eGospodarka.pl
eGospodarka.pl poleca

eGospodarka.plPrzetargiPrzetargi Popów › Dostawy warzyw i owoców dla OSSW w Kulach oraz Oddziału Zamiejscowego w Sulejowie

Ten przetarg został już zakończony. Zobacz wynik tego przetargu



Ogłoszenie z dnia 2013-04-11

Popów: Dostawy warzyw i owoców dla OSSW w Kulach oraz Oddziału Zamiejscowego w Sulejowie
Numer ogłoszenia: 55127 - 2013; data zamieszczenia: 11.04.2013
OGŁOSZENIE O ZAMÓWIENIU - dostawy

Zamieszczanie ogłoszenia: obowiązkowe.

Ogłoszenie dotyczy: zamówienia publicznego.

SEKCJA I: ZAMAWIAJĄCY

I. 1) NAZWA I ADRES: Ośrodek Szkolenia Służby Więziennej w Kulach , Kule 2, 42-110 Popów, woj. śląskie, tel. 034 3104030, faks 034 3103653.

  • Adres strony internetowej zamawiającego: www.zp.sw.gov.pl

I. 2) RODZAJ ZAMAWIAJĄCEGO: Inny: Ośrodek Szkolenia Służby Więziennej w Kulach.

SEKCJA II: PRZEDMIOT ZAMÓWIENIA

II.1) OKREŚLENIE PRZEDMIOTU ZAMÓWIENIA

II.1.1) Nazwa nadana zamówieniu przez zamawiającego: Dostawy warzyw i owoców dla OSSW w Kulach oraz Oddziału Zamiejscowego w Sulejowie.

II.1.2) Rodzaj zamówienia: dostawy.

