eGospodarka.pl
eGospodarka.pl poleca

eGospodarka.plPrzetargiPrzetargi Kryry › Zakup środków żywieniowych wraz z dostawą na potrzeby kuchni szkolnej w Zespole Szkolno - Przedszkolnym w Kryrach na 2013 rok

Ten przetarg został już zakończony. Zobacz wynik tego przetargu



Ogłoszenie z dnia 2012-12-03

Kryry: Zakup środków żywieniowych wraz z dostawą na potrzeby kuchni szkolnej w Zespole Szkolno - Przedszkolnym w Kryrach na 2013 rok
Numer ogłoszenia: 486228 - 2012; data zamieszczenia: 03.12.2012
OGŁOSZENIE O ZAMÓWIENIU - dostawy

Zamieszczanie ogłoszenia: obowiązkowe.

Ogłoszenie dotyczy: zamówienia publicznego.

SEKCJA I: ZAMAWIAJĄCY

I. 1) NAZWA I ADRES: Zespół Szkolno-Przedszkolny w Kryrach , ul. Nierad 86, 43-265 Kryry, woj. śląskie, tel. 32 212 22 13, faks 32 212 22 13.

  • Adres strony internetowej zamawiającego: www.zspkryry.edupage.org

I. 2) RODZAJ ZAMAWIAJĄCEGO: Inny: samorządowa jednostak budżetowa.

SEKCJA II: PRZEDMIOT ZAMÓWIENIA

II.1) OKREŚLENIE PRZEDMIOTU ZAMÓWIENIA

II.1.1) Nazwa nadana zamówieniu przez zamawiającego: Zakup środków żywieniowych wraz z dostawą na potrzeby kuchni szkolnej w Zespole Szkolno - Przedszkolnym w Kryrach na 2013 rok.

II.1.2) Rodzaj zamówienia: dostawy.

II.1.3) Określenie przedmiotu oraz wielkości lub zakresu zamówienia: 1. Przedmiotem zamówienia jest zakup środków żywieniowych wraz z dostawą na potrzeby kuchni szkolnej w Zespole Szkolno - Przedszkolnym w Kryrach na 2013 rok, tj. od 02.01.2013r. do 31.12.2013r. 2. Szczegółowy wykaz artykułów żywnościowych z podziałem na poszczególne części, wraz z ich rocznym zapotrzebowaniem zawarto w załącznikach do SIWZ. Ustala się 7 części podlegających zamówieniu. Wykonawca może złożyć ofertę na całość zamówienia, poszczególną część lub na wybrane części: 1) Część I - Pieczywo, świeże wyroby piekarskie i ciastkarskie 2) Część II - Mięso, wędliny i wyroby mięsne 3) Część III - Drób 4) Część IV - Ryby 5) Część V - Warzywa, owoce i przetwory 6) Część VI - Produkty mleczarskie, tłuszcze zwierzęce i roślinne, 7) Część VII -Różne produkty spożywcze.

II.1.4) Czy przewiduje się udzielenie zamówień uzupełniających: nie.

II.1.5) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 15.00.00.00-8, 15.81.00.00-9, 15.10.00.00-9, 15.20.00.00-0, 15.30.00.00-1, 15.40.00.00-2, 15.50.00.00-3, 15.80.00.00-6, 15.60.00.00-4.

II.1.6) Czy dopuszcza się złożenie oferty częściowej: tak, liczba części: 7.

II.1.7) Czy dopuszcza się złożenie oferty wariantowej: nie.


II.2) CZAS TRWANIA ZAMÓWIENIA LUB TERMIN WYKONANIA: Okres w miesiącach: 12.

