eGospodarka.pl
eGospodarka.pl poleca

eGospodarka.plPrzetargiPrzetargi Kamienna Góra › świadczenie usług żywienia zbiorowego wraz z dystrybucją posiłków w oddziały szpitalne dla pacjentów hospitalizowanych w Powiatowym Centrum Zdrowia w Kamiennej Górze

Ten przetarg został już zakończony. Zobacz wynik tego przetargu



Ogłoszenie z dnia 2009-03-02

Kamienna Góra: świadczenie usług żywienia zbiorowego wraz z dystrybucją posiłków w oddziały szpitalne dla pacjentów hospitalizowanych w Powiatowym Centrum Zdrowia w Kamiennej Górze
Numer ogłoszenia: 45330 - 2009; data zamieszczenia: 02.03.2009
OGŁOSZENIE O ZAMÓWIENIU - usługi

Zamieszczanie ogłoszenia: obowiązkowe.

Ogłoszenie dotyczy: zamówienia publicznego.

SEKCJA I: ZAMAWIAJĄCY

I. 1) NAZWA I ADRES: Powiatowe Centrum Zdrowia w Kamiennej Górze Sp. z o.o. Niepubliczny Zakład Opieki Zdrowotnej Szpital Powiatowy , ul. Bohaterów Getta 10, 58-400 Kamienna Góra, woj. dolnośląskie, tel. 075 7449033.

  • Adres strony internetowej zamawiającego: www.pcz.org.pl/

I. 2) RODZAJ ZAMAWIAJĄCEGO: Inny: Niepubliczny Zakład Opieki Zdrowotnej.

SEKCJA II: PRZEDMIOT ZAMÓWIENIA

II.1) OKREŚLENIE PRZEDMIOTU ZAMÓWIENIA

II.1.1) Nazwa nadana zamówieniu przez zamawiającego: świadczenie usług żywienia zbiorowego wraz z dystrybucją posiłków w oddziały szpitalne dla pacjentów hospitalizowanych w Powiatowym Centrum Zdrowia w Kamiennej Górze.

II.1.2) Rodzaj zamówienia: usługi.

