eGospodarka.pl
eGospodarka.pl poleca

eGospodarka.plPrzetargiPrzetargi Lędziny › przygotowywanie i wydawanie gorących posiłków na terenie miasta Lędziny dla klientów Miejskiego Ośrodka Pomocy Społecznej w Lędzinach.



Ogłoszenie z dnia 2012-12-12

Lędziny: przygotowywanie i wydawanie gorących posiłków na terenie miasta Lędziny dla klientów Miejskiego Ośrodka Pomocy Społecznej w Lędzinach.
Numer ogłoszenia: 504840 - 2012; data zamieszczenia: 12.12.2012
OGŁOSZENIE O ZAMÓWIENIU - usługi

Zamieszczanie ogłoszenia: obowiązkowe.

Ogłoszenie dotyczy: zamówienia publicznego.

SEKCJA I: ZAMAWIAJĄCY

I. 1) NAZWA I ADRES: Miejski Ośrodek Pomocy Społecznej w Lędzinach , ul. Lędzińska 47, 43-143 Lędziny, woj. śląskie, tel. 032 2166791, faks 032 2166791.

  • Adres strony internetowej zamawiającego: www.mops-ledziny.ovh.org

I. 2) RODZAJ ZAMAWIAJĄCEGO: Administracja samorządowa.

SEKCJA II: PRZEDMIOT ZAMÓWIENIA

II.1) OKREŚLENIE PRZEDMIOTU ZAMÓWIENIA

II.1.1) Nazwa nadana zamówieniu przez zamawiającego: przygotowywanie i wydawanie gorących posiłków na terenie miasta Lędziny dla klientów Miejskiego Ośrodka Pomocy Społecznej w Lędzinach..

II.1.2) Rodzaj zamówienia: usługi.

II.1.3) Określenie przedmiotu oraz wielkości lub zakresu zamówienia: Na gorący posiłek powinno się składać jedno z poniżej wymienionych dań: - zupa z tzw. wkładką (500 ml) wraz z pieczywem (chleb, bułka - 200g), lub .drugie danie, na które winny się składać: ziemniaki (200g) lub ryż, kasza bądź makaron (100g), mięso bez kości (100g) lub z kością (200g) i jarzyna w postaci gotowanej lub surowej (150 g), lub - danie garmażeryjne n.p. fasolka po bretońsku, bigos, gulasz (400g) wraz z pieczywem (200g), pierogi (400g), naleśniki (4 szt.) itp. Wykonawca zobowiązany jest do przygotowywania posiłków o najwyższym standardzie, na bazie produktów najwyższej jakości i bezpieczeństwa zgodnie z zapisami ustawy z dnia 25 sierpnia 2006 roku o bezpieczeństwie żywności i żywienia (t.j. DzU. z 2010 r. nr 136, poz. 914 z późn. zm.). Przy planowaniu posiłków należy uwzględniać zalecaną wartość energetyczną oraz uwzględniać obowiązujące normy produktów każdej z grup. Wykonawca powinien przygotowywać posiłki w sposób zapewniający ich różnorodność i niepowtarzalność w okresie co najmniej dwóch tygodni. Dania powinny być przygotowywane naprzemiennie w cyklu: 1 dzień - zupa z wkładką, 2 dzień - drugie danie, 3 dzień - danie garmażeryjne, 4 dzień - zupa itd. Liczba osób objętych przedmiotem zamówienia: szacuje się ok. 40 osób /dzień..

II.1.4) Czy przewiduje się udzielenie zamówień uzupełniających: nie.

II.1.5) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 55.32.20.00 - Usługi gotowania posiłków 55.32.10.00 - Usługi przygotowywania posiłków 55.32.00.00 - Usługi podawania posiłków .

II.1.6) Czy dopuszcza się złożenie oferty częściowej: nie.

II.1.7) Czy dopuszcza się złożenie oferty wariantowej: nie.


