eGospodarka.pl
eGospodarka.pl poleca

eGospodarka.plPrzetargiPrzetargi Międzyzdroje › Dostawa produktów żywnościowych do Gimnazjum nr 1 im. Jana Pawła II w Międzyzdrojach przy ul. Kolejowej 33

Ten przetarg został już zakończony. Zobacz wynik tego przetargu



Ogłoszenie z dnia 2012-11-19

Międzyzdroje: Dostawa produktów żywnościowych do Gimnazjum nr 1 im. Jana Pawła II w Międzyzdrojach przy ul. Kolejowej 33
Numer ogłoszenia: 456902 - 2012; data zamieszczenia: 19.11.2012
OGŁOSZENIE O ZAMÓWIENIU - dostawy

Zamieszczanie ogłoszenia: obowiązkowe.

Ogłoszenie dotyczy: zamówienia publicznego.

SEKCJA I: ZAMAWIAJĄCY

I. 1) NAZWA I ADRES: Gimnazjum nr 1 im. Jana Pawła II , ul. Kolejowa 33, 72-500 Międzyzdroje, woj. zachodniopomorskie, tel. 0 91 328 03 44, faks 0 91 328 03 44.

  • Adres strony internetowej zamawiającego: gm1.biposwiata.pl

I. 2) RODZAJ ZAMAWIAJĄCEGO: Inny: Jednostka samorządu terytorialnego.

SEKCJA II: PRZEDMIOT ZAMÓWIENIA

II.1) OKREŚLENIE PRZEDMIOTU ZAMÓWIENIA

II.1.1) Nazwa nadana zamówieniu przez zamawiającego: Dostawa produktów żywnościowych do Gimnazjum nr 1 im. Jana Pawła II w Międzyzdrojach przy ul. Kolejowej 33.

II.1.2) Rodzaj zamówienia: dostawy.

II.1.3) Określenie przedmiotu oraz wielkości lub zakresu zamówienia: Przedmiotem niniejszego zamówienia jest sukcesywna dostawa transportem własnym Wykonawcy do siedziby Zamawiającego produktów żywnościowych, z podziałem na zadania - liczba zadań - 6. Szczegółowy zakres dostaw obejmują załączniki od nr 5 do nr 10 do niniejszej specyfikacji. Zadanie 1- załącznik nr 5 - produkty należące do grupy: 15100000-9 Zadanie 2- załącznik nr 6 - produkty należące do grup: 15800000-6, 15600000-4, 15400000-2 Zadanie 3- załącznik nr 7 - produkty należące do grupy: 03200000-3, 03100000-2 Zadanie 4- załącznik nr 8 - produkty należące do grupy: 15330000-0 Zadanie 5- załącznik nr 9 - produkty należące do grupy: 15331170-9, 15200000-0 Zadanie 6- załącznik nr 10 - produkty należące do grupy: 15500000-3.

II.1.4) Czy przewiduje się udzielenie zamówień uzupełniających: nie.

II.1.5) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 03.00.00.00-1, 15.00.00.00-8.

II.1.6) Czy dopuszcza się złożenie oferty częściowej: tak, liczba części: 6.

II.1.7) Czy dopuszcza się złożenie oferty wariantowej: nie.


II.2) CZAS TRWANIA ZAMÓWIENIA LUB TERMIN WYKONANIA: Rozpoczęcie: 01.01.2013.

SEKCJA III: INFORMACJE O CHARAKTERZE PRAWNYM, EKONOMICZNYM, FINANSOWYM I TECHNICZNYM

III.2) ZALICZKI

  • Czy przewiduje się udzielenie zaliczek na poczet wykonania zamówienia: nie

III.3) WARUNKI UDZIAŁU W POSTĘPOWANIU ORAZ OPIS SPOSOBU DOKONYWANIA OCENY SPEŁNIANIA TYCH WARUNKÓW

  • III. 3.1) Uprawnienia do wykonywania określonej działalności lub czynności, jeżeli przepisy prawa nakładają obowiązek ich posiadania

    Opis sposobu dokonywania oceny spełniania tego warunku

    • Zamawiający uzna spełnienie tego warunku jeżeli Wykonawca złoży oświadczenie o spełnianiu warunków w postępowaniu o zamówienie publiczne z art.22 ust.1 ustawy Pzp