II.1.3) Określenie przedmiotu oraz wielkości lub zakresu zamówienia: Powiatowe Centrum Zdrowia w Kamiennej Górze sp zoo Niepubliczny Zakład Opieki Zdrowotnej Szpital Powiatowy zaprasza do udziału w postępowaniu prowadzonym w trybie przetargu nieograniczonego nr 4/2009 na świadczenie usług usług żywienia zbiorowego dla hospitalizowanych pacjentów na miejscu w budynku Powiatowego Centrum Zdrowia w Kamiennej Górze. Usługi żywienia zbiorowego będą się odbywały na miejscu w Szpitalu Powiatowym w Kamiennej Górze przy ulicy Bohaterów Getta 10 w zakresie: a) sporządzania całodziennych posiłków dla pacjentów z uwzględnieniem diet indywidualnych, b) dystrybucji posiłków w systemie tackowym na poszczególne oddziały, c) podawania i odbioru tacek od pacjentów i ich transportowanie do kuchni po skończonym posiłku, d) utylizacji resztek i odpadów pokonsumpcyjnych, e) mycia naczyń, wózków i sprzętu w zmywaku, f) utrzymania w czystości pomieszczeń kuchni z zapleczem oraz przechowywania sprzętu i urządzeń do dystrybucji posiłków, g) codzienne sporządzanie jadłospisów oraz przekazywanie do oddziałów, h) sporządzanie jadłospisów dekadowych wraz z określeniem kaloryczności posiłków. Transport posiłków w oddziały szpitalne winien być zgodny z obowiązującymi przepisami. Pojazdy przeznaczone do transportu posiłków winny być na bieżąco poddawane myciu i dezynfekcji. Oferent winien posiadać niezbędne uprawnienia do wykonania przedmiotu zamówienia oraz nowoczesne wyposażenie techniczne. Oferent zobowiązuje się wykonać całość przedmiotu zamówienia przy współpracy z Zamawiającym. Usługi żywienia zbiorowego będą wykonywane na terenie obiektu szpitala i będą podlegały ocenie wewnętrznej Zamawiającego. Zamawiający wyznaczy Naczelną pielęgniarkę do nadzoru jakości przygotowywanych i dystrybuowanych posiłków a do bezpośredniego kontaktu w sprawach utrzymania reżimu sanitarnego świadczonej usługi Zamawiający wyznaczy pielęgniarkę epidemiologiczną. Usługi żywienia zbiorowego będą podlegały ocenie wewnętrznej Zamawiającego. Raz na kwartał zostanie sporządzany protokół stwierdzający jakość wykonywanych usług i podpisany przez przedstawicieli Stron. Również Wykonawca zapewni codzienny nadzór nad personelem dystrybuującym. Wykonawca zobowiązuje się do wykonania usług z zachowaniem wszelkich przepisów sanitarnych i higienicznych jakie są wymagane do tego rodzaju usług. Za przestrzeganie przepisów sanitarnych, bhp oraz p. poż. przy świadczeniu usług odpowiedzialność ponosi Wykonawca. Wykonawca odpowiada bezpośrednio przed organami nadzorująco - kontrolnymi za utrzymanie reżimu sanitarnego w zakresie świadczonej usługi żywienia zbiorowego. Wykonawca winien posiadać uprawnienia do prowadzenia usług żywienia zbiorowego. Firma zobowiązuje się do: świadczenia dobrej jakości usługi zgodnie z normami żywieniowymi, sanitarnymi i innymi obowiązującymi przepisami prawa w tym zakresie, - organizacji pracy w sposób zapewniający szczególną staranność i należyte wykonanie przedmiotu zamówienia. Usługi żywienia zbiorowego wraz z dystrybucją będą się odbywały na terenie obiektu Szpitala Powiatowego w Kamiennej Górze przy ul. Bohaterów Getta 10 w związku z powyższym oferent zapozna się z obiektem szpitala i pomieszczeniami, gdzie świadczone będą usługi żywienia zbiorowego oraz dystrybucji. Oferent, który wygra przetarg jest zobowiązany zapewnić własny personel w takiej ilości osób, która zapewni należyte wykonanie usługi. Zamawiający nadmienia, iż kuchnia szpitalna została sprywatyzowana w roku 1999 w związku z czym do obowiązków przyszłego Wykonawcy nie będzie należało przejmowanie pracowników Zamawiającego. Do profesjonalnego wykonywania usługi wykonawca użyje sprzętu gastronomicznego (lub będzie dzierżawił uzupełniając sprzęt Zamawiającego przekazany w drodze dzierżawy) oraz artykułów żywnościowych przez siebie zakupionych. Zamawiający informuje, ze istnieje możliwość wydzierżawienia sprzętu obecnie wykorzystywanego do świadczenia posiłków (tj. tacki termoizolacyjne oraz