II.1.4) Określenie przedmiotu oraz wielkości lub zakresu zamówienia: Zamawiający dopuszcza możliwości składania ofert częściowych na jedną lub większą liczbę zadań - części zamówienia - zadania od 1 do 2. Przedmiotem zamówienia na zadanie nr 1 są dostawy warzyw i owoców dla OSSW w Kulach: 1. Buraki czerwone 03221111-7 1 400 kg 2. Cebula 03221113-1 1 000 kg 3. Czosnek 03221120-3 40 kg 4. Kapusta biała głowiasta 03221410-3 2 000 kg 5. Kapusta czerwona głowiasta 03221410-3 1 000 kg 6. Kapusta pekińska 03221410-3 1 000 kg 7. Koperek natka 03221300-9 1 000 pęczek 8. Marchew korzeń 03221112-4 2 000 kg 9. Ogórek zielony 03221270-9 1 000 kg 10. Papryka 03221230-7 800 kg 11. Pietruszka korzeń 03221110-0 700 kg 12. Pietruszka natka 03221300-9 1 000 pęczek 13. Pomidory 03221240-4 1 300 kg 14. Por zielony 03221110-0 1 000 kg 15. Rzodkiewka 03221110-0 1 000 pęczek 16. Sałata zielona 03221310-2 1 500 szt. 17. Seler korzeń 03221110-0 800 kg 18. Fasolka szparagowa 03221212-5 100 kg 19. Szczypiorek natka 03221300-9 1 000 pęczek 20. Pieczarki 03221260-6 500 kg 21. Kapusta włoska głowiasta 03221400-0 300 kg 22. Bakłażany - oberżyna 03221200-8 30 kg 23. Cukinia 03221250-3 30 kg 24. Kabaczek 03221200-8 30 kg 25. Kalafior 03221420-6 200 szt. 26. Ziemniaki jadalne 03212100-1 10 000 kg 27. Ogórki małosolne 03221270-9 100 kg 28. Botwinka 03221300-9 40 kg 29. Susz grzybowy 15331135-2 1 kg 30. Susz owocowy 15332410-1 1 kg 31. Banany 03222111-4 1 500 kg 32. Cytryny 03222210-8 800 kg 33. Jabłka deserowe 03222321-9 2 000 kg 34. Kiwi 03222118-3 200 kg 35. Mandarynki 03222240-7 400 kg 36. Pomarańcze 03222220-1 700 kg 37. Winogrona 03222340-8 200 kg 38. Grapefruity 03222230-4 300 kg 39. Truskawki 03222313-0 100 kg 40. Nektarynki 03222332-9 200 kg 41. Arbuzy 03222330-5 200 kg 42. Gruszki 03222322-6 1 000 kg 43. Brzoskwinia 03222332-9 100 kg 44. Czereśnie i wiśnie 03222333-6 100 kg 45. Śliwki 03222334-3 50 kg Szczegółowe informacje dotyczące przedmiotu zamówienia zawiera załącznik nr 6 do SIWZ Przedmiotem zamówienia na zadanie nr 2 są dostawy warzyw i owoców dla OSSW w Kulach Oddział Zamiejscowy w Sulejowie: 1. Buraki czerwone 03221111-7 500 kg 2. Cebula 03221113-1 1 000 kg 3. Czosnek 03221120-3 50 kg 4. Kapusta biała głowiasta 03221410-3 1 000 kg 5. Kapusta czerwona głowiasta 03221410-3 500 kg 6. Kapusta pekińska 03221410-3 500 kg 7. Koperek natka 03221300-9 2 000 pęczek 8. Marchew korzeń 03221112-4 1 600 kg 9. Ogórek zielony 03221270-9 1 000 kg 10. Papryka 03221230-7 300 kg 11. Pietruszka korzeń 03221110-0 500 kg 12. Pietruszka natka 03221300-9 2 000 pęczek 13. Pomidory 03221240-4 1 100 kg 14. Por zielony 03221110-0 600 kg 15. Rzodkiewka 03221110-0 200 pęczek 16. Sałata zielona 03221310-2 2 500 szt. 17. Seler korzeń 03221110-0 800 kg 18. Fasolka szparagowa 03221212-5 150 kg 19. Szczypiorek natka 03221300-9 2 000 pęczek 20. Pieczarki 03221260-6 300 kg 21. Kapusta włoska głowiasta 03221400-0 300 kg 22 Cukinia 03221250-3 150 kg 23 Kalafior 03221420-6 200 szt. 24 Ziemniaki jadalne 03212100-1 12 000 kg 25 Botwinka 03221300-9 200 kg 26 Banany 03222111-4 500 kg 27 Cytryny 03222210-8 400 kg 28 Jabłka deserowe 03222321-9 800 kg 29 Jabłka świeże 03222321-9 800 kg 30 Mandarynki 03222240-7 200 kg 31 Pomarańcze 03222220-1 300 kg 32 Winogrona 03222340-8 100 kg 33 Truskawki 03222313-0 100 kg 34 Nektarynki 03222332-9 300 kg 35 Gruszki 03222322-6 100 kg 36 Brzoskwinia 03222332-9 100 kg 37 Czereśnie i wiśnie 03222333-6 200 kg 38 Śliwki 03222334-3 300 kg Szczegółowe informacje dotyczące przedmiotu zamówienia zawiera załącznik nr 6a do SIWZ.

II.1.6) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 03.22.10.00-0, 03.22.11.11-7, 03.22.11.13-1, 03.22.11.20-3, 03.22.14.10-3, 03.22.13.00-9, 03.22.11.12-4, 03.22.12.70-9, 03.22.12.30-7, 03.22.11.10-0, 03.22.12.40-4, 03.22.13.10-2, 03.22.12.12-5, 03.22.12.60-6, 03.22.14.00-0, 03.22.12.00-8, 03.22.12.50-3, 03.22.14.20-6, 03.21.21.00-1, 15.33.24.10-1, 03.22.21.11-4.

II.1.7) Czy dopuszcza się złożenie oferty częściowej: tak, liczba części: 2.

II.1.8) Czy dopuszcza się złożenie oferty wariantowej: nie.


II.2) CZAS TRWANIA ZAMÓWIENIA LUB TERMIN WYKONANIA: Okres w miesiącach: 12.