  • III.3.2) Wiedza i doświadczenie

    Opis sposobu dokonywania oceny spełniania tego warunku

    • Zamawiający uzna spełnienie tego warunku jeżeli Wykonawca złoży oświadczenie o spełnianiu warunków w postępowaniu o zamówienie publiczne z art.22 ust.1 ustawy Pzp

  • III.3.3) Potencjał techniczny

    Opis sposobu dokonywania oceny spełniania tego warunku

    • Zamawiający uzna spełnienie tego warunku jeżeli Wykonawca złoży oświadczenie o spełnianiu warunków w postępowaniu o zamówienie publiczne z art.22 ust.1 ustawy Pzp

  • III.3.4) Osoby zdolne do wykonania zamówienia

    Opis sposobu dokonywania oceny spełniania tego warunku

    • Zamawiający uzna spełnienie tego warunku jeżeli Wykonawca złoży oświadczenie o spełnianiu warunków w postępowaniu o zamówienie publiczne z art.22 ust.1 ustawy Pzp

  • III.3.5) Sytuacja ekonomiczna i finansowa

    Opis sposobu dokonywania oceny spełniania tego warunku

    • Zamawiający uzna spełnienie tego warunku jeżeli Wykonawca złoży oświadczenie o spełnianiu warunków w postępowaniu o zamówienie publiczne z art.22 ust.1 ustawy Pzp

III.4) INFORMACJA O OŚWIADCZENIACH LUB DOKUMENTACH, JAKIE MAJĄ DOSTARCZYĆ WYKONAWCY W CELU POTWIERDZENIA SPEŁNIANIA WARUNKÓW UDZIAŁU W POSTĘPOWANIU ORAZ NIEPODLEGANIA WYKLUCZENIU NA PODSTAWIE ART. 24 UST. 1 USTAWY

  • III.4.1) W zakresie wykazania spełniania przez wykonawcę warunków, o których mowa w art. 22 ust. 1 ustawy, oprócz oświadczenia o spełnieniu warunków udziału w postępowaniu, należy przedłożyć:

  • III.4.2) W zakresie potwierdzenia niepodlegania wykluczeniu na podstawie art. 24 ust. 1 ustawy, należy przedłożyć:

    • oświadczenie o braku podstaw do wykluczenia
    • aktualny odpis z właściwego rejestru, jeżeli odrębne przepisy wymagają wpisu do rejestru, w celu wykazania braku podstaw do wykluczenia w oparciu o art. 24 ust. 1 pkt 2 ustawy, wystawiony nie wcześniej niż 6 miesięcy przed upływem terminu składania wniosków o dopuszczenie do udziału w postępowaniu o udzielenie zamówienia albo składania ofert, a w stosunku do osób fizycznych oświadczenie w zakresie art. 24 ust. 1 pkt 2 ustawy
  • III.4.3) Dokumenty podmiotów zagranicznych

    Jeżeli wykonawca ma siedzibę lub miejsce zamieszkania poza terytorium Rzeczypospolitej Polskiej, przedkłada:

    III.4.3.1) dokument wystawiony w kraju, w którym ma siedzibę lub miejsce zamieszkania potwierdzający, że:

    • nie otwarto jego likwidacji ani nie ogłoszono upadłości - wystawiony nie wcześniej niż 6 miesięcy przed upływem terminu składania wniosków o dopuszczenie do udziału w postępowaniu o udzielenie zamówienia albo składania ofert

III.7) Czy ogranicza się możliwość ubiegania się o zamówienie publiczne tylko dla wykonawców, u których ponad 50 % pracowników stanowią osoby niepełnosprawne: nie

SEKCJA IV: PROCEDURA

IV.1) TRYB UDZIELENIA ZAMÓWIENIA

IV.1.1) Tryb udzielenia zamówienia: przetarg nieograniczony.

IV.2) KRYTERIA OCENY OFERT

IV.2.1) Kryteria oceny ofert: najniższa cena.

IV.2.2) Czy przeprowadzona będzie aukcja elektroniczna: nie.

