Ten przetarg został już zakończony. Zobacz wynik tego przetargu
Ogłoszenie z dnia 2013-04-11
Popów: Dostawy warzyw i owoców dla OSSW w Kulach oraz Oddziału Zamiejscowego w Sulejowie
Numer ogłoszenia: 55127 - 2013; data zamieszczenia: 11.04.2013
OGŁOSZENIE O ZAMÓWIENIU - dostawy
Zamieszczanie ogłoszenia: obowiązkowe.
Ogłoszenie dotyczy: zamówienia publicznego.
SEKCJA I: ZAMAWIAJĄCY
I. 1) NAZWA I ADRES: Ośrodek Szkolenia Służby Więziennej w Kulach , Kule 2, 42-110 Popów, woj. śląskie, tel. 034 3104030, faks 034 3103653.
- Adres strony internetowej zamawiającego: www.zp.sw.gov.pl
I. 2) RODZAJ ZAMAWIAJĄCEGO: Inny: Ośrodek Szkolenia Służby Więziennej w Kulach.
SEKCJA II: PRZEDMIOT ZAMÓWIENIA
II.1) OKREŚLENIE PRZEDMIOTU ZAMÓWIENIA
II.1.1) Nazwa nadana zamówieniu przez zamawiającego: Dostawy warzyw i owoców dla OSSW w Kulach oraz Oddziału Zamiejscowego w Sulejowie.
II.1.2) Rodzaj zamówienia: dostawy.
II.1.4) Określenie przedmiotu oraz wielkości lub zakresu zamówienia: Zamawiający dopuszcza możliwości składania ofert częściowych na jedną lub większą liczbę zadań - części zamówienia - zadania od 1 do 2. Przedmiotem zamówienia na zadanie nr 1 są dostawy warzyw i owoców dla OSSW w Kulach: 1. Buraki czerwone 03221111-7 1 400 kg 2. Cebula 03221113-1 1 000 kg 3. Czosnek 03221120-3 40 kg 4. Kapusta biała głowiasta 03221410-3 2 000 kg 5. Kapusta czerwona głowiasta 03221410-3 1 000 kg 6. Kapusta pekińska 03221410-3 1 000 kg 7. Koperek natka 03221300-9 1 000 pęczek 8. Marchew korzeń 03221112-4 2 000 kg 9. Ogórek zielony 03221270-9 1 000 kg 10. Papryka 03221230-7 800 kg 11. Pietruszka korzeń 03221110-0 700 kg 12. Pietruszka natka 03221300-9 1 000 pęczek 13. Pomidory 03221240-4 1 300 kg 14. Por zielony 03221110-0 1 000 kg 15. Rzodkiewka 03221110-0 1 000 pęczek 16. Sałata zielona 03221310-2 1 500 szt. 17. Seler korzeń 03221110-0 800 kg 18. Fasolka szparagowa 03221212-5 100 kg 19. Szczypiorek natka 03221300-9 1 000 pęczek 20. Pieczarki 03221260-6 500 kg 21. Kapusta włoska głowiasta 03221400-0 300 kg 22. Bakłażany - oberżyna 03221200-8 30 kg 23. Cukinia 03221250-3 30 kg 24. Kabaczek 03221200-8 30 kg 25. Kalafior 03221420-6 200 szt. 26. Ziemniaki jadalne 03212100-1 10 000 kg 27. Ogórki małosolne 03221270-9 100 kg 28. Botwinka 03221300-9 40 kg 29. Susz grzybowy 15331135-2 1 kg 30. Susz owocowy 15332410-1 1 kg 31. Banany 03222111-4 1 500 kg 32. Cytryny 03222210-8 800 kg 33. Jabłka deserowe 03222321-9 2 000 kg 34. Kiwi 03222118-3 200 kg 35. Mandarynki 03222240-7 400 kg 36. Pomarańcze 03222220-1 700 kg 