eGospodarka.pl
eGospodarka.pl poleca

eGospodarka.plPrzetargiPrzetargi Rzeszów › przedmiotem zamówienia są dostawy artykułów spożywczych do magazynu Zamawiającego w asortymencie i ilościach określonych w załączniku nr 1,2,3,4 i 5 do SIWZ

Ten przetarg został już zakończony. Zobacz wynik tego przetargu



Ogłoszenie z dnia 2006-10-05

POZYCJA 51761

OGŁOSZENIE O ZAMÓWIENIU - dostawy Rzeszów: przedmiotem zamówienia są dostawy artykułów spożywczych do magazynu Zamawiającego w asortymencie i ilościach określonych w załączniku nr 1,2,3,4 i 5 do SIWZ Publikacja obowiązkowa.

SEKCJA I: ZAMAWIAJĄCY

I. 1) Nazwa, adresy i osoby upoważnione do kontaktów: Zakład Karny w Rzeszowie, do kontaktów: Grzegorz Szczepański w godz. 8.00 - 15.00., ul. Załęska 76, 35-322 Rzeszów, woj. podkarpackie, tel. 017 8580700 w. 769, e-mail: zk_rzeszow@sw.gov.pl. Adresy internetowe Ogólny adres internetowy zamawiającego (URL): www.sw.gov.pl Adres profilu nabywcy (URL): Adres internetowy, pod którym dostępne są informacje dot. dynamicznego systemu zakupów (URL): Więcej informacji można uzyskać pod adresem: jak podano wyżej dla osoby upoważnionej do kontaktów. Specyfikację istotnych warunków zamówienia można uzyskać pod adresem: jak podano wyżej dla osoby upoważnionej do kontaktów. Wnioski o dopuszczenie do udziału w postępowaniu lub oferty należy przesyłać na adres: jak podano wyżej dla osoby upoważnionej do kontaktów. 2) Rodzaj zamawiającego i główny przedmiot lub przedmioty działalności: Podmiot prawa publicznego; Porządek i bezpieczeństwo publiczne. Zamawiający dokonuje zamówienia w imieniu innych zamawiających: Nie.