IV.3) ZMIANA UMOWY

Czy przewiduje się istotne zmiany postanowień zawartej umowy w stosunku do treści oferty, na podstawie której dokonano wyboru wykonawcy: tak

Dopuszczalne zmiany postanowień umowy oraz określenie warunków zmian

Dopuszcza się następujące możliwości zmiany treści umowy: zmiana wysokości ceny brutto oferty - w przypadku urzędowej zmiany stawki podatku VAT cena podlega automatycznej waloryzacji odpowiednio o kwotę podatku VAT wynikajacą ze stawki tego podatku obowiązującą w chwili powstania obowiązku podatkowego. Cena netto pozostaje bez zmian.

IV.4) INFORMACJE ADMINISTRACYJNE

IV.4.1) Adres strony internetowej, na której jest dostępna specyfikacja istotnych warunków zamówienia: gm1.biposwiata.pl
Specyfikację istotnych warunków zamówienia można uzyskać pod adresem: Gimnazjum nr 1 im. Jana Pawła II, ul. Kolejowa 33, 72-500 Międzyzdroje.

IV.4.4) Termin składania wniosków o dopuszczenie do udziału w postępowaniu lub ofert: 28.11.2012 godzina 09:50, miejsce: Sekretariat Gimnazjum nr 1 im. Jana Pawła II, ul. Kolejowa 33, 72-500 Międzyzdroje.

IV.4.5) Termin związania ofertą: okres w dniach: 30 (od ostatecznego terminu składania ofert).

IV.4.17) Czy przewiduje się unieważnienie postępowania o udzielenie zamówienia, w przypadku nieprzyznania środków pochodzących z budżetu Unii Europejskiej oraz niepodlegających zwrotowi środków z pomocy udzielonej przez państwa członkowskie Europejskiego Porozumienia o Wolnym Handlu (EFTA), które miały być przeznaczone na sfinansowanie całości lub części zamówienia: nie

ZAŁĄCZNIK I - INFORMACJE DOTYCZĄCE OFERT CZĘŚCIOWYCH

CZĘŚĆ Nr: 1 NAZWA: Produkty zwierzęce, mięso i produkty mięsne.

  • 1) Krótki opis ze wskazaniem wielkości lub zakresu zamówienia: sukcesywna dostawa produktów:Kurczęta św.- kg 575; Filet z piersi kurczaka-kg 200; Filet z indyka-kg 40; Łopatka b/k -kg 580; Schab b/k-kg 325; Szynka surowa b/k-kg 245; Karkówka b/k-kg 30; Żeberka wieprzowe paski-kg 25; Golonka wieprzowa tylnia-kg 15; Boczek św. bez żeber- kg 30; Szynka gotowana-kg 8; Boczek wędzony surowy b/ż extra- kg 90; Kiełbasa śląska-kg 50; Kiełbasa biała surowa-kg 35.

  • 2) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 15.10.00.00-9.

  • 3) Czas trwania lub termin wykonania: Rozpoczęcie: 01.01.2013.

  • 4) Kryteria oceny ofert: najniższa cena.


CZĘŚĆ Nr: 2 NAZWA: Różne produkty spożywcze; Produkty przemiału ziarna, skrobi i produktów skrobiowych; Oleje i tłuszcze zwierzęce.