SEKCJA III: INFORMACJE O CHARAKTERZE PRAWNYM, EKONOMICZNYM, FINANSOWYM I TECHNICZNYM

III.1) WADIUM

Informacja na temat wadium: Zamawiający nie wymaga wniesienia wadium

III.2) ZALICZKI

III.3) WARUNKI UDZIAŁU W POSTĘPOWANIU ORAZ OPIS SPOSOBU DOKONYWANIA OCENY SPEŁNIANIA TYCH WARUNKÓW

  • III. 3.1) Uprawnienia do wykonywania określonej działalności lub czynności, jeżeli przepisy prawa nakładają obowiązek ich posiadania

    Opis sposobu dokonywania oceny spełniania tego warunku

    • O udzielenie zamówienia mogą ubiegać się wykonawcy, którzy spełniają warunki określone w art. 22 ust.1 posiadają niezbędną wiedzę i doświadczenie oraz dysponujący potencjałem technicznym i osobami zdolnymi do wykonania zamówienia. Znajdujący się w sytuacji ekonomicznej i finansowej zapewniającej wykonanie zamówienia. Nie podlegajacy wykluczeniu z postępowania o udzielenie zamówienia na podstawie art. 24 ust.1 ustawy Prawo zamówień publicznych - wynikać będzie ze złożonego oświadczenia.

  • III.3.2) Wiedza i doświadczenie

    Opis sposobu dokonywania oceny spełniania tego warunku

    • Posiada wiedzę i doświadczenie do realizacji zamówienia wynikać to będzie ze złożonego oświadczenia - załącznik nr 3 do SIWZ

  • III.3.3) Potencjał techniczny

    Opis sposobu dokonywania oceny spełniania tego warunku

    • Dysponujacy odpowiednim potencjałem technicznym do realizacji zamówienia wynikać to będzie ze złożonego oświadczenia - załącznik nr 3 do SIWZ

  • III.3.4) Osoby zdolne do wykonania zamówienia

    Opis sposobu dokonywania oceny spełniania tego warunku

    • Dysponujący odpowiednimi osobami zdolnymi do wykonania zamówienia wynikać to będzie ze złożonego oświadczenia - załącznik nr 3 do SIWZ

  • III.3.5) Sytuacja ekonomiczna i finansowa

    Opis sposobu dokonywania oceny spełniania tego warunku

    • Znajdujący się w sytuacji ekonomicznej i finansowej zapewniającej wykonanie zamówienia wynikać to będzie ze złożonego oświadczenia - załącznik nr 3 do SIWZ

III.4) INFORMACJA O OŚWIADCZENIACH LUB DOKUMENTACH, JAKIE MAJĄ DOSTARCZYĆ WYKONAWCY W CELU POTWIERDZENIA SPEŁNIANIA WARUNKÓW UDZIAŁU W POSTĘPOWANIU ORAZ NIEPODLEGANIA WYKLUCZENIU NA PODSTAWIE ART. 24 UST. 1 USTAWY

III.4.1) W zakresie wykazania spełniania przez wykonawcę warunków, o których mowa w art. 22 ust. 1 ustawy, oprócz oświadczenia o spełnianiu warunków udziału w postępowaniu należy przedłożyć:

III.4.2) W zakresie potwierdzenia niepodlegania wykluczeniu na podstawie art. 24 ust. 1 ustawy, należy przedłożyć:

  • oświadczenie o braku podstaw do wykluczenia;
  • aktualny odpis z właściwego rejestru lub z centralnej ewidencji i informacji o działalności gospodarczej, jeżeli odrębne przepisy wymagają wpisu do rejestru lub ewidencji, w celu wykazania braku podstaw do wykluczenia w oparciu o art. 24 ust. 1 pkt 2 ustawy, wystawiony nie wcześniej niż 6 miesięcy przed upływem terminu składania wniosków o dopuszczenie do udziału w postępowaniu o udzielenie zamówienia albo składania ofert;

III.4.3) Dokumenty podmiotów zagranicznych

Jeżeli wykonawca ma siedzibę lub miejsce zamieszkania poza terytorium Rzeczypospolitej Polskiej, przedkłada:

