eGospodarka.pl
eGospodarka.pl poleca

eGospodarka.plPrzetargiPrzetargi Tuchola › Przygotowanie i dostawy całodziennego wyżywienia dla pacjentów Szpitala w Tucholi z uwzględnieniem diet i kaloryczności

Poręczenia kontraktowe dla firm startujących w przetargach publicznych


To jest wynik przetargu. Zobacz także treść przetargu, którego dotyczy to ogłoszenie



Ogłoszenie z dnia 2020-07-23

Ogłoszenie nr 510134200-N-2020 z dnia 23-07-2020 r.

Szpital Tucholski Spółka z o.o.: Przygotowanie i dostawy całodziennego wyżywienia dla pacjentów Szpitala w Tucholi z uwzględnieniem diet i kaloryczności

OGŁOSZENIE O UDZIELENIU ZAMÓWIENIA - Usługi

Zamieszczanie ogłoszenia:

obowiązkowe

Ogłoszenie dotyczy:

zamówienia publicznego

Zamówienie dotyczy projektu lub programu współfinansowanego ze środków Unii Europejskiej

nie

Zamówienie było przedmiotem ogłoszenia w Biuletynie Zamówień Publicznych:

tak
Numer ogłoszenia: 552712-N-2020 z dnia 22.06.2020

Ogłoszenie o zmianie ogłoszenia zostało zamieszczone w Biuletynie Zamówień Publicznych:

nie


SEKCJA I: ZAMAWIAJĄCY


I. 1) NAZWA I ADRES:

Szpital Tucholski Spółka z o.o., Krajowy numer identyfikacyjny 92965579000000, ul. ul. Nowodworskiego 14-18, 89-500 Tuchola, woj. kujawsko-pomorskie, państwo Polska, tel. 52 3360503, 3360508, e-mail zamowienia@szpitaltuchola.pl, faks 52 3360508.
Adres strony internetowej (url): www.bippowiat.tuchola.pl

I.2) RODZAJ ZAMAWIAJĄCEGO:

Inny: osoba prawna o której mowa w art. 3 ust. 1 p. 3

SEKCJA II: PRZEDMIOT ZAMÓWIENIA

II.1) Nazwa nadana zamówieniu przez zamawiającego:

Przygotowanie i dostawy całodziennego wyżywienia dla pacjentów Szpitala w Tucholi z uwzględnieniem diet i kaloryczności

Numer referencyjny(jeżeli dotyczy):

ZP/4/2020

II.2) Rodzaj zamówienia:

Usługi

II.3) Krótki opis przedmiotu zamówienia (wielkość, zakres, rodzaj i ilość dostaw, usług lub robót budowlanych lub określenie zapotrzebowania i wymagań ) a w przypadku partnerstwa innowacyjnego - określenie zapotrzebowania na innowacyjny produkt, usługę lub roboty budowlane:

Przedmiotem zamówienia jest: "Przygotowanie i dostawy całodziennego wyżywienia dla pacjentów Szpitala w Tucholi z uwzględnieniem diet i kaloryczności" z zachowaniem przepisów ustawy z dnia 25 sierpnia 2006 r o bezpieczeństwie żywności i żywienia ( Dz. U. 2019r, poz. 1252 z późniejszymi zmianami) i rozporządzeń wykonawczych. Wykonawca jest zobowiązany stosować się do zasad systemu analizy zagrożeń i krytycznych punktów kontroli HACCP. Szacunkowa ilość posiłków ( śniadania, obiady i kolacje ) dziennie: Oraz dodatkowo: diety o zmienionej konsystencji - 12 II śniadania - 20 podwieczorki - 32 kolacje nocne - 8 zupy obiadowe dodatkowe wg. obowiązującego jadłospisu dekadowego - 3 zupy mleczne dodatkowo wg obowiązującego jadłospisu dekadowego - 3 Szacunkowa ilość posiłków może ulec zmianie maksymalnie o 20% do wskazanego zakresu zamówienia. Przedmiot zamówienia jest jednoczęściowy Całodzienne posiłki, składające się z I śniadania, II śniadanie, obiadu (składającego się każdorazowo z dwóch dań plus kompot ), podwieczorku i kolacji przygotowane według wymaganych standardów jakościowych i żywieniowych. Posiłki będą dostarczane bezpośrednio do punktu odbioru i dystrybucji posiłków z podziałem na oddziały. Wykaz oddziałów, na których świadczone będą usługi objęte przedmiotem zamówienia: a) chirurgia b) ginekologia c) położnictwo d) dziecięcy e) wewnętrzny f) ZOL g) kardiologia h) OIOM i) stacja dializ (średnio 24 kanapek złożonych z dwóch kawałków chleba żytniego lub zwykłego z masłem z produktów dozwolonych w diecie dla osób dializowanych ( przekrojonych na pół i zapakowanych w woreczek foliowy)- dostarczanych od poniedziałku do soboty. Szacunkowa, średnia ilość posiłków( śniadanie, obiad, kolacja) dziennie: - 80 oraz szacunkowa, średnia ilość II śniadań - 20 (20% ceny śniadania), podwieczorków - 32 (30% ceny kolacji), kolacji nocnych - 8 (20% ceny kolacji), diet o zmienionej konsystencji - 12 (40% ceny obiadu) wartość II śniadania dla stacji dializ - 24 kanapek ( 60% ceny kolacji) zupy obiadowe dodatkowe wg obowiązującego jadłospisu dekadowego -3 (40% ceny obiadu) zupy mleczne dodatkowo wg obowiązującego jadłospisu dekadowego -3 ( 30% ceny kolacji) Godziny dostaw posiłków: Wykonawca będzie dostarczał posiłki do punktu odbioru i dystrybucji posiłków w ściśle ustalonych porach dnia: o śniadanie wraz z II śniadaniem - godzina 7:40 - 8:00 o obiad wraz z podwieczorkiem i kolacją zimną - godzina 11:40 - 12:00. Przygotowywanie posiłków odbywać się będzie z uwzględnieniem diet stosowanych w Szpitalu Tucholskim zgodnie z aktualnymi zaleceniami lekarzy. Rodzaje diet stosowanych w Szpitalu: Dostarczane posiłki obejmować mają następujące przykładowe diety: a) dieta podstawowa - obejmuje pokarmy spożywane przez ludzi zdrowych. Stosuje się wszystkie procesy technologiczne potraw (3 posiłki: śniadanie, obiad, kolacja); b) dieta lekkostrawna (3 posiłki: śniadanie, obiad, kolacja); c) dieta lekkostrawna - bezsolna (3 posiłki: śniadanie, obiad, kolacja); d) dieta lekkostrawna o zmienionej konsystencji ( ¼ stawki) - papkowata - płynna - do żywienia przez sondę, e) cukrzycowa - 5 posiłków zmodyfikowanych zgodnie z wymaganiami przewidzianymi przy tym schorzeniu; ( I śniadanie, II śniadanie, obiad, podwieczorek, kolacja) f) żołądkowa (5 posiłków); g) trzustkowa (5 posiłków); h) dziecięca - 4 posiłki dziennie (śniadanie, obiad, podwieczorek, kolacja ) i) dieta redukcyjna (5 posiłków); j) dieta dla osób w podeszłym wieku (5 posiłków); k) dieta śródziemnomorska (3 posiłków); l) dieta wegetariańska (3 posiłków); ł) dieta wysokobiałkowa (5 posiłków); Zamawiający dopuszcza wystąpienie innych diet wyżej nie wymienionych, w przypadku specjalnych zleceń lekarskich Zamawiający wymaga od Wykonawcy by w okresie Świąt Bożego Narodzenia i Wielkanocy przygotował posiłki o charakterze świątecznym z uwzględnieniem tradycyjnych potraw. Wymagana minimalna gramatura produktów spożywczych i potraw na talerzu pacjenta znajduje się w załączniku nr 8 do SIWZ (zał. nr 2 do umowy).

