Ten przetarg został już zakończony. Zobacz wynik tego przetargu
Ogłoszenie z dnia 2013-02-05
Kraków: Dostawy mleka i jego przetworów oraz tłuszczy roślinnych do Aresztu Śledczego w Krakowie Podgórzu, ul. Czarnieckiego 3
Numer ogłoszenia: 48550 - 2013; data zamieszczenia: 05.02.2013
OGŁOSZENIE O ZAMÓWIENIU - dostawy
Zamieszczanie ogłoszenia: obowiązkowe.
Ogłoszenie dotyczy: zamówienia publicznego.
SEKCJA I: ZAMAWIAJĄCY
I. 1) NAZWA I ADRES: Areszt Śledczy w Krakowie Podgórzu , ul. Stefana Czarnieckiego 3, 30-536 Kraków, woj. małopolskie, tel. 12 620 50 00, faks 12 4235771.
- Adres strony internetowej zamawiającego: www.sw.gov.pl
I. 2) RODZAJ ZAMAWIAJĄCEGO: Organ kontroli państwowej lub ochrony prawa, sąd lub trybunał.
SEKCJA II: PRZEDMIOT ZAMÓWIENIA
II.1) OKREŚLENIE PRZEDMIOTU ZAMÓWIENIA
II.1.1) Nazwa nadana zamówieniu przez zamawiającego: Dostawy mleka i jego przetworów oraz tłuszczy roślinnych do Aresztu Śledczego w Krakowie Podgórzu, ul. Czarnieckiego 3.
II.1.2) Rodzaj zamówienia: dostawy.
II.1.3) Określenie przedmiotu oraz wielkości lub zakresu zamówienia: Grupa I - Mleko i jego przetwory Lp. Nazwa artykułu Jed. Ilość Uwagi miary 1 Mleko świeże 2 % l 5 340 świeże, o zawartości tłuszczu 2%, pakowane jednostkowo w opakowania max. o pojemności 15 l 2 Kefir kg 500 o zawartości tłuszczu 2%, opakowanie jednostkowe 300 - 500 g 3 Jogurt naturalny kg 100 świeży, bez dodatków smakowych, opakowanie jednostkowe o gramaturze w granicach 100 - 500 g 4 Śmietana 18% l 1680 świeża, o zawartości tłuszczu 18%, opakowanie jednostkowe o gramaturze w granicach 500 - 5000 g 5 Twaróg półtłusty kg 740 forma lub krajanka 6 Serek homogenizowany kg 1 120 naturalny lub z dodatkami smakowymi, opakowanie jednostkowe o gramaturze w granicach 100 - 150 g 7 Ser topiony kg 720 naturalny lub z dodatkami smakowymi, opakowanie jednostkowe o gramaturze 100 g 8 Ser typu FROMAGE kg 410 naturalny lub z dodatkami smakowymi, opakowanie jednostkowe o gramaturze w granicach 80 - 100 g 9 Serek śmietankowy kg 490 naturalny lub z dodatkami smakowymi, opakowanie jednostkowe o gramaturze 100 g 10 Ser żółty kg 300 nie mogą to być produkty seropodobne, zawierające tłuszcz roślinny !!! Grupa II - Tłuszcze roślinne Lp. Nazwa artykułu Jed. Ilość Uwagi miary 1 Margaryna mleczna kg 300 pakowana jednostkowo w kostki 200g lub 250g 2 Margaryna do smarowania pieczywa kg 2 400 pakowana jednostkowo w kostki 200g lub 250g 3 Olej uniwersalny l 480 olej spożywczy, opakowanie jednostkowe o gramaturze w granicach 1 - 5l Jeśli w opisie nie wskazano inaczej, zamawiający dopuszcza opakowania według wyboru wykonawcy z zastrzeżeniem dostarczania produktów w opakowaniach jednostkowych, szczelnych, spełniających wymagania higieny żywności. II. Opis dodatkowy: 1. Częstotliwość oraz wielkość poszczególnych dostaw uzgadniana będzie z wykonawcą w przeddzień dostawy. Zamawiający przewiduje realizację dostaw dwa do pięciu razy w tygodniu z wyjątkiem sobót i niedziel. Dostawy realizowane będą loco magazyn Aresztu Śledczego w Krakowie Podgórzu, ul. Czarnieckiego 3, 30-536 Kraków w godz. 8.00 - 12.00. 2. Dostawy winny być realizowane w opakowaniach oraz transportem wykonawcy na jego koszt. Opakowania oraz środek transportu powinny odpowiadać właściwym przepisom i normom dotyczącym kontaktu z żywnością. Osoba dostarczająca towar do zamawiającego winna posiadać i okazywać na każde żądanie zamawiającego aktualną książeczkę badań do celów sanitarno - epidemiologicznych oraz stosowne atesty producentów w/w artykułów. 3. Dostarczane artykuły winny posiadać jednakową gramaturę oraz jednakowy termin przydatności do spożycia całej dostarczonej partii..