SEKCJA III: INFORMACJE O CHARAKTERZE PRAWNYM, EKONOMICZNYM, FINANSOWYM I TECHNICZNYM

III.2) ZALICZKI

  • Czy przewiduje się udzielenie zaliczek na poczet wykonania zamówienia: nie

III.3) WARUNKI UDZIAŁU W POSTĘPOWANIU ORAZ OPIS SPOSOBU DOKONYWANIA OCENY SPEŁNIANIA TYCH WARUNKÓW

  • III.3.2) Wiedza i doświadczenie

    Opis sposobu dokonywania oceny spełniania tego warunku

    • Wykaz co najmniej jednej dostawy o wartości powyżej 10 000,00 zł wykonanej w danym roku, w zakresie niezbędnym do wykazania spełniania warunku wiedzy i doświadczenia, zrealizowanej w okresie ostatnich 3 lat przed upływem terminu składania ofert (w przypadku świadczeń okresowych lub ciągłych mogą to być również dostawy wykonywane), a jeżeli okres prowadzenia działalności jest krótszy - w tym okresie, z podaniem ich wartości, przedmiotu, dat wykonania i odbiorców, oraz załączenia dokumentu potwierdzającego, że te dostawy zostały wykonane lub są wykonywane należycie - Załącznik nr 3 do SIWZ

  • III.3.3) Potencjał techniczny

    Opis sposobu dokonywania oceny spełniania tego warunku

    • Na potwierdzenie spełnienia warunku dysponowania odpowiednim potencjałem technicznym Wykonawca powinien przedłożyć zamawiającemu wykaz sprzętu transportowego przystosowanego do przewożenia artykułów żywnościowych zgodnie z obowiązującymi przepisami sanitarnymi, zgodnie z załącznikiem nr 5 do SIWZ

  • III.3.4) Osoby zdolne do wykonania zamówienia

    Opis sposobu dokonywania oceny spełniania tego warunku

    • Na potwierdzenie spełniania warunku dysponowania osobami zdolnymi do wykonania zamówienia Wykonawca powinien przedłożyć zamawiającemu owiadczenie, że osoby które będą uczestniczyć w wykonaniu zamówienia posiadają wymagane uprawnienia, jeżeli ustawy nakładają obowiązek posiadania takich uprawnień - Załącznki nr 6 do SIWZ

III.4) INFORMACJA O OŚWIADCZENIACH LUB DOKUMENTACH, JAKIE MAJĄ DOSTARCZYĆ WYKONAWCY W CELU POTWIERDZENIA SPEŁNIANIA WARUNKÓW UDZIAŁU W POSTĘPOWANIU ORAZ NIEPODLEGANIA WYKLUCZENIU NA PODSTAWIE ART. 24 UST. 1 USTAWY

  • III.4.1) W zakresie wykazania spełniania przez wykonawcę warunków, o których mowa w art. 22 ust. 1 ustawy, oprócz oświadczenia o spełnieniu warunków udziału w postępowaniu, należy przedłożyć:

    • wykaz wykonanych, a w przypadku świadczeń okresowych lub ciągłych również wykonywanych, dostaw lub usług w zakresie niezbędnym do wykazania spełniania warunku wiedzy i doświadczenia w okresie ostatnich trzech lat przed upływem terminu składania ofert albo wniosków o dopuszczenie do udziału w postępowaniu, a jeżeli okres prowadzenia działalności jest krótszy - w tym okresie, z podaniem ich wartości, przedmiotu, dat wykonania i odbiorców, oraz załączeniem dokumentu potwierdzającego, że te dostawy lub usługi zostały wykonane lub są wykonywane należycie
    • oświadczenie, że osoby, które będą uczestniczyć w wykonywaniu zamówienia, posiadają wymagane uprawnienia, jeżeli ustawy nakładają obowiązek posiadania takich uprawnień
  • III.4.2) W zakresie potwierdzenia niepodlegania wykluczeniu na podstawie art. 24 ust. 1 ustawy, należy przedłożyć:

    • oświadczenie o braku podstaw do wykluczenia
    • aktualny odpis z właściwego rejestru, jeżeli odrębne przepisy wymagają wpisu do rejestru, w celu wykazania braku podstaw do wykluczenia w oparciu o art. 24 ust. 1 pkt 2 ustawy, wystawiony nie wcześniej niż 6 miesięcy przed upływem terminu składania wniosków o dopuszczenie do udziału w postępowaniu o udzielenie zamówienia albo składania ofert, a w stosunku do osób fizycznych oświadczenie w zakresie art. 24 ust. 1 pkt 2 ustawy

III.7) Czy ogranicza się możliwość ubiegania się o zamówienie publiczne tylko dla wykonawców, u których ponad 50 % pracowników stanowią osoby niepełnosprawne: nie

SEKCJA IV: PROCEDURA

IV.1) TRYB UDZIELENIA ZAMÓWIENIA

IV.1.1) Tryb udzielenia zamówienia: przetarg nieograniczony.

IV.2) KRYTERIA OCENY OFERT

IV.2.1) Kryteria oceny ofert: najniższa cena.

IV.2.2) Czy przeprowadzona będzie aukcja elektroniczna: nie.

IV.3) ZMIANA UMOWY

Czy przewiduje się istotne zmiany postanowień zawartej umowy w stosunku do treści oferty, na podstawie której dokonano wyboru wykonawcy: tak

Dopuszczalne zmiany postanowień umowy oraz określenie warunków zmian

Dopuszcza się możliwość zmiany treści umowy na podstawie art. 144 ustawy o zamówieniach publicznych, w tym przypadku ustawowej stawki VAT, jednak w sytuacji łącznego spełnienia 2 przesłanek: a) gdy istnieje obiektywna konieczność wprowadzenia zmian, np. gdy spełnienie świadczenia byłoby połączone z nadmiernymi trudnościami albo groziłoby jednej ze stron rażącą stratą w rozumieniu art.357Kc. b) zmiana wynika z okoliczności, których nie można było przewidzieć w momencie zawarcia umowy

IV.4) INFORMACJE ADMINISTRACYJNE

IV.4.1) Adres strony internetowej, na której jest dostępna specyfikacja istotnych warunków zamówienia: www.zspkryry.edupage.org
Specyfikację istotnych warunków zamówienia można uzyskać pod adresem: sekretariat Zespołu Szkolno - Przedszkolnego w Kryrach, w godzinach od 7:00 do 15:00; ul. Nierad 86, Kryry.

IV.4.4) Termin składania wniosków o dopuszczenie do udziału w postępowaniu lub ofert: 11.12.2012 godzina 09:00, miejsce: sekretariat Zespołu Szkolno - Przedszkolnego w Kryrach, ul. Nierad 86, Kryry.

IV.4.5) Termin związania ofertą: okres w dniach: 30 (od ostatecznego terminu składania ofert).

IV.4.17) Czy przewiduje się unieważnienie postępowania o udzielenie zamówienia, w przypadku nieprzyznania środków pochodzących z budżetu Unii Europejskiej oraz niepodlegających zwrotowi środków z pomocy udzielonej przez państwa członkowskie Europejskiego Porozumienia o Wolnym Handlu (EFTA), które miały być przeznaczone na sfinansowanie całości lub części zamówienia: nie

ZAŁĄCZNIK I - INFORMACJE DOTYCZĄCE OFERT CZĘŚCIOWYCH

CZĘŚĆ Nr: 1 NAZWA: PIECZYWO, ŚWIEŻE WYROBY PIEKARSKIE I CIASTKARSKIE.

  • 1) Krótki opis ze wskazaniem wielkości lub zakresu zamówienia: chleb duży biały krojony 1000 g kg 750 chleb wieloziarnisty mały 600g krojony szt. 150 bułka biała mała 50g szt. 1500 bułka graham duża 100 g szt. 500 bułka biała duża 100g szt. 5000 kołaczyk z nadzieniem owocowym lub makowym 120g szt. 500 rogal maślany 100g szt. 1100 wek 400g krojony szt. 500 pączek nadziewany 100g szt. 300 babka piaskowa 400g szt. 150 bułka tarta kg 150 kołacz z serem lub jabłkami kg 60.

