eGospodarka.pl
eGospodarka.pl poleca

eGospodarka.plPrzetargiPrzetargi Jasło › Przetarg nieograniczony na dostawę mięsa, wyrobów mięsnych, mięsa drobiowego oraz wyrobów drobiowych, konserw mięsnych oraz ryb przetworzonych i konserwowanych (zakup wspólny dla ZK Jasło i AŚ Sanok)

Ten przetarg został już zakończony. Zobacz wynik tego przetargu



Ogłoszenie z dnia 2016-01-07

Jasło: Przetarg nieograniczony na dostawę mięsa, wyrobów mięsnych, mięsa drobiowego oraz wyrobów drobiowych, konserw mięsnych oraz ryb przetworzonych i konserwowanych (zakup wspólny dla ZK Jasło i AŚ Sanok)
Numer ogłoszenia: 5062 - 2016; data zamieszczenia: 07.01.2016
OGŁOSZENIE O ZAMÓWIENIU - dostawy

Zamieszczanie ogłoszenia: obowiązkowe.

Ogłoszenie dotyczy:

V zamówienia publicznego
zawarcia umowy ramowej
ustanowienia dynamicznego systemu zakupów (DSZ)

SEKCJA I: ZAMAWIAJĄCY

I. 1) NAZWA I ADRES: Zakład Karny w Jaśle , Warzyce 467, 38-200 Jasło, woj. podkarpackie, tel. 13 44 35 860, faks 13 44 35 861.

  • Adres strony internetowej zamawiającego: www.sw.gov.pl

I. 2) RODZAJ ZAMAWIAJĄCEGO: Inny: Państwowa Jednostka Organizacyjna nie posiadająca osobowości prawnej.

SEKCJA II: PRZEDMIOT ZAMÓWIENIA

II.1) OKREŚLENIE PRZEDMIOTU ZAMÓWIENIA

II.1.1) Nazwa nadana zamówieniu przez zamawiającego: Przetarg nieograniczony na dostawę mięsa, wyrobów mięsnych, mięsa drobiowego oraz wyrobów drobiowych, konserw mięsnych oraz ryb przetworzonych i konserwowanych (zakup wspólny dla ZK Jasło i AŚ Sanok).

II.1.2) Rodzaj zamówienia: dostawy.

