eGospodarka.pl
eGospodarka.pl poleca

eGospodarka.plPrzetargiPrzetargi Warszawa › Usługi cateringowe - przygotowanie i dostarczanie posiłków (obiadów i śniadań) dla uprawnionych klientów Ośrodka Pomocy Społecznej Dzielnicy Żoliborz m.st. Warszawy, korzystających z Ośrodków Wsparcia

Ten przetarg został już zakończony. Zobacz wynik tego przetargu



Ogłoszenie z dnia 2012-12-20

Warszawa: Usługi cateringowe - przygotowanie i dostarczanie posiłków (obiadów i śniadań) dla uprawnionych klientów Ośrodka Pomocy Społecznej Dzielnicy Żoliborz m.st. Warszawy, korzystających z Ośrodków Wsparcia
Numer ogłoszenia: 522824 - 2012; data zamieszczenia: 20.12.2012
OGŁOSZENIE O ZAMÓWIENIU - usługi

Zamieszczanie ogłoszenia: obowiązkowe.

Ogłoszenie dotyczy: zamówienia publicznego.

SEKCJA I: ZAMAWIAJĄCY

I. 1) NAZWA I ADRES: Ośrodek Pomocy Społecznej Dzielnicy Żoliborz m.st. Warszawy , ul. Dembińskiego 3, 01-644 Warszawa, woj. mazowieckie, tel. 22 569 28 00, faks 833 64 24.

  • Adres strony internetowej zamawiającego: www.ops-zoliborz.waw.pl

I. 2) RODZAJ ZAMAWIAJĄCEGO: Administracja samorządowa.

SEKCJA II: PRZEDMIOT ZAMÓWIENIA

II.1) OKREŚLENIE PRZEDMIOTU ZAMÓWIENIA

II.1.1) Nazwa nadana zamówieniu przez zamawiającego: Usługi cateringowe - przygotowanie i dostarczanie posiłków (obiadów i śniadań) dla uprawnionych klientów Ośrodka Pomocy Społecznej Dzielnicy Żoliborz m.st. Warszawy, korzystających z Ośrodków Wsparcia.

II.1.2) Rodzaj zamówienia: usługi.

