eGospodarka.pl
eGospodarka.pl poleca

eGospodarka.plPrzetargiPrzetargi Bydgoszcz › Dostawa warzyw i owoców świeżych, konserwowanych, przetworzonych, mrożonych dla Szkoły Podoficerskiej Państwowej Straży Pożarnej w Bydgoszczy

To jest wynik przetargu. Zobacz także treść przetargu, którego dotyczy to ogłoszenie



Ogłoszenie z dnia 2017-04-04

Ogłoszenie nr 57706 - 2017 z dnia 2017-04-04 r.

Bydgoszcz: Dostawa warzyw i owoców świeżych, konserwowanych, przetworzonych, mrożonych dla Szkoły Podoficerskiej Państwowej Straży Pożarnej w Bydgoszczy
OGŁOSZENIE O UDZIELENIU ZAMÓWIENIA -

Zamieszczanie ogłoszenia: obowiązkowe.

Ogłoszenie dotyczy: zamówienia publicznego

Zamówienie dotyczy projektu lub programu współfinansowanego ze środków Unii Europejskiej

nie

Nazwa projektu lub programu

Zamówienie było przedmiotem ogłoszenia w Biuletynie Zamówień Publicznych: tak
Numer ogłoszenia: 28589 - 2017


Ogłoszenie o zmianie ogłoszenia zostało zamieszczone w Biuletynie Zamówień Publicznych: nie


SEKCJA I: ZAMAWIAJĄCY

Postępowanie zostało przeprowadzone przez centralnego zamawiającego

nie

Postępowanie zostało przeprowadzone przez podmiot, któremu zamawiający powierzył/powierzyli przeprowadzenie postępowania

nie

Postępowanie zostało przeprowadzone wspólnie przez zamawiających

nie

Postępowanie zostało przeprowadzone wspólnie z zamawiającymi z innych państw członkowskich Unii Europejskiej

nie

W przypadku przeprowadzania postępowania wspólnie z zamawiającymi z innych państw członkowskich Unii Europejskiej - mające zastosowanie krajowe prawo zamówień publicznych::
Informacje dodatkowe:

I. 1) NAZWA I ADRES: Szkoła Podoficerska Państwowej Straży Pożarnej w Bydgoszczy, krajowy numer identyfikacyjny 9058537000000, ul. ul. Glinki  86, 85861   Bydgoszcz, państwo Polska, woj. kujawsko-pomorskie, tel. 523 498 400, faks , e-mail sppspbydgoszcz@straz.gov.pl
Adres strony internetowej (URL): www.sppsp.bydgoszcz.pl

I. 2) RODZAJ ZAMAWIAJĄCEGO:

Administracja rządowa terenowa

I.3) WSPÓLNE UDZIELANIE ZAMÓWIENIA (jeżeli dotyczy):

Podział obowiązków między zamawiającymi w przypadku wspólnego udzielania zamówienia, w tym w przypadku wspólnego przeprowadzania postępowania z zamawiającymi z innych państw członkowskich Unii Europejskiej (jeżeli zamówienie zostało udzielone przez każdego z zamawiających indywidualnie informacja w sekcji I jest podawana przez każdego z zamawiających, jeżeli zamówienie zostało udzielone w imieniu i na rzecz pozostałych zamawiających w sekcji I należy wskazać który z zamawiających zawarł umowę):

SEKCJA II: PRZEDMIOT ZAMÓWIENIA

II.1) Nazwa nadana zamówieniu przez zamawiającego:

Dostawa warzyw i owoców świeżych, konserwowanych, przetworzonych, mrożonych dla Szkoły Podoficerskiej Państwowej Straży Pożarnej w Bydgoszczy

Numer referencyjny (jeżeli dotyczy):

II.2) Rodzaj zamówienia:

Dostawy

II.3) Krótki opis przedmiotu zamówienia (wielkość, zakres, rodzaj i ilość dostaw, usług lub robót budowlanych lub określenie zapotrzebowania i wymagań ) a w przypadku partnerstwa innowacyjnego - określenie zapotrzebowania na innowacyjny produkt, usługę lub roboty budowlane:

Przedmiotem zamówienia jest dostawa warzyw i owoców świeżych, konserwowanych, przetworzonych, mrożonych dla Szkoły Podoficerskiej Państwowej Straży Pożarnej w Bydgoszczy zgodnie z ilościami zamieszczonymi w specyfikacji. Zakres zamówienia obejmuje dostawę Część I: botwinka 500 pęczków, brokuły 600 szt., buraki ćwikłowe 2000 kg, cebula biała 1800 kg, czosnek polski 500 szt., kalafior świeży 600 szt., kapusta biała 2000 kg, kapusta młoda 800 szt., kapusta czerwona 1500 kg, kapusta pekińska 1000 szt., koper zielony 2500 pęczków, marchew 1500 kg, ogórki świeże 1200 kg, por 100 kg, rzodkiewka biała 100 kg, sałata zielona 3500 szt., seler korzeń 500 kg, szczypiorek 2500 pęczków, papryka świeża czerwona 400 kg, papryka świeża zielona 400 kg, papryka świeża żółta 400 kg, pieczarki świeże 1200 kg, pietruszka korzeń 500 kg, pietruszka zielona natka 2600 pęczków, pomidory 2800 kg, pietruszka ozdobna 300 szt., ziemniaki późne 35000 kg, ziemniaki wczesne 15000 kg, ogórek kiszony 1500 kg, kapusta kiszona 2500 kg, ogórek małosolny 500 kg, fasola biała drobna 200 kg, fasola biała Jaś 500 kg, groch łuskany 500 kg, sałata ozdobna zielona i czerwona 300 szt., gruszki świeże 3000 kg, jabłka 5000 kg, banany 3000 kg, brzoskwinie 500 kg, kiwi 600 kg, mandarynki 1000 kg, nektarynki 1000 kg, pomarańcze 3000 kg, arbuzy 1200 kg, winogrono ciemne 100 kg, winogrono jasne 100 kg, cytryny 50 kg, truskawki 300 kg, rzodkiewki 300 pęczków, cukinia 500 kg, Część II: włoszczyzna mrożona paski 2500 kg, brokuł mrożony 1000 kg, kalafior mrożony 1000 kg, marchew mrożona kostka 500 kg, marchewka z groszkiem mrożona 1000 kg, marchew cała mini 500 kg, mieszanka warzywna chińska 500 kg, mieszanka warzywna mrożona 7-składnikowa 500 kg, groszek mrożony 500 kg, fasola szparagowa 500 kg, frytki ziemniaczane 200 kg, mieszanka kompotowa 800 kg, wiśnie mrożone 600 kg, rabarbar mrożony 500 kg, truskawka mrożona 600 kg, śliwka mrożona 600 kg, jagody mrożone 400 kg, porzeczka czarna 500 kg, szpinak mrożony 100 kg, Część III: papryka marynowana ćwiartki 100 szt., papryka marynowana paski 150 szt., ogórek konserwowy 500 szt., ogórek konserwowy 200 szt., papryka marynowana 100 szt., oliwka czarna 50 szt., oliwka zielona 50 szt., szparagi całe 100 szt., szczaw przecier 100 szt., koncentrat pomidorowy 600 szt., kukurydza konserwowa 600 szt., groszek konserwowy 300 szt., fasola konserwowa czerwona 300 szt., ananas konserwowy 300 szt., seler konserwowy 600 szt., brzoskwinie konserwowe 300 szt., pieczarki marynowane 300 szt., fasola szparagowa konserwowa 200 szt., dżem truskawkowy 400 szt., dżem porzeczkowy 400 szt., dżem wiśniowy 400 szt., dżem brzoskwiniowy 400 szt., dżem malinowy 400 szt., marmolada wieloowocowa 300 szt., powidła śliwkowe 400 szt., barszcz czerwony koncentrat 200 szt., żurawina do mięs 100 szt., żur śląski 600 szt., chrzan tarty 600 szt., słonecznik łuskany 100 szt., orzechy włoskie 100 szt., rodzynki sułtańskie 100 szt., śliwka kalifornijska 50 szt., susz owocowy 25 szt., olej roślinny 600 szt., sok jabłkowy 200 szt., sok pomarańczowy 200 szt., sok czarna porzeczka 200 szt., sok pomidorowy 200 szt., woda mineralna niegazowana 800 szt., dżem porcyjny różne smaki 1000 szt., masło jednorazowe 1000 szt. Miejsce dostawy: Bydgoszcz ul. Glinki 86 oraz Tylna Góra gmina Koronowo (ok. 30% z szacowanej ilości asortymentu)

II.4) Informacja o częściach zamówienia:
Zamówienie podzielone jest na części:

Tak


II.5) Główny Kod CPV: 15331170-9
Dodatkowe kody CPV: 15896000-6, 15331400-1, 15332400-8, 15332200-6, 15332410-1, 15321000-4, 15530000-2, 03212100-1, 15331142-4, 03221430-9, 03221113-1, 03221420-6, 03221410-3, 03221112-4, 03222127-9, 03221310-2, 03221230-7, 03221260-6, 03221111-7, 03221240-4, 03221110-0, 03212200-2, 03221000-6, 03222322-6, 03222321-9, 03222111-4, 03222118-3, 03222240-7, 03222220-1, 03222332-9

