eGospodarka.pl
eGospodarka.pl poleca

eGospodarka.plPrzetargiPrzetargi Warszawa › dostawy produktów pochodzenia zwierzęcego (mięso i przetwory mięsne)



Ogłoszenie z dnia 2005-10-24

POZYCJA 56102

OGŁOSZENIE O ZAMÓWIENIU - dostawy Warszawa: dostawy produktów pochodzenia zwierzęcego (mięso i przetwory mięsne)

SEKCJA I: ZAMAWIAJĄCY

I. 1) Oficjalna nazwa i adres zamawiającego: Jednostka Wojskowa 2420, do kontaktów: Wojciech Mularczyk, ul. 29 Listopada 1, 00-904 Warszawa, woj. mazowieckie, tel. 022 6891532, 6891448, fax 022 6891404, e-mail: jw2420@rubikon.pl, www.10wpsam.mil.pl. 2) Adres, pod którym można uzyskać dalsze informacje: taki jak w pkt. I.1). 3) Adres, pod którym można uzyskać dokumentację: Jednostka Wojskowa 2420 Sekcja Techniczna, Wojciech Mularczyk, Artur Wrzaszcz, ul. 29 Listopada 1, 00-904 Warszawa, woj. mazowieckie, tel. 022 6891448, 6891150, fax 022 6891404. 4) Adres, na który należy przesłać oferty/wnioski o dopuszczenie do udziału w postępowaniu: Jednostka Wojskowa 2420 Służba Żywieniowa, Wojciech Mularczyk, ul. 29 Listopada 1, 00-904 Warszawa, woj. mazowieckie, tel. 022 6891448, fax 022 6891404.

SEKCJA II: PRZEDMIOT ZAMÓWIENIA

II.1) Opis 1.2) Nazwa nadana zamówieniu przez zamawiającego: dostawy produktów pochodzenia zwierzęcego (mięso i przetwory mięsne). 1.3) Opis przedmiotu zamówienia: Dostawy mięsa, drobiu, przetworów mięsnych. 1.4) Miejsce wykonywania robót budowlanych, usług lub miejsce dostaw: Jednostka Wojskowa 2420, Warszawa ul. 29 Listopad 1. 1.5) Nomenklatura 1.5.1) Wspólny słownik zamówień (CPV): Oryginalny kod CPV: 15.10.00.00 - Produkty zwierzęce, mięso i produkty mięsne Kod CPV wg słownika 2008: 15.10.00.00 - Produkty zwierzęce, mięso i produkty mięsne Oryginalny kod CPV: 15.11.00.00 - Mięso Kod CPV wg słownika 2008: 15.11.00.00 - Mięso Oryginalny kod CPV: 15.11.20.00 - Drób Kod CPV wg słownika 2008: 15.11.20.00 - Drób Oryginalny kod CPV: 15.13.11.30 - Wędliny Kod CPV wg słownika 2008: 15.13.11.30 - Wędliny Oryginalny kod CPV: 15.11.40.00 - Podroby Kod CPV wg słownika 2008: 15.11.40.00 - Podroby 1.6) Czy dopuszcza się złożenie oferty częściowej: Nie. 1.7) Czy dopuszcza się złożenie oferty wariantowej: Nie. 2) Wielkość lub zakres zamówienia 2.1) Wartość lub zakres zamówienia: Powyżej 60 000 euro. 3) Czas trwania zamówienia lub termin wykonania: data rozpoczęcia: 01.01.2006; data zakończenia: 31.12.2006;

SEKCJA III: INFORMACJE O CHARAKTERZE PRAWNYM, EKONOMICZNYM, FINANSOWYM I TECHNICZNYM

III.1) Wymagane wadium: 2000,00 PLN. 2) Warunki uczestnictwa 2.1) Informacje dotyczące sytuacji wykonawcy, dostawcy, lub usługodawcy oraz informacje i formalności niezbędne do oceny, czy spełnia on minimalne wymogi ekonomiczne, finansowe i techniczne: O udzielenie zamówienia mogą ubiegać się wykonawcy, którzy spełniają warunki określone w art. 22 ust. 1, nie podlegają wykluczeniu z art. 24 ust. 1 i 2 ustawy Prawo zamówień publicznych oraz spełniają warunki określone w SWIWZ. Ocena spełnienia warunków wymaganych od wykonawców wg formuły: spełnia - nie spełnia. Nie spełnienie chociażby jednego warunku skutkuje wykluczeniem wykonawcy i/lub odrzuceniem oferty. Stan prawny - wymagane dokumenty: a) Aktualny odpis z właściwego rejestru prowadzonego dla przedsiębiorsców albo zaświadczenie o wpisie do ewidencji działalności gospodarczej, jeżeli odrębne przepisy wymagają wpisu do rejestru lub zgłoszenia do ewidencji działalności gospodarczej - wystawione nie wcześniej niż 6 miesięcy przed upływem terminu składania ofert. b) Aktualna informacja z Krajowego Rejestru Karnego w zakresie określonym w art. 24 ust. 1 pkt. 4-8 ustawy, wystawiona nie wcześniej niż 6 miesięcy przed upływem terminu składania ofert c) Aktualna informacja z Krajowego Rejestru Karnego w zakresie określonym w art. 24 ust. 1 pkt. 9 ustawy, wystawiona nie wcześniej niż 6 miesięcy przed upływem terminu składania ofert d) Aktualne świadectwo kwalifikacyjne Wojskowej Inspekcji Weterynaryjnej właściwej dla siedziby wykonawcy, dotyczące dopuszczenia do wykonywania dostaw przedmiotu zamówienia dla wojska e) Kopia decyzji wydanej przez właściwy organ Państwowej Inspekcji Sanitarnej lub Wojskowej Inspekcji Weterynaryjnej potwierdzające spełnienie wymagań koniecznych do zapewnienia higieny w procesie produkcji lub w obrocie oraz do zapewnienia właściwej jakości zdrowotnej tych artykułów (na podstwie ustawy o warunkach zdrowotnych żywności i żywienia Dz.U. z 2005 r. nr 31 poz. 265 art. 27 ust. 2) f) Oświadczenie o wdrożeniu i stosowaniu zasad systemu analizy zagrożeń i krytycznych punktów kontroli HACCP Zdolność ekonomiczna i finansowa - wymagane dokumenty: - zaświadczenie właściwego naczelnika urzędu skarbowego oraz właściwego oddziału ZUS lub KRUS potwierdzających odpowiednio, że wykonawca nie zalega z opłacaniem podatków, opłat oraz składkami na ubezpieczenie zdrowotne lub społeczne, lub zaświadczeń, że uzyskał przewidziane prawem zwolnienie, odroczenie lub rozłożenie na raty zaległych płatności, lub wstrzymanie w całości wykonania decyzji organu - wystawione nie wcześniej niż 3 miesiące przed upływem terminu składania ofert Zdolność techniczna - wymagane dokumentu: zestawienie specjalistycznych środków transportu pozwalających na dostawy przedmiotu zamówienia do siedziby zamawiajacego.

SEKCJA IV: TRYBY

IV.1) Tryb udzielenia zamówienia: przetarg nieograniczony. 1.2) Wstępne ogłoszenie informacyjne dotyczące tego zamówienia: 1.3) Przewid. liczba dostawców, którzy zostaną zapr. do skład. ofert: 2) Kryteria oceny ofert: najniższa cena. 3) Informacje administracyjne 3.1) Warunki uzyskania specyfikacji istotnych warunków zamówienia oraz dodatkowych wyjaśnień: dostępne do 07.12.2005. 3.2) Termin składania ofert lub wniosków o dopuszczenie do udziału w postępowaniu: 07.12.2005 godzina 10:30. 3.3) Termin związania ofertą: liczba dni: 60 od ostat. term. skład. ofert. 3.4) Data, godzina i miejsce otwarcia ofert: 07.12.2005, godzina 11:00, Jednostka Wojskowa 2420, Warszawa ul. 29 Listopad 1.

SEKCJA V: INNE INFORMACJE

VI.1) Czy zam. dot. projektu/programu finans. ze środków UE: Nie. 2) Data wysłania ogłoszenia: 14.10.2005.

Podziel się

Poleć ten przetarg znajomemu poleć

Wydrukuj przetarg drukuj

Dodaj ten przetarg do obserwowanych obserwuj








Uwaga: podstawą prezentowanych tutaj informacji są dane publikowane przez Urząd Zamówień Publicznych w Biuletynie Zamówień Publicznych. Treść ogłoszenia widoczna na eGospodarka.pl jest zgodna z treścią tegoż ogłoszenia dostępną w BZP w dniu publikacji. Redakcja serwisu eGospodarka.pl dokłada wszelkich starań, aby zamieszczone tutaj informacje były kompletne i zgodne z prawdą. Nie może jednak zagwarantować ich poprawności i nie ponosi żadnej odpowiedzialności za jakiekolwiek szkody powstałe w wyniku korzystania z nich.


Jeśli chcesz dodać ogłoszenie do serwisu, zapoznaj się z naszą ofertą:

chcę zamieszczać ogłoszenia

Dodaj swoje pytanie

Najnowsze orzeczenia

Wpisz nazwę miasta, dla którego chcesz znaleźć jednostkę ZUS.