eGospodarka.pl
eGospodarka.pl poleca

eGospodarka.plPrzetargiPrzetargi Sztum › przetarg nieograniczony powyżej 60.000 EURO na dostawę produktów zwierzęcych, mięsa i produktów mięsnych z grupy CPV 151



Ogłoszenie z dnia 2005-10-13

POZYCJA 53971

OGŁOSZENIE O ZAMÓWIENIU - dostawy Sztum: przetarg nieograniczony powyżej 60.000 EURO na dostawę produktów zwierzęcych, mięsa i produktów mięsnych z grupy CPV 151 Czy niniejsze zamówienie jest objęte zakresem Porozumienia w sprawie zamówień rządowych (GPA): Nie.

SEKCJA I: ZAMAWIAJĄCY

I. 1) Oficjalna nazwa i adres zamawiającego: Zakład Karny w Sztumie, do kontaktów: Lech Dziekan, Piotr Maślak tel. +48 (055) 267 28 00 fax +48 (055) 267 28 20, ul. Nowowiejskiego 14, 82-400 Sztum, woj. pomorskie, tel. 055 2772152, e-mail: zk-sztum@post.pl. 2) Adres, pod którym można uzyskać dalsze informacje: taki jak w pkt. I.1). 3) Adres, pod którym można uzyskać dokumentację: taki jak w pkt. I.1). 4) Adres, na którym należy przesłać oferty/wnioski o dopuszczenie do udziału w postępowaniu: taki jak w pkt. I.1). 5) Rodzaj zamawiającego:

