eGospodarka.pl
eGospodarka.pl poleca

eGospodarka.plPrzetargiPrzetargi Hańsk › Dostawa artykułów żywnościowych do stołówki szkolnej Zespołu Szkoły Podstawowej i Przedszkola w Hańsku

Ten przetarg został już zakończony. Zobacz wynik tego przetargu



Ogłoszenie z dnia 2012-11-26

Hańsk: Dostawa artykułów żywnościowych do stołówki szkolnej Zespołu Szkoły Podstawowej i Przedszkola w Hańsku
Numer ogłoszenia: 472446 - 2012; data zamieszczenia: 26.11.2012
OGŁOSZENIE O ZAMÓWIENIU - dostawy

Zamieszczanie ogłoszenia: obowiązkowe.

Ogłoszenie dotyczy: zamówienia publicznego.

SEKCJA I: ZAMAWIAJĄCY

I. 1) NAZWA I ADRES: Zespół Szkoły Podstawowej i Przedszkola im. Jana Pawła II w Hańsku , ul. Szkolna 1, 22-235 Hańsk, woj. lubelskie, tel. 082 57 14 050, faks 082 57 14 256.

  • Adres strony internetowej zamawiającego: www.zspiphansk.alias.pl

I. 2) RODZAJ ZAMAWIAJĄCEGO: Administracja samorządowa.

SEKCJA II: PRZEDMIOT ZAMÓWIENIA

II.1) OKREŚLENIE PRZEDMIOTU ZAMÓWIENIA

II.1.1) Nazwa nadana zamówieniu przez zamawiającego: Dostawa artykułów żywnościowych do stołówki szkolnej Zespołu Szkoły Podstawowej i Przedszkola w Hańsku.

II.1.2) Rodzaj zamówienia: dostawy.

II.1.3) Określenie przedmiotu oraz wielkości lub zakresu zamówienia: Przedmiotem zamówienia jest dostawa artykułów żywnościowych do stołówki Zespołu Szkoły Podstawowej i Przedszkola w Hańsku w okresie od stycznia do czerwca 2013 r. Zamówienie składa się z siedmiu części, które określają szacunkową ilość zamówienia..

II.1.4) Czy przewiduje się udzielenie zamówień uzupełniających: nie.

II.1.5) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 15.00.00.00-8.

II.1.6) Czy dopuszcza się złożenie oferty częściowej: tak, liczba części: 7.

II.1.7) Czy dopuszcza się złożenie oferty wariantowej: nie.


II.2) CZAS TRWANIA ZAMÓWIENIA LUB TERMIN WYKONANIA: Okres w miesiącach: 6.

SEKCJA III: INFORMACJE O CHARAKTERZE PRAWNYM, EKONOMICZNYM, FINANSOWYM I TECHNICZNYM

III.1) WADIUM

Informacja na temat wadium: Zamawiający nie wymaga wniesienia wadium.

III.2) ZALICZKI

  • Czy przewiduje się udzielenie zaliczek na poczet wykonania zamówienia: nie

III.3) WARUNKI UDZIAŁU W POSTĘPOWANIU ORAZ OPIS SPOSOBU DOKONYWANIA OCENY SPEŁNIANIA TYCH WARUNKÓW

  • III. 3.1) Uprawnienia do wykonywania określonej działalności lub czynności, jeżeli przepisy prawa nakładają obowiązek ich posiadania

    Opis sposobu dokonywania oceny spełniania tego warunku

    • O udzielenie zamówienia publicznego mogą ubiegać się wykonawcy nie wykluczeni na podstawie art.24, spełniający warunki określone w art. 22 ustawy z dnia 29 stycznia 2004 r. Prawo Zamówień Publicznych tekst jednolity oraz Specyfikacji Istotnych warunków Zamówienia. Ocena spełniania warunków udziału w postępowaniu będzie dokonywana według zasad spełnia/nie spełnia. Informacje o oświadczeniach jakie mają dostarczyć Dostawcy w celu potwierdzenia spełniania warunków udziału w postępowaniu Dostawca zobowiązany jest złożyć oraz ofertę na formularzu ofertowym o treści zgodnej we wzorze stanowiącym załącznik Nr 1 do SIWZ.