III.4.3.1) dokument wystawiony w kraju, w którym ma siedzibę lub miejsce zamieszkania potwierdzający, że:

  • nie otwarto jego likwidacji ani nie ogłoszono upadłości - wystawiony nie wcześniej niż 6 miesięcy przed upływem terminu składania wniosków o dopuszczenie do udziału w postępowaniu o udzielenie zamówienia albo składania ofert;
  • nie orzeczono wobec niego zakazu ubiegania się o zamówienie - wystawiony nie wcześniej niż 6 miesięcy przed upływem terminu składania wniosków o dopuszczenie do udziału w postępowaniu o udzielenie zamówienia albo składania ofert;

III.4.3.2)

  • zaświadczenie właściwego organu sądowego lub administracyjnego miejsca zamieszkania albo zamieszkania osoby, której dokumenty dotyczą, w zakresie określonym w art. 24 ust. 1 pkt 4-8 - wystawione nie wcześniej niż 6 miesięcy przed upływem terminu składania wniosków o dopuszczenie do udziału w postępowaniu o udzielenie zamówienia albo składania ofert;
  • zaświadczenie właściwego organu sądowego lub administracyjnego miejsca zamieszkania albo zamieszkania osoby, której dokumenty dotyczą, w zakresie określonym w art. 24 ust. 1 pkt 10 -11 ustawy - wystawione nie wcześniej niż 6 miesięcy przed upływem terminu składania wniosków o dopuszczenie do udziału w postępowaniu o udzielenie zamówienia albo składania ofert.

III.4.4) Dokumenty dotyczące przynależności do tej samej grupy kapitałowej

  • lista podmiotów należących do tej samej grupy kapitałowej w rozumieniu ustawy z dnia 16 lutego 2007 r. o ochronie konkurencji i konsumentów albo informacji o tym, że nie należy do grupy kapitałowej;

III.6) INNE DOKUMENTY

Inne dokumenty niewymienione w pkt III.4) albo w pkt III.5)

Wypełniony i podpisany formularz oferty, który stanowi załącznik nr 1 do SIWZ Wypełniony i podpisany formularz cenowy, zakresie przedmiotowego postępowania na zadanie od 1 do 2 który stanowi załącznik nr 2 do SIWZ.

SEKCJA IV: PROCEDURA

IV.1) TRYB UDZIELENIA ZAMÓWIENIA

IV.1.1) Tryb udzielenia zamówienia: przetarg nieograniczony.

IV.2) KRYTERIA OCENY OFERT

IV.2.1) Kryteria oceny ofert: cena oraz inne kryteria związane z przedmiotem zamówienia:

  • 1 - Cena - 95
  • 2 - Opust - 5

IV.4) INFORMACJE ADMINISTRACYJNE

IV.4.1) Adres strony internetowej, na której jest dostępna specyfikacja istotnych warunków zamówienia: www.zp.sw.gov.pl
Specyfikację istotnych warunków zamówienia można uzyskać pod adresem: OSSW w Kulach Kule 2, 42-110 Popów dział kwatermistrzowski pok. nr. 3.

IV.4.4) Termin składania wniosków o dopuszczenie do udziału w postępowaniu lub ofert: 19.04.2013 godzina 10:30, miejsce: Adres zamawiającego 42-110 Popów Kule 2 Pokój nr. 3 - sekretariat, Pawilon Liswarta.

IV.4.5) Termin związania ofertą: okres w dniach: 30 (od ostatecznego terminu składania ofert).

IV.4.17) Czy przewiduje się unieważnienie postępowania o udzielenie zamówienia, w przypadku nieprzyznania środków pochodzących z budżetu Unii Europejskiej oraz niepodlegających zwrotowi środków z pomocy udzielonej przez państwa członkowskie Europejskiego Porozumienia o Wolnym Handlu (EFTA), które miały być przeznaczone na sfinansowanie całości lub części zamówienia: nie

ZAŁĄCZNIK I - INFORMACJE DOTYCZĄCE OFERT CZĘŚCIOWYCH

CZĘŚĆ Nr: 1 NAZWA: Dostawy warzyw i owoców dla OSSW w Kulach.