  • 1) Krótki opis ze wskazaniem wielkości lub zakresu zamówienia: sukcesywna dostawa produktów: Różne produkty spożywcze: Cukier biały 1kg-kg 380; Kakao 100-250 g-kg 2; Batony czekoladowe nadziewane 20-55g-szt 1500; Wyroby cukiernicze w/cz 25-40g-szt 1000; Wyroby cukiernicze b/cz 25-40g-szt 1300; Produkty z ciasta makaronowego: Makaron świderki 400-500g- kg 150; Makaron nitka 250-500g-kg 60; Makaron wstążka 400-500g- kg 30; Makaron spaghetti 500-1000g- kg 90; Ocet lub produkty równoważne: Ocet spirytusowy 0,5 l-litr 15; Ketchup 450-1000g-kg 35; Musztarda 180-200g- kg 15; Majonez 250-1000g- kg 40; Przyprawy i przyprawy korzenne: Pieprz czarny mielony 20-1000g-kg 8; Zioła: Oregano 10-500g-kg 1; Tymianek 10-500g-kg 1; Majeranek 20-500g-kg 4; Mieszanki przypraw: Przyprawa warzywna 200-1000g-kg 60; Sól warzona-kg 150; Róne produkty spożywcze: Kwasek cytrynowy 50-1000g-kg ;2 Liść laurowy 6-500g- kg 2; Papryka mielona ostra 20-1000g- kg 2;Papryka mielona słodka 20-1000g-kg 4; Pieprz ziołowy 20-1000g-kg 3; Ziele angielskie 12-1000g- kg 3; Cukier waniliowy 30-1000g-kg 10; Bułka tarta 500-1000g- kg 200; Czosnek granulowany 20-1000g- kg 6; Curry 18-1000g-kg 2; Bita śmietana w proszku- kg 15; Zupy: Żurek 50-1000g-kg 7; Barszcz bialy 50-1000g-kg 7; Ekstrakty warzywne: Przyprawa do zup w płynie 0,7-1l-litr160; Chleb zwykły krojony 800g -szt 50;Woda mineralna niegazowana 0,5l- szt 800; Produkty przemiału ziarna,skrobi i produktów skrobiowych:Produkty z ziaren zbóż: Kasza jęczmienna wiejska-kg 110; Kasza manna-kg 5; Ryż biały długoziarnisty-kg 160; Mąka pszenna Typ 500- kg 300; Skrobia i produkty skrobiowe: Kisiel-kg 5; Skrobia ziemniaczana-kg 10; Oleje i tłuszcze zwierz. lub rośl.:Olej roślinny 0,9-1 litr-litr 485; Margaryna zwykła 250-500g -kg 35.

  • 2) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 15.80.00.00-6, 15.60.00.00-4.

  • 3) Czas trwania lub termin wykonania: Rozpoczęcie: 01.01.2013.

  • 4) Kryteria oceny ofert: najniższa cena.


CZĘŚĆ Nr: 3 NAZWA: Zboża, ziemniaki, warzywa, owoce i orzechy: Produkty rolnictwa i ogrodnictwa.

  • 1) Krótki opis ze wskazaniem wielkości lub zakresu zamówienia: sukcesywna dostawa produktów:Zboża, ziemniaki, warzywa, owoce i orzechy Ziemniaki kg 7200 Ziemniak młody kg 150 Burak ćwikłowy kg 500 Marchew kg 800 Cebula kg 350 Rzepa kg 15 Papryka czerwona kg 10 Pomidory kg 70 Ogórki kg 225 Sałata szt 230 Sałata lodowa szt 120 Kapusta Kapusta biała kg 550 Kapusta młoda szt 50 Kapusta czerwona kg 120 Kapusta pekińska kg 270 Kapusta włoska kg 30 Banany kg 180 Cytryny kg 2 Pomarańcze kg 180 Mandarynki kg 150 Jabłka odmiana deserowa kg 350 Brzoskwinie kg 90 Warzywa korzeniowe i bulwiaste Seler kg 175 Por kg 50 Botwina pęcz. 50 Szczaw pęcz. 100 Szczypior pęcz. 50 Rzodkiewka pęcz. 50 Natka pietruszki pęcz. 240 Koper pęcz. 450 Grzyby Pieczarki kg 110 Produkty rolnictwa i ogrodnictwa Jaja 63-73g kl.I szt 1800.

  • 2) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 03.20.00.00-3, 03.10.00.00-2.

  • 3) Czas trwania lub termin wykonania: Rozpoczęcie: 01.01.2013.

  • 4) Kryteria oceny ofert: najniższa cena.


CZĘŚĆ Nr: 4 NAZWA: Przetworzone owoce i warzywa.