37. Winogrona 03222340-8 200 kg 38. Grapefruity 03222230-4 300 kg 39. Truskawki 03222313-0 100 kg 40. Nektarynki 03222332-9 200 kg 41. Arbuzy 03222330-5 200 kg 42. Gruszki 03222322-6 1 000 kg 43. Brzoskwinia 03222332-9 100 kg 44. Czereśnie i wiśnie 03222333-6 100 kg 45. Śliwki 03222334-3 50 kg Szczegółowe informacje dotyczące przedmiotu zamówienia zawiera załącznik nr 6 do SIWZ Przedmiotem zamówienia na zadanie nr 2 są dostawy warzyw i owoców dla OSSW w Kulach Oddział Zamiejscowy w Sulejowie: 1. Buraki czerwone 03221111-7 500 kg 2. Cebula 03221113-1 1 000 kg 3. Czosnek 03221120-3 50 kg 4. Kapusta biała głowiasta 03221410-3 1 000 kg 5. Kapusta czerwona głowiasta 03221410-3 500 kg 6. Kapusta pekińska 03221410-3 500 kg 7. Koperek natka 03221300-9 2 000 pęczek 8. Marchew korzeń 03221112-4 1 600 kg 9. Ogórek zielony 03221270-9 1 000 kg 10. Papryka 03221230-7 300 kg 11. Pietruszka korzeń 03221110-0 500 kg 12. Pietruszka natka 03221300-9 2 000 pęczek 13. Pomidory 03221240-4 1 100 kg 14. Por zielony 03221110-0 600 kg 15. Rzodkiewka 03221110-0 200 pęczek 16. Sałata zielona 03221310-2 2 500 szt. 17. Seler korzeń 03221110-0 800 kg 18. Fasolka szparagowa 03221212-5 150 kg 19. Szczypiorek natka 03221300-9 2 000 pęczek 20. Pieczarki 03221260-6 300 kg 21. Kapusta włoska głowiasta 03221400-0 300 kg 22 Cukinia 03221250-3 150 kg 23 Kalafior 03221420-6 200 szt. 24 Ziemniaki jadalne 03212100-1 12 000 kg 25 Botwinka 03221300-9 200 kg 26 Banany 03222111-4 500 kg 27 Cytryny 03222210-8 400 kg 28 Jabłka deserowe 03222321-9 800 kg 29 Jabłka świeże 03222321-9 800 kg 30 Mandarynki 03222240-7 200 kg 31 Pomarańcze 03222220-1 300 kg 32 Winogrona 03222340-8 100 kg 33 Truskawki 03222313-0 100 kg 34 Nektarynki 03222332-9 300 kg 35 Gruszki 03222322-6 100 kg 36 Brzoskwinia 03222332-9 100 kg 37 Czereśnie i wiśnie 03222333-6 200 kg 38 Śliwki 03222334-3 300 kg Szczegółowe informacje dotyczące przedmiotu zamówienia zawiera załącznik nr 6a do SIWZ.
II.1.6) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 03.22.10.00-0, 03.22.11.11-7, 03.22.11.13-1, 03.22.11.20-3, 03.22.14.10-3, 03.22.13.00-9, 03.22.11.12-4, 03.22.12.70-9, 03.22.12.30-7, 03.22.11.10-0, 03.22.12.40-4, 03.22.13.10-2, 03.22.12.12-5, 03.22.12.60-6, 03.22.14.00-0, 03.22.12.00-8, 03.22.12.50-3, 03.22.14.20-6, 03.21.21.00-1, 15.33.24.10-1, 03.22.21.11-4.
II.1.7) Czy dopuszcza się złożenie oferty częściowej: tak, liczba części: 2.
II.1.8) Czy dopuszcza się złożenie oferty wariantowej: nie.
II.2) CZAS TRWANIA ZAMÓWIENIA LUB TERMIN WYKONANIA: Okres w miesiącach: 12.