SEKCJA III: PROCEDURA

III.1) TRYB UDZIELENIA ZAMÓWIENIA

Przetarg nieograniczony

III.2) Ogłoszenie dotyczy zakończenia dynamicznego systemu zakupów

III.3) Informacje dodatkowe:

SEKCJA IV: UDZIELENIE ZAMÓWIENIA

CZĘŚĆ NR: 1   NAZWA: Warzywa i owoce świeże
Postępowanie/część zostało unieważnione nie
Należy podać podstawę i przyczynę unieważnienia postępowania:
IV.1) DATA UDZIELENIA ZAMÓWIENIA: 29/03/2017
IV.2 Całkowita wartość zamówienia

Wartość bez VAT174458.00
WalutaPLN


IV.3) INFORMACJE O OFERTACH

Liczba otrzymanych ofert4
w tym
Liczba otrzymanych ofert od małych i średnich przedsiębiorstw: 4
Liczba otrzymanych ofert od wykonawców z innych państw członkowskich Unii Europejskiej: 0
Liczba otrzymanych ofert od wykonawców z państw niebędących członkami Unii Europejskiej: 0
liczba ofert otrzymanych drogą elektroniczną: 0


IV.4) LICZBA ODRZUCONYCH OFERT:
IV.5) NAZWA I ADRES WYKONAWCY, KTÓREMU UDZIELONO ZAMÓWIENIA

Zamówienie zostało udzielone wykonawcom wspólnie ubiegającym się o udzielenie:
nie
HURT-DETAL PIOTR KOPCZYŃSKI,  ,  Sportowa 31,  86-010,  Koronowo,  kraj/woj. kujawsko-pomorskie
Wykonawca jest małym/średnim przedsiębiorcą: tak
Wykonawca pochodzi z innego państwa członkowskiego Unii Europejskiej: nie
Skrót literowy nazwy państwa:
Wykonawca pochodzi z innego państwa nie będącego członkiem Unii Europejskiej: nie
Skrót literowy nazwy państwa:

IV.6) INFORMACJA O CENIE WYBRANEJ OFERTY/ WARTOŚCI ZAWARTEJ UMOWY ORAZ O OFERTACH Z NAJNIŻSZĄ I NAJWYŻSZĄ CENĄ/KOSZTEM

Cena wybranej oferty/wartość umowy 184398,45
Oferta z najniższą ceną/kosztem 184398,45
> Oferta z najwyższą ceną/kosztem 242875,05
Waluta: PLN


IV.7) Informacje na temat podwykonawstwa
Wykonawca przewiduje powierzenie wykonania części zamówienia podwykonawcy/podwykonawcom
Wartość lub procentowa część zamówienia, jaka zostanie powierzona podwykonawcy lub podwykonawcom:
IV.8) Informacje dodatkowe:

CZĘŚĆ NR: 2   NAZWA: Warzywa i owoce mrożone
Postępowanie/część zostało unieważnione nie
Należy podać podstawę i przyczynę unieważnienia postępowania:
IV.1) DATA UDZIELENIA ZAMÓWIENIA: 29/03/2017
IV.2 Całkowita wartość zamówienia

Wartość bez VAT46090.00
WalutaPLN


IV.3) INFORMACJE O OFERTACH

Liczba otrzymanych ofert3
w tym
Liczba otrzymanych ofert od małych i średnich przedsiębiorstw: 3
Liczba otrzymanych ofert od wykonawców z innych państw członkowskich Unii Europejskiej: 0
Liczba otrzymanych ofert od wykonawców z państw niebędących członkami Unii Europejskiej: 0
liczba ofert otrzymanych drogą elektroniczną: 0


IV.4) LICZBA ODRZUCONYCH OFERT:
IV.5) NAZWA I ADRES WYKONAWCY, KTÓREMU UDZIELONO ZAMÓWIENIA

Zamówienie zostało udzielone wykonawcom wspólnie ubiegającym się o udzielenie:
nie
UNIFREEZE Sp. z o.o.,  ,  Miesiączkowo 110,  87-320,  Górzno,  kraj/woj. kujawsko-pomorskie
Wykonawca jest małym/średnim przedsiębiorcą: tak
Wykonawca pochodzi z innego państwa członkowskiego Unii Europejskiej: nie
Skrót literowy nazwy państwa:
Wykonawca pochodzi z innego państwa nie będącego członkiem Unii Europejskiej: nie
Skrót literowy nazwy państwa:

IV.6) INFORMACJA O CENIE WYBRANEJ OFERTY/ WARTOŚCI ZAWARTEJ UMOWY ORAZ O OFERTACH Z NAJNIŻSZĄ I NAJWYŻSZĄ CENĄ/KOSZTEM

Cena wybranej oferty/wartość umowy 48394.50
Oferta z najniższą ceną/kosztem 48394.50
> Oferta z najwyższą ceną/kosztem 55592,25
Waluta: PLN