II.1.4) Czy przewiduje się udzielenie zamówień uzupełniających: nie.
II.1.5) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 15.51.10.00-3, 15.55.13.10-1, 15.55.10.00-5, 15.51.20.00-0, 15.54.21.00-0, 15.54.50.00-0, 15.54.40.00-3, 15.43.11.00-9, 15.41.11.00-3.
II.1.6) Czy dopuszcza się złożenie oferty częściowej: tak, liczba części: 2.
II.1.7) Czy dopuszcza się złożenie oferty wariantowej: nie.
II.2) CZAS TRWANIA ZAMÓWIENIA LUB TERMIN WYKONANIA: Okres w miesiącach: 12.
SEKCJA III: INFORMACJE O CHARAKTERZE PRAWNYM, EKONOMICZNYM, FINANSOWYM I TECHNICZNYM
III.2) ZALICZKI
- Czy przewiduje się udzielenie zaliczek na poczet wykonania zamówienia: nie
III.3) WARUNKI UDZIAŁU W POSTĘPOWANIU ORAZ OPIS SPOSOBU DOKONYWANIA OCENY SPEŁNIANIA TYCH WARUNKÓW
III. 3.1) Uprawnienia do wykonywania określonej działalności lub czynności, jeżeli przepisy prawa nakładają obowiązek ich posiadania
Opis sposobu dokonywania oceny spełniania tego warunku
Ocena spełnienia warunku będzie w oparciu o złożone oświadczenia. Zamawiający uzna, że wykonawca spełnia warunek, jeśli wykonawca dostarczy w/w oświadczenie w którym potwierdzi spełnienie w/w warunku
III.3.2) Wiedza i doświadczenie
Opis sposobu dokonywania oceny spełniania tego warunku
Ocena spełnienia warunku będzie w oparciu o złożone oświadczenia. Zamawiający uzna, że wykonawca spełnia warunek, jeśli wykonawca dostarczy w/w oświadczenie w którym potwierdzi spełnienie w/w warunku
III.3.3) Potencjał techniczny
Opis sposobu dokonywania oceny spełniania tego warunku
Ocena spełnienia warunku będzie w oparciu o złożone oświadczenia. Zamawiający uzna, że wykonawca spełnia warunek, jeśli wykonawca dostarczy w/w oświadczenie w którym potwierdzi spełnienie w/w warunku
III.3.4) Osoby zdolne do wykonania zamówienia
Opis sposobu dokonywania oceny spełniania tego warunku
Ocena spełnienia warunku będzie w oparciu o złożone oświadczenia. Zamawiający uzna, że wykonawca spełnia warunek, jeśli wykonawca dostarczy w/w oświadczenie w którym potwierdzi spełnienie w/w warunku
III.3.5) Sytuacja ekonomiczna i finansowa
Opis sposobu dokonywania oceny spełniania tego warunku
Ocena spełnienia warunku będzie w oparciu o złożone oświadczenia. Zamawiający uzna, że wykonawca spełnia warunek, jeśli wykonawca dostarczy w/w oświadczenie w którym potwierdzi spełnienie w/w warunku
III.4) INFORMACJA O OŚWIADCZENIACH LUB DOKUMENTACH, JAKIE MAJĄ DOSTARCZYĆ WYKONAWCY W CELU POTWIERDZENIA SPEŁNIANIA WARUNKÓW UDZIAŁU W POSTĘPOWANIU ORAZ NIEPODLEGANIA WYKLUCZENIU NA PODSTAWIE ART. 24 UST. 1 USTAWY
-
III.4.1) W zakresie wykazania spełniania przez wykonawcę warunków, o których mowa w art. 22 ust. 1 ustawy, oprócz oświadczenia o spełnieniu warunków udziału w postępowaniu, należy przedłożyć:
III.4.2) W zakresie potwierdzenia niepodlegania wykluczeniu na podstawie art. 24 ust. 1 ustawy, należy przedłożyć:
- oświadczenie o braku podstaw do wykluczenia
III.7) Czy ogranicza się możliwość ubiegania się o zamówienie publiczne tylko dla wykonawców, u których ponad 50 % pracowników stanowią osoby niepełnosprawne: nie
SEKCJA IV: PROCEDURA
IV.1) TRYB UDZIELENIA ZAMÓWIENIA
IV.1.1) Tryb udzielenia zamówienia: przetarg nieograniczony.