II.1.3) Określenie przedmiotu oraz wielkości lub zakresu zamówienia: Szczegółowy opis przedmiotu zamówienia USŁUGI CATERINGOWE PRZYGOTOWYWANIA i DOSTARCZANIA POSIŁKÓW - OBIADÓW i ŚNIADAŃ A. OBIADY 1.Przygotowywanie i dostarczanie obiadów dla uprawnionych klientów Ośrodka Pomocy Społecznej Dzielnicy Żoliborz m. st. Warszawy, korzystających z Ośrodków Wsparcia: Żoliborskiego Centrum Integracji i Aktywizacji Seniorów, ul Wyspiańskiego 6/8 Domu Seniora Piękny Brzeg ul. Popiełuszki 16 Środowiskowego Domu Samopomocy A ul. Rydygiera 3 Środowiskowego Domu Samopomocy B ul. Rydygiera 3 1.1. Wykonawca będzie przygotowywał posiłki i dowoził do w/w placówek. 1.2 . Z posiłków korzystać będą klienci Ośrodka. 2.Zamawiający określa wielkość przedmiotu zamówienia w okresie trwania umowy (13 miesięcy, II.2013r - II.2014r) - na 41 040 obiadów, w tym: - obiadów dwudaniowych - 29 700 - obiadów jednodaniowych - 11 340 2.1. Ostateczna ilość posiłków może ulec zmniejszeniu, w zależności od faktycznej liczby potrzebujących. 2.2. Z tytułu ewentualnego zmniejszenia wielkości zamówienia Zamawiający nie ponosi żadnych konsekwencji. Ewentualne zmniejszenie wielkości zamówienia Zamawiający szacuje na nie więcej niż 15 % 3.Posiłki dostarczane będą do poszczególnych Placówek Ośrodka w następujących ilościach: - do Żoliborskiego Centrum Integracji i Aktywizacji Seniorów przy ul. Wyspiańskiego 6/8 w Warszawie (zwanego dalej ŻCIiAS): 70 obiadów dwudaniowych dziennie x 270 dni, tj. 18 900 obiadów w okresie umowy, - do Domu Seniora Piękny Brzeg przy ul. Popiełuszki 16 w Warszawie (zwanego dalej DS Piękny Brzeg): 40 obiadów dwudaniowych dziennie x 270 dni, tj. 10 800 obiadów w okresie umowy, - do Środowiskowego Domu Samopomocy A przy ul. Rydygiera 3 (zwanego dalej ŚDSA): 18 obiadów jednodaniowych dziennie x 270 dni, tj. 4 860 obiadów w okresie umowy, - do Środowiskowego Domu Samopomocy B przy ul. Rydygiera 3 (zwanego dalej ŚDSB): 24 obiady jednodaniowe dziennie x 270 dni, tj. 6 480 obiadów w okresie umowy 4.Dziennie z posiłków korzystać będzie około: ŻCliAS - 70 osób, DS Piękny Brzeg - 40 osób, ŚDS A - 18 osób, ŚDS B - 24 osoby. 5.Posiłki będą dostarczane w godzinach 12.00 - 13.15 codziennie przez 5 dni w tygodniu od poniedziałku do piątku włącznie. 5.1 Minutowy, szczegółowy harmonogram dostaw przedstawia się następująco: godz. 12.00-ŻCliAS godz. 12.15 - DS Piękny Brzeg godz. 13.00-ŚDS B godz. 13.15-ŚDS A 6.Posiłki do wymienionych Placówek dostarczane będą w zbiorczych opakowaniach termoizolacyjnych, np. termosach i szczelnych pojemnikach, własnym transportem Wykonawcy, spełniającym wymagania sanitarne. Za utrzymanie pojemników w czystości odpowiada Wykonawca. 7.Posiłki muszą być bezwzględnie świeże i przyrządzane w dniu dostawy. 8.Posiłek obiadowy powinien być gorący (min. 85° C) oraz składać się z: Dwudaniowy: - pierwsze danie : zupa 300 gram, - drugie danie : ziemniaki lub zamiennie: ryż, makaron, kasza, kopytka- każde po 200 gram, sztuka mięsa 100 gram - bez sosu, z sosem - 110 gram, kotlet schabowy bez panierki - 100 gram, z panierką -110 gram, ryba z panierką 110 gram, bez panierki 100 gram, udziec z kurczaka - 130 gram, gulasz - potrawka drobiowa lub wieprzowa 140 gram, kotlet mielony 100 gram, klopsik w sosie pomidorowym100 gram, paszteciki z kapustą lub mięsem nie mniej niż 3 sztuki - nie mniej niż 150 gram, pierogi z kapustą, ruskie lub z serem nie mniej niż 6 sztuk- nie mniej niż 240 gram, bigos, ryż z jabłkami nie mniej niż 300 gram, surówka 100 gram, warzywa gotowane 150 gram. Drugie danie przynajmniej 3x w tygodniu powinno być mięsne np. sztuka mięsa, udo kurczaka, kotlet schabowy, stek z piersi kurczaka, bitki wołowe, gulasz itp. Dwa razy w tygodniu zamiast mięsa zamawiający dopuszcza inny produkt np. ryba, pierogi, naleśniki, knedle. Jednodaniowy: - drugie danie, jak dla obiadu dwudaniowego (bez zupy). Podane gramatury dotyczą żywności po obróbce termicznej. 9. Posiłki muszą być urozmaicone, wysokiej jakości zarówno co do wartości odżywczej, gramatury jak i estetyki oraz uwzględniać polską tradycję kulinarną. 