  • 2) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 15.00.00.00-8, 15.81.00.00-9.

  • 3) Czas trwania lub termin wykonania: Okres w miesiącach: 12.

  • 4) Kryteria oceny ofert: najniższa cena.


CZĘŚĆ Nr: 2 NAZWA: MIĘSO , WĘDLINY I WYROBY MIĘSNE.

  • 1) Krótki opis ze wskazaniem wielkości lub zakresu zamówienia: boczek wędzony kg 180 schab z kością kg 400 łopatka b/k kg 1000 mięso mielone kg 250 udziec wieprzowy kg 350 kości wieprzowe kg 100 kiełbaski firmowe cienkie kg 100 kiełbaski litewskie kg 200 mortadela kg 20 szynka sopocka kg 60 szynka wieprzowa gotowana kg 20.

  • 2) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 15.00.00.00-8, 15.10.00.00-9.

  • 3) Czas trwania lub termin wykonania: Okres w miesiącach: 12.

  • 4) Kryteria oceny ofert: najniższa cena.


CZĘŚĆ Nr: 3 NAZWA: DRÓB.

  • 1) Krótki opis ze wskazaniem wielkości lub zakresu zamówienia: Filet z kurczaka kg 400 Kurczak cały kg 300 Porcje rosołowe kg 200 Udka z kurczaka - ćwiartka kg 600 Wątróbka drobiowa kg 120 szynka królewska kg 50 Szynka z puszki premium kg 20.

  • 2) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 15.00.00.00-8, 15.11.21.00-7.

  • 3) Czas trwania lub termin wykonania: Okres w miesiącach: 12.

  • 4) Kryteria oceny ofert: najniższa cena.


CZĘŚĆ Nr: 4 NAZWA: RYBY.

  • 1) Krótki opis ze wskazaniem wielkości lub zakresu zamówienia: filet - tilapia IQF kg 250 filet - panga IQF kg 200 filet - morszczuk IQF kg 100 filet - sola IQF kg 200.

  • 2) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 15.00.00.00-8, 15.20.00.00-0.

  • 3) Czas trwania lub termin wykonania: Okres w miesiącach: 12.

  • 4) Kryteria oceny ofert: najniższa cena.


CZĘŚĆ Nr: 5 NAZWA: WARZYWA , OWOCE I PRZETWORY.

  • 1) Krótki opis ze wskazaniem wielkości lub zakresu zamówienia: fasola kolorowa kg 50 fasola Jaś kg 100 groszek konserwowy 400 g szt. 150 groch łuskany kg 80 jabłka kg 1000 kalarepka szt. 50 kapusta biała kg 800 kapusta czerwona kg 300 kapusta młoda szt. 100 kapusta kiszona kg 500 koperek zielony pęczek 250 ogórek zielony kg 100 ogórek konserwowy 1000g szt. 350 ogórek kiszony kg 100 pomidor kg 80 pietruszka zielona pęczek 200 pietruszka korzeń kg 200 pieczarki kg 70 seler kg 200 ziemniaki kg 5000 mandarynki kg 100 brzoskwinia puszka 825g szt. 100 pomarańcze kg 250 banany kg 700 dżem truskawkowy 280 g (nie mniej niż 40g owoców na 100g dżemu) szt. 150 dżem brzoskwiniowy 280g (nie mniej niż 40g owoców na 100g dżemu) szt. 100 mrożonka - kalafior różyczki 2,5 kg szt. 50 mrożonka - brokuł 2,5 kg szt. 25 mrożonka - fasolka zielona 2,5 kg szt. 25 mrożonka kompot 6 składników 500g szt. 60 mrożonka - frytki 1000g szt. 250 pieczarki konserwowe 1000g szt. 20 papryka konserwowa 900 ml szt. 50 cebula kg 200 buraki czerwone kg 250 marchew kg 500 sałatki warzywne konserwowe 900 ml (obiadowa, szwedzka, domowa) szt. 100 kalafior świeży szt. 50 kapusta pekińska szt. 150 brokuł świeży szt. 50 czosnek szt. 50 gruszka kg 400 sałata zielona szt. 30 por szt. 50 arbuz kg 300 cytryny kg 10 nektaryny kg 150 szczypiorek pęczek 40 sałatka z czerwonych buraków - słoik 900 ml szt. 200 sałatka z kapusty czerwonej z jabłkami słoik 710 ml szt. 150.

