To jest wynik przetargu. Zobacz także treść przetargu, którego dotyczy to ogłoszenie
Ogłoszenie z dnia 2008-01-07
Warszawa: Przygotowanie dostarczenie i wydanie na terenie Pragi Północ gorących posiłków dla podopiecznych Ośrodka Pomocy Społecznej Praga Północ
Numer ogłoszenia: 4694 - 2008; data zamieszczenia: 07.01.2008
OGŁOSZENIE O UDZIELENIU ZAMÓWIENIA - usługi
Zamieszczanie ogłoszenia: obowiązkowe.
Ogłoszenie dotyczy: zamówienia publicznego.
Czy zamówienie było przedmiotem ogłoszenia w Biuletynie Zamówień Publicznych: Tak, numer ogłoszenia w BZP: 207649 - 2007.
SEKCJA I: ZAMAWIAJĄCY
I. 1) NAZWA I ADRES: Ośrodek Pomocy Społecznej Praga Północ m.st. Warszawy, ul. Szymanowskiego, 03-477 Warszawa, woj. mazowieckie, tel. 022 6193437, 8180000, 61197602, fax 022 6193437, 8180000.
I. 2) RODZAJ ZAMAWIAJĄCEGO: Inny: Jednostka organizacyjna mista stołecznego Warszawy.
SEKCJA II: PRZEDMIOT ZAMÓWIENIA
II.1) OPIS
II.1.1) Nazwa nadana zamówieniu przez zamawiającego: Przygotowanie dostarczenie i wydanie na terenie Pragi Północ gorących posiłków dla podopiecznych Ośrodka Pomocy Społecznej Praga Północ.
II.1.2) Rodzaj zamówienia: usługi.
II.1.3) Określenie przedmiotu zamówienia: 1.Przedmiotem zamówienia jest przygotowywanie i wydawanie gorących posiłków (obiadów) klientom OPS Dzielnicy Praga Północ m.st. Warszawy, przez 7 dni w tygodniu. Zamawiający dopuszcza by jadłodajnia była zamknięta w niektóre dni świąteczne (np. Nowy Rok) pod warunkiem jednak, że Wykonawca z kilkudniowym wyprzedzeniem powiadomi wcześniej klientów o terminie zamknięcia stołówki. Posiłki wydawane będą na podstawie list klientów, które Zamawiający dostarczy Wykonawcy najpóźniej na jeden dzień przed rozpoczęciem nowego miesiąca. Listy te, wraz z wykazaniem ilości zjedzonych posiłków będą, co miesiąc stanowiły załącznik do faktury wystawianej przez Wykonawcę. 2.Zamówienie zostaje podzielone na 3 części. Podział na części podyktowany został koniecznością ułatwienia dostępu klientom OPS do barów i jadłodajni. Bary lub jadłodajnie powinny znajdować się w pobliżu miejsca ich zamieszkania ( na terenie Pragi Północ),. Kierując się tym założeniem Zamawiający dokonał następującego podziału na części: 1) Część nr l odnosi się do jadłodajni/barów położonych na terenie północnej części Pragi Północ w obrębie ulic: Szwedzka, Solidarności, Jagiellońska, Starzyńskiego. Szacunkowa liczba obiadów miesięcznie wynosi 1350 (tj. spożywać obiady będzie ok. 45 osób)- szczegółowy rejon został określony na mapie Pragi Północ - załącznik nr 1 do opisu przedmiotu zamówienia; 2) Część nr 2 odnosi się do jadłodajni /barów położonych na terenie wschodniej części Pragi Północ w obrębie ulic: Solidarności, Targowa, Kijowska, Otwocka. Szacunkowa liczba obiadów miesięcznie wynosi 5010 obiadów (tj. spożywać obiady będzie ok. 200 osób) - szczegółowy rejon został określony na mapie Pragi Północ - załącznik nr 1 do opisu przedmiotu zamówienia; 3) Część nr 3 odnosi się do jadłodajni /barów położonych na terenie południowej części Pragi Pomoc w obrębie ulic Targowa, Solidarności, Wybrzeże Szczecińskie, Zamoyskiego. Szacunkowa liczba obiadów miesięcznie wynosi 3360 obiadów (tj. spożywać obiady będzie ok. 180 osób) - szczegółowy rejon został określony na mapie Pragi Północ - załącznik nr 1 do opisu przedmiotu zamówienia; 3.Wykonawcy starający się o udzielenie zamówienia muszą posiadać jadłodajnię /bar w rejonie, którego dotyczy oferta. 