wózki do transportu posiłków) oraz pomieszczenia do jego przekazywania i mycia na podstawie odrębnej umowy. Zaleca się jednak uzupełnienie brakującego i niezbędnego sprzętu do dystrybucji na koszt własny oferenta. Zamawiający wydzierżawi wykonawcy sprzęt i urządzenia gastronomiczne znajdujące się w pomieszczeniach kuchni centralnej, do świadczenia usług żywieniowych i dystrybucji posiłków będący jego własnością. W przypadku chęci dzierżawy urządzeń w związku z obowiązkiem kompleksowego i profesjonalnego wykonania usługi żywienia zbiorowego wraz z dystrybucją posiłków w oddziały szpitalne - Wykonawca uzupełni sprzęt gastronomiczny Zamawiającego i zakupi min. niezbędny sprzęt: termosy, czajniki, lodówki, zamrażarki, talerze, pokrywki, garnki, szafa) i wkalkuluje go w wartość świadczonej kompleksowej usługi. Zamawiającemu chodzi o termosy w ilości ok. 5 sztuk, które będą przeznaczone na herbatę dla pacjentów na oddziały szpitalne. W przypadku pozostałego sprzętu tj.: lodówki, zamrażarki oraz brakujące niezbędne rzeczy jak: talerze (płaskie, głębokie), garnki, miski na zupę, miski - salaterki, szkło, pokrywki, sztućce czy wiadra metalowe, plastikowe itd. przyszły Wykonawca winien uzupełnić i doposażyć w ilość jaką sam uzna za konieczną z uwagi na częstotliwość realizowania zamówienia żywności. Zakup brakującego asortymentu należy zrealizować w przeliczeniu na ilość dziennych posiłków, co zostało podane w siwz i wynosi ok. 70 dziennie + zapas (tłukące szkło). Sprzęt i środki chemiczne, które będą używane przez przyszłego Wykonawcę do wykonywania usługi - winny spełniać warunki takie, jak sprzęt stosowany w placówkach służby zdrowia i być dopuszczone do obrotu w placówkach służby zdrowia. Zamawiający informuje, iż urządzenia AGD zamieszczone w zał nr ł nie podlegają UDT. Zamawiający zobowiązuje się oddać wykonawcy w najem pomieszczenie na poziomie przyziemia o powierzchni 250,30 m2 mieszczące się w PCZ sp zoo przy ulicy Bohaterów Getta 10 w Kamiennej Górze wraz ze znajdującymi się tam urządzeniami do dystrybucji posiłków. Sprzęt stanowiący własność Zamawiającego będzie wynajmowany według spisu inwentaryzacyjnego - jednak nie później niż w dniu następnym po podpisaniu umowy. Zamawiający wymaga od oferenta zapoznania się z podstawowymi zasadami pracy w szpitalu i stosowania ich tak, aby realizacja zamówienia nie utrudniała pracy personelowi medycznemu, pacjentom i innym firmom. Od Wykonawcy wymaga się również posiadanie umiejętności i wiedzy w zakresie przepisów wewnątrz kuchennych, organizacji pracy jak i znajomości uprawnień na określonych stanowiskach pracy. W związku z wejściem Polski do Unii Europejskiej z dniem 01.05.2004r. firma, która wygra przetarg zobowiązana jest do w prowadzenia systemu HACCP. Zamawiający informuje, że usługi żywienia zbiorowego dotyczą hospitalizowanych pacjentów. Kwestia żywienia pracowników szpitala, nie dotyczy przetargu, jest to indywidualne podejście każdego oferenta do tematu. W związku z wymogiem odbioru i utylizacji odpadków pokonsumpcyjnych przez Wykonawcę - Zamawiający udostępni Wykonawcy odpowiednio usytuowane miejsce (miejsce takie znajduje się przed wejściem bocznym do szpitala od strony kotłowni lub przed warsztatem, gdzie znajduje się kontener na śmieci komunalne). Zamawiający informuje, iż stan techniczny oraz sanitarny pomieszczeń, które będą podlegały dzierżawie jest dobry i spełnia wytyczne oraz zalecenia sanepidu, w tym wymogi sanitarne i epidemiologiczne zgodnie z obowiązującymi przepisami w tym Rozporządzenia Ministra Zdrowia z dnia 10 listopada 2006r. W sprawie, jakim powinny odpowiadać pod względem fachowym i sanitarnym pomieszczenia i urządzenia zakładu opieki zdrowotnej (Dz. U. 213, poz. 1568). Pomieszczenia te są gotowe do realizowania w nich przedmiotu zamówienia bez dokonywania inwestycji. Szpital na bieżąco realizuje wszystkie zalecenia sanepidu dotyczące otoczenia kuchni i dojść do niej (w chwili obecnej ma decyzję dotyczącą dojścia do kuchni od strony parkingu). Natomiast