eGospodarka.pl
eGospodarka.pl poleca

eGospodarka.plPrzetargiPrzetargi Kraków › Sukcesywna dostawa dla Domu Pomocy Społecznej im. L. i A. Helclów w Krakowie, ul. Helclów 2 Część I - MIĘSA ŚWIEŻEGO Część II -WĘDLIN ŚWIEŻYCH WYSOKIEJ JAKOŚCI Część III - ŚWIEŻEGO KURCZAKA; INDYKA; KACZKI



Ogłoszenie z dnia 2017-01-02

Ogłoszenie nr 582 - 2017 z dnia 2017-01-02 r.

Kraków: Sukcesywna dostawa dla Domu Pomocy Społecznej im. L. i A. Helclów w Krakowie, ul. Helclów 2 : Część I - MIĘSA ŚWIEŻEGO Część II -WĘDLIN ŚWIEŻYCH WYSOKIEJ JAKOŚCI Część III - ŚWIEŻEGO KURCZAKA; INDYKA; KACZKI
OGŁOSZENIE O UDZIELENIU ZAMÓWIENIA -

Zamieszczanie ogłoszenia: obowiązkowe.

Ogłoszenie dotyczy: zamówienia publicznego

Zamówienie dotyczy projektu lub programu współfinansowanego ze środków Unii Europejskiej

nie

Nazwa projektu lub programu

Zamówienie było przedmiotem ogłoszenia w Biuletynie Zamówień Publicznych: tak
Numer ogłoszenia: 361416


Ogłoszenie o zmianie ogłoszenia zostało zamieszczone w Biuletynie Zamówień Publicznych: nie


SEKCJA I: ZAMAWIAJĄCY

Postępowanie zostało przeprowadzone przez centralnego zamawiającego

nie

Postępowanie zostało przeprowadzone przez podmiot, któremu zamawiający powierzył/powierzyli przeprowadzenie postępowania

nie

Postępowanie zostało przeprowadzone wspólnie przez zamawiających

nie

Postępowanie zostało przeprowadzone wspólnie z zamawiającymi z innych państw członkowskich Unii Europejskiej

nie

W przypadku przeprowadzania postępowania wspólnie z zamawiającymi z innych państw członkowskich Unii Europejskiej - mające zastosowanie krajowe prawo zamówień publicznych::
Informacje dodatkowe:

I. 1) NAZWA I ADRES: Dom Pomocy Społecznej im. L. A. Helclów, krajowy numer identyfikacyjny 000293172, ul. ul. Helclów  2, 31-148  Kraków, państwo Polska, woj. małopolskie, tel. 126330828, faks 126343151, e-mail sekretariat@dpshelclow.pl
Adres strony internetowej (URL): www.dpshelclow.pl

I. 2) RODZAJ ZAMAWIAJĄCEGO:

Administracja samorządowa

I.3) WSPÓLNE UDZIELANIE ZAMÓWIENIA (jeżeli dotyczy):

Podział obowiązków między zamawiającymi w przypadku wspólnego udzielania zamówienia, w tym w przypadku wspólnego przeprowadzania postępowania z zamawiającymi z innych państw członkowskich Unii Europejskiej (jeżeli zamówienie zostało udzielone przez każdego z zamawiających indywidualnie informacja w sekcji I jest podawana przez każdego z zamawiających, jeżeli zamówienie zostało udzielone w imieniu i na rzecz pozostałych zamawiających w sekcji I należy wskazać który z zamawiających zawarł umowę):

SEKCJA II: PRZEDMIOT ZAMÓWIENIA

II.1) Nazwa nadana zamówieniu przez zamawiającego:

Sukcesywna dostawa dla Domu Pomocy Społecznej im. L. i A. Helclów w Krakowie, ul. Helclów 2 : Część I - MIĘSA ŚWIEŻEGO Część II -WĘDLIN ŚWIEŻYCH WYSOKIEJ JAKOŚCI Część III - ŚWIEŻEGO KURCZAKA; INDYKA; KACZKI