SEKCJA II: PRZEDMIOT ZAMÓWIENIA

II.1) Opis 1.1) Nazwa nadana zamówieniu przez zamawiającego: przedmiotem zamówienia są dostawy artykułów spożywczych do magazynu Zamawiającego w asortymencie i ilościach określonych w załączniku nr 1,2,3,4 i 5 do SIWZ. 1.2) Rodzaj zamówienia oraz miejsce wykonania robót budowlanych, realizacji dostaw lub świadczenia usług: dostawy, kupno. Główne miejsce realizacji dostawy : Magazyn żywnościowy Zamawiającego mieszczący się w Zakładzie Karnym w Rzeszowie. 1.3) Ogłoszenie dotyczy: Zamówienia publicznego. 1.4) Informacje na temat umowy ramowej: Czas trwania umowy ramowej: Wartość umowy ramowej: Częstotliwość oraz wartość zamówień, które zostaną udzielone: 1.5) Określenie przedmiotu zamówienia: Przedmiotem zamówienia są dostawy artykułów spożywczych do magazynu Zamawiającego w asortymencie i ilościach określonych w załączniku nr 1,2,3,4 i 5 do SIWZ. Określone ilości są wielkościami szacunkowymi. Szczegółowe zapisy związane ze sposobem realizacji zamówienia , warunkami umowy zawiera załącznik nr 12 ( projekt umowy ) do SIWZ. TABELA Z ZAŁĄCZNIKA NR 1 Lp./Asortyment/KOD CPV/Jednostka miary/Ilość 1./Jabłka/01131321-0/kg/24 000 TABELA Z ZAŁĄCZNIKA NR 2 Lp./Asortyment/KOD CPV/Jednostka miary/Ilość 1./Pieczarki/01121260-1/kg/2 500 TABELA Z ZAŁĄCZNIKA NR 3 Lp./Asortyment,/KOD CPV/Jednostka miary/Ilość 1./Ziemniaki jadalne/01112100-6/kg/150 600 TABELA Z ZAŁĄCZNIKA NR 4 Lp./Asortyment/KOD CPV/Jednostka miary/Ilość 1./Groch suszony łuskany/01112213-1/kg/1 000 2./Fasola Jaś suszona średnia/01121213-7/kg/2 400, TABELA Z ZAŁĄCZNIKA NR 5 Lp./Asortyment/ KOD CPV/Jednostka miary/Ilość 1./Buraki czerwone/01121111-2/kg/13 000 2./Marchew/01121112-9/kg/18 700 3./Cebula biała/01121113-6/kg/11 400 4./Pomidor/01121240-5/kg/4 000 5./Ogórek świeży /01121270-4/kg/4 400 6./Kapusta biała/01121410-8/kg/10 000 7./Kapusta czerwona /01121410-8/kg/7 800 8./Pietruszka korzeń/01121100-2/kg/7 000 9./Seler/01121114-3/kg/8 000 10./Czosnek świeży/01121100-2/kg/90 11./Kalafior świeży/01121420-1/kg/900 12./Pory/01121300-4/kg/3 400 13./Sałata /01121320-0/kg/960 Zamawiający informuje, że: - pomidory, ogórki i kalafiory świeże zamierza kupować w okresie letnio - jesiennym, - sałatę zamierza kupować w okresie wiosennym. Określona w tabelach ilość towaru jest wielkością szacunkową. Zamawiający informuje że rzeczywista ilość pobranych artykułów może odbiegać od ilości planowanej. Dopuszcza się możliwość składania ofert częściowych. Zamówienie składa się z pięciu części stanowiących załącznik nr 1,2,3,4 i 5 (formularz cenowy) do SIWZ. Zamawiający dopuszcza możliwość złożenia pięciu załączników przez jednego Wykonawcę z zastrzeżeniem że, Wykonawca może złożyć tylko jedną ofertę na daną część zamówienia. Złożenie większej liczby ofert spowoduje odrzucenie wszystkich ofert złożonych przez danego Wykonawcę 1.6) Informacja o oświadczeniach i dokumentach potwierdzających spełnianie przez oferowane dostawy, usługi lub roboty budowlane wymagań określonych przez zamawiającego: Zamawiający wymaga złożenia w ofercie dokumentów potwierdzających spełnianie n/w warunków. Ocena spełniania warunków wymienionych poniżej nastąpi poprzez analizę złożonych w ofercie dokumentów. O udzielenie zamówienia mogą ubiegać się Wykonawcy, którzy: a) posiadają uprawnienia do wykonywania określonej działalności lub czynności, jeżeli ustawy nakładają obowiązek posiadania takich uprawnień, art. 22.1.1) Prawa zam. Publicznych. (Dz. U. z 9 lutego 2004r. nr 19 poz.177 z późn. zm.) - do oferty należy dołączyć aktualny odpis z właściwego rejestru lub aktualne zaświadczenie o wpisie do ewidencji działalności gospodarczej, ww. dokumenty muszą być wystawione nie wcześniej niż 6 miesięcy przed upływem terminu składania ofert, b) posiadają niezbędną wiedzę i doświadczenie oraz dysponują potencjałem technicznym i osobami zdolnymi do wykonania zamówienia, art. 22.1.2 Prawa zam. publ. - do oferty należy dołączyć pisemne oświadczenie Wykonawcy w przedmiocie sprawy: zał. nr 11 do SIWZ, c) znajdują się w sytuacji ekonomicznej i finansowej zapewniającej wykonanie zamówienia, art. 22.1.3 Prawa zam. publ. - do oferty należy dołączyć pisemne oświadczenie Wykonawcy - zał. nr 11 do SIWZ, d) nie podlegają wykluczeniu z postępowania o udzielenie zamówienia na podstawie art. 24 Prawa zamówień publicznych - do oferty należy dołączyć pisemne oświadczenie Wykonawcy - zał. nr 11 do SIWZ UWAGA: Jeśli dokumenty przedkładane są w formie kserokopii, Wykonawca lub upoważniony przedstawiciel potwierdza je za zgodność z oryginałem w formie pieczęci lub wpisanej formuły: ,, za zgodność\ oraz pieczęci imiennej i podpisu. Jeżeli dokumenty podpisuje upoważniony przedstawiciel Wykonawcy należy przedłożyć do dokumentacji o zamówienie publiczne stosowne pełnomocnictwo potwierdzające uprawnienia danej osoby do podejmowania czynności w imieniu Wykonawcy. Kopia pełnomocnictwa powinna zostać poświadczona za zgodność z oryginałem przez Wykonawcę lub należy przedłożyć ww. dokument w formie oryginału do wglądu w określonym w niniejszej dokumentacji terminie otwarcia ofert - sala odpraw Zamawiającego 1.7) Wspólny słownik zamówień (CPV): 01.10.00.00 - 01.10.00.00 01.13.13.21 - 01.13.13.21 01.12.12.60 - 01.12.12.60 01.11.21.00 - 01.11.21.00 01.11.22.13 - 01.11.22.13 1.8) Czy dopuszcza się złożenie oferty częściowej: Tak. 1.9) Czy dopuszcza się złożenie oferty wariantowej: Nie. 2) Wielkość lub zakres zamówienia Całkowita wielkość lub zakres: TABELA Z ZAŁĄCZNIKA NR 1 Lp./Asortyment, KOD CPV/Jednostka miary/Ilość 1./Jabłka/01131321-0/kg/24 000 TABELA Z ZAŁĄCZNIKA NR 2 Lp./Asortyment/KOD CPV/Jednostka miary/Ilość 1./Pieczarki/01121260-1/kg/2 500 TABELA Z ZAŁĄCZNIKA NR 3 Lp./Asortyment/KOD CPV/Jednostka miary/Ilość 1./Ziemniaki jadalne/01112100-6/kg/150 600 TABELA Z ZAŁĄCZNIKA NR 4 Lp./Asortyment/KOD CPV/Jednostka miary/Ilość 1./Groch suszony łuskany/01112213-1/kg/1 000 2./Fasola Jaś suszona średnia/01121213-7/kg/2 400 TABELA Z ZAŁĄCZNIKA NR 5 Lp./Asortyment/KOD CPV/Jednostka miary/Ilość 1./Buraki czerwone/01121111-2/kg/13 000, 2./Marchew/01121112-9/kg/18 700, 3./Cebula biała/01121113-6/kg/11 400 4./Pomidor/01121240-5/kg/4 000 5./Ogórek świeży/01121270-4/kg/4 400 6./Kapusta biała/01121410-8/kg/10 000 7./Kapusta czerwona/01121410-8/kg/7 800 8./Pietruszka korzeń/01121100-2/kg/7 000 9./Seler/01121114-3/kg/8 000 10./Czosnek świeży/01121100-2 /kg/90 11./Kalafior świeży/01121420-1/kg/900 12./Pory/01121300-4/kg/3 400 13./Sałata/01121320-0/kg/960 3) Czas trwania zamówienia lub termin wykonania: Pożądany; okres w miesiącach: 12