10. Wykonawca, najpóźniej na 7 dni kalendarzowych przed rozpoczęciem każdego kolejnego tygodnia świadczenia usługi ustali i przedstawi do zatwierdzenia Zamawiającemu propozycję jadłospisu na okres kolejnego tygodnia. Zamawiający ma prawo do dokonywania zmian w jadłospisie. 11.Obiady Wykonawca przygotowuje z podziałem na obiady standardowe i lekkostrawne (około 30%). Ich liczbę Zamawiający określa każdorazowo i przekazuje pocztą elektroniczną lub fax-em do godziny 09.30 dnia poprzedniego przed rozpoczęciem każdego kolejnego dnia świadczenia usługi. 12.Posiłki oraz miejsce ich przygotowania i transportu muszą spełniać wymogi: - ustawy o bezpieczeństwie żywności i żywienia z 25.08. 2006 r. (Dz. U. Nr 136, poz. 914, z 2010 r.) z późniejszymi zmianami. 13.W przypadku awarii lub innych nieprzewidzianych zdarzeń Wykonawca jest zobowiązany zapewnić posiłki o nie gorszej jakości na swój koszt. 14.Wykonawca poda wartość netto i brutto obiadu. Cena powinna uwzględniać dowiezienie posiłku do miejsc wskazanych w pkt 3 oraz wszystkie koszty i czynniki cenotwórcze. Wykonawca obliczy i poda łączną wartość oferowanych posiłków. 15.Posiłki będą wydawane w Placówkach wymienionych w pkt 1 przez pracowników Zamawiającego. 16.Zamawiający przewiduje możliwość zamawiania suchych prowiantów z gotowych produktów. Wartość produktów do przygotowania suchego prowiantu musi stanowić równowartość ceny obiadu. Produkty te muszą być świeże, dobre jakościowo, poporcjowane i zapakowane dla każdego uczestnika. 17. Do obowiązku Wykonawcy należy także codzienny odbiór pojemników i odpadków pokonsumpcyjnych niezależnie od ich ilości. Zamykane pojemniki na posiłki i odpady stanowią własność Wykonawcy. Zamykane pojemniki na posiłki i odpady po obiadach będą zabierane wraz z pojemnikami w dniu dostawy posiłków, maksymalnie do godz. 15.30. 18.Wykonawca przed dostarczeniem posiłków do Placówek pobiera próbki żywności zgodnie z rozporządzeniem Ministra Zdrowia z dnia 17.04.2007 r. (Dz. U. 07.80.545). 19.Zamawiający zastrzega sobie prawo kontroli stosowanych surowców, przebiegu procesów technologicznych oraz norm racji pokarmowych. 20.Rozliczenia finansowe Wykonawcy usługi z Zamawiającym odbywać się będą na podstawie ilości faktycznie dostarczonych posiłków i ich ceny jednostkowej. 21.Faktury Wykonawca będzie sporządzał oddzielnie na każdy obiekt dostawy i dostarczał do sekretariatu OPS przy ul. Dembińskiego 3 w Warszawie. 22.Wynagrodzenie za sukcesywne wykonywanie przedmiotu umowy będzie wypłacane Wykonawcy w terminie 21 dni od daty przyjęcia przez Zamawiającego poprawnie wystawionej faktury za każdy miesiąc świadczonej usługi. 23.W szczególnie uzasadnionych przypadkach Zamawiający może wystąpić z propozycją wcześniejszego rozliczenia obiadów wydanych w danym miesiącu. 24.Zamawiający nie wyklucza konieczności udzielenia zamówienia uzupełniającego. B. ŚNIADANIA 1.Przygotowywanie i dostarczanie śniadań dla uprawnionych klientów Ośrodka Pomocy Społecznej Dzielnicy Żoliborz m. st. Warszawy, korzystających z Ośrodków Wsparcia: Żoliborskie Centrum Integracji i Aktywizacji Seniorów, ul Wyspiańskiego 6/8 Dom Seniora Piękny Brzeg ul. Popiełuszki 16 2.Zamawiający określa wielkość przedmiotu zamówienia w okresie trwania umowy (13 miesięcy II.2013 - II.2014) na 21 060 śniadań. 2.1. Ostateczna ilość śniadań może ulec zmniejszeniu, w zależności od faktycznej liczby potrzebujących. 2.2. Z tytułu ewentualnego zmniejszenia wielkości zamówienia Zamawiający nie ponosi żadnych konsekwencji. Ewentualne zmniejszenie wielkości zamówienia Zamawiający szacuje na nie więcej niż 15 % 3. Śniadania dostarczane będą do poszczególnych Placówek Ośrodka w następujących ilościach: - do Żoliborskiego Centrum Integracji i Aktywizacji Seniorów przy ul. Wyspiańskiego 6/8 w Warszawie (zwanego dalej ŻCliAS) : 45 śniadań dziennie x 270 dni, tj. 12 150 śniadań w okresie umowy, - do Domu Seniora Piękny Brzeg przy ul. Popiełuszki 16 w Warszawie (zwanego dalej DS Piękny Brzeg): 33 śniadania dziennie x 270 dni, tj. 8 910 śniadań w okresie umowy. 4.Śniadania będą dostarczane przez 5 dni w tygodniu, od poniedziałku do piątku włącznie w godzinach: 08.15 -8.25 ŻCIiAS, 08.30 - 08.45 DS Piękny Brzeg 5.Śniadania do Placówek wymienionych w pkt 3 dostarczane będą w zbiorczych opakowaniach, własnym transportem Wykonawcy, spełniającym wymagania sanitarne. 