Ten przetarg został już zakończony. Zobacz wynik tego przetargu
Ogłoszenie z dnia 2010-03-03
Gródek n/Dunajcem: Dostawa art. mleczarskich i tłuszczy oraz pieczywa i wyrobów piekarniczych
Numer ogłoszenia: 58566 - 2010; data zamieszczenia: 03.03.2010
OGŁOSZENIE O ZAMÓWIENIU - dostawy
Zamieszczanie ogłoszenia: obowiązkowe.
Ogłoszenie dotyczy: zamówienia publicznego.
SEKCJA I: ZAMAWIAJĄCY
I. 1) NAZWA I ADRES: Ośrodek Doskonalenia Kadr Służby Więziennej w Bartkowej , Bartkowa 207, 33-318 Gródek n/Dunajcem, woj. małopolskie, tel. 018 4401064, faks 018 4401065.
- Adres strony internetowej zamawiającego: http://www.sw.gov.pl/index.php/jednostki/6/323
I. 2) RODZAJ ZAMAWIAJĄCEGO: Inny: Jednostka organizacyjna Słuzby Więziennej.
SEKCJA II: PRZEDMIOT ZAMÓWIENIA
II.1) OKREŚLENIE PRZEDMIOTU ZAMÓWIENIA
II.1.1) Nazwa nadana zamówieniu przez zamawiającego: Dostawa art. mleczarskich i tłuszczy oraz pieczywa i wyrobów piekarniczych.
II.1.2) Rodzaj zamówienia: dostawy.
II.1.3) Określenie przedmiotu oraz wielkości lub zakresu zamówienia: Przedmiotem zamówienia publicznego są dostawy asortymentu z: GRUPY I - artykuły mleczarskie i tłuszcze. GRUPY II - pieczywo i wyroby piekarnicze. wyprodukowanych zgodnie z obowiązującymi w tym zakresie Polskimi Normami i wymogami. GRUPA I - ARTYKUŁY MLECZARSKIE I TŁUSZCZE. - artykuły mleczarskie i tłuszcze. Jm. ilość Symbol PCV 1. Jogurt pyszny danone 100-150g szt 500 15551310-1 2. Jogurt 150g. Jogobella szt 400 15551310-1 3. Jogurt naturalny l 60 15551310-1 4. Ser pleśniowy 100-150g Kg 50 15544000-3 5. Mleko skondensowane niesłodzone 411g kg 80 15551310-1 6. Mleko w proszku pełne 500g Kg 270 15551310-1 7. Ser fetta 30 % 270g Kg 100 15543100-7 8. Ser fromage 100g Kg 130 15511600-9 9. Ser homogenizowany owocowy miechów - Danio 150g Kg 100 15511700-0 10. Ser oscypek kg 60 15542300-2 11. Ser homogenizowany Turek 450g Kg 130 15543000-6 12. Ser edamski Kg 130 15543000-6 13. Ser salami Kg 150 15544000-3 14. Ser radamer kg 80 15543000-6 15. Ser gouda Kg 120 15544000-3 16. Ser wędzony-rolada ustrzycka Kg 120 15544000-3 17. Ser mozarrellla Kg 70 15544000-3 18. Ser jednorazowy 20g ( catering) szt 1200 15544000-3 19. Ser ziarnisty 150g Kg 170 15544000-3 20. Ser topiony 25g Kg 150 15544000-3 21. Ser topiony - kostka 100g kg 40 15544000-3 22. Ser topiony Kiri 20g ( catering ) szt 1800 15543000-6 23. Ser tartare 150g Kg 130 15543000-6 24. Bryndza - kubki 100-150g Kg 50 15543000-6 25. Serek kremowy łososiowy 125g Kg 70 15543000-6 26. Serek kremowy 125g Kg 50 15543000-6 27. Ser almette 150g Kg 130 15543000-6 28. Serek do chleba Turek 150g kg 80 15543000-6 29. Twaróg półtłusty kostka 250g Kg 130 15543000-6 30. Twaróg mielony -piekarniczy kg 60 15543000-6 31. Śmietana 18% kubki 400ml l 1100 15543000-6 32. Śmietana kremówka 30% karton l 50 15542100-0 33. Smietanka do kawy jednorazowa szt 12000 15542100-0 34. Masło 200g kg 360 15512000-0 35. Olej 0,9- -3 l l 550 15512000-0 36. Margaryna palma 250g kg 170 15512000-0 37. Masło roślinne 500g kg 100 15531000-8 38. Masło jednorazowe 10g szt 1000 15411100-3 GRUPA II : PIECZYWO I WYROBY PIEKARNICZE. Nazwa artykułu j. miary ilość Symbol CPV 1. Chleb pszenny kg 4500 15811000- 6 2. Chleb razowy kg 1500 15811000- 6 3. Chleb gruboziarnisty kg 500 15811000- 6 4. Bułki 50g pszenne szt 500 15811000- 6 55. Bułka tarta kg 150 15811000- 6 Są to orientacyjne ilości planowanych zakupów w 2010-2011 r. Uwaga: 1. Podane orientacyjne ilości w/w produktów mają charakter szacunkowy, co oznacza że nie stanowią ostatecznego wymiaru zamówienia, w wyniku czego nie mogą być podstawą do zgłaszania roszczeń z tytułu nie zrealizowanych dostaw lub podstawą do odmowy realizacji dostaw. Zamawiający zastrzega sobie prawo zmniejszenia wielkości dostaw..