SEKCJA III: INFORMACJE O CHARAKTERZE PRAWNYM, EKONOMICZNYM, FINANSOWYM I TECHNICZNYM

III.1) Warunki dotyczące zamówienia Informacja na temat wadium: Wadium nie wymaga się 2) Warunki udziału Informacje dotyczące sytuacji wykonawcy oraz informacje i formalności niezbędne do oceny, czy spełnia on wymagania ekonomiczne, finansowe i techniczne Opis warunków udziału w postępowaniu: Zamawiający wymaga złożenia w ofercie dokumentów potwierdzających spełnianie n/w warunków. Ocena spełniania warunków wymienionych poniżej nastąpi poprzez analizę złożonych w ofercie dokumentów. O udzielenie zamówienia mogą ubiegać się Wykonawcy, którzy: a) posiadają uprawnienia do wykonywania określonej działalności lub czynności, jeżeli ustawy nakładają obowiązek posiadania takich uprawnień, art. 22.1.1) Prawa zam. Publicznych. (Dz. U. z 9 lutego 2004r. nr 19 poz.177 z późn. zm.) - do oferty należy dołączyć aktualny odpis z właściwego rejestru lub aktualne zaświadczenie o wpisie do ewidencji działalności gospodarczej, ww. dokumenty muszą być wystawione nie wcześniej niż 6 miesięcy przed upływem terminu składania ofert, b) posiadają niezbędną wiedzę i doświadczenie oraz dysponują potencjałem technicznym i osobami zdolnymi do wykonania zamówienia, art. 22.1.2 Prawa zam. publ. - do oferty należy dołączyć pisemne oświadczenie Wykonawcy w przedmiocie sprawy: zał. nr 11 do SIWZ, c) znajdują się w sytuacji ekonomicznej i finansowej zapewniającej wykonanie zamówienia, art. 22.1.3 Prawa zam. publ. - do oferty należy dołączyć pisemne oświadczenie Wykonawcy - zał. nr 11 do SIWZ, d) nie podlegają wykluczeniu z postępowania o udzielenie zamówienia na podstawie art. 24 Prawa zamówień publicznych - do oferty należy dołączyć pisemne oświadczenie Wykonawcy - zał. nr 11 do SIWZ Opis sposobu dokonywania oceny spełniania warunków udziału w postępowaniu: Zamawiający wymaga złożenia w ofercie dokumentów potwierdzających spełnianie w/w warunków. Ocena spełniania warunków wymienionych powyżej nastąpi poprzez analizę złożonych w ofercie dokumentów Informacja o oświadczeniach i dokumentach, jakie mają dostarczyć wykonawcy w celu potwierdzenia spełniania warunków udziału w postępowaniu: Wymieniono w opisie warunków udziału w postępowaniu