6.Śniadania na gorąco (parówki, kiełbasa) powinny być dostarczone w termoizolacyjnych opakowaniach zbiorczych, np. termosach i szczelnych pojemnikach. 7. Śniadania muszą być bezwzględnie świeże i przyrządzane w dniu dostawy. 8.Śniadanie powinno składać się z wybranych produktów, spośród niżej wymienionych: -13 dag pieczywa (chleb pszenny lub zamiennie chleb razowy, żytni lub bułki pszenne) - 20g masła, - 5-7 dag wędliny drobiowej lub wieprzowej chudej, zamiennie 10 dag parówek lub kiełbasy na ciepło, - 10 dag sera białego lub sera żółtego lub: serków topionych, serka granulowanego waniliowego125 g, jajek w majonezie dwie sztuki, pasty rybnej lub zamiennie jajecznej lub twarogowej 10 dag, - 5dag ogórka zielonego lub konserwowego lub kiszonego, - 10 dag pomidora , - dodatkowo marmolady, dżemu, miodu 10g - ketchupu, musztardy, chrzanu 10g Śniadanie przynajmniej 3 x w tygodniu powinno być mięsne np. wędlina, pasztet, kiełbasa, parówki. Raz w tygodniu wędlina wyższego gatunku ( szynka wieprzowa, polędwica, baleron). Dwa razy w tygodniu zamiast produktów mięsnych Zamawiający dopuszcza inny produkt np. twarożki, ser biały, pasty jajeczne, pasty rybne, serek topiony. Podane gramatury dotyczą żywności po obróbce termicznej. 9.Śniadania muszą być urozmaicone, wysokiej jakości zarówno co do wartości odżywczej, gramatury jak i estetyki oraz uwzględniać polską tradycję kulinarną. 10.Wykonawca, najpóźniej na 7 dni kalendarzowych przed rozpoczęciem każdego kolejnego tygodnia świadczenia usługi ustali i przedstawi do zatwierdzenia Zamawiającemu propozycję jadłospisu na okres kolejnego tygodnia. Zamawiający ma prawo do dokonywania zmian w jadłospisie. 11.Zamawiający określa każdorazowo liczbę śniadań i przekazuje pocztą elektroniczną lub fax-em do godziny 09.30 dnia poprzedniego przed rozpoczęciem każdego kolejnego dnia świadczenia usługi. 12.Śniadania oraz miejsce ich przygotowywania i transportu muszą spełniać wymogi: - ustawy o bezpieczeństwie żywności i żywienia z 25.08.2006 (Dz. U. Nr 136, poz. 914 z 2010 r.) z późniejszymi zmianami. 13.W przypadku awarii lub innych nieprzewidzianych zdarzeń Wykonawca jest zobowiązany Zapewnić śniadania o nie gorszej jakości na swój koszt. 14. Śniadania będą wydawane w Placówkach wymienionych w pkt 1 przez pracowników Zamawiającego. 15.Do obowiązku Wykonawcy należy także codzienny odbiór pojemników i odpadków pokonsumpcyjnych niezależnie od ich ilości. Zamykane pojemniki na posiłki i odpady stanowią własność Wykonawcy. Zamykane pojemniki na posiłki i odpady po śniadaniach będą zabierane wraz z pojemnikami w dniu dostawy posiłków maksymalnie do godz. 15.30. 16.Zamawiający przewiduje możliwość zamawiania suchych prowiantów z gotowych produktów. Wartość produktów do przygotowania suchego prowiantu musi stanowić równowartość ceny śniadania. Produkty te muszą być świeże, dobre jakościowo, poporcjowane i zapakowane dla każdego uczestnika. 17.Wykonawca przed dostarczeniem śniadań do Placówek pobiera próbki żywności zgodnie z Rozporządzeniem Ministra Zdrowia z dnia 17.04.2007 r. (Dz. U. 07.80.545). 18.Zamawiający zastrzega sobie prawo kontroli norm racji pokarmowych. 19.Wykonawca poda wartość netto i brutto śniadania. Cena powinna uwzględniać dowiezienie śniadań do miejsc wskazanych w pkt 1 oraz wszystkie koszty i czynniki cenotwórcze. Wykonawca obliczy i poda łączną wartość oferowanych śniadań. 20.Rozliczenia finansowe Wykonawcy usługi z Zamawiającym odbywać się będą na podstawie ilości faktycznie dostarczonych posiłków i ich ceny jednostkowej. 21.Faktury Wykonawca będzie sporządzał oddzielnie na każdy obiekt dostawy i dostarczał do sekretariatu OPS ul. Dembińskiego 3 w Warszawie. 22.Wynagrodzenie za sukcesywne wykonywanie przedmiotu umowy będzie wypłacane Wykonawcy w terminie 21 dni od daty przyjęcia przez Zamawiającego poprawnie wystawionej faktury za każdy miesiąc świadczonej usługi. 23.W szczególnie uzasadnionych przypadkach zamawiający może wystąpić z propozycją wcześniejszego rozliczenia śniadań wydanych w danym miesiącu. 24.Zamawiający nie wyklucza konieczności udzielenia zamówienia uzupełniającego..