Numer referencyjny (jeżeli dotyczy):

DPS /ZP/2522/2532 /ZP/D/20 N/2016

II.2) Rodzaj zamówienia:

Dostawy

II.3) Krótki opis przedmiotu zamówienia (wielkość, zakres, rodzaj i ilość dostaw, usług lub robót budowlanych lub określenie zapotrzebowania i wymagań ) a w przypadku partnerstwa innowacyjnego - określenie zapotrzebowania na innowacyjny produkt, usługę lub roboty budowlane:

1. Przedmiotem zamówienia jest sukcesywna dostawa z podziałem na części: 1.1. Część I - Mięso świeże 1.2 Część II - Wędliny świeże wysokiej jakości 1.3. Część III - Świeży kurczak; indyk; kaczka 2. Przedmiotu zamówienia obejmuje: 1) Szczegółowy opis przedmiotu zamówienia został zamieszczony w Wykazie Asortymentu ujętego w: a) Załączniku Nr 1 (Część I - Mięso świeże ), do niniejszej SIWZ, b) Załączniku Nr 2 (Część II - Wędliny świeże wysokiej jakości), do niniejszej SIWZ, c) Załączniku Nr 3 (Część III - Świeży kurczak; indyk; kaczka), do niniejszej SIWZ. 3. U w a g a : 1) W WYKAZIE ASORYMENTU (Załącznik nr 1 i/lub nr 2 i/lub Nr 3 do SIWZ) tj. ARKUSZU CENOWYM W KOLUMNNIE "6", NALEŻY PODAĆ NAZWĘ JEDNEGO PRODUCENTA LUB MARKĘ ZAOFEROWANEGO JEDNEGO PRODUKTU. 4. Warunki realizacji przedmiotu zamówienia: Dostarczany towar musi być : 1) świeży, nie mrożony, pierwszej jakości, spełniający polskie normy, 2) Mięso - ujęte w Wykazie Asortymentu( Załącznik nr 1 do SIWZ) - pochodzenie : młode sztuki, o cechy dyskwalifikujące wspólne dla mięsa: obce posmaki, zapachy, oślizgłość, nalot pleśni, zazielenienie mięsa, występowanie gruczołów, fragmentów kości, organów i podrobów, brudu, niewłaściwie zabezpieczone/opakowane, brak opakowania. 3) Wędliny wysokiej jakości - ujęte w Wykazie Asortymentu( Załącznik nr 2 do SIWZ) - I gatunku, o cechy dyskwalifikujące wspólne dla wędlin: obce posmaki, zapachy, obślizgłość, nalot pleśni, barwa szarozielona, zacieki tłuszczu i galarety pod osłonką, pęknięcia i wycieki farszu w osłonkach naturalnych lub sztucznych, składniki użyte do produkcji pozaklasowe, obecność szkodników oraz ich pozostałości, brak oznakowania opakowań, ich uszkodzenia mechaniczne, zerwane plomby na opakowaniu zbiorczym towaru, zabrudzenia, objawy obniżenia jędrności i elastyczności, nieprzyleganie osłonki do wędlin, itp. 4) Drób - zasypywany lodem, w plastikowych pojemnikach, pozbawiony resztek pierza, nieuszkodzony, o cechy dyskwalifikujące wspólne dla drobiu: zabrudzenia, oślizgłość, obce zapachy, deformacja towaru, resztki pierza, występowanie podrobów i organów wewnętrznych, uszkodzenia mechaniczne, 5) prawidłowo opakowany, w przykrytych pojemnikach - pojemniki plastikowe, czyste, bez nieprzyjemnych zapachów, przeznaczone tylko dla jednego asortymentu towaru ujętego w Wykazie Asortymentu (Załącznik nr 1 i/lub nr 2 i/lub Nr 3 do SIWZ), 6) towar powinien być oznakowany widocznym, aktualnym terminem przydatności do spożycia. W przypadku: o Części I ( mięso świeże) i Części III ( świeży kurczak; indyk; kaczka ): minimum 2 dni od daty dostawy, o Części II ( wędliny świeże wysokiej jakości ): minimum 7 dni od daty dostawy, 7) produkty przetworzone (tj. wędliny wysokiej jakości, przetwory mięsne) powinny posiadać etykiety określające: o nazwę handlową produktu, procentowy skład surowcowy, tj. % zawartości mięsa w wędlinie oraz substancje stosowane w produkcji, datę produkcji, nazwę i adres producenta, masę netto, datę przydatności do spożycia, oznaczenie partii produkcyjnej umożliwiającą identyfikację artykułu, 8) towar winien być ułożony w opakowaniu w sposób nie powodujący deformacji i zapewniający estetyczny wygląd wyrobu, 9) wolny od wad uniemożliwiających ich spożycie, 10) przebadany przez placówkę weterynaryjną, 11) produkowany oraz dostarczany z zachowaniem wymogów organów Państwowej Inspekcji Sanitarnej i Państwowej Inspekcji Weterynaryjnej oraz wdrożonego przez Wykonawcę systemu HACCP. 5. Wymogi Zamawiającego: 1) przedmiot zamówienia będzie pochodził z bieżącej produkcji i z tej samej partii oraz winien być wytwarzany zgodnie z zasadami GMP (Dobrej Praktyki Produkcyjnej) i obowiązującymi przepisami, w szczególności: a) powinien spełniać wymogi Polskiej Normy określone w Ustawie z 25 sierpnia 2006r. bezpieczeństwie żywności i żywienia (tj. Dz. U. z 2015r. poz. 594 z późn.zm.) oraz zgodny z Rozporządzeniem Ministra Rolnictwa i Rozwoju Wsi z dnia 23 grudnia 2014r. w sprawie znakowania poszczególnych środków spożywczych (tj. Dz. U z 2015r. poz. 29 z póź. zm.).