SEKCJA II: PRZEDMIOT ZAMÓWIENIA

II.1) Opis 1.1) Rodzaj zamówienia na roboty budowlane: 1.2) Rodzaj zamówienia na dostawy: kupno. 1.3) Rodzaj zamówienia na usługi: 1.4) Czy jest to umowa ramowa: Nie. 1.5) Nazwa nadana zamówieniu przez zamawiającego: przetarg nieograniczony powyżej 60.000 EURO na dostawę produktów zwierzęcych, mięsa i produktów mięsnych z grupy CPV 151. 1.6) Opis/przedmiot zamówienia: Przedmiotem zamówienia są: Zadanie I 1.ćwierci wołowe kompensowane D CPV 15111000-9; PN-91/A-82001 w ilości 22000 kg 2.półtusze wieprzowe pełne R CPV 15113300-6; PN-86/A-82002 w ilości 7000 kg Zadanie II 1.boczek wędzony parzony b/kości CPV 15131200-7; PN-86/A-82002 w ilości 1300 kg 2.podgardle wędzone CPV 15131200-7; PN-86/A-82002 w ilości 1150 kg 3.słonina surowa CPV 15412100-0; PN-86/A-82002 w ilości 1200 kg 4.flaki wołowe oczyszczone i krojone CPV 15131600-1; PN-88/A-82003 w ilości 600 kg 5.kaszanka CPV 15131134-3; PN-A-82007 w ilości 8000 kg 6.kiełbasa biała parzona CPV 15131133-6; PN-A-82007 w ilości 500 kg 7.kiełbasa krakowska parzona CPV 15131133-6; PN-A-82007 w ilości 1000 kg 8.kiełbasa litewska CPV 15131133-6; PN-A-82007 w ilości 5800 kg 9.kiełbasa mielonka CPV 15131133-6; PN-A-82007 w ilości 5800 kg 10.kiełbasa mortadela CPV 15131133-6; PN-A-82007 w ilości 6200 kg 11.kiełbasa zwyczajna CPV 15131133-6; PN-A-82007 w ilości 5800 kg 12.salceson biały CPV 15114000-0; PN-A-82007 w ilości 2600 kg 13.salceson czarny CPV 15114000-0; PN-A-82007 w ilości 2200 kg 14.pasztetowa CPV 15114000-0; PN-A-82007 w ilości 5200 kg 15.paluszki drobiowe CPV 15131135-0; PN-A-86526 w ilości 6200 kg 16.szynkówka drobiowa CPV 15131135-0; PN-A-86526 w ilości 1100 kg 17.serdelki drobiowe CPV 15131135-0; PN-A-86526 w ilości 5800 kg 18.kiełbasa drobiowa CPV 15131135-0; PN-A-86526 w ilości 550 kg 19.kiełbasa pierś z indyka CPV 15131135-0; PN-A-86526 w ilości 550 kg Zadanie III 1.kurczak cały gat. I CPV 15112210-1; PN-A-86524 w ilości 7800 kg 2.skrzydełka drobiowe CPV 15112210-1; PN-A-86524 w ilości 2300 kg 3.porcje rosołowe (korpusy) CPV 15112210-1; PN-A-86524 w ilości 3200 kg 4.udka z kurczaka CPV 15112210-1; PN-A-86524 w ilości 1600 kg 5.wątróbka drobiowa CPV 15112300-9; PN-A-86523 w ilości 6200 kg 6.żołądki drobiowe CPV 15112300-9; PN-A-86523 w ilości 6200 kg 7.serca drobiowe CPV 15112300-9; PN-A-86523 w ilości 3000 kg Zadanie IV 1.konserwa wieprzowa 300g CPV 15131000-5; PN-A-82022 w ilości 900 kg 2.konserwa pasztet drobiowy 300g CPV 15131310-1; PN-A-86525 w ilości 900 kg 1.konserwa pasztet mazowiecki 300g CPV 15131310-1; PN-A-82022 w ilości 500 kg. 1.7) Miejsce wykonywania robót budowlanych, usług lub miejsce dostaw: Dostawy będą realizowane specjalistycznym transportem Wykonawcy lub innego przewoźnika do magazynu żywności w siedzibie Zamawiającego w Zakładzie Karnym w Sztumie; Sztum ul. Nowowiejskiego 14. Kod NUTS: 1.8) Nomenklatura 1.8.1) Wspólny słownik zamówień (CPV): Oryginalny kod CPV: 15.10.00.00 - Produkty zwierzęce, mięso i produkty mięsne Kod CPV wg słownika 2008: 15.10.00.00 - Produkty zwierzęce, mięso i produkty mięsne Oryginalny kod CPV: 15.41.21.00 - Tłuszcze zwierzęce Kod CPV wg słownika 2008: 15.41.21.00 - Tłuszcze zwierzęce 1.8.2) Inna odpowiednia nomenklatura (CPA/NACE/CPC): 1.9) Podział zamówienia na części: Tak. Oferty można składać w odniesieniu do: wszystkich części. 1.10) Czy dopuszcza się złożenie oferty wariantowej: Nie. 2) Wielkość lub zakres zamówienia 2.1) Całkowita wartość lub zakres zamówienia: Wielkość zamówienia oraz podział na części zgodna z opisem przedmiotu zamówienia w pkt. II.1.6). 2.2) Opcje. Opis i termin, w którym mogą być wykonane: 3) Czas trwania zamówienia lub termin wykonania: data rozpoczęcia: 01.01.2006; data zakończenia: 31.12.2006;