  • 1) Krótki opis ze wskazaniem wielkości lub zakresu zamówienia: sukcesywna dostawa produktów:Przetworzone owoce i warzywa Fasola przetworzona Fasola Jaś kg 30 Fasola biała drobna kg 20 Groch dzielony łuskany kg 25 Grzyby przetworzone Podgrzybek suszony kg 2 Kapusta przetworzona Kapusta kiszona kg 300 Skoncentr. przwcier pomidorowy 800-1000g kg 70 Grzyby puszkowane Pieczarki krojone w zalewie 1,7-3 l l 20 Groch puszkowany 400-500g kg 18 Kukurydza słodka 400-500g kg 14 Warzywa konserwowane w occie Ogórek konserwowy 900-2000g kg 125 Papryka konserwowa 500-1000g kg 22 Galaretka owocowa 70-1000g kg 10 Sułtanki 100-1000g kg 5 Przetworzone owoce Kompot wiśniowy 0,9-3,5l litr 90 Kompot węgierkowy 0,9-3,5l litr 135 Kompot czarna porzeczka 0,9-3,5l litr 175 Kompot truskawkowy 0,9-3,5l litr 75 Brzoskwinie w syropie połówki 800-1500g kg 38 Ananas plastry 500-1500g kg 22 Warzywa przetworzone Ogórki kwaszone kg 150.

  • 2) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 15.33.00.00-0.

  • 3) Czas trwania lub termin wykonania: Rozpoczęcie: 01.01.2013.

  • 4) Kryteria oceny ofert: najniższa cena.


CZĘŚĆ Nr: 5 NAZWA: Warzywa mrożone; Ryby przetworzone i konserwowane.

  • 1) Krótki opis ze wskazaniem wielkości lub zakresu zamówienia: sukcesywna dostawa produktów:Warzywa mrożone Brukselka 0,4 - 2,5 kg kg 11 Brokuł 0,4 - 2,5 kg kg 80 Kalafior 0,4 - 2,5 kg kg 112 Fasolka szparagowa zielona cięta 0,4-2,5 kg kg 120 Fasolka żółta cała 0,4 - 2,5 kg kg 20 Marchew kostka 0,4 - 2,5 kg kg 10 Papryka czerwona paski 0,4 - 2,5 kg kg 45 Mieszanka do potraw chińskich 0,4-2,5 kg kg 20 Ryby przetworzone i konserw. Mrożone filety rybne b/s Filet z mintaja kg 120 Śledź przetworzony lub konser. Filet śledziowy solony kg 10.

  • 2) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 15.33.11.70-9, 15.20.00.00-0.

  • 3) Czas trwania lub termin wykonania: Rozpoczęcie: 01.01.2013.

  • 4) Kryteria oceny ofert: najniższa cena.


CZĘŚĆ Nr: 6 NAZWA: Produkty mleczarskie.

  • 1) Krótki opis ze wskazaniem wielkości lub zakresu zamówienia: sukcesywna dostawa produktów:Produkty mleczarskie Mleko UHT 2% 1litr litr 110 Śmietana 18% ukwaszona 0,5-1 litr litr 290 Śmietana UHT 18% 0,5-1 litr litr 80 Masło niesolone min.82% tł. 200-250g kg 65 Ser twarogowy mielony kg 110 Ser żółty ( twardy) kg 32.

  • 2) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 15.50.00.00-3.

  • 3) Czas trwania lub termin wykonania: Rozpoczęcie: 01.01.2013.

  • 4) Kryteria oceny ofert: najniższa cena.


Podziel się

Poleć ten przetarg znajomemu poleć

Wydrukuj przetarg drukuj

Dodaj ten przetarg do obserwowanych obserwuj








Uwaga: podstawą prezentowanych tutaj informacji są dane publikowane przez Urząd Zamówień Publicznych w Biuletynie Zamówień Publicznych. Treść ogłoszenia widoczna na eGospodarka.pl jest zgodna z treścią tegoż ogłoszenia dostępną w BZP w dniu publikacji. Redakcja serwisu eGospodarka.pl dokłada wszelkich starań, aby zamieszczone tutaj informacje były kompletne i zgodne z prawdą. Nie może jednak zagwarantować ich poprawności i nie ponosi żadnej odpowiedzialności za jakiekolwiek szkody powstałe w wyniku korzystania z nich.


Jeśli chcesz dodać ogłoszenie do serwisu, zapoznaj się z naszą ofertą:

chcę zamieszczać ogłoszenia

Dodaj swoje pytanie

Najnowsze orzeczenia

Wpisz nazwę miasta, dla którego chcesz znaleźć jednostkę ZUS.