SEKCJA III: INFORMACJE O CHARAKTERZE PRAWNYM, EKONOMICZNYM, FINANSOWYM I TECHNICZNYM
III.1) WADIUM
Informacja na temat wadium: Zamawiający nie wymaga wniesienia wadium
III.2) ZALICZKI
III.3) WARUNKI UDZIAŁU W POSTĘPOWANIU ORAZ OPIS SPOSOBU DOKONYWANIA OCENY SPEŁNIANIA TYCH WARUNKÓW
III. 3.1) Uprawnienia do wykonywania określonej działalności lub czynności, jeżeli przepisy prawa nakładają obowiązek ich posiadania
Opis sposobu dokonywania oceny spełniania tego warunku
O udzielenie zamówienia mogą ubiegać się wykonawcy, którzy spełniają warunki określone w art. 22 ust.1 posiadają niezbędną wiedzę i doświadczenie oraz dysponujący potencjałem technicznym i osobami zdolnymi do wykonania zamówienia. Znajdujący się w sytuacji ekonomicznej i finansowej zapewniającej wykonanie zamówienia. Nie podlegajacy wykluczeniu z postępowania o udzielenie zamówienia na podstawie art. 24 ust.1 ustawy Prawo zamówień publicznych - wynikać będzie ze złożonego oświadczenia.
III.3.2) Wiedza i doświadczenie
Opis sposobu dokonywania oceny spełniania tego warunku
Posiada wiedzę i doświadczenie do realizacji zamówienia wynikać to będzie ze złożonego oświadczenia - załącznik nr 3 do SIWZ
III.3.3) Potencjał techniczny
Opis sposobu dokonywania oceny spełniania tego warunku
Dysponujacy odpowiednim potencjałem technicznym do realizacji zamówienia wynikać to będzie ze złożonego oświadczenia - załącznik nr 3 do SIWZ
III.3.4) Osoby zdolne do wykonania zamówienia
Opis sposobu dokonywania oceny spełniania tego warunku
Dysponujący odpowiednimi osobami zdolnymi do wykonania zamówienia wynikać to będzie ze złożonego oświadczenia - załącznik nr 3 do SIWZ
III.3.5) Sytuacja ekonomiczna i finansowa
Opis sposobu dokonywania oceny spełniania tego warunku
Znajdujący się w sytuacji ekonomicznej i finansowej zapewniającej wykonanie zamówienia wynikać to będzie ze złożonego oświadczenia - załącznik nr 3 do SIWZ
III.4) INFORMACJA O OŚWIADCZENIACH LUB DOKUMENTACH, JAKIE MAJĄ DOSTARCZYĆ WYKONAWCY W CELU POTWIERDZENIA SPEŁNIANIA WARUNKÓW UDZIAŁU W POSTĘPOWANIU ORAZ NIEPODLEGANIA WYKLUCZENIU NA PODSTAWIE ART. 24 UST. 1 USTAWY
III.4.1) W zakresie wykazania spełniania przez wykonawcę warunków, o których mowa w art. 22 ust. 1 ustawy, oprócz oświadczenia o spełnianiu warunków udziału w postępowaniu należy przedłożyć:
III.4.2) W zakresie potwierdzenia niepodlegania wykluczeniu na podstawie art. 24 ust. 1 ustawy, należy przedłożyć:
- oświadczenie o braku podstaw do wykluczenia;
- aktualny odpis z właściwego rejestru lub z centralnej ewidencji i informacji o działalności gospodarczej, jeżeli odrębne przepisy wymagają wpisu do rejestru lub ewidencji, w celu wykazania braku podstaw do wykluczenia w oparciu o art. 24 ust. 1 pkt 2 ustawy, wystawiony nie wcześniej niż 6 miesięcy przed upływem terminu składania wniosków o dopuszczenie do udziału w postępowaniu o udzielenie zamówienia albo składania ofert;
III.4.3) Dokumenty podmiotów zagranicznych
Jeżeli wykonawca ma siedzibę lub miejsce zamieszkania poza terytorium Rzeczypospolitej Polskiej, przedkłada:
III.4.3.1) dokument wystawiony w kraju, w którym ma siedzibę lub miejsce zamieszkania potwierdzający, że:
- nie otwarto jego likwidacji ani nie ogłoszono upadłości - wystawiony nie wcześniej niż 6 miesięcy przed upływem terminu składania wniosków o dopuszczenie do udziału w postępowaniu o udzielenie zamówienia albo składania ofert;
- nie orzeczono wobec niego zakazu ubiegania się o zamówienie - wystawiony nie wcześniej niż 6 miesięcy przed upływem terminu składania wniosków o dopuszczenie do udziału w postępowaniu o udzielenie zamówienia albo składania ofert;
III.4.3.2)
- zaświadczenie właściwego organu sądowego lub administracyjnego miejsca zamieszkania albo zamieszkania osoby, której dokumenty dotyczą, w zakresie określonym w art. 24 ust. 1 pkt 4-8 - wystawione nie wcześniej niż 6 miesięcy przed upływem terminu składania wniosków o dopuszczenie do udziału w postępowaniu o udzielenie zamówienia albo składania ofert;
- zaświadczenie właściwego organu sądowego lub administracyjnego miejsca zamieszkania albo zamieszkania osoby, której dokumenty dotyczą, w zakresie określonym w art. 24 ust. 1 pkt 10 -11 ustawy - wystawione nie wcześniej niż 6 miesięcy przed upływem terminu składania wniosków o dopuszczenie do udziału w postępowaniu o udzielenie zamówienia albo składania ofert.
III.4.4) Dokumenty dotyczące przynależności do tej samej grupy kapitałowej
- lista podmiotów należących do tej samej grupy kapitałowej w rozumieniu ustawy z dnia 16 lutego 2007 r. o ochronie konkurencji i konsumentów albo informacji o tym, że nie należy do grupy kapitałowej;
III.6) INNE DOKUMENTY
Inne dokumenty niewymienione w pkt III.4) albo w pkt III.5)
Wypełniony i podpisany formularz oferty, który stanowi załącznik nr 1 do SIWZ Wypełniony i podpisany formularz cenowy, zakresie przedmiotowego postępowania na zadanie od 1 do 2 który stanowi załącznik nr 2 do SIWZ.
SEKCJA IV: PROCEDURA
IV.1) TRYB UDZIELENIA ZAMÓWIENIA
IV.1.1) Tryb udzielenia zamówienia: przetarg nieograniczony.
IV.2) KRYTERIA OCENY OFERT
IV.2.1) Kryteria oceny ofert: cena oraz inne kryteria związane z przedmiotem zamówienia:
- 1 - Cena - 95
- 2 - Opust - 5
IV.4) INFORMACJE ADMINISTRACYJNE
IV.4.1) Adres strony internetowej, na której jest dostępna specyfikacja istotnych warunków zamówienia: www.zp.sw.gov.pl
Specyfikację istotnych warunków zamówienia można uzyskać pod adresem: OSSW w Kulach Kule 2, 42-110 Popów dział kwatermistrzowski pok. nr. 3.
IV.4.4) Termin składania wniosków o dopuszczenie do udziału w postępowaniu lub ofert: 19.04.2013 godzina 10:30, miejsce: Adres zamawiającego 42-110 Popów Kule 2 Pokój nr. 3 - sekretariat, Pawilon Liswarta.
IV.4.5) Termin związania ofertą: okres w dniach: 30 (od ostatecznego terminu składania ofert).
IV.4.17) Czy przewiduje się unieważnienie postępowania o udzielenie zamówienia, w przypadku nieprzyznania środków pochodzących z budżetu Unii Europejskiej oraz niepodlegających zwrotowi środków z pomocy udzielonej przez państwa członkowskie Europejskiego Porozumienia o Wolnym Handlu (EFTA), które miały być przeznaczone na sfinansowanie całości lub części zamówienia: nie
ZAŁĄCZNIK I - INFORMACJE DOTYCZĄCE OFERT CZĘŚCIOWYCH
CZĘŚĆ Nr: 1 NAZWA: Dostawy warzyw i owoców dla OSSW w Kulach.