zalecenia SANEPID-u dotyczące stanu sanitarno - technicznego wewnątrz kuchni, jak i jej pomieszczeń realizuje sam dzierżawca. W chwili przekazania kuchni obecnemu dzierżawcy, kuchnia spełniała wymogi wyżej cytowanego Rozporządzenia. Pomieszczenie to jest wentylowane. Na podłodze znajdują się płytki podłogowe, tzw. glazura. Powierzchnia jest zmywalna. Wykonawca będzie ponosił opłaty eksploatacyjne osobno wg obowiązujących stawek i wskazania licznika: - opłata za energię elektryczną - opłata za gaz Natomiast na koszt dzierżawy kuchni i jej zaplecza składają się następujące koszty: - wynajmu pomieszczeń kuchennych i magazynu, - dzierżawy sprzętu gastronomicznego, - zużycia wody zimnej i ciepłej oraz wywozu nieczystości stałych - według których zamawiający będzie wystawiał fakturę vat, - udostępnienie miejsca na odpadki. Koszt dzierżawy w/w mediów i pomieszczeń w skali miesiąca wynosi 3.750 PLN złotych netto plus 22% podatku vat. Wykaz sprzętu gastronomicznego, który będzie podlegał dzierżawie został dołączony do siwz w formie załącznika. Zamawiający informuje, że średnio-miesięczne zużycie energii wykorzystywanej na potrzeby kuchni wynosi 1300 kwh, gazu - w ilości 300 m3. W szpitalu stosowany jest następujący schemat diet, jak w załączniku nr o. Ilości prowadzonych diet są uzależnione od zaleceń lekarskich. Zamawiający informuje, że w przypadku pacjentów będących na dietach poza cukrzycą liczba posiłków w ciągu dnia wynosi 3: śniadanie, obiad, kolacja. Pacjenci na diecie cukrzycowej - liczba posiłków równa się 5: śniadanie, 2-gie śniadanie, obiad, podwieczorek, kolacja. W przypadku dzieci: śniadanie, II śniadanie (owoce, soki wg norm żywieniowych), podwieczorek i kolacja. Zamawiający nie prowadzi kuchni mlecznej - żywienie pacjentów hospitalizowanych nie obejmuje tzw. małych pacjentów (noworodki) są żywione w oddziale neonatologiczno - położniczym wg innych zasad (gotowymi mieszankami z apteki szpitalnej lub we własnym zakresie pacjenta), tak więc usługa nie obejmuje żywienia noworodków. Oferta cenowa powinna być podana w PLN zł oraz winna zawierać cenę jednostkową - stawkę żywieniową za jeden dzień obejmującą trzy posiłki dziennie: (śniadanie, obiad, kolacja) na jednego pacjenta oraz umowną wartość oferty za rok. Oferta cenowa winna zawierać całkowity koszt wykonania usługi za okres 30 miesięcy, który oznacza faktyczną ilość stawek żywieniowych dziennych przypadających na jednego pacjenta w ciągu roku pomnożoną przez cenę jedn. (stawkę żywieniową za jeden dzień). Wykonawca zobowiązany jest do zachowania szczególnej staranności przy wykonywaniu zamówienia, przy uwzględnieniu specyficznego charakteru prowadzonej działalności. Wykonawca zobowiązuje się do wykonania usług z zachowaniem wszelkich przepisów i norm sanitarnych i higienicznych i bhp jakie są wymagane do tego rodzaju usług. Wykonawca odpowiada bezpośrednio przed organami nadzorująco - kontrolnymi zamawiającego za utrzymanie reżimu sanitarnego żywienia zbiorowego. Wykonawca ponosi odpowiedzialność za niewykonanie lub nienależyte wykonanie przedmiotu umowy. Wykonawca ponosi odpowiedzialność za szkody powstałe na: osobach i mieniu osób przebywających na terenie szpitala oraz mieniu zamawiającego, które wynikły z niewykonania, bądź nie należytego wykonania przedmiotu umowy. Zamawiający przedstawia niezbędne dla oferenta informacje w formie załączników: - spis urządzeń gastronomicznych do dystrybucji posiłków harmonogram dystrybucji posiłków w oddziały szpitalne. - normy żywienia zbiorowego Ilość łóżek przypadających w rozbiciu na oddziały szpitalne w ciągu 2008 roku wyniosła 162 sztuki. Ilość przyjęć pacjentów w ciągu 2008 roku 6 240 osób. Średnie obłożenie łóżka w ciągu 2008 roku wyniosło 55%. W ciągu 30 m.-cy 64 252 stawek żywieniowych dziennych. Zamawiający informuje, że średnio dziennie w naszej placówce jest wydawanych około 70 posiłków. Szczegółowe warunki usługi określa się w umowie zał nr g, g1. Zamówienie to jest finansowane ze środków własnych..