SEKCJA III: INFORMACJE O CHARAKTERZE PRAWNYM, EKONOMICZNYM, FINANSOWYM I TECHNICZNYM

III.1) Warunki dotyczące zamówienia 1.1) Wymagane wadia i gwarancje: Wadium: Zadanie I: 3.400,00 zł Zadanie II: 5.300,00 zł Zadanie III:2.500,00 zł Zadanie IV: 300,00 zł. 1.2) Główne war. finans. i płatności i/lub odwoł. do odp. przepisów: Zamawiający będzie płacił za dostarczany towar przelewem na rachunek bankowy Wykonawcy w terminie 30 dni od daty dostarczenia faktury. 1.3) Forma prawna, jaką musi przyjąć grupa dostawców, wykonawców lub usługodawców, której udzielono zamówienia: 2) Warunki uczestnictwa 2.1) Informacje dotyczące sytuacji wykonawcy, dostawcy lub usługodawcy oraz informacje i formalności niezbędne do oceny, czy spełnia on minimalne wymogi ekonomiczne, finansowe i techniczne: O udzielenie zamówienia mogą ubiegać się oferenci, którzy spełnią nstępujące warunki: 1) posiadają uprawnienia do wykonywania określonej działalności lub czynności, jeżeli ustawy nakładają obowiązek posiadania takich uprawnień; 2) posiadają niezbędną wiedzę i doświadczenie oraz potencjał techniczny, a także dysponują osobami zdolnymi do wykonania zamówienia; 3) znajdują się w sytuacji ekonomicznej i finansowej zapewniającej wykonanie zamówienia; 4) nie podlegają wykluczeniu z postępowania o udzielenie zamówienia; 5) wyrażą zgodę na poddanie się rygorom procedur bezpieczeństwa realizowanym w trakcie wykonywania zamówienia publicznego przez wewnętrzne służby ochrony; 6) posiadają decyzję właściwego organu Inspekcji Weterynaryjnej lub Państwowej Inspekcji Sanitarnej 7) posiadają certyfikat systemu HACCP lub potwierdzenie wdrażania systemu HACCP zatwierdzone w drodze decyzji przez organy urzędowej kontroli żywności. 2.1.1) Stan prawny - wymagane dokumenty: 1) aktualny odpis z właściwego rejestru albo aktualne zaświadczenie o wpisie do ewidencji działalności gospodarczej, jeżeli odrębne przepisy wymagają wpisu do rejestru lub zgłoszenia do ewidencji działalności gospodarczej, wystawione nie wcześniej niż 6 miesięcy przed upływem terminu składania ofert; 2) dokumenty potwierdzające uprawnienie osób podpisujących ofertę, o ile nie wynikają z przepisów prawa lub innych dokumentów rejestrowych 3) aktualna informacja z Krajowego Rejestru Karnego albo równoważne zaświadczenie właściwego organu sądowego lub administracyjnego kraju pochodzenia osoby w zakresie określonym w art. 24 ust. 1 pkt. 4-8 ustawy, wystawiona nie wcześniej niż 6 miesięcy przed upływem terminu składania ofert 4) aktualna informacja z Krajowego Rejestru Karnego w zakresie określonym w art. 24 ust. 1 pkt. 9 ustawy, wystawiona nie wcześniej niż 6 miesięcy przed upływem terminu składania ofert 5) aktualne zaświadczenie właściwego naczelnika urzędu skarbowego oraz właściwego oddziału Zakładu Ubezpieczeń Społecznych lub Kasy Rolniczego Ubezpieczenia Społecznego potwierdzające odpowiednio, że wykonawca nie zalega z opłacaniem podatków, opłat oraz składek na ubezpieczenie zdrowotne lub społeczne, lub zaświadczenia, że uzyskał przewidziane prawem zwolnienie, odroczenie lub rozłożenie na raty zaległych płatności lub wstrzymanie w całości wykonania decyzji właściwego organu - wystawione nie wcześniej niż 3 miesiące przed upływem terminu składania ofert. 6) oświadczenie o spełnianiu warunków uczestniczenia w postępowaniu Jeżeli wykonawca ma siedzibę lub miejsce zamieszkania poza terytorium Rzeczypospolitej Polskiej, zamiast dokumentów, o których mowa wyżej składa dokument lub dokumenty wystawione zgodnie z prawem kraju, w którym ma siedzibę lub miejsce zamieszkania, potwierdzające odpowiednio, że: 1) nie otwarto jego likwidacji ani nie ogłoszono upadłości; 2) nie orzeczono wobec niego zakazu ubiegania się zamówienie; 3) nie zalega z uiszczaniem podatków, opłat lub składek na ubezpieczenie społeczne lub zdrowotne albo że uzyskał przewidziane prawem zwolnienie, odroczenie lub rozłożenie na raty zaległych płatności lub wstrzymanie w całości wykonania decyzji właściwego organu. Jeżeli w kraju pochodzenia osoby lub w kraju, w którym wykonawca ma siedzibę lub miejsce zamieszkania, nie wydaje się powyższych dokumentów oraz informacji z Krajowego Rejestru Karnego w zakresie określonym w art. 24 ust. 1 pkt. 4-8, zastępuje się je dokumentem zawierającym oświadczenie złożone przed notariuszem, właściwym organem sądowym, administracyjnym albo organem samorządu zawodowego lub gospodarczego odpowiednio kraju pochodzenia osoby lub kraju, w którym wykonawca ma siedzibę lub miejsce zamieszkania. 2.1.2) Zdolność ekonomiczna i finansowa - wymagane dokumenty: 1) informacja banku, w którym wykonawca posiada podstawowy rachunek bankowy, potwierdzająca wysokość posiadanych środków finansowych lub zdolność kredytową wykonawcy, wystawiona nie wcześniej niż 6 miesięcy przed upływem terminu składania ofert 2)polisę lub inny dokument ubezpieczenia potwierdzający, że wykonawca jest ubezpieczony od odpowiedzialności cywilnej w zakresie prowadzonej działalności gospodarczej 3)dowód wniesienia wadium. 2.1.3) Zdolność techniczna - wymagane dokumenty: 1) wykaz wykonanych w okresie ostatnich trzech lat dostaw, a jeżeli okres prowadzenia działalności jest krótszy - w tym okresie z podaniem ich wartości, dat wykonania i odbiorców oraz załączenia dokumentów potwierdzających, że dostawy te zostały wykonane należycie 2) zaświadczenie podmiotu uprawnionego do kontroli jakości, potwierdzające, iż wykonawca spełnia określone wymogi jakościowe w zakresie świadczenia usług będących przedmiotem zamówienia, lub równoważne dokumenty potwierdzające jakość świadczonych usług, jeżeli wykonawca nie może w terminie uzyskać wymaganego zaświadczenia. 3) Specyficzne warunki dotyczące zamówień na usługi 3.1) Czy świadczenie usługi zastrzeżone jest dla określonego zawodu: Nie. 3.2) Czy osoby prawne będą zobow. do wskazania nazwisk oraz kwalifikacji zawod. pracowników odpowiedz. za wyk. zamówienia: Nie.