II.1.4) Czy przewiduje się udzielenie zamówień uzupełniających: tak.

  • Określenie przedmiotu oraz wielkości lub zakresu zamówień uzupełniających
  • Zamawiający na podstawie art. 36 ust. 2 pkt 3 Pzp nie wyklucza konieczności udzielenia zamówienia uzupełniającego polegającego na powtórzeniu tego samego rodzaju zamówień co przedmiot niniejszego przetargu o ile Zamawiający będzie dysponował środkami na ten cel.

II.1.5) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 55.52.00.00 - Usługi dostarczania posiłków 55.32.10.00 - Usługi przygotowywania posiłków .

II.1.6) Czy dopuszcza się złożenie oferty częściowej: nie.

II.1.7) Czy dopuszcza się złożenie oferty wariantowej: nie.


II.2) CZAS TRWANIA ZAMÓWIENIA LUB TERMIN WYKONANIA: Okres w miesiącach: 13.

SEKCJA III: INFORMACJE O CHARAKTERZE PRAWNYM, EKONOMICZNYM, FINANSOWYM I TECHNICZNYM

III.2) ZALICZKI

  • Czy przewiduje się udzielenie zaliczek na poczet wykonania zamówienia: nie

III.3) WARUNKI UDZIAŁU W POSTĘPOWANIU ORAZ OPIS SPOSOBU DOKONYWANIA OCENY SPEŁNIANIA TYCH WARUNKÓW

  • III. 3.1) Uprawnienia do wykonywania określonej działalności lub czynności, jeżeli przepisy prawa nakładają obowiązek ich posiadania

    Opis sposobu dokonywania oceny spełniania tego warunku

    • Zamawiający nie wyznacza szczegółowych warunków w tym zakresie

  • III.3.2) Wiedza i doświadczenie

    Opis sposobu dokonywania oceny spełniania tego warunku

    • - Warunek ten zostanie spełniony, jeśli Wykonawca wykaże, że w ciągu ostatnich 3 lat przed upływem terminu składania ofert, a jeżeli okres prowadzenia działalności jest krótszy, w tym okresie, wykonał lub wykonuje (dot. świadczeń okresowych lub ciągłych) usługi o łącznej wartości brutto 300 000 zł, polegające na przygotowywaniu i dostarczaniu gorących posiłków, których należyte wykonanie potwierdzone zostanie przez Wykonawcę załączonymi do oferty dokumentami, np. referencjami.