IV.7) Informacje na temat podwykonawstwa
Wykonawca przewiduje powierzenie wykonania części zamówienia podwykonawcy/podwykonawcom
Wartość lub procentowa część zamówienia, jaka zostanie powierzona podwykonawcy lub podwykonawcom:
IV.8) Informacje dodatkowe:

CZĘŚĆ NR: 3   NAZWA: Warzywa i owoce konserwowe
Postępowanie/część zostało unieważnione nie
Należy podać podstawę i przyczynę unieważnienia postępowania:
IV.1) DATA UDZIELENIA ZAMÓWIENIA: 29/03/2017
IV.2 Całkowita wartość zamówienia

Wartość bez VAT76284.00
WalutaPLN


IV.3) INFORMACJE O OFERTACH

Liczba otrzymanych ofert2
w tym
Liczba otrzymanych ofert od małych i średnich przedsiębiorstw: 2
Liczba otrzymanych ofert od wykonawców z innych państw członkowskich Unii Europejskiej: 0
Liczba otrzymanych ofert od wykonawców z państw niebędących członkami Unii Europejskiej: 0
liczba ofert otrzymanych drogą elektroniczną: 0


IV.4) LICZBA ODRZUCONYCH OFERT:
IV.5) NAZWA I ADRES WYKONAWCY, KTÓREMU UDZIELONO ZAMÓWIENIA

Zamówienie zostało udzielone wykonawcom wspólnie ubiegającym się o udzielenie:
nie
ABER Sp. z o.o. Oddział w Bydgoszczy,  ,  Przemysłowa 8,  85-758,  Bydgoszcz,  kraj/woj. kujawsko-pomorskie
Wykonawca jest małym/średnim przedsiębiorcą: tak
Wykonawca pochodzi z innego państwa członkowskiego Unii Europejskiej: nie
Skrót literowy nazwy państwa:
Wykonawca pochodzi z innego państwa nie będącego członkiem Unii Europejskiej: nie
Skrót literowy nazwy państwa:

IV.6) INFORMACJA O CENIE WYBRANEJ OFERTY/ WARTOŚCI ZAWARTEJ UMOWY ORAZ O OFERTACH Z NAJNIŻSZĄ I NAJWYŻSZĄ CENĄ/KOSZTEM

Cena wybranej oferty/wartość umowy 81775.38
Oferta z najniższą ceną/kosztem 81775.38
> Oferta z najwyższą ceną/kosztem 87902.04
Waluta: PLN


IV.7) Informacje na temat podwykonawstwa
Wykonawca przewiduje powierzenie wykonania części zamówienia podwykonawcy/podwykonawcom
Wartość lub procentowa część zamówienia, jaka zostanie powierzona podwykonawcy lub podwykonawcom:
IV.8) Informacje dodatkowe:


IV.9) UZASADNIENIE UDZIELENIA ZAMÓWIENIA W TRYBIE NEGOCJACJI BEZ OGŁOSZENIA, ZAMÓWIENIA Z WOLNEJ RĘKI ALBO ZAPYTANIA O CENĘ

IV.9.1) Podstawa prawna
Postępowanie prowadzone jest w trybie   na podstawie art.  ustawy Pzp.

IV.9.2) Uzasadnienia wyboru trybu
Należy podać uzasadnienie faktyczne i prawne wyboru trybu oraz wyjaśnić, dlaczego udzielenie zamówienia jest zgodne z przepisami.

Podziel się

Poleć ten przetarg znajomemu poleć

Wydrukuj przetarg drukuj

Dodaj ten przetarg do obserwowanych obserwuj








Uwaga: podstawą prezentowanych tutaj informacji są dane publikowane przez Urząd Zamówień Publicznych w Biuletynie Zamówień Publicznych. Treść ogłoszenia widoczna na eGospodarka.pl jest zgodna z treścią tegoż ogłoszenia dostępną w BZP w dniu publikacji. Redakcja serwisu eGospodarka.pl dokłada wszelkich starań, aby zamieszczone tutaj informacje były kompletne i zgodne z prawdą. Nie może jednak zagwarantować ich poprawności i nie ponosi żadnej odpowiedzialności za jakiekolwiek szkody powstałe w wyniku korzystania z nich.


Jeśli chcesz dodać ogłoszenie do serwisu, zapoznaj się z naszą ofertą:

chcę zamieszczać ogłoszenia

Dodaj swoje pytanie

Najnowsze orzeczenia

Wpisz nazwę miasta, dla którego chcesz znaleźć jednostkę ZUS.