  • III.3.2) Wiedza i doświadczenie

    Opis sposobu dokonywania oceny spełniania tego warunku

    • Zamawiający nie ustala szczegółowych warunków w powyższym zakresie, zamawiający uzna warunek za spełniony w oparciu o oświadczenie złożone przez Dostawcę na podstawie art. 22 ustawy Pzp zgodnie z treścią załącznika nr 2 do SIWZ. Zamawiający oceni spełnienie warunków udziału w postępowaniu wg. zasad spełnia/ nie spełnia

  • III.3.3) Potencjał techniczny

    Opis sposobu dokonywania oceny spełniania tego warunku

    • Zamawiający nie ustala szczegółowych warunków w powyższym zakresie, zamawiający uzna warunek za spełniony w oparciu o oświadczenie złożone przez Dostawcę na podstawie art. 22 ustawy Pzp zgodnie z treścią załącznika nr 2 do SIWZ. Zamawiający oceni spełnienie warunków udziału w postępowaniu wg. zasad spełnia/ nie spełnia

  • III.3.4) Osoby zdolne do wykonania zamówienia

    Opis sposobu dokonywania oceny spełniania tego warunku

    • Zamawiający nie ustala szczegółowych warunków w powyższym zakresie, zamawiający uzna warunek za spełniony w oparciu o oświadczenie złożone przez Dostawcę na podstawie art. 22 ustawy Pzp zgodnie z treścią załącznika nr 2 do SIWZ. Zamawiający oceni spełnienie warunków udziału w postępowaniu wg. zasad spełnia/ nie spełnia

  • III.3.5) Sytuacja ekonomiczna i finansowa

    Opis sposobu dokonywania oceny spełniania tego warunku

    • Zamawiający nie ustala szczegółowych warunków w powyższym zakresie, zamawiający uzna warunek za spełniony w oparciu o oświadczenie złożone przez Dostawcę na podstawie art. 22 ustawy Pzp zgodnie z treścią załącznika nr 2 do SIWZ. Zamawiający oceni spełnienie warunków udziału w postępowaniu wg. zasad spełnia/ nie spełnia

III.4) INFORMACJA O OŚWIADCZENIACH LUB DOKUMENTACH, JAKIE MAJĄ DOSTARCZYĆ WYKONAWCY W CELU POTWIERDZENIA SPEŁNIANIA WARUNKÓW UDZIAŁU W POSTĘPOWANIU ORAZ NIEPODLEGANIA WYKLUCZENIU NA PODSTAWIE ART. 24 UST. 1 USTAWY

  • III.4.1) W zakresie wykazania spełniania przez wykonawcę warunków, o których mowa w art. 22 ust. 1 ustawy, oprócz oświadczenia o spełnieniu warunków udziału w postępowaniu, należy przedłożyć:

  • III.4.2) W zakresie potwierdzenia niepodlegania wykluczeniu na podstawie art. 24 ust. 1 ustawy, należy przedłożyć:

    • oświadczenie o braku podstaw do wykluczenia
  • III.4.3) Dokumenty podmiotów zagranicznych

    Jeżeli wykonawca ma siedzibę lub miejsce zamieszkania poza terytorium Rzeczypospolitej Polskiej, przedkłada:

    III.4.3.1) dokument wystawiony w kraju, w którym ma siedzibę lub miejsce zamieszkania potwierdzający, że:

    • nie otwarto jego likwidacji ani nie ogłoszono upadłości - wystawiony nie wcześniej niż 6 miesięcy przed upływem terminu składania wniosków o dopuszczenie do udziału w postępowaniu o udzielenie zamówienia albo składania ofert

III.7) Czy ogranicza się możliwość ubiegania się o zamówienie publiczne tylko dla wykonawców, u których ponad 50 % pracowników stanowią osoby niepełnosprawne: nie

SEKCJA IV: PROCEDURA

IV.1) TRYB UDZIELENIA ZAMÓWIENIA

IV.1.1) Tryb udzielenia zamówienia: przetarg nieograniczony.

IV.2) KRYTERIA OCENY OFERT

IV.2.1) Kryteria oceny ofert: najniższa cena.

IV.2.2) Czy przeprowadzona będzie aukcja elektroniczna: nie.

IV.3) ZMIANA UMOWY

Czy przewiduje się istotne zmiany postanowień zawartej umowy w stosunku do treści oferty, na podstawie której dokonano wyboru wykonawcy: nie

IV.4) INFORMACJE ADMINISTRACYJNE

IV.4.1) Adres strony internetowej, na której jest dostępna specyfikacja istotnych warunków zamówienia: www.zspiphansk.alias.pl
Specyfikację istotnych warunków zamówienia można uzyskać pod adresem: Zespół Szkoły Podstawowej i Przedszkola w Hańsku ul. Szkolna 1, 22-235 Hańsk..