II.2) CZAS TRWANIA ZAMÓWIENIA LUB TERMIN WYKONANIA: Rozpoczęcie: 01.01.2013.

SEKCJA III: INFORMACJE O CHARAKTERZE PRAWNYM, EKONOMICZNYM, FINANSOWYM I TECHNICZNYM

III.1) WADIUM

Informacja na temat wadium: Zamawiający nie żąda wniesienia wadium

III.2) ZALICZKI

  • Czy przewiduje się udzielenie zaliczek na poczet wykonania zamówienia: nie

III.3) WARUNKI UDZIAŁU W POSTĘPOWANIU ORAZ OPIS SPOSOBU DOKONYWANIA OCENY SPEŁNIANIA TYCH WARUNKÓW

  • III. 3.1) Uprawnienia do wykonywania określonej działalności lub czynności, jeżeli przepisy prawa nakładają obowiązek ich posiadania

    Opis sposobu dokonywania oceny spełniania tego warunku

    • Zamawiający spełnienie powyższego warunku będzie oceniał na podstawie oświadczenia złożonego przez Wykonawcę oraz opinii/decyzji właściwej terenowo stacji Sanitarno-Epidemiologicznej, że pomieszczenia, w których będą przygotowywane i podawane posiłki odpowiadają obowiązującym wymaganiom Ocena spełnienia wymienionego wyżej warunku zostanie dokonana zgodnie z formułą spełnia/nie spełnia.

  • III.3.2) Wiedza i doświadczenie

    Opis sposobu dokonywania oceny spełniania tego warunku

    • Zamawiający spełnienie powyższego warunku będzie oceniał na podstawie oświadczenia złożonego przez Wykonawcę Ocena spełnienia wymienionego wyżej warunku zostanie dokonana zgodnie z formułą spełnia/nie spełnia.

  • III.3.3) Potencjał techniczny

    Opis sposobu dokonywania oceny spełniania tego warunku

    • Zamawiający spełnienie powyższego warunku będzie oceniał na podstawie oświadczenia złożonego przez Wykonawcę Ocena spełnienia wymienionego wyżej warunku zostanie dokonana zgodnie z formułą spełnia/nie spełnia.

  • III.3.4) Osoby zdolne do wykonania zamówienia

    Opis sposobu dokonywania oceny spełniania tego warunku

    • Zamawiający spełnienie powyższego warunku będzie oceniał na podstawie oświadczenia złożonego przez Wykonawcę Ocena spełnienia wymienionego wyżej warunku zostanie dokonana zgodnie z formułą spełnia/nie spełnia.

  • III.3.5) Sytuacja ekonomiczna i finansowa

    Opis sposobu dokonywania oceny spełniania tego warunku

    • Zamawiający spełnienie powyższego warunku będzie oceniał na podstawie oświadczenia złożonego przez Wykonawcę Ocena spełnienia wymienionego wyżej warunku zostanie dokonana zgodnie z formułą spełnia/nie spełnia.

III.4) INFORMACJA O OŚWIADCZENIACH LUB DOKUMENTACH, JAKIE MAJĄ DOSTARCZYĆ WYKONAWCY W CELU POTWIERDZENIA SPEŁNIANIA WARUNKÓW UDZIAŁU W POSTĘPOWANIU ORAZ NIEPODLEGANIA WYKLUCZENIU NA PODSTAWIE ART. 24 UST. 1 USTAWY

  • III.4.1) W zakresie wykazania spełniania przez wykonawcę warunków, o których mowa w art. 22 ust. 1 ustawy, oprócz oświadczenia o spełnieniu warunków udziału w postępowaniu, należy przedłożyć:

  • III.4.2) W zakresie potwierdzenia niepodlegania wykluczeniu na podstawie art. 24 ust. 1 ustawy, należy przedłożyć:

    • oświadczenie o braku podstaw do wykluczenia

III.6) INNE DOKUMENTY

Inne dokumenty niewymienione w pkt III.4) albo w pkt III.5)

opinia/decyzja właściwej terenowo stacji Sanitarno-Epidemiologicznej, że pomieszczenia, w których będą przygotowywane i podawane posiłki odpowiadają obowiązującym wymaganiom

III.7) Czy ogranicza się możliwość ubiegania się o zamówienie publiczne tylko dla wykonawców, u których ponad 50 % pracowników stanowią osoby niepełnosprawne: nie

SEKCJA IV: PROCEDURA

IV.1) TRYB UDZIELENIA ZAMÓWIENIA

IV.1.1) Tryb udzielenia zamówienia: przetarg nieograniczony.