II.1.4) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 55.51.10.00 - Usługi bufetowe oraz usługi kawiarniane dla ograniczonej grupy klientów 55.50.00.00 - Usługi bufetowe oraz w zakresie podawania posiłków 55.51.00.00 - Usługi bufetowe .

II.1.5) Czy dopuszcza się złożenie oferty częściowej: nie.

II.1.6) Czy dopuszcza się złożenie oferty wariantowej: nie.


II.1.7) Czy przewiduje się udzielenie zamówień uzupełniających: nie.

II.2) CZAS TRWANIA ZAMÓWIENIA LUB TERMIN WYKONANIA: Okres w miesiącach: 30.

SEKCJA III: INFORMACJE O CHARAKTERZE PRAWNYM, EKONOMICZNYM, FINANSOWYM I TECHNICZNYM

III.1) WARUNKI DOTYCZĄCE ZAMÓWIENIA

Informacja na temat wadium: W związku z wartością przekraczającą 206 000 EURO Zamawiający wymaga dokonania wpłaty wadium art. 45 ust.1. Wadium wnosi się przed upływem terminu składania ofert. Zamawiający przyjął wadium w wysokości 1% wartości zamówienia netto za okres trwania umowy ok. 30m-cy. Wysokość kwoty wadium wynosi: 7 000,00 PLN złotych (słownie: siedem tysięcy PLN złotych zero groszy). Wadium musi być wniesione przed upływem ostatecznego terminu do składania ofert. Wadium należy wnieść w formie oryginału w każdej z dopuszczalnych form przez ustawodawcę. Wadium może być wnoszone w jednej lub kilku następujących formach: pieniądzu; poręczeniach bankowych lub poręczeniach spółdzielczej kasy oszczędnościowo - kredytowej, z tym że poręczenie kasy jest zawsze poręczeniem pieniężnym; gwarancjach bankowych; gwarancjach ubezpieczeniowych; poręczeniach udzielanych przez podmioty, o których mowa w art. 6b ust. 5 pkt. 2 ustawy z 9 listopada 2000 r. o utworzeniu Polskiej Agencji Rozwoju Przedsiębiorczości (Dz. U. Nr 109, poz. 1158, ze zmn. ) Wadium wnoszone w pieniądzu wpłaca się przelewem na rachunek bankowy wskazany przez Zamawiającego. Wadium wniesione w pieniądzu Zamawiający przechowuje na rachunku bankowym. W przypadku wniesienia wadium w formie pieniężnej tj. przelewu środków Wykonawca winien operację taką wykonać w terminie odpowiednio wcześniejszym z uwagi na datę wpływu środków pieniężnych na konto i obowiązek udokumentowania tego faktu w ofercie przetargowej! Bank Spółdzielczy w Kamiennej Górze Nr konta: 75 8395 0001 0012 0144 2003 0002 Jeżeli wadium zostanie wniesione w pieniądzu - przelewem, Wykonawca dołącza do oferty oryginał przelewu lub kopię (potwierdzoną za zgodność z oryginałem przez osobę uprawnioną do podpisu oferty przetargowej) wpłaty wadium z potwierdzeniem dokonanego przelewu. Na poleceniu przelewu należy wpisać: wadium pn nr 4/2009 W pozostałych przypadkach wymagane jest dołączenie oryginału dokumentu wystawionego na rzecz Zamawiającego. Fakt złożenia wadium w każdej przewidzianej formie przez ustawę (przelew i inne), należy dołączyć do oferty przetargowej jako integralną jej część zał nr k. Dokumenty w/w muszą zachowywać ważność przez cały okres, w którym Wykonawca jest związany ofertą. W przypadku wnoszenia wadium przelewem na rachunek bankowy, o jego wniesieniu w terminie decydować będzie data wpływu środków na rachunek bankowy Zamawiającego wskazany wyżej.