II.4) Informacja o częściach zamówienia:
Zamówienie podzielone jest na części:

Tak


II.5) Główny Kod CPV: 15110000-9
Dodatkowe kody CPV: 15131120-2, 15112000-6, 15112120-3, 15112140-9

SEKCJA III: PROCEDURA

III.1) TRYB UDZIELENIA ZAMÓWIENIA

Przetarg nieograniczony

III.2) Ogłoszenie dotyczy zakończenia dynamicznego systemu zakupów

III.3) Informacje dodatkowe:

SEKCJA IV: UDZIELENIE ZAMÓWIENIA

CZĘŚĆ NR: 1   NAZWA: MIĘSO ŚWIEŻE
Postępowanie/część zostało unieważnione nie
Należy podać podstawę i przyczynę unieważnienia postępowania:
IV.1) DATA UDZIELENIA ZAMÓWIENIA: 29/12/2016
IV.2 Całkowita wartość zamówienia

Wartość bez VAT127120.95
WalutaPLN


IV.3) INFORMACJE O OFERTACH

Liczba otrzymanych ofert3
w tym
Liczba otrzymanych ofert od małych i średnich przedsiębiorstw: 3
Liczba otrzymanych ofert od wykonawców z innych państw członkowskich Unii Europejskiej: 0
Liczba otrzymanych ofert od wykonawców z państw niebędących członkami Unii Europejskiej: 0
liczba ofert otrzymanych drogą elektroniczną: 0


IV.4) LICZBA ODRZUCONYCH OFERT:
IV.5) NAZWA I ADRES WYKONAWCY, KTÓREMU UDZIELONO ZAMÓWIENIA

Zamówienie zostało udzielone wykonawcom wspólnie ubiegającym się o udzielenie:
nie
ZAKŁADY MĘSNE WIESŁAW LEŚNIAK ,  biuro@zmlesniak.pl,  33-300 NOWY SĄCZ, UL. AXENTOWICZA 20A,  33-300,  NOWY SĄCZ,  kraj/woj. małopolskie
Wykonawca jest małym/średnim przedsiębiorcą: tak
Wykonawca pochodzi z innego państwa członkowskiego Unii Europejskiej: nie
Skrót literowy nazwy państwa:
Wykonawca pochodzi z innego państwa nie będącego członkiem Unii Europejskiej: nie
Skrót literowy nazwy państwa:

IV.6) INFORMACJA O CENIE WYBRANEJ OFERTY/ WARTOŚCI ZAWARTEJ UMOWY ORAZ O OFERTACH Z NAJNIŻSZĄ I NAJWYŻSZĄ CENĄ/KOSZTEM

Cena wybranej oferty/wartość umowy 133477.00
Oferta z najniższą ceną/kosztem 133477.00
> Oferta z najwyższą ceną/kosztem 154445.75
Waluta: PLN


IV.7) Informacje na temat podwykonawstwa
Wykonawca przewiduje powierzenie wykonania części zamówienia podwykonawcy/podwykonawcom
Wartość lub procentowa część zamówienia, jaka zostanie powierzona podwykonawcy lub podwykonawcom:
IV.8) Informacje dodatkowe:

CZĘŚĆ NR: 2   NAZWA: WĘDLINY ŚWIEŻE WYSOKIEJ JAKOŚCI
Postępowanie/część zostało unieważnione nie
Należy podać podstawę i przyczynę unieważnienia postępowania:
IV.1) DATA UDZIELENIA ZAMÓWIENIA: 29/12/2016
IV.2 Całkowita wartość zamówienia

Wartość bez VAT102724.48
Waluta


IV.3) INFORMACJE O OFERTACH

Liczba otrzymanych ofert3
w tym
Liczba otrzymanych ofert od małych i średnich przedsiębiorstw: 3
Liczba otrzymanych ofert od wykonawców z innych państw członkowskich Unii Europejskiej: 0
Liczba otrzymanych ofert od wykonawców z państw niebędących członkami Unii Europejskiej: 0
liczba ofert otrzymanych drogą elektroniczną: 0


IV.4) LICZBA ODRZUCONYCH OFERT:
IV.5) NAZWA I ADRES WYKONAWCY, KTÓREMU UDZIELONO ZAMÓWIENIA

Zamówienie zostało udzielone wykonawcom wspólnie ubiegającym się o udzielenie:
nie
ZAKŁADY MĘSNE WIESŁAW LEŚNIAK ,  biuro@zmlesniak.pl,  33-300 NOWY SĄCZ, UL. AXENTOWICZA 20A,  33-300,  NOWY SĄCZ,  kraj/woj. małopolskie
Wykonawca jest małym/średnim przedsiębiorcą: tak
Wykonawca pochodzi z innego państwa członkowskiego Unii Europejskiej: nie
Skrót literowy nazwy państwa:
Wykonawca pochodzi z innego państwa nie będącego członkiem Unii Europejskiej: nie
Skrót literowy nazwy państwa:

IV.6) INFORMACJA O CENIE WYBRANEJ OFERTY/ WARTOŚCI ZAWARTEJ UMOWY ORAZ O OFERTACH Z NAJNIŻSZĄ I NAJWYŻSZĄ CENĄ/KOSZTEM

Cena wybranej oferty/wartość umowy 107860.70
Oferta z najniższą ceną/kosztem 107860.70
> Oferta z najwyższą ceną/kosztem 128636.65
Waluta: PLN


IV.7) Informacje na temat podwykonawstwa
Wykonawca przewiduje powierzenie wykonania części zamówienia podwykonawcy/podwykonawcom
Wartość lub procentowa część zamówienia, jaka zostanie powierzona podwykonawcy lub podwykonawcom:
IV.8) Informacje dodatkowe:

CZĘŚĆ NR: 3   NAZWA: ŚWIEŻY KURCZAK, INDYK, KACZKI
Postępowanie/część zostało unieważnione nie
Należy podać podstawę i przyczynę unieważnienia postępowania:
IV.1) DATA UDZIELENIA ZAMÓWIENIA: 29/12/2016
IV.2 Całkowita wartość zamówienia