IV.4.4) Termin składania wniosków o dopuszczenie do udziału w postępowaniu lub ofert: 03.12.2012 godzina 09:00, miejsce: Zespół Szkoły Podstawowej i Przedszkola w Hańsku ul. Szkolna 1, 22-235 Hańsk..

IV.4.5) Termin związania ofertą: okres w dniach: 30 (od ostatecznego terminu składania ofert).

IV.4.16) Informacje dodatkowe, w tym dotyczące finansowania projektu/programu ze środków Unii Europejskiej: nie dotyczy.

IV.4.17) Czy przewiduje się unieważnienie postępowania o udzielenie zamówienia, w przypadku nieprzyznania środków pochodzących z budżetu Unii Europejskiej oraz niepodlegających zwrotowi środków z pomocy udzielonej przez państwa członkowskie Europejskiego Porozumienia o Wolnym Handlu (EFTA), które miały być przeznaczone na sfinansowanie całości lub części zamówienia: nie

ZAŁĄCZNIK I - INFORMACJE DOTYCZĄCE OFERT CZĘŚCIOWYCH

CZĘŚĆ Nr: 1 NAZWA: Dostawa produktów mleczarskich.

  • 1) Krótki opis ze wskazaniem wielkości lub zakresu zamówienia: Sukcesywna dostawa produktów mleczarskich (śmietana 18% - ok. 520l., twaróg półtłusty - ok. 60kg., mleko 2% - ok. 450 l., ser żółty - ok. 22 kg., ser w plastrach - ok. 65 szt., ser topiony - ok. 10 kg., serki homogenizowane - ok.. 4200 szt., masło - ok. 50 kg.).

  • 2) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 15.00.00.00-8.

  • 3) Czas trwania lub termin wykonania: Okres w miesiącach: 6.

  • 4) Kryteria oceny ofert: najniższa cena.


CZĘŚĆ Nr: 2 NAZWA: Dostawa wyrobów wędliniarskich i mięs.

  • 1) Krótki opis ze wskazaniem wielkości lub zakresu zamówienia: Sukcesywna dostawa wyrobów wędliniarskich i mięs. (filet z kurczaka - ok. 600 kg., kiełbasa podwawelska - ok. 30 kg., kiełbasa zwyczajna - ok. 40 kg., korpusy z kurczaka - ok. 120 kg., łopatka - ok. 800 kg., ogonówka - ok. 20kg., polędwica - ok. 10 kg., słonina - ok. 20 kg., smalec - ok. 40 kg., parówki - ok. 100 kg., podudzia - ok. 44 kg., udziec - ok. 300 kg., ćwiartki z kurczaka - ok. 160 kg.).

  • 2) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 15.00.00.00-8.

  • 3) Czas trwania lub termin wykonania: Okres w miesiącach: 6.

  • 4) Kryteria oceny ofert: najniższa cena.


CZĘŚĆ Nr: 3 NAZWA: Dostawa warzyw, owoców i jaj.

  • 1) Krótki opis ze wskazaniem wielkości lub zakresu zamówienia: Sukcesywna dostawa warzyw, owoców i jaj. (burak - ok. 100 kg., banan - ok. 520 kg., cebula - ok. 100 kg., cytryna - ok. 12 kg., fasola - ok. 5 kg., groch - ok. 10 kg., jaja - ok.1050 szt., jabłka - ok. 460 szt., kapusta: biała - ok. 120 kg., czerwona - ok. 100 kg., pekińska - ok. 250 kg., kiszona - ok. 230 kg., mandarynka - ok. 50 kg., marchew - ok. 75 kg., ogórki: kiszone - ok. 17 kg., świeże - ok. 70 kg., papryka - ok. 10 kg., pomarańcz - ok. 350 kg., pomidor - ok. 20 kg., sałata - ok. 20 szt., ziemniaki - ok. 3800 kg.).

  • 2) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 15.00.00.00-8.

  • 3) Czas trwania lub termin wykonania: Okres w miesiącach: 6.

  • 4) Kryteria oceny ofert: najniższa cena.


CZĘŚĆ Nr: 4 NAZWA: Dostawa pieczywa.

  • 1) Krótki opis ze wskazaniem wielkości lub zakresu zamówienia: Sukcesywna dostawa pieczywa. (bułka 400 g. - ok. 890 szt., bułka tarta - ok.40 kg., chleb krojony - ok. 220 szt., drożdżówka/pączek - ok. 970 szt.).

  • 2) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 15.00.00.00-8.

  • 3) Czas trwania lub termin wykonania: Okres w miesiącach: 6.