III.2) WARUNKI UDZIAŁU

  • Opis warunków udziału w postępowaniu oraz opis sposobu dokonywania oceny spełniania tych warunków: Opis warunków udziału w postępowaniu oraz opis sposobu dokonywania oceny spełniania tych warunków O zamówienie mogą ubiegać się wykonawcy, spełniający następujące podstawowe warunki: a)nie podlegają wykluczeniu na podstawie art. 24 ust. 1 pkt. 1 - 10 oraz spełniają warunki określone w art. 22 ust.1 pkt. 1 - 4 ustawy; b)spełnią warunki podstawowe przedmiotu zamówienia określone w rozdziale I, II i III i inne wymogi określone w siwz w tym również zaakceptują projekty umów; c)posiadają koncesję, zezwolenie lub licencję, jeżeli ustawy nakładają obowiązek posiadania koncesji, zezwolenia lub licencji na podjęcie działalności gospodarczej w zakresie objętym zamówieniem publicznym; d)dostarczą ofertę sporządzoną wg siwz wraz z wypełnionymi następującymi formularzami określonymi w rozdziale III siwz; e)posiadają doświadczenie z ostatnich 3 lat przed dniem wszczęcia postępowania o udzielenie zamówienia, a jeżeli okres prowadzenia działalności jest krótszy - w tym okresie, odpowiadających swoim rodzajem i wartością usługom stanowiącym przedmiot zamówienia z podaniem ich wartości oraz daty, miejsca wykonania wraz załączeniem dokumentów potwierdzających, że usługi te zostały wykonane należycie; f)posiadają umiejętności i wiedzę w zakresie organizacji pracy, żywienia zbiorowego i a także znajomości uprawnień wymaganych na określonych stanowiskach pracy oraz zobowiąże się do wykonania prac przy zastosowaniu własnych sił, materiałów, narzędzi i urządzeń; g) zatrudnią taką ilość osób, która zapewni należyte wykonanie usług określonych w siwz; h)zdobędą na swoją własną odpowiedzialność i ryzyko, wszelkie dodatkowe informacje, które mogą być konieczne do przygotowania oferty oraz zawarcia umowy i wykonania zamówienia (pożądane jest dokonanie wizji lokalnej na koszt własny); i)nie powinien posiadać żadnych spraw PIH-u oraz nie być karany sądownie w szczególności za sprawy związane z procedurami o zamówienie publiczne; j)dysponują sprzętem niezbędnym do właściwej realizacji zamówienia lub uzupełni brakujący sprzęt; k)posiada umiejętność i wiedzę w zakresie przepisów wewnątrz kuchennych, organizacji pracy jak i znajomości uprawnień na określonych stanowiskach pracy związaną z reżimem sanitarnym świadczonej usługi; l)będzie świadczył usługi w zakresie żywienia zbiorowego w systemie HACCP przy użyciu własnego sprzętu, artykułów żywnościowych zakupionych przez siebie oraz zgodnie z normami wyżywienia dla chorych dzieci i dorosłych oraz harmonogramem dystrybucji posiłków; m)zobowiąże się do naboru, przeszkolenia, motywowania i nadzoru nad pracownikami w celu uzyskania dobrej jakości całości usługi; n)przejmie pełną odpowiedzialność za stan sanitarno - epid. wynikającą z zakresu świadczonych usług przed organami kontroli placówek służby zdrowia; o)uwzględni wszystkie prace i czynności opisane w siwz oraz w załącznikach do siwz związane ze świadczeniem przedmiotowej usługi, gdyż Zamawiający przyjmuje, że ich koszt został pokryty przez inne ceny podane w ofercie przetargowej; p)zapozna się z podstawowymi zasadami pracy w szpitalu i będzie stosował je tak, aby realizacja zamówienia nie utrudniała pracy personelowi medycznemu, pacjentom i firmie; q)przejmie odpowiedzialność przed organami kontrolnymi za realizacje usługi: sanitarno - epid., pip, pih, p.poż i bhp itp. r)zrealizują usługi w terminie pożądanym przez zamawiającego, tj. 30 m-cy; s)jest ubezpieczona od odpowiedzialności cywilnej w zakresie prowadzonej działalności gospodarczej; t) wniesie wadium w wysokości: 7.000 PLN złotych. u)zapewnią minimalny termin płatności: 30 dni od daty wystawienia faktury Vat; Warunki te będą spełnione przez Wykonawcę, jeżeli potwierdzą je dokumenty, o których mowa w rozdziale III. Ocena powyższych warunków wymaganych od oferentów zostanie dokonana na podstawie złożonych wraz z ofertą oświadczeń, dokumentów i wykazów, o których mowa w rozdziale III wg formuły spełnia - nie spełnia. Nie spełnienie chociażby jednego warunku skutkować będzie wykluczeniem oferenta z postępowania..
  • Informacja o oświadczeniach i dokumentach, jakie mają dostarczyć wykonawcy w celu potwierdzenia spełniania warunków udziału w postępowaniu: W celu potwierdzenia spełniania warunków udziału w postępowaniu Wykonawcy ubiegający się o uzyskanie zamówienia dostarczą zgodnie z poniższym wykazem wypełnione oświadczenia i dokumenty (które należy zaparafować i przedstawić w formie załączników do oferty, stanowiących integralną jej część): 1 formularze: 1.1 formularz ofertowy zał nr a 1.2 oświadczenie oferenta nr b 1.3 oświadczenie w sprawie stosowania się do siwz zał nr c 1.4 formularz upoważnienia do podpisania oferty zał nr d* 1.5 formularz cenowy nr e 1.6 projekt umowy zał nr g i g1 1.7 podwykonawcy zał nr h 1.8 oświadczenie oferenta o spełnianiu warunków udziału w postępowaniu zał nr j 1.9 dowód wpłaty wadium - zał nr k 1.10 Harmonogram dystrybucji posiłków w oddziały szpitalne - zał nr l 1.11 Spis urządzeń gastronomicznych do dystrybucji posiłków do wydzierżawienia, spis urządzeń gastronomicznych pozostałych - zał nr ł 1.12 dokument ubezpieczenia - zał nr m 1.13 Normy wyżywienia dla chorych dzieci i dorosłych i zbiory receptur - zal nr n 1.14 wykaz diet - zał nr o 2. W celu potwierdzenia, że wykonawca posiada uprawnienia do wykonywania określonej działalności oraz nie podlega wykluczeniu na podstawie art. 24 ustawy Zamawiający żąda następujących dokumentów (w formie oryginału lub kopii poświadczonej za zgodność z oryginałem przez wykonawcę): - aktualnego odpisu z właściwego rejestru