II.4) Informacja o częściach zamówienia:
Zamówienie było podzielone na części:

nie

II.5) Główny Kod CPV: 55.32.00.00 - Usługi podawania posiłków


SEKCJA III: PROCEDURA

III.1) TRYB UDZIELENIA ZAMÓWIENIA

Przetarg nieograniczony

III.2) Ogłoszenie dotyczy zakończenia dynamicznego systemu zakupów

nie

III.3) Informacje dodatkowe:

SEKCJA IV: UDZIELENIE ZAMÓWIENIA

IV.1) DATA UDZIELENIA ZAMÓWIENIA: 15/07/2020
IV.2) Całkowita wartość zamówienia

Wartość bez VAT 543155.03
Waluta PLN

IV.3) INFORMACJE O OFERTACH

Liczba otrzymanych ofert: 1
w tym:
liczba otrzymanych ofert od małych i średnich przedsiębiorstw: 1
liczba otrzymanych ofert od wykonawców z innych państw członkowskich Unii Europejskiej: 0
liczba otrzymanych ofert od wykonawców z państw niebędących członkami Unii Europejskiej: 0
liczba ofert otrzymanych drogą elektroniczną: 0

IV.4) LICZBA ODRZUCONYCH OFERT: 0

IV.5) NAZWA I ADRES WYKONAWCY, KTÓREMU UDZIELONO ZAMÓWIENIA

Zamówienie zostało udzielone wykonawcom wspólnie ubiegającym się o udzielenie:

nie


Nazwa wykonawcy: Przedsiębiorstwo Handlowo-Usługowe "ANTARES"
Email wykonawcy:
Adres pocztowy: ul. Saganowskiego 11
Kod pocztowy: 89-500
Miejscowość: Tuchola
Kraj/woj.: kujawsko - pomorskie

Wykonawca jest małym/średnim przedsiębiorcą:

tak

Wykonawca pochodzi z innego państwa członkowskiego Unii Europejskiej:

nie

Wykonawca pochodzi z innego państwa nie będącego członkiem Unii Europejskiej:

nie

IV.6) INFORMACJA O CENIE WYBRANEJ OFERTY/ WARTOŚCI ZAWARTEJ UMOWY ORAZ O OFERTACH Z NAJNIŻSZĄ I NAJWYŻSZĄ CENĄ/KOSZTEM

Cena wybranej oferty/wartość umowy 587909.15
Oferta z najniższą ceną/kosztem 587909.15
Oferta z najwyższą ceną/kosztem 587909.15
Waluta: PLN

IV.7) Informacje na temat podwykonawstwa

Wykonawca przewiduje powierzenie wykonania części zamówienia podwykonawcy/podwykonawcom

nie


Wartość lub procentowa część zamówienia, jaka zostanie powierzona podwykonawcy lub podwykonawcom:

IV.8) Informacje dodatkowe:


IV.9) UZASADNIENIE UDZIELENIA ZAMÓWIENIA W TRYBIE NEGOCJACJI BEZ OGŁOSZENIA, ZAMÓWIENIA Z WOLNEJ RĘKI ALBO ZAPYTANIA O CENĘ


IV.9.1) Podstawa prawna

Postępowanie prowadzone jest w trybie na podstawie art. ustawy Pzp.

IV.9.2) Uzasadnienie wyboru trybu

Należy podać uzasadnienie faktyczne i prawne wyboru trybu oraz wyjaśnić, dlaczego udzielenie zamówienia jest zgodne z przepisami.

 

Podziel się

Poleć ten przetarg znajomemu poleć

Wydrukuj przetarg drukuj

Dodaj ten przetarg do obserwowanych obserwuj








Uwaga: podstawą prezentowanych tutaj informacji są dane publikowane przez Urząd Zamówień Publicznych w Biuletynie Zamówień Publicznych. Treść ogłoszenia widoczna na eGospodarka.pl jest zgodna z treścią tegoż ogłoszenia dostępną w BZP w dniu publikacji. Redakcja serwisu eGospodarka.pl dokłada wszelkich starań, aby zamieszczone tutaj informacje były kompletne i zgodne z prawdą. Nie może jednak zagwarantować ich poprawności i nie ponosi żadnej odpowiedzialności za jakiekolwiek szkody powstałe w wyniku korzystania z nich.


Jeśli chcesz dodać ogłoszenie do serwisu, zapoznaj się z naszą ofertą:

chcę zamieszczać ogłoszenia

Dodaj swoje pytanie

Najnowsze orzeczenia

Wpisz nazwę miasta, dla którego chcesz znaleźć jednostkę ZUS.