  • 1) Krótki opis ze wskazaniem wielkości lub zakresu zamówienia: 1. Buraki czerwone 03221111-7 1 400 kg 2. Cebula 03221113-1 1 000 kg 3. Czosnek 03221120-3 40 kg 4. Kapusta biała głowiasta 03221410-3 2 000 kg 5. Kapusta czerwona głowiasta 03221410-3 1 000 kg 6. Kapusta pekińska 03221410-3 1 000 kg 7. Koperek natka 03221300-9 1 000 pęczek 8. Marchew korzeń 03221112-4 2 000 kg 9. Ogórek zielony 03221270-9 1 000 kg 10. Papryka 03221230-7 800 kg 11. Pietruszka korzeń 03221110-0 700 kg 12. Pietruszka natka 03221300-9 1 000 pęczek 13. Pomidory 03221240-4 1 300 kg 14. Por zielony 03221110-0 1 000 kg 15. Rzodkiewka 03221110-0 1 000 pęczek 16. Sałata zielona 03221310-2 1 500 szt. 17. Seler korzeń 03221110-0 800 kg 18. Fasolka szparagowa 03221212-5 100 kg 19. Szczypiorek natka 03221300-9 1 000 pęczek 20. Pieczarki 03221260-6 500 kg 21. Kapusta włoska głowiasta 03221400-0 300 kg 22. Bakłażany - oberżyna 03221200-8 30 kg 23. Cukinia 03221250-3 30 kg 24. Kabaczek 03221200-8 30 kg 25. Kalafior 03221420-6 200 szt. 26. Ziemniaki jadalne 03212100-1 10 000 kg 27. Ogórki małosolne 03221270-9 100 kg 28. Botwinka 03221300-9 40 kg 29. Susz grzybowy 15331135-2 1 kg 30. Susz owocowy 15332410-1 1 kg 31. Banany 03222111-4 1 500 kg 32. Cytryny 03222210-8 800 kg 33. Jabłka deserowe 03222321-9 2 000 kg 34. Kiwi 03222118-3 200 kg 35. Mandarynki 03222240-7 400 kg 36. Pomarańcze 03222220-1 700 kg 37. Winogrona 03222340-8 200 kg 38. Grapefruity 03222230-4 300 kg 39. Truskawki 03222313-0 100 kg 40. Nektarynki 03222332-9 200 kg 41. Arbuzy 03222330-5 200 kg 42. Gruszki 03222322-6 1 000 kg 43. Brzoskwinia 03222332-9 100 kg 44. Czereśnie i wiśnie 03222333-6 100 kg 45. Śliwki 03222334-3 50 kg.

  • 2) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 03.22.10.00-6, 03.22.20.00-3, 03.22.11.11-7, 03.22.11.13-1, 03.22.11.20-3, 03.22.14.10-3, 03.22.13.00-9, 03.22.11.12-4, 03.22.12.70-9, 03.22.12.30-7, 03.22.11.10-0, 03.22.12.40-4, 03.22.13.10-2, 03.22.12.12-5, 03.22.12.60-6, 03.22.12.00-8, 03.22.12.50-3, 03.22.14.20-6, 03.21.21.00-1, 15.33.11.35-2, 15.33.24.10-1.

  • 3) Czas trwania lub termin wykonania: Okres w miesiącach: 12.
  • 4) Kryteria oceny ofert: cena oraz inne kryteria związane z przedmiotem zamówienia:

    • 1. Cena - 95
    • 2. Opust - 5

CZĘŚĆ Nr: 2 NAZWA: Dostawy warzyw i owoców dla OSSW w Kulach Oddział Zamiejscowy w Sulejowie..

