eGospodarka.pl
eGospodarka.pl poleca

eGospodarka.plPrzetargiPrzetargi Gdańsk › dostawy mięsa wołowego, wieprzowego i drobiu oraz wędlin wieprzowych i drobiowych do Zakładu Karnego w Gdańsku - Przeróbce

Ten przetarg został już zakończony. Zobacz wynik tego przetargu



Ogłoszenie z dnia 2006-10-31

POZYCJA 55737

OGŁOSZENIE O ZAMÓWIENIU - dostawy Gdańsk: dostawy mięsa wołowego, wieprzowego i drobiu oraz wędlin wieprzowych i drobiowych do Zakładu Karnego w Gdańsku - Przeróbce Publikacja obowiązkowa.

SEKCJA I: ZAMAWIAJĄCY

I. 1) Nazwa, adresy i osoby upoważnione do kontaktów: Zakład Karny Gdańsk Przeróbka, do kontaktów: Lenz Wojciech, ul. Siennicka 23, 80-758 Gdańsk, tel. 058 301-60-33 w. 301, e-mail: zkgansk@pro.onet.pl. Adresy internetowe Ogólny adres internetowy zamawiającego (URL): www.sw.gov.pl Adres profilu nabywcy (URL): Adres internetowy, pod którym dostępne są informacje dot. dynamicznego systemu zakupów (URL): Więcej informacji można uzyskać pod adresem: jak podano wyżej dla osoby upoważnionej do kontaktów. Specyfikację istotnych warunków zamówienia można uzyskać pod adresem: jak podano wyżej dla osoby upoważnionej do kontaktów. Wnioski o dopuszczenie do udziału w postępowaniu lub oferty należy przesyłać na adres: jak podano wyżej dla osoby upoważnionej do kontaktów. 2) Rodzaj zamawiającego i główny przedmiot lub przedmioty działalności: Organ kontroli państwowej lub ochrony prawa, sąd lub trybunał; Porządek i bezpieczeństwo publiczne. Zamawiający dokonuje zamówienia w imieniu innych zamawiających: Nie.