SEKCJA IV: PROCEDURA

IV.1) Rodzaj procedury: przetarg nieograniczony. 1.1) Czy wybrano już kandydatów: Nie. 1.2) Uzasadnienie wyboru procedury przyspieszonej: 1.3) Wcześniejsze publikacje dotyczące tego samego zamówienia 1.3.1) Wstępne ogłoszenie informacyjne dotyczące tego samego zamówienia: 1.3.2) Inne wcześniejsze publikacje: 1.4) Przewid. liczba dostawców, którzy zostaną zapr. do skład. ofert: 2) Kryteria oceny ofert: najniższa cena. 3) Informacje administracyjne 3.1) Numer referencyjny nadany sprawie przez zamawiającego: 09/Ż/05. 3.2) Warunki uzyskania dokumentów zamówienia oraz dokumentów dodatkowych: dostępne do 01.12.2005, cena - PLN. Warunki i sposób płatności: Nieodpłatnie. 3.3) Termin składania ofert lub wniosków o dopuszczenie do udziału w postępowaniu: 01.12.2005 godzina 09:00. 3.4) Wysłanie zaproszenia do składania ofert do wybranych kandydatów (w procedurze ograniczonej i negocjacyjnej): przybliżona data: 3.5) Język lub języki, w których można sporządzać oferty lub wnioski o dopuszczenie do udziału w postępowaniu: polski. 3.6) Termin związania ofertą: liczba dni: 60 od ostat. term. skład. ofert. 3.7) Warunki dotyczące otwarcia ofert 3.7.1) Osoby upoważnione do obecności podczas otwarcia ofert: 3.7.2) Data, godzina i miejsce: 01.12.2005, godzina 10:00, Zakład Karny w Sztumie 82-400 Sztum ul. Nowowiejskiego 14 pokój nr 216.