  • 1) Krótki opis ze wskazaniem wielkości lub zakresu zamówienia: 1. Buraki czerwone 03221111-7 500 kg 2. Cebula 03221113-1 1 000 kg 3. Czosnek 03221120-3 50 kg 4. Kapusta biała głowiasta 03221410-3 1 000 kg 5. Kapusta czerwona głowiasta 03221410-3 500 kg 6. Kapusta pekińska 03221410-3 500 kg 7. Koperek natka 03221300-9 2 000 pęczek 8. Marchew korzeń 03221112-4 1 600 kg 9. Ogórek zielony 03221270-9 1 000 kg 10. Papryka 03221230-7 300 kg 11. Pietruszka korzeń 03221110-0 500 kg 12. Pietruszka natka 03221300-9 2 000 pęczek 13. Pomidory 03221240-4 1 100 kg 14. Por zielony 03221110-0 600 kg 15. Rzodkiewka 03221110-0 200 pęczek 16. Sałata zielona 03221310-2 2 500 szt. 17. Seler korzeń 03221110-0 800 kg 18. Fasolka szparagowa 03221212-5 150 kg 19. Szczypiorek natka 03221300-9 2 000 pęczek 20. Pieczarki 03221260-6 300 kg 21. Kapusta włoska głowiasta 03221400-0 300 kg 22 Cukinia 03221250-3 150 kg 23 Kalafior 03221420-6 200 szt. 24 Ziemniaki jadalne 03212100-1 12 000 kg 25 Botwinka 03221300-9 200 kg 26 Banany 03222111-4 500 kg 27 Cytryny 03222210-8 400 kg 28 Jabłka deserowe 03222321-9 800 kg 29 Jabłka świeże 03222321-9 800 kg 30 Mandarynki 03222240-7 200 kg 31 Pomarańcze 03222220-1 300 kg 32 Winogrona 03222340-8 100 kg 33 Truskawki 03222313-0 100 kg 34 Nektarynki 03222332-9 300 kg 35 Gruszki 03222322-6 100 kg 36 Brzoskwinia 03222332-9 100 kg 37 Czereśnie i wiśnie 03222333-6 200 kg 38 Śliwki 03222334-3 300 kg.

  • 2) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 03.22.10.00-6, 03.22.20.00-3, 03.22.11.11-7, 03.22.11.13-1, 03.22.11.20-3, 03.22.14.10-3, 03.22.13.00-9, 03.22.11.12-4, 03.22.12.70-9, 03.22.12.30-7, 03.22.11.10-0, 03.22.12.40-4, 03.22.13.10-2, 03.22.12.12-5, 03.22.12.60-6, 03.22.12.50-3, 03.22.14.20-6, 03.21.21.00-1, 03.22.21.11-4, 03.22.22.10-8, 03.22.23.21-9.

  • 3) Czas trwania lub termin wykonania: Okres w miesiącach: 12.
  • 4) Kryteria oceny ofert: cena oraz inne kryteria związane z przedmiotem zamówienia:

    • 1. Cena - 95
    • 2. Opust - 5

Podziel się

Poleć ten przetarg znajomemu poleć

Wydrukuj przetarg drukuj

Dodaj ten przetarg do obserwowanych obserwuj








Uwaga: podstawą prezentowanych tutaj informacji są dane publikowane przez Urząd Zamówień Publicznych w Biuletynie Zamówień Publicznych. Treść ogłoszenia widoczna na eGospodarka.pl jest zgodna z treścią tegoż ogłoszenia dostępną w BZP w dniu publikacji. Redakcja serwisu eGospodarka.pl dokłada wszelkich starań, aby zamieszczone tutaj informacje były kompletne i zgodne z prawdą. Nie może jednak zagwarantować ich poprawności i nie ponosi żadnej odpowiedzialności za jakiekolwiek szkody powstałe w wyniku korzystania z nich.


Jeśli chcesz dodać ogłoszenie do serwisu, zapoznaj się z naszą ofertą:

chcę zamieszczać ogłoszenia

Dodaj swoje pytanie

Najnowsze orzeczenia

Wpisz nazwę miasta, dla którego chcesz znaleźć jednostkę ZUS.