II.1.4) Czy przewiduje się udzielenie zamówień uzupełniających: nie.
II.1.5) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 15.55.13.10 - Jogurt bez dodatków substancji smakowych 15.54.40.00 - Ser twardy 15.54.31.00 - Ser z przerostami pleśni 15.51.16.00 - Mleko skondensowane 15.51.17.00 - Mleko w proszku 15.54.23.00 - Ser feta 15.54.30.00 - Sery scalone, sproszkowane, z przerostami pleśni i pozostałe sery 15.53.10.00 - 15.53.10.00 15.81.10.00 - Pieczywo .
II.1.6) Czy dopuszcza się złożenie oferty częściowej: tak, liczba części: 2.
II.1.7) Czy dopuszcza się złożenie oferty wariantowej: nie.
II.2) CZAS TRWANIA ZAMÓWIENIA LUB TERMIN WYKONANIA: Rozpoczęcie: 01.04.2010.
SEKCJA III: INFORMACJE O CHARAKTERZE PRAWNYM, EKONOMICZNYM, FINANSOWYM I TECHNICZNYM
III.2) ZALICZKI
- Czy przewiduje się udzielenie zaliczek na poczet wykonania zamówienia: nie
III.3) WARUNKI UDZIAŁU W POSTĘPOWANIU ORAZ OPIS SPOSOBU DOKONYWANIA OCENY SPEŁNIANIA TYCH WARUNKÓW
III. 3.1) Uprawnienia do wykonywania określonej działalności lub czynności, jeżeli przepisy prawa nakładają obowiązek ich posiadania
Opis sposobu dokonywania oceny spełniania tego warunku
Ocena spełnienia warunków udziału w postępowaniu zostanie dokonana na podstawie wypełnionych dokumentów i oświadczeń (spełnia/ nie spełnia.) Nie spełnienie jednego lub więcej warunków będzie skutkować wykluczeniem z postępowania.
III.4) INFORMACJA O OŚWIADCZENIACH LUB DOKUMENTACH, JAKIE MAJĄ DOSTARCZYĆ WYKONAWCY W CELU POTWIERDZENIA SPEŁNIANIA WARUNKÓW UDZIAŁU W POSTĘPOWANIU ORAZ NIEPODLEGANIA WYKLUCZENIU NA PODSTAWIE ART. 24 UST. 1 USTAWY
-
III.4.1) W zakresie wykazania spełniania przez wykonawcę warunków, o których mowa w art. 22 ust. 1 ustawy, oprócz oświadczenia o spełnieniu warunków udziału w postępowaniu, należy przedłożyć:
III.4.2) W zakresie potwierdzenia niepodlegania wykluczeniu na podstawie art. 24 ust. 1 ustawy, należy przedłożyć:
- aktualny odpis z właściwego rejestru, jeżeli odrębne przepisy wymagają wpisu do rejestru, w celu wykazania braku podstaw do wykluczenia w oparciu o art. 24 ust. 1 pkt 2 ustawy, wystawiony nie wcześniej niż 6 miesięcy przed upływem terminu składania wniosków o dopuszczenie do udziału w postępowaniu o udzielenie zamówienia albo składania ofert, a w stosunku do osób fizycznych oświadczenie w zakresie art. 24 ust. 1 pkt 2 ustawy
III.7) Czy ogranicza się możliwość ubiegania się o zamówienie publiczne tylko dla wykonawców, u których ponad 50 % pracowników stanowią osoby niepełnosprawne: nie
SEKCJA IV: PROCEDURA
IV.1) TRYB UDZIELENIA ZAMÓWIENIA
IV.1.1) Tryb udzielenia zamówienia: przetarg nieograniczony.