SEKCJA VI: INNE INFORMACJE

VI.1) Czy publikacja ogłoszenia jest nieobowiązkowa: Nie. 2) O ile dotyczy, wskazać, czy zamówienie ma charakter powtarzający się okresowo oraz podać przybliżone terminy publikacji kolejnych ogłoszeń: 3) Czy zam. dot. projektu/programu finans. ze środków UE: Nie. 4) Informacje dodatkowe: 5) Data wysłania ogłoszenia: 06.10.2005. ZAŁĄCZNIK B - INFORMACJE O CZĘŚCIACH ZAMÓWIENIA CZĘŚĆ Nr: 1 1) Nomenklatura 1.1) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 15.11.10.00, 15.11.33.00. 1.2) Inna odpowiednia nomenklatura (CPA/NACE/CPC): 2) Krótki opis: Zadanie I 1.ćwierci wołowe kompensowane D,2.półtusze wieprzowe pełne. 3) Zakres lub wartość: wielkość zamówienia wskazana w pkt II.1.6) ogłoszenia o zamówieniu 4) Wskazanie innego terminu rozpoczęcia wykonania/terminu dostawy: CZĘŚĆ Nr: 2 1) Nomenklatura 1.1) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 15.13.12.00, 15.41.21.00, 15.13.11.33, 15.11.40.00, 15.13.11.35. 1.2) Inna odpowiednia nomenklatura (CPA/NACE/CPC): 2) Krótki opis: Zadanie II 1. boczek wędzony parzony b/kości,2. podgardle wędzone,3. słonina surowa, 4. flaki wołowe oczyszczone i krojone,5. kaszanka,6. kiełbasy, 7. podroby. 3) Zakres lub wartość: wielkość zamówienia wskazana w pkt II.1.6) ogłoszenia o zamówieniu 4) Wskazanie innego terminu rozpoczęcia wykonania/terminu dostawy: CZĘŚĆ Nr: 3 1) Nomenklatura 1.1) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 15.11.22.10, 15.11.23.00. 1.2) Inna odpowiednia nomenklatura (CPA/NACE/CPC): 2) Krótki opis: Zadanie III 1. kurczak cały gat. I, 2. skrzydełka drobiowe, 3. porcje rosołowe (korpusy), 4. udka z kurczaka, 5. wątróbka drobiowa, 6. żołądki drobiowe, 7. serca drobiowe. 3) Zakres lub wartość: wielkość zamówienia wskazana w pkt II.1.6) ogłoszenia o zamówieniu 4) Wskazanie innego terminu rozpoczęcia wykonania/terminu dostawy: CZĘŚĆ Nr: 4 1) Nomenklatura 1.1) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 15.13.10.00, 15.13.13.10. 1.2) Inna odpowiednia nomenklatura (CPA/NACE/CPC): 2) Krótki opis: Zadanie IV 1.konserwa wieprzowa 300g, 2. konserwa pasztet drobiowy 300g, 3. konserwa pasztet mazowiecki 300g. 3) Zakres lub wartość: wielkość zamówienia wskazana w pkt II.1.6) ogłoszenia o zamówieniu 4) Wskazanie innego terminu rozpoczęcia wykonania/terminu dostawy:

Podziel się

Poleć ten przetarg znajomemu poleć

Wydrukuj przetarg drukuj

Dodaj ten przetarg do obserwowanych obserwuj








Uwaga: podstawą prezentowanych tutaj informacji są dane publikowane przez Urząd Zamówień Publicznych w Biuletynie Zamówień Publicznych. Treść ogłoszenia widoczna na eGospodarka.pl jest zgodna z treścią tegoż ogłoszenia dostępną w BZP w dniu publikacji. Redakcja serwisu eGospodarka.pl dokłada wszelkich starań, aby zamieszczone tutaj informacje były kompletne i zgodne z prawdą. Nie może jednak zagwarantować ich poprawności i nie ponosi żadnej odpowiedzialności za jakiekolwiek szkody powstałe w wyniku korzystania z nich.


Jeśli chcesz dodać ogłoszenie do serwisu, zapoznaj się z naszą ofertą:

chcę zamieszczać ogłoszenia

Dodaj swoje pytanie

Najnowsze orzeczenia

Wpisz nazwę miasta, dla którego chcesz znaleźć jednostkę ZUS.