1) Krótki opis ze wskazaniem wielkości lub zakresu zamówienia: 1. Buraki czerwone 03221111-7 1 400 kg 2. Cebula 03221113-1 1 000 kg 3. Czosnek 03221120-3 40 kg 4. Kapusta biała głowiasta 03221410-3 2 000 kg 5. Kapusta czerwona głowiasta 03221410-3 1 000 kg 6. Kapusta pekińska 03221410-3 1 000 kg 7. Koperek natka 03221300-9 1 000 pęczek 8. Marchew korzeń 03221112-4 2 000 kg 9. Ogórek zielony 03221270-9 1 000 kg 10. Papryka 03221230-7 800 kg 11. Pietruszka korzeń 03221110-0 700 kg 12. Pietruszka natka 03221300-9 1 000 pęczek 13. Pomidory 03221240-4 1 300 kg 14. Por zielony 03221110-0 1 000 kg 15. Rzodkiewka 03221110-0 1 000 pęczek 16. Sałata zielona 03221310-2 1 500 szt. 17. Seler korzeń 03221110-0 800 kg 18. Fasolka szparagowa 03221212-5 100 kg 19. Szczypiorek natka 03221300-9 1 000 pęczek 20. Pieczarki 03221260-6 500 kg 21. Kapusta włoska głowiasta 03221400-0 300 kg 22. Bakłażany - oberżyna 03221200-8 30 kg 23. Cukinia 03221250-3 30 kg 24. Kabaczek 03221200-8 30 kg 25. Kalafior 03221420-6 200 szt. 26. Ziemniaki jadalne 03212100-1 10 000 kg 27. Ogórki małosolne 03221270-9 100 kg 28. Botwinka 03221300-9 40 kg 29. Susz grzybowy 15331135-2 1 kg 30. Susz owocowy 15332410-1 1 kg 31. Banany 03222111-4 1 500 kg 32. Cytryny 03222210-8 800 kg 33. Jabłka deserowe 03222321-9 2 000 kg 34. Kiwi 03222118-3 200 kg 35. Mandarynki 03222240-7 400 kg 36. Pomarańcze 03222220-1 700 kg 37. Winogrona 03222340-8 200 kg 38. Grapefruity 03222230-4 300 kg 39. Truskawki 03222313-0 100 kg 40. Nektarynki 03222332-9 200 kg 41. Arbuzy 03222330-5 200 kg 42. Gruszki 03222322-6 1 000 kg 43. Brzoskwinia 03222332-9 100 kg 44. Czereśnie i wiśnie 03222333-6 100 kg 45. Śliwki 03222334-3 50 kg.
2) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 03.22.10.00-6, 03.22.20.00-3, 03.22.11.11-7, 03.22.11.13-1, 03.22.11.20-3, 03.22.14.10-3, 03.22.13.00-9, 03.22.11.12-4, 03.22.12.70-9, 03.22.12.30-7, 03.22.11.10-0, 03.22.12.40-4, 03.22.13.10-2, 03.22.12.12-5, 03.22.12.60-6, 03.22.12.00-8, 03.22.12.50-3, 03.22.14.20-6, 03.21.21.00-1, 15.33.11.35-2, 15.33.24.10-1.
- 3) Czas trwania lub termin wykonania: Okres w miesiącach: 12.
4) Kryteria oceny ofert: cena oraz inne kryteria związane z przedmiotem zamówienia:
- 1. Cena - 95
- 2. Opust - 5
CZĘŚĆ Nr: 2 NAZWA: Dostawy warzyw i owoców dla OSSW w Kulach Oddział Zamiejscowy w Sulejowie..