4.Posiłki będą wydawane, co najmniej w godzinach: od 11.00 do minimum 17.00. 5.ogólna ilość posiłków może ulec zmianie (+/- 10%) 6.Kaloryczność obiadów zgodna z normami ustalonymi przez instytut Żywienia i Żywności 7.Zapewnienie 8.Sala jadalna jednorazowo powinna pomieścić około 30 osób. 9Zapewnienie bezpłatnego dostępu do wc wraz z umywalka. 10.Zapewnienie dostępu osobom niepełnosprawnym 11.Wydawane obiady muszą być sycące, smaczne, kaloryczne, zdrowe, urozmaicone, estetycznie podane i gorące. 12.Posiłek powinien być przygotowany wg zasad racjonalnego żywienia i obowiązujących przepisów kulinarnych. 13.Klienci powinni otrzymać zawsze gorący posiłek, który zjedzą na miejscu, ewentualnie pobiorą we własne naczynia do domu. 14.Zapewnienie przygotowania około 5% posiłków dietetycznych. 15.Wykonawca zapewni, co najmniej dwuosobowa obsługę przy wydawaniu posiłków 16.Personel Wykonawcy powinien być przyjaźnie nastawiony do klientów korzystających z posiłków. Ponadto musi posiadać odpowiednie zaświadczenia dokumentujące dopuszczenie tych osób do pracy przy żywieniu zbiorowym. 17.Wykonawca odpowiada za idealną czystość urządzeń gastronomicznych, w których przygotowywane będą posiłki, estetyczny wygląd i czystość zatrudnionego personelu, idealną czystość technologii przygotowywania i wydawania posiłków. 18.Zamawiający będzie obciążony tylko za faktycznie wydane klientom posiłki. 19.Zamawiający będzie sprawdzać jakość obiadów. W przypadku naruszenia postanowień umowy oraz warunków określonych w niniejszym Opisie przedmiotu zamówienia.Zamawiający odstąpi od umowy w trybie natychmiastowym. Posiłki winny być skomponowane w następujących proporcjach: Min 4 x w tygodniu obiady mięsne, Posiłek powinien być przygotowany wg zasad racjonalnego żywienia i składać się każdorazowo z dwóch dań - zupy z pieczywem i drugiego dania wieloskładnikowego oraz napoju. Wartość kaloryczna obiadu powinna być zgodna z normami obiadowymi i uwzględniać rację pokarmową dla osób powyżej 40 roku życia przy zachowaniu następującej gramatury zestawu obiadowego Obiad mięsny: zupa- 0,4 l Mięso surowe, ryba - 10 dkg Ziemniaki surowe - 25 dkg Surówka - 10 dkg Obiad bezmięsny: zupa - 0,4 l. Np. pierogi, naleśniki - 30 dkg Zamawiający żąda przedstawienia przykładowego jadłospisu na okres 7 dni kalendarzowych, zawierający gramaturę oraz kaloryczność posiłku - wg następującego schematu zawartego w załączniku nr 8 do oferty. Zamawiający dopuszcza możliwość powtarzania jadłospisu po 7 dniach z możliwością zamiany kolejności zestawów obiadowych.
II.1.4) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): Oryginalny kod CPV: 55.50.00.00 - Usługi bufetowe oraz w zakresie podawania posiłków Kod CPV wg słownika 2008: 55.50.00.00 - Usługi bufetowe oraz w zakresie podawania posiłków Oryginalny kod CPV: 55.32.10.00 - Usługi przygotowywania posiłków Kod CPV wg słownika 2008: 55.32.10.00 - Usługi przygotowywania posiłków Oryginalny kod CPV: 55.32.20.00 - Usługi gotowania posiłków Kod CPV wg słownika 2008: 55.32.20.00 - Usługi gotowania posiłków Oryginalny kod CPV: 55.32.00.00 - Usługi podawania posiłków Kod CPV wg słownika 2008: 55.32.00.00 - Usługi podawania posiłków .
II.1.5) Całkowita końcowa wartość zamówienia (bez VAT) obejmująca wszystkie zamówienia i części: 654205,6 PLN.