Wartość bez VAT66610.38
WalutaPLN


IV.3) INFORMACJE O OFERTACH

Liczba otrzymanych ofert5
w tym
Liczba otrzymanych ofert od małych i średnich przedsiębiorstw: 5
Liczba otrzymanych ofert od wykonawców z innych państw członkowskich Unii Europejskiej: 0
Liczba otrzymanych ofert od wykonawców z państw niebędących członkami Unii Europejskiej: 0
liczba ofert otrzymanych drogą elektroniczną: 0


IV.4) LICZBA ODRZUCONYCH OFERT:
IV.5) NAZWA I ADRES WYKONAWCY, KTÓREMU UDZIELONO ZAMÓWIENIA

Zamówienie zostało udzielone wykonawcom wspólnie ubiegającym się o udzielenie:
nie
UBOJNIA DROBIU JAN-MAR,  janmar@janmar.eu,  42-133 WĘGLOWICE, BOROWE UL. DŁUGA 185,  42-133,  WĘGLOWICE,  kraj/woj. śląskie
Wykonawca jest małym/średnim przedsiębiorcą: tak
Wykonawca pochodzi z innego państwa członkowskiego Unii Europejskiej: nie
Skrót literowy nazwy państwa:
Wykonawca pochodzi z innego państwa nie będącego członkiem Unii Europejskiej: nie
Skrót literowy nazwy państwa:

IV.6) INFORMACJA O CENIE WYBRANEJ OFERTY/ WARTOŚCI ZAWARTEJ UMOWY ORAZ O OFERTACH Z NAJNIŻSZĄ I NAJWYŻSZĄ CENĄ/KOSZTEM

Cena wybranej oferty/wartość umowy 69940.90
Oferta z najniższą ceną/kosztem 69940.90
> Oferta z najwyższą ceną/kosztem 75761.50
Waluta: PLN


IV.7) Informacje na temat podwykonawstwa
Wykonawca przewiduje powierzenie wykonania części zamówienia podwykonawcy/podwykonawcom
Wartość lub procentowa część zamówienia, jaka zostanie powierzona podwykonawcy lub podwykonawcom:
IV.8) Informacje dodatkowe:


IV.9) UZASADNIENIE UDZIELENIA ZAMÓWIENIA W TRYBIE NEGOCJACJI BEZ OGŁOSZENIA, ZAMÓWIENIA Z WOLNEJ RĘKI ALBO ZAPYTANIA O CENĘ

IV.9.1) Podstawa prawna
Postępowanie prowadzone jest w trybie   na podstawie art.  ustawy Pzp.

IV.9.2) Uzasadnienia wyboru trybu
Należy podać uzasadnienie faktyczne i prawne wyboru trybu oraz wyjaśnić, dlaczego udzielenie zamówienia jest zgodne z przepisami.

Podziel się

Poleć ten przetarg znajomemu poleć

Wydrukuj przetarg drukuj

Dodaj ten przetarg do obserwowanych obserwuj








Uwaga: podstawą prezentowanych tutaj informacji są dane publikowane przez Urząd Zamówień Publicznych w Biuletynie Zamówień Publicznych. Treść ogłoszenia widoczna na eGospodarka.pl jest zgodna z treścią tegoż ogłoszenia dostępną w BZP w dniu publikacji. Redakcja serwisu eGospodarka.pl dokłada wszelkich starań, aby zamieszczone tutaj informacje były kompletne i zgodne z prawdą. Nie może jednak zagwarantować ich poprawności i nie ponosi żadnej odpowiedzialności za jakiekolwiek szkody powstałe w wyniku korzystania z nich.


Jeśli chcesz dodać ogłoszenie do serwisu, zapoznaj się z naszą ofertą:

chcę zamieszczać ogłoszenia

Dodaj swoje pytanie

Najnowsze orzeczenia

Wpisz nazwę miasta, dla którego chcesz znaleźć jednostkę ZUS.