  • 2) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 15.00.00.00-8, 15.30.00.00-1.

  • 3) Czas trwania lub termin wykonania: Okres w miesiącach: 12.

  • 4) Kryteria oceny ofert: najniższa cena.


CZĘŚĆ Nr: 6 NAZWA: PRODUKTY MLECZARSKIE, TŁUSZCZE ZWIERZĘCE I ROŚLINNE.

  • 1) Krótki opis ze wskazaniem wielkości lub zakresu zamówienia: jogurt z owocami 150 g szt. 2000 mleko 3,2% 1 litr karton szt. 900 masło ekstra 200g 82% tłuszczu szt. 1200 margaryna mleczna z mlekiem 250 g szt. 800 majonez - 320ml +/- 5% -słoik (Winiary, Kielecki, Napoleoński, Hellmans) szt. 50 serek topiony typu tylżycki 100 g szt. 200 serek homogenizowany 150 g wanilia, owocowy - różne smaki szt. 3000 ser gouda kg 70 śmietana 18% 500g szt. 150 deser mleczny z czekoladą i orzechami 4 x 100g szt. 2100 twaróg półtłusty kg 100 jogurt naturalny z ziarnami zbóż 175 g z żywymi kulturami bakterii szt. 1000.

  • 2) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 15.00.00.00-8, 15.50.00.00-3, 15.40.00.00-2.

  • 3) Czas trwania lub termin wykonania: Okres w miesiącach: 12.

  • 4) Kryteria oceny ofert: najniższa cena.


CZĘŚĆ Nr: 7 NAZWA: RÓŻNE PRODUKTY SPOŻYWCZE.