  • III.3.3) Potencjał techniczny

    Opis sposobu dokonywania oceny spełniania tego warunku

    • Warunek ten zostanie spełniony jeżeli Wykonawca wykaże, że dysponuje: - co najmniej 1 lokalem gastronomicznym umożliwiającym przygotowywanie posiłków objętych niniejszym zamówieniem, spełniającym wymagania sanitarno-epidemiologiczne oraz przepisów o bezpieczeństwie żywności i żywienia, - środkiem transportu do realizacji niniejszego zamówienia, spełniającym wymagania sanitarno-epidemiologiczne oraz przepisów o bezpieczeństwie żywności i żywienia.

  • III.3.4) Osoby zdolne do wykonania zamówienia

    Opis sposobu dokonywania oceny spełniania tego warunku

    • Warunek ten zostanie spełniony, jeśli Wykonawca wykaże, że dysponuje: - minimum 3 osobami zdolnymi do wykonania zamówienia, niekaranymi i posiadającymi stan zdrowia umożliwiający wykonywanie usług będących przedmiotem niniejszego postępowania,

  • III.3.5) Sytuacja ekonomiczna i finansowa

    Opis sposobu dokonywania oceny spełniania tego warunku

    • Warunek ten zostanie spełniony, jeżeli Wykonawca wykaże, że: - posiada opłacone ubezpieczenie od odpowiedzialności cywilnej (OC) w zakresie prowadzonej działalności, związanej z przedmiotem zamówienia, na sumę nie niższą niż 50 000 zł

III.4) INFORMACJA O OŚWIADCZENIACH LUB DOKUMENTACH, JAKIE MAJĄ DOSTARCZYĆ WYKONAWCY W CELU POTWIERDZENIA SPEŁNIANIA WARUNKÓW UDZIAŁU W POSTĘPOWANIU ORAZ NIEPODLEGANIA WYKLUCZENIU NA PODSTAWIE ART. 24 UST. 1 USTAWY

  • III.4.1) W zakresie wykazania spełniania przez wykonawcę warunków, o których mowa w art. 22 ust. 1 ustawy, oprócz oświadczenia o spełnieniu warunków udziału w postępowaniu, należy przedłożyć:

    • wykaz wykonanych, a w przypadku świadczeń okresowych lub ciągłych również wykonywanych, dostaw lub usług w zakresie niezbędnym do wykazania spełniania warunku wiedzy i doświadczenia w okresie ostatnich trzech lat przed upływem terminu składania ofert albo wniosków o dopuszczenie do udziału w postępowaniu, a jeżeli okres prowadzenia działalności jest krótszy - w tym okresie, z podaniem ich wartości, przedmiotu, dat wykonania i odbiorców, oraz załączeniem dokumentu potwierdzającego, że te dostawy lub usługi zostały wykonane lub są wykonywane należycie
    • wykaz osób, które będą uczestniczyć w wykonywaniu zamówienia, w szczególności odpowiedzialnych za świadczenie usług, kontrolę jakości lub kierowanie robotami budowlanymi, wraz z informacjami na temat ich kwalifikacji zawodowych, doświadczenia i wykształcenia niezbędnych dla wykonania zamówienia, a także zakresu wykonywanych przez nie czynności, oraz informacją o podstawie do dysponowania tymi osobami
    • oświadczenie, że osoby, które będą uczestniczyć w wykonywaniu zamówienia, posiadają wymagane uprawnienia, jeżeli ustawy nakładają obowiązek posiadania takich uprawnień
    • opłaconą polisę, a w przypadku jej braku inny dokument potwierdzający, że wykonawca jest ubezpieczony od odpowiedzialności cywilnej w zakresie prowadzonej działalności związanej z przedmiotem zamówienia
  • III.4.2) W zakresie potwierdzenia niepodlegania wykluczeniu na podstawie art. 24 ust. 1 ustawy, należy przedłożyć:

    • oświadczenie o braku podstaw do wykluczenia
    • aktualny odpis z właściwego rejestru, jeżeli odrębne przepisy wymagają wpisu do rejestru, w celu wykazania braku podstaw do wykluczenia w oparciu o art. 24 ust. 1 pkt 2 ustawy, wystawiony nie wcześniej niż 6 miesięcy przed upływem terminu składania wniosków o dopuszczenie do udziału w postępowaniu o udzielenie zamówienia albo składania ofert, a w stosunku do osób fizycznych oświadczenie w zakresie art. 24 ust. 1 pkt 2 ustawy
  • III.4.3) Dokumenty podmiotów zagranicznych

    Jeżeli wykonawca ma siedzibę lub miejsce zamieszkania poza terytorium Rzeczypospolitej Polskiej, przedkłada:

    III.4.3.1) dokument wystawiony w kraju, w którym ma siedzibę lub miejsce zamieszkania potwierdzający, że:

    • nie otwarto jego likwidacji ani nie ogłoszono upadłości - wystawiony nie wcześniej niż 6 miesięcy przed upływem terminu składania wniosków o dopuszczenie do udziału w postępowaniu o udzielenie zamówienia albo składania ofert
    • nie zalega z uiszczaniem podatków, opłat, składek na ubezpieczenie społeczne i zdrowotne albo że uzyskał przewidziane prawem zwolnienie, odroczenie lub rozłożenie na raty zaległych płatności lub wstrzymanie w całości wykonania decyzji właściwego organu - wystawiony nie wcześniej niż 3 miesiące przed upływem terminu składania wniosków o dopuszczenie do udziału w postępowaniu o udzielenie zamówienia albo składania ofert
    • nie orzeczono wobec niego zakazu ubiegania się o zamówienie - wystawiony nie wcześniej niż 6 miesięcy przed upływem terminu składania wniosków o dopuszczenie do udziału w postępowaniu o udzielenie zamówienia albo składania ofert
  • III.4.3.2) zaświadczenie właściwego organu sądowego lub administracyjnego miejsca zamieszkania albo zamieszkania osoby, której dokumenty dotyczą, w zakresie określonym w art. 24 ust. 1 pkt 4-8 ustawy - wystawione nie wcześniej niż 6 miesięcy przed upływem terminu składania wniosków o dopuszczenie do udziału w postępowaniu o udzielenie zamówienia albo składania ofert - albo oświadczenie złożone przed notariuszem, właściwym organem sądowym, administracyjnym albo organem samorządu zawodowego lub gospodarczego odpowiednio miejsca zamieszkania osoby lub kraju, w którym wykonawca ma siedzibę lub miejsce zamieszkania, jeżeli w miejscu zamieszkania osoby lub w kraju, w którym wykonawca ma siedzibę lub miejsce zamieszkania, nie wydaje się takiego zaświadczenia

III.6) INNE DOKUMENTY

Inne dokumenty niewymienione w pkt III.4) albo w pkt III.5)

5) dokument stwierdzający prawo do dysponowania lokalem gastronomicznym (dokument w oryginale lub poświadczony za zgodność z oryginałem); 6) dokument potwierdzający spełnianie wymagań sanitarno-epidemiologicznych przez wymieniony lokal, wystawiony przez właściwą miejscowo stację SANEPID (dokument w oryginale lub poświadczony za zgodność z oryginałem); 7) dokument stwierdzający prawo dysponowania środkiem transportu do realizacji zamówienia (dokument w oryginale lub poświadczony za zgodność z oryginałem); 8) dokument potwierdzający spełnianie wymagań sanitarno-epidemiologicznych przez wymieniony środek transportu, wystawiony przez właściwą miejscowo stację SANEPID (dokument w oryginale lub poświadczony za zgodność z oryginałem).