SEKCJA IV: PROCEDURA

IV.1) Tryb udzielenia zamówienia 1.1) Tryb udzielenia zamówienia: przetarg nieograniczony. 1.2) Przewidywana liczba wykonawców, którzy zostaną zaproszeni do udziału w postępowaniu: 2) Kryteria oceny ofert 2.1) Kryteria oceny ofert: Cena oraz dodatkowe kryteria i ich znaczenie: 1. Cena zamówienia brutto z rangą w % 10 2. Upust od ceny brutto oferty z rangą w % 90 2.2) Wykorzystana będzie aukcja elektroniczna: Nie. 3) Informacje administracyjne 3.1) Określenie sposobu uzyskania specyfikacji istotnych warunków zamówienia Adres strony internetowej, na której dostępna jest specyfikacja istotnych warunków zamówienia: www.sw.gov.pl. Opłata: 2 Waluta PLN. Warunki i sposób płatności: Specyfikację w formie papierowej można wykupić w siedzibie Zamawiającego j/w, dział kwatermistrzowski, pokój nr 116 w godzinach 10.00 do 15.00 lub otrzymać za zaliczeniem pocztowym, wraz z kosztami przesyłki.Wnioski o wydanie SIWZ należy składać pisemnie lub faksem. SIWZ dostępna na stronie www.sw.gov.pl jest bezpłatna. 3.2) Opis potrzeb i wymagań umożliwiający przygotowanie się wykonawców do udziału w dialogu konkurencyjnym lub informacja o sposobie otrzymania tego opisu: 3.3) Termin składania wniosków o dopuszczenie do udziału w postępowaniu lub ofert: 16.10.2006 godzina 11:00. 3.4) Języki, w których można sporządzać wnioski o dopuszczenie do udziału w postępowaniu lub oferty: polski. 3.5) Termin związania ofertą: okres w dniach: 30 (od ostatecznego terminu składania ofert). 3.6) Data, godzina i miejsce otwarcia ofert: 16.10.2006, godzina 11:15, Oferty należy składać w sekretariacie Zakładu Karnego w Rzeszowie, 35 - 322 Rzeszów, ul. Załęska 76 w terminie do dnia 16.10.2006r.do godz. 11.00.