albo aktualnego zaświadczenia o wpisie do ewidencji działalności gospodarczej, jeżeli odrębne przepisy wymagają wpisu do rejestru lub zgłoszenia do ewidencji działalności gospodarczej, wystawionego nie wcześniej niż 6 miesięcy przed upływem terminu składania wniosków o dopuszczenie do udziału w postępowaniu o udzielenie zamówienia albo składania ofert - zał nr 1; - aktualnych zaświadczeń właściwego naczelnika urzędu skarbowego oraz właściwego oddziału Zakładu Ubezpieczeń Społecznych lub Kasy Rolniczego Ubezpieczenia Społecznego, potwierdzających odpowiednio, że wykonawca nie zalega z opłacaniem podatków, opłat oraz składek na ubezpieczenie zdrowotne i społeczne lub zaświadczeń, że uzyskał przewidziane prawem zwolnienie, odroczenie lub rozłożenie na raty zaległych płatności lub wstrzymanie w całości wykonania decyzji właściwego organu, wystawionych nie wcześniej niż 3 miesiące przed upływem terminu składania ofert - zał nr 2; - aktualnej informacji z Krajowego Rejestru Karnego w zakresie określonym w art. 24 ust. 1 pkt. 4 - 8 ustawy, wystawionej nie wcześniej niż 6 miesięcy przed upływem terminu składania wniosków o dopuszczenie do udziału w postępowaniu o udzielenie zamówienia publicznego albo składania ofert - zał nr 3; aktualnej informacji z Krajowego Rejestru Karnego w zakresie określonym w art. 24 ust. 1 pkt. 9 ustawy, wystawionej nie wcześniej niż 6 miesięcy przed upływem terminu składania wniosków o dopuszczenie do udziału w postępowaniu o udzielenie zamówienia publicznego albo składania ofert - zał nr 4; koncesji, zezwolenia lub licencji, jeżeli ustawy nakładają obowiązek posiadania koncesji, zezwolenia lub licencji na podjecie działalności gospodarczej w zakresie objętym zamówieniem publicznym, zwanym dalej zamówieniem - zał nr 5 (W przypadku gdy ustawy nie nakładają obowiązku posiadania koncesji, zezwolenia ani licencji Zamawiający uzna przedstawienie stosownego oświadczenia za wyczerpujące spełnienie zapisów tej kwestii pod tym samym numerem); w przypadku wykonawców mających siedzibę lub miejsce zamieszkania poza terytorium RP Zamawiający wymaga złożenia dokumentów o których mowa w § 2 ust. 1, 2, 3 RPRM z dn. 19 maja 2006r. na zasadach określonych danymi przepisami - zał nr 6. 2.1 W celu potwierdzenia opisanego przez Zamawiającego warunku posiadania przez wykonawcę niezbędnej wiedzy i doświadczenia oraz dysponowania potencjałem technicznym i osobami zdolnymi do wykonania zamówienia Zamawiający żąda następujących dokumentów (w formie oryginału lub kopii poświadczonej za zgodność z oryginałem przez wykonawcę): wykazu wykonanych usług w okresie ostatnich trzech lat przed dniem wszczęcia postępowania o udzielenie zamówienia, a jeżeli okres prowadzenia działalności jest krótszy - w tym okresie, odpowiadających swoim rodzajem i wartością usługom stanowiącym przedmiot zamówienia, z podaniem ich wartości, przedmiotu oraz daty, miejsca wykonania i odbiorców wraz załączeniem dokumentów potwierdzających, że usługi te zostały wykonane należycie - zał nr A - wykazu usług (Dla Zamawiającego wystarczającym jest udokumentowanie co najmniej 1 usługi odpowiadającej swoim rodzajem i wartością usługom stanowiącym przedmiot zamówienia, z podaniem ich wartości, dat i miejsca wykonania wykonanych (zakończonych) lub wykonywanych z ostatnich 3 lat wraz z dokumentami (referencjami), z których wynikać musi, że usługa ta została wykonana lub jest wykonywana należycie. Załączenie w ofercie więcej niż 1 udokumentowanej usługi nie wpłynie na ocenę oferty). Wykaz niezbędnych o wykonania zamówienia narzędzi i urządzeń, którymi dysponuje lub będzie dysponował wykonawca - zał B pisemnego zobowiązania innych podmiotów do udostępnienia niezbędnych do wykonania zamówienia narzędzi i urządzeń, jeżeli w wykazie o którym mowa wyżej wykonawca wskazał narzędzi i urządzenia, którymi będzie dysponował - zał nr Bb** wykazu osób, którymi dysponuje lub będzie dysponował wykonawca i które będą uczestniczyć w wykonywaniu zamówienia wraz z informacjami na temat ich kwalifikacji zawodowych, doświadczenia i wykształcenia niezbędnych do wykonania zamówienia, a także zakresu wykonywanych przez nie czynności - zał C pisemnego zobowiązania innych podmiotów do udostępnienia osób zdolnych do wykonania zamówienia, jeżeli w wykazie o którym mowa wyżej wykonawca wykazał osoby, którymi będzie dysponował zał nr Cc** 2.W celu potwierdzenia opisanego przez Zamawiającego warunku znajdowania się przez Wykonawcę w sytuacji ekonomicznej i finansowej zapewniającej wykonanie zamówienia, Zamawiający żąda następujących dokumentów: - polisy, a w przypadku jej braku innego dokumentu potwierdzającego, że Wykonawca jest ubezpieczony od odpowiedzialności cywilnej w zakresie prowadzonej działalności - zał nr C. 3. oświadczenie Wykonawcy, iż opracuje wdroży i utrzyma usługi żywienia zbiorowego w systemie HACCP - zał nr D*** * Załącznik wypełnić w przypadku gdy oferta będzie podpisywana przez pełnomocnika (nie wyszczególniony w aktualnym KRS lub wpisie do ewidencji działalności gospodarczej), czy jednego z konsorcjantów podmiotu składającego ofertę. W przypadku gdy oferta będzie podpisywana przez upełnomocnionego przedstawiciela firmy wyszczególnionego w aktualnym KRS lub aktualnym zaświadczeniu o wpisie do ewidencji działalności gospodarczej dany załącznik nie jest konieczny do wypełnienia i załączenia do oferty. ** załączniki sporządza Wykonawca w przypadku gdy w przypadku okoliczności o których mowa w Rozporządzeniu Prezesa Rady Ministrów z dnia 19 mają 2006r. (Dz. U. Nr 87, poz. 605) oraz rozporządzeniu PRM z dnia 16 października 2008r. (Dz. U. Nr 188, poz. 1155). *** załącznik sporządza Wykonawca.