IV.2) KRYTERIA OCENY OFERT
IV.2.1) Kryteria oceny ofert: cena oraz dodatkowe kryteria i ich znaczenie:
- 1 - Cena - 85
- 2 - Utrzymanie stałej ceny - 15
IV.2.2) Czy przeprowadzona będzie aukcja elektroniczna: nie.
IV.3) ZMIANA UMOWY
Czy przewiduje się istotne zmiany postanowień zawartej umowy w stosunku do treści oferty, na podstawie której dokonano wyboru wykonawcy: nie
IV.4) INFORMACJE ADMINISTRACYJNE
IV.4.1) Adres strony internetowej, na której jest dostępna specyfikacja istotnych warunków zamówienia: http://www.sw.gov.pl/index.php/zamowienia/6/112
Specyfikację istotnych warunków zamówienia można uzyskać pod adresem: Ośrodek Doskonalenia Kadr Słuzby Więziennej w Bartkowej
Bartkowa 207
33-318 Gródek n/Dunajcem
Pokój 122.
IV.4.4) Termin składania wniosków o dopuszczenie do udziału w postępowaniu lub ofert: 15.03.2010 godzina 10:00, miejsce: Ośrodek Doskonalenia Kadr Słuzby Więziennej w Bartkowej Bartkowa 207 33-318 Gródek n/Dunajcem Recepcja.
IV.4.5) Termin związania ofertą: okres w dniach: 30 (od ostatecznego terminu składania ofert).
IV.4.17) Czy przewiduje się unieważnienie postępowania o udzielenie zamówienia, w przypadku nieprzyznania środków pochodzących z budżetu Unii Europejskiej oraz niepodlegających zwrotowi środków z pomocy udzielonej przez państwa członkowskie Europejskiego Porozumienia o Wolnym Handlu (EFTA), które miały być przeznaczone na sfinansowanie całości lub części zamówienia: nie
PRZETARGI Z PODOBNEJ KATEGORII
- "Dostawy pieczywa i wyrobów piekarniczych do Zakładu Karnego w Nowym Sączu"
- Sukcesywna dostawa artykułów żywnościowych do Szkoły Podstawowej nr 1 im. Olofa Palmego w Józefowie w roku szkolnym 2024/2025
- Dostawa żywności do stołówki internatu przy Zespole Szkół im . Wincentego Witosa w Zarzeczu - II połowa 2024 r. - postępowanie powtórzone
- Sukcesywne dostawy wraz z transportem artykułów żywnościowych w II półroczu 2024 roku
- "Sukcesywna dostawa artykułów spożywczych do Samorządowej Szkoły Podstawowej Nr 3 im. Jana Pawła II w Kazimierzy Wielkiej w roku szkolnym 2024/2025"
- DOSTAWY PRODUKTÓW MLECZARSKICH I TŁUSZCZY
więcej: Mleko skondensowane »
Uwaga: podstawą prezentowanych tutaj informacji są dane publikowane przez Urząd Zamówień Publicznych w Biuletynie Zamówień Publicznych. Treść ogłoszenia widoczna na eGospodarka.pl jest zgodna z treścią tegoż ogłoszenia dostępną w BZP w dniu publikacji. Redakcja serwisu eGospodarka.pl dokłada wszelkich starań, aby zamieszczone tutaj informacje były kompletne i zgodne z prawdą. Nie może jednak zagwarantować ich poprawności i nie ponosi żadnej odpowiedzialności za jakiekolwiek szkody powstałe w wyniku korzystania z nich.