oceny spełniania tego warunku

    • zamawiający nie stawia szczegółowych wymagań dotyczących tego warunku

  • III.3.3) Potencjał techniczny

    Opis sposobu dokonywania oceny spełniania tego warunku

    • zamawiający nie stawia szczegółowych wymagań dotyczących tego warunku

  • III.3.4) Osoby zdolne do wykonania zamówienia

    Opis sposobu dokonywania oceny spełniania tego warunku

    • zamawiający nie stawia szczegółowych wymagań dotyczących tego warunku

  • III.3.5) Sytuacja ekonomiczna i finansowa

    Opis sposobu dokonywania oceny spełniania tego warunku

    • zamawiający nie stawia szczegółowych wymagań dotyczących tego warunku

III.4) INFORMACJA O OŚWIADCZENIACH LUB DOKUMENTACH, JAKIE MAJĄ DOSTARCZYĆ WYKONAWCY W CELU POTWIERDZENIA SPEŁNIANIA WARUNKÓW UDZIAŁU W POSTĘPOWANIU ORAZ NIEPODLEGANIA WYKLUCZENIU NA PODSTAWIE ART. 24 UST. 1 USTAWY

III.4.1) W zakresie wykazania spełniania przez wykonawcę warunków, o których mowa w art. 22 ust. 1 ustawy, oprócz oświadczenia o spełnianiu warunków udziału w postępowaniu należy przedłożyć:

III.4.2) W zakresie potwierdzenia niepodlegania wykluczeniu na podstawie art. 24 ust. 1 ustawy, należy przedłożyć:

  • oświadczenie o braku podstaw do wykluczenia;
  • aktualny odpis z właściwego rejestru lub z centralnej ewidencji i informacji o działalności gospodarczej, jeżeli odrębne przepisy wymagają wpisu do rejestru lub ewidencji, w celu wykazania braku podstaw do wykluczenia w oparciu o art. 24 ust. 1 pkt 2 ustawy, wystawiony nie wcześniej niż 6 miesięcy przed upływem terminu składania wniosków o dopuszczenie do udziału w postępowaniu o udzielenie zamówienia albo składania ofert;
  • wykonawca powołujący się przy wykazywaniu spełniania warunków udziału w postępowaniu na zasoby innych podmiotów, które będą brały udział w realizacji części zamówienia, przedkłada także dokumenty dotyczące tego podmiotu w zakresie wymaganym dla wykonawcy, określonym w pkt III.4.2.

III.4.3) Dokumenty podmiotów zagranicznych

Jeżeli wykonawca ma siedzibę lub miejsce zamieszkania poza terytorium Rzeczypospolitej Polskiej, przedkłada:

III.4.3.1) dokument wystawiony w kraju, w którym ma siedzibę lub miejsce zamieszkania potwierdzający, że:

  • nie otwarto jego likwidacji ani nie ogłoszono upadłości - wystawiony nie wcześniej niż 6 miesięcy przed upływem terminu składania wniosków o dopuszczenie do udziału w postępowaniu o udzielenie zamówienia albo składania ofert;

III.4.4) Dokumenty dotyczące przynależności do tej samej grupy kapitałowej

  • lista podmiotów należących do tej samej grupy kapitałowej w rozumieniu ustawy z dnia 16 lutego 2007 r. o ochronie konkurencji i konsumentów albo informacji o tym, że nie należy do grupy kapitałowej;

III.5) INFORMACJA O DOKUMENTACH POTWIERDZAJĄCYCH, ŻE OFEROWANE DOSTAWY, USŁUGI LUB ROBOTY BUDOWLANE ODPOWIADAJĄ OKREŚLONYM WYMAGANIOM

W zakresie potwierdzenia, że oferowane roboty budowlane, dostawy lub usługi odpowiadają określonym wymaganiom należy przedłożyć:

  • inne dokumenty

    - Oświadczenie o obowiązujących w zakładzie zasadach systemu HACCP - analizy zagrożeń i krytycznych punktów kontroli wg. wzoru- załącznik nr 6 Nie dotyczy zadania 12 - decyzję o przystosowaniu środka transportu do przewożenia artykułów spożywczych Nie dotyczy zadania 12

III.6) INNE DOKUMENTY

Inne dokumenty niewymienione w pkt III.4) albo w pkt III.5)

1.Wypełniony i podpisany formularz ofertowy i cenowy - załącznik nr 1 i 2 do SIWZ 2.W przypadku, gdy umocowanie do reprezentowania wykonawcy nie wynika ze stosownego dokumentu, a w szczególności z odpisu z właściwego rejestru, należy załączyć stosowne pełnomocnictwo.