IV.2) KRYTERIA OCENY OFERT
IV.2.1) Kryteria oceny ofert: cena oraz dodatkowe kryteria i ich znaczenie:
- 1 - Cena - 90
- 2 - Ilość dni utrzymania ceny ofertowej (nie więcej niż 365 dni) - 10
IV.2.2) Czy przeprowadzona będzie aukcja elektroniczna: nie.
IV.3) ZMIANA UMOWY
Czy przewiduje się istotne zmiany postanowień zawartej umowy w stosunku do treści oferty, na podstawie której dokonano wyboru wykonawcy: nie
IV.4) INFORMACJE ADMINISTRACYJNE
IV.4.1) Adres strony internetowej, na której jest dostępna specyfikacja istotnych warunków zamówienia: www.sw.gov.pl
Specyfikację istotnych warunków zamówienia można uzyskać pod adresem: Areszt Śledczy w Krakowie Podgórzu ,ul. Czarnieckiego 3 , 30-536 Kraków.
IV.4.4) Termin składania wniosków o dopuszczenie do udziału w postępowaniu lub ofert: 26.02.2013 godzina 14:00, miejsce: Areszt Śledczy w Krakowie Podgórzu ,ul. Czarnieckiego 3 , 30-536 Kraków.
IV.4.5) Termin związania ofertą: do 24.03.2013.
IV.4.17) Czy przewiduje się unieważnienie postępowania o udzielenie zamówienia, w przypadku nieprzyznania środków pochodzących z budżetu Unii Europejskiej oraz niepodlegających zwrotowi środków z pomocy udzielonej przez państwa członkowskie Europejskiego Porozumienia o Wolnym Handlu (EFTA), które miały być przeznaczone na sfinansowanie całości lub części zamówienia: nie
ZAŁĄCZNIK I - INFORMACJE DOTYCZĄCE OFERT CZĘŚCIOWYCH
CZĘŚĆ Nr: 1 NAZWA: Mleko i jego przetwory.
1) Krótki opis ze wskazaniem wielkości lub zakresu zamówienia: . Przedmiotem zamówienia w prowadzonym postępowaniu jest: Grupa I - Mleko i jego przetwory Lp. Nazwa artykułu Jed. Ilość Uwagi miary 1 Mleko świeże 2 % l 5 340 świeże, o zawartości tłuszczu 2%, pakowane jednostkowo w opakowania max. o pojemności 15 l 2 Kefir kg 500 o zawartości tłuszczu 2%, opakowanie jednostkowe 300 - 500 g 3 Jogurt naturalny kg 100 świeży, bez dodatków smakowych, opakowanie jednostkowe o gramaturze w granicach 100 - 500 g 4 Śmietana 18% l 1680 świeża, o zawartości tłuszczu 18%, opakowanie jednostkowe o gramaturze w granicach 500 - 5000 g 5 Twaróg półtłusty kg 740 forma lub krajanka 6 Serek homogenizowany kg 1 120 naturalny lub z dodatkami smakowymi, opakowanie jednostkowe o gramaturze w granicach 100 - 150 g 7 Ser topiony kg 720 naturalny lub z dodatkami smakowymi, opakowanie jednostkowe o gramaturze 100 g 8 Ser typu FROMAGE kg 410 naturalny lub z dodatkami smakowymi, opakowanie jednostkowe o gramaturze w granicach 80 - 100 g 9 Serek śmietankowy kg 490 naturalny lub z dodatkami smakowymi, opakowanie jednostkowe o gramaturze 100 g 10 Ser żółty kg 300 nie mogą to być produkty seropodobne, zawierające tłuszcz roślinny !!!.
2) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 15.51.10.00-3, 15.55.13.10-1, 15.55.10.00-5, 15.51.20.00-0, 15.54.21.00-0, 15.54.50.00-0, 15.54.40.00-3.
3) Czas trwania lub termin wykonania: Okres w miesiącach: 12.
4) Kryteria oceny ofert: cena oraz dodatkowe kryteria i ich znaczenie:
- 1. Cena - 90
- 2. Ilość dni utrzymania ceny ofertowej (nie więcej niż 365 dni) - 10
CZĘŚĆ Nr: 2 NAZWA: Tłuszcze roślinne.
1) Krótki opis ze wskazaniem wielkości lub zakresu zamówienia: 1 Margaryna mleczna kg 300 pakowana jednostkowo w kostki 200g lub 250g 2 Margaryna do smarowania pieczywa kg 2 400 pakowana jednostkowo w kostki 200g lub 250g 3 Olej uniwersalny l 480 olej spożywczy, opakowanie jednostkowe o gramaturze w granicach 1 - 5l.
2) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 15.43.11.00-9, 15.41.11.00-3.
3) Czas trwania lub termin wykonania: Okres w miesiącach: 12.
4) Kryteria oceny ofert: cena oraz dodatkowe kryteria i ich znaczenie:
- 1. Cena - 90
- 2. Ilość dni utrzymania ceny ofertowej (nie więcej niż 365 dni) - 10
INNE PRZETARGI Z KRAKOWA
- Przebudowa drogi gminnej ul. Czerwieńskiego w granicach istniejącego pasa drogowego w zakresie budowy zatoki postojowej oraz przebudowy drogi dla pieszych (...)
- ZP.28.2024 - Dostawa materiałów elektrycznych i źródeł światła
- Dostawa stacji obliczeniowej na potrzeby treningu sieci neuronowych i optymalizacji geometrii struktur akustycznych dla WIMIR
- Wyłonienie Wykonawcy robót budowlanych dla budowy placu zabaw przy ul. Wawelskiej, dla Zarządu Zieleni Miejskiej w Krakowie.
- Świadczenie usług na telefonię stacjonarną i komórkową
- Dostawa różnego sprzętu komputerowego i oprogramowania - 3 części
więcej: przetargi w Krakowie »
PRZETARGI Z PODOBNEJ KATEGORII
- Dostawa artykułów spożywczych, przypraw i podobnych produktów dla potrzeb SP ZOZ Szpitala Psychiatrycznego w Toszku
- "Sukcesywna dostawa artykułów żywnościowych do Przedszkola nr 9 im. K. Makuszyńskiego w Zakopanem w okresie od dnia zawarcia umowy do dnia 31 grudnia 2024 roku" - z podziałem na 6 części.
- "Dostawy artykułów mleczarskich - nabiału na II półrocze 2024 r."
- Dostawa artykułów nabiałowych
- Dostawy artykułów spożywczych do Aresztu Śledczego w Hajnówce
- Dostawa żywności na potrzeby ZSP w Polanowie - Przedszkola Gminnego oraz Oddziałów Przedszkolnych na rok 2024
więcej: Olej roślinny »
Uwaga: podstawą prezentowanych tutaj informacji są dane publikowane przez Urząd Zamówień Publicznych w Biuletynie Zamówień Publicznych. Treść ogłoszenia widoczna na eGospodarka.pl jest zgodna z treścią tegoż ogłoszenia dostępną w BZP w dniu publikacji. Redakcja serwisu eGospodarka.pl dokłada wszelkich starań, aby zamieszczone tutaj informacje były kompletne i zgodne z prawdą. Nie może jednak zagwarantować ich poprawności i nie ponosi żadnej odpowiedzialności za jakiekolwiek szkody powstałe w wyniku korzystania z nich.