SEKCJA II: PRZEDMIOT ZAMÓWIENIA

II.1) Opis 1.1) Nazwa nadana zamówieniu przez zamawiającego: dostawy mięsa wołowego, wieprzowego i drobiu oraz wędlin wieprzowych i drobiowych do Zakładu Karnego w Gdańsku - Przeróbce. 1.2) Rodzaj zamówienia oraz miejsce wykonania robót budowlanych, realizacji dostaw lub świadczenia usług: dostawy, kupno. Główne miejsce realizacji dostawy : Zakład Karny Gdańsk - Przeróbka ul.Siennicka 23 , 80-758 Gdańsk. 1.3) Ogłoszenie dotyczy: Zamówienia publicznego. 1.4) Informacje na temat umowy ramowej: Czas trwania umowy ramowej: Wartość umowy ramowej: Częstotliwość oraz wartość zamówień, które zostaną udzielone: 1.5) Określenie przedmiotu zamówienia: Część 1: Mięso wołowe i wieprzowe :1.Flaki wołowe całe płaty ilość 1800kg,2.Wołowina z kością-szponder ilość 350kg, 3.Żeberka wieprzowe paski ilość 1400 kg,4.Wątróbka wieprzowa płaty ilość 2150 kg,5.Serca wołowe ilość 600 kg,6.Serca wieprzowe ilość 1300kg, 7.Mięso wołowe gulaszowe bez błon i tłuszczu ilość 5000kg,8.Mięso mielone wołowo-wieprzowe skład: 50% wołowiny i 50% wieprzowiny ilość 3800kg,9.Karkówka wieprzowa bez kości ilość 1300kg, 10.Łopatka wieprzowa bez skóry, tłuszczu i kości ilość 1300kg, 11.Szynka surowa bez kości,skóry i tłuszczu ilość 500kg,12. Gulaszowe wieprzowe,bez błon i tłuszczu ilość 500kg,13.Ozory wołowe ilość 500 kg,14.Schab wieprzowy bez kości ilość 400kg,15.Wołowina bez kości- zrazowe ilość 150kg. Część 2 : Mięso drobiowe :1.Żołądki drobiowe ilość 2600kg, 2.Udka z kurczaka ilość 2800kg,3.Serca z drobiu ilość 2000kg, 4.Piersi z kurczaka ilość 1500kg,5.Kurczak cały ilość 3000kg, 6.Wątroba z drobiu ilość 1500kg,7.Korpusy z kurczaka ilość 200kg. Część 3: Wędliny wieprzowe :1.Parówka cienka wieprzowa ilość 2700 kg,2.Kiełbasa parówkowa ilość 2700kg,3.Mortadela wieprzowa ilość 2700kg,4.Pasztetowa wieprzowa podwędzana ilość 1100 kg, 5.Kaszanka jęczmienna ilość 3000kg,6.Salceson włoski ilość 750kg, 7.Salceson czarny ilość 750kg,8.Polędwica wieprzowa wędzona ilość 150kg,9.Mielonka wieprzowa ilość 1900kg,10.Metka cebulowa ilość 1200kg,11.Kiełbasa zwyczajna ilość 3500kg,12.Kiełbasa śniadaniowa ilość 2000 kg,13.Kiełbasa śląska ilość 600kg,14.Kiełbasa biała surowa ilość 200kg,15.Kiełbasa kanapkowa ilość 1300kg,16.Kiełbasa szynkowa wieprzowa ilość 500kg,17.Szynka wieprzowa wędzona ilość 150kg, 18. Kiełbasa krakowska parzona ilość 500kg,19.Kiełbasa toruńska ilość 800kg,20.Kiełbasa żywiecka ilość 150kg,21.Kiełbasa golonkowa ilość 150kg. Część 4: Wędliny drobiowe:1.Kiełbasa tyrolska z drobiu ilość 1200 kg,2.Kiełbasa śniadaniowa ilość 1000 kg,3.Serdelki drobiowe ilość 1300kg,4.Salceson drobiowy ilość 600kg,5.Pieczeń z drobiu ilość 1100kg,6.Pasztetowa z drobiu ilość 1500kg,7.Kiełbasa grylowa z drobiu ilość 1000kg,8.Parówka cienka z drobiu ilość 1500kg, 9.Polędwica prasowana z drobiu ilość 300kg,10.Pasztet zapiekany z drobiu ilość 800kg. 1.6) Informacja o oświadczeniach i dokumentach potwierdzających spełnianie przez oferowane dostawy, usługi lub roboty budowlane wymagań określonych przez zamawiającego: Artykuły obejmujące przedmiot zamówienia muszą być świeże, dobrej jakości, termin przydatności do spożycia powinien pozwalać na co najmniej 4 dniowy okres przechowywania u zamawiającego. Jakość dostarczanego towaru musi odpowiadać obowiązującym w tym zakresie Polskim Normom przenoszących europejskie normy zharmonizowane. 1.7) Wspólny słownik zamówień (CPV): Oryginalny kod CPV: 15.10.00.00 - Produkty zwierzęce, mięso i produkty mięsne Kod CPV wg słownika 2008: 15.10.00.00 - Produkty zwierzęce, mięso i produkty mięsne Oryginalny kod CPV: 15.11.10.00 - Mięso wołowe Kod CPV wg słownika 2008: 15.11.10.00 - Mięso wołowe Oryginalny kod CPV: 15.11.20.00 - Drób Kod CPV wg słownika 2008: 15.11.20.00 - Drób Oryginalny kod CPV: 15.13.11.33 - Wędliny wieprzowe Kod CPV wg słownika 2008: 15.13.11.30 - Wędliny Oryginalny kod CPV: 15.13.11.35 - Wędliny drobiowe Kod CPV wg słownika 2008: 15.13.11.35 - Wędliny drobiowe 1.8) Czy dopuszcza się złożenie oferty częściowej: Tak. 1.9) Czy dopuszcza się złożenie oferty wariantowej: Nie. 2) Wielkość lub zakres zamówienia Całkowita wielkość lub zakres: Całkowitą wielkość zamówienia stanowią dostawy 71,15 ton mięsa i wędlin z tego : część 1 - 21,05 tony, część 2 - 13 ton, część 3 - 26,8 ton, część 4 - 10,3 tony. 3) Czas trwania zamówienia lub termin wykonania: Pożądany; okres w miesiącach: 12