II.1.4) Określenie przedmiotu oraz wielkości lub zakresu zamówienia: 5. Przedmiotem zamówienia są dostawy artykułów spożywczych mięsa i wyrobów mięsnych, mięsa drobiowego i wyrobów drobiowych, konserw mięsnych oraz ryb przetworzonych i konserwowanych. Zadanie I: Dostawa mięsa i wyrobów mięsnych L.p. Kod CPV Nazwa artykułu J.m. Ilość asortymentu 1. 15113000-3 Boczek surowy kg 500 2. 15131130-5 Boczek wędzony kg 10 3. 15114000-0 Flaki wołowe gotowane kg 75 4. 15113000-3 Karkówka wieprzowa b/k kg 150 5. 15131134-3 Kaszanka kg 1500 6. 15131130-5 Kiełbasa grillowa kg 100 7. 15131130-5 Kiełbasa grillowa biała kg 850 8. 15131130-5 Kiełbasa mortadela wieprzowa kg 800 9. 15131130-5 Kiełbasa parówkowa kg 700 10. 15131130-5 Kiełbasa śląska kg 50 11. 15131130-5 Kiełbasa zwyczajna kg 2000 12. 151311336-6 Kiełbasa kanapkowa kg 950 13. 151311336-6 Mielonka śniadaniowa kg 700 14. 151311336-6 Mielonka tyrolska kg 500 15. 151311336-6 Mielonka wieprzowa kg 650 16. 15131130-5 Lunch kg 1500 17. 15113000-3 Mięso gulaszowe wieprzowe kg 1300 18. 15131130-5 Parówki cienkie kg 100 19. 15131310-1 Pasztetowa kg 100 20. 15131310-1 Pasztet pieczony wieprzowy kg 560 21. 15131130-5 Pieczeń wiedeńska kg 400 22. 15110000-2 Podgardle surowe kg 500 23. 15111100-0 Mięso gulaszowe wołowe kg 150 24. 15131130-5 Salceson kg 950 25. 15131130-5 Smaczek konserwowy kg 50 26. 15113000-3 Szynka surowa bez kości kg 350 27. 15114000-0 Wątroba wieprzowa kg 500 28. 15114000-0 Wątroba wołowa kg 200 29. 15131620-7 Mięso mielone świeże kg 700 30. 15131220-3 Żeberka wieprzowe świeże kg 400 31. 15131133-6 Pachwina wędzona kg 150 Zadanie II: Dostawa mięsa drobiowego i wyrobów drobiowych. L.p. Kod CPV Nazwa artykułu J.m. Ilość asortymentu 1. 15112000-6 Filet drobiowy kg 150 2. 15131500-0 Hamburgery z kurczaka kg 1200 3. 15131135-0 Kiełbasa mortadela drobiowa kg 1200 4. 15131135-0 Kiełbasa zwyczajna drobiowa kg 900 5. 15112100-7 Kurczak świeży kg 1000 6. 15131135-0 Mielonka drobiowa kg 1300 7. 15131135-0 Parówki drobiowe kg 1100 8. 15131310-1 Pasztetowa drobiowa kg 1100 9. 15131135-0 Pieczeń drobiowa kg 1000 10. 15131135-0 Salceson drobiowy kg 550 11. 15131135-0 Serdelki drobiowe kg 500 12. 15131135-0 Szynka mielona drobiowa-blok kg 250 13. 15112300-9 Wątroba drobiowa kg 200 14. 15114000-0 Żołądki drobiowe kg 450 15. 15112100-6 Filet z indyka kg 50 16. 15112100-6 Udko z kurczaka -waga ok. 250g/szt. kg 700 17. 15114000-0 Serca drobiowe świeże kg 300 18. 15131440-2 Polędwica drobiowa kg 200 Zadanie III: Dostawa konserw mięsnych L.p. Kod CPV Nazwa artykułu J.m. RAZEM 1. 15131000-5 Konserwa tyrolska z otwieraczem 300g kg 500 2. 15131000-5 Konserwa turystyczna z otwieraczem 300g kg 500 3. 15131310-1 Pasztet Mazowiecki z otwieraczem 300g kg 300 4. 15131310-1 Pasztet drobiowy z otwieraczem 300g kg 800 Zadanie IV: Dostawa ryb przetworzonych i konserwowanych L.p. Kod CPV Nazwa artykułu J.m. RAZEM 1. 15200000-0 Paprykarz kg 700 2. 15241200-1 Śledź w pomidorach kg 250 3. 15200000-0 Sałatka z makreli kg 500 4. 15240000-2 Szprot w oleju kg 150 5. 15240000-2 Szprot w pomidorach kg 200 6. 15221000-3 Tusza rybna mrożona ( glazura max. 10%, waga bez glazury) kg 250 7. 15221000-3 Kostka rybna mrożona ( glazura max. 10%, waga bez glazury) kg 100 8. 15241200-1 Śledź marynowany kg 80 Zamawiający zastrzega sobie , iż do 20% dostawy każdego asortymentu z zadania III i IV (dostawa konserw mięsnych i ryb przetworzonych) będzie dostarczana w opakowaniach z otwieraczem o gramaturze od 100 g do 140 g..

II.1.5)

  przewiduje się udzielenie zamówień uzupełniających

  • Określenie przedmiotu oraz wielkości lub zakresu zamówień uzupełniających

II.1.6) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 15.13.11.30 - Wędliny 15.13.10.00 - Konserwy i przetwory z mięsa 15.20.00.00 - Ryby przetworzone i konserwowane .

II.1.7) Czy dopuszcza się złożenie oferty częściowej: tak, liczba części: 4.

II.1.8) Czy dopuszcza się złożenie oferty wariantowej: nie.


II.2) CZAS TRWANIA ZAMÓWIENIA LUB TERMIN WYKONANIA: Okres w miesiącach: 12.