SEKCJA IV: PROCEDURA

IV.1) TRYB UDZIELENIA ZAMÓWIENIA

IV.1.1) Tryb udzielenia zamówienia: przetarg nieograniczony.

IV.2) KRYTERIA OCENY OFERT

IV.2.1) Kryteria oceny ofert: cena oraz inne kryteria związane z przedmiotem zamówienia:

  • 1 - Cena - 95
  • 2 - Termin dostawy - 5

IV.2.2)

  przeprowadzona będzie aukcja elektroniczna, adres strony, na której będzie prowadzona:

IV.3) ZMIANA UMOWY

przewiduje się istotne zmiany postanowień zawartej umowy w stosunku do treści oferty, na podstawie której dokonano wyboru wykonawcy:

Dopuszczalne zmiany postanowień umowy oraz określenie warunków zmian

a /zmiany stawki podatku VAT, przy czym zmianie ulegnie wyłącznie cena brutto, cena netto pozostanie bez zmian; b/Zmiany wymienione w ppkt a), następują z mocy prawa i obowiązują od dnia obowiązywania odpowiednich przepisów c/ strony dopuszczają zmianę cen jednostkowych asortymentu objętego umową w przypadku zmiany wielkości opakowania wprowadzonej przez producenta z zachowaniem zasady proporcjonalności w stosunku do ceny objętej umową. d/ przedłużenia terminu obowiązywania umowy do chwili wyczerpania się wartości umowy.

IV.4) INFORMACJE ADMINISTRACYJNE

IV.4.1) Adres strony internetowej, na której jest dostępna specyfikacja istotnych warunków zamówienia: www.szpitalmorag.pl
Specyfikację istotnych warunków zamówienia można uzyskać pod adresem: Szpital Miejski w Morągu Spółka z ograniczoną odpowiedzialnością ul. Dąbrowskiego 16 14-300 Morąg Budynek administracji, pokój nr 18.

IV.4.4) Termin składania wniosków o dopuszczenie do udziału w postępowaniu lub ofert: 18.01.2016 godzina 10:45, miejsce: Szpital Miejski w Morągu Spółka z ograniczoną odpowiedzialnością ul. Dąbrowskiego 16 14-300 Morąg Budynek administracji, pokój nr 18.

IV.4.5) Termin związania ofertą: okres w dniach: 30 (od ostatecznego terminu składania ofert).

IV.4.17) Czy przewiduje się unieważnienie postępowania o udzielenie zamówienia, w przypadku nieprzyznania środków pochodzących z budżetu Unii Europejskiej oraz niepodlegających zwrotowi środków z pomocy udzielonej przez państwa członkowskie Europejskiego Porozumienia o Wolnym Handlu (EFTA), które miały być przeznaczone na sfinansowanie całości lub części zamówienia: nie

Podziel się

Poleć ten przetarg znajomemu poleć

Wydrukuj przetarg drukuj

Dodaj ten przetarg do obserwowanych obserwuj








Uwaga: podstawą prezentowanych tutaj informacji są dane publikowane przez Urząd Zamówień Publicznych w Biuletynie Zamówień Publicznych. Treść ogłoszenia widoczna na eGospodarka.pl jest zgodna z treścią tegoż ogłoszenia dostępną w BZP w dniu publikacji. Redakcja serwisu eGospodarka.pl dokłada wszelkich starań, aby zamieszczone tutaj informacje były kompletne i zgodne z prawdą. Nie może jednak zagwarantować ich poprawności i nie ponosi żadnej odpowiedzialności za jakiekolwiek szkody powstałe w wyniku korzystania z nich.


Jeśli chcesz dodać ogłoszenie do serwisu, zapoznaj się z naszą ofertą:

chcę zamieszczać ogłoszenia

Dodaj swoje pytanie

Najnowsze orzeczenia

Wpisz nazwę miasta, dla którego chcesz znaleźć jednostkę ZUS.