SEKCJA III: INFORMACJE O CHARAKTERZE PRAWNYM, EKONOMICZNYM, FINANSOWYM I TECHNICZNYM

III.1) Warunki dotyczące zamówienia Informacja na temat wadium: Część 1 : 2000 zł, część 2: 900 zł, część 3: 2000 zł, część 4: 800zł. 2) Warunki udziału Informacje dotyczące sytuacji wykonawcy oraz informacje i formalności niezbędne do oceny, czy spełnia on wymagania ekonomiczne, finansowe i techniczne Opis warunków udziału w postępowaniu: W przetargu mogą wziąć udział wykonawcy spełniający warunki zawarte w art. 22 ust.1 pkt 1-3 ustawy z dnia 29 stycznia 2004 r. Prawo zamówień publicznych (Dz. U. z 2004 r. Nr 19, poz.177 z p.zm.) i nie podlegają wykluczeniu na podstawie art.24 tej ustawy oraz posiadają decyzję organu Państwowej Inspekcji Weterynaryjnej lub Państowej Inspekcji Sanitarnej o spełnianiu wymagań koniecznych do zapewnienia higieny w procesie produkcji lub obrocie artykułami żywnościowymi zgodnie z art. 27 ust. 1 i 2 ustawy z dnia 11 maja 2001 roku o warunkach zdrowotnych żywności i żywienia (Dz.U. Nr 63 poz. 634 z późn. zm.). Opis sposobu dokonywania oceny spełniania warunków udziału w postępowaniu: Z ubiegania się o zamówienia publicznego wyklucza się wykonawców, który: - nie spełniają warunków udziału w postępowaniu o zamówienie publiczne z art. 22 Prawa zamówień publicznych opisanych w ppkt. 1.1 do 1.4, - nie spełniają warunków udziału w postępowaniu o zamówienie publiczne, o których mowa w art. 24 ust. 1 Prawa zamówień publicznych, - wykonywali bezpośrednio czynności związane z przygotowaniem prowadzonego postępowania, lub posługiwali się w celu sporządzenia oferty osobami uczestniczącymi w dokonywaniu tych czynności chyba, że udział tych wykonawców w postępowaniu nie utrudnia uczciwej konkurencji, - złożyli nieprawdziwe informacje mające wpływ na wynik prowadzonego postępowania, - nie złożyli oświadczenia o spełnianiu warunków udziału w postępowaniu lub dokumentów potwierdzających spełnianie tych warunków z zastrzeżeniem art. 26 ust. 3, - nie wnieśli wadium, w tym również na przedłużony okres związania ofertą, lub nie zgodzili się na przedłużenie okresu związania ofertą, Informacja o oświadczeniach i dokumentach, jakie mają dostarczyć wykonawcy w celu potwierdzenia spełniania warunków udziału w postępowaniu: A.W celu potwierdzenia, że wykonawca posiada uprawnienie do wykonywania określonej działalności lub czynności oraz nie podlega wykluczeniu na podstawie art. 24 ustawy z dnia 29 stycznia 2004 r. - Prawo zamówień publicznych z udziału w postępowaniu o zamówienie publiczne wykonawca składa następujące oświadczenia i dokumenty: A.1) decyzja organu Państwowej Inspekcji Weterynaryjnej lub Państwowej Inspekcji Sanitarnej o spełnianiu wymagań koniecznych do zapewnienia higieny w procesie produkcji lub obrocie artykułami żywnościowymi zgodnie z art. 27 ust. 1 i 2 ustawy z dnia 11 maja 2001 roku o warunkach zdrowotnych żywności i żywienia (Dz.U. Nr 63 poz. 634 z późn. zm.). A.2) aktualny odpis z właściwego rejestru albo aktualne zaświadczenie o wpisie do ewidencji działalności gospodarczej, jeżeli odrębne przepisy wymagają wpisu do rejestru lub zgłoszenia do ewidencji działalności gospodarczej, wystawione nie wcześniej niż 6 miesięcy przed upływem terminu składania ofert A.3) oświadczenie Wykonawcy o spełnieniu warunków udziału w postępowaniu z art. 22 prawa zamówień publicznych z wykorzystaniem wzoru- załącznik nr: 4 D. Wykonawca zamieszkały poza terytorium Rzeczypospolitej Polskiej w postępowaniu o zamówienie publiczne składa następujące dokumenty: D.1) Zamiast dokumentów, o których mowa w pkt. A.2) składa dokument lub dokumenty, wystawione w kraju, w którym ma siedzibę lub miejsce zamieszkania, potwierdzające odpowiednio, że 1)nie otwarto jego likwidacji ani nie ogłoszono upadłości - wystawiony nie wcześniej niż 6 miesięcy przed upływem terminu składania wniosków o dopuszczenie do udziału w postępowaniu. - Jeżeli w kraju pochodzenia osoby lub w kraju, w którym wykonawca ma siedzibę lub miejsce zamieszkania, nie wydaje się dokumentów wskazanych w niniejszym pkt.D, zastępuje się je dokumentem zawierającym oświadczenie złożone przed notariuszem, właściwym organem sądowym, administracyjnym albo organem samorządu zawodowego lub gospodarczego odpowiednio kraju pochodzenia osoby lub kraju, w którym wykonawca ma siedzibę lub miejsce zamieszkania- wystawionych nie wcześniej niż w terminach określonych w niniejszym pkt.D.