  • 1) Krótki opis ze wskazaniem wielkości lub zakresu zamówienia: budyń waniliowy z cukrem opakowanie 60g o składzie: cukier, skrobia ziemniaczana, skrobia kukurydziana. aromat, barwniki:żółcień pomarańczowa, żółcień chinolinowa szt. 400 cynamon mielony saszetka15g szt. 60 cukier biały op. 1 kg kg 1800 fix do spaghetti bolognese szt. 50 galaretka owocowa 75g różne smaki szt. 100 herbata Minutka lub równoważna op. 100 szt. szt. 400 przyprawa sucha warzywna do zup, potraw mięsnych i ryb; skład: warzywa suszone (15,1% ): marchew, cebula, pasternak, seler, natka pietruszki, por; substancje wzmcniające smak i zapach: glutaminian sodu, inozynian dwusodowy, guanylan dwusodowy; cukier, pieprz czarny, ekstrakt drożdżowy, barwnik: ryboflawina. Opakow. 200g szt. 200 kawa typu inka 150g szt. 45 kasza manna kg 50 kasza jęczmienna wiejska 1 kg kg 150 napój kakaowy instant z witaminami i wapniem. Opakowanie - 700g szt. 20 liść laurowy 7g szt. 20 majeranek 8g szt. 70 mąka pszenna poznańska typ 500 kg 450 mąka ziemniaczana 1000g kg 100 musztarda 1000g w tubie szt. 10 makaron gruby świderki 1000g skład: 100%semoliny, woda szt. 300 makaron gruby wstążki 1000g skład: 100%semoliny, woda szt. 200 makaron gwiazdki drobne 250 g 5-cio jajeczny szt. 50 makaron spaghetti 500g , skład: 100% mąki z pszenicy durum o najwyższej jakości, woda szt. 250 makaron nitki 250g 2-jajeczny szt. 200 krem czekoladowy do smarowania z orzechami laskowymi 130g szt. 70 olej rzepakowy z pierwszego tłoczenia op. 3000 ml szt. 150 ocet 10% 500 ml szt. 20 papryka mielona 20 g szt. 200 płatki śniadaniowe kukurydziane 500 g szt. 60 płatki śniadaniowe miodowe 500 g szt. 60 płatki śniadaniowe czekoladowe 500g szt. 30 pieprz mielony czarny 20g szt. 100 pasztet drobiowy konserwa 160g szt. 150 przyprawa płynna wieloskładnikowa 960 g szt. 25 ryż op. 1000g kg 130 napój niegazowany wieloowocowy na bazie marchewki 150 g opakowanie typu piramidka ze słomką szt. 1500 Sok malinowy wysokosłodzony. Ekstrakt minimum 65%. Wyprodukowano z soku zagęszczonego. Pasteryzowany. Słodzony430 ml szt. 50 Sok pomarańczowy wysokosłodzony. Ekstrakt minimum 65%. Wyprodukowano z soku zagęszczonego. Pasteryzowany. Słodzony ml szt. 600 sól kg 200 ziele angielskie 15g szt. 20 żurek śląski 450g kubek szt. 200 barszcz czerwony - koncentrat barszczu z buraków ćwikłowych bez konserwantów 300 ml (380g) w butelce szklanej szt. 40 miód prawdziwy kwiatowy 400g szt. 30 jajka duże - L lub XL szt. 8000 kartacze mrożone z mięsem kg 400 knedle z truskawkami kg 250 koncentrat pomidorowy 30% bez dodatków 1000g szt. 100 ketchup łagodny 500 g szt. 150 uszka z grzybami 250g szt. 20 Woda mineralna niegazowana, butelka 5 l o średnim stopniu mineralizacji i niskiej zawartości sodu szt. 150 Ciastka z pięcioma rodzajami zbóż (71% zbóż, w tym 20% pełnego ziarna) w opakowaniach 300 g (6 x 4 ciastka) różne smaki szt. 250 Śledź w puszce masa netto 170 g szt. 40 Śledź w puszce w pomidorach masa netto 170 g szt. 40 Czekolada mleczna o wadze 100 g (skład: cukier, tłuszcz kakaowy, mleko pełne w proszku, miazga kakaowa, serwatka w proszku, laktoza i białka mleka, miazga z orzechów laskowych, tłuszcz mleczny, emulgator (lecytyna sojowa), aromat; masy kakaowej min. 30% a mlecznej min. 15%. szt. 600.

  • 2) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 15.00.00.00-8, 15.80.00.00-6.

  • 3) Czas trwania lub termin wykonania: Okres w miesiącach: 12.

  • 4) Kryteria oceny ofert: najniższa cena.


Podziel się

Poleć ten przetarg znajomemu poleć

Wydrukuj przetarg drukuj

Dodaj ten przetarg do obserwowanych obserwuj








Uwaga: podstawą prezentowanych tutaj informacji są dane publikowane przez Urząd Zamówień Publicznych w Biuletynie Zamówień Publicznych. Treść ogłoszenia widoczna na eGospodarka.pl jest zgodna z treścią tegoż ogłoszenia dostępną w BZP w dniu publikacji. Redakcja serwisu eGospodarka.pl dokłada wszelkich starań, aby zamieszczone tutaj informacje były kompletne i zgodne z prawdą. Nie może jednak zagwarantować ich poprawności i nie ponosi żadnej odpowiedzialności za jakiekolwiek szkody powstałe w wyniku korzystania z nich.


Jeśli chcesz dodać ogłoszenie do serwisu, zapoznaj się z naszą ofertą:

chcę zamieszczać ogłoszenia

Dodaj swoje pytanie

Najnowsze orzeczenia

Wpisz nazwę miasta, dla którego chcesz znaleźć jednostkę ZUS.