III.7) Czy ogranicza się możliwość ubiegania się o zamówienie publiczne tylko dla wykonawców, u których ponad 50 % pracowników stanowią osoby niepełnosprawne: nie

SEKCJA IV: PROCEDURA

IV.1) TRYB UDZIELENIA ZAMÓWIENIA

IV.1.1) Tryb udzielenia zamówienia: przetarg nieograniczony.

IV.2) KRYTERIA OCENY OFERT

IV.2.1) Kryteria oceny ofert: najniższa cena.

IV.2.2) Czy przeprowadzona będzie aukcja elektroniczna: nie.

IV.3) ZMIANA UMOWY

Czy przewiduje się istotne zmiany postanowień zawartej umowy w stosunku do treści oferty, na podstawie której dokonano wyboru wykonawcy: tak

Dopuszczalne zmiany postanowień umowy oraz określenie warunków zmian

Dopuszcza się możliwość zmiany umowy w rozumieniu art. 144 ust. 1 ustawy Pzp w przypadku zmiany prawa lub wystąpienia innych okoliczności, których nie można było przewidzieć, a które uniemożliwiałyby wykonanie przedmiotu umowy zgodnie z jej treścią i celem, a w szczególności: a) zmiana stawki podatku VAT w przypadku zmiany przepisów ustawy o podatku od towarów i usług i podatku akcyzowym, b) obniżenie lub zwiększenie liczby usługobiorców korzystających z usług wynikające z zaistnienia obiektywnych przesłanek konieczności takiej zmiany, c) obniżenie ilości/wielkości przedmiotu zamówienia i tym samym wynagrodzenia Wykonawcy, wynikające z zaistnienia obiektywnych przesłanek konieczności takiej zmiany, d) zmiany zakresu czynności wchodzących w skład usług w sytuacji, gdy z przyczyn niezależnych od zamawiającego pojawi się taka konieczność.

IV.4) INFORMACJE ADMINISTRACYJNE

IV.4.1) Adres strony internetowej, na której jest dostępna specyfikacja istotnych warunków zamówienia: www.ops-zoliborz.waw.pl
Specyfikację istotnych warunków zamówienia można uzyskać pod adresem: W siedzibie Ośrodka: Warszawa ul. Dembińskiego 3.

IV.4.4) Termin składania wniosków o dopuszczenie do udziału w postępowaniu lub ofert: 28.12.2012 godzina 10:00, miejsce: Oferty należy składać w sekretariacie Ośrodka w Warszawie przy ul. Dembińskiego 3, pok. 24 do dnia 28.12. 2012 r. do godziny 10.00.

IV.4.5) Termin związania ofertą: okres w dniach: 30 (od ostatecznego terminu składania ofert).

IV.4.17) Czy przewiduje się unieważnienie postępowania o udzielenie zamówienia, w przypadku nieprzyznania środków pochodzących z budżetu Unii Europejskiej oraz niepodlegających zwrotowi środków z pomocy udzielonej przez państwa członkowskie Europejskiego Porozumienia o Wolnym Handlu (EFTA), które miały być przeznaczone na sfinansowanie całości lub części zamówienia: nie

Podziel się

Poleć ten przetarg znajomemu poleć

Wydrukuj przetarg drukuj

Dodaj ten przetarg do obserwowanych obserwuj








Uwaga: podstawą prezentowanych tutaj informacji są dane publikowane przez Urząd Zamówień Publicznych w Biuletynie Zamówień Publicznych. Treść ogłoszenia widoczna na eGospodarka.pl jest zgodna z treścią tegoż ogłoszenia dostępną w BZP w dniu publikacji. Redakcja serwisu eGospodarka.pl dokłada wszelkich starań, aby zamieszczone tutaj informacje były kompletne i zgodne z prawdą. Nie może jednak zagwarantować ich poprawności i nie ponosi żadnej odpowiedzialności za jakiekolwiek szkody powstałe w wyniku korzystania z nich.


Jeśli chcesz dodać ogłoszenie do serwisu, zapoznaj się z naszą ofertą:

chcę zamieszczać ogłoszenia

Dodaj swoje pytanie

Najnowsze orzeczenia

Wpisz nazwę miasta, dla którego chcesz znaleźć jednostkę ZUS.