SEKCJA IV: PROCEDURA

IV.1) Tryb udzielenia zamówienia 1.1) Tryb udzielenia zamówienia: przetarg nieograniczony. 1.2) Przewidywana liczba wykonawców, którzy zostaną zaproszeni do udziału w postępowaniu: 2) Kryteria oceny ofert 2.1) Kryteria oceny ofert: najniższa cena. 2.2) Wykorzystana będzie aukcja elektroniczna: Nie. 3) Informacje administracyjne 3.1) Określenie sposobu uzyskania specyfikacji istotnych warunków zamówienia Adres strony internetowej, na której dostępna jest specyfikacja istotnych warunków zamówienia: www.sw.gov.pl. Opłata: Warunki i sposób płatności: 3.2) Opis potrzeb i wymagań umożliwiający przygotowanie się wykonawców do udziału w dialogu konkurencyjnym lub informacja o sposobie otrzymania tego opisu: 3.3) Termin składania wniosków o dopuszczenie do udziału w postępowaniu lub ofert: 13.11.2006 godzina 10:00. 3.4) Języki, w których można sporządzać wnioski o dopuszczenie do udziału w postępowaniu lub oferty: polski. 3.5) Termin związania ofertą: 13.12.2006 3.6) Data, godzina i miejsce otwarcia ofert: 13.11.2006, godzina 10:30, Zakład Karny Gdańsk - Przeróbka ul. Siennicka 23, 80-758 Gdańsk , sala konferencyjna.