SEKCJA VI: INFORMACJE UZUPEŁNIAJĄCE

VI.1) Zamówienie dotyczy projektu/programu finansowanego ze środków Unii Europejskiej: Nie. 2) Informacje dodatkowe: 3) Data wysłania niniejszego ogłoszenia: 28.09.2006. ZAŁĄCZNIK B - INFORMACJE NA TEMAT CZĘŚCI ZAMÓWIENIA CZĘŚĆ Nr: 1 Nazwa: Rośliny uprawne, produkty warzywnictwa i ogrodnictwa. 1) Krótki opis: Dostawy: Jabłka kg 24 000. 2) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 01.13.13.21. 3) Wielkość lub zakres: kg 24 000. 4) Czas trwania lub termin wykonania: Pożądany; Okres w miesiącach: 12 5) Kryteria oceny ofert: Cena oraz dodatkowe kryteria i ich znaczenie: 1. Cena zamówienia brutto - Ranga w % 10 2. Upust od ceny brutto oferty - Ranga w % 90 6) Informacje dodatkowe: CZĘŚĆ Nr: 2 Nazwa: Rośliny uprawne, produkty warzywnictwa i ogrodnictwa. 1) Krótki opis: Dostawy: Pieczarki kg 2 500. 2) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 01.12.12.60. 3) Wielkość lub zakres: kg 2 500. 4) Czas trwania lub termin wykonania: Pożądany; Okres w miesiącach: 12 5) Kryteria oceny ofert: Cena oraz dodatkowe kryteria i ich znaczenie: 1. Cena zamówienia brutto - Ranga w % 10 2. Upust od ceny brutto oferty - Ranga w % 90 6) Informacje dodatkowe: CZĘŚĆ Nr: 3 Nazwa: Rośliny uprawne, produkty warzywnictwa i ogrodnictwa. 1) Krótki opis: Dostawy: Ziemniaki jadalne kg 150 600. 2) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 01.11.21.00. 3) Wielkość lub zakres: kg 150 600. 4) Czas trwania lub termin wykonania: Pożądany; Okres w miesiącach: 12 5) Kryteria oceny ofert: Cena oraz dodatkowe kryteria i ich znaczenie: 1. Cena zamówienia brutto - Ranga w % 10 2. Upust od ceny brutto oferty - Ranga w % 90 6) Informacje dodatkowe: CZĘŚĆ Nr: 4 Nazwa: Rośliny uprawne, produkty warzywnictwa i ogrodnictwa. 1) Krótki opis: Dostawy: Groch suszony łuskany kg 1 000, Fasola Jaś suszona średnia kg 2 400. 2) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 01.11.22.13, 01.12.12.13. 3) Wielkość lub zakres: Groch suszony łuskany kg 1 000 Fasola Jaś suszona średnia kg 2 400. 4) Czas trwania lub termin wykonania: Pożądany; Okres w miesiącach: 12 5) Kryteria oceny ofert: Cena oraz dodatkowe kryteria i ich znaczenie: 1. Cena zamówienia brutto - Ranga w % 10 2. Upust od ceny brutto oferty - Ranga w % 90 6) Informacje dodatkowe: CZĘŚĆ Nr: 5 Nazwa: Rośliny uprawne, produkty warzywnictwa i ogrodnictwa. 1) Krótki opis: Dostawy: Buraki czerwone kg 13 000 Marchew kg 18 700 Cebula biała kg 11 400 Pomidor kg 4 000 Ogórek świeży kg 4 400 Kapusta biała kg 10 000 Kapusta czerwona kg 7 800 Pietruszka korzeń kg 7 000 Seler kg 8 000 Czosnek świeży kg 90 Kalafior świeży kg 900 Pory kg 3 400 Sałata kg 960. 2) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 01.10.00.00. 3) Wielkość lub zakres: Buraki czerwone kg 13 000, Marchew kg 18 700, Cebula biała kg 11 400, Pomidor kg 4 000, Ogórek świeży kg 4 400, Kapusta biała kg 10 000, Kapusta czerwona kg 7 800, Pietruszka korzeń kg 7 000, Seler kg 8 000, Czosnek świeży kg 90, Kalafior świeży kg 900, Pory kg 3 400, Sałata kg 960. 4) Czas trwania lub termin wykonania: Pożądany; Okres w miesiącach: 12 5) Kryteria oceny ofert: Cena oraz dodatkowe kryteria i ich znaczenie: 1. Cena zamówienia brutto - Ranga w % 10 2. Upust od ceny brutto oferty - Ranga w % 90 6) Informacje dodatkowe:

Podziel się

Poleć ten przetarg znajomemu poleć

Wydrukuj przetarg drukuj

Dodaj ten przetarg do obserwowanych obserwuj








Uwaga: podstawą prezentowanych tutaj informacji są dane publikowane przez Urząd Zamówień Publicznych w Biuletynie Zamówień Publicznych. Treść ogłoszenia widoczna na eGospodarka.pl jest zgodna z treścią tegoż ogłoszenia dostępną w BZP w dniu publikacji. Redakcja serwisu eGospodarka.pl dokłada wszelkich starań, aby zamieszczone tutaj informacje były kompletne i zgodne z prawdą. Nie może jednak zagwarantować ich poprawności i nie ponosi żadnej odpowiedzialności za jakiekolwiek szkody powstałe w wyniku korzystania z nich.


Jeśli chcesz dodać ogłoszenie do serwisu, zapoznaj się z naszą ofertą:

chcę zamieszczać ogłoszenia

Dodaj swoje pytanie

Najnowsze orzeczenia

Wpisz nazwę miasta, dla którego chcesz znaleźć jednostkę ZUS.