SEKCJA IV: PROCEDURA

IV.1) TRYB UDZIELENIA ZAMÓWIENIA

IV.1.1) Tryb udzielenia zamówienia: przetarg nieograniczony.


IV.2) KRYTERIA OCENY OFERT

IV.2.1) Kryteria oceny ofert: najniższa cena.

IV.2.2) Wykorzystana będzie aukcja elektroniczna: nie.


IV.3) INFORMACJE ADMINISTRACYJNE

IV.3.1) Adres strony internetowej, na której dostępna jest specyfikacja istotnych warunków zamówienia: www.pcz.org.pl/.
Specyfikację istotnych warunków zamówienia można uzyskać pod adresem: POWIATOWE CENTRUM ZDROWIA W KAMIENNEJ GÓRZE sp zoo NIEPUBLICZNY ZAKŁAD OPIEKI ZDROWOTNEJ SZPITAL POWIATOWY 58-400 KAMIENNA GÓRA ul. BOHATERÓW GETTA 10.

IV.3.4) Termin składania wniosków o dopuszczenie do udziału w postępowaniu lub ofert: 10.03.2009 godzina 10:00, miejsce: SEKRETARIAT POWIATOWE CENTRUM ZDROWIA W KAMIENNEJ GÓRZE sp zoo NIEPUBLICZNY ZAKŁAD OPIEKI ZDROWOTNEJ SZPITAL POWIATOWY 58-400 KAMIENNA GÓRA ul. BOHATERÓW GETTA 10.

IV.3.5) Termin związania ofertą: okres w dniach: 30 (od ostatecznego terminu składania ofert).

Podziel się

Poleć ten przetarg znajomemu poleć

Wydrukuj przetarg drukuj

Dodaj ten przetarg do obserwowanych obserwuj








Uwaga: podstawą prezentowanych tutaj informacji są dane publikowane przez Urząd Zamówień Publicznych w Biuletynie Zamówień Publicznych. Treść ogłoszenia widoczna na eGospodarka.pl jest zgodna z treścią tegoż ogłoszenia dostępną w BZP w dniu publikacji. Redakcja serwisu eGospodarka.pl dokłada wszelkich starań, aby zamieszczone tutaj informacje były kompletne i zgodne z prawdą. Nie może jednak zagwarantować ich poprawności i nie ponosi żadnej odpowiedzialności za jakiekolwiek szkody powstałe w wyniku korzystania z nich.


Jeśli chcesz dodać ogłoszenie do serwisu, zapoznaj się z naszą ofertą:

chcę zamieszczać ogłoszenia

Dodaj swoje pytanie

Najnowsze orzeczenia

Wpisz nazwę miasta, dla którego chcesz znaleźć jednostkę ZUS.