SEKCJA IV: PROCEDURA
IV.1) TRYB UDZIELENIA ZAMÓWIENIA: przetarg nieograniczony
IV.2) INFORMACJE ADMINISTRACYJNE
- Zamówienie dotyczy projektu/programu finansowanego ze środków Unii Europejskiej: Nie
SEKCJA V: UDZIELENIE ZAMÓWIENIA
CZĘŚĆ NR: 2 NAZWA: część 2.
V.1) DATA UDZIELENIA ZAMÓWIENIA: 27.12.2007.
V.2) LICZBA OTRZYMANYCH OFERT: 1.
V.3) NAZWA I ADRES WYKONAWCY, KTÓREMU UDZIELONO ZAMÓWIENIA:
dane rejestrowe
i kontaktowe firmy
BAR ZĄBKOWSKI SC. ELŻBIETA WALCZAK-ZAWISTOWSKA
jakie przetargi wygrała firma
BAR ZĄBKOWSKI SC. ELŻBIETA WALCZAK-ZAWISTOWSKA
- Bar Ząbkowski S.C. Krystyna Walczak, Elżbieta Walczak-Zawistowska, 03-736 Warszawa, ul. Ząbkowska 2, Warszawa, 03-736 Warszawa, kraj/woj. mazowieckie.
V.4) INFORMACJA O CENIE WYBRANEJ OFERTY ORAZ O NIE PODLEGAJĄCYCH ODRZUCENIU OFERTACH Z NAJNIŻSZĄ I NAJWYŻSZĄ CENĄ (bez VAT)
- Cena wybranej oferty: 6,075
- Oferta z najniższą ceną: 6,075 / oferta z najwyższą ceną: 6,075
- Waluta: PLN.
INNE PRZETARGI Z WARSZAWY
- Wykonanie konserwacji (utrzymanie) cieków będących w administracji Zarządu Zlewni Katowice, obszar działania Nadzoru Wodnego w Olkuszu
- Dostawa warzyw, ziemniaków i jabłek do Aresztu Śledczego w Warszawie - Służewcu.
- BZP.261.16.2024 Dostawa fabrycznie nowego samochodu osobowego dla Politechniki Warszawskiej Filii w Płocku
- Dostawa samochodów osobowych
- Montaż i demontaż na ulicach Warszawy elementów dekoracji w formie flag i banerów z okazji Meczu Superpuchar UEFA (Super Cup) 2024
- Remont pustostanów lokali mieszkalnych: część nr 1: Oboźna 11 m. 19b część nr 2: Nowomiejska 1/3 m. 14 część nr 3: Wilcza 69 m. 30 (w podziale na 3 części)
więcej: przetargi w Warszawie »
PRZETARGI Z PODOBNEJ KATEGORII
- "Świadczenie usług żywieniowych dla uczniów ZSO nr 1 w Zespole Szkół Ogólnokształcących nr 1 im. Zbigniewa Herberta w Lublinie w okresie od 02.09.2024 r do 27.06.2025 r "
- Świadczenie usług żywienia na potrzeby: Szkoły Podstawowej nr 1 z Oddziałem Przedszkolnym, Szkoły Podstawowej nr 3 oraz Zespołu Szkolno-Przedszkolnego w Lidzbarku Warmińskim
- DOŻYWIANIE DZIECI W SZKOLE PODSTAWOWEJ IM. LEOPOLDA WĘGRZYNOWICZA W DOBREJ
- Dożywianie dzieci w Gminnym Przedszkolu nr 1 w Dobrej
- DOŻYWIANIE DZIECI W ZESPOLE PLCÓWEK OŚWIATOWYCH W SKRZYDLNEJ
- Całodniowe świadczenie usług w zakresie przygotowywania posiłków w pomieszczeniach wydzierżawionych przez Zamawiającego i dystrybucji posiłków do stołówki Domu Pomocy Społecznej w Pucku.
więcej: Usługi podawania posiłków »
Uwaga: podstawą prezentowanych tutaj informacji są dane publikowane przez Urząd Zamówień Publicznych w Biuletynie Zamówień Publicznych. Treść ogłoszenia widoczna na eGospodarka.pl jest zgodna z treścią tegoż ogłoszenia dostępną w BZP w dniu publikacji. Redakcja serwisu eGospodarka.pl dokłada wszelkich starań, aby zamieszczone tutaj informacje były kompletne i zgodne z prawdą. Nie może jednak zagwarantować ich poprawności i nie ponosi żadnej odpowiedzialności za jakiekolwiek szkody powstałe w wyniku korzystania z nich.