SEKCJA III: INFORMACJE O CHARAKTERZE PRAWNYM, EKONOMICZNYM, FINANSOWYM I TECHNICZNYM

III.2) ZALICZKI

III.3) WARUNKI UDZIAŁU W POSTĘPOWANIU ORAZ OPIS SPOSOBU DOKONYWANIA OCENY SPEŁNIANIA TYCH WARUNKÓW

  • III. 3.1) Uprawnienia do wykonywania określonej działalności lub czynności, jeżeli przepisy prawa nakładają obowiązek ich posiadania

    Opis sposobu dokonywania oceny spełniania tego warunku

    • Pisemne oświadczenie wykonawcy w przedmiocie sprawy

  • III.3.2) Wiedza i doświadczenie

    Opis sposobu dokonywania oceny spełniania tego warunku

    • Pisemne oświadczenie wykonawcy w przedmiocie sprawy

  • III.3.3) Potencjał techniczny

    Opis sposobu dokonywania oceny spełniania tego warunku

    • Pisemne oświadczenie wykonawcy w przedmiocie sprawy

  • III.3.4) Osoby zdolne do wykonania zamówienia

    Opis sposobu dokonywania oceny spełniania tego warunku

    • Pisemne oświadczenie wykonawcy w przedmiocie sprawy

  • III.3.5) Sytuacja ekonomiczna i finansowa

    Opis sposobu dokonywania oceny spełniania tego warunku

    • Pisemne oświadczenie wykonawcy w przedmiocie sprawy

III.4) INFORMACJA O OŚWIADCZENIACH LUB DOKUMENTACH, JAKIE MAJĄ DOSTARCZYĆ WYKONAWCY W CELU POTWIERDZENIA SPEŁNIANIA WARUNKÓW UDZIAŁU W POSTĘPOWANIU ORAZ NIEPODLEGANIA WYKLUCZENIU NA PODSTAWIE ART. 24 UST. 1 USTAWY

III.4.1) W zakresie wykazania spełniania przez wykonawcę warunków, o których mowa w art. 22 ust. 1 ustawy, oprócz oświadczenia o spełnianiu warunków udziału w postępowaniu należy przedłożyć:

III.4.2) W zakresie potwierdzenia niepodlegania wykluczeniu na podstawie art. 24 ust. 1 ustawy, należy przedłożyć:

  • oświadczenie o braku podstaw do wykluczenia;
  • aktualny odpis z właściwego rejestru lub z centralnej ewidencji i informacji o działalności gospodarczej, jeżeli odrębne przepisy wymagają wpisu do rejestru lub ewidencji, w celu wykazania braku podstaw do wykluczenia w oparciu o art. 24 ust. 1 pkt 2 ustawy, wystawiony nie wcześniej niż 6 miesięcy przed upływem terminu składania wniosków o dopuszczenie do udziału w postępowaniu o udzielenie zamówienia albo składania ofert;

III.4.3) Dokumenty podmiotów zagranicznych

Jeżeli wykonawca ma siedzibę lub miejsce zamieszkania poza terytorium Rzeczypospolitej Polskiej, przedkłada:

III.4.3.1) dokument wystawiony w kraju, w którym ma siedzibę lub miejsce zamieszkania potwierdzający, że:

  • nie otwarto jego likwidacji ani nie ogłoszono upadłości - wystawiony nie wcześniej niż 6 miesięcy przed upływem terminu składania wniosków o dopuszczenie do udziału w postępowaniu o udzielenie zamówienia albo składania ofert;

III.4.4) Dokumenty dotyczące przynależności do tej samej grupy kapitałowej

  • lista podmiotów należących do tej samej grupy kapitałowej w rozumieniu ustawy z dnia 16 lutego 2007 r. o ochronie konkurencji i konsumentów albo informacji o tym, że nie należy do grupy kapitałowej;

SEKCJA IV: PROCEDURA

IV.1) TRYB UDZIELENIA ZAMÓWIENIA

IV.1.1) Tryb udzielenia zamówienia: przetarg nieograniczony.