IV.2) KRYTERIA OCENY OFERT

IV.2.1) Kryteria oceny ofert: najniższa cena.

IV.2.2) Czy przeprowadzona będzie aukcja elektroniczna: nie.

IV.3) ZMIANA UMOWY

Czy przewiduje się istotne zmiany postanowień zawartej umowy w stosunku do treści oferty, na podstawie której dokonano wyboru wykonawcy: tak

Dopuszczalne zmiany postanowień umowy oraz określenie warunków zmian

Zamawiający dopuszcza zmiany postanowień zawartej umowy w zakresie zmiany ceny jednostkowej brutto towaru w razie zmiany powszechnie obowiązujących przepisów prawa podatkowego. Przygotowywanie i wydawanie posiłków będzie możliwe także w dniach świątecznych. W tym przypadku Zamawiający jest zobowiązany do dokonania dodatkowych uzgodnień z Wykonawcą, nie później jednak niż na 7 dni przed planowanym przygotowaniem i wydaniem posiłków - w tym przypadku strony będą każdorazowo uzgadniać ceny posiłku.

IV.4) INFORMACJE ADMINISTRACYJNE

IV.4.1) Adres strony internetowej, na której jest dostępna specyfikacja istotnych warunków zamówienia: www.mops-ledziny.ovh.org
Specyfikację istotnych warunków zamówienia można uzyskać pod adresem: www.mops-ledziny.ovh.org.

IV.4.4) Termin składania wniosków o dopuszczenie do udziału w postępowaniu lub ofert: 20.12.2012 godzina 08:00, miejsce: Miejski Ośrodek Pomocy Społecznej w Lędzinach, ul. Lędzińska 47, 43-143 Lędziny, (pokój nr 16).

IV.4.5) Termin związania ofertą: okres w dniach: 30 (od ostatecznego terminu składania ofert).

IV.4.17) Czy przewiduje się unieważnienie postępowania o udzielenie zamówienia, w przypadku nieprzyznania środków pochodzących z budżetu Unii Europejskiej oraz niepodlegających zwrotowi środków z pomocy udzielonej przez państwa członkowskie Europejskiego Porozumienia o Wolnym Handlu (EFTA), które miały być przeznaczone na sfinansowanie całości lub części zamówienia: nie

Podziel się

Poleć ten przetarg znajomemu poleć

Wydrukuj przetarg drukuj

Dodaj ten przetarg do obserwowanych obserwuj








Uwaga: podstawą prezentowanych tutaj informacji są dane publikowane przez Urząd Zamówień Publicznych w Biuletynie Zamówień Publicznych. Treść ogłoszenia widoczna na eGospodarka.pl jest zgodna z treścią tegoż ogłoszenia dostępną w BZP w dniu publikacji. Redakcja serwisu eGospodarka.pl dokłada wszelkich starań, aby zamieszczone tutaj informacje były kompletne i zgodne z prawdą. Nie może jednak zagwarantować ich poprawności i nie ponosi żadnej odpowiedzialności za jakiekolwiek szkody powstałe w wyniku korzystania z nich.


Jeśli chcesz dodać ogłoszenie do serwisu, zapoznaj się z naszą ofertą:

chcę zamieszczać ogłoszenia

Dodaj swoje pytanie

Najnowsze orzeczenia

Wpisz nazwę miasta, dla którego chcesz znaleźć jednostkę ZUS.