1) Krótki opis ze wskazaniem wielkości lub zakresu zamówienia: 1. Buraki czerwone 03221111-7 500 kg 2. Cebula 03221113-1 1 000 kg 3. Czosnek 03221120-3 50 kg 4. Kapusta biała głowiasta 03221410-3 1 000 kg 5. Kapusta czerwona głowiasta 03221410-3 500 kg 6. Kapusta pekińska 03221410-3 500 kg 7. Koperek natka 03221300-9 2 000 pęczek 8. Marchew korzeń 03221112-4 1 600 kg 9. Ogórek zielony 03221270-9 1 000 kg 10. Papryka 03221230-7 300 kg 11. Pietruszka korzeń 03221110-0 500 kg 12. Pietruszka natka 03221300-9 2 000 pęczek 13. Pomidory 03221240-4 1 100 kg 14. Por zielony 03221110-0 600 kg 15. Rzodkiewka 03221110-0 200 pęczek 16. Sałata zielona 03221310-2 2 500 szt. 17. Seler korzeń 03221110-0 800 kg 18. Fasolka szparagowa 03221212-5 150 kg 19. Szczypiorek natka 03221300-9 2 000 pęczek 20. Pieczarki 03221260-6 300 kg 21. Kapusta włoska głowiasta 03221400-0 300 kg 22 Cukinia 03221250-3 150 kg 23 Kalafior 03221420-6 200 szt. 24 Ziemniaki jadalne 03212100-1 12 000 kg 25 Botwinka 03221300-9 200 kg 26 Banany 03222111-4 500 kg 27 Cytryny 03222210-8 400 kg 28 Jabłka deserowe 03222321-9 800 kg 29 Jabłka świeże 03222321-9 800 kg 30 Mandarynki 03222240-7 200 kg 31 Pomarańcze 03222220-1 300 kg 32 Winogrona 03222340-8 100 kg 33 Truskawki 03222313-0 100 kg 34 Nektarynki 03222332-9 300 kg 35 Gruszki 03222322-6 100 kg 36 Brzoskwinia 03222332-9 100 kg 37 Czereśnie i wiśnie 03222333-6 200 kg 38 Śliwki 03222334-3 300 kg.
2) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 03.22.10.00-6, 03.22.20.00-3, 03.22.11.11-7, 03.22.11.13-1, 03.22.11.20-3, 03.22.14.10-3, 03.22.13.00-9, 03.22.11.12-4, 03.22.12.70-9, 03.22.12.30-7, 03.22.11.10-0, 03.22.12.40-4, 03.22.13.10-2, 03.22.12.12-5, 03.22.12.60-6, 03.22.12.50-3, 03.22.14.20-6, 03.21.21.00-1, 03.22.21.11-4, 03.22.22.10-8, 03.22.23.21-9.
- 3) Czas trwania lub termin wykonania: Okres w miesiącach: 12.
4) Kryteria oceny ofert: cena oraz inne kryteria związane z przedmiotem zamówienia:
- 1. Cena - 95
- 2. Opust - 5
PRZETARGI Z PODOBNEJ KATEGORII
- Sukcesywna dostawa jabłek, owoców, warzyw i ziemniaków dla Domu Pomocy Społecznej w Krakowie, ul. Krakowska 55
- Sukcesywna dostawa artykułów żywnościowych do stołówki MOPS w Lipnie w drugiej połowie 2024 r.
- Sukcesywne dostawy warzyw i owoców do Zespołu Żłobków Miejskich w Szczecinie w drugiej połowie 2024 roku
- Dostawa warzyw i owoców dla Szkoły Aspirantów Państwowej Straży Pożarnej w Krakowie
- Sukcesywne dostawy owoców i warzyw dla Domu Pomocy Społecznej "Dom Kombatanta" z siedzibą przy ul. Kruczej 17 w Szczecinie - w podziale na części
- Sukcesywna dostawa artykułów spożywczych dla Ośrodka Szkolenia PIP według 7 części
więcej: Ziemniaki »
Uwaga: podstawą prezentowanych tutaj informacji są dane publikowane przez Urząd Zamówień Publicznych w Biuletynie Zamówień Publicznych. Treść ogłoszenia widoczna na eGospodarka.pl jest zgodna z treścią tegoż ogłoszenia dostępną w BZP w dniu publikacji. Redakcja serwisu eGospodarka.pl dokłada wszelkich starań, aby zamieszczone tutaj informacje były kompletne i zgodne z prawdą. Nie może jednak zagwarantować ich poprawności i nie ponosi żadnej odpowiedzialności za jakiekolwiek szkody powstałe w wyniku korzystania z nich.