IV.2) KRYTERIA OCENY OFERT

IV.2.1) Kryteria oceny ofert: najniższa cena.

IV.2.2)

  przeprowadzona będzie aukcja elektroniczna, adres strony, na której będzie prowadzona:

IV.3) ZMIANA UMOWY

przewiduje się istotne zmiany postanowień zawartej umowy w stosunku do treści oferty, na podstawie której dokonano wyboru wykonawcy:

Dopuszczalne zmiany postanowień umowy oraz określenie warunków zmian

Strony, mając na uwadze ewentualną zmianę stawek podatku od towarów i usług, zgodnie postanawiają, iż w przypadku ich zmiany może ulec zmianie cena brutto, przy zachowaniu następujących warunków: 1. W sytuacji podwyższenia stawki podatku od towarów i usług dla danego towaru (asortymentu) - Wykonawca uprawniony jest do podwyższenia ceny brutto za dany towar o różnicę w stawkach podatku od towarów i usług pomiędzy stawką określoną w załączniku nr 1 do SIWZ, a stawką obowiązującą po zmianie stawki. Wykonawca nie jest uprawniony do podwyższenia ceny brutto za towary dostarczone Zamawiającemu indywidualnemu, przed dniem zmiany stawki podatku; 2. W sytuacji obniżenia stawki podatku od towarów i usług dla danego towaru (asortymentu) - Wykonawca zobowiązany jest do obniżenia ceny brutto za dany towar o różnicę w stawkach podatku od towarów i usług pomiędzy stawką określona w załączniku nr 1 do SIWZ, a stawką obowiązującą po zmianie stawki podatku. 3. W przypadkach określonych w pkt. 1 oraz 2, każdorazowo niezmienna pozostaje cena netto danego towaru, stanowiąca podstawę do naliczenia podatku od towarów i usług.

IV.4) INFORMACJE ADMINISTRACYJNE

IV.4.1) Adres strony internetowej, na której jest dostępna specyfikacja istotnych warunków zamówienia: www.zp.sw.gov pl
Specyfikację istotnych warunków zamówienia można uzyskać pod adresem: Zakład Karny w Jaśle Warzyce 467 38-200 Jasło.

IV.4.4) Termin składania wniosków o dopuszczenie do udziału w postępowaniu lub ofert: 18.01.2016 godzina 08:00, miejsce: Zakład Karny w Jaśle Warzyce 467 38-200 Jasło.

IV.4.5) Termin związania ofertą: okres w dniach: 30 (od ostatecznego terminu składania ofert).

IV.4.17) Czy przewiduje się unieważnienie postępowania o udzielenie zamówienia, w przypadku nieprzyznania środków pochodzących z budżetu Unii Europejskiej oraz niepodlegających zwrotowi środków z pomocy udzielonej przez państwa członkowskie Europejskiego Porozumienia o Wolnym Handlu (EFTA), które miały być przeznaczone na sfinansowanie całości lub części zamówienia: nie

Podziel się

Poleć ten przetarg znajomemu poleć

Wydrukuj przetarg drukuj

Dodaj ten przetarg do obserwowanych obserwuj








Uwaga: podstawą prezentowanych tutaj informacji są dane publikowane przez Urząd Zamówień Publicznych w Biuletynie Zamówień Publicznych. Treść ogłoszenia widoczna na eGospodarka.pl jest zgodna z treścią tegoż ogłoszenia dostępną w BZP w dniu publikacji. Redakcja serwisu eGospodarka.pl dokłada wszelkich starań, aby zamieszczone tutaj informacje były kompletne i zgodne z prawdą. Nie może jednak zagwarantować ich poprawności i nie ponosi żadnej odpowiedzialności za jakiekolwiek szkody powstałe w wyniku korzystania z nich.


Jeśli chcesz dodać ogłoszenie do serwisu, zapoznaj się z naszą ofertą:

chcę zamieszczać ogłoszenia

Dodaj swoje pytanie

Najnowsze orzeczenia

Wpisz nazwę miasta, dla którego chcesz znaleźć jednostkę ZUS.