  • 4) Kryteria oceny ofert: najniższa cena.


CZĘŚĆ Nr: 5 NAZWA: Dostawa mrożonek.

  • 1) Krótki opis ze wskazaniem wielkości lub zakresu zamówienia: Sukcesywna dostawa mrożonek. (zupy - ok. 100 szt., mieszanka kompotowa - ok. 500 kg., ryba - ok. 280 kg., włoszczyzna - ok. 65 kg., truskawka - ok. 120 kg., marchew - ok. 50 kg.).

  • 2) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 15.00.00.00-8.

  • 3) Czas trwania lub termin wykonania: Okres w miesiącach: 6.

  • 4) Kryteria oceny ofert: najniższa cena.


CZĘŚĆ Nr: 6 NAZWA: Dostawa artykułów spożywczych.

  • 1) Krótki opis ze wskazaniem wielkości lub zakresu zamówienia: Sukcesywna dostawa artykułów spożywczych. (sól - ok. 80 kg., ryż - ok. 115 kg., cukier - ok. 380 kg., olej - ok. 220 l., liść laurowy - ok. 50 szt., bita śmietana - ok. 35 szt., makaron nitki - ok. 30 kg., makaron wstążka, świderki - ok. 230 kg., koncentrat pomidorowy - ok. 40 l., pieprz naturalny - ok. 170 szt., kwasek cytrynowy - ok. 270 szt., ziele angielskie - ok. 50 szt., majeranek - ok. 60 szt., przyprawa warzywna do zup, potraw mięsnych i ryb - ok. 80 szt., ogórki konserwowe - ok. 370 szt., ketchup - ok. 45 szt., herbata - ok. 70 szt., galaretka ok. 240 szt., syrop - ok. 90l., rosół drobiowy - ok. 120 szt., posypka - ok. 25 szt. Kasz gryczana - ok. 70 kg., pasztet - ok. 30 szt., krem czekoladowy - ok. 30 szt., marmolada - ok. 40 szt., majonez - ok. 20 szt., szczaw - ok. 40 szt., przyprawa do mięs - ok. 170 szt., sos sałatkowy - ok. 3 kg., sos pieczarkowy - ok. 80 szt., mąka - ok. 125 kg., płatki śniadaniowe - ok. 110 szt., kakao rozpuszczalne - ok. 40 szt., wafelki - ok. 2660 szt., pieprz ziołowy - ok. 200 szt., cukier waniliowy - ok. 50 szt., soczki - ok. 2200 szt., przyprawa w płynie - ok. 12 l., chrzan - ok. 40 szt., susz warzywny - ok. 60 szt.).

  • 2) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 15.00.00.00-8.

  • 3) Czas trwania lub termin wykonania: Okres w miesiącach: 6.

  • 4) Kryteria oceny ofert: najniższa cena.


CZĘŚĆ Nr: 7 NAZWA: Dostawa wyrobów garmażeryjnych.

  • 1) Krótki opis ze wskazaniem wielkości lub zakresu zamówienia: Sukcesywna dostawa wyrobów garmażeryjnych. ( pierogi ruskie - ok. 400 kg., naleśniki - ok. 350 kg., gołąbki - ok. 370 kg., kopytka - ok. 250 kg., kluski ślaskie - ok. 470 kg.).

  • 2) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 15.00.00.00-8.

  • 3) Czas trwania lub termin wykonania: Okres w miesiącach: 6.

  • 4) Kryteria oceny ofert: najniższa cena.


Podziel się

Poleć ten przetarg znajomemu poleć

Wydrukuj przetarg drukuj

Dodaj ten przetarg do obserwowanych obserwuj








Uwaga: podstawą prezentowanych tutaj informacji są dane publikowane przez Urząd Zamówień Publicznych w Biuletynie Zamówień Publicznych. Treść ogłoszenia widoczna na eGospodarka.pl jest zgodna z treścią tegoż ogłoszenia dostępną w BZP w dniu publikacji. Redakcja serwisu eGospodarka.pl dokłada wszelkich starań, aby zamieszczone tutaj informacje były kompletne i zgodne z prawdą. Nie może jednak zagwarantować ich poprawności i nie ponosi żadnej odpowiedzialności za jakiekolwiek szkody powstałe w wyniku korzystania z nich.


Jeśli chcesz dodać ogłoszenie do serwisu, zapoznaj się z naszą ofertą:

chcę zamieszczać ogłoszenia

Dodaj swoje pytanie

Najnowsze orzeczenia

Wpisz nazwę miasta, dla którego chcesz znaleźć jednostkę ZUS.