SEKCJA VI: INFORMACJE UZUPEŁNIAJĄCE

VI.1) Zamówienie dotyczy projektu/programu finansowanego ze środków Unii Europejskiej: Nie. 2) Informacje dodatkowe: 3) Data wysłania niniejszego ogłoszenia: 24.10.2006. ZAŁĄCZNIK B - INFORMACJE NA TEMAT CZĘŚCI ZAMÓWIENIA CZĘŚĆ Nr: 1 Nazwa: Mięso wołowe i wieprzowe. 1) Krótki opis: 1.Flaki wołowe całe płaty ilość 1800 kg, 2. Wołowina z kością - szponder ilość 350 kg, 3. Żeberka wieprzowe paski ilość 1400 kg, 4. Wątróbka wieprzowa płaty ilość 2150 kg, 5. Serca wołowe ilość 600 kg, 6. Serca wieprzowe ilość 1300 kg, 7. Mięso wołowe gulaszowe bez błon i tłuszczu ilość 5000 kg, 8. Mięso mielone wołowo-wieprzowe skład: 50% wołowiny i 50% wieprzowiny ilość 3800 kg, 9. Karkówka wieprzowa bez kości ilość 1300 kg, 10. Łopatka wieprzowa bez skóry,tłuszczu i kości ilość 1300 kg, 11. Szynka surowa bez kości, skóry i tłuszczu ilość 500 kg, 12. Gulaszowe wieprzowe,bez błon i tłuszczu ilość 500 kg, 13. Ozory wołowe ilość 500 kg, 14. Schab wieprzowy bez kości ilość 400 kg, 15. Wołowina bez kości- zrazowe ilość 150 kg. 2) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 15.10.00.00, 15.11.10.00. 3) Wielkość lub zakres: 21,05 tony. 4) Czas trwania lub termin wykonania: Pożądany; Okres w miesiącach: 12 5) Kryteria oceny ofert: najniższa cena. 6) Informacje dodatkowe: CZĘŚĆ Nr: 2 Nazwa: Mięso drobiowe. 1) Krótki opis: 1. Żołądki drobiowe ilość 2600 kg, 2. Udka z kurczaka ilość 2800 kg, 3. Serca z drobiu ilość 2000 kg, 4. Piersi z kurczaka ilość 1500 kg, 5. Kurczak cały ilość 3000 kg, 6. Wątroba z drobiu ilość 1500 kg, 7. Korpusy z kurczaka ilość 200 kg. 2) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 15.10.00.00, 15.11.20.00. 3) Wielkość lub zakres: 13 ton. 4) Czas trwania lub termin wykonania: Pożądany; Okres w miesiącach: 12 5) Kryteria oceny ofert: najniższa cena. 6) Informacje dodatkowe: CZĘŚĆ Nr: 3 Nazwa: Wędliny wieprzowe. 1) Krótki opis: 1. Parówka cienka wieprzowa ilość 2700 kg, 2. Kiełbasa parówkowa ilość 2700 kg, 3. Mortadela wieprzowa ilość 2700 kg, 4. Pasztetowa wieprzowa podwędzana ilość 1100 kg, 5. Kaszanka jęczmienna ilość 3000 kg, 6. Salceson włoski ilość 750 kg, 7. Salceson czarny ilość 750 kg, 8. Polędwica wieprzowa wędzona ilość 150 kg, 9. Mielonka wieprzowa ilość 1900 kg, 10. Metka cebulowa ilość 1200 kg, 11. Kiełbasa zwyczajna ilość 3500 kg, 12. Kiełbasa śniadaniowa ilość 2000 kg, 13. Kiełbasa śląska ilość 600 kg, 14. Kiełbasa biała surowa ilość 200 kg, 15. Kiełbasa kanapkowa ilość 1300 kg, 16. Kiełbasa szynkowa wieprzowa ilość 500 kg, 17. Szynka wieprzowa wędzona ilość 150 kg, 18. Kiełbasa krakowska parzona ilość 500 kg, 19. Kiełbasa toruńska ilość 800 kg, 20. Kiełbasa żywiecka ilość 150 kg, 21. Kiełbasa golonkowa ilość 150 kg. 2) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 15.10.00.00, 15.13.11.33. 3) Wielkość lub zakres: 26,8 ton. 4) Czas trwania lub termin wykonania: Pożądany; Okres w miesiącach: 12 5) Kryteria oceny ofert: najniższa cena. 6) Informacje dodatkowe: CZĘŚĆ Nr: 4 Nazwa: Wędliny drobiowe. 1) Krótki opis: 1. Kiełbasa tyrolska z drobiu ilość 1200 kg, 2. Kiełbasa śniadaniowa ilość 1000 kg, 3. Serdelki drobiowe ilość 1300 kg, 4. Salceson drobiowy ilość 600 kg, 5. Pieczeń z drobiu ilość 1100 kg, 6. Pasztetowa z drobiu ilość 1500 kg, 7. Kiełbasa grylowa z drobiu ilość 1000 kg, 8. Parówka cienka z drobiu ilość 1500 kg, 9. Polędwica prasowana z drobiu ilość 300 kg, 10.Pasztet zapiekany z drobiu ilość 800 kg. 2) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 15.10.00.00, 15.13.11.35. 3) Wielkość lub zakres: 10,3 tony. 4) Czas trwania lub termin wykonania: Pożądany; Okres w miesiącach: 12 5) Kryteria oceny ofert: najniższa cena. 6) Informacje dodatkowe:

Podziel się

Poleć ten przetarg znajomemu poleć

Wydrukuj przetarg drukuj

Dodaj ten przetarg do obserwowanych obserwuj








Uwaga: podstawą prezentowanych tutaj informacji są dane publikowane przez Urząd Zamówień Publicznych w Biuletynie Zamówień Publicznych. Treść ogłoszenia widoczna na eGospodarka.pl jest zgodna z treścią tegoż ogłoszenia dostępną w BZP w dniu publikacji. Redakcja serwisu eGospodarka.pl dokłada wszelkich starań, aby zamieszczone tutaj informacje były kompletne i zgodne z prawdą. Nie może jednak zagwarantować ich poprawności i nie ponosi żadnej odpowiedzialności za jakiekolwiek szkody powstałe w wyniku korzystania z nich.


Jeśli chcesz dodać ogłoszenie do serwisu, zapoznaj się z naszą ofertą:

chcę zamieszczać ogłoszenia

Dodaj swoje pytanie

Najnowsze orzeczenia

Wpisz nazwę miasta, dla